Zobacz pełną wersję : Szybkie pytanie, szybka odpowiedź vol.2
szybkie pytanie(a)
czy amortyzatory z przodu oem to sachs 313591 i 313592?
czy oem poduszka z łożyskiem amortyzatora przód to sachs czy kyb?
pzdr
Silnik 1.8 z Type S z 2008 roku to ta sama konstrukcja co w Civicu VIII 5d 2006? Bo jezeli tak to znaczy, ze katalizator przelozony z jednego do drugiego bedzie pasowal?
Tak nic się nie zmieniało od Przedlifta aż do Polifta w tych silnikach.
Dzięki za rady, udało mi się wyłączyć to cholerstwo :)
Cześć,
VIII type-s 2008r. z rynku polskiego, czy mechanizm podnoszenia tylnych siedzeń jest taki sam jak w 5d ? Chodzi o ten patent w którym siedzisko podnosi się do góry, blokuje się je rurką i pozostaje w pozycji pionowej. Oglądałem type-s, ale miałem wątpliwości (m.in. przedni zderzak na pewno był wymieniany). Tylne siedzenia unoszą się, ale po przesunięciu podpórki siedzenia się nie blokują, swobodnie opadają w dół. Ponadto od spodu siedziska nie ma środkowej części plastikowej obudowy, później wrzucę zdjęcie.
Civic VIII z 2006 r. Właśnie przyglądałem się niedawno moim tarczom i wydaje mi się, że u mnie też 15 nie wejdzie, dlatego kupię 16. Chciałbym, żeby zmieściła się do wnęki więc też profil 80. Dojazdówka pod kanapą? Niby sporo tam miejsca. Ale nie przeszkadza tam jak ktos jedzie z tyłu? Nie wystaje za bardzo?
Jeszcze się zastanawiam bo teoretycznie pasowała by taka dojazdówka: http://allegro.pl/kolo-zapasowe-dojazdowe-oryg-avensis-verso-05r-i5738475581.html
Tylko jak porównuje ją z dedykowaną do UFO http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-135-80-16r-5x114-3-honda-civic-ufo-i6281145754.html to jednak felga przy tej drugiej jest bardziej wypukła, wyprofilowana. Może mieć to znaczenie?
Sam się w końcu domyslilem. Civic potrzebuje dojazdowki z otworem centralnym 64 a ta która wkleilem z Toyoty ma 60. Czyli trzeba z 400 zł szykować na właściwą dojazdowke.
Cześć,
VIII type-s 2008r. z rynku polskiego, czy mechanizm podnoszenia tylnych siedzeń jest taki sam jak w 5d ? Chodzi o ten patent w którym siedzisko podnosi się do góry, blokuje się je rurką i pozostaje w pozycji pionowej. Oglądałem type-s, ale miałem wątpliwości (m.in. przedni zderzak na pewno był wymieniany). Tylne siedzenia unoszą się, ale po przesunięciu podpórki siedzenia się nie blokują, swobodnie opadają w dół. Ponadto od spodu siedziska nie ma środkowej części plastikowej obudowy, później wrzucę zdjęcie.
W TypeS siedzenia sie podnosza ale nie blokuja w gornej pozycji
Civic VIII z 2006 r. Właśnie przyglądałem się niedawno moim tarczom i wydaje mi się, że u mnie też 15 nie wejdzie, dlatego kupię 16. Chciałbym, żeby zmieściła się do wnęki więc też profil 80. Dojazdówka pod kanapą? Niby sporo tam miejsca. Ale nie przeszkadza tam jak ktos jedzie z tyłu? Nie wystaje za bardzo?...
9-latkowi nie przeszkadza pod nogami, siedzi na podstawce fotelika. Niestety ale 16" kosztuje 2 razy tyle co 15-masakra:(
O co chodzi z tym mocowaniem gumowego dywanika kierowcy, że pasuje tylko do modeli z 2006, 2007 - mam 2008 to nie da się założyć?
Ma ktoś to zamocowane?
http://www.coxmotorparts.co.uk/images/large/0607matbracket_LRG.jpg
http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-civic-carpet-mat-securing-bracket-kit-20062007-p-1781.html
Słuchajcie jakie nakrętki do kół polecacie z aliexpress ? Znalazłem takie niby epmana autentyczne (czy też fake?), bo patrzyłem volk rays ale te to poddziałki na 100%. Interesują mnie jakieś niebieskie bo d1spec też fake.. Ktoś zamawiał może jakieś ma sprawdzone źródło ?
http://pl.aliexpress.com/item/EPMAN-AUTHENTIC-EPMAN-FORMULA-WHEELS-LOCK-LUG-NUTS-12X1-5-ACORN-RIM-CLOSE-END-BLUE-JDM/1399823132.html?spm=2114.010208.3.270.DTsRtZ&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201602_5_100 57_10056_10055_10037_10049_301_10059_10032_10058_1 0017_405_404_407_10040,searchweb201603_1&btsid=3dc58a68-79ff-4ac7-9319-90855f9df5fa
Ja mam od 3 lat takie jak wrzuciles tylko jeszcze z logo Volk :) dobrze wykonane, stalowe, kolor z dekielkow nie schodzi. Teraz maja nawet ciekawszy wzor przejsciowki antykradziezowej.
Ja mam od 3 lat takie jak wrzuciles tylko jeszcze z logo Volk :) dobrze wykonane, stalowe, kolor z dekielkow nie schodzi. Teraz maja nawet ciekawszy wzor przejsciowki antykradziezowej.
Z tego co zauważyłem empan ma inną przejściówkę do odkręcania właśnie niż volk'i już sam nie wiem na jednym zdjęciu inaczej pokazane na drugim inaczej...
Nie rdzewieją Ci one ?
Z tego co zauważyłem empan ma inną przejściówkę do odkręcania właśnie niż volk'i już sam nie wiem na jednym zdjęciu inaczej pokazane na drugim inaczej...
Nie rdzewieją Ci one ?
Nie rdzewieja. Niektore dostaly lekkiego nalotu ale to bardziej syf z klockow niz rdza i przy przekladce kol zima/lato mozna je doczyscic. Przy czym maja za soba dopiero pierwsza zime. Wczesniej zimowki mialem na OEM felgach.
Nie rdzewieja. Niektore dostaly lekkiego nalotu ale to bardziej syf z klockow niz rdza i przy przekladce kol zima/lato mozna je doczyscic. Przy czym maja za soba dopiero pierwsza zime. Wczesniej zimowki mialem na OEM felgach.
Spoko to sobie zamówię, no ja swoich starych stalowych już nie domyję :)
Spoko to sobie zamówię, no ja swoich starych stalowych już nie domyję :)
Nawet sporo potanialy od czasu, kiedy ja zamawialem. Tylko cena przesylki dalej zabija i jest wyzsza od ceny towaru ;)
Nawet sporo potanialy od czasu, kiedy ja zamawialem. Tylko cena przesylki dalej zabija i jest wyzsza od ceny towaru ;)
No niestety ale tańsze niż w PL :) Za volki na alledrogo zapłacę prawie 200... I na 90 % źródło jest te same wszystko z chin ciągną...
czesc wszystkim,
Kolejny problem pojawil sie w mojej Hani. Mianowicie kiedy stoje lub jade i dodaje gazu, razem z dzwiekiem silnika pojawia sie tez inny dzwiek. Jest on najbardziej slyszalny przy prawym kole. Mozna powiedziec, ze ten dzwiek (tyrkotanie) pojawia sie w tych samych momentach co silnik. Wiem, ze ciezko tak ocenic, ale moze ktos z Was wie o co chodzi tym razem?
moze ktos jednak cos wie?
Może któryś przewód nie dokręcony i puka w koło. Zdejmij i zobacz , u mnie też terkocze bo nie dokrecilem blaszki przy przewodzie hamulcowym.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Czy mógłby ktoś zrobić jedno zdjęcie swojemu UFO 5d najlepiej przed liftem. Chodzi mi dokładnie o zdjęcie miejsca pod tylną kanapa, po podniesieniu i zablokowaniu fotela i po odchyleniu czarnego materiału wykończeniowego. Bylbym wdzięczny. :-) Bo nie wiem czy mam się zacząć martwić...
Wrzucę Ci wieczorem, a masz zdjęcie swojego nietypowego odkrycia? Bo może będę kojarzył że tak powinno być :)
Mam, zrobilem przed chwila, tylko teraz ciezko mi wrzucić. Dopiero wieczorem jak siade do biurka. Ale generalnie chodzi mi o taki slad jakby kleju na całej długości.
Aż mnie zaintrygowałeś i poszedłem sprawdzić, bo nie byłem pewny, ale też mam coś takiego pod obiema kanapami :)
http://imgur.com/6bpVuaS.jpg
Spoko to sobie zamówię, no ja swoich starych stalowych już nie domyję :) masz oem stalowe chromowane? Jak tak, to potraktuj je szczotką drucianą, będą jak nowe.
Aż mnie zaintrygowałeś i poszedłem sprawdzić, bo nie byłem pewny, ale też mam coś takiego pod obiema kanapami :)
http://imgur.com/6bpVuaS.jpg
O to dokładnie mi chodziło. U mnie jest podobnie tylko ten klej bardziej rozsmarowany na boki:
http://i.imgur.com/9pi3gsi.jpg
Czyli wychodzi ze to normalne. A juz sie przestraszylem, ze u mnie ktos tam cos kombinowal. :-)
Koledzy, szybkie pytanie. W poliftowym 5d tylne pozycje powinny świecić tylko w błotnikach czy w klapie też?
Koledzy, szybkie pytanie. W poliftowym 5d tylne pozycje powinny świecić tylko w błotnikach czy w klapie też?
Edytuje.
