Zobacz pełną wersję : Szybkie pytanie, szybka odpowiedź vol.2
Dzięki za odpowiedź. Widać faktycznie ten dział to szybka odpowiedź;)
Pozdro
Wklejam tutaj chociaż wiem że jest osobny temat opony i felgi, ale tam od dwóch dni nie mogę otrzymać odpowiedzi.
Szybkie pytanko. Pacjent to Civic 5d 1.8 2011r. Kupiłem na zimę felgi o oznaczeniu: 7j 16h2 et50 5x114,3 z otworem centrującym 64. Chcę do nich kupić opony, i z tego co mi się wydaje najrozsądniejszym wyborem będą Debica Frigo HP2 205/55/16. Czy przy tym rozmiarze felgi to mądry wybór, czy będzie obcierać, wystawać albo głupio wyglądać??
z góry dzięki za infoSprawdź sobie tutaj jaka będziesz miał różnice vs obecny setup, u mnie na chrome nie działa, tylko mozilla
http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Witam, ktoś się orientuje jaka jest średnica wydechu w dieslu 2.2?
Witam, ktoś się orientuje jaka jest średnica wydechu w dieslu 2.2?
Zależy w których miejscach. ok. 2,5 cala
Mam już luz na poduszce amortyzatora.
I teraz mam pytanie... Wystarczy samo łożysko tam wymienić?
Zauważyłem że w sedanie występuje łożysko plus poducha w komplecie, z kolei w HB tylko łożysko. Jak już się znajdzie poducha to tylko chińczyk. Nawet w OEM widzę że jest zestaw naprawczy bez poduchy:
https://allegro.pl/oferta/oe-honda-zestaw-naprawczy-amortyzatora-civic-viii-7118370941
Proszę o potwierdzenie, że samo łożysko tam idzie.
Mam już luz na poduszce amortyzatora.
I teraz mam pytanie... Wystarczy samo łożysko tam wymienić?
Zauważyłem że w sedanie występuje łożysko plus poducha w komplecie, z kolei w HB tylko łożysko. Jak już się znajdzie poducha to tylko chińczyk. Nawet w OEM widzę że jest zestaw naprawczy bez poduchy:
https://allegro.pl/oferta/oe-honda-zestaw-naprawczy-amortyzatora-civic-viii-7118370941
Proszę o potwierdzenie, że samo łożysko tam idzie.W HB masz poduszkę i łożysko
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
To słabo bo to mocowanie występuje tylko w febest i nty. Czyli padlina...
To słabo bo to mocowanie występuje tylko w febest i nty. Czyli padlina...Oem nie jest drogi
Zestaw naprawczy z poduchą prawie 500zł to też nie tak tanio.
Dzięki za pomoc.
Witam wszystkich! Czy ktoś wie może, który bezpiecznik odpowiada za złącze obd2 w fn2? Chodzi mi o to, który mogę wypiąć żeby utrudnić korzystanie ze złącza.
Pozdrawiam
Witam wszystkich! Czy ktoś wie może, który bezpiecznik odpowiada za złącze obd2 w fn2? Chodzi mi o to, który mogę wypiąć żeby utrudnić korzystanie ze złącza.
PozdrawiamZleć jakiemuś elektromechanikowi podmianę pinów w gnieździe tak aby nie działało bez specjalnie zrobionej przejściówki. Prosta przeróbka a baaardzo utrudnia życie jak ktoś chce coś namodzić bez Twojej wiedzy. Tylko dopilnuj aby Ci udokumentował które piny z którymi zamienił.
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Panowie i Panie!
Czy ten grill akcesoryjny o numerze OEM 08F21-SMG-600C pasuje do przedlifta 5D 2007r. ? Bo chcę takowy kupić, ale soft w ASO pokazuje, że pasuje on tylko do modeli bodajże od 2010 wzwyż. Po wklepaniu mojego VIN nie ma go na liście pasujących akcesoriów.
Czy jest inne mocowanie tego grilla czy o co chodzi? Będę wdzięczny za info.
Panowie i Panie!
Czy ten grill akcesoryjny o numerze OEM 08F21-SMG-600C pasuje do przedlifta 5D 2007r. ? Bo chcę takowy kupić, ale soft w ASO pokazuje, że pasuje on tylko do modeli bodajże od 2010 wzwyż. Po wklepaniu mojego VIN nie ma go na liście pasujących akcesoriów.
Czy jest inne mocowanie tego grilla czy o co chodzi? Będę wdzięczny za info.Będzie pasować.
Będzie pasować.
To dlaczego na liście aut do których on pasuje w programie, w ASO są modele od 2010r? :/
To dlaczego na liście aut do których on pasuje w programie, w ASO są modele od 2010r? :/Bo była chyba w type S montowana od 2010 więc może dlatego. Napewno będzie pasować
Muszę wymienić tuleje wahacza przedniego (tylne).
Jest problem żeby je zdjąć?
Wystarczy odkręcić dwie śruby, które je trzymają, odciagam wahacz delikatnie i ręką zdejmuję?
Jak to wygląda?
Musisz wyciągnąć wahacz i zbić tuleje.
Czy to prawda, że ufo wychodziło z mocowaniem na koło zapasowe (dojazdowe) tylko na polski rynek? Czy taka sama sytuacja miała miejsce w Type R? Osobiście mam w domu, IX gen z polskiego salonu i nie ma tam żadnego mocowania. Jak to wyglądało w VIII gen?
Czy to prawda, że ufo wychodziło z mocowaniem na koło zapasowe (dojazdowe) tylko na polski rynek? Czy taka sama sytuacja miała miejsce w Type R? Osobiście mam w domu, IX gen z polskiego salonu i nie ma tam żadnego mocowania. Jak to wyglądało w VIII gen?Na inne rynki były zestawy naprawcze bez koła zapasowego. Nie wiem czy tylko na polski rynek było koło zapasowe czy jeszcze na jakieś inne ale faktycznie to prawda.
Mógłbym zobaczyć jak wygląda w takim razie bagażnik w Type R z polskiego salonu?
Panowie co może być powodem wody w bagazniku. Miał ktoś taki problem? Będę wdzięczny za podpowiedź
Panowie co może być powodem wody w bagazniku. Miał ktoś taki problem? Będę wdzięczny za podpowiedź
Można powiedzieć, że ten typ tak ma :(
Poczytaj sobie TEMAT TUTAJ (https://www.civicforum.pl/showthread.php/32665-Woda-w-środku-mokra-podłoga-podsufitka-i-inne-przecieki-w-VIIIgen/page14), tam wszystko jest opisane szczegółowo.
Ale chyba nie każdy ma tę wodę, bo ja mam sucho.
No dobra nie każdy bo u mnie też sucho :) ale sporo ludzi jeździ podtopionych głównie z tych samych powodów.
Ciekawe, czy jakby zrobić statystykę to nie wyszło by, że to są auta z jakiegoś przedziału rocznikowego, może kiepską pastę uszczelniającą wtedy stosowali?
Myślę, że prędzej o fabrykę chodzi. Z tego co się interesowałem to problem występuje też w Jazz i starszych Civic.
No ja miałem mokro w 6 gen 3d z 96r. W ufo 5d z 2007r. - sucho.
BTW,
Przy max skręcie w prawo i szczególnie gdy cofam tyłem słyszalne rytmiczne pukanie w przednim zawieszeniu. Przegub by bardziej terkotał, a tu takie miarowe pukanie... Ktoś, coś?
Łożysko koła przedniego.Hmm... A nie półoś?
Żonę wsadzilem do bagażnika a sam lałem karcherem po tylnej części auta i nic. Uszczelki w których idą przewody klapy wyglądają na szczelne. Jedyne co odkryłem to woda na lewym mocowaniu amortyzatora. Ktoś miał podobnie, bo nie chce całego auta rozbierać
Żonę wsadzilem do bagażnika a sam lałem karcherem po tylnej części auta i nic. Uszczelki w których idą przewody klapy wyglądają na szczelne. Jedyne co odkryłem to woda na lewym mocowaniu amortyzatora. Ktoś miał podobnie, bo nie chce całego auta rozbieraćJak są listwy dachowe to często na ich końcach bliżej klapy bagażnika pęka masa uszczelniająca i właśnie cieknie znikąd na mocowanie amora. Mogą być też przepusty, profilaktycznie możesz je wyjąć i to wgłębienie przejechać silikonem i ponownie wsadzić na miejsce.
