Zobacz pełną wersję : Szybkie pytanie, szybka odpowiedź vol.2
Bezpieczniki sprawdzałeś?
Kiedys tak mialem i padl jakis bezpiecznik od licznika
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Bezpieczniki sprawdzałeś?
jeszcze nie , nie było czasu rano ( do pracy musiałem pędzić ) jak wrócę sprawdzę i dam znać :cool:
Bezpieczniki sprawdzone ok. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ze zabezpieczenie antykradziezowe "zwariowalo" i odcina pompę paliwa - gdy przekrecam kluczyk to słychać dwa cykniecia a chyba powinno być słychać przez chwilę takie bzzzzz pompy paliwa w pobliżu dźwigni ręcznego. Zastanawiam się gdzie teraz "pchać" auto? ASO? :( jak kupiłem auto używane to patent na złodzieja juz był zamontowany i nie wiem jak można go zdeaktywować - sam jestem chyba ofiarą. :(
Powinno pasować. Jeśli jest uszkodzona gumka to wymień, sprawdź czy nie ma dużego luzu na sworzniu zacisku jarzma bo będzie hałasować na nierównościach. Jak nie wymienisz to albo brud go zatka albo korozja doprowadzi do zakleszczenia i hamulce gorzej brały.
tej gumki na tłoczku to w ogóle nie mam ...
zamówiłem takie 2 zestawy - http://allegro.pl/reperaturka-zacisku-przod-honda-civic-viii-ufo-54-i6159321346.html
te takie duże okrągłe uszczeli wymienie bo tamte sparciałe ze szok ma może ktoś linka jak je mniej więcej monotwac?
fireman1014
18-05-16, 22:35
Jak masz patent na złodzieja to poprzedni właściciel musiał powiedzieć Ci co masz zrobić aby uruchomić silnik, czyli coś nacisnąć, gdzieś przyłożyć magnes itp.
w takim razie na początek szukaj awarii w pobliżu tajemnego wyłącznika, a może po prostu padła Ci pompa paliwa, lub skorodował konektor na zasilaniu, tak kiedyś miałem w innym samochodzie.
Bezpieczniki sprawdzone ok. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ze zabezpieczenie antykradziezowe "zwariowalo" i odcina pompę paliwa - gdy przekrecam kluczyk to słychać dwa cykniecia a chyba powinno być słychać przez chwilę takie bzzzzz pompy paliwa w pobliżu dźwigni ręcznego. Zastanawiam się gdzie teraz "pchać" auto? ASO? :( jak kupiłem auto używane to patent na złodzieja juz był zamontowany i nie wiem jak można go zdeaktywować - sam jestem chyba ofiarą. :(
Sprawdź jakie to zabezpieczenie i znajdź instrukcje montażu. Będziesz wiedział wtedy jak zdemontować to coś bo zapewne wystarczy przelutowac 1 kabelek i po problemie :)
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Jak masz patent na złodzieja to poprzedni właściciel musiał powiedzieć Ci co masz zrobić aby uruchomić silnik, czyli coś nacisnąć, gdzieś przyłożyć magnes itp.
w takim razie na początek szukaj awarii w pobliżu tajemnego wyłącznika, a może po prostu padła Ci pompa paliwa, lub skorodował konektor na zasilaniu, tak kiedyś miałem w innym samochodzie.
Poprzedni właściciel sprzedając mi auto powiedział jaka jest procedura uruchamiania aby odblokować "zabezpieczenie" , jednak teraz to nie pomaga - przed zapłonem robię co trzeba a mimo to nie zapala - mój wniosek > chyba zabezpieczenie sprawiło psikusa ... lub problem jest gdzieś indziej a to tylko domysły moje . Chyba pozostanie holowanie do serwisu .:(
Zabezpieczenie jest z tych nietypowych więc raczej nie znajdę instrukcji .
Dziękuje za podpowiedzi .
Dla zainteresowanych - Hondy są niezawodne ! U mnie problemem okazało się "owe" zabezpieczenie - po sprawdzeniu i modyfikacji silnik zapalił bez najmniejszego problemu ( co ciekawe - na owym zabepieczeniu jest znaczek Audi :mad: )
Wpadłem na pomysł, żeby w obudowie lewarka zmiany biegów zrobić włącznik przednich czujników parkowania. Kupiłem nawet włącznik taki jak mam na desce do wyłączania tylnych i wtedy natknąłem się na informację, że guzik w tym miejscu był montowany seryjnie w poliftowym TypeS z i-shiftem (co tez bylo zaskoczeniem, bo wydawało mi się, że polifty miały planetarkę - ale jak się okazuje tylko w 5D).
Chciałbym sobie taki panelik zapodać do siebie, żeby było OEM, ale nie znalazłem nigdzie VIN takiego auta, żeby podjechać do ASO i sprawdzić cenę - bo na używkę nie ma co liczyć. Wiem, że ten panel z iShifta ma mniejszy otwór na lewarek ale przy SS v2.1 by butler powinno się udać zmieścić z ruchem lewarka ;)
Zatem anybody - jakby komuś wpadł w oko polift TypeS 1.8 z i-Shiftem i dostepnym VIN - np w ogloszeniu to będę wdzięczny za pomoc.
Szukałem w japancats.ru i faktycznie dla rocznika 2010 i 11 czesc wskazana na diagramie ma inny numer, ale na diagramie nie ma włącznika a wyszukiwanie po numerze nie zwraca wyniku z obrazem, wiec ciezko zamawiac w ciemno :(
Oto swiety graal
https://secureimg.ebayimg.com/i/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/wKkAAOSwWBJXA5Ze/$_3.JPG
a może zapytać w ASO byłoby łatwiej
a może zapytać w ASO byłoby łatwiej
Oni moga po modelu szukac? Pare razy jak cos zamawialem koniecznie chcieli VIN, do tego stopnia, ze nawet jak przychodzilem z nr czesci to tez chcieli VIN ;)
Przycisk w UK do kupienia jest od ręki 63 GBP
35720-SMR-E01 - https://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA0 1&block_02=B__1110&block_03=10154&block_05=hcr nr.27
Ramka nie do zdobycia w ASO
77298-SMR-G60ZA - https://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA0 1&block_02=B__3740&block_03=10154&block_05=hcr nr.7 http://honda-europe.epc-data.com/civic/2010_imt/10147/upholstery/B__3740/ nr.7
Oczywiście sprawdzane było do wersji z kierownicą po lewej stronie
Przycisk w UK do kupienia jest od ręki 63 GBP
35720-SMR-E01 - https://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA0 1&block_02=B__1110&block_03=10154&block_05=hcr nr.27
Ramka nie do zdobycia w ASO
77298-SMR-G60ZA - https://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA0 1&block_02=B__3740&block_03=10154&block_05=hcr nr.7 http://honda-europe.epc-data.com/civic/2010_imt/10147/upholstery/B__3740/ nr.7
Oczywiście sprawdzane było do wersji z kierownicą po lewej stronie
Dzięki. O lingsach nie pomyslalem, bo tam nie ma OEM numerów. Ale fakt braku możliwości zakupu studzi moje pomysły. Więc wracam do pierwotnej koncepcji przerobienia oryginalnej ramki.
PS. Swoja droga slaba akcja, ze 5 lat po zakonczeniu produkcji modelu juz sa niektore elementy niedostepne do kupienia
Pany jaka roznica mieczy sprezynami fn1-fn2.Warto wsadzic sprezyny z typeR do fn1 zejdzie cos w dol?
@pinkol: moze lepiej eibacha ? -25mm zejdziesz.
@pinkol: moze lepiej eibacha ? -25mm zejdziesz.
Wiem wiem ale pytam o fn2 ~fn1
Warto wsadzic sprezyny z typeR do fn1 zejdzie cos w dol?
Wymieniłem u siebie kpl zawieszenie fn2 na fn1 i różnica jest na tyle minimalna, że ledwo zmieżalna. Może kilka mm ale na pewno mniej niż 5mm.
Czy opłaca się rzeźbić kolektor wydechowy do EP3, żeby podpasować do sedana VIII FA5??? Bardziej mi chodzi o to czy jest to wykonalne? Czy wygięcia górne są podobne? To co pod autem wiadomo prościzna...
http://allegro.pl/sportowy-kolektor-wydechowy-civic-type-r-k20-ep3-i5542447902.html
Cześć wszystkim
Jestem od niedawna posiadaczem ufo type -s :)
I moje pytanie jest takie czy rano na zimnym silniku tez macie "cykanie" od strony rozrządu? Bardziej słuchać to przy kole .to "cykanie" trwa jakąś minute i przestaje .
