Zobacz pełną wersję : pytania i odpowiedzi - VI gen EJ/EK
http://files.tinypic.pl/i/00710/zuysy2xfgz9r_t.jpg (http://www.tinypic.pl/zuysy2xfgz9r)
Co to jest za skrzynia biegów?
T4F s40 - montowana w qp 6gen z D16Y8 (jesli sie myle prosze poprawić)
Witam mam pytanko. Mam ek4 b16a2 ze skrzynia s4c. Jakie fd główne jest w tej skrzyni? W internecie jest ze albo 4.4 albo 4.2. Jezeli przy 4000obr/min mam 120km/h na 5 biegu a przy 3.200 obr/min mam 100km:/h ? Pozdrawiam
Witam mam pytanko. Mam ek4 b16a2 ze skrzynia s4c. Jakie fd główne jest w tej skrzyni? W internecie jest ze albo 4.4 albo 4.2. Jezeli przy 4000obr/min mam 120km/h na 5 biegu a przy 3.200 obr/min mam 100km:/h ? Pozdrawiam
Starstruck
07-10-15, 16:09
4.2
a gdzie znalalzles takie info jesli mozna wiedziec?
Starstruck
07-10-15, 16:54
Fd 4,4 jest bardzo rzadko spotykane, występowało tylko w Japonii i GB. Zwykłe Europejczyki mają 4,2. Poza tym napisałeś jakie masz prędkości przy danych obrotach.
jezeli przy 4000obr/min mam 120km/h na 5 biegu a przy 3.200 obr/min mam 100km:/h ? Pozdrawiam
fd 4.2
Zimek na na sprzedaż y21 z fd 4.4 i jak porównuje obroty przy danych prędkościach to sa strasznie podobne wiec nie wiem czy warto od niego kupować ta skrzynie jak różnica jest niewielka bo on przy 100km/h ma 3, 400obr na minute a przy 120km/h ma 4200obr/min
Czy bak w ej9 przedlift ma 45l czy mniej
bednar_ek35
08-10-15, 09:21
Zimek na na sprzedaż y21 z fd 4.4 i jak porównuje obroty przy danych prędkościach to sa strasznie podobne wiec nie wiem czy warto od niego kupować ta skrzynie jak różnica jest niewielka bo on przy 100km/h ma 3, 400obr na minute a przy 120km/h ma 4200obr/min
Jeżeli dobrze pamiętam w moim byłym ek3 ze swapem B16A2 przytarganym z uk i skrzynią s4c przy 3000 obr/min na piątym biegu miałem coś ok.85-90 km/h.
czy przy wymianie filtra paliwa w 1.6 powinienem zalac go benzyna przed włozeniem ?
Nie. Podpompuj jednak paliwo przekręcając parokrotnie kluczyk w stacyjce do przedostatniej pozycji.
...wyczyściłem silnik krokowy bo silnik przygasał po odjęciu gazu.
Do wczoraj było wszystko ok, a dzisiaj na rozgrzanym silniku znowu to samo. Przygazowanie (lekkie/mocne), obroty spadają prawie na zero i idą do góry na około 500-750. Co to może być?
Wyczyść przepustnice, zresetuj ECU. Możliwe też, ze to sonda lambda.
Wywaliłem dziś rezonator dolotu i moje pytanie czy te wloty co idą do rezonatora tak zostawić ?
@Labed2007 - przepustnice czyscilem za jednym zamachem z krokowcem, reset ECU i "uczenie" tez bylo takze trzeba sprawdzic sonde :)
Bank.
Telefon złośliwa rzecz o bak chodziło :)
Raczej w każdej EJ9 ma 45L :)
Zrobiłem dzisiaj samodiagnostykę i z ABSu wyszły błędy 5-4 i 6-1. Civic EJ9 '99 rok D14Z2.
Pomoże ktoś to rozszyfrować bo szukając w necie niewiele z tego rozumiem :/
Jest może jakiś poradnik na forum jak wymienić lampy tylne w Hondzie Civic Coupe VI 96r. ?
Jest może jakiś poradnik na forum jak wymienić lampy tylne w Hondzie Civic Coupe VI 94r. ?
Albo Honda Civic VI coupe albo z 1994 roku.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic
Albo Honda Civic VI coupe albo z 1994 roku.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic
Już poprawione.
Jest może jakiś poradnik na forum jak wymienić lampy tylne w Hondzie Civic Coupe VI 96r. ?
Najlepszy poradnik to troche czasu w sobote przy piwku :) ;D
S3
2 śruby na gorze lampy i jedna pod zderzakiem, wiec musisz zdemontować zderzak.
Ściągać zderzak do odkręcenia tylnych lamp? O_o Zewnętrzne połówki lamp (w blotnikach) trzymają się na 4 nakretkach. Wystarczy odpiąć wykładzinę bagażnika, żeby mieć dostęp. Z polowkami w pokrywie bagażnika musi być podobnie (nie pamiętam).
Raczej w każdej EJ9 ma 45L :)
Zrobiłem dzisiaj samodiagnostykę i z ABSu wyszły błędy 5-4 i 6-1. Civic EJ9 '99 rok D14Z2.
Pomoże ktoś to rozszyfrować bo szukając w necie niewiele z tego rozumiem :/
Podbijam. Moze ktos cos wie? :)
Znalazłem coś takiego:
http://img34.imageshack.us/img34/7379/55647537.jpg
Kontrolka się świeci czy zrobiłeś samodiagnostykę z ciekawości? Skasuj błędy i sprawdź jeszcze raz.
Zrobilem bo myslalem ze pokaze system jakis blad zwiazany z sonda czy cos, a check engine sie swieci ciagle, a ABS wykazuje te bledy. Podczas jazdy nie pala sie w ogole. Resetuje sie wyciagajac bezpiecznik 7,5A BACK UP?
Ostatnio moj alternator halasuje, a auto z rana nie kreci tak szybko jak wtedy gdy go kupilem. Blad 61 by sie chyba zgadzal?
Nie, błędy ABSu kasuje się inaczej niż te silnika. Sprawdź w serwisówce lub poszukaj w necie.
Sprawdź napięcie na aku i napięcie ładowania na alternatorze dla pewności. A co do hałasu to już niestety musisz sprawdzić to sam.
Może ktoś z własnego czy zasłyszanego doświadczenia powiedzieć, o ile tak +/- można obniżyć konsumpcję oleju wymieniając zużyte uszczelniacze zaworów????
kazik2_h9w3
11-10-15, 11:23
Jak kojarze litr na 10000 to norma
Źle się wyraziłem (już poprawiłem posta). Ogólnie chleje mi 0,5L/1000(jedentysiąc)km. Nawet mi to nie przeszkadza bo robię max 2000km rocznie ale jeśli jest szansa urwać z tego chociaż setkę to już dla mnie byłby sens wymienić.
Co Ci da wymiana uszczelniaczy jeśli nie wiesz co jest przyczyną?
paplatalk
Nie mam wycieków więc przyczyną są pierścionki ale uszczelniacze też mają 18 lat więc jeśli wymiana da zauważalną różnicę w konsumpcji oleju to już chciałoby mi się podłubać.
Zakładam, że sprawdziłes chociaż kompresję i jest ona ok. Jeśli potrafisz zmienić uszczelniacze bez ściągania głowicy i nudzi Ci się to możesz się bawić, bo ich koszt nie jest duży. Pytanie czy jest w ogóle sens takiej zabawy przy takim przebiegu rocznym? I tak powinno się wymieniać olej co sezon, a nikt nie da Ci gwarancji, że wymiana uszczelniaczy cokolwiek zmieni.