Listwy dachowe były ściągane w tym roku przy wymianie szyby przedniej jednak one są zamknięte w profilu zamkniętym nie mając możliwości przepuszczania wody do środka. Woda spływa do rynny klapy
Wie ktoś może jak sprawdzić czujnik na pedale sprzęgła od tempomatu czy jest sprawny? Bo próbuje go wyregulować i jak bym go nie ustawił to po odpuszczeniu sprzęgła tempomat się nie załącza, a jak tak lekko nacisnę i zsunę nogę żeby tak jakby uderzył w ten czujnik, że nim zadrga to wtedy mogę załączyć tempomat. Tak jak by coś w czujniku nie stykało, a nie wiem jak go przemierzyć bo jest 3 przewodowy.
Wie ktoś może jak sprawdzić czujnik na pedale sprzęgła od tempomatu czy jest sprawny? Bo próbuje go wyregulować i jak bym go nie ustawił to po odpuszczeniu sprzęgła tempomat się nie załącza, a jak tak lekko nacisnę i zsunę nogę żeby tak jakby uderzył w ten czujnik, że nim zadrga to wtedy mogę załączyć tempomat. Tak jak by coś w czujniku nie stykało, a nie wiem jak go przemierzyć bo jest 3 przewodowy.Civic.one.pl -> naprawy -> tempomat
Sprawdzasz ciągłość obwodu na 2 i 3 pinie wtyczki czujnika.
Civic.one.pl -> naprawy -> tempomat
Sprawdzasz ciągłość obwodu na 2 i 3 pinie wtyczki czujnika.
Dzięki wielkie. Głupek ze mnie, że nie sprawdziłem wtyczki, że ma 2 przewody. Wyszło, że czujnik jest uszkodzony.
Problem wody rozwiązany. Po 400k rozlazła się karoseria pomiędzy łączeniem boków a dachu. Jakość Hondy pozostaje legendarną legendą
Problem wody rozwiązany. Po 400k rozlazła się karoseria pomiędzy łączeniem boków a dachu. Jakość Hondy pozostaje legendarną legendą
Mastyka sie starzeje. Starzala sie w 6gen, w 7 gen tez. Pewnie kolejne geny z wiekiem beda mialy te same problemy
Przyjrzałem się też dopasowaniu elementów i to idealne nie jest. No cóż..chociaż silnik dalej na oryginalnym rozrządzie jeździ, przeguby też fabryka
///pomyłka - nie ten temat, jak będzie jakiś mod to proszę o skasowanie///
JarkoCivic
29-11-19, 19:21
pomyłka - nie ten temat, jak będzie jakiś mod to proszę o skasowanie
Nie ta grupa to raz, a 2 przy odrobinie szczęścia i odpowiednich narzędzi da się
Czy progi z types/r pasują do sierpów 5d?( Tak wiem, że trzeba kawałek dorobić, aby nie było szpary po otwarciu drzwi)
Czy progi z types/r pasują do sierpów 5d?( Tak wiem, że trzeba kawałek dorobić, aby nie było szpary po otwarciu drzwi)
Nie skomentuje,skąd wziął Ci się ten super pomysł w głowie,ale to w ogóle nie będzie ze sobą spójne. Łączenie przedniego sierpa z progiem i tylnego sierpa,to całkiem inne wyprofilowanie.
Nie mi, a znojememu, ma gp 5d a brakuje mu progów i nie ma konta i myślał czy z s/r podejdą ;)
Mialby spawanie obu sierpow od strony progu do zrobienia i musialby tez miec sierpy z typeS/R jako dawce. Wiec kosztowo slaby temat.
A progi do GP 5d to jakies kuriozum. Niby wszyscy szukaja a potem jak sa do kupienia to nikt nie chce. Jakby popyt z podaza mialy spore przesuniecie w fazie
Ja tam nadal potrzebuje progów. Więc ktoś tam chce.
Ja tam nadal potrzebuje progów. Więc ktoś tam chce.
Nawiązywałem do sytuacji naszego kolegi z forum, który miał progi i bujał się z nimi ładnych kilka miesięcy. Wrzucał tu, na fb, na OLX a w koncu sprzedał za jakies smieszne pieniądze.
Skoro jest taki popyt, to ogarnijcie zakup grupowy i zrobienie kopii z laminatu :) nie wiem ile sztuk trzeba zrobić, żeby komuś się opłacało formę ogarniać, ale nawet tu na forum mamy osoby bawiące się w laminaty.
kształt raczej prosty, montaż na wkręty więc ewentualne niedoskonałości kształtu można siłowo zniwelować.
Sprawdź poziom płynu chłodniczego i czy nie ma jakiś błędów od klap nawiewów (sprawdź hds-em)
Sprawdziłem płyn chłodniczy i wszystko w porządku. Kupiłem kabel hds, ale nie mogę się połączyć z "układy el. nadwozia". W pgm-fi wszedłem bez problemu, test wskaźników też udało mi się zrobić, ale gdy chcę sprawdzić kody dtc w tej zakładce to zaczyna szukać i wyrzuca brak połączenia. Chyba że w złym miejscu szukam problemu z temperaturą nawiewu pasażera
Kupiłeś Compatible HDS czy HIMa? ten pierwszy jest dość ograniczony i wszystkiego nie zdiagnozuje, chyba że w Toyocie :)
Compatible, czyli żeby sprawdzić coś więcej musiałbym się dostać do silniczka klapy nawiewu jak rozumiem
Witam, czasem po dłuższym postoju podczas odpalania jest zgrzyt na sekundkę, silnik zapala na dotyk,dzieje się to sporadycznie raz na 2,3 tygodnie,winną jest pewnie bendiks i odbija z opóźnieniem zgadza się? Proszę mi powiedzieć dużo jest pracy z wyjęciem rozrusznika? Wystarczy go rozebrać i wyczyścić zaopatrzyć się w jakieś części gdy będę jechał do mechanika? Zależy mi by zrobił to od ręki. UFO 1.8
Witam, czasem po dłuższym postoju podczas odpalania jest zgrzyt na sekundkę, silnik zapala na dotyk,dzieje się to sporadycznie raz na 2,3 tygodnie,winną jest pewnie bendiks i odbija z opóźnieniem zgadza się? Proszę mi powiedzieć dużo jest pracy z wyjęciem rozrusznika? Wystarczy go rozebrać i wyczyścić zaopatrzyć się w jakieś części gdy będę jechał do mechanika? Zależy mi by zrobił to od ręki. UFO 1.8W 1.8 wykręcasz kawałek rury wydechowej od dołu i dopiero wtedy masz dostęp do niego. W serwisówce masz to fajnie pokazane. Ogarnięty mechanik zrobi to w kilka godzin jak szczotki i tulejki nie będą wymagały wymiany.
Poda ktoś link do szczotek rozrusznika 1.8?
Nie skomentuje,skąd wziął Ci się ten super pomysł w głowie,ale to w ogóle nie będzie ze sobą spójne. Łączenie przedniego sierpa z progiem i tylnego sierpa,to całkiem inne wyprofilowanie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2414eb02e734.png (https://naforum.zapodaj.net/2414eb02e734.png.html)
A jak to wytłumaczyć? :)
Jakiś godny polecenia wykonawca repliki lotki fn2 ?
Od zonera jest 1:1? Bo na zdjęciach widać nawet OEM symbole i oznaczenia odbite.
Nie lepiej kupić normalną z TypeR? Co pewien czas pojawiają się ogłoszenia na grupie "fejsbukowej".
No wiadomo że co OEM to OEM, ale może jest wart polecenia laminat.
Jeszcze pytanko do znawców, czy nakładki na pedały pasują z sedana do ufo? Tzn czy sam kształt pedałów jest taki sam?
W sumie od bardzo dawna już skrapla mi się woda w jednym tylnym kierunkowskazie. Co może być powodem, jak usunąć ten mankament?