Probowiem bawić się w wyłączanie klimy ect ect i cały czas cyka przez minutę potem spokój. :)
Sory ze tak chaotycznie napisalem:)
Jak odkręcę swiece żeby sprawdzić jej stan to potem trzeba ją jakimś specjalbym kluczem z odpowiednią siła dokręcać? czy można sobie to odpuścić? Co może byc spowodowane tym ze jak włącze AC i auto stoi na jałowym biegu to obroty skaczą z 750 do 1100-1200 i znowu wracają na ok. 750 ???
Włącza się sprężarka klimatyzacji i obroty wzrastają. To normalne.
Czyli takie falowanie podczas stania na biegu jałowym i uruchomionej klimie to norma. Ok dzięki :-)
Otwórz okno na postoju i posłuchaj momentu w ltorymt włączają się wiatraki powinien się zgrać z podniesieniem obrotów biegu jałowego.
Wg. Mnie az takie to nie normalne. Mi potrafia z klima podskoczyc ale to moze o 50-100 obrotow. Napewno nie przekracza 1k
Witajcie,
- Czy ktoś tutaj orientuje się jak rozłączyć mocowanie pedału przyspieszenia ("gazu"), tak by móc dostać się bez przeszkód do podlogi pod tapicerką?
Witam pytanko odnośnie tuningu co myslicie o chip boxach z allegro za 200 zł do silnika 1.8 benz podobno podnosi moc o 20-45 koni mech. Warto dawać do auta czy nie bardzo? I czy ew ten bajer nie zrypie silnika bądź elektryki ?
Witam pytanko odnośnie tuningu co myslicie o chip boxach z allegro za 200 zł do silnika 1.8 benz podobno podnosi moc o 20-45 koni mech. Warto dawać do auta czy nie bardzo? I czy ew ten bajer nie zrypie silnika bądź elektryki ?
Odpuść. Jedyne przyrosty jakie to powoduje to na koncie sprzedajacego
Na przyszłość, głośniki (bo nie grały oba z przodu) były sprawne, przewody też całe. Problemem było złącze głośnika => skorodowane piny i wtyczka. Pomogło usunięcie wtyczki i zrobienie nowej.
I moje pytanie jest takie czy rano na zimnym silniku tez macie "cykanie" od strony rozrządu? Bardziej słuchać to przy kole .to "cykanie" trwa jakąś minute i przestaje .
to normalne ,te silniki tak mają
Mały protip ode mnie :) Jeśli macie odpryski na przedniej szybie to uważajcie podczas podnoszenia samochodu lewarkiem...
W sobotę zmieniałem koła, i dzięki temu mam piękne pęknięcie na szybie czołowej :(
[QUOTE=140KM;2708270]Poprzedni właściciel sprzedając mi auto powiedział jaka jest procedura uruchamiania aby odblokować "zabezpieczenie" , jednak teraz to nie pomaga - przed zapłonem robię co trzeba a mimo to nie zapala - mój wniosek > chyba zabezpieczenie sprawiło psikusa ... lub problem jest gdzieś indziej a to tylko domysły moje . Chyba pozostanie holowanie do serwisu .:(
Zabezpieczenie jest z tych nietypowych więc raczej nie znajdę instrukcji .
Dziękuje za podpowiedzi .
Dla zainteresowanych - Hondy są niezawodne ! U mnie problemem okazało się "owe" zabezpieczenie - po sprawdzeniu i modyfikacji silnik zapalił bez najmniejszego problemu ( co ciekawe - na owym zabepieczeniu jest znaczek Audi )
Panowie pytanko chce pomalować zaciski jaki kolor polecacie walnąć ? Kolor auta srebrny metalic felgi srebrne hondowskie 17
Panowie pytanko chce pomalować zaciski jaki kolor polecacie walnąć ? Kolor auta srebrny metalic felgi srebrne hondowskie 17
orange
Pomarancz fajny tylko gdzie dostać to w rosadnej cenie ?
Pomarancz fajny tylko gdzie dostać to w rosadnej cenie ?
W sklepie.
no i lipa sa podstawowe kolory czarny,niebieski,srebrny - pomarańczu brak :[
tak myślę czy oby na pewno pomaran bd. pasował? myślę nad czarnym albo srebrnym ...
A i 2 sprawa jak są światła przednie i pod nimi na rogach z jednej i 2 str są takie zaslepki jakby na spryskiwacze ? Co to jest ? Normalnie jak je złapie to mogę podciągnąć do góry i jest w nich takie urzadzonko z wężykiem Ale nie mogę ich zablokować by ew było to lekko wysuniete jak puszczam to wraca a jak np urzyje spryskiwacza w jeździe to potem normalnie mam jakby lampy dolne mokre może ktoś powiedzieć co to jest ?
A i 2 sprawa jak są światła przednie i pod nimi na rogach z jednej i 2 str są takie zaslepki jakby na spryskiwacze ? Co to jest ? Normalnie jak je złapie to mogę podciągnąć do góry i jest w nich takie urzadzonko z wężykiem Ale nie mogę ich zablokować by ew było to lekko wysuniete jak puszczam to wraca a jak np urzyje spryskiwacza w jeździe to potem normalnie mam jakby lampy dolne mokre może ktoś powiedzieć co to jest ?
opis wyglada jak spryskiwacze. Wysuwaja sie pod cisnieniem plynu
Ok sprawdziłem i faktycznie jak daje spryskiwaczy to się wysuwają te zaślepki na automacie i spryskuje lampy , i teraz tak myślę skoro są spryskiwacze to żarówki są xenony ?
Raczej tak chyba ze ktos przerabial. Pozatym na kloszu powinienes mieć napisane jaki zarnuk - d2r
Raczej tak chyba ze ktos przerabial. Pozatym na kloszu powinienes mieć napisane jaki zarnuk - d2r
Na kloszu kazdej lampy z UFO sa dwa rodzaje zrodel swiatla opisane :) tzn zarowno H7 jak i D2R.
Najłatwiej rozpoznac ksenon po czapeczce na zrodle swiatla
http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/52/09/57/48/5209574870
Czego nie ma w zwyklej lampie
http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/61/61/51/59/6161515990
No i na desce nie ma takiego regulatora swiatel
http://4.allegroimg.pl/original/02/51/26/96/09/5126960916
To mam ten regulator :) on służy do poziomowania świateł ?
Czyli skoro jest to nie ma ksenonow ?
Zrob z boku zdjecie zarnika czy tam widzisz przez lampe taki drucik?
http://img.diytrade.com/cdimg/1218436/13468117/0/1279609922/manufacturer_HID_xenon_bulb_D2R_xenon_lamp_HID_Phi lips_original_bulbs.jpg
Bywały wersje Sport (więcej w przedliftach) zwłaszcza na rynek skandynawski gdzie montowano spryski lamp ale bez xenonów. Jeśli masz manualny regulator pozionowania to nie masz z pewnością OEM Xenonów, chyba że ktoś dołożył niefabryczne.
Ok jest zwykla żarówka i sprysk lamp :)
leszek kojder
27-05-16, 12:52
Witam, czy jest różnica po między amortyzatorami przednimi po między wersją HC 5d o pojemności 1,4 a wersją HC 3d o pojemności 1,8 ufo. Jeżeli ktoś wie to proszę o podpowiedz.
Witam, czy jest różnica po między amortyzatorami przednimi po między wersją HC 5d o pojemności 1,4 a wersją HC 3d o pojemności 1,8 ufo. Jeżeli ktoś wie to proszę o podpowiedz.
nie ma roznicy, sa takie same
palecbeckham
28-05-16, 16:23
Taka sytuacja.
Po jeździe autem około 30 min, silnik po 3h odpoczynku jest nadal bardzo ciepły. Podnosze maskę, a tam bije gorące powietrze. Dodatkowo klima chłodzi tylko przez początkową fazę jazdy. Gdy silnik się nagrzeje to leci ciepłe powietrze. Uzupełniono czynnik oraz wymieniono osuszacz. Czy to normalne, że silnik jest tak długo gorący oraz czy wpływa to na klime?
Po płakałem się. Upał, samochód stoi na słońcu z zamknięta maską to silnik ma kiepskie warunki do schładzania. A jaka temperatura cieczy po tych trzech godzinach? Też full nagrzane?
Taka sytuacja.