Pozycje sa w blotniku (zarowka W21/5W)
https://www.nocar.pl/media/catalog/product/cache/5/image/ecced13ab51c86c2faa3ab40e957fb96/7/5/7515-inidicators_-brake_-fog-and-reversing-lights/osram-w21-5w-12v-21-5w-w3x16q-osram-o-7515-31.jpg
W klapie pozycja jest realizowana zarowka W5W
https://www.nocar.pl/media/catalog/product/cache/5/image/ecced13ab51c86c2faa3ab40e957fb96/4/0/4008321798077_2845tsp/osram-w5w-24v-5w-w2,1x9,5d-truckstarr-pro-osram-o-2845tsp-31.jpg
Ok, dzięki. Jakoś tak mało się świeci ;)
szybkie pytanie(a)
czy amortyzatory z przodu oem to sachs 313591 i 313592?
czy oem poduszka z łożyskiem amortyzatora przód to sachs czy kyb?
pzdr
ponawiam pytanie ;)
tylko błotniki. W klapie jest stop, przeciwmgielne i cofania.
Tak, a to bardzo ciekawe bo u mnie pozycje świecą podwójnie czyli klapa też a stop mam w błotnikach ( polift 2009).
Tak, a to bardzo ciekawe bo u mnie pozycje świecą podwójnie czyli klapa też a stop mam w błotnikach ( polift 2009).
Edytuje.
Stop tylko w blotniku.
Swiatla blotnik + klapa
Stop jest i w blotniku i w klapie. Postojowe tylko w blotniku.
Ja mam tak jak w tym ogłoszeniu:
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-wzorcowy-bo-z-niemiec-114-tys-km-przebiegu-ID6ytxlX.html#4a931bde45
A nie, czekaj, zamotalem sie :) musze sobie zalozyc blokade na pisanie po piwie ;)
liczac od lewej
Blotnik:
Kierunek
Postoj+stop
Potem klapa
postojowe
p.mgielne
cofania :)
i potem w druga strone analogicznie za wyjatkiem przeciwmgielnego - chociaz miesce jest.
Edytuje tez poprzednie posty ;)
A nie, czekaj, zamotalem sie :) musze sobie zalozyc blokade na pisanie po piwie ;)
liczac od lewej
Blotnik:
Kierunek
Postoj+stop
Potem klapa
postojowe
p.mgielne
cofania :)
i potem w druga strone analogicznie za wyjatkiem przeciwmgielnego - chociaz miesce jest.
Edytuje tez poprzednie posty ;)
Tylko za kółko nie wsiadaj;)
No to kurde, ktoś mi auto z W5W oskalpował :P Ani w bagażniku ani w klapie nie świecą ;)
Edit - w klapie są, ale spalone obie :) Zaraz przełożę tylko znajdę jakieś w domu. Gorzej z bagażnikiem - żarówka dobra, a nie świeci. Jest jakiś bezpiecznik tylko od tego światełka?
Po odpięciu aku w VIII gen 4d i podpięciu spowrotem, wystarczy poustawiać stacje radiowe i godzinę? Nie trzeba podawać żadnych kodów zabezpieczających?
Nie trzeba. U mnie nawet pozostają zapisane stacje radiowe jak wcześniej tylko zegarek muszę ustawić :)
Nie trzeba. U mnie nawet pozostają zapisane stacje radiowe jak wcześniej tylko zegarek muszę ustawić :)
U mnie sie nawet zegarek sam ustawia :cool:
Ale automat szyb już się sam nie ustawi, mi nawet jak aku był padpięty ale na wyczerpaniu to też się rozprogramował.
U mnie sie nawet zegarek sam ustawia :cool:
No bo twój Ufok jest w ogóle lepszy :p
Ale automat szyb już się sam nie ustawi, mi nawet jak aku był padpięty ale na wyczerpaniu to też się rozprogramował.
Co masz na myśli? Ja dziś wymieniałem akumulator i z racji deszczu nie otwieralem szyb. Co się dzieje złego i jak to zaprogramować? ;)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Co masz na myśli? Ja dziś wymieniałem akumulator i z racji deszczu nie otwieralem szyb. Co się dzieje złego i jak to zaprogramować? ;)
Po takiej operacji nie działa funkcja auto :)
Trzeba otworzyć i zamknąć okno trzymając klawisz
Witam, mam wytarty symbol kłódki na kluczyku, można dokupić klawisz, zdobyć naklejkę z tym symbolem, co można z tym zrobić?
Po takiej operacji nie działa funkcja auto :)
Trzeba otworzyć i zamknąć okno trzymając klawisz
Mi działa i w moich i w pasażera drzwiach, zarówno w górę jak i w dół :D Wczoraj aku był wyjęty do pucowania komory, dziś w ramach wymiany bo tamten był trup. Szyby śmigają same :)
Szyby śmigają same
No to ewidentnie masz jakieś zwarcie,bo same śmigać nie powinny. U mnie śmigają dopiero po wciśnięciu włącznika. ;) :D :p
Dopiero co kupił i już popsuł... ;)
Mi działa i w moich i w pasażera drzwiach, zarówno w górę jak i w dół :D Wczoraj aku był wyjęty do pucowania komory, dziś w ramach wymiany bo tamten był trup. Szyby śmigają same :)
Jakim cudem śmigają same?
Klawisz w przednich szybach jest dwustopniowy, auto działa na niższym poziomie. Od strony kierowcy niestety nie mogłem zaprogramować szyby pasażera przytrzymując przycisk kilka sek., udało się gdy sięgnąłem bezpośrednio do jego drzwi. Ciężko uwierzyć że po wyjęciu aku funkcja auto nadal działa...
Działa po obu stronach auto i w górę i w dół. Może mój FK jest jakiś magiczny :D
Witam.
Padla mi jedna zaroweczka xenonowa w moim ufo, z tego co czytalem musze kupic dwie nowe, w Aso 700 szt zaroweczka d2r wiec cena kosmos, jakie zaroweczki polecacie i czy sama wymiana jest bardzo skomplikowana??
Dziekuje
Wymiana prosta sam wymienilem. Kupilem Philipsa (byla promocja w agito). Trzeba tylko uwazac z jakiego zrodla sie kupuje bo jest sporo podrobek.
Ewentualnie bosh. Wymieniaj od razu komplet
Cena zarnikow o wiele taniej niz w ASO, bo chyba podali Ci cene za 1 szt, a ja dwie kupilem za ok 450zl.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Dzieki za pomoc, do wymiany jest koniczny demontaz zderzaka??
Nie jest konieczny.
Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
Nie. Od strony kierowcy jedynie odkrecac aku zeby go sobie troche przesunac.
Cześć,
Auto mi szarpało przy ok 2500 obr przy przyspieszaniu rzadko ale jednak.
Zrobiłem tak z 20kkm. W pewnym momencie szarpnęło mocniej wywaliło check. Komp mówi czujnik położenia wału.
Pytanie jaki kupić nowy, zamiennik czy używkę,
Jaki jest kod części
Ceny w ASO 450-500 PLN
W sumie to może gdzie indziej jest przyczyna ale wywaliło błąd akurat tu.
Świece zmieniane , zawory ustawiane przebieg 205kkm
Walczył już ktoś z taka awaria ?
Witam, mam wytarty symbol kłódki na kluczyku, można dokupić klawisz, zdobyć naklejkę z tym symbolem, co można z tym zrobić?
Kurde mam to samo, też dumałem co z tym zrobić. Myślałem nad naklejką albo nad odmalowaniem tego symbolu ;) Tylko przydał by się jakiś szablon.
Samego przycisku raczej nie dokupisz, na necie można dostać obudowy pilota bez przycisków, przyciski są wrzucone razem z elektroniką w kluczyku i nie widziałem żeby ktoś sprzedawał je pojedynczo :/
Zawsze możecie zakupić taki pokrowiec na kluczyk http://allegro.pl/pokrowiec-silikonowy-na-kluczyk-honda-civic-jazz-i5937679358.html
Zawsze możecie zakupić taki pokrowiec na kluczyk http://allegro.pl/pokrowiec-silikonowy-na-kluczyk-honda-civic-jazz-i5937679358.html
A jak ktoś ma cierpliwość i moze na niego poczekać to moze w tej kwocie kupić sobie 4szt ;)
Hehe, pomijajac cene 16zl za kawalek gumy + wysylka to takie etui sprawdziloby sie gdyby zalozyc je od razu po odbiorze auta i nie uzywac zwyklego klucza :D Ja tam lubie jak wszystko wygląda jak z fabryki dlatego będę kombinował żeby te ikonki jakoś odnowić.
Hehe, pomijajac cene 16zl za kawalek gumy + wysylka to takie etui sprawdziloby sie gdyby zalozyc je od razu po odbiorze auta i nie uzywac zwyklego klucza :D Ja tam lubie jak wszystko wygląda jak z fabryki dlatego będę kombinował żeby te ikonki jakoś odnowić.
Dzięki za linka, ciekawe z tym pokrowcem, ale wolałbym ikonkę na oryginalnym kluczyku, kiedyś widziałem w sklepie elektronicznym symbole do naklejenia może coś będzie pasować.
Dzięki za linka, ciekawe z tym pokrowcem, ale wolałbym ikonkę na oryginalnym kluczyku, kiedyś widziałem w sklepie elektronicznym symbole do naklejenia może coś będzie pasować.