Kompresja była mierzona i wyszła elegancko i w miarę równa. No byłem tylko ciekaw ile może brać przez same uszczelniacze. Wymianę spoko ogarnę :). No nic najwyżej kupię je furce na gwiazdkę.
Pamiętaj jednak, że kompresja nie jest stuprocentowym wyznacznikiem tego, że wszystkie pierścienie są w dobryn stanie.
Panowie takie pytanko. Po nocce auto mi kręci troche wolniej jak nadeszły te chłodniejsze dni. Jak rozgrzany odpala normalnie. Czy to wina akumulatora (jakaś sakura kupowana na szybko w zeszłym roku)?
Akumulator, przy czym to nie musi oznaczać, że pada. Ogólnie zimny akumulator ma prawo kręcić wolniej + gęstszy zimny olej. Ja od zetora w mrozy chowam akumulator na noc do ciepłego pomieszczenia. Kręci jak wirówka, wychłodzony to już robi rech-rech. Ładowanie gdyby było liche to by nawet nie rechnął ale zawsze warto przeczyścić klemy, masy pod maską i przewody do rozrusznika/alternatora i zabezpieczyć smarem czy wazeliną. Jeśli w aku są korki to sprawdź poziom elektrolitu w celach.
Ściągać zderzak do odkręcenia tylnych lamp? O_o Zewnętrzne połówki lamp (w blotnikach) trzymają się na 4 nakretkach. Wystarczy odpiąć wykładzinę bagażnika, żeby mieć dostęp. Z polowkami w pokrywie bagażnika musi być podobnie (nie pamiętam).
Oesu, przeczytałem przednich lamp, soryyyy
Jesli chodzi o elektryke silnika to kopułka i palec YEC wart uwagi? Bo komplet wychodzi około 80 zł a OEM Honda kolo 200 zł.
Jesli chodzi o elektryke silnika to kopułka i palec YEC wart uwagi? Bo komplet wychodzi około 80 zł a OEM Honda kolo 200 zł.
Od kilku już osób słyszałem, że to najlepszy zamiennik serii. Sam mam i jest bardzo dobrze i bez żadnych problemów. Jeżdżę na tym od pół roku.
Witam.
Chłodnica do VI gen (D16Y7) rózni się czymś od tych z 1.4?
Czy aparat zapłonowy z D16Z6 będzie pasował do D15Z8?
Panowie zrobiło się chłodniej i auto zaczęło dłużej kręcić, nie ciężej tzn aku wydaje się że kręci jak wiertarka, przewody mam wymienione masy również świeże gdzie szukać problemu? Kopułka i palec?
piterstar1
13-10-15, 08:05
Panowie zrobiło się chłodniej i auto zaczęło dłużej kręcić, nie ciężej tzn aku wydaje się że kręci jak wiertarka, przewody mam wymienione masy również świeże gdzie szukać problemu? Kopułka i palec?
U mnie jest to samo. Nowa kopulka, nowy palec, nowe swiece, nowe przewody. Wiec to nie to. Ale tez mnie zastanawia czemu tak. Kwestia zmian struktury paliwa??
Może komuś przyda się moja opinia :cool:
Jeśli ktoś kiedyś byłby ciekawy co tak naprawdę daje usunięcie rezonatora dolotu to odpowiadam , że zmienia się tylko dźwięk silnika ( słychać przepustnicę , dolot buczy przy wkręcaniu silnika na obroty , na wolnych obr. auto jest trochę głośniejsze ) to tyle jeśli chodzi o większe różnice poza tym auto w zasadzie pali tyle samo , a jeśli chodzi o osiągi to jak dla mnie zmian jako takich nie ma auto , przyśpiesza nawet gorzej .
Ogółem modyfikowanie dolotu w seryjnym ej9 to bzdura :) jeśli chcemy poprawy osiągów to tylko przez doprowadzenie zimnego powietrza .
piterstar1
13-10-15, 18:58
No chyba nie odkryles ameryki. Rezonator jest by wyciszyc dolot. Innych zadan chyba nie ma.
No nie odkryłem , ale ktoś może nie wiedzieć .
Witam, wywalal ktoś klime w ej9? Musze zakupic krotszy pasek klinowy?
Skoro wywalasz klime tzn ze wywalasz tez sprezarke klimatyzacji wiec po co ci krotszy pasek , na co chesz go zalozyc:)
Na napinacz hahaha
paplatalk
firstborne
13-10-15, 23:28
Orientuje się ktoś, gdzie online mogę kupić linkę gazu do mojego auta? Przepustnica jest seria a kolektor z D16Z6. Szukam na necie i lipa...
kazik2_h9w3
14-10-15, 07:26
Napisz w dziale giełda
lukasz-lukasz
14-10-15, 10:07
Zakladał ktoś seryjne springi z 5gen do 6? Jak wygląda obniżenie?
Zakladał ktoś seryjne springi z 5gen do 6? Jak wygląda obniżenie?
również jestem ciekawy
Pany nie wiem czy tylko moje auto ma taką przypadlość ale wycieraczki jak pracują na 1biegu słychać cykanie z pod deski, jak dam na 2 bieg dźwiek znika.. ??;D
S3
Pany szybkie pytanie.. od czego jest ten zaznaczony wężyk i dokąd idzie ?
http://i.imgur.com/zJYte9D.jpg
Witam, czy ktos wkoncu na tym forum moglby mi doradzic co do zakupu opon, kupilem felgi 17 jaki profil i szerokosc do nich, jakie opony wejda do civica coupe VI maksymalnie . Pozdrawiam
kazik2_h9w3
14-10-15, 20:25
Alwin to regulator ciśnienia paliwa górny wezyk idzie gdzieś do kolektora ssacego
Alwin to regulator ciśnienia paliwa górny wezyk idzie gdzieś do kolektora ssacego
Super dzięki za szybką odp ;)
wszystko zależy od szerokości felg i jakie ET ;)
pakuj 195/40/17, lub 205/40/17 (tańsze będą)
Witam,
Czy do D16Y8 pasuje jakikolwiek inny wałek rozrządu np. z D16Z6? Bo do D16Y8 ciężko dostać... oczywiście mowa o seryjnym wałku.
panowie jaki filt paliwa polecacie do d16y7 tak na szybko ? mialem knechta kl185 lecz gwint byl tak zle wykonany ze nie dało rady wkrecic wezyka . Poleci ktos cos ?
Montowałem Knechta, Manna, Filtrona, chyba Boscha i Ashikę i tylko z ostatnim były problemy. Zwykle przy wymianach montowałem Knechta albo Filtrona.
Jaka kupić sondę 4-zylowa do EJ9? Macie jakieś sprawdzone?
Witam, mam podobny objaw w mojej Hondzie. D14A3. Oleju nie bierze, płynu chłodniczego także. Nie kopci na biało, niebiesko i czarno. Świece wyglądają na książkowe. Nieszczelności w układzie paliwowym także nie znalazłem.
Kopułka do najlepszych nie należy - winowajca?
Miał ktoś podobny objaw? Co może być przyczyną? Przyznam szczerze, że trochę mnie to denerwuje.
Witam, mam podobny objaw w mojej Hondzie. D14A3. Oleju nie bierze, płynu chłodniczego także. Nie kopci na biało, niebiesko i czarno. Świece wyglądają na książkowe. Nieszczelności w układzie paliwowym także nie znalazłem.