Po jeździe autem około 30 min, silnik po 3h odpoczynku jest nadal bardzo ciepły. Podnosze maskę, a tam bije gorące powietrze. Dodatkowo klima chłodzi tylko przez początkową fazę jazdy. Gdy silnik się nagrzeje to leci ciepłe powietrze. Uzupełniono czynnik oraz wymieniono osuszacz. Czy to normalne, że silnik jest tak długo gorący oraz czy wpływa to na klime?
Przy takiej temperaturze zewnętrznej to normalny objaw z tak gorącym silnikiem, natomiast klima powinna zacząć chłodzić nawet gdy auto jest czarne i bardzo nagrzane po max 10 minutach. Jeśli nie chłodzi to znaczy że coś jest nie tak,możliwe że po naprawie i nabiciu jest nieszczelność.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
używa ktoś ELM327 Bluetooth? z jakim programem na Androida, a z jakim na laptopa z Windows 7?
używa ktoś ELM327 Bluetooth? z jakim programem na Androida, a z jakim na laptopa z Windows 7?
Torque Pro na andruta. Z kompem sie nie laczylem.
Siemka pytanko jakie żarówki wchodzą do podsufitki ? Przód i tył ? Może ktoś doradzić ? Chciałbym wymienić na niebieskie
Witam,
Szukam filtru pylkowego weglowego do hondy 5d ufo 2006.
Kupilem od tego uzytkownika http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6221877375 ale okazal sie za szeroki (nie zerknalem na wymiary)
Siemka pytanko jakie żarówki wchodzą do podsufitki ? Przód i tył ? Może ktoś doradzić ? Chciałbym wymienić na niebieskie
http://www.trafo.za.pl/honda/
Odszukaj temat żarówki
jaki moment obrotowy do miski olejowej? i moze ma ktos pod reka schemat dokrecania? w manualu do 4g nie znalazlem.
W5W. Dzisiaj włożyłem Philips WhiteVision. Świecą zdecydowanie jaśniej niż fabryczne.
Byłem wczoraj oglądać auto dla siostry. Namawiam ją na Civica, ale wygląd ufo to dla niej za dużo, więc teraz forsuję Accorda ;). Otóż oglądaliśmy Mazdę 6. Ciekawostka jest taka, że lakier wszędzie wokół auta ma 90-110 mikronów, a jak bym nie mierzył, to cały dach ma 70. Polerka samego dachu? Czy może takie rzeczy się zdarzają w niektórych markach?
Na dachu jest zawsze niajcieńsza warstwa. Wygląda, na mój gust ale mogę się mylić, że całe auto było polerowane.
Czy otwór centrujący w dystansie jest potrzebny?
koledzy orientuje sie ktos jakie zarowki wystepują w civic fk3 wersja z xsenonem to d2s czy d2r z góry dzieki
koledzy orientuje sie ktos jakie zarowki wystepują w civic fk3 wersja z xsenonem to d2s czy d2r z góry dzieki
Jeżeli masz oryginalne lampy to D2R.
Jeżeli masz oryginalne lampy to D2R.
raczej oryginał bo spryski są takze nie wydaje mi sie zeby bylo cos kiedys kombinowane
dzieki filip
Byłem wczoraj oglądać auto dla siostry. Namawiam ją na Civica, ale wygląd ufo to dla niej za dużo
To może wersja sedan?
Czy otwór centrujący w dystansie jest potrzebny?
Jak chcesz mieć bicie na kołach podczas jazdy to nie potrzebny :)
A czy dystans nie trzyma się na śrubach? To one centrują dystans/koło.
A czy dystans nie trzyma się na śrubach? To one centrują dystans/koło.
Dystans musi być wycentrowany względem piasty. Bo to daje gwarancję że potem koło wycentrujesz względem dystansu, który już jest wycentrowany względem piasty :)
Założyłem ten dystans bez otworu centrującego na tył i nie ma bicia. Zobaczymy za jakiś czas czy coś się zmieni. Dystans jest przykręcany
butler.gdansk
01-06-16, 20:01
Zorientuj się od razu ile kosztują łożyska...
Koła MUSZĄ być wycentrowane, szpilki z piasty nie służą do tego bo mają luz boczny względem tarczy/dystansu/felgi.
A nakretki stożkowe nie wycentrują dystansu?? Jesli tak mowicie to poproszę o dorobienie pierscienia centrującego do dystansu.
butler.gdansk
01-06-16, 21:43
Wycentrują, ale mało dokładnie. Szpilki to tylko nagwintowane pręty, ich położenie względem osi piasty nie jest wykonane w wąskiej tolerancji.
Nie bez powodu stosuje się powszechnie pierścienie centrujące - one nie przenoszą żadnych obciążeń, często są plastikowe. Spełniają swoją rolę tylko w momencie ustalania osiowego położenia koła.
No dobra, jutro pogadam w pracy zeby dorobili mi pierscienie centrujace.
Panowie jutro jadę wymienić olej w manualu 1.8 sport ile może kosztować mniej więcej taka usluga ?
Panowie jutro jadę wymienić olej w manualu 1.8 sport ile może kosztować mniej więcej taka usluga ?
Pytanie z cyklu ile kosztuje samochód. Zalezy od tego jaki olej i gdzie bedziesz wymienial. Czesto wymiana jest gratis jak kupisz olej w warsztacie. W ASO zaplacisz kilkaset zl.
Olej wszystko mam samą wymianą u mechanika bo powiedział że zobaczymy na miejscu Ale nie wiem ile wziąć 50-100?
ja zaplacilem 50zl u znajomego mechanika
Jakiś czas temu pojawiło się w okolicy korka wlewu oleju takie zapocenie.Od razu napiszę ,że olej zmieniany kilka miesięcy temu więc nie jest to kwestia jakiegoś efektu wlewania itp.
Padła diagnoza ,że to może być oring zaworu zmiennych faz rozrządu,jak myślicie?
http://i68.tinypic.com/2eeixs0.jpg
Mam u siebie podobnie. Robiłeś coś z tym ??
[QUOTE=Aaid84;2714165]Mam u siebie podobnie. Robiłeś coś z tym ??[/QUOT
wymyłem to oczyszczaczem w spreyu,żeby potwierdzić diagnoze i nic,sucho i czysto ,nie wiem dlaczego i skąd sie wziął ten nalot
Szybkie pytanie: znajomy kupił ufo polift 2009 1.8 exe, nad nogami pod osłoną pasażera z przodu jest jak przypuszczam jakiś czujnik, wie ktoś może od czego ten czujnik ?
Szybkie pytanie: znajomy kupił ufo polift 2009 1.8 exe, nad nogami pod osłoną pasażera z przodu jest jak przypuszczam jakiś czujnik, wie ktoś może od czego ten czujnik ?
czy nie jest to przypadkiem akcesoryjne podświetlenie nóg?
Witam. Ostatnio kupilem sedana z przebiegiem 73000. Chyba taki ma bo stan by temu nie przeczyl a i serwisowany do zeszlego roku. Ale do rzeczy. Mam do was kilka pytan odnośnie tego autka. Wiekszosc z nich opiera sie na porównaniu do Sedana poprzedniej generacji (VII), ktorym jezdzilem szczęśliwie 7lat.
Biegi.
Czy to normalne ze sa takie jakieś dziwne, halasliwe i w ogole hmmm tandetne? Niby wskakują i to czuc wyraznie, ale uzywanie ich kosztuje mnie jakos dziwnie dużo uwagi. Wpakowanie jedynki to poza tym ze jest dosc oporne to jeszcze towarzyszy mu łup. Poza tym jedynka i dwójka wyraznie gorzej wchodzą. Czy TTTM? I czy warto zmienic olej czy dac se siana?
Pedal gazu i ogólnie zmiana biegow.
To mnie dobija wręcz. Auto ma cholernie czuly pedal gazu. Jak wpadne w dziurę to czuc kazde milimetrowe drgniecie nogi na nim. Kazde musniecie go to od razu skok silnika. Do dzisiaj mimo 500km przejechanych mam problem z plynna zmiana biegow. Autko szarpie przy tej czynnosci. A ruszanie z jedynki to w ogole jest makabra. Musze ruszac z duzymi obrotami na granicy buksowania kół. Ogolnie nie potrfie sie przelamac do tego napędu w stosunku do VII.
Silnik.