W drugim kluczyku pryśnij lakierem bezbarwnym, emblemat utrzyma sie dłużej;)
W drugim kluczyku pryśnij lakierem bezbarwnym, emblemat utrzyma sie dłużej;)
Mam go schowanego w folijce, używany był tylko raz, ale myślałem o pryśnięciu go folią w sprayu ;)
@derekq jakby Ci sie udało coś fajnego wymyślić z tą renowacją pilota to daj znać, bo te wytarte przyciski strasznie mnie wkurzają ;)
@derekq jakby Ci sie udało coś fajnego wymyślić z tą renowacją pilota to daj znać, bo te wytarte przyciski strasznie mnie wkurzają ;)
Dzisiaj byłem w sklepie elektronicznym niestety nie mieli kalkomanii z symbolami, jak coś uda mi się zrobić to dam znać :D
Panowie pomocy. Jestem na urlopie i wlasnienpech chial dzisiaj.zatrzasnely mi sie drzwi kierowcy i nie da sie ich otworzyc. Mial ktos podobny problem?
A klucze ? W środku ? Pasażera zamknięte bagażnik tez ? To tel do jakiegoś lokalnego magika cena koło 200.
Jak byś musiał tłuc szybę to tylna lewa za kierowca najtańsza. Prawie każdy wypadek przetrwa i kupisz ori za dobre pieniądze uzywke.
A jak jedziesz to naj mniej dmucha. Jeszcze market po folie do żywności za 7 zł i możesz jechać na koniec świata . Przerabiane..... W innym aucie ....
Nie. Wszystkie pozostale drzwi otwarte. Centralny zamyka normalnie. Wyglada na to jakby urwalo sielub spaflo jakies cięgno w srodku drzwi i to jest najwiekszy bol bo nie mam pojecia jak otworzyc, a nie chcialbym pruć tapicerki.
Nie. Wszystkie pozostale drzwi otwarte. Centralny zamyka normalnie. Wyglada na to jakby urwalo sielub spaflo jakies cięgno w srodku drzwi i to jest najwiekszy bol bo nie mam pojecia jak otworzyc, a nie chcialbym pruć tapicerki.
Prawdopodobnie zawleczka linki się wypięła lub jakieś uszkodzenie mocowania linki. Ktoś już przerabiał ten temat poszukaj.
Wyjścia są 2 albo wzywasz fachowca albo robisz sam ściągając boczek drzwi od wewnątrz. Na zamkniętych drzwiach będzie ciężko bo jest tam ciasno-małe szczeliny utrudniają dostęp ale powinno się udać. Zacznij od głośniczka przy lusterku , trzyma się tylko na jednym zatrzasku. W boczku masz 3 wkręty krzyżakowe pod klamką wewn.i w podłokietniku. Reszta to kołki. Podważaj ostrożnie żeby nie połamać. Potem lekko do góry całość. Poniżej link z opisem: demont.poszycia drzwi przednich http://www.trafo.za.pl/honda/
A próbowałeś od środka i od zewnątrz? Spróbuj klikać pilotem i blokować/odblokowywać zamki od środka przyciskiem elektrycznym i mechanicznym i ruszać klamkami w środku i na zewnątrz.
Kiedyś miałem podobnie jak montowałem domykanie lusterek i zapomniałem o linkach. Nie pamiętam jak, ale w końcu mi się udało właśnie przy takich kombinacjach.
Witam,
Szybkie pytanko - poruszał ktoś temat skrzypienia/dźwięków na wybojach od tylnej klapy? Mam wrażenie, że na wybojach klapa mi trzeszczy mocno. Szukajka niestety nie pomogła :(
Spróbuj okręcić taśmą izolacyjna metalowe podpórki kanapy w miejscu łączenia z zaczepem na podlodze i zaczep w oparciu po prawej i lewej stronie...;)
A próbowałeś od środka i od zewnątrz? Spróbuj klikać pilotem i blokować/odblokowywać zamki od środka przyciskiem elektrycznym i mechanicznym i ruszać klamkami w środku i na zewnątrz.
Kiedyś miałem podobnie jak montowałem domykanie lusterek i zapomniałem o linkach. Nie pamiętam jak, ale w końcu mi się udało właśnie przy takich kombinacjach.
Ok. Dzis drzwi otworzyly sie bez problemu, wiec nie mam pojecia o co chodzi. Moze to dlatego, ze to tylko Civic :D?
Ok. Dzis drzwi otworzyly sie bez problemu, wiec nie mam pojecia o co chodzi. Moze to dlatego, ze to tylko Civic :D?
W Civicu takie rzeczy się zazwyczaj nie dzieją, najczęstsza przyczyną jest błąd człowieka :)
Mnie ostatnio pilot centralnego zamka strajkuje, niekiedy muszę drugi bądź trzeci raz nacisnąć i wtedy otwiera. Mam nadzieję że to wina baterii...
Miałem podobnie, mianowicie klika tygodni łapał własnie za n-tym razem aż pewnego dnia nie załapał w ogolę. Dobrze ze stało się to pod domem i poszedłem po drugi pilot. Kupiłem baterie i wymieniłem. Teraz działa bez zarzutu.
Pytanie odnosnie tempomatu w FN2/Działał i z dnia na dzien przestal.Gdy wlacze tempomat zapala sie tylko jedna zielona lampka,druga wczesniej sie odpalala,ale teraz juz nie dziala.Byla wyciagana skrzynia biegow ale to podobno nie ma z tym nic wspolnego.Byly tez wyciagane zegary bo raz mi zgasly.Moze tam lezy przyczyna?
Przyczyna leży w czujniku ktory jest przy pedale sprzęgła. Infi u siebie w temacie opisywał na czym to polega.
Przypomni mi ktoś gdzie i czym trzeba "psiknąć" by pedał sprzęgła nie skrzypiał? Wiem, że ponoć po jakimś czasie znów zacznie skrzypiec, ale dobre i na jakiś czas...
Środkowy od VII gena podejdzie do VI ?
Gdzie szukać w komorze silnika linki od sprzęgła, prawdopodobnie ona skrzypi po wciśnięciu sprzęgła, chodzi o "owalną gumkę, harmonijkę" która jest na lince od sprzęgła, nie mogę jej zlokalizować, wcześniej skrzypiał pedał sprzęgła po wciśnięciu, po przesmarowaniu jest ok ale po jakimś czasie słychać prawdopodobnie tą linkę po wciśnięciu pedału sprzęgła, wiele osób przesmarowało ją i miało spokój.
P.S znalazłem już, mam pytanie czy ta plastikowa tulejka od wysprzęglika sprzęgła, ma gdzieś dolegać, być zapięta? U mnie ona jest luźno, chodzi o część zaznaczoną na czerwono.
http://files.tinypic.pl/i/00808/hi3xdpshhuh6.jpg
PatrykCivic
30-07-16, 16:38
Mam problem z klimą. Jak ją włączę to strasznie głośno chodzi kompresor klimatyzacji, nawet na postoju. Chłodzi normalnie, dobrze zbija temperaturę. Czy może to być wina tego, że brakuje czynnika chłodzącego w obiegu i nabicie klimy załatwi sprawę? Czy z bardzo małą ilością czynnika klima w ogóle działałaby?
Boję się trochę, że padł kompresor, a to już spory koszt... :(
Robiłem ostatnio trasę 800 km po przejechanych 300 km pojawił sie komunikat na ekranie dotyczacy oleju zatrzymałem się na stacji spojrzałem w bagnet i faktycznie poniżej miarki... odczekałem 30minut między czasie kupiłem olej i położyłem go na słońcu... żeby sie nagrzał po pól godziny zalałem go do silnika. Przyjechałem do domu czytam forum i widzę że 30minut to za krótko pękajace głowice, łańcuchy, tłoki, pierścienie to prawda???
Koledzy, powiedzcie czy mogłem zrobić krzywdę silnikowi? zrobiem 400km bez zarzutu po jakim czasie wyszły by jakieś objawy?
Potrzebuje dostać sie do kabelka który dostarcza 12v po otwarciu drzwi bo bede montował progi i chce żeby działały jak te górne lampki a jednocześnie nie chce ciagnąć kabla od tej lampki na gorze (chyba ze tylko taka możliwość jest). Wie ktoś czy gdzieś bliżej progów dałoby sie znaleść taki kabel?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
palecbeckham
31-07-16, 17:15
Ja zasilanie pobrałem po zdjęciu obudowy kokpitu pod kierownicą. Rozebrałem wszystko i tam jest takie coś:
http://i.imgur.com/4dqKLHf.jpg
Stąd pobrałem zasilanie do oświetlenia nóg oraz progów.
Robiłem ostatnio trasę 800 km po przejechanych 300 km pojawił sie komunikat na ekranie dotyczacy oleju zatrzymałem się na stacji spojrzałem w bagnet i faktycznie poniżej miarki... odczekałem 30minut między czasie kupiłem olej i położyłem go na słońcu... żeby sie nagrzał po pól godziny zalałem go do silnika. Przyjechałem do domu czytam forum i widzę że 30minut to za krótko pękajace głowice, łańcuchy, tłoki, pierścienie to prawda???
Koledzy, powiedzcie czy mogłem zrobić krzywdę silnikowi? zrobiem 400km bez zarzutu po jakim czasie wyszły by jakieś objawy?
Pierwszy raz słyszę o czymś takim. A jak zmieniasz olej ? Najpierw nagrzewasz silnik żeby wszystko dobrze spłynęło zakręcasz śrubę spustową i nalewasz nowy olej do silnika myślisz że aso czy jakikolwiek mechanik czeka tyle czasu żeby silnik wystygł itp. ? W temp. wysokich latem zanim silnik wystygnie to nie wiem ile godzin trzeba żeby się schłodził ...
Dla mnie to jakaś bzdura jak Ci się olej zapalił pewnie było ubytku około 0,5 L myślisz że on się nie nagrzeje przy dolaniu takiej ilości oleju do rozgrzanego silnika... Żadna krzywda się nie stanie śpij spokojnie nie słuchaj takich głupot...
Irydowe świece zapłonowe Denso czy NGK, które wybrać?