Kopułka do najlepszych nie należy - winowajca?
Miał ktoś podobny objaw? Co może być przyczyną? Przyznam szczerze, że trochę mnie to denerwuje.
u mnie to samo, plus centralny nie do końca otwiera (wszystko ustępuje w lecie)
Hehe u mnie problem się poprawia z pełnym bakiem. Więc albo pompka paliwa albo nie trzyma ciśnienia
No ja mam 1/2 baku, ale faktycznie może nie trzymać.
wiesko1261
15-10-15, 21:18
Witam,
Czy do D16Y8 pasuje jakikolwiek inny wałek rozrządu np. z D16Z6? Bo do D16Y8 ciężko dostać... oczywiście mowa o seryjnym wałku.
bliźniaczy jak d16w4 nie trzeba kombinować z kółkiem rozrządu (takie same)
inne np z6 z9 y2 podejdą w komplecie z kółkiem ,albo wrzucić z regulowanym
Hehe u mnie problem się poprawia z pełnym bakiem. Więc albo pompka paliwa albo nie trzyma ciśnienia
u mnie wymieniałem pompę z półtora roku temu i teraz po zgaszeniu ciśnienie paliwa utrzymuje się bardzo długo ( mam regulowany regulator z nanometrem )
po 8 godzinach z 3,5 psi pokazuje jeszcze ponad 2 psi :)
po nocy pali praktycznie po 2 obr silnika :p
zaś w baggym morze stać tydzień lub i dwa , pali od strzała aby obruciło silnik (zbiornik około 1 m od silnika ) :)
Koledzy duzo zabawy by zmienic mieszek w hondzie civic vi? co musze rozebrac ,?
Odkręcić gałkę dźwigni i kilka śrubek od plastikowego tunelu, odpiąć kostki od regulacji wysokości świateł i zwykle tylko tyle. Masz dostęp do mieszka.
Okk.dziekowac juz.wymienilem;)
Jaka kupić sondę 4-zylowa do EJ9? Macie jakieś sprawdzone?
Ktos coś?
Albo uzywka albo nówka albo dedykowany zamiennik. Wiadomo nowa najlepsza
paplatalk
Przy zmianie ssącego z y7 na z6 uszczelke pod przepustnice zostawiam z y7 czy kupić trzeba tą pod z6?
S3
Uszczelkę taką jaką masz przepustnicę tj. od Y7.
Uszczelkę taką jaką masz przepustnicę tj. od Y7.
Thx ;)
S3
Ktos coś?
kupiłem z rok temu ngk 4 zyolwa dedykowana , z wtyczka juz polutowana . zadnych problemow a odrazu po wymianie odrazu spalanie spalo
Od jakiego konkretnie modelu Rovera brać tłumik środkowy? 620? 420? Mniej roboty będzie ze środkowym od 2.0 benzyny 2" czy 2.0 diesel 2,25"?
Starstruck
17-10-15, 15:04
Mniej roboty będzie ze środkowym od 2.0 benzyny 2" czy 2.0 diesel 2,25"?
Bez różnicy. Od serii 400 trzeba brać; 600 jest bardziej pod Accorda V gen.
po 4 latach razem honda strzeliła focha.
Przekręcam kluczyk, chcę odpalać i pach, wszystko zgasło. Odkręcam, przekręcam jeszcze raz, i ciemno, ani kontrolek, ani zegarka, nic, zero prądu. Lampka w środku świeci, aku ma 12.08V, bezpieczniki po maską wszystkie ok. Co robić, jak żyć? :)
Załącza się pompa paliwa, słychać cyknięcie przekaźnika?
Albo uzywka albo nówka albo dedykowany zamiennik. Wiadomo nowa najlepsza
paplatalk
Używkę bym brał a co jak będzie gorsza niż to co mam? Moja czasami się "zawiesza" a po za tym jest spoko, spalanie w miarę w normie.
kupiłem z rok temu ngk 4 zyolwa dedykowana , z wtyczka juz polutowana . zadnych problemow a odrazu po wymianie odrazu spalanie spalo
Gdzie dorwałeś i za ile? Pewnie 400zł minimum...
Załącza się pompa paliwa, słychać cyknięcie przekaźnika?
nic się nie dzieje po przekręceniu kluczyka, nic nie cyka, nic się nie załącza, nic nie zaświeca :)
Też obsawiałem główny przekaźnik pompy, ale on chyba tylko za pompe odpowiada a nie za prąd w całej kabinie....
Sonda nowa NGK pewnie w IC jak ktoś ma rabaty cena pewnie przyjazna dla portfela.
nic się nie dzieje po przekręceniu kluczyka, nic nie cyka, nic się nie załącza, nic nie zaświeca :)
Też obsawiałem główny przekaźnik pompy, ale on chyba tylko za pompe odpowiada a nie za prąd w całej kabinie....
Na dobry początek sprawdź masy i akumulator (ewentualnie bezpieczniki dla pewności). Światła mijania świecą się prawidłowo po przekręceniu manetki? Też kiedyś miałem problem z prądem w aucie i przejrzałem praktycznie wszystko, a winny ostatecznie okazał się aku, który swoją drogą dawał na początku 12V na odczycie. Jeśli jednak powyższe będą w porządku i jest właściwe napięcie to czasami styki na stacyjce lubią dać takie objawy.
Starstruck
18-10-15, 11:32
A może kabelki idące z rozrusznika? Mi się kiedyś jeden wypiął i takie same objawy miałem (jeden jest przykręcany a drugi wsuwany).
wiesko1261
18-10-15, 12:23
po 4 latach razem honda strzeliła focha.
Przekręcam kluczyk, chcę odpalać i pach, wszystko zgasło. Odkręcam, przekręcam jeszcze raz, i ciemno, ani kontrolek, ani zegarka, nic, zero prądu. Lampka w środku świeci, aku ma 12.08V, bezpieczniki po maską wszystkie ok. Co robić, jak żyć? :)
jak bezpieczniki całe , obejrzyj uderzeniowy :)
albo wkładkę stacyjki
sprawny akumulator powinien mieć ponad 12v (u mnie ma 12.6w spoczynku po dwóch latach urzytkowania )
obejrzyj jeszcze obie klemy
Używkę bym brał a co jak będzie gorsza niż to co mam? Moja czasami się "zawiesza" a po za tym jest spoko, spalanie w miarę w normie.
Gdzie dorwałeś i za ile? Pewnie 400zł minimum...
swiece-zaplonowe.pl czy cos takiego , polecam w 100 % , sonda na kolejny dzien przyszla i cena przystepna :)
Jak wy poduszkę skrzyni odkręcacie??? Za chiny tam łapy wściubić nie mogę, a co dopiero kluczem kręcić :/
Ja wymieniałem z kanału, pomijając to, że z odkręceniem śrub sie motaliśmy bo nie chciały póścić to poszło spoko ;D
S3
A to spróbuję od dołu, dzięki :). Generalnie widzę, że wypadałoby najpierw wymontować dolot ale ja chciałem tylko poduszkę obejrzeć, bez większego rozkręcania.
Na dobry początek sprawdź masy i akumulator (ewentualnie bezpieczniki dla pewności). Światła mijania świecą się prawidłowo po przekręceniu manetki? Też kiedyś miałem problem z prądem w aucie i przejrzałem praktycznie wszystko, a winny ostatecznie okazał się aku, który swoją drogą dawał na początku 12V na odczycie. Jeśli jednak powyższe będą w porządku i jest właściwe napięcie to czasami styki na stacyjce lubią dać takie objawy.