Fajnie mruczy, calkiem niezle ciągnie, i oglnie jest świetny. Ale martwi mnie poszarpywanie. Tzn auto lubi szarpnac na obrotach okolo 2-3tysie. Ale jest to na tyle subtelne ze zastanawiam sie czesto czy mi tylko sie wydaje. Zona nie zauwaza tego. Odczucie takie jak przy odpaleniu klimy. Spotakliscie sie z czyms takim?
Obroty
Stoje na luzie np. gdzies na swiatlach i zalacza sie wentyl od klimy i drgania silnika przechodza na kiere i ogólnie na auto co mnie dobija. Podobnie opuszczanie szyb itp powodujr skok obortow i ich powrot ktore srpawia ze ma sie wrazenie ze silnik jest na granicy zadlawienia.
To na razie tyle. Prosze o odpowiedzi na te pytania. Jeszcze jakiś czas temu nie wierzylem ze to powiem, ale w glebi serca zaluje zakupu tego auta, przez te wlasnie dziwne mankamenty, tudziez problemy techniczne czy wady produkcyjene. Dalem za auto 3 krotnosc wartosci mojej Hani VII, bo myslalem ze pozbede sie problemow. Ale powiem wam ze tamto auto tylko rdzewialo, a tu szarpie mi powoli nerwy ta generacja.
Jak do diabła zmienić tytuł wątku?
To na razie tyle. Prosze o odpowiedzi na te pytania. Jeszcze jakiś czas temu nie wierzylem ze to powiem, ale w glebi serca zaluje zakupu tego auta, przez te wlasnie dziwne mankamenty, tudziez problemy techniczne czy wady produkcyjene. Dalem za auto 3 krotnosc wartosci mojej Hani VII, bo myslalem ze pozbede sie problemow. Ale powiem wam ze tamto auto tylko rdzewialo, a tu szarpie mi powoli nerwy ta generacja.
Za dużo pisania,poczytaj dokładnie i mysle,że przestaniesz ,żałować zakupu ,bo wiekszość tych problemów rozwiążesz bardzo szybko i niedrogo
poczytaj np aktualizacji softu auta,o patencie "butlera" na łatwiejsza zmianę biegów,choć w tym modelu zmiana biegów ma taki charakter ,ze ją słychać i czuć,co do klimy i szyb,raczej nie jest taka mocna reakcja ws obrotów,moze masz coś nie tak w aucie
Witam
Jak sądzicie co może być przyczyną szarpania podczas włączania pierwszego i przełączania na drugi bieg ? Kończy się skrzynia czy do wymiany olej w skrzyni ?
czy nie jest to przypadkiem akcesoryjne podświetlenie nóg?
szary matowy nieprzeźroczysty plastik, wiec odpada podświetlenie.
Na początek zmiana softu sprawdź sprzęgło bo może lekko szarpie (ktoś jeździł na sprzęgle) olej w skrzyni ja bym zmienił nie patrząc na to czy auto było serwisowane czy nie (jeśli ma taki przebieg to jeszcze nie był zmieniany). Następna sprawa to poczekaj trochę wczuj się w auto i nie zniechęcaj się tak szybko.Sedan jest super autem i myślę że trochę panikujesz z tymi dolegliwościami.Jeżeli chodzi o klimę to tak będzie przy załączaniu,niestety ale z tym da się żyć.
szary matowy nieprzeźroczysty plastik, wiec odpada podświetlenie.
He he ten szary plastik to właśnie podświetlenie nóg! Włącz światła i schyl sie a zobaczysz leciutki błękit, to samo jest po str.kierowcy. Przez ten plastik bardzo słabo to świeci. Ja zrobiłem tam dziurkę wiertełkiem i teraz świeci jak należy. To nie jest element akcesoryjny a standard w poliftowych ufach tylko w Executive.
skoro tak mówisz to przekaże tą informacje znajomemu ,dzieki :)
To podswietlenie widac w nocy, szczegolnie jak podstawisz cos jasnego. To te niebieskie kropeczki na fotach.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/13391036_1333468580016579_1414315523_n.jpg?oh=8fc3 2fd4fa331453b5a9c1131089af09&oe=5757781F
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/13351245_1333468576683246_464294160_o.jpg?oh=8eb6b f833ce7ce29a2ab2d4bba9b8e6a&oe=5756B774
No dokładnie tak to wygląda ten plastik da się wypiąć przekręcając go od góry, pod nim nie ma jak niektórzy piszą neonów tylko siedzi zwykły niebieski led podobny do tego z podsufitki. Zdaje się że owe podświetlenie występuje jeszcze w Type S PLUS.
Panowie pacjent FG1 wersja Hamerykanska 1.8 SOHC w automacie. Wyjęta skrzynia oleju zleciało ok 3.5 l + po zdjęciu skrzyni jeszcze z litr minimum. Olej wylał się spod uszczelniacza wałka w skrzyni i lał się również ze sprzęgła. Tak ma byc ? Pierwszy raz robię automat stąd te pytania. I czy jest jakaś procedura wlewania w takim razie oleju czy normalnie zalewam jak manuala ?
To podswietlenie widac w nocy, szczegolnie jak podstawisz cos jasnego. To te niebieskie kropeczki na fotach.
no tak dokładnie :) ,wczoraj zaglądałem ,i fajnie to wygląda.
PS:Filip jak sytuacja z mapami,masz jakieś info ? kliknij na PW
Koledzy wejdzie do civica, przedni zderzak z accorda viii gen.?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Panowie czy felgi z rozstawem 5x114.3 od lexusa podchodza do UFO? Chodzi glonie o otwor centrujacy ?
Panowie czy felgi z rozstawem 5x114.3 od lexusa podchodza do UFO? Chodzi glonie o otwor centrujacy ?
Nie. Lexus ma 60,1, Honda 64,1. Wiec trzeba roztoczyc
Po wizycie na rolkach wyszło, że różnica w hamulcach tylnej osi przekracza dop.wartość 30%. Słabszy lewy tył, tarcza z zewnątrz idealnie wytarta. Po rozebraniu okazało się że wewn.klocek zakleszczył się na amen w płytkach ustalających. Rozebrałem zacisk, wyjąłem płytki wyczyściłem pilnikiem i druciakiem również pod nimi. Przesmarowałem. Klocek chodzi z odp.luzem. Prowadnice jarzma po wykręceniu śrub chodzą bdb. Klocki mają spory zapas. Kółeczko/wypust w blaszce klocka nacelowany w odpowiednie miejsce tłoczka. Sam tłoczek początkowo wkręcał się i wykręcał z większym oporem ale zakleszczony nie był. Rozruszałem go kilka razy wkręcając i wykręcając. Niestety nie smarowałem go może tu jest przyczyna. Po skręceniu wszystkiego(rolek jeszcze nie odwiedzałem ponownie) zrobiłem próbe na ręcznym. Prawy żyleta, opona zostawia wyraźny ślad na asfalcie. Lewe niestety nie. Zasadniczego z tyłu raczej nie sprawdzę bo to ciężko wyczuć. Pytanie co poprawić? regulator linki, a może przesmarować tłoczek?
Chcę kupić zestaw zawieszenia do EM2, konkretnie to Bilstein B12 Pro-kit. Nigdzie nie mogę znaleźć dedykowanego do EM2, ale znalazłem do ES2. Czy od ES2 pasuje do EM2?
Link --> http://www.inter-rally.pl/product-pol-21002-Zawieszenie-sportowe-Eibach-B12-Pro-kit-Honda-Civic-VII-Saloon-ES-02-01-09-05.html
P. S.
Jeśli ktoś wie gdzie dostanę B12 Pro-kit to proszę o link :D
Chcę kupić zestaw zawieszenia do EM2, konkretnie to Bilstein B12 Pro-kit. Nigdzie nie mogę znaleźć dedykowanego do EM2, ale znalazłem do ES2. Czy od ES2 pasuje do EM2?
Link --> http://www.inter-rally.pl/product-pol-21002-Zawieszenie-sportowe-Eibach-B12-Pro-kit-Honda-Civic-VII-Saloon-ES-02-01-09-05.html
P. S.
Jeśli ktoś wie gdzie dostanę B12 Pro-kit to proszę o link :D
Wydaje mi sie, ze zarowno ES jak i EM to jest 7gen ;) a pytasz w sekcji 8gen. Szukalbym takich info tez za oceanem - tam powinni miec rozkminione takie niuanse
Wydaje mi sie, ze zarowno ES jak i EM to jest 7gen ;) a pytasz w sekcji 8gen. Szukalbym takich info tez za oceanem - tam powinni miec rozkminione takie niuanse
Sorry, nie zauważyłem, że to sekcja 8gen
Na dworze gorąco , piekna pogoda a w aucie jeszcze cieplej... Niestety klima odmuwila posluszenstwa :( . Napelnialem srodkiem niestety nic nie pomoglo...