W sumie od bardzo dawna już skrapla mi się woda w jednym tylnym kierunkowskazie. Co może być powodem, jak usunąć ten mankament?Wyjmij lampę, osusz w domu i od oprawek te gumki zdejmij, wyczyść, nasmaruj smarem silikonowym i złóż. Spinki i śruby smarem litowym smaruję przed montażem. Kilka ufoków tak zrobiłem i pomogło. Jak nie pomoże to jest jeszcze jakaś nieszczelność między kloszem a obudową lampy.
Wyjmij lampę, osusz w domu i od oprawek te gumki zdejmij, wyczyść, nasmaruj smarem silikonowym i złóż. Spinki i śruby smarem litowym smaruję przed montażem. Kilka ufoków tak zrobiłem i pomogło. Jak nie pomoże to jest jeszcze jakaś nieszczelność między kloszem a obudową lampy.
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaDzięki bardzo, będę się musiał z tym "pobawić" :)
FK2 w wersji duńskiej, czyli ma zawsze zapalone światła, nawet w pozycji manetki "0" - czy można to zmienić, żeby w pozycji "0" światła były wyłączone?
Sam chciałem taki kupić ale w ostatniej chwili się rozmyśliłem i kupiłem całą piastę :)
Koniecznie daj znać jak to się skończyło. Czuję się zobowiązany napisać jak się skończyła moja przygoda z błędem ABS którą opisywałem na stronie 874 :) Winnym całego zajścia okazało się łożysko, a dokładnie rozwalony pierścień ABS. Po wymianie łożyska na nowe problem ustąpił całkowicie ;)
Mam problem gdy stoję w korku na pół sprzegle i później jak wciskam sprzęgło to nie mogę biegu zmienić, czyżby się kończyło sprzęgło?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Mam problem gdy stoję w korku na pół sprzegle i później jak wciskam sprzęgło to nie mogę biegu zmienić, czyżby się kończyło sprzęgło?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaZmień płyn wysprzęglika (DOT4) i sprawdź czy pompka sprzęgła nie ma jakiś wycieków. Jak nie pomoże i jest coraz większy problem z ruszaniem bez gazu to pewnie masz rację.
Jeśli cofasz bez pełnego wysprzęglenia (pompując: pełne wyciśnięcie, pół, pełne.. itd) to w końcu na w pełni wciśniętym sprzęgle auto jedzie? Spojrzałbym w pierwszej kolejności na pompę sprzęgła.
Ktoś na parkingu rozwalił mi prawe lusterko, niestety nie było złożone. O dziwo szyba lusterka jest cała, lakierowana obudowa też, kierunkowskaz działa. Rozwalony został w środku element mocujący/trzpień.
Z tego co się dowiedziałem to najlepiej kupić używane całe lusterko i najwyżej przełożyć to co trzeba. Tylko teraz jak szukam to znajduje taki z wtyczką 7 albo 9 pin. Wiadomo od czego to zależy? Civic VIII Hatchback 1.8, lusterka sterowane elektrycznie, składane.
Ktoś na parkingu rozwalił mi prawe lusterko, niestety nie było złożone. O dziwo szyba lusterka jest cała, lakierowana obudowa też, kierunkowskaz działa. Rozwalony został w środku element mocujący/trzpień.
Z tego co się dowiedziałem to najlepiej kupić używane całe lusterko i najwyżej przełożyć to co trzeba. Tylko teraz jak szukam to znajduje taki z wtyczką 7 albo 9 pin. Wiadomo od czego to zależy? Civic VIII Hatchback 1.8, lusterka sterowane elektrycznie, składane.
ZTCP to 7pin to lusterka bez opcji elektrycznego skladania
Civic VIII UFO ,czy przycisk od blokady szyb, od strony kierowcy ,żeby pasażerowie nie otwierali okien jest podświetlany czy nie .U mnie wszystkie przyciski w drzwiach od sterowania są podświetlone oprócz tego jednego.
Witam, nie mogę wątku znaleźć więc pojawia się pytanie - wymieniam amorki na nowe i chcę dorzucić eibachy do tego. Jak wygląda sprawa z odbojami, osłonami? Będą pasować do siebie to co w komplecie jest czy cośtrzeba kombinować? I co jeszcze przy okazji wymienić od razu? Łożyska, łączniki stabilizatora?
Civic VIII UFO ,czy przycisk od blokady szyb, od strony kierowcy ,żeby pasażerowie nie otwierali okien jest podświetlany czy nie .U mnie wszystkie przyciski w drzwiach od sterowania są podświetlone oprócz tego jednego.Wie ktoś.
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Nie jestDzięki
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Miałem spotkanie z sarną i potrzebuje wymienić reflektor przedni prawy. Na internecie widzę zamienniki z opisami tryb manualny / automatyczny, bez silnika. Rozumiem, że skoro mam sterowaną wysokość żarówki to interesuje mnie tryb elektryczny. Ale kwestia braku silnika to rozumiem mogę po prostu przełożyć z mojego?
No i pytanie. Zamiennik czy lepiej używany oryginalny. Ktoś przerabiał temat?
Czy ktoś z was orientuje się jak zdemontować ten plastik w dolnej części tylnej klapy bagażnika? Odkręciłem dwie śruby spod spodu i nie wiem co dalej. Pomoc mile widziana.
Wysłane z mojego Nokia 2.1 przy użyciu Tapatalka
Czy ktoś z was orientuje się jak zdemontować ten plastik w dolnej części tylnej klapy bagażnika? Odkręciłem dwie śruby spod spodu i nie wiem co dalej. Pomoc mile widziana.
Wysłane z mojego Nokia 2.1 przy użyciu TapatalkaU trafo masz instrukcje krok po kroku. Civic.one.pl -> demontaże -> klapa bagażnika czy jakoś tak
U trafo masz instrukcje krok po kroku. Civic.one.pl -> demontaże -> klapa bagażnika czy jakoś tak
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaDziękuję
Może ktoś zmierzyć wysokość ufo na OEM sprężynach od ziemi do nadkola na 205/55/16?
Oraz czy na OEM sprężynach z fn2 będzie niżej?
Mam springi h&r na nowych amorach i chcę wiedzieć ile jest niżej do serii.
Wie ktoś w jakim sklepie są dostępne dobrej jakości półosie do 5d 1.8? O ile znajduje mi jakieś sklepy, gdzie niby są, to towaru brak... :/
Dziękuję za pomoc ,strona pasażera już grzeje. Wymieniłem silniczek od regulacji temperatury i przy okazji żaróweczki kokpitu. :D
Witam. Panowie chciałbym zapytać o olej silnikowy do tej pory Helix Ultra AM 5W30 przebieg 118 tys. Jechać dalej czy zmienić na coś innego?
Witam. Panowie chciałbym zapytać o olej silnikowy do tej pory Helix Ultra AM 5W30 przebieg 118 tys. Jechać dalej czy zmienić na coś innego?Jeśli nie ma jakichś znaczących poborów to nie ma powodu do zmiany
Panowie jaka sonda np w zamienniku do Hondy Civic FD7 sedan 1.8 ta pierwsza przy silniku?
Panowie jaka sonda np w zamienniku do Hondy Civic FD7 sedan 1.8 ta pierwsza przy silniku?
Ja kupowałem używaną i jeżdżę na niej już 2 rok :)
Ok ale jakieś oznaczenie jej?
Mam w R18A2 błąd P0304, czyli wypadanie zapłonów na 4-tym cylindrze. Ktoś wie, który to licząc od lewej, stojąc przodem do auta? :)
cylindry zawsze liczy sie od rozrzadu
cylindry zawsze liczy sie od rozrzadu
Ale numeruje się kolejno? Zatem czwarty, to pierwszy z lewej?
Tak
od rozrządu 1-2-3-4 ,jest to kolejność cylindrów ,czyli ten przy akumulatorze jest 4 cylindrem
Ciężko dobrać się do poduszki pasażera od spodu?
Ciężko dobrać się do poduszki pasażera od spodu?