Wkładka stacyjki na pewno nie, mam podłączony UKP, który wyświetla godzinę na wyłączonym zapłonie i on też umarł. Świateł nie sprawdzałem. Aku podpięty pod inne auto działa, inne aku podpięte do mnie też nie działa. Klemy ok, pod maską prąd jest, sprawdziłem w kabinie przewody od wzmacniacza, które idą bezpośrednio z aku i jest ok, więc klemy też są ok. Bezpieczniki sprawdzane kilka razy i są ok.
Sprawdzę też ten rozrusznik, bo awaria wystąpiła przy próbie rozruchu właśnie.
Uderzeniowy gdzie jest zlokalizowany? gdzieś na grodzi? na środki czy po stronie pasażera?
szybkie pytanie, założenie żółtych fogów do daily cara to dobry pomysł? Czy lepiej od razu wziąć białe i oszczędzić sobie problemów ze strony policji? Konkretnie chodzi mi o te przedliftowe z oferty Jarusneta. Na przeglądzie nie będzie problemu jeśli wybiorę żółte? wiadomo, będę tylko używał je podczas mgły. Ktoś z Was pewnie jeździ na nich więc prosiłbym o wypowiedzi :)
Starstruck
18-10-15, 21:35
Nie ma przepisów, które zabroniłyby żółtych halogenów. Mijania owszem, ale halogeny mogą pozostać żółte.
Mijania żółte chyba też mogą być, powszechne w starych BMW. Chyba, że od tamtych lat jakiś przepis doszedł.
Starstruck
18-10-15, 22:14
Nie, nie mogą być. Jest od paru lat przepis. Prawo zadziałało wstecz nawet w stosunku do starszych pojazdów, fabrycznie wyposażonych w takie klosze (poza zabytkami).
Panowie taki problem. Ostatnio nie mialem od czego odpalic papierosa .... chodzi o to ze zapalniczka nie zaskakuje, tzn musze ja trzymac paluchem zeby sie nagrzala. Gniazdo dziala bo ladowarka laduje telefon. Cos z tym wkladem nie tak?
w tym gniezdzie jest taka blaszka ktora trzeba odgiac
poswiec latarka to bedziesz wiedzial oco chodzi
dzięki, jutro rano to zbadam
Czy ktoś miał problemy ze stukaniem w tylnym zawieszeniu podczas gdy tył się obciąża powiedzmy wsiada jedna osoba. Stuka tylko przy dużej dziurze albo większej prędkości i słychać taki głuchy pusty dźwięk. W bagażniku nic nie lata, wydech też nie obija. Tulejki optycznie i ręcznie sprawdzone tragedii nie ma.
Jesteś pewny, że to nie wydech?
W poprzedniej EJ9 miałem tak, że wsiadał ktoś do tyłu auto szło w dół i rura od wydechu mi tłukła o wachasz.
S3
u mnie właśnie tak rura wali o wahacz
chce poprowadzic kable do diod na lotce w qp , moglby ktos powiedziec jak oryginalnie sa poprowadzone ? i jak kable sa poprowadzone do kostki ?
Jesteś pewny, że to nie wydech?
W poprzedniej EJ9 miałem tak, że wsiadał ktoś do tyłu auto szło w dół i rura od wydechu mi tłukła o wachasz.
S3
Kurde ruszam mocno lewo i prawo dół i góra i nawet do wahacza jej nie zbliżyłem. Załaduje dwie osoby na tył i sprawdzę na kanale może wahacz diametralnie zmieni swoje położenie.
piterstar1
20-10-15, 15:51
Kurde ruszam mocno lewo i prawo dół i góra i nawet do wahacza jej nie zbliżyłem. Załaduje dwie osoby na tył i sprawdzę na kanale może wahacz diametralnie zmieni swoje położenie.
Moze tuleja w wachaczu??
Szybkie pytanko. Jakie głośniki zmieszczę do przodu do Hondy Civic VI Coupe 1996r. Nie mogę nigdzie znaleźć głośników w miejsce seryjnych ?
Szybkie pytanko. Jakie głośniki zmieszczę do przodu do Hondy Civic VI Coupe 1996r. Nie mogę nigdzie znaleźć głośników w miejsce seryjnych ?
13 ori 16 z dystansem mdf i cięcie boczków.
13 ori 16 z dystansem mdf i cięcie boczków.
A nie ma możliwości znalezienia głośników które pasują bez żadnych kombinacji ?
13 pasują bez w ori koszyk.
Wkładka stacyjki na pewno nie, mam podłączony UKP, który wyświetla godzinę na wyłączonym zapłonie i on też umarł. Świateł nie sprawdzałem. Aku podpięty pod inne auto działa, inne aku podpięte do mnie też nie działa. Klemy ok, pod maską prąd jest, sprawdziłem w kabinie przewody od wzmacniacza, które idą bezpośrednio z aku i jest ok, więc klemy też są ok. Bezpieczniki sprawdzane kilka razy i są ok.
Sprawdzę też ten rozrusznik, bo awaria wystąpiła przy próbie rozruchu właśnie.
Uderzeniowy gdzie jest zlokalizowany? gdzieś na grodzi? na środki czy po stronie pasażera?
Jakby kogoś interesowało, to faktycznie problem z połączeniem przewodu masowego aku<->buda. Sprawdzałem czy wszędzie w skrzynkach jest +, ale nie sprawdzałem jak idzie -....
Btw jaką średnicę mają bolce aku w hundach bo zapomniałem zmierzyć? Chcę kupić nowe klemy, a bolce wyglądają na mniejsze niż klasyczne.
13 pasują bez w ori koszyk.
Mógłbyś mi pokazać przykładowy głośnik ?
Jest możliwość.
OEM'owe głośniki do Hondy Vi generacji: Pioneer TS-06198ZH
Tylko że one nie grają za specjalnie.
piterstar1
20-10-15, 20:52
Ja kupilem kiedys jakies JVC dwudrozne do sedana EJ6 i pasuja idealnie, jakby fabrycznie tam byly bo nawet srubki pasuja idealnie.
siemka wie ktoś może do kogo uderzyć na forum o złorzenie hybrydowej skrzyni?
Podczas sprawdzania płynu chłodzącego, powinienem go widzieć w chłodnicy?
kaczka208D
21-10-15, 14:17
Podczas sprawdzania płynu chłodzącego, powinienem go widzieć w chłodnicy?
Tak
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
panowie pada i pada, a ja zauwazylem ze 2 odpływy z szyberdachu sa zatkane . gdzie one dokladnie ida i moze macie jakis sposob na ich wyczyszczenie ?
przemek23pl
22-10-15, 21:20
Witam, mam prośbę o podsuniecie pomysłu co może być dziwnym piszczeniem / skrzypieniem z tyłu w aucie (Honda Civic VI GEN coupe). Piszczenie występuje nieregularnie z tyłu w środku auta. Nie ma reguły czy jest to prosta droga w dobrym stanie czy zwykła rozklekotana codzienność.
( nie jest to nic zw. z tłumikiem, zawiechą itd)
Czy ktoś widział zestaw naprawczy pompy hamulcowej 15/16 do ek4
kaczka208D
23-10-15, 18:04
Czy ktoś widział zestaw naprawczy pompy hamulcowej 15/16 do ek4
Ja szukalem do pompy 15/16 z eg6 i bardzo ciezko to znalezc, haparts jedynie mial ale cena troche powalala :/ W koncu wlozylem pompe bez regenerowania i smiga caly czas :)
Starstruck
23-10-15, 18:08
Jedynie sensownie i dobrze to właśnie wziąć od Haparts.
kaczka208D
23-10-15, 18:13
W cenie tego zestawu z haparts to.mozna kupic calowa od klocha chocby zregenerowana juz. Wiec srednio sie to oplaci :/
Jaki jest rozmiar piasty w ek4? Chodzi o otwór centrujacy na felgę, czy to jest 56,1?