Auto jest juz u mechanika i stwierdzil ze nie dziala kompresor klimatyzacji , teraz mam pytanie do was.
1.Czy kupic zamiennik za okolo 1000zl ? chociaz z tego co wiem honda zabardzo nie lubi zamienników
2. Jesli kupic uzywany to jaki jest sensowny koszt takiego kompresora, na co zwrocic uwage przy kupnie?
3. Czy lepiej kupic regenerowany czy uzywany?
Prosze o pomoc :(
ps. Honda aso wola 4400zl wiec zostawie to bez komentarza :P
zanim wymienisz kompresor sprawdz czy sprzęgiełko od niego działa dobrze, czasem wystarczy dodać podkładkę lub dwie i klima chodzi jak nowa. To częsty przypadek :)
zanim wymienisz kompresor sprawdz czy sprzęgiełko od niego działa dobrze, czasem wystarczy dodać podkładkę lub dwie i klima chodzi jak nowa. To częsty przypadek :)
z inforamcji ktorych uzyskalem od mechanika jest zatarny kompresor czy to co napisales moze pomoc?
Tutaj masz wszystko o klimatyzacji http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?t=24305
Najczęściej winny jest przekaźnik, który wystarczy wymienić
http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-civic-mitsuba-air-con-relay20062011-p-1348.html
No jak zatarty kompresor to chyba tylko wymiana...
Osobiście wątpię aby to był zatarty kompresor. Albo przekaźnik, albo podkładki ;)
Osobiście wątpię aby to był zatarty kompresor. Albo przekaźnik, albo podkładki ;)
Sprzegielko i wszystko bylo sprawdzane , sam zreszta widzilem :P niestety kompresor bo chlodzi tylko powyzej 3.5tys obrotow.
Koledzy czy chłodnica klimy kwalifikuje siee juz do wymiany?
https://zapodaj.net/07ee87bc8f139.jpg.html
https://zapodaj.net/addcabe80b528.jpg.html
Generalnie tak - póki co jeszcze jest szczelna choć nie ma już swojej wydajności bo lamele się sypią.....koszt w IC od 260 do 400zł...
Póki chłodnica szczelna to bym jej nawet nie dotykał. Chyba że nadmiar gotówki parzy w kierzeń ;)
W jaki sposób odpowietrzacie układ hamulcowy, zgodnie z manualem czyli od koła najbliższego pompie czy od najdalszego bo spotkałem się z różnymi opiniami i czy odpowietrzacie też samą pompę czy tylko przy kołach ?
PS. Zapłon włącz czy wyłącz?
Koledzy apropo układu hamulcowego wymieniłem ostatnio klocki z przodu na ATE. Mechanik stwierdził że jeden zacisk się zapiekł ale przeczyscil nasmarowal. Zrobiłem juz 1000km i felgi cały czas tak się brudzą po prostu są czarne klocki się jeszcze docierają ?
Koledzy apropo układu hamulcowego wymieniłem ostatnio klocki z przodu na ATE. Mechanik stwierdził że jeden zacisk się zapiekł ale przeczyscil nasmarowal. Zrobiłem juz 1000km i felgi cały czas tak się brudzą po prostu są czarne klocki się jeszcze docierają ?
Obawiam się że będą pylić dalej, jedne klocki pylą mniej a inne więcej. Jak chcesz mieć mniej pylące to zmień na ceramiczne.
Obawiam się że będą pylić dalej, jedne klocki pylą mniej a inne więcej. Jak chcesz mieć mniej pylące to zmień na ceramiczne.
x2
Wysłane z poczty polskiej,nie zawsze dochodzi .
Zna ktoś kod błędu komputera 22-01?
Zasilanie silnika sterującego
Jednostka centralna EPS zawór sterowania ogrzewaniem/chłodzeniem obecny.
Wie ktoś o co chodzi? :)
Civic viii 2007r
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Zna ktoś kod błędu komputera 22-01?
Benzyna (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/3A/SMG6E3AK722000R2201FALT00.HTML)
Diesel (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/50/SMG6E50K722000R2201FALT00.HTML)
Nie wyłączyłem lampki w kabinie i aku padł na amen.
Ładuję go od kilku godzin a napięcie ani drgnie - ciągle jest 1.8V. Czy to wystarczający objaw, aby kupić nowy?
Co zrobić ze starym?
Drugie pytanie - jak się dostać do bagażnika gdy padnie aku? Chodzi o koło zapasowe, nie chodzi o samą zawartość bagażnika.
Możesz miec za slaby prostownik. Spróbuj innym.
Od srodka da sie otworzyć bagaznik.
Benzyna (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/3A/SMG6E3AK722000R2201FALT00.HTML)
Diesel (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/50/SMG6E50K722000R2201FALT00.HTML)
1.8 benzyna
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Ładuję go od kilku godzin a napięcie ani drgnie - ciągle jest 1.8V. Czy to wystarczający objaw, aby kupić nowy?
Co zrobić ze starym?
Chyba 1,8A a nie 1,8V
Nie wiem jaki masz akumulator, ale jak ma jakieś 40Ah i jest całkowicie rozładowany to takim prądem trzeba go ładować min. 20 godzin.
Zanim go wymienisz to zastanów się ile ma lat, podjedź do jakiegoś serwisu niech ci zrobią test pod obciążeniem który pokaże czy jest jeszcze zdolny do rozruchu czy nie i dopiero wtedy podejmij decyzję.
Przy zakupie nowego oddaje się stary żeby nie płacić kaucji, więc nie musisz się martwić co z nim zrobić.
Wymianialem swiece w 5d 1.8 i chyba pomylilem dwie fajki. Tzn zalozylem je odwrotenie ( druga z trzecia patrzac od lewej stojac sie przed autem) . Ma to jakiekolwiek znaczenie?
Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka
Wymianialem swiece w 5d 1.8 i chyba pomylilem dwie fajki. Tzn zalozylem je odwrotenie ( druga z trzecia patrzac od lewej stojac sie przed autem) . Ma to jakiekolwiek znaczenie?
Ma to ogromne znaczenie!! bo cylindry muszą być odpalane w odpowiedniej kolejności.
A silnik zaczął pracować nie równo lub czujesz jakieś objawy podczas jazdy jak np utrata mocy?
Jeśli pisząc ,,fajki'' masz na myśli cewki ,to nie ma znaczenia.
Nic sie nie stalo, wszystko ok. Pytalem mechanika i poiwiedzial, ze nia ma to znaczenia. Fajki napisalem, bo jak jawke mialem kiedys to tam byla fajka ; )
Sprzęgło mam do wymiany w FN2. Trzeba zdjąć zderzak przy wyjmowaniu skrzyni?
Nie tzeba skrzyni wyjmować. Da sie odchylic.
Serio? I idzie w ten sposób wymienić kompletne sprzęgło? Genialnie :)
Mój mechanik tak robił. Mówił że dał radę na tyle odchylić skrzynię, żeby wymienić sprzęgło. To leń śmierdzący więc mu wierzę ;) Za wymianę mnie skroił całe 150zł.
Chcę wymienić płyn hamulcowy od którego koła zacząć i na którym skończyć porady wskazówki. Płyn w wspomaganiu sprzęgła też chcę wymienić gdzie jest odpowietrznik porady wskazówki mile widziane z góry dzięki. płyn kupiłem ATE 1,5l
Panowie,pomoze mi ktos z PU na tyl do civica em2 2002r. Sa na stronach ale na przod ,a czy te z przodu sa takie sam w wahaczu jak na tyle ?
Wysłane z poczty polskiej,nie zawsze dochodzi .