Nie
Musisz wymontować cały schowek, i tam około 6 śrubek 10mm
Nie
Musisz wymontować cały schowek, i tam około 6 śrubek 10mm
Narobiles koledze smaka, ale nie dodales, ze zeby wymontowac schowek trzeba wymontowac konsole, a zeby wymontowac konsole trzeba wymontowac podlokietnik i oslone pod kierownica
Narobiles koledze smaka, ale nie dodales, ze zeby wymontowac schowek trzeba wymontowac konsole, a zeby wymontowac konsole trzeba wymontowac podlokietnik i oslone pod kierownica
A tak to prawda,zapomniałem :cool:
To już zdejmowałem więc nie ma problemu.
Czy posiada ktoś lotkę FN od zonera?
Planuję zakup klocków do VIII 1.8. I teraz pytanie, bo co aukcja to inny numer klocka i inne wymiary. Czy zalinkowane są właściwe do 1.8? Chodzi o wymiary, numery indeksów względem oryginałów widzę, że się zgadzają.
https://allegro.pl/oferta/textar-klocki-tyl-honda-civic-viii-hatchback-7841168090?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=MmQzY2M3MGQtYzZmZi00NTk4LTg5ZWUtYTZhYmNlMGM5O TAxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2e845240-e0e1-4853-8e6b-db9f675c7cc6
https://allegro.pl/oferta/textar-klocki-przod-honda-civic-viii-hatchback-7841168250?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=MmQzY2M3MGQtYzZmZi00NTk4LTg5ZWUtYTZhYmNlMGM5O TAxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a3a8ae1f-70f2-47e1-9bb7-aca728fc0bce
Czy orientuje sie ktoś mniej więcej ile kosztuje montaż haka (części i robocizny) ?
Nie pamiętam teraz, ale widzę, że jesteś z Bydgoszczy. Tata montował w IX w Bydgoszczy na Orłowity 25 obok Okopowej. Naprawdę zrobili to solidnie, warto zadzwonić i się dowiedzieć.
Zibi do nich mam blisko i zapewne tam bede uderzal , tylko najpierw chciałem poznać orientacyjny koszt montażu ;)
Dowiem się ile to wyszło w IX i dam Tobie znać:)
Planuję zakup klocków do VIII 1.8. I teraz pytanie, bo co aukcja to inny numer klocka i inne wymiary. Czy zalinkowane są właściwe do 1.8?
Tak, patrząc na numery części. Oś przednia 2408701. Oś tylna 2408601.
Ogólnie dobra jakość w dobrej cenie - przejeździłem kilka kompletów.
Tak, patrząc na numery części. Oś przednia 2408701. Oś tylna 2408601.
Ogólnie dobra jakość w dobrej cenie - przejeździłem kilka kompletów.
Dzięki, to zaraz je przytulę.
A jeszcze kwestia tarczami TRW. Numer tarcz na przód to 45251-SMG-E31, a na tył 42510-SMG-E20. Szukając tarcz firmy TRW natknąłem się na dwa oznaczenia na przód oraz na inny wymiary na tył. Tarcze na przód oferowane są przy oznaczeniach TRW DF4486, DF7195, dodatkowo Honda podaje, że tarcza na tył ma wymiar 262 mm, tarcze TRW są na 260 mm. To jakiś błąd firmy? Tarcze będą pasować?
https://motostacja.com/p/TRW-DF4486/
https://motostacja.com/p/TRW-DF4837/
Cześć.
Plastiki te zewnetrzne w civicach są zawsze czarne czy może były też szare?
w moim czarnym 8genie lakieruje drzwi lakiernik, kupil tez nowy plastik przy drzwiach nadkola i mowi ze on jest czarny i chce go lakierowac na szary.
Moje pytanie czy te plastiki byly tlyko czarne i aktualny szary jest efektem zmatowienia z wiekiem plastikow i lakiernik nie powinien tego jednego lakierowac czy moze niech go lakieruje?
http://imagizer.imageshack.com/a/img922/9788/JalHHg.jpg
Szare są np w przedlifcie.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Dziekuje, zgadza się z tym co mówił lakiernik. To forum to złoto :)
W przedlifcie sa w strukturze. I obecnie w wiekszosci sa mniej lub bardziej wyplowiale. W polifcie sa lakierowane. Szare albo w kolor budy. W zależności od wersji i rocznika
Motostacja.pl to pewne zakupy oryginalnych części czy lepiej zapłacić więcej i kupować w intercarsie?
Motostacja.pl to pewne zakupy oryginalnych części czy lepiej zapłacić więcej i kupować w intercarsie?Oleje, filtry, płyn hamulcowy często od nich biorę i jak dotąd bez problemów, przychodzą oryginały nie podróby.
Dziękuję, czeka mnie zakup tarcz hamulcowych i dlatego pytam, bo przebitka w cenie jest.
GumisToFajnyMis
07-02-20, 21:41
Cześć. Kupiłem właśnie fn2. Sprzedawca powiedział, że wydech jest fabrycznie tuningowany, ale nie pamiętał nazwy. Czy ktoś coś wie na temat wydechów w ufo TypeR? Czy wszędzie była montowana taka sama seria a facet koloryzował, czy fabrycznie też były różne dostępne wydechy i możliwe że to jest coś rare opcjonalnego?
Cześć. Kupiłem właśnie fn2. Sprzedawca powiedział, że wydech jest fabrycznie tuningowany, ale nie pamiętał nazwy. Czy ktoś coś wie na temat wydechów w ufo TypeR? Czy wszędzie była montowana taka sama seria a facet koloryzował, czy fabrycznie też były różne dostępne wydechy i możliwe że to jest coś rare opcjonalnego?
Nie było nic takiego , wszystko seryjne , honda nie wypuściła nic poza oem
Siemano. Planuję kupic felgi 17 jr do hondy civic VIII, chcialbym je "wyjąć" z nadkola. Jakie et wybrac do felgi 7j lub 8j?
Siemano. Planuję kupic felgi 17 jr do hondy civic VIII, chcialbym je "wyjąć" z nadkola. Jakie et wybrac do felgi 7j lub 8j?Do 7J najlepiej ET40, minimalnie ET35 ale może już lekko wystawać (zależy od opon).
Siemano. Planuję kupic felgi 17 jr do hondy civic VIII, chcialbym je "wyjąć" z nadkola. Jakie et wybrac do felgi 7j lub 8j?Ja mam 8J et35, można by jeszcze z 1 cm wysunąć aby wyrownac idealnie z nadkolem.
Teraz planuje 18stki na lato, też 8J (opona 225/40)i zastanawiam się czy nie wziąć et30 lub nawet et25.
Ktoś ma tak "szeroki" setup?
Czy ktoś próbował montować OEM seryjną gałkę zmiany biegów z IX gen'a do Ufo?
Moduł sterowanika wspomagania o nr. :39980-SMG-G0 o jakim innym oznaczeniu będzie współpracował ?
Będzie współpracował z każdym,ale musisz pamiętać,żeby wybrać najlepiej od danej wersji silnikowej czyli jeśli masz 1.8 to szukaj takiego,który był od 1.8. Z anglika również pasuje.
Malował ktoś zaciski w UFO i mógłby powiedzieć ile zużył farby, bo nie wiem jaką puszkę dużą kupić :cool:
Czy każde ufo ma poprowadzone wiązki aby podpiąć OEM tweetery?
Czy ktoś próbował montować OEM seryjną gałkę zmiany biegów z IX gen'a do Ufo?
Ja zamontowałem gałkę z IX do sedana - pasowała idealnie.
ale zdaje się, że sedan ma seryjny mieszek?, a 5D niestety goły wystający pręt :p
ale zdaje się, że sedan ma seryjny mieszek?, a 5D niestety goły wystający pręt :p
dokładnie tak jest,ale to co wyróżniało ufo, od innych aut, w pewnym momencie zaczęło przeszkadzać ich użytkownikom,podobnie jak szklany grill "akwarium"
Lusterko prawe z Anglika jest ok czy źle będzie widać?
Niebieska dioda led w podsufitce w naszych VIII ma jakąś nazwę, oznaczenie?
Witam , czy do seryjnych felg 17' do hondy civic types 1.8 były pierścienie centrujące?
Wszystkie OEM felgi są na 64.1 więc pierścienie są niepotrzebne.
Niebieska dioda led w podsufitce w naszych VIII ma jakąś nazwę, oznaczenie?