W cenie tego zestawu z haparts to.mozna kupic calowa od klocha chocby zregenerowana juz. Wiec srednio sie to oplaci :/
Jego pompy też nie są takie super :) Zestaw jest dostępny ogólnie tylko trzeba się naszukać i ponoć są dwa rozmiary kiedyś w IC widziałem i wiem że chyba Spychu załatwiał kiedyś.,
kaczka208D
23-10-15, 21:55
Te z IC nie pasuja, sprawdzalem to. Do spycha tez pisalem z tego co pamietam i nie mial tego.
Z forum to sivy mial niby jakis zestaw, ale po podeslaniu foto okazalo sie, ze to nie to :)
shaquadimas
24-10-15, 15:07
wie ktoś może jak wizualnie odróżnić wtryski z y8 od tych z y7? szukałem po forach i pytałem ludzi, nikt nie potrafił mi odpowiedzieć
y8 maja inny kolor koncowki ale nie pamietam jaki, w google znajdziesz bez problemu
Padł centralny od strony pasażera. Z pilota otwiera mi się tylko strona kierowcy, ktoś ma jakiś pomysł ? Drzwi pasażera można otworzyć tylko od wewnątrz. Nie mogę nawet wsadzić kluczyka, nie wiem dlaczego. Auto to Civic Coupe 1996r.
shaquadimas
24-10-15, 15:45
dzięki za podpowiedź, okazuje sie że 240cc prawdopodobnie są żółte niezależnie czy y8 czy z6 a y7 ma takie same jak d14 i różnie podają ale albo niebieskie albo zielone(może niebieski wyblakł ;) )
Hejka, ktoś może spotkał się z takim przypadkiem jak mój ? Ej6 D16Y7 + ssak Z6 - silnik trzeba chwilę kręcić żeby zapalił ok 4 sek i jak zapali to się świeci check. Mostkuję kostkę do samodiagnostyki, włączam zapłon i check świeci cały czas. Ktoś tak miał ? Ewentualnie jakieś sugestie ?
Siemka, mam zamiar wymienić kompletny rozrząd w swoim Civicu z silnikiem d14z1. Czy rozrządy z d14a3 i tym podobnych 1.4 różnią się czymś?
Siemka, mam zamiar wymienić kompletny rozrząd w swoim Civicu z silnikiem d14z1. Czy rozrządy z d14a3 i tym podobnych 1.4 różnią się czymś?
pasek rozrządu - Gates Power Grip: 5409XS, 76103x24HSN
napinacz paska rozrządu - Koyo: 70374 FG GKH
pompa wody - Aisin: WPH-011V
Taki komplet na przykład będzie O.K. do Twojego silnika.
Cześć, przymierza się do wymiany sztywnych przewodów hamulcowych w swoim EJ9 1997 HB D14A3.
Chciałbym się dowiedzieć, jaki rodzaj gwintu występuje na przewodach do hamulców tylnych, czyli na grodzi i z tyłu przy kole oraz jaki rodzaj spęczeń przewodów. Dodam, że zamierzam kupić przewody w oplocie, więc pytanie czy EK4 ma takie same? Oraz jakiej średnicy kupić przewód miedziany, 4,75 mm? Wiem że najłatwiej zmierzyć, ale nie mam dostępu do auta ...
Z góry dziękuję za pomoc :)
Cześć, przymierza się do wymiany sztywnych przewodów hamulcowych w swoim EJ9 1997 HB D14A3.
Chciałbym się dowiedzieć, jaki rodzaj gwintu występuje na przewodach do hamulców tylnych, czyli na grodzi i z tyłu przy kole oraz jaki rodzaj spęczeń przewodów. Dodam, że zamierzam kupić przewody w oplocie, więc pytanie czy EK4 ma takie same? Oraz jakiej średnicy kupić przewód miedziany, 4,75 mm? Wiem że najłatwiej zmierzyć, ale nie mam dostępu do auta ...
Z góry dziękuję za pomoc :)
koncówki M10x1 DF
lewy-325cm
prawy370cm
http://przewody-hamulcowe.pl/honda/204-honda-civic-eg3-eg4-zestaw-przewodow-hamulcowych-miedzianych.html
Masz wersje ABS i bez ABS, od EJ9 do EK9 miedziane są takie same różnica polega tylko na elastycznych na tylnej osi z powody różnicy tarcza/ bęben
Dzięki za pomoc. Powiedz czy brałeś od nich te przewody? To jest zestaw na przód i tył? Znając parametry zobaczę w Szczecinie na miejscu może będą troche tańsze.
Pany teraz serio, te naklejki ckpl to sa z taka obramowka przezroczysta przyklejane? Czy to trzeba nakleic, namoczyc i same literki zostana?
piterstar1
28-10-15, 22:19
Odklejasz dolna warstwe papieru w pelnym kolorze>>przyklejasz na szybe>>dociskasz>>sciagasz wierzchnia folie. Kazde odklejanie robisz pod katem aby literki ladnie sie odklejaly. Gdzies w necie sa filniki jak takie naklejki sciagac.
jakbyś gdzieś znalażł ten filmik to proszę podeślij :)
piterstar1
29-10-15, 08:26
Koles ktory krecil filmik mial chyba parkinsona, ale zrob tak jak pokazali. Mozna sie tym sugerowac. Jak bedziesz to robil to wszystkie bledy sam na bierzaco juz poprawisz.
https://www.youtube.com/watch?v=bB_aHIek-z4
Tylko pamietaj by kazde odklejanie robic pod duzym katem.
Dzięki za pomoc. Powiedz czy brałeś od nich te przewody? To jest zestaw na przód i tył? Znając parametry zobaczę w Szczecinie na miejscu może będą troche tańsze.
Mam kupione ale nie zamontowane.
Ja mam takie założone na przod i tyl i są ok
paplatalk
Ja mam takie założone na przod i tyl i są ok
A długości przewodów są idealne czy zostaje naddatek?
Gdzie dokładnie znajduje się sterownik centralnego zamka w ek3 sedan? Proszę o odp. osoby które wiedzą co piszą bez zbędnego zgadywania.
Cześć,
wie ktoś może czy ta wtyczka jest związana z głośnikami?
http://images76.fotosik.pl/30/4f6dc870df4c62d7m.jpg (http://images76.fotosik.pl/30/4f6dc870df4c62d7.jpg)http://images75.fotosik.pl/30/1a0f1e7425cfb7d9m.jpg (http://images75.fotosik.pl/30/1a0f1e7425cfb7d9.jpg)http://images75.fotosik.pl/30/eff405f8d8a851bcm.jpg (http://images75.fotosik.pl/30/eff405f8d8a851bc.jpg)
piterstar1
31-10-15, 18:41
Gdzie dokładnie znajduje się sterownik centralnego zamka w ek3 sedan? Proszę o odp. osoby które wiedzą co piszą bez zbędnego zgadywania.
Jesli przedlift to w drzwiach kierowcy. A jezeli polift to pod oslona linki maski przy nogach.
Ek3 w serii miało bebny z tyły? Posiadało jakieś stabilizatory i wgl jakies ciekawostki na temat ek3 w sedanie?