Chcę wymienić płyn hamulcowy od którego koła zacząć i na którym skończyć porady wskazówki. Płyn w wspomaganiu sprzęgła też chcę wymienić gdzie jest odpowietrznik porady wskazówki mile widziane z góry dzięki. płyn kupiłem ATE 1,5l
sprawdz gdzie jest serwo hamulcowe, jesli dobrze pamietam to po stronie pasażera 9ale moglo mi sie pomylic bo w sedanie ojca jest odwrotnie), wtedy zaczynasz od lewego tylnego koła a konczysz na prawym przednim a jak po stronie kierowcy to start prawe tylne a koniec lewy przod
odpowietrznik sprzegla jest przy wysprzęgliku - na tej aukcji dobrze go widac:
http://allegro.pl/wysprzeglik-pompka-sprzegla-honda-civic-viii-8-ufo-i6227482119.html
sprawdz gdzie jest serwo hamulcowe, jesli dobrze pamietam to po stronie pasażera 9ale moglo mi sie pomylic bo w sedanie ojca jest odwrotnie), wtedy zaczynasz od lewego tylnego koła a konczysz na prawym przednim a jak po stronie kierowcy to start prawe tylne a koniec lewy przod
odpowietrznik sprzegla jest przy wysprzęgliku - na tej aukcji dobrze go widac:
http://allegro.pl/wysprzeglik-pompka-sprzegla-honda-civic-viii-8-ufo-i6227482119.html
Serwo hamulcowe jest po stronie kierowcy ;) sprzęgła chyba też bo to te dwa zbiorniczki, które ubrałem w skarpetki ;)
http://i57.tinypic.com/2dc7eo6.jpg
A dlaczego chcecie zacząć odpowietrzanie od tyłu? Wszędzie piszą że przy ABS należy zaczynać od przodu, co ns to manual serwisowy?
Badura. Odpowietrza się najpierw koło które jest najdalej pompy hamulcowej
Domyślnie
a co to za różnica od którego możesz nawet zacząć od dojazdówki :cool:
układ nie jest zapowietrzony bo tylko będziesz dolewał płynu i pompował więc nie ważne od którego zaczniesz i na którym skończysz ;)
Słuchajcie ktoś wymieniał płyn od wspomagania właśnie sprzęgła ? Taki syf mam w zbiorniku że masakra i chce to wymienić jakieś porady ?
Zawór wiem gdzie płyn wiadomo dot4 zbiornik też wiadomo gdzie. Ale jaki jest schemat tej wymiany ?
Słuchajcie ktoś wymieniał płyn od wspomagania właśnie sprzęgła ? Taki syf mam w zbiorniku że masakra i chce to wymienić jakieś porady ?
Zawór wiem gdzie płyn wiadomo dot4 zbiornik też wiadomo gdzie. Ale jaki jest schemat tej wymiany ?
Będę wymieniał lada dzień. Ponoć sprzęgło będzie lżej chodzić- zobaczymy;)
Odpowietrznik jest przy skrzyni, najlepiej poprosić drugą osobę o wciskanie sprzęgła a ty patrzysz gdzie się kończy linka a 10cm dalej jest odpowietrznik. Procedura:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?226759-Wymiana-p%B3ynu-w-sprz%EAgle
Będę wymieniał lada dzień. Ponoć sprzęgło będzie lżej chodzić- zobaczymy;)
Odpowietrznik jest przy skrzyni, najlepiej poprosić drugą osobę o wciskanie sprzęgła a ty patrzysz gdzie się kończy linka a 10cm dalej jest odpowietrznik. Procedura:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?226759-Wymiana-p%B3ynu-w-sprz%EAgle
No dobra a ten odpowietrznik przy sondzie pod maska to co ?
To jest dokładnie ten element widoczny na zdjęciu. Otworzysz maske poruszasz pedałem sprzęgła i wszystko jasne...
No właśnie domyśliłem się a ten piszę przy skrzyni ... "4) nakładam wężyk na odpowietrznik przy skrzyni, drugi jego koniec wkładam do butelki" W sumie moze to i przy skrzyni ;p
Dołącz wężyk do odpowietrznika w siłowniku a drugi jego koniec umieść w zbiorniku z płynem hamulcowym.
To mnie zastanawia...Po kiego ten plyn do wezyka spustowego ... odpowietrzającego hmmmm odkrecasz zawor jak masz pedal wcisniety pozniej zakykasz zawor i dalej pompa wiec co ma zassac jak zawor bedzie zamkniety...
Przy dodawaniu gazu czasami słychać lekkie huczenie co to może być?
Przy dodawaniu gazu czasami słychać lekkie huczenie co to może być?
Dziura w wydechu :)
Ps. Sprecyzuj ;p
Nie brzmi to na dziurę w wydechu ten dźwięk przypomina bardziej jak wał napędowy w aucie dostawczym 😂
A dlaczego chcecie zacząć odpowietrzanie od tyłu? Wszędzie piszą że przy ABS należy zaczynać od przodu, co ns to manual serwisowy?
Badura. Odpowietrza się najpierw koło które jest najdalej pompy hamulcowej
Serwisówka mówi
http://i67.tinypic.com/6fmah3.jpg
Witam. Jakie są objawy zużytych łożysk mcpersona? Na postoju lub przy niskiej prędkości przy skręcaniu słychać dziwne trzaski tak samo na dziurach dziwnie coś stuka. I drugie pytanie możecie polecić dobrego mechanika z wrocka lub okolicy plis bo większość to konowały
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Szybkie pytanko, kupilem Civica 07 auto niby nie bite, sewrwisowane itd ale dopatrzylem sie jednej rzeczy ktora zmrozila mi krew w zylach. Otóż silnik ma poznaczone roznymi kolorami praktycznie wszystkie części. Cos jak w tym linku, czy to normalne?
https://www.google.pl/search?q=civic+vtec&client=ms-android-huawei&biw=360&bih=517&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiwmt3_ibLNAhVsD5oKHRMoAsAQ_AUIBigB#tbm= isch&q=zdjecia+silnika+vtec&imgrc=vumBtzR3YOdqzM%3A
Podobnie zreszta sroby, zaznaczone fioletowa farbą.
tak to normalne fabryczne znakowanie
Panowie bo w kropce jestem. Jakie nakrętki do 17tek oem z type s? Stożkowe czy sferyczne?
Panowie bo w kropce jestem. Jakie nakrętki do 17tek oem z type s? Stożkowe czy sferyczne?
Zestaw Honda+OEM=sfera ;)
Serwisówka mówi
No proszę a ja ciągle robiłem to odwrotnie - czyli zaczynając od Prawego Tylniego :)
Az wstyd się przyznać ze zawsze robiłem od tego co jest najdalej - co marka to inna procedura odpowietrzania. :)
Serwisówka mówi
Filip a czy serwisówka wspomina coś na temat włączonego zapłonu przy odpowietrzaniu tylnej osi ?
W niektórych autach ze wspomaganiem hamulców trzeba nawet odpalić silnik żeby pompa abs dała ciśnienie i lepiej wypchnęła pęcherzyki powietrza.
No proszę a ja ciągle robiłem to odwrotnie - czyli zaczynając od Prawego Tylniego :)
Az wstyd się przyznać ze zawsze robiłem od tego co jest najdalej - co marka to inna procedura odpowietrzania. :)
Internety piszą, że od najdalszego w autach bez ABS
Filip a czy serwisówka wspomina coś na temat włączonego zapłonu przy odpowietrzaniu tylnej osi ?
W niektórych autach ze wspomaganiem hamulców trzeba nawet odpalić silnik żeby pompa abs dała ciśnienie i lepiej wypchnęła pęcherzyki powietrza.
Nie mam teraz pod ręką kompa z serwisówką. Mogę sprawdzić i wieczorem wrzucić
Internety piszą, że od najdalszego w autach bez ABS
Ważne jeszcze od czego najdalszego czy zbiorniczka płynu DOT czy pompy abs bo strony mogą być rozbieżne.
Nie mam teraz pod ręką kompa z serwisówką. Mogę sprawdzić i wieczorem wrzucić
Ok będę wdzięczny.
Omenariusz
22-06-16, 19:16
Czy korek mugen oleju będzie mi pasował Civic 8 posiada ktoś taki ? warto wymienić bo wizualnie wygląda fajnie ?
Czy taki korek jest bezpieczny ?
Ok będę wdzięczny.
Wrzucam (bez obrazków)
Odpowietrzanie układu hamulcowego
UWAGA:
•Nie używać powtórnie spuszczonego płynu hamulcowego. Używać tylko oryginalnego płynu hamulcowego DOT 3 lub DOT 4 z dotychczas nie otwartego pojemnika, firmy Honda. Użycie innego płynu hamulcowego może spowodować korozję i skrócić trwałość użytkową układu.
•Upewnić się, że płyn hamulcowy nie jest zanieczyszczony.
•Płyn hamulcowy uszkadza lakier; w przypadku rozlania płynu hamulcowego na powłokę lakierniczą należy natychmiast spłukać go wodą.