Wie ktoś czy da radę wyłączyć światła mijania z pozycji off. Wogóle nie mogę wyłączyć świateł jak coś to tylko pozycja to po co to off jak i tak świeca normalnie. I jeszcze jedno czy istnieje możliwość zeby na auto świeciły same przeciwmgielne a po zmroku przełączało sie na normalne tak jak jest to vagah
Wie ktoś czy da radę wyłączyć światła mijania z pozycji off. Wogóle nie mogę wyłączyć świateł jak coś to tylko pozycja to po co to off jak i tak świeca normalnie. I jeszcze jedno czy istnieje możliwość zeby na auto świeciły same przeciwmgielne a po zmroku przełączało sie na normalne tak jak jest to vagah
Musisz miec cos namotane. Bo normalnie w UFO OFF to wyłączone.
Przeciwmgielne nie powinny sie swiecic bo to nie swiatla do jazdy dziennej. Ale sa moduly, ktorymi to mozna ogarnac.
Może i tak. Myślałem że tak mają auta ze skandynawi moja jest z Dani i odziwo tez tak jest. A czy wie ktoś jak to można ogarnąć i gdzie? Jestem z okolic Wrocławia a dokładnie Oławy
Dania to Skandynawia ;)
A po co chcesz to ogarniac? :)
Jeżeli chodzi o pierwszą część pytania to miałem tak samo( auto z niemiec) najperw szukałem dołożonego modułu ale się nie doszukałem, jeśli masz wpięte bezpieczniki w gniazda 37 oraz 7 ( jeśli dobrze pamiętam) to je wyjmij i światła wrócą do serii- sprawdź
...
A po co chcesz to ogarniac? :)
Może ma xenony i myśli o założeniu drl?
Ok wieczorem po pracy sprawdzę. Dokładnie tak jak pisze civmann chce drl
Przyczyna leży w czujniku ktory jest przy pedale sprzęgła. Infi u siebie w temacie opisywał na czym to polega.
Kto to jest Infi?Na forum jest pewnie ponad tysiac uzytkownikow,jak chcesz pomoc to daj linka do tematu.
Ps nie wiem czy to moze miec jakies znaczenie,ale nie swieca mi sie wszystkie diody w trzecim swietle stop podczas hamowania.
Kto to jest Infi?Na forum jest pewnie ponad tysiac uzytkownikow,jak chcesz pomoc to daj linka do tematu.
Bez przesady. Na forum jest wyszukiwarka. Masz podanego nicka. Znalezienie jego wątku zajmuje jakieś 15 sekund i to tylko dlatego, ze trzeba chwile poczekac miedzy wyszukaniem uzytkownika a kliknieciem "pokaz watki uzytkownika"
ale dla dzieci neostrady podaje linka
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?228373-FN2-K24-By-Infi&p=2701924&viewfull=1#post2701924
Jaki silnik?
Tak czy siak, nic się nie stało. Ile oleju dolałeś ? generalnie lepiej za mało niż za dużo, a najlepiej w limicie.
Panowie pytanie - co to jest i do czego służy :)https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t34.0-12/13874672_329374030727092_1727293452_n.jpg?oh=208ae cf08a550d49a0d496139e7f7355&oe=57A16FEA&__gda__=1470263685_279e9910143cb8216c33c88985f7568 7
Mówię o tej sporej puszcze pod filtrem paliwa.
Nie trafiłeś z działem,o dwie generacje ;) . Ale odpiszę Ci ; jest to pochłaniacz par paliwa, służy do zbierania oparów benzyny ze zbiornika paliwa,a z niego, wężykiem przez zawór EVAP (sterowany elektrycznie) trafiają do kolektora ssącego.
Przepraszam za niedopatrzenie i dziękuję za odpowiedź.
Witam.
Możecie mi podać przybliżoną cenę cewki sprężarki klimatyzacji? I czy w ogóle da się kupić nową czy tylko używka? W ogóle nie jestem zorientowany w temacie więc za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Ok wieczorem po pracy sprawdzę. Dokładnie tak jak pisze civmann chce drl
Sprawdzałeś te bezpieczniki ?
Tak przy okazji może chciałby ktoś sprawdzić u siebie wpinając bezpiecznik 7,5a w gniazdo nr 37 i 10a w gniazdo nr 7. Światła działają w trybie off, niektórzy chcieliby mieć spokój z pamiętaniem o światłach, przy H7 ma to większy sens niż przy D2R. Zastanawiam się tylko czy to może być kwestią jakiegoś specjalnego oprogramowania na niektóre rynki i czy dotyczy tylko wersji z xenonem. W każdym razie jak ktoś sprawdzi to sprawa się wyjaśni.
Nie nie sprawdziłem brak czasu ale dziś sie postaram. Odp na twoje pytanie ja wsadziłem ngk i podczas wymiany tez miałem stare ngk nie wiem po ile sensownej chodzą ale ja ngk wyrwałem za 51 za sztukę one chyba są irydowo platynowe
I jeszcze jedno u mnie jak jest na off to nie świeci sie podświetlenie deski wiec po zmroku trzeba pdzełaczac
Dzięki za info odnośnie świec. Jak kupowałeś przez neta do daj namiary tu albo na pw na ten sklep. Zastanawia mnie czy są zauważalne poza ceną różnice pomiędzy tymi firmami: NGK IZFR6K11S czy DENSO SKJ20DRM11S lub VK20G innymi słowy czy "gra jest warta świeczki" ?
Z tego co wiem to na pierwszy montaż do UFO szły NGK a DENSO do SEDANA.
Nie kupowałem w necie tylko w sklepie u siebie w mieście mam tam kumpla który pracuje i zrobił mi taką cenę . Co do różnic podejrzewam ze chyba nie ma żadnej
jak nazywają się fachowo te plastiki na boczkach drzwi na których jest sterowanie szybami ?? można je wymienic lub zdemontowac do malowania oklejenia ??
moje sa w tragicznym stanie nie bardzo wiem co z nimi zrobić
zajrzyj do mojego tematu tam to opisałem jak to zrobiłem.
Polecacie jakiś sklep z GP body kit, i czy pasuję on bez przeróbek do 5d?
Polecacie jakiś sklep z GP body kit, i czy pasuję on bez przeróbek do 5d?
Chyba aso jedynie raczej GP nie dostaniesz nigdzie.... Ceny maja chore to uprzedzam od razu.
Ale znaleźć używkę w dobrych pieniądazch też jest problem.
Ale znaleźć używkę w dobrych pieniądazch też jest problem.
Jak zdefiniujesz dobre pieniadze? Tyl zaczyna sie od 150 zl. przody w okolicy 300. Za 500 mozna skompletowac przod i tyl z kosztami wysylki. W ASO te ceny musisz pomnozyc x10
Mowie o GP do 5D oczywiscie.
Przodu nigdy nie widzialem za 300zl, sam bym kupił. Tył jest do znalezienia tak jak piszesz.
Przody najczesciej widzę po 500- 600 plus wysłka. Jak byś coś widział za 300zl to daj znać.
Przodu nigdy nie widzialem za 300zl, sam bym kupił. Tył jest do znalezienia tak jak piszesz.
Przody najczesciej widzę po 500- 600 plus wysłka. Jak byś coś widział za 300zl to daj znać.
Ja swoj kupilem za 400 z wysylka. Ale ja szukalem poliftowego, tj w kolorze. Przedliftowych bylo wiecej i tansze.
Ale teraz towar sie zrobil bardziej chodliwy i widze, ze jest mocno przebrane i praktycznie nie ma ofert na alle. Ale beda sie pojawiac :) cierpliwosci. Najwiekszy problem jest z bokami, bo to praktycznie niedostepny element.
Dwa pytania
1. Może ktoś sprawdzić korek wlewu płynu hamulcowego. Nie wiem czy go poprawnie dokrecilem. Ma jakies dziwne luzy, koleboce się trochę na boki;d U was sztywno siedzi?
2. Wiecie może gdzie sprawdzić jakimś miernikiem temp. wrzenia aktualnego płynu? albo zawieźć gdzieś próbkę żeby mi sprawdzili? Na ASO? Ile taka przyjemność?
3. Wymieniał ktoś samemu ( z kolegą)? Nie zapowietrzyliście? Pompa ABS działa, nie zasyfiło jej?
Dziś sprawdziłem te światła wystarczyło wyciągnąć bezpiecznik nr 37 przy 7 nic sie nie działo wiec zostawiłem go. Teraz mam po ludzku off. Dzięki Civmann
Nad tym nr 7 też się zastanawiałem, w opisie jest info, że też dotyczy świateł dziennych więc również wyleciał. Gdzieś kiedyś czytałem, że ktoś zrobił podobnie czyli wypadły 2szt. Generalnie bardzo ciężko znaleźć o tym info. Przypuszczam że gdybyś pojechał do kumatego ale nieuczciwego elektryka to wmówiłby ci usunięcie modułu i skasował stówkę... Może dobrze byłoby przypiąć tę informację przez admina do przyklejonych bo za jakiś czas pewnie mało kto tu znajdzie. Kiedyś już o tym wspominałem w innym wątku ale pewnie nie czytałeś: http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?77339-%B6wiat%B3a-dzienne-w-UFO-pomys%B3y-na-monta%BF&p=2590055#post2590055 (post #567). Gniazdo 37 może przydać ci się do podłączenia drl a wtedy wreszcie funkcja auto świateł zacznie mieć sens :)
Jaką masz wersje Sport + xenon czy Executive ?
Sport
H7
Teraz muszę ogarnąć ten drl do długich i cieszyć sie pozycja auto
No to już co nieco wiem, chyba jednak byłoby zbyt banalne gdyby działało to (odwrotnie) na wszystkie rynki, moduły z alledrogo nie miałyby sensu, raczej to kwestia softu oświetlenia, może ktoś się zdecyduje sprawdzić u siebie?