Starstruck
31-10-15, 23:15
Ek3 w serii miało bebny z tyły? Posiadało jakieś stabilizatory i wgl jakies ciekawostki na temat ek3 w sedanie?
Z tyłu bęben, stab z przodu, tarcza przód 262. Względem EJ9 ma blendę w kolorze i oczywiście inny silnik :).
BTW: EK3 a EK4 to przepaść, także szukaj dalej EK4 ;).
A czym rozni sie ek3 od ek4 oprucz silnika wnetrza i hebla?
Spokojnie dla siebie szukam ek4 ale trafiło sie chyba przyjemne ek3 i stwierdziłęm ze zamienię Ojca accorda na ek3 jak będzie cos warte ;)
Ek3 z przodu ma 262 4x100?
Starstruck
31-10-15, 23:22
A czym rozni sie ek3 od ek4 oprucz silnika wnetrza i hebla?
Spokojnie dla siebie szukam ek4 ale trafiło sie chyba przyjemne ek3 i stwierdziłęm ze zamienię Ojca accorda na ek3 jak będzie cos warte ;)
Ek3 z przodu ma 262 4x100?
Tak, EK3 ma 4x100.
Czym się różni. Jak wspomniałeś: silnik, hebel, wnętrze a to już dużo :). Dodatkowo zawieszenie, poszczególne elementy fabrycznie w kolorze nadwozia (klamki, lusterka, blenda a polift miał jeszcze listwy w kolorze), często wyposażenie. Oczywiście można to wszystko wsadzić w EK3, ale EK4 ma w VINie właśnie EK4 a to kiedyś tam w dalekiej przyszłości będzie pewnie dość cenne hehe ;).
piterstar1
31-10-15, 23:24
Podobno EK4 ma homologacje rajdowa czy cos. Takie cos ma jeszcze tylko EK9
EK4 ma tarcze z tylu i stab.
Własnie czytałem o tej Homologacji Ciekawa sprawa :D
Starstruck
31-10-15, 23:37
Ale tylko hatchback (chyba!).
piterstar1
31-10-15, 23:45
Sedan ponoc tez. Niby te wersje maja jakies wzmocnienia karoseri i dlatego moga byc dopuszczone.
Ciekawi mnie kwestia jaka jest rożnica wagowa miedzy ek3 w sednie a ek4 w sedanie :D
Starstruck
01-11-15, 00:03
Tak naprawdę tyle co cięższy silnik. Pewnie ok. 20-30 kg.
kazik2_h9w3
01-11-15, 09:49
Nie
Obd2 a lub b zresztą ek4 też
Padł centralny od strony pasażera. Z pilota otwiera mi się tylko strona kierowcy, ktoś ma jakiś pomysł ? Drzwi pasażera można otworzyć tylko od wewnątrz. Nie mogę nawet wsadzić kluczyka, nie wiem dlaczego. Auto to Civic Coupe 1996r.
kazik2_h9w3
01-11-15, 11:03
Jak zamek nie był długo używany to mógł w końcu stanąć można go próbować nasmarowac
Jak centralny nie działa mógł się zepsuć silniczek centralnego ale częstą winne są przewody między drzwiami kierowcy s kabina lubią pękać
Jak zamek nie był długo używany to mógł w końcu stanąć można go próbować nasmarowac
Jak centralny nie działa mógł się zepsuć silniczek centralnego ale częstą winne są przewody między drzwiami kierowcy s kabina lubią pękać
Centralny używany dość często, no praktycznie codziennie :) Kiedyś mogłem otworzyć kluczykiem dzwi pasażera, a teraz nawei nie mogę włożyć kluczyka. Jakie są koszta tego silniczka ?
Nie
Obd2 a lub b zresztą ek4 też
Gdzie w ek3 znajduje sie zlacze diagnostyczne?
kazik2_h9w3
01-11-15, 12:12
Zeneq chodziło mi o to ze nie otwierałes drzwi pasażera z kluczyka i mogł się zastać mechanizm
Jak założysz uniwersalny silownik to podobno są za 10 zł a ori to nie wiem
Złącze w ek3 jest za schowkiem przynajmniej w przedlifcie
damian120290
02-11-15, 10:01
Hej mam pytanie czy maglownica od ek3 podejdzie do civica ej6? Z góry dzieki za odp.
Jak zdjac poszycie drzwi w ek3 sedan przedliftem? Przegladalem forum ale nie moge dobrac sie do sterownika centralnego. Mam tylko jedna srubke w klamce otwierania drzwi i wiecej nie ma.
Złącze w ek3 jest za schowkiem przynajmniej w przedlifcie
W moim ek3 przed liftem nie ma za schowkiem.
piterstar1
02-11-15, 16:55
Sciagach kratke glosnika i tam masz 3 srobki, do tego 3 od glosnika, sciagasz oslone raczki i tam sa 2. Potem juz tylko klipsy.
pawelwlkp91
02-11-15, 17:44
W moim ek3 przed liftem nie ma za schowkiem.
A sprawdź przy skrzynce bezpieczników pod kierownica ja np. tak mam w ej6
Żeby założyć sprzęgło 212mm do D14Z1 wystarczy tylko podmienić koło zamachowe?
Żeby założyć sprzęgło 212mm do D14Z1 wystarczy tylko podmienić koło zamachowe?
Jeśli masz kompletne sprzęgło to tak.
Tylny hebel od mc1,pasuje do ek3 bez problemu?
Pytanko. Czy nadkola przednie (te plastikowe) z polifta EJ9 podejdą do przedlifta EJ9?
Tylny hebel od mc1,pasuje do ek3 bez problemu?
Jeśli to tarcze to tak z tym ze pomimo rozstawu 4x100 to i tak wysuwa po 1cm kola na zewnątrz :)
Pytanko. Czy nadkola przednie (te plastikowe) z polifta EJ9 podejdą do przedlifta EJ9?
Ponoć wszystko to samo poza wycięciem na mocowanie zderzaka z błotnikiem.
Czy nadkola przednie (te plastikowe) z polifta EJ9 podejdą do przedlifta EJ9
Tak jest takie samo
Pytanie o dolot z linka: http://allegro.pl/uklad-dolotowy-dolot-simota-honda-civic-vi-96-00-i5618919694.html
-czy podejdzie do d15z6? (sprzedawca potwierdza że do 1.6 podejdzie ale czy do 1.5 to nie wie)
- czy jest sens montować ten dolot?
Cześć,
wie ktoś może czy ta wtyczka jest związana z głośnikami?
http://images76.fotosik.pl/30/4f6dc870df4c62d7m.jpg (http://images76.fotosik.pl/30/4f6dc870df4c62d7.jpg)http://images75.fotosik.pl/30/1a0f1e7425cfb7d9m.jpg (http://images75.fotosik.pl/30/1a0f1e7425cfb7d9.jpg)http://images75.fotosik.pl/30/eff405f8d8a851bcm.jpg (http://images75.fotosik.pl/30/eff405f8d8a851bc.jpg)
tak od glosnikow oem
Dzięki za odpowiedź, jeszcze jedno pytanie dot. tej wtyczki, czy głośniki z przodu mają taką wtyczkę żeby podpiąć je do tyłu i zobaczyć czy działa?
-czy podejdzie do d15z6? (sprzedawca potwierdza że do 1.6 podejdzie ale czy do 1.5 to nie wie)
- czy jest sens montować ten dolot?