Cześć, precyzyjnej odpowiedzi nie znam, ale tutaj z nią było robione.
https://civic.one.pl/ --> przycisk w lampie sufitowej, w podmenu 'dodatkowe akcesoria;. i jest o tej diodzie
Też tak sądziłem, że gdzieś widziałem info o niej, ale nie mogłem znaleźć źródła. U TRAFO szukałem w zakładce o oświetleniu. Dzięki :cool:
Lusterko prawe z Anglika jest ok czy źle będzie widać?
Da się przeżyć, ale szału nie ma. Trudniej ustawić je tak żeby złapać w nim część karoserii będącej punktem odniesienia.
Dużo zależy od pozycji za kierownicą.
Ale chyba jeszcze gorzej jest mieć lewe z anglika bo w połowie widać tylko karoserię i martwe pole robi się ooo taaaaaaaakie, albo i większe ;)
Wszystkie OEM felgi są na 64.1 więc pierścienie są niepotrzebne.
Dobra wszystko jasne dzięki :)
Da się przeżyć, ale szału nie ma
Dzięki za odpowiedź. Już jest w drodze. Da się chyba przyzwyczaić.
Witam
Macie może namiar gdzie można kupić kierunki do lusterek? W PL to wiadomo ale chodzi mi o jakieś Chińskie strony
Na Ali nie ma, oferują tylko wersję dla sedanów.
Hej, zna ktoś nr OEM ramki 2DIN do UFO? Tak, wiem można kupić chinola, ale zamierzam poszukać OEM. Niestety na katalogach online nie idzie tego odszukać - na schemacie jest, a nr części nie chce podać :p - https://honda-europe.epc-data.com/civic/2008_6mt/9966/upholstery/B__3711/?p=5&fromMap=1
Ma ktoś patent na rozruszanie wkładki w zamku? Kluczyk wchodzi i rusza się delikatnie w lewo/prawo może z 5mm. Poprzedni właściciel od nowości tylko z pilota otwierał/zamykał.
Hej, zna ktoś nr OEM ramki 2DIN do UFO? Tak, wiem można kupić chinola, ale zamierzam poszukać OEM. Niestety na katalogach online nie idzie tego odszukać - na schemacie jest, a nr części nie chce podać [emoji14] - https://honda-europe.epc-data.com/civic/2008_6mt/9966/upholstery/B__3711/?p=5&fromMap=1https://www.coxmotorparts.co.uk/
Tutaj poszukaj
Wysłane z mojego MYA-L11 przy użyciu Tapatalka
hej, zna ktoś nr oem ramki 2din do ufo? Tak, wiem można kupić chinola, ale zamierzam poszukać oem. Niestety na katalogach online nie idzie tego odszukać - na schemacie jest, a nr części nie chce podać :p - https://honda-europe.epc-data.com/civic/2008_6mt/9966/upholstery/b__3711/?p=5&frommap=1
77251-smg-g10za
Tylko to chyba jest sama ramka. Nie ma tych bocznych mocowan? Czyli zwyklego.np chinola nie dolozymy? Pewnie jakas rzezba jest?
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Witam,
potrzebuję kostki która jest na zdjęciu do zasilania przetwornicy, pomoże ktoś namierzyć ją (model)?
https://i.ibb.co/sWFsMp8/Bez-tytu-u.jpg
https://i.ibb.co/vdzkRR3/received-1097001907312382.jpg
Ma ktoś patent na rozruszanie wkładki w zamku? Kluczyk wchodzi i rusza się delikatnie w lewo/prawo może z 5mm. Poprzedni właściciel od nowości tylko z pilota otwierał/zamykał.
W Audi miałem tak wszystkie zamki zablokowane.
WD40 codziennie i próbowac otwierać. U Mnie jakoś po tygodniu zamki zaczeły działać.
Mamy z forum jakąś zniżkę w haparts? Coś mi się przypomina, że raz przy zamawianiu wpisywałem, ale nie mogę znaleźć na forum
Czy charakterystyczne buczenie wydechu przy około 4000 obr./min. w Ufo 1.8 to standard? czy można to w jakiś sposób wyeliminować?
Czy charakterystyczne buczenie wydechu przy około 4000 obr./min. w Ufo 1.8 to standard? czy można to w jakiś sposób wyeliminować?Wygłusz drzwi i maskę. Pomoże. No i zerknij czy wszystkie osłony termiczne normalnie się trzymają
Trzymają na 1000%, nie chodzi mi też o głośność, tylko pytam, czy jest to cecha tego modelu, że przy wspomnianych 4000 obr./min. występuje charakterystyczne buczenie - jakby coś wpadało w rezonans?
Trzymają na 1000%, nie chodzi mi też o głośność, tylko pytam, czy jest to cecha tego modelu, że przy wspomnianych 4000 obr./min. występuje charakterystyczne buczenie - jakby coś wpadało w rezonans?
Ufo wyje jak poj...ny albo to pokochasz albo znienawidzisz.Mnie to wku..wia ale auto bezawaryjne i tylko dlaczego tym jeżdżę.
Nie rozumiecie, nie chodzi o wycie czy głośność, (to akurat wiemy wszyscy, że nie jest to super wyciszone auto) tylko o charakterystyczny dźwięk, który pojawia się w okolicach 4000 obr/min. - wtedy wydaje jakby buczenie, dochodzisz do 4.500 obr/min. i dźwięk jest normalny.
Nie rozumiecie, nie chodzi o wycie czy głośność, (to akurat wiemy wszyscy, że nie jest to super wyciszone auto) tylko o charakterystyczny dźwięk, który pojawia się w okolicach 4000 obr/min. - wtedy wydaje jakby buczenie, dochodzisz do 4.500 obr/min. i dźwięk jest normalny.Sprawdź osłonę tłumika z tyłu bo może odpada jak w większości przypadków
Wszystkie osłony sprawdzić. Mi brzęczała ta od kolektora. Wizualnie wszystko ok. Ale przy jednej śrubie już nadgryzło i pojawiał się hałas przy około 2500obr. Co ciekawe tylko jak układ wydechowy był mocno wygrzany.
Osłona termiczna to klasyka i to może być to. W zalezności od tego jak bardzo skorodowana i na ile jeszcze się trzyma tak rezonuje/telepie sie/wyje cokolwiek...:)
Auto na kanał i polecam zaglądnąć. U mnie całe auto ani grama rdzy (2006r!!!) a ta osłona wygląda jakby była z niemcami pod stalingradem, cieńka blaszka, zardzewiała. Jeden jedyny element pod autem. Mi ją chłopaki w warsztacie złapali opaska i tak siętrzyma, ale to tak licha blacha, że w każdej hondzie prędzej niż później odpada z przeżarcia korozją.
Wymieniał ktoś ostatnio wycieraczki w ufo i może coś polecić?
Bede testował polecane oximo zobaczymy czy dadzą radę.
Wymieniał ktoś ostatnio wycieraczki w ufo i może coś polecić?Bosch aerotwin. W porównaniu do oximo mają odpowiednie wymiary
OXIMO WGP350425 te? Bo w opisie jest sedan i HB.
Wymieniał ktoś ostatnio wycieraczki w ufo i może coś polecić?
a nie mozesz kupic samych wkladow w aso? koszt okolo 90zl z montazem jak sie nie chce samemu wnerwiac przy wyciaganiu blaszek usztywniajacych.
a nie mozesz kupic samych wkladow w aso? koszt okolo 90zl z montazem jak sie nie chce samemu wnerwiac przy wyciaganiu blaszek usztywniajacych.Gumki jednorazowo można zmienić, potem pióra nie dociskają równomiernie. Gumki Goodrain polecam, koło 30 zł.
Gumki jednorazowo można zmienić, potem pióra nie dociskają równomiernie. Gumki Goodrain polecam, koło 30 zł.
ja od 3 lat regularnie na wiosne jade do aso na wymiane gumek i dziala wszystko jak nalezy. wiec nie wiem skad info ze cos nierownomiernie dociska.
ja od 3 lat regularnie na wiosne jade do aso na wymiane gumek i dziala wszystko jak nalezy. wiec nie wiem skad info ze cos nierownomiernie dociska.No ja OEM Bosch regenerowałem zmianą gumek i pierwsza regeneracja rok spoko, druga kilka miesięcy było ok a potem na krańcach potrafiła nie zbierać ,trzecia regeneracja była bez sensu. Krańce pióra z czasem słabiej dociskają bo się te metalowe listewki zużywają. Koniec końców zmieniłem wycieraczki na nowe i tyle. Nie wiem ile wcześniej przejechały za poprzedniego właściciela te stare.