PS. Dzienne z drogowych(30%) szkoda że nie ma na to prawa, najmniesza ingerencja i dodatkowo nie szpeci choć jednak trochę oślepia.
A ty civmann skąd jesteś może okolice Wrocławia
Dwa pytania
1. Może ktoś sprawdzić korek wlewu płynu hamulcowego. Nie wiem czy go poprawnie dokrecilem. Ma jakies dziwne luzy, koleboce się trochę na boki;d U was sztywno siedzi?
2. Wiecie może gdzie sprawdzić jakimś miernikiem temp. wrzenia aktualnego płynu? albo zawieźć gdzieś próbkę żeby mi sprawdzili? Na ASO? Ile taka przyjemność?
3. Wymieniał ktoś samemu ( z kolegą)? Nie zapowietrzyliście? Pompa ABS działa, nie zasyfiło jej?
ad 1 u mnie też tak jest i poprzedniej Hondzie również było więc raczej tttm, wydaje mi się że środek trzyma ok
ad 2 każdy szanujący się warsztat posiada na stanie miernik zawodnienia/wrzenia dot
ad 3 całkiem niedawno zmieniałem z kumplem, prosta czynność, jeśli będziesz robił we własnym zakresie przygotuj sobie buteleczkę plastik po wodzie min. 0,5 , wężyk dł ok 40cm, mój z Castoramy( jak chcesz do wiecz.podam średnice) ten z akwaria za cieńki chyba że podgrzejesz zapalniczką ;), klucz oczkowy 11. Jeden litr płynu wystarczył mi również na sprzęgło, drogo nie jest więc warto zrobić. Pplecam dot 4 Ate Typ 200 bdb parametry i na minimum 3 lata spokój ( ok 37zl/L)
Tu więcej w temacie, nawet fotostory miało być...
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?256449-Odpowietrzanie-uk%B3adu-hamulcowego
@duch55- bingo:)
Zamieszczone przez lolpik Zobacz posta
Dwa pytania
Hej, u mnie korek od płynu hamulcowego też się słabo zakręca, ale wystarczy go cofnąć go o ułamek obrotu to tyłu i będzie sztywno się trzymał.
Z ciekawostek dowiedziałem się, żeby nie dolewać płynu do zbiorniczka, bo wraz ze zużywaniem tarcz/klocków poziom płynu będzie sam opadał, a kiedy tarcze/klocki będą do wymiany to będzie sygnalizacja niskiego poziomu płynu!
ad
Tu więcej w temacie, nawet fotostory miało być...
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?256449-Odpowietrzanie-uk%B3adu-hamulcowego
Fotostory będzie ale pierwsze trzeba wymienić zaciski a trochę zabawy z tym jest i potrzebny jest wolny weekend ;)
No to mam problem - siostra rozładowała totalnie akumulator. Samochód stał tak kilka dni. Wyjąłem aku, podładowałem i włożyłem. Niestety teraz, w momencie jego podpięcia do instalacji (podłączony +, rzecz się dzieje, gdy podłączam -, czyli gdy pojawia się prąd) zaczyna mi wyć klakson - włącza się fabryczny alarm (Civic 1.8 w wersji sport). Jak sobie z tym poradzić?
A nie da się go deaktywowac z pilota?
Nie reaguje wcale. Aku był lekko podładowany, bo chciałem na szybko przestawić auto. Teraz ładuje się już łącznie ze 2h. Idę dalej kombinować.
Nie wiedziałem, że fabryczny alarm ma jakieś zabezpieczenie przeciwko odpieciu aku.
Myślę, że wariuje dlatego, że aku wyjąłem na włączonym alarmie. Nie miałem nawet jak go wyłączyć, bo akumulator był rozładowany na totalne zero. Wcześniej zawsze to robiłem, gdy samochód był otwarty.
Tuleje od Olkusza Waszym zdaniem produkt z wadami ?
http://s6.postimg.org/uiedamslt/image.jpg (http://postimg.org/image/4mumrfqrx/full/)
http://s6.postimg.org/vw1es72hd/image.jpg (http://postimg.org/image/4y7hqghu5/full/)
Mam zderzak 3d tylny czy zaślepki wydechu od 5d będą pasowały czy trzeba kupić od 3d?
Mam zderzak 3d tylny czy zaślepki wydechu od 5d będą pasowały czy trzeba kupić od 3d?
Trzeba kupic
sent from mobile
Trzeba kupic
sent from mobile
dzięki, a jak ich szukać czym one się różnią bo nie wszyscy sprzedawcy poprawnie je opisują.
Myślę, że wariuje dlatego, że aku wyjąłem na włączonym alarmie. Nie miałem nawet jak go wyłączyć, bo akumulator był rozładowany na totalne zero. Wcześniej zawsze to robiłem, gdy samochód był otwarty.
Winne było zbyt słabe naładowanie akumulatora. Po 2h ładowania przycisk otwierania centralnego zamka oraz alarmu załatwił wycie. Wszystko działa, aku ładuje się dalej.
dzięki, a jak ich szukać czym one się różnią bo nie wszyscy sprzedawcy poprawnie je opisują.
Tak wyglądają do 5D: http://ebayapi.loc8apartltd.netdna-cdn.com/00/s/NzQ2WDEwMDA=/z/TMQAAOSwiwVWThV-/$_1.JPG, a tak do 3D: http://all4honda.com/images/stories/virtuemart/product/fujitsubo-power-getter-exhaust-fn2-2-800x600.jpg.
Witam Panowie,
Zaczęła mi odchodzić tapicerka przy centralnym nawiewie przedniej szyby, prawdopodobnie od słońca (ja to zauważyłem i próbowałem dotknąć było gorące). Czy przytrafiło się komuś coś podobnego i jak sobie poradził?Czy da się jakoś wyjąć tą kratkę bez demontażu "połowy auta"?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160806/29d6ab31acddd8a95bbd8967db79f2ea.jpg
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G903F
Czy owinięcie katalizatora w 1.8 bandażem termicznym pomoże obniżyc temperaturę w komorze silnika ?? Czy wogóle warto się w to bawić?? Chciałbym to zrobić prosto, czyli owinąć najbardziej szczelnie jak się da bez ściągania czegokolwiek.
Witam Panowie,
Zaczęła mi odchodzić tapicerka przy centralnym nawiewie przedniej szyby, prawdopodobnie od słońca (ja to zauważyłem i próbowałem dotknąć było gorące). Czy przytrafiło się komuś coś podobnego i jak sobie poradził?Czy da się jakoś wyjąć tą kratkę bez demontażu "połowy auta"?
A mozesz zrobić fote w miejscu gdzie jest poducha pasażera tak żeby objęło cała czesc deski od strony pasażera
A mozesz zrobić fote w miejscu gdzie jest poducha pasażera tak żeby objęło cała czesc deski od strony pasażera
Tez myślę że poduszka wywalona i deska po regeneracji..
Kokpit jest chropowaty czy dość gładki w dotyku?
Później zrobię foto, kokpit ma chropowatą strukturę. Niestety nie mam z czym porównać :/ czy jest możliwy łatwy demontaż tej kratki widocznej na zdjęciu?
Tak przy okazji może chciałby ktoś sprawdzić u siebie wpinając bezpiecznik 10a w gniazdo nr 37 i 7,5a w gniazdo nr 7. Światła działają w trybie off, niektórzy chcieliby mieć spokój z pamiętaniem o światłach, przy H7 ma to większy sens niż przy D2R. Zastanawiam się tylko czy to może być kwestią jakiegoś specjalnego oprogramowania na niektóre rynki i czy dotyczy tylko wersji z xenonem. W każdym razie jak ktoś sprawdzi to sprawa się wyjaśni.
Sprawdziłem. Bezpieczniki powinno się włożyć odwrotnie, tzn. 7,5A w gniazdo 37 a 10A w gniazdo 7.
W moim aucie - wersja na Polskę - nie ma żadnej reakcji. Żadne światła same się nie włączają. Ani mijania ani postojówki nie świecą czy na OFF czy na AUTO. Testy robiłem w dzień.
Później zrobię foto, kokpit ma chropowatą strukturę. Niestety nie mam z czym porównać :/ czy jest możliwy łatwy demontaż tej kratki widocznej na zdjęciu?
Dołączam foto deski
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160807/ec4e3e3934221b5a4b5863162aaaae30.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160807/cb779b8a8575df2dd47162c98532140d.jpg
Witam Panowie,
Nigdy nie spotkałem się,żeby komuś w ufo cos takiego się działo. Raczej ktoś robił deskę po wystrzale poduszki
Sprawdziłem. Bezpieczniki powinno się włożyć odwrotnie, tzn. 7,5A w gniazdo 37 a 10A w gniazdo 7.
W moim aucie - wersja na Polskę - nie ma żadnej reakcji. Żadne światła same się nie włączają. Ani mijania ani postojówki nie świecą czy na OFF czy na AUTO. Testy robiłem w dzień.
Dzięki za sprawdzenie, w takim razie wszystko jasne, jest to kwestia softu świateł. Na niektóre rynki nie koniecznie skandynawskie był automat świateł po stacyjce bez modułu poprzez zmiane oprogramowania. Dzwoniłem do 2 serwisów Hond z pytaniem o zmianę oprogramowania świateł, w pierwszym odpowiedź że się nie da a w drugim że oni nie mają instrukcji do zmian więc tylko dokładka modułu za 600zł.
Trafo rzeczywiście z tymi bezp.na odwrót, zmienie swój wcześniejszy post.
Wracając do świateł. Ja jak wyjołem 37 to na off nie świeciły, czyli tak jak powinno. Natomiast na auto w dzień tez nie świeca dopiero po zmroku włączają sie mijania
Bo auto tak dziala. Nie jest na stale
Wracając do świateł. Ja jak wyjołem 37 to na off nie świeciły, czyli tak jak powinno. Natomiast na auto w dzień tez nie świeca dopiero po zmroku włączają sie mijania
Prawidłowo, u mnie też tak jest dlatego pisałem wcześniej że przy dołożonych Led DRL w końcu funkcja auto nabrała sensu.