Podejdzie do 1.4 1.5 1.6 z pozioma przepustnica
Podejdzie do 1.4 1.5 1.6 z pozioma przepustnica
Warto wydać 2 stówki na ten zestaw?
kazik2_h9w3
04-11-15, 21:00
Ja bym nie kupił za tyle,wolał bym używany zestaw może z lepszym filtrem
Dzięki za odpowiedź, jeszcze jedno pytanie dot. tej wtyczki, czy głośniki z przodu mają taką wtyczkę żeby podpiąć je do tyłu i zobaczyć czy działa?
tak
Jeśli to tarcze to tak z tym ze pomimo rozstawu 4x100 to i tak wysuwa po 1cm kola na zewnątrz :)
Od mc2 to wiedziałęm że sie koła rozstaw zmienia na szerszy ale w mc1 tez? mc1 to kombi z d16w4 i tylnym heblem 260 4x100 tam tez jest szerszy rozstaw?
Jak wygląda wtedy sprawa z abs z bebna na tarcze jest jakis problem, te same kostki ?
Kilka dni temu zakupiłem honde civic 1,4 2000 EJ9 D14Z1 75 km. Wersja japońska(chyba) vin od J...
Jetem nowy na tym forum i zabardzo nie wiedziałem gdzie umieścić moje zapytanie więc założyłem nowy temat.
Z racji ze honda nie jest w stanie idealnym bede potrzebował wymieniać pewne podzespoły i chciałbym prosić o pomoc ludzi którzy mają zapewne większe pojęcie niż ja.
A mianowicie na początek muszę wymienic misę olejową i znalazłem w necie taką tylko ze ona pochodzi z silnika o oznaczeniu D14a4
Czy będzie pasować do mojej???
Druga sprawa to dobry warsztat godny polecenia w okolicach Zagłębia-Dąbrowskiego ponieważ pochodzę z Sosnowca
z góry dziękuje każdemu kto pomoże
powinno pasować bo d14z1/z2 i d14a3/a4 to bliźniacze silniki
powinno pasować bo d14z1/z2 i d14a3/a4 to bliźniacze silniki
w podobnym tonie wypowiedziały się już dwie osoby więc zaryzykuje
i opisze po powrocie z warsztatu czy pasowało
dzięki wielkie
Jszcze jedno pytanko bym miał
Ile kosztuja wszystkie filtry + wymiana okło i czy w mojej wersji jest kabinówka???
Auto z klimą jesli to coś zmienia
Z góry dziękuję za pomoc
Filtry 30-50 zl sztuka
Klimatyzacja nic nie zmienia, sa wersje z filtrem i bez. Spr. zajmuje kilka minut
kazik2_h9w3
05-11-15, 07:42
Leigimas ja mam u siebie swap z mb1 i mam wrażenie że nic się nie zmieniło
Na wiatrakach nic nie tarło i teraz przy oponie 215/40/16 też nic nie trze ale parametrów kół nie znam
Już kiedyś ze Spychem chcieliśmy sprawdzić czy faktycznie poszerza ale nie dało się tego sprawdzić na oko
Filtry 30-50 zl sztuka
Klimatyzacja nic nie zmienia, sa wersje z filtrem i bez. Spr. zajmuje kilka minut
Szczerze mówiąc to moja pierwsza Honda w życiu ale przypadła mi do gustu. Mógłbyś mi polecić jakieś filtry taki jakie sam byś założył???
Szczerze mówiąc to moja pierwsza Honda w życiu ale przypadła mi do gustu. Mógłbyś mi polecić jakieś filtry taki jakie sam byś założył???
Ja polecam filtry knecht. Kupuję je już prawie 6 lat i zawsze 0 problemów.
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi: czy sterowanie centralnym zamkiem w VI gen odbywa sie plusem czy masą? Zmieniam sterownik i z tego co czytałem to sterowanie jest masą a w instrukcji jaką otrzymałem ze sterownikiem sterowanie jest plusem.
Masą podawaną naprzemiennie na centralkę z siłownika kierowcy przewodami Niebiesko/Czerwonym (otwarcie) i Niebiesko/Bialym (zamkniecie).
Witam może nie tutaj powinienem pytać ale może ktoś wie czym się różni OBD2a od OBD2b??
Po odlaczeniu aku i zalozeniu zegarka temp wody i zmianie liczników 3 minuty po odpaleniu auta na postoju zaswiecił się ABS i juz nie gaśnie. Zbieg okoliczności i błąd do skasowania czy moze cos padło ?
a jaki blad?
jeszcze nie sprawdzałem, po pracy sie za to zabiore. bardziej zastanawiam sie skad nagle cos takiego sie zdarzyło. NIgdy nie bylo z ABSem problemu a tu nagle po odlaczeniu aku i pozniejszym odpaleniu auta taki kwiatek.
nie slychać pod maską przekaźnika (takie charakterystyczne cykniecie gdy gasła kontrolka)
Kilka razy przed odpaleniem wlaczalem i wylaczalem zaplon i wszystko dzialalo, a pozniej po odpaleniu kontrolka sie zapaliła na stałe. Mozliwe ze nnp w wyniku wlaczania i wylaczania zaplonu podbilo zbytnio cisnienie w wyniku czego po odpaleniu dostał się jakis blad i wywaliło ABS ?
Bledy 13 54 61
dzięki UNK, a tak ponadto to czym powiedzmy konkretniej... Chciałem kupić przejściówke z OBD2a na OBD1, ale dostępna jest tylko z OBD2b na OBD1 stąd moje pierwsze pytanie powstało, a teraz wiem że już jej nie kupię chociażby ze względu przedlift/polift ale chciałbym się dowiedzieć czym się różnią tak dla siebie...
jeszcze nie sprawdzałem, po pracy sie za to zabiore. bardziej zastanawiam sie skad nagle cos takiego sie zdarzyło. NIgdy nie bylo z ABSem problemu a tu nagle po odlaczeniu aku i pozniejszym odpaleniu auta taki kwiatek.
nie slychać pod maską przekaźnika (takie charakterystyczne cykniecie gdy gasła kontrolka)
Kilka razy przed odpaleniem wlaczalem i wylaczalem zaplon i wszystko dzialalo, a pozniej po odpaleniu kontrolka sie zapaliła na stałe. Mozliwe ze nnp w wyniku wlaczania i wylaczania zaplonu podbilo zbytnio cisnienie w wyniku czego po odpaleniu dostał się jakis blad i wywaliło ABS ?
Bledy 13 54 61
13 - wheel senor (open/short to body ground/short to power) FL
54 - fail-safe relay
61 - ignition voltage
13 - wheel senor (open/short to body ground/short to power) FL
54 - fail-safe relay
61 - ignition voltage
Zrobione. Po analizie wszystkiego co sie dalo, okazalo sie ze byl przelamany kabel od czujnika idacy do kabiny.
Samsung Galaxy S4 / Tapatalk
Panie i panowie, czy ta chłodnica Nissens 63309A to jest to czego potrzebuje moja EJ9 aby zamontować bez rzeźby? Dziękuję.
http://webshop.nissens.com/Files/38000/88ba3480-6f9c-432a-9767-27b836e6faf3.jpg
Który bezpiecznik zabezpiecza oem sterownik centralnego zamka? Jestem w trakcie dokładania sterownika z pilotem radiowym i po próbie podpięcia na "sucho" nowego sterownika straciłem 12V na zasilaniu oem sterownika, zwarcia nie było, bynajmniej nic takiego nie stwierdziłem ale napięcia nie ma.
W/g manuala to bezpiecznik nr 14 lub 19 ale są całe.