No ja OEM Bosch regenerowałem zmianą gumek i pierwsza regeneracja rok spoko, druga kilka miesięcy było ok a potem na krańcach potrafiła nie zbierać ,trzecia regeneracja była bez sensu. Krańce pióra z czasem słabiej dociskają bo się te metalowe listewki zużywają. Koniec końców zmieniłem wycieraczki na nowe i tyle. Nie wiem ile wcześniej przejechały za poprzedniego właściciela te stare.
Przeciez oryginalne piora to nie jest bosh tylko jakas japonska firma, to nie wiem co regenerowales ale na pewno nie oem:)
Przeciez oryginalne piora to nie jest bosh tylko jakas japonska firma, to nie wiem co regenerowales ale na pewno nie oem:)
Mitsuba ztcp
Założyłem te oximo i są ok, u mnie nie dało rady zmienić gumek, bo były już włożone jakieś zamienniki.
Pytanko, mam drugi zapasowy kluczyk, który chyba nie był nigdy używany bo na grocie nawet ryski nie ma. Wymieniłem baterię, bo była od nowości i dioda mruga, ale auto w ogóle nie reaguje na pilota, a po włożeniu do stacyjki, zapalają się normalnie kontrolki, ale mruga zielony kluczyk. Trzeba pojechać do jakiegoś fachmena i zakodować od nowa kluczyk? Czy są jakieś patenty?
Założyłem te oximo i są ok, u mnie nie dało rady zmienić gumek, bo były już włożone jakieś zamienniki.
Pytanko, mam drugi zapasowy kluczyk, który chyba nie był nigdy używany bo na grocie nawet ryski nie ma. Wymieniłem baterię, bo była od nowości i dioda mruga, ale auto w ogóle nie reaguje na pilota, a po włożeniu do stacyjki, zapalają się normalnie kontrolki, ale mruga zielony kluczyk. Trzeba pojechać do jakiegoś fachmena i zakodować od nowa kluczyk? Czy są jakieś patenty?Tak musisz zakodować.
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Może mi ktoś napisać dane z dowodu rejestracyjnego. Ufo 2.2 diesel. Potrzebuje Masa własna. Dopuszczalna masa całkowita i ile może na haku.
Może mi ktoś napisać dane z dowodu rejestracyjnego. Ufo 2.2 diesel. Potrzebuje Masa własna. Dopuszczalna masa całkowita i ile może na haku.
Masa 1347
Dmc 1890
Przyczepa z hamulcem 1500
To chyba wartosci domyslne dla bazowej wersji mimo ze mam execa. Katalog dla polifta podawal 1351-1468
Knujesz sadzomiota to ciagniecia lawety?
Tak. Poprawka wszystko na styk by było
Tak. Poprawka wszystko na styk by było
Najlzejsze lawety jakie widzialem to 250 masy przy dmc 1500
Mnie przed ta opcja bloluje wizja ciecia dokladki GP :(
Ale np ek4 ma mase 1210 wiec by weszlo
Moje waży 900kg. Laweta 1300 wystarczy
w sumie Ufoki 2.2 teraz sa w takich cenach, ze niedlugo beda je dodawac do chipsów jako gratis :) wiec to moze byc dla Ciebie ciekawa opcja na woła do lawety ;)
zesraj sie, nie daj sie
Panowie ma ktoś mapy do nawigacji z 2018 lub nowsze ?
W watku o nawigacji masz linki do 3.C0. Nowszej nie ma i nie bedzie
Ma ktoś lub miał do czynienie z akcesoryjnymi osłonami przeciwsłonecznymi (OEM 08R13-SMG-600)? Jakie tam wchodzą zaczepy, ile sztuk i jak wygląda montaż tylnych osłon?
Przestała mi działać klimatyzacja, wymieniłem przekaźnik, sprawdziłem bezpiecznik, przy załączeniu klimy wydaje mi się że słychać cewkę, jednak kompresor się nie załącza.Nabijałem rok temu i był znikomy ubytek. Może to być już zużyte sprzęgiełko klimatyzacji ?
Przestała mi działać klimatyzacja, wymieniłem przekaźnik, sprawdziłem bezpiecznik, przy załączeniu klimy wydaje mi się że słychać cewkę, jednak kompresor się nie załącza.Nabijałem rok temu i był znikomy ubytek. Może to być już zużyte sprzęgiełko klimatyzacji ?U mnie 2 lata temu padła cewka, mechanik ogarnął mi to w jeden dzień, podjedź do kogoś kto dobrze klimę ogarnia
Sprawdź czy razem z wentylatorem kręci się sprzęgło klimy.
To musisz teraz sprawdzić czy dochodzi napięcie na sprzęgło. Tam idą Trzy przewody chyba. Plus minus i do termicznego .
Widzę od góry tylko jeden przewód idący przy alternatorze. Rozumiem że dostęp do reszty jest od dołu?
Mam w piwnicy cewkę od 1.4 ale są bardzo podobne. Jak chcesz to jutro zrobię Ci fotę.
Poproszę, z góry dziękuję ;)
Rzuć okiem TUTAJ (https://civic.one.pl/odnosniki/naprawy/klimatyzacja_diagnostyka.htm). Tam w podtemacie "Uszkodzenie w obwodzie zasilania cewki" jest pokazane co i jak mierzyć.
Cześć,
W mojej Hondzie ścięło mi opony od wew. strony. Nie śpieszyłem się ze zbieżnością i takie są efekty. Pojechałem na zbieżność facet ustawił co trzeba, a kierownica tak jak była trochę w lewo tak jest teraz trochę w prawo :/. Kilka dni później wyszło, że czeka mnie do robienia magiel i teraz mam dylemat. Chciałem wymienić opony z przodu i zrobić całą geometrię samochodu. Czy jest sens robić to wszystko przed wymianą magla ?. Nie wiem dokładnie kiedy będę go wymieniał myślę,że za miesiąc-dwa. Czy zepsuty magiel pomógł w zjechaniu opon czy nie ma z tym nic wspólnego i mogę zrobić wszystko co chcę po czym zrobić magiel za kilka msc.?
Rzuć okiem TUTAJ (https://civic.one.pl/odnosniki/naprawy/klimatyzacja_diagnostyka.htm). Tam w podtemacie "Uszkodzenie w obwodzie zasilania cewki" jest pokazane co i jak mierzyć.
Pomiary wyszły dobrze ,wydaje mi się że będzie to chyba sprzęgło. Nie mam szczelinomierza, ale już na ,,oko'' widać dużą przerwę, wchodzi w nią czubek płaskiego śrubokręta o grubości 1,3mm. Dziękuję za pomoc :D
Ile kg ładunku można bezpiecznie włożyć do bagażnika?
Cześć.
Na letniej oponie mam nacięty rant ochronny (opona Dębica Presto UHP2, rocznikowo 2019). Myślicie że da radę na niej polatać jeszcze? Ubytek jest w samej gumie.
https://naforum.zapodaj.net/9215baf63a51.jpg.html
Nie jezdzilbym już. BTW 2 dni temu przede mna pani w focusie wybuchla opona z tylu. za mostem z tarchomina, na lewym brzegu wisly, wiekszy ruch, kilka pasow, miala farta ze nic sie nei stalo jej ani nikomu innemu. Kup używki 2 takie same na oś jak masz problem z budżetem, lepsze to niż na tej jezdzic i ryzykowac :)
Cześć.
Na letniej oponie mam nacięty rant ochronny (opona Dębica Presto UHP2, rocznikowo 2019). Myślicie że da radę na niej polatać jeszcze? Ubytek jest w samej gumie.
https://naforum.zapodaj.net/9215baf63a51.jpg.html
Kupic klej do dętek i podkleic.
Finalnie stwierdziłem że zamówię nową, skoro te oponki mają nalatane ok 5k km :) A tą załatam i ogarnę sobie zapas.