Wiecie moze jaki jest mniej wiecej koszt poduszki skrzyni biegow z wymiana? Telepie mi buda rano jak jade I na postoju, I mechanik powiedzial ze poduszka pod skrzynia jest w 2/3 peknieta. Dzieki z gory za pomoc. Pozdrawiam
Czy civic 2007 type s posiada procedurę startu? Jeżeli tak to jak z niej skorzystać?
Czy civic 2007 type s posiada procedurę startu? Jeżeli tak to jak z niej skorzystać?
Chyba na księżyc w końcu to UFO. Nie, nic takiego nie posiada, zresztą chyba nie jest problemem ujarzmienie 140kM i 174NM.
Dziś w pracy kolega przewinęło mi temat o tym ze jego accord 155 konny ma procedurę oraz kolegi vii 1.6 tez ma :) stąd moje pytanie było :)
Dziś w pracy kolega przewinęło mi temat o tym ze jego accord 155 konny ma procedurę oraz kolegi vii 1.6 tez ma :) stąd moje pytanie było :)
Niektórzy mają wgrany mod do sterownika silnika D16 i tak super nie są zadowoleni, bo program ok, podobno i tak jak ktoś ma wprawę to i tak szybciej ruszy i sprawniej (dużo też zależy od zużycia opn i ich przyczepności):) Poza tym Civic Type S to nie auto sportowe :)
No to szybkie pytanie koledzy :D Kupiłem sobie żarówki Osram Cool Blue Intense do świateł mijania i drogowych. Pozostała kwestia pozycji - nie mogą zostać takie żółciaki :/ Polecacie coś taniego? W ES7 miałem jakieś ledy Bosmy, 2szt za 15zł i robiły robote :)
W5W philips bluevision ultra
Pytanie na gorąco: Ile wchodzi oleju przekładniowego do skrzyni w moim przypadku diesel? Bo w baniaczkach do kupienia Honda MTF są po 1l i nie wiem czy kupić jeden czy dwa... :confused:
Ja wymieniałem olej w skrzyni i musiałem kupic 3 butelki bo do skrzyni wchodzi 2,2L tyle co pojemność silnika :)
Okej, super dzięki wielkie! :)
Czy zaślepki lamp tylnych (jak w linku niżej) są takie same w wersjach przed i po lifcie?
W prawej mam pęknięte uchwyty i chciałem wymienić.
Może ktoś się orientuje czy w ASO można je kupić oddzielnie, czy tylko w komplecie z lampami?
http://imged.pl/honda-civic-ufo-plastik-oslona-lampy-tyl-06-11r-4403457.html
Przedlift i polift ma takie same
Koledzy wielka prosba do Was Civic 2.2 nie chce odpalic Po przyjecdzie z pracy wszystko ok Chcialem wjechac do garazu i lipa
Sprawdzilem na sreberko i cos takiego pisze
DTC SERVICE
PA 51
DTC B2983
pomozecie
Koledzy wielka prosba do Was Civic 2.2 nie chce odpalic Po przyjecdzie z pracy wszystko ok Chcialem wjechac do garazu i lipa
Sprawdzilem na sreberko i cos takiego pisze
DTC SERVICE
PA 51
DTC B2983
pomozecie
Usterka dźwigni/klapki sterowania recyrkulacją.
Usunięcie usterki wymiana silnika/dzwigni/klapki lub po prostu skasowanie błędów. Może spróbuj na początek odłączyć akumulator na trochę :cool:
Skasowalem kolego bleda i odlaczylem aku ale nadal nic W razie czego gdzie sie znajduje ten modul jesli to tak mozna nazwac od recylkulacji
Czy owinięcie katalizatora w Civicu 1.8 bandażem termicznym pomoże obniżyc temperaturę w komorze silnika ?? Czy wogóle warto się w to bawić?? Chciałbym to zrobić prosto, czyli owinąć najbardziej szczelnie jak się da bez ściągania czegokolwiek.
@vita a spr przycisk/czujnik uderzeniowy?
johnny86 sprawdzilem jest ok wcisniety tak jak ma byc
Skasowalem kolego bleda i odlaczylem aku ale nadal nic W razie czego gdzie sie znajduje ten modul jesli to tak mozna nazwac od recylkulacji
Wydaje mi się, że silnik regulacji recurkulacji jest za schowkiem pasażera, który trzeba wymontować.
Może trzeba podłączyć pod HDS-a, może wskaże więcej błędów.
Przeglądnąłem serwisówkę i tam jest napisane to co powiedział "darekq" - klapka, dźwignia lub silnik recyrkulacji.
Tyle tylko że to dotyczy klimatyzacji i na moje oko nie ma nic wspólnego z silnikiem, chyba że jakieś zwarcie gdzieś się przenosi - auto chyba powinno bez tego odpalić.
Ciekawe czy ma znaczenie to czy masz włączoną czy wyłączona klimę?
Spróbuj może wyjąć bezpieczniki od klimatyzacji i zobacz co będzie się działo.
Panowie gdzie sie znajduje w naszysz civicach silnik recylkulacji bo mam z tyn problem a nie wiem gdzie sie cos takiego znajduje i wyglada
Za kanałem ogrzewania po stronie pasażera; LINK (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/00/SMG6E00G24100050601KBLT00.HTML)
Omenariusz
11-08-16, 15:38
Panowie odnowienie plastików w 8gen bo szare są czym najlepiej? Opalarka odpada
Stosowałem już silikon w sprayu i trzymał z dwa tygodnie a pozniej znowu szare :/
Panowie odnowienie plastików w 8gen bo szare są czym najlepiej? Opalarka odpada
Stosowałem już silikon w sprayu i trzymał z dwa tygodnie a pozniej znowu szare :/
jest juz o tym temat:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?189631-Blakn%B1ce-nadkola-jak-impregnujecie
Za kanałem ogrzewania po stronie pasażera; LINK
dzieki trafo pytalem w razie WU jak mi nie wyjdzie z tymi bezpiecznikame dlatego wlasnie sie zabiore za ten silnik recurkulacji
Omenariusz
11-08-16, 17:12
jest juz o tym temat:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?189631-Blakn%B1ce-nadkola-jak-impregnujecie
Wielkie dzięki gdzies mi umknął! :)
Być może pytanie banalne , ale potrzebuję pomocy. Gdzie w ufoku znaleźć znaleźć przewód od KL15 bądź ACC+ ? Potrzebuje podłączyć światła dzienne.
Z góry dziękuję za pomoc :)
Bezpiecznik nr 37
Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
martynaa0123
12-08-16, 08:50
Witam
Panowie poradźcie czy robienie zaprawek odprysków na masce w UFO ma sens jak auto jest świeżo nawoskowane ?
Czy to nie zmniejszy przyczepności lakieru czy coś w tym stylu ? 😆
1) Przywitaj się w odpowiednim temacie
2) Na nawoskowany lakier zaprawki się nie przyjmą. Trzeba dobrze odtłuścić powierzchnię przed nałożeniem lakieru.
Witam
Zamontowalem sobie czujniki cofania w swoim Type S tylko mam jeden problem , moze ktorys z was wie któredy leca przewody do wstecznego tak abym nie musial rozbierac poł auta zeby je znaleść ??? Bo tylko to mo zostało do podłaczenia .
Idą od skrzyni biegów, dalej wiązką pod tylnymi siedzeniami za prawą osłonę boczną bagażnika (tą z lampką).
Witam, od jakiegoś czasu posiadam civica 1,8 4d. I zauważyłem, że jak auto postoi parę dni w garażu i jak go odpalam to uczuć lekko spaliny. Jak przejadę parę kilometrów to nie czuć. Też tak macie ??
Panowie czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak krowie na rowie jak dokładnie działa deadlock/superlock w hondzie (zamknięcie z pilota naciskając dwukrotnie przycisk zamykania) i czym się różni od normalnego zamknięcia samochodu? Mam wersję sport z OEMowym alarmem.
mamy jakieś sprawdzone miejsce gdzie spokojnie można kupić spoiler "a'la typer" bez obaw o spasowanie go podczas montażu?
mamy jakieś sprawdzone miejsce gdzie spokojnie można kupić spoiler "a'la typer" bez obaw o spasowanie go podczas montażu?
Niestety rzeźba u wszystkich. Kup oem będzie spokój
Idą od skrzyni biegów, dalej wiązką pod tylnymi siedzeniami za prawą osłonę boczną bagażnika (tą z lampką).
Dzieki ;)
Czeka mnie jutro wymiana amortyzatorów, jaki ściągacz do sprężyn będzie potrzebny, wystarczy 26 cm czy trzeba będzie kupić 38 cm?
czy ograniczniki drzwi z ufo będą pasowały do sedana?
Panowie, czy jest jakis patent na wysuwajace sie szpilki w zawiasach drzwi w UFO?
Co kilka dni musze je wpychac na miejsce.
Panowie, czy jest jakis patent na wysuwajace sie szpilki w zawiasach drzwi w UFO?
Co kilka dni musze je wpychac na miejsce.
Podbijam, mam ten sam problem w FN1.
Chłodnica klimy
Dolny lewy rog
Większa szansa na :
Oring czy mikro pęknięcie?
Chłodnica klimy
Dolny lewy rog
Większa szansa na :
Oring czy mikro pęknięcie?
Mi padł oring :)
Wymienili - padł po tygodniu - bo dali zły.
Do awanturze w serwisie klimatyzacji wymienili na nowy i 2 lata jest juz bez problemu.
ma ktoś może zdjęcia z montażu spoilera a'la typer do ufo?
i przy okazji w skali od 'nie' do 'nope' jak w kwestii naklejek spoon na ufo?