•Poziom w zbiorniku pompy hamulcowej musi sięgać górnego znaku MAX przed rozpoczęciem procedury odpowietrzania. Należy go sprawdzać po odpowietrzeniu każdego układu hamulcowego. W razie potrzeby uzupełnić płyn.
1. Upewnić się, że poziom płynu hamulcowego w zbiorniku (A) sięga poziomu MAX (górnego) (B).
2. Niech pomocnik kilka razy powoli wciśnie, a następnie naciśnie i trzyma pedał hamulca.
3. Rozpocząć odpowietrzanie przedniego układu hamulcowego od strony kierowcy.
4. Podłączyć przezroczysty przewód spustowy (A) do odpowietrznika (B), a następnie poluzować odpowietrznik, aby odpowietrzyć układ. Dokręcić odpowietrznik.
5. Napełnić zbiornik pompy hamulcowej do poziomu MAX (górny poziom).
6. Powtarzać czynności dla każdego układu hamulcowego, aż w płynie nie będzie pęcherzyków powietrza.
Kojarzy ktoś może jakie mogłyby być koszta wymiany zbiornika z płynem do spryskiwaczy? Albo ogólnie dobranie się do elementów zbiorniczka/pompki? Zauważyłem ostatnio, że po wlaniu płynu znika w 30 minut ;] Gdzieś jest przeciek na pewno, a że możliwości sprawdzenia tego a tym bardziej umiejętności to oddałbym gdzieś do fachowca.
Sam zbiornik widzę można w okolicach 100-150 zł dorwać na allegro- o ile to on jest problemem.
Wrzucam (bez obrazków)
Odpowietrzanie układu hamulcowego
UWAGA:
•Nie używać powtórnie spuszczonego płynu hamulcowego. Używać tylko oryginalnego płynu hamulcowego DOT 3 lub DOT 4 z dotychczas nie otwartego pojemnika, firmy Honda. Użycie innego płynu hamulcowego może spowodować korozję i skrócić trwałość użytkową układu.
•Upewnić się, że płyn hamulcowy nie jest zanieczyszczony.
•Płyn hamulcowy uszkadza lakier; w przypadku rozlania płynu hamulcowego na powłokę lakierniczą należy natychmiast spłukać go wodą.
•Poziom w zbiorniku pompy hamulcowej musi sięgać górnego znaku MAX przed rozpoczęciem procedury odpowietrzania. Należy go sprawdzać po odpowietrzeniu każdego układu hamulcowego. W razie potrzeby uzupełnić płyn.
1. Upewnić się, że poziom płynu hamulcowego w zbiorniku (A) sięga poziomu MAX (górnego) (B).
2. Niech pomocnik kilka razy powoli wciśnie, a następnie naciśnie i trzyma pedał hamulca.
3. Rozpocząć odpowietrzanie przedniego układu hamulcowego od strony kierowcy.
4. Podłączyć przezroczysty przewód spustowy (A) do odpowietrznika (B), a następnie poluzować odpowietrznik, aby odpowietrzyć układ. Dokręcić odpowietrznik.
5. Napełnić zbiornik pompy hamulcowej do poziomu MAX (górny poziom).
6. Powtarzać czynności dla każdego układu hamulcowego, aż w płynie nie będzie pęcherzyków powietrza.
Dzięki, czyli rozumiem że przy odpowietrzaniu tylnej osi nie trzeba włączać zapłonu. Jutro zabieram się za robotę. Wczoraj wymieniałem Dot 4 w sprzęgle-prosta sprawa tylko troche mało miejsca przy odpowietrzniku na butelkę z płynem.
Kojarzy ktoś może jakie mogłyby być koszta wymiany zbiornika z płynem do spryskiwaczy? Albo ogólnie dobranie się do elementów zbiorniczka/pompki? Zauważyłem ostatnio, że po wlaniu płynu znika w 30 minut ;] Gdzieś jest przeciek na pewno, a że możliwości sprawdzenia tego a tym bardziej umiejętności to oddałbym gdzieś do fachowca.
Sam zbiornik widzę można w okolicach 100-150 zł dorwać na allegro- o ile to on jest problemem.
Raczej nie zbiornik a uszczelnienie pompki, był już o tym temat nawet fotostory, poszukaj
Poszukaj na stronie trafo.
pany szukałem tematu ale nie widzę więc zapytam tu kolega potrzebuje zakodować kluczyk(nowy) śląsk okolice Katowic , Chorzowa możecie cos polecić ...
Honda civic Type-s 2007/8 r
Czolem w mojej hondzie znowu mam problem :(, od paru dni moj czujnik/sensor automatycznych wycieraczek wariuje... Czy to moze byc wina wycieraczek?
Wiem ze czujnik dzialal a od paru dni jest tak , ze kiedy ustawie na AUTO/AUTO wycieraczki co jakis czas leca po szybie. Probowalem lanie wody po szybcie na czujnik z butelki dzialaly ciagle tak samo...
Prosze o pomoc i rady jak moge sprawdzic co jest nie tak :)
Pytanie, czy jesli auto jest z sensorem trzeba kupic jakies specjalne wycieraczki i wogole jakie honda ma wymiary wycieraczek?
Czy to moze byc tez wina bezpiecznika? Jesli tak to gdzie sie znajduje. Auto mam od okolo 2miesiecy
na stronie japancars.ru nie znajduje mojego nr vin NLAFD75707W000025,to kwestia modelu auta,jego rocznik czy jest jakiś błąd?
na stronie japancars.ru nie znajduje mojego nr vin NLAFD75707W000025,to kwestia modelu auta,jego rocznik czy jest jakiś błąd?
Nikt nie wie co to jest za baza VIN i jak bardzo jest (nie)aktualna ;) moze po prostu nie ogarnia Turków ;)
Nikt nie wie co to jest za baza VIN i jak bardzo jest (nie)aktualna moze po prostu nie ogarnia Turków
a kto tu mówi o Turkach :p,po vin nie znajduje,ale po wyszukaniu modelu już tak
a kto tu mówi o Turkach :p,po vin nie znajduje,ale po wyszukaniu modelu już tak
Ty ;) NLA to
Honda Turkiye AS
Adres Ataturk Mahallesi Turgut Ozal
Caddesi No 123 Sekerpinar
:D
Olac temat ;) ta baza na pewno nie jest kompletna. Cieszyc sie, ze znajduje po modelu, chociaz tez sa kwiatki, ktore pokazuja dostepnosc w obszarze KG (czyli ztcp Niemcy i Szwajcaria) silnika 1.6.
Jakie wymiary filtra kabionowego?
Filtr kabinowy CU2454 MANN-FILTER
Długość [mm]: 240
Szerokość [mm]: 199
Wysokość [mm]: 30
Filtr kabinowy CU2358 MANN-FILTER
Długość [mm]: 224
Szerokość [mm]: 235
Wysokość [mm]: 30
Chyba ten pierwszy co nie?
Chyba ten pierwszy co nie?
Dokładnie - CU2454
Witam mam pytanko jakie świecie zamontować do hondy civic 1.8 sport - 140km 2008r hatchback :) ?
dokładnie chodzi mi o świecie i od razu akumulator no i czy od razu zmienić pasek klinowy ?
Filtr kabinowy CU2454 MANN-FILTER
MANN to uznany producent filtrów, ale osobiście polecam firmę Knecht. Jakość taka sama, a cena niższa.
myślałem nad tym co o nim sądzisz?
http://www.strefakierowcy.pl/21241,varta-blue-dynamic-b34-12v-45-ah-330-a.html
Jakie łożysko oporowe potrzeba do 666 takie jak do zwykłego luka czy jakieś inne ? Muszę kupić do końca tygodnia wiec proszę o szybka odpowiedz
Witam mam pytanko jakie świecie zamontować do hondy civic 1.8 sport - 140km 2008r hatchback :) ?
dokładnie chodzi mi o świecie i od razu akumulator no i czy od razu zmienić pasek klinowy ?
Ja niecałe dwa miesiące temu właśnie kupiłem taki: Varta Blue Dynamic 12V 45 Ah / 330 A. I jestem zadowolony. Po prostu daje rade, z resztą jest przez producenta polecany do tego modelu (mam 1.8 140KM tylko nie jest to wersja sport). Tylko zwróć uwage na polaryzacje, nie pamietam w tej chwili jaka jest.
Świece niedawno zmieniałem. Kupiłem NGK IR, dokładnego modelu nie mam zapisanego, wybrane z katalogu polecane według modelu oczywiście. Przejechane od tego momentu kilkanaście km i jest OK.
Witam
Chcialem sie zapytac, czy wiecie moze co moze byc przyczyna drgania calego auta podczas jazdy? Objawia sie to tylko zaraz po odpaleniu silnika i trwa jakies 5 min. Na postoju z wlaczanym silnikiem auto nie drga.
Ciezko mi powiedziec od kiedy sie to zaczelo ale do tej pory zrobilem: przeguby zewnetrzne x2 , zmienilem opony z tylu bo byly podobno nie za dobre juz. Przy zmianie opon byly prostowane wszystkie 4 felgi. Zadna z tych zmian nie przyniosla zmian. Jakies pomysly?
Pozdrawiam
Mi auto "drga" a w zasadzie trzepie cala karoserią i do tego stuka na nierównościach z powodu uszkodzonych łączników stabilizatora - niedługo będę wymieniał i mam nadzieję że się uspokoi.
a czy to drganie występuje przez cały czas?
Mi auto "drga" a w zasadzie trzepie cala karoserią i do tego stuka na nierównościach z powodu uszkodzonych łączników stabilizatora - niedługo będę wymieniał i mam nadzieję że się uspokoi.
mam do zrobienia zawieszenie w aucie m.in łączniki i gumy stabilizatora przód i tył i nie ma objawu drgania karoserii,w sumie,stabilizator stuka,ale nie przenosi drgań na karoserię
Deadline92
30-06-16, 11:36
Takie pytanko czy w Hondzie Civic 8gen 1.8 140KM wymienia sie rozrząd ? czy to jest dożywotni element ?
a czy to drganie występuje przez cały czas?
Drgania wyczuwam w zasadzie tylko na autostradzie powyżej 120km. Największe są przy ok 130km a wyżej są słabsze.
Sprawdź też sobie poduszki silnika, a szczególnie tę górną lewą czy nie siadła.
A jak sprawa z rozrzadem w fn2, co ile wymieniamy i co wymieniamy?
W ogóle jeśli nie ma objawów zużycia. Jeśli silnik nie palowany na zimno to rozrząd będzie wieczny.
Deadline92
30-06-16, 13:00
Aha rozumiem a tak to sie tam nic nie wymienia ani tego łańcucha ani napinaczy nic ?
Przeczytaj to co napisałem jeszcze raz. Czy tam gdzieś napisałem, że trzeba coś wymieniać? Nie wydaje mi się.
Jeśli na zimnym silniku, zaraz po odpaleniu, przez kilka sekund silnik klekocze, to rozrząd do wymiany.
Deadline92
30-06-16, 20:23
Ok rozumiem ja tylko zapytałem ogólnie czy tam sie wymienia rozrząd czy nie :P a w razie urwania łańcucha silnik jest kolizyjny czy bez kolizyjny ?
Raczej kolizyjny ale watpie zeby Ci lanczuch urwalo:) przynajmnien nie slyszalem w naszych hondach musialby byc niezle zaniedbany. Jedyne co to glosno będzie chodzil
lampa od polifta 2009 do przedlifta 2006 pasuje jeżeli chodzi o wtyczki?
Witam, podeśle ktoś linka do sklepu/allegro z zestawem naprawczym hamulców przednich, ufo posiada fabryczne hamulce o ile dobrze kojarzę TRW.
Gdy mocno wciskam pedały gazu jest cisza gdy powoli dodaje gaz lub delikatnie się rozpędzam podczas wciskania pedalu słyszę takie charakterystyczne huczenie odejme gaz zanika... co to???
Witam, podeśle ktoś linka do sklepu/allegro z zestawem naprawczym hamulców przednich, ufo posiada fabryczne hamulce o ile dobrze kojarzę TRW.
https://hamulcesklep.pl/m/honda,mod-05498,eng-000019241
Gdy mocno wciskam pedały gazu jest cisza gdy powoli dodaje gaz lub delikatnie się rozpędzam podczas wciskania pedalu słyszę takie charakterystyczne huczenie odejme gaz zanika... co to???
Spawdź: http://8g.hondaclub.cz/files/service_bulletin/HUK000000001136.pdf
Przy szybkim dodaniu gazu powyżej 3 tys. obr lubią stukać/chrobotać wydawać metaliczny dźwięk te "sanki". Wystarczy je odkręcić, wyczyścić przesmarować i skręcić z większym momentem.
flamaster2778
02-07-16, 12:12
Cześć. Mam problem z klimatyzacją,prawdopodobnie padło sprzęgło klimatyzacji(elektro magnes). Czy ktoś zna warsztat który regeneruje części do klimy,albo dobrze to naprawi względnie wymieni? Warszawa i bliskie okolice.
Dzięki za pomoc.
Łukasz.
Przy wymianie sprzęgła należy wymienić wysprzeglik czy nie jest to konieczne?
Może mi ktoś powiedzieć, która stroną jest ważniejsza przy wygłuszaniu drzwi. Wewnętrzna czy zewnętrzna?? I czy może mi ktoś podać link do dystansu MDF pod Głośnik 16cm, bo kupiłem już raz, miał być okej i nie pasuje.
Przy wymianie sprzęgła należy wymienić wysprzeglik czy nie jest to konieczne?
Nie. Kupujesz kompletne sprzegło LUK'a za 650zł i jeździsz:).
Czesc panowie pomoze ktos musze sciągnąc lewy przedni klosz Sciagal ktos moze jak tak to poprosze o porade jak sie zabrac i od czego
Może mi ktoś powiedzieć, która stroną jest ważniejsza przy wygłuszaniu drzwi. Wewnętrzna czy zewnętrzna?? I czy może mi ktoś podać link do dystansu MDF pod Głośnik 16cm, bo kupiłem już raz, miał być okej i nie pasuje.
Obie są ważne.
Pamiętaj że jak wygłuszysz zewnętrzną warstwę, to zrobienie wewnętrznej bedzie wymagało zerwania tej co założyłeś i położenie nowej. (głupiego robota)
Dodatkowe info jakie mogę ci dać, to to że zewnętrzna warstwa w naszych hondach nie jest badziewnym foliowym elementem, ale 4 mm warstwą gumopodobnej pianki naklejonej na folię. (wiec na upartego mogłbyś ją zostawić o ile uda ci się ją ponownie wkleić.
Słuchajcie z racji tego ze skończyły mi się klocki i w sumie niedługo skończą mi się tarcze szybkie pytanie do Was co będzie lepszym wyborem na tył ?
TRW
http://allegro.pl/trw-tarcze-klocki-tyl-honda-civic-viii-ufo-i5799505230.html
FERODO
http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-tyl-honda-civic-ufo-1-4-2-2-i5937765531.html
BOSCH
http://allegro.pl/tarcze-klocki-bosch-tyl-honda-civic-ufo-od-06r-i5351575391.html
Szczepar zakupilem maty na wewnatrz i na zewnatrz oraz pianke na boczki.
Panowie, gdzieś kiedyś czytałem ale nie doczytałem co jest powodem rozładowania aku na pozostawionym trybie auto w ustawieniu czujnika światła ? Bo własnie mnie to spotkało:(
Słuchajcie z racji tego ze skończyły mi się klocki i w sumie niedługo skończą mi się tarcze szybkie pytanie do Was co będzie lepszym wyborem na tył ?
TRW
http://allegro.pl/trw-tarcze-klocki-tyl-honda-civic-viii-ufo-i5799505230.html
FERODO
http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-tyl-honda-civic-ufo-1-4-2-2-i5937765531.html
BOSCH
http://allegro.pl/tarcze-klocki-bosch-tyl-honda-civic-ufo-od-06r-i5351575391.html
u siebie zakladalem zarowno trw jak i ferodo na tyl i roznicy nie odnotowalem, wiec jedyne co moge doradzic to zebys wybral tansze :D
u siebie zakladalem zarowno trw jak i ferodo na tyl i roznicy nie odnotowalem, wiec jedyne co moge doradzic to zebys wybral tansze :D
Tak zrobiłem dzięki :) Wybrałem ferodo :)
Panowie świece Denso czy N G K? Ktore polecacie do ufo 1.8 ivtec r18a2?
Panowie świece Denso czy N G K? Ktore polecacie do ufo 1.8 ivtec r18a2?
Ja zmieniłem na ngk jak w oryginale :) Jedne i drugie są dobre nie odczujesz różnicy między nimi bież tańsze.
Witam
Honda civic type-s 2007r
Kilka dni temu podczas jazdy wyskoczył mi