Panowie nie mogę odnaleźć odboji tylnych do fn2 , czy ktoś może podrzucić link ? Wszędzie są ale przednie
Panowie nie mogę odnaleźć odboji tylnych do fn2 , czy ktoś może podrzucić link ? Wszędzie są ale przednieZ tyłu masz tylko te gumy na amorze. Dolne poduszki mają oznaczenia: 52725-SMG-E01. Górne gumy te co widzisz pod zaślepkami w bagażniku mają oznaczenie 52726-SMG-E01. Oczywiście kody pod normalne ufo ale szczerze wątpię że to w type R będzie inne.
Z tyłu masz tylko te gumy na amorze. Dolne poduszki mają oznaczenia: 52725-SMG-E01. Górne gumy te co widzisz pod zaślepkami w bagażniku mają oznaczenie 52726-SMG-E01. Oczywiście kody pod normalne ufo ale szczerze wątpię że to w type R będzie inne.
Podziękować , zmieniam zawieszenie i wolę nowe te gumy dać
Czy dokładka zderzaka tył z Type S polifta podejdzie do 5d polifta?
Czy dokładka zderzaka tył z Type S polifta podejdzie do 5d polifta?Wątpię. Trza by raczej cały dół zmieniać albo robić hybrydę sierpów 3D/5D.
Czy dokładka zderzaka tył z Type S polifta podejdzie do 5d polifta?
Założyć założysz,ale jest wszystko inne, trójkąty,odblaski, sierpy.
Założyć założysz,ale jest wszystko inne, trójkąty,odblaski, sierpy.
i jak nie zrobisz hybrydowych sierpów to jeszcze progi, kolejne sierpy i przednia dokladka :)
Ok dzięki w takim razie sobie na razie odpuszczam. Jeszcze pytanie czy w Type S były jakieś różne grille bo mam pękniętą siatkę w swoim i znalazłem samą atrapę o kodzie 71121-SMR-E01 i zastanawiam się czy podejdzie.
Ok dzięki w takim razie sobie na razie odpuszczam. Jeszcze pytanie czy w Type S były jakieś różne grille bo mam pękniętą siatkę w swoim i znalazłem samą atrapę o kodzie 71121-SMR-E01 i zastanawiam się czy podejdzie.Grille w ufo są wymienne. Polecam akcesoryjny przelotowy
Skoro mowa o Type S, ma ktoś może instrukcję? Najlepiej PDF
Opadła mi dolna osłona silnika (ta duża czarna plastykowa), jakie dokładnie spinki są do niej potrzebne aby ją podczepić na nowo?
Witam, mam chyba dość nietypowy problem, ale może akurat ktoś się z nim już mierzył. W zeszłym miesiącu mój mechanik wymieniał mi roczny standardzik, czyli olej i filtry.
Po pewnym czasie zauważyłem, że zmienił się sposób wyświetlania komunikatów ostrzegawczych na HUDzie, mianowicie pojawiają się same ikonki (zdjęcie nr 1), a wcześniej były z opisem (zdjęcie nr 2).
https://www.civinfo.com/attachments/photo-jpg.51665/ https://images92.fotosik.pl/368/00b2b980f8eb7f3dmed.jpg (https://www.fotosik.pl/zdjecie/00b2b980f8eb7f3d)
Zdjęcia nie są mojego autorstwa, ale obrazują o co chodzi. Tyczy się to wszystkich komunikatów. Dodam, że nie były wykonywane, żadne aktualizacje softu, czy kasowanie błędów.
Grzebali w sekretnym menu, wpisz sobie "secret menu" na yt i tam wszystko masz.
A ja mam pytanie gdzie kupić nakładkę na klamkę? Nie wiem czy ktoś grzebał, czy sama odpadła.
A ja mam pytanie gdzie kupić nakładkę na klamkę? Nie wiem czy ktoś grzebał, czy sama odpadła.
One same odpadają normalnie trzeba ją na klej złapać i tyle,bo to do niczego nie służy. Tylko ozdoba
X2
Też mam na klej i trzyma. Poxipol.
Dzięki za pomoc! Zupełnie na to nie wpadłem, żeby sprawdzić te dodatkowe ustawienia.
Ma ktoś namiar gdzie kupić ramki pod małe szwajcarskie tablice rejestracyjne?
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
One same odpadają normalnie trzeba ją na klej złapać i tyle,bo to do niczego nie służy. Tylko ozdoba
Ja wiem, tylko że zgubiłem podczas jazdy i tak pytam czy da się kupić samą nakładkę, bo i tak całej klamki nie będę wymieniał( przełożę samą nakładkę)
No to jeśli ktoś ma używaną tą srebrną nakładkę luzem, bo tak ogólnie tej srebrnej nakładki się nie da zamówić.
A nie sprzedawL ktoś do Anglików? Coś mi się kojarzy ze stronami się różniły.
No właśnie potwierdzi ktoś czy l i p strona jest taka sama? (oczywiście biorąc pod uwagę otwór na wkładkę)
Temat był poruszany w wątku Części / Rarytasy / Dobre oferty / Ciekawe graty do UFO.
Kupiłem po taniości nową klamkę w zamienniku, niby lewą z otworem na kluczyk i nie pasowała. Za to pasowała na prawą stronę. Był też poruszony temat samych dekorow - w oryginale podobno są zamienne i pasują z anglika prawy na lewą stronę euro. W zamiennikach pewnie też, ale nikt nie potwierdził.
Czy odnawiał ktoś ten spoiler z plexi? U mnie cały odpryskuje. Nie ma już czarnego koloru. Pytanie jak się do tego zabrać. Papier wodny i malowanie czy może polerka?
Czy odnawiał ktoś ten spoiler z plexi? U mnie cały odpryskuje. Nie ma już czarnego koloru. Pytanie jak się do tego zabrać. Papier wodny i malowanie czy może polerka?
Polerowanie nic mu nie pomoże. Matowanie i nakładanie nowego bezbarwnego lakieru
Orientujecie się gdzie dostane lewą, tylna lampe (w klapie) , najlepiej nowa ? Chyba a ze ktos ma dobrą używaną ;)
Edit
Do polifta
Orientujecie się gdzie dostane lewą, tylna lampe (w klapie) , najlepiej nowa ? Chyba a ze ktos ma dobrą używaną ;)
Edit
Do polifta
Najlepiej nowa to ASO albo zrodla typu haparts :)
montował ktoś z was światła przeciwmgielnie mając wcześniej tylko zaślepki ? Jak wygląda cała operacja ?
montował ktoś z was światła przeciwmgielnie mając wcześniej tylko zaślepki ? Jak wygląda cała operacja ?Trzeba wiązkę ciągnąć i manetkę przy kierownicy, kiedyś się nad tym zastanawiałem ale za dużo zachodu jak dla mnie
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Czy ta największa dojazdówka( bo chyba taką potrzebuję do 1.8 2011 sport gt ) wejdzie jakoś znośnie do bagażnika, i przy okazji może ktoś sprzedaje??
Z tego co się dowiedziałem rozmiar który będzie ok to 135/80D16.
Gdzie dostanę sierpy nadkola przedniego i boczne listwy i w jakiej cenie do przedlifta ?
Gdzie dostanę sierpy nadkola przedniego i boczne listwy i w jakiej cenie do przedlifta ?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu TapatalkaJa mam w piwnicy komplet 4 sierpów, dogadamy się za jakieś bro czy winko [emoji6]
Muszę wymienić moją atrapę/akwarium ale z tego co widzę to za rozsądny to ceny zaczynają się od 400zł i to bez zaczepów. Ale wpadło mi coś takiego na myśl:
https://allegro.pl/oferta/oslona-chlodnicy-atrapa-grill-civic-viii-hatchback-9152632700
Czy do niego będę jeszcze coś potrzebował? Jakieś zaczepy?
Muszę wymienić moją atrapę/akwarium ale z tego co widzę to za rozsądny to ceny zaczynają się od 400zł i to bez zaczepów. Ale wpadło mi coś takiego na myśl:
https://allegro.pl/oferta/oslona-chlodnicy-atrapa-grill-civic-viii-hatchback-9152632700
Czy do niego będę jeszcze coś potrzebował? Jakieś zaczepy?Nie ona wszystko ma
Dzięki za pomoc. Chyba ją wezmę.