Jak ściągnąć plastikowe nakładki które są dookoła przednich głosników?? wymysliłem sobie że pomaluję je na srebrno tylko nie wiem czy trzeba ściągać cały boczek czy jest w ogole jakis sposób zdemontowania tego bez ułamania ??
Jak ściągnąć plastikowe nakładki które są dookoła przednich głosników?? wymysliłem sobie że pomaluję je na srebrno tylko nie wiem czy trzeba ściągać cały boczek czy jest w ogole jakis sposób zdemontowania tego bez ułamania ??
Są raczej montowane na stałe. W ASO można dostać srebrne nakładki: http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-civic-types-speaker-rings-alluminium-effect-p-890.html.
Są raczej montowane na stałe. W ASO można dostać srebrne nakładki: http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-civic-types-speaker-rings-alluminium-effect-p-890.html.
znalazłem u jarusneta srebrne nakladki za 200 a farbę mam bo malowałem panele w boczkach więc stwierdziłem że moze da się to sciągnąć i prysnąć sprayem ;)
boczka nie trzeba ściągać bo one są z drugiej strony przymocowane na taśmę na piance.
Jak uda Ci się je zdemontowac to daj znać jak to zrobiłeś. Ja szukam wlasnie używek tych ramek srebnych...
Wymienialiscie moze u siebie napinacz paska wielorowkowego? Jesli tak to na jakie firmy zwracac uwage I jakiego kosztu moge sie spodziewac?
kuba123454
23-08-16, 23:05
Czy mógłbym prosić o link do instrukcji montażu short shiftera?
Czy mógłbym prosić o link do instrukcji montażu short shiftera?
http://trafo.za.pl/honda/odnosniki/dodatki/short_shifter.htm
kuba123454
25-08-16, 14:57
Ratunku:D Odnośnie posta wyżej;) Zamontowałem SS wszystko gra, ale.... nie mogę wbić 5 biegu za skarby świata. Wszystko jest wyszlifowane jak trzeba. Po zdjęciu wodzika z lewej strony skrzynia przeskakuje na bieg nr 5. Wygląda to jakby wodzik z lewej strony był za krótki czy co? Co może być przyczyną?
Edit. Dobra spojrzałem jeszcze raz. Problem sam się rozwiązał nie powiem jak bo zrobię z siebie leszcza:p
Pochwal się moze beda inni co beda mieli taki sak problen:)
Omenariusz
28-08-16, 18:40
Panowie niech kto mi dorazdzi planuję zakup
Nazwa: 7.5x17 5x114.3 ET40 TN11 mattgrey
Producent: Tomason
Rozmiar: 7.5x17
Rozstaw srub: 5x114.3
Osadzenie: ET40
Otwor centralny: 72.6
Kolor felgi: mattgrey
Rozumiem że paratmetry ok ?
Jeszcze jedno pytanie bo mają kolor matt grey auto mam koloru czerwonego myslicie że felgi nie zginą na aucie ? Czy lepiej kupić srebrne ?
Parametry ok.
Srebrne pospolite. Szare bedą bardziej rasowe. Wzór felgi dramat ;)
Czy ktoś kojarzy może uszczelki od katalizatora - gdzie można kupić albo w ogole jak ich szukac? Interesują mnie takie do katalizatora od UFO z 2006 r. 1.8 140KM. W roznych sklepach online, na portalach aukcyjnych ciezko znalezc takie uszczelki. Są tylko takie od układu wydechowego ale to chyba nie o takie chodzi.
Omenariusz
29-08-16, 10:10
Parametry ok.
Srebrne pospolite. Szare bedą bardziej rasowe. Wzór felgi dramat
A mnie się podoba :P :)
Miał ktoś problem z piszczeniem podczas jazdy? Pisk jest niezbyt głośny ale mnie denerwuje, jego dźwięk jest zależny jakby od obrotów silnika, ktoś coś wie na ten temat? silnik 1.8
Miał ktoś problem z piszczeniem podczas jazdy? Pisk jest niezbyt głośny ale mnie denerwuje, jego dźwięk jest zależny jakby od obrotów silnika, ktoś coś wie na ten temat? silnik 1.8
strzelam w ciemno,bo nie napisałeś zbyt wiele,może to któryś pasek
Problem z wydechem-, Ufo 5 drzwi
Przy określonych obrotach miedz 2-3k rpm słychać rezonans z układu wydechowego.
Wstępnie chyba zdiagnozowałem że to środkowy tłumik się rozwalił (okolice drzwi pasażera przód).
I teraz pytanie: zmieniać na zamiennik czy może strumienica??
Nie chce aby komfort jazdy zmalał.
Co doradzicie??
Wie ktos jak zdemontowac nakladki na klamki z przodu i klapke wlewu paliwa? Chcialbym wlozyc chromowane, ale nie wiem jak sie za to zabrac. Ktos juz probowal? Jakis tutorial?
Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka
Zeby sciągnąć nakładki trzeba to zrobić od środka czyli demontaż tapicerki drzwi. W nakładce są trzy śruby które trzymają sie drzwi i tylko od środka jest dostęp zeby je odkręcić. Chyba ze wyrywasz a nowe zakładasz na klej [emoji2]
Mam pytanie czy FN2 posiada podgrzewane fotele?
Mam pytanie czy FN2 posiada podgrzewane fotele?
Ani w serii ani w opcji. Chociaz zawsze można dołożyć
sent from mobile
Winni dołożył ogrzewanie do foteli FN2
Winni dołożył ogrzewanie do foteli FN2
Dołożyć się da nawet do poloneza ;) a Winni miał instalacje więc tylko maty trzeba było przełożyć.
sent from mobile
Pytanko - czy wszystkie lusterka (calosc) w naszych civic'ach sa zamienne i z wersji np. 5d pasowaly by do 3d i na odwrot?
Padlo mi skladanie i migacz :(
Tak pasowałoby tylko,ze nie dowiesz się z aukcji czy dane lusterko było z wersji ze składaniem
Wolałbym na twoim miejscu kupić nowy migacz i naprawić składanie. Trafo opisał dokładnie jak to zrobić. Nie jest to mocno skomplikowane.
Masz racje. Tak zrobie. Szkoda tylko ze te kierunkowskazy sa dostepne tylko jako oryginaly :(
Tak pasowałoby tylko,ze nie dowiesz się z aukcji czy dane lusterko było z wersji ze składaniem
Wolałbym na twoim miejscu kupić nowy migacz i naprawić składanie. Trafo opisał dokładnie jak to zrobić. Nie jest to mocno skomplikowane.
a nie roznia sie kostka przylaczeniowa? Chyba, ze kostka jest ta sama tylko liczba wypelnionych pinów jest inna.
Chyba, ze kostka jest ta sama tylko liczba wypelnionych pinów jest inna.
o dokładnie tak jest. Kostka jest ta sama ale ilością pinów się różnią. U kolegi w FN2 wyjmowałem ten moduł składania lusterek a po drugiej stronie ktoś zmienił lusterko które nie miało modułu.
lusterko z składaniem -9 przewodów
lusterko bez składania -7 przewodów
Tak chce dopytać bo mam jedną watpliwosc - 2L oleju do skrzyni biegów do Hondy Civic VIII z 2006 roku, 1.8B 140KM są wystarczające? Pytam, bo wydawałoby się, że do sześciobiegowej skrzyni powinno wejść ponad 2L.
2l wystarczy spokojnie do skrzyni
To jeszcze dla potwierdzenia tego co juz znalazlem. Ten olej to jest z USA:
http://allegro.pl/olej-skrzyni-biegow-honda-mtf-2l-oem-i5527922540.html
i generalnie daje rade? Ale zdaje sie na Europe jest ten MTF z numerem 3 i zazwyczaj troche drozszy jak tutaj:
http://allegro.pl/oryginalny-olej-do-skrzyni-manualnej-honda-mtf-3-i6457937035.html
Lepiej decydowac sie na ten drozszy jednak?
To jeszcze dla potwierdzenia tego co juz znalazlem. Ten olej to jest z USA:
http://allegro.pl/olej-skrzyni-biegow-honda-mtf-2l-oem-i5527922540.html
i generalnie daje rade? Ale zdaje sie na Europe jest ten MTF z numerem 3 i zazwyczaj troche drozszy jak tutaj:
http://allegro.pl/oryginalny-olej-do-skrzyni-manualnej-honda-mtf-3-i6457937035.html
Lepiej decydowac sie na ten drozszy jednak?
Ja do Ep3 lałem ten mtf z pierwszego linka od dzidy i wszystko było okej
Witam , po naciśnięciu delikatnie pedału gazu podczas jazdy, silnikiem zaczyna telepać, ale jak już wcisnę trochę więcej to przestaje, brak błędów w silniku , co to może być?
Witam,
Panowie mam Civica Coupe z USA z system Audio Premium.
Padło mi 3 światło stop i za nic nie wiem, jak dobrać się do wymiany żarówki w tej lampie.
Od góry plastik, od dołu plastikowa zaślepka + od razu głośnik niskotonowy na wysokości dojścia do lampy + 2 głośniki w półce obok.
Widziałem na YT, jak wymienić bez audio premium, gdzie nie było tego głośnika niskotonowego na wysokości lampy, a tak nie wiem, jak się do tego dobrać.
Załączam fotki, jak to wygląda i liczę na jakąś pomoc.
https://zapodaj.net/9b68dd309da11.jpg.html
https://zapodaj.net/c94becbd5383c.jpg.html
EDIT:
Po zdjęciu tego plastiku:
https://zapodaj.net/0538f2102e853.jpg.html
3 gniazda - 1 sub, 2 wysokie, nie ma żadnego innego co by to szło do żarówki 3 stopu.