Witam ... dzis mi sie zapaliła kontrolka akumulatora z tym, że gaśnie jak rusze. Słyszałem, że to może mieć coś wspólnego z zawilgoceniu alternatora.. pogoda dziś własnie taka jest. Martwić się tym, oddawać do elektryka ? .. no i czy mogę jechać ?
Panie i panowie, czy ta chłodnica Nissens 63309A to jest to czego potrzebuje moja EJ9 aby zamontować bez rzeźby? Dziękuję.
http://webshop.nissens.com/Files/38000/88ba3480-6f9c-432a-9767-27b836e6faf3.jpg
Tak, mam identyczną.
Gdzie znajdę jakiś manual albo jakąś foto relacje jak się zdejmuję wewnętrzne plastyki w EK4 ? Zamierzam zamontować dzisiaj kamerę cofania i jeszcze parę rzeczy w EK4 i fajnie byłoby wiedzieć jak się zdejmują plastyki żeby niczego nie połamać....
Witam ... dzis mi sie zapaliła kontrolka akumulatora z tym, że gaśnie jak rusze. Słyszałem, że to może mieć coś wspólnego z zawilgoceniu alternatora.. pogoda dziś własnie taka jest. Martwić się tym, oddawać do elektryka ? .. no i czy mogę jechać ?
Sprawdź na dobry początek napięcia akumulatora i ładowania.
Tak, mam identyczną.
Dzięki wielkie.
Sprawdź na dobry początek napięcia akumulatora i ładowania.
Sprawdziłem napięcia akumulatora i przy wyłączonym silniku pomiar był 11.90 a przy włączonym silniku 12.45.. Jakiś wniosek Panowie.. ? POozdrawiam
kazik2_h9w3
08-11-15, 12:13
Ładowanie powinno być w granicach 14 więc pewnie altek szwankuje
Dzis juz nic z tym nie zrobie a musze w trasie jechac.. Obawiac sie ze stane gdzies ? Pozdro
Jakie jest napięcie bezpośrednio na alternatorze?
mateusz199
08-11-15, 13:46
Rudzik82
Sprawdz ładowanie dodając gazu. Jeśli bedzie na stałym poziomie 11.9 jak piszesz wyzej, to powiem krotko, tak stanie na trasie. ;)
Kriss91
Z reguły na alternatorze jest nieco wyzsze od napięcia bezposrednio na aku, jeśli masz na podobnym poziomie, to bardzo dobrze. Książkowe to 14,4V.
Dojechalem do celu.. Kontrolka od napiecia pokazuje mi sie tylko jak dluzej postoje na swiatlach, bo podczas jazdy sie nie pali kontrolka.. Hmm
Ma ktos z was manuala do s40? albo gdzie moge go znalesc?
Pytanie czy Ktos cos wie na temat tego koloru ?
http://img20.staticclassifieds.com/images_tablicapl/197261501_2_1000x700_-cewka-honda-cbx-750-85r-caly-silnik-na-czesci-dodaj-zdjecia.jpg
http://img20.staticclassifieds.com/images_tablicapl/197261501_3_1000x700_-cewka-honda-cbx-750-85r-caly-silnik-na-czesci-czesci-motocyklowe.jpg
Zielony z palety kawasaki?
A sprzedawcy tego samochodu nie możesz zapytać?
znaczek olx to moja sprawka, foty musialem na szybko wrzucic na jakis serwer civic jest z daleka pewnie california w necie go znalazlem z 2 lata temu
Pytanie czy Ktos cos wie na temat tego koloru ?
prawdopodobnie jest to kolor z dodge vipera 2014, o nazwie Stryker Green Pearl (MG7, PG7) :)
Kriss91
Z reguły na alternatorze jest nieco wyzsze od napięcia bezposrednio na aku, jeśli masz na podobnym poziomie, to bardzo dobrze. Książkowe to 14,4V.
Haha dzięki, ale pytałem ile jest u kolegi Rudzik82 :D
jozek_marek
09-11-15, 10:44
Od jakiego modelu podpasuje linka gazu w EJ pod b18? Interesuje mnie jak najkrótsza.
D16W4 - testowane w mojej ej6-tce ;)
jozek_marek
09-11-15, 15:55
dzieki ;)
firstborne
09-11-15, 23:20
Czy listwy pionowe drzwi będa pasowały z innego modelu? HB? MB? Aerodeck? Potrzebuje do swojej kupy L+P
http://i.imgur.com/0y8nNn2.jpg
Czy listwy pionowe drzwi będa pasowały z innego modelu? HB? MB? Aerodeck? Potrzebuje do swojej kupy L+P
http://i.imgur.com/0y8nNn2.jpg
Będą pasowały ale tylko z nadwozia, w którym są identyczne drzwi.
2 pytania:
1. Ile płynu chłodniczego potrzebuję na wymianę (EJ9)?
2. Jaki kupić? Elf z Biedronki:p da radę czy lepiej Dynagel?
2 pytania:
1. Ile płynu chłodniczego potrzebuję na wymianę (EJ9)?
2. Jaki kupić? Elf z Biedronki:p da radę czy lepiej Dynagel?
Bańka 4l powinna starczyc. Polecają Prestone i taki wlasnie zalałem i jestem zadowolony (ok 50 zł)
4l starczy Dynagel rowniz jest ok.
Ktoś się orientuje czy mocowania dolne tego typu http://allegro.pl/mocowanie-fotela-sparco-honda-civic-1991-2001-i5420801489.html pasują też do 4g?
Jakie macie dywaniki gumowe w swoich civicach VI?
jozek_marek
10-11-15, 18:36
Jakie macie dywaniki gumowe w swoich civicach VI?
najtańsze chińskie, kupione na wiosne i które odleżały w celu wywietrzenia ;)
Skoro pytania i odpowiedzi to pytam: czy tuleje wahaczy tylnych w VIgen i Vgen są takie same?
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
hej, szybkie pytanko, silnik d14a3 - czy to jest ta zwężka pod przepustnicą? https://dl.dropboxusercontent.com/u/22981138/2015-11-06%2015.02.19.jpg
tak, skąd tam aż tyle nagaru?
Ciężko powiedzieć - autko niedawno kupione, ale też mnie to zastanawia. Tym bardziej, że sama zwężka jest poszarpana. Może to być coś poważnego?
Panowie czy ta uszczelka maskujące przednia szybę jest do zdjęcie i ponownego założenia... Leci mi woda po stronie pasażera i chciałbym sprawdzić czy szyba jest dobrze wklejona
Jak leci Ci woda to zdejmij plastik który jest na podszybiu, w tym miejscu gdzie zaciąga powietrze do środka. Jest tam blaszka którą w takim wypadku wystarczy zazwyczaj dogiąć. Temat poruszany już na forum, zazwyczaj to powinno pomóc. Poszperaj, znajdziesz opis ze zdjęciami.
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Albo leci jak pisze dodo9980 albo pod uszczelnieniem przedniej szyby masz korozje mozliwe ze juz dziury i niestety bez sciagania szyby tego nie naprawisz, to jest ta gorsza wersja.
Najpierw sprawdz j.w.
Rodacy, czy ten dźwięk to może być klepiący zawór??? http://vocaroo.com/i/s0jGnPJ0IpAD
Obroty jałowe. Zaczęło się po zdjęciu i założeniu klawiatury. Luzy oczywiście regulowałem ale ch. :) mnie tam wie, mam takie dziury w pamięci, że mogłem któryś pominąć o_0