Dobre zamienniki półosi do ufo (FK2 1.8)? Ktoś kupował gdzieś?
Dobre zamienniki półosi do ufo (FK2 1.8)? Ktoś kupował gdzieś?
Nie polecam w zamienniku, kup albo nową albo używkę OEM. Przerabiałem temat półosi w swoim R18 i zamienniki po kilku tysiącach biły (auto wpadało w wibracje podczas przyspieszania).
Starstruck
24-06-20, 17:41
OEM półosie (kompletne, z przegubami) do UFO są w HAPARTS za niecałe 800 zł, dostępne od ręki. Wiem, bo brałem dla brata :).
Czy tuleje z STRONGFLEXa są spoko? Potrzebuje zamówić do mojego UFO fk2. Myślałem na zółtymi.
Jakie spinki/kołki potrzebuję do plastiku który jest nad grillem, a pod maską oraz jakie do montażu nadkola?
Najlepiej z ilością sztuk.
Czy tuleje z STRONGFLEXa są spoko? Potrzebuje zamówić do mojego UFO fk2. Myślałem na zółtymi.Ja kupiłem niecały rok temu, wziąłem te miększe, są super, całość się usztywniła ale to również kwestia rozpadających się poprzednich, same tuleje nie wybijają zębów [emoji6]
Czy tuleje z STRONGFLEXa są spoko? Potrzebuje zamówić do mojego UFO fk2. Myślałem na zółtymi.
Są spoko, jeżdżę na 80ShA od Strongflexa. Mam założone cały zestaw na przód i na tylną belkę. Auto zrobiło się bardziej "zbite" i przewidywalne. Czy zrobiło się trochę twardsze zawieszenie? W porównaniu do wybitych OEM'owych na pewno raczej tak.
Mokra butla LPG
Powiedzcie czy to normalne, że prawie zawsze mam rosę na butli? Leży zamknięta w miejscu koła zapasowego, nie mam przecieków bo w bagażniku zawsze sucho, ale jak podniosę podłogę, to butla zwykle jest w rosie, a graty leżące przy niej są mokre. Aż się zastanawiam czy nie wywiercić otwóru do wentylacji...
To moje trzecie auto z LPG i pierwszy raz tak mam.
Przecieka Ci woda do bagażnika. Poszukaj wątek. Było o tym 17x
Miał może ktoś z was taki problem? Klimatyzacja chłodzi tylko po stronie kierowcy a po stronie pasażera leci ciepłe powietrze. Oczywiście na obu strefach ustawione jest LO.
Cześć wszystkim,
mam dość dziwny problem w moim niedawno kupionym Ufo.
W gorące dni, jak auto się dobrze nagrzeje ciężej mi chodzi kierownica. Na postoju nie ma aż takiego problemu, nawet bym pewnie tego nie zauważył, gdyby nie fakt, że nie odbija po skręcaniu podczas jazdy.
Silnik 1.8, przebieg 187k km, auto za poprzedniego właściciela miało regenerowaną maglownicę - no i widać tam ślady wymiany.
Byłem na stacji diagnostycznej, wszystko zostało wyszarpane i zawieszenie jest w bardzo dobrym stanie. Pan na objaw doradził zmianę łożyska amortyzatora - wymieniłem (drugie łożysko też jest w miarę nowe). Zero poprawy.
Spotkaliście się z czymś takim?
Pozdrawiam :)
Cześć
Dwa szybkie pytania : (silnik 1.8 ,179tys km, rocznik 2009)
1. Ucieka mi płyn od spryskiwaczy . Miesiąc auto stało pod lasem i myślę ,że coś mogło przegryźć przewód, ale może ktoś wie coś na temat czy temu modelowi nie parcieją czasem przewody czy zbiorniczki puszczają? Zalewam płynu i leci od strony pasażera z przodu na progu przy nadkolu. Może ktoś wie czy łatwo się dostać czy trzeba nadkole ściągać??
2. Czasem jak wciskam sprzęgło spadają mi obroty (zazwyczaj dzieję się to na nie dogrzanym silniku ,ale chyba nie powinno tego być??
Dzięki za pomoc
Pozdr
Cześć
Dwa szybkie pytania : (silnik 1.8 ,179tys km, rocznik 2009)
1. Ucieka mi płyn od spryskiwaczy . Miesiąc auto stało pod lasem i myślę ,że coś mogło przegryźć przewód, ale może ktoś wie coś na temat czy temu modelowi nie parcieją czasem przewody czy zbiorniczki puszczają? Zalewam płynu i leci od strony pasażera z przodu na progu przy nadkolu. Może ktoś wie czy łatwo się dostać czy trzeba nadkole ściągać??
2. Czasem jak wciskam sprzęgło spadają mi obroty (zazwyczaj dzieję się to na nie dogrzanym silniku ,ale chyba nie powinno tego być??
Dzięki za pomoc
Pozdr
cieknie zazwyczaj pompka koszt 12zł i trzeba nadkole odchylić całkowicie nie musisz go zdejmować
Ad.2 obroty spadają, bo cały cykl silnika jest sterowany komputerem, więc nic dziwnego w tym nie widzę. Chyba, ze spadają zbyt nisko, to wtedy jest powód do zastanowienia.
Ad.2 obroty spadają, bo cały cykl silnika jest sterowany komputerem, więc nic dziwnego w tym nie widzę. Chyba, ze spadają zbyt nisko, to wtedy jest powód do zastanowienia.
Spadają do około 300-500 i podnoszą się do 700obr ,jak już pojeżdżę dłużej jak autko się zagrzeje dobrze to już raczej nie ma tego problemu
Czy tłoczek od jarzma do tylnej osi różni się długością od przodu ? Bo potrzebuje kupić zestaw naprawczy do jarzma (tłoczek gumka i śruba) na przód ale nie mogę znaleźć . Chyba że ktoś wie gdzie znajdę?
Tłoczek przód jest wciskany, a tył wkręcany więc jest inny.
Tłoczek przód 45216-SMG-E01
Zestaw gum 01463-SMG-E00
Zobacz sobie coś takiego w google:
AUTOFREN SEINSA D41937C
https://www.youtube.com/watch?v=eHCwqrOyPJA
Co oznacza czerwona kontrolka pod temp płynu chłodniczego? Od kilku dni zaczęła mrugać po zamknięciu auta.
Dzięki
Ta kontrolka zawsze mruga jak zamknięsz auto to jest od centralnego zamka .
Ta kontrolka zawsze mruga jak zamknięsz auto to jest od centralnego zamka .
Alarmu
Cześć mam problem z moim Civic Ufo 1.8. Oddałem go ostatnio do mechanika na regulacje luzów zaworowych. Po odebraniu samochodu z warsztatu zauważyłem, że na biegu jałowym czuć wibracje. Samochód postawiłem do warsztatu o 8 a regulacje robili ponoć już o 11. Mechanik na moją uwagę, że powinno to się robić na zimnym silniku odpowiedział że wystygnie. Oddałem więc samochód z powrotem do warsztatu i mieli zrobić regulacje jeszcze raz tym razem na zimnym silniku. Nawet później się przyznali, że dwa zawory były źle ustawione. Problem z wibracjami jednak nie zniknął. Obroty utrzymują się na poziomie ok 750obr/min. Co może być przyczyną?
Jakim ściągaczem bez problemu zdejmę sworzeń że zwrotnicy?
Proszę najlepiej zdjęcia lub link.
Czy rdza w tylnych naroznikach nadkoli to normalna sprawa w 5D? Czy raczej auto moglo byc po jakiejs przygodzie? Nie wiem jakie byly stosowane zabezpieczenia. Dodam, ze mieszkam w Irl, wiec rzadko jezdze po solonych drogach. Civic z 2008 r.
Czy rdza w tylnych naroznikach nadkoli to normalna sprawa w 5D? Czy raczej auto moglo byc po jakiejs przygodzie? Nie wiem jakie byly stosowane zabezpieczenia. Dodam, ze mieszkam w Irl, wiec rzadko jezdze po solonych drogach. Civic z 2008 r.
Teraz już będzie to częściej spotykana przypadłość. A widziałem nie raz w tamtym miejscu.