Z góry dziękuje.
Czujnik CKF mozna go odłączyć i wyłączyć obsługę w kompie? I za co on wgl odpowiada?
PaNiKaTutaj film jak się wymienia:
https://www.youtube.com/watch?v=sqj0gk2-nKI
Pozdrawiam
Mam pytanie, czy i dlaczego warto kupić Civic HB po FL ? czy po FL problem korozji został rozwiązany (dach przy uszczelce, inne elementy), trzeszczące wnętrze, czy samochody sprzed FL regularnie serwisowane zostały poprawione przez ASO w ramach bolączek tzn. wieku dziecięcego (odbojniki, klapka paliwa, ręczny, inne rzeczy o których nie wiem lub nie pamiętam) czy takie naprawy były obligo ? czy tylko dla upierdliwych klientów ?
Pytam bo nie wiem czy jest sens dopłacać do FL czy lepiej kupić taniej auto z lat 06-08, ewentualnie jakie inne ważne elementy po FL zostały zmienione/ poprawione ? poza tymi wizualnymi typu (inny grill, materiały tapicerki, malowanie przy nadkolach), bardzo proszę o Waszą opinie w tym temacie :), inaczej mówiąc czy warto dopłacać za wersję po liftingu ?
Dach przy uszczelce -> brak korozji.
FL ma przede wszystkim czujniki parkowania z tyłu (wersja sport) i wg fajniejsze felgi.
Zero stuków z deski, wnętrza. Amorki na dziurach dobija.
Klapka paliwa, ręczny -> zero problemów.
Tapicerka materiałowa tragiczna, wyciera się, welurowa poprzednia była lepsza.
Deska rozdzielcza bez pianina.
Oczywiście odczucia przy przebiegu ok. 40000 km.
Wg mnie jak masz kupić przed lifta za ok 28000 i fl za ok. 40000 to fl nie warto, pojeździsz przed liftem i zmienisz na IX generację jak X się zadomowi :cool:
darekq dzięki za odpowiedz, a jak z korozją od spodu auta w wersjach po FL ? bo przed to czytałem, że bardzo źle to wygląda (mam na oku fajnego type-s z 2008 ale jest jeszcze ze starym girllem i się miotam czy w to wchodzić).
p.s. nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba był jeszcze jakiś problem z belką skrętną w początkowym okresie (?)
Mam pytanie, czy i dlaczego warto kupić Civic HB po FL ? czy po FL problem korozji został rozwiązany (dach przy uszczelce, inne elementy), trzeszczące wnętrze, czy samochody sprzed FL regularnie serwisowane zostały poprawione przez ASO w ramach bolączek tzn. wieku dziecięcego (odbojniki, klapka paliwa, ręczny, inne rzeczy o których nie wiem lub nie pamiętam) czy takie naprawy były obligo ? czy tylko dla upierdliwych klientów ?
Pytam bo nie wiem czy jest sens dopłacać do FL czy lepiej kupić taniej auto z lat 06-08, ewentualnie jakie inne ważne elementy po FL zostały zmienione/ poprawione ? poza tymi wizualnymi typu (inny grill, materiały tapicerki, malowanie przy nadkolach), bardzo proszę o Waszą opinie w tym temacie :), inaczej mówiąc czy warto dopłacać za wersję po liftingu ?
Pytanie w jaki silnik celujesz bo w 1,4 zaszły spore zmiany. Zamiast 8 zaworówki z 8 świecami, ktory był słabszy ale bardziej elastyczny w srednich obrotach wprowadzono 16 zaworowy 100konny motor i- vtec. Co do korozji dachu podobno w poliftach zastosowano bardziej plastyczną uszczelkę ale widziałem już jednego polifta z korozją dachu. Jak kupisz Executiva madz problem z głowy;)
Jeśli bezpieczeństwo dla ciebie ma istotne znaczenie to bierz polifta. Ze względu na poprawione działanie poduszek pow.(2 etapowe otwarcie) zmniejszono obrażenia. Przedlif dostał 4* a polift 5* w EuroNcap. Polift ma złącze aux i usb w standardzie a także system wykrywający spadki ciśnienia w oponach - DWS.
Co do trzeszczenia w polifcie nie do końca to wyeliminowano mimo iż zawieszenie delikatnie poprawiono w kierunku komfortu w moim polifcie miałem problem z trzeszczeniem z okolic lewarka zmiany biegów oraz pod zegarami, na szczęście taśma samoprzylepna załatwiła sprawę całkowicie. Polifta w 1,8 można już mieć za ok 32tyś w 1,4 z 5 tyś mniej. Jeśli celujesz w przełom 2008/2009 to rożnice nie są duże i tu postawiłbym na polifta.
Dziękuje za ważne dla mnie informacje, celuje tylko w silnik 1.8, egzemplarz na którym się zastanawiam to ten --> http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-type-s-pierwszy-wlasciciel-salon-polska-ID6yxMCh.html.
p.s. co to znaczy ze w wersji Executive mam problem z głowy ? chodzi o szklany dach ? ... no i jak z tą korozją po FL (oprócz dachu bo to już jest wyjaśnione)
Z tego co mi wiadomo dach korodował przy uszczelce z szybą, uszczelka ocierała o lakier. W wersji Exe oraz Type S Plus z racji panoramy nie ma tego efektu. Co do podwozia u mnie na fabrycznym zabezpieczeniu jest ok jak na 7 lat użytkowania.
darekq dzięki za odpowiedz, a jak z korozją od spodu auta w wersjach po FL ? bo przed to czytałem, że bardzo źle to wygląda (mam na oku fajnego type-s z 2008 ale jest jeszcze ze starym girllem i się miotam czy w to wchodzić).
p.s. nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba był jeszcze jakiś problem z belką skrętną w początkowym okresie (?)
Na podwoziu w FL minimalnie była korozja bardzo powierzchowna, jak cię razi to możesz zabezpieczyć, zanim to by skorodowało i zrobiły się dziury pewnie musiałoby minąć z 10 lat.
Mój 7 letni polift pod spodem czyściutki jeśli o rdzę chodzi :)
Hej Panowie szybkie pytanko a mianowicie honda civic VIII 2008 r 1,8 ivtec 140km - 5dch... przebieg 150 tyś - zauważyłem,że jest jeszcze serwisowy pasek wieloklinowy oraz pompa wody - wszystko gra nic nie cieknie, ale czy wymienić ten wieloklin i od razu pompę czy lepiej sam wieloklin, czy nic nie ruszać ?
jak tak to proszę o pomoc przy wyborze pompy wody bo pasek to chyba continentala z góry dziękuje
Panowie! Jakie sprzęgło do UFOlka? Rozważam między LuK 622 3136 00, a BLUE PRINT ADH230105, aczkolwiek nie pogardziłbym jakąś alternatywą (szczególnie cenową).
panowie! Jakie sprzęgło do ufolka? Rozważam między luk 622 3136 00, a blue print adh230105, aczkolwiek nie pogardziłbym jakąś alternatywą (szczególnie cenową).
oem ?
oem ?
Exedy?
Kurde. Nigdzie nie mogę znaleźć... mowa tu cały czas o 1.8 140km.
Exedy ~1000 zł. To z LUKa jest za ~750. Nie wiem jak jakościowo LUK stoi.
Ja do ep3 kupowalem oem za ok 800pln u Jarusneta jakies 2 lata temu, warto spytać bo niezawsze cena oem częsci jest kosmiczna zwlaszcza od handlarzy którzy sprowadzaja z zagranicy, nie wiem czy jest w stanie ogarnąc do r18a2 ale spytać zawsze warto
Ja jak zmienialem sprzeglo, przy okazji regeneracji skrzyni biegow, to zmienilem wlasnie na LUK'a. Kosztowalo mnie to wlasnie ok 800zl. Jezdze poltora roku, "na razie" bez problemow - bo moj egzemplarz to jakis pechowy chyba;P
prawda jest taka,że do R18A2 można tak na prawdę założyć cokolwiek. Nie ma jakiegoś mega Niutona i to zniesie wszystko czego nie mozna powiedziec o N22A2
Kupował ktoś może emulator sondy lambda? Ostatnio już co kilkaset kilometrów nawraca mi błąd P0420, sprawdzę jeszcze szczelność układu dolotowego, ale obstawiam że po prostu kat przy przebiegu prawie 170kkm nadaje się do wymiany. Zastanawiam się jedynie jakie powinny być wymiary tego cuda, stąd byłbym wdzięczny gdyby ktoś poratował mnie linkiem do Allegro, albo wymiarami owego ustrojstwa :)
Do przedlifta?
Jakby co to mam.moge pozniej fote przeslac
Omenariusz
13-09-16, 16:08
Pany chce załozyć mieszek w swojej Hani VIII który wybrać z tej aukcji:
http://allegro.pl/honda-civic-type-r-mieszek-skora-alcantara-i5145739720.html
Bedzie pasował ?
Wkurza mnie brud zbierający się na plastiku ciągle którego trudno wydostać
Trudne jest to w montażu jakieś wskazówki link ?
Trudne jest to w montażu jakieś wskazówki link ?
ja mam mieszek z tej aukcji czarna alkantara i szara nic
montaz bardzo prosty i krotki
efekt koncowy super wyglada w poruwnaniu do tego preta bez mieszka heh
Omenariusz
13-09-16, 16:23
O super :) dzięki
czy ktoś ma moze tutorial jak wyciągnąć szybkę wyświetlacza obrotomierza w Civicu 2006-11 mam FN2 i potrzebuję wymienić/ zdemontować do oklejania
donnie brasco
14-09-16, 11:28
Do przedlifta?
Jakby co to mam.moge pozniej fote przeslac
Git, mogę też poprosić? mam taką samą sytuację (P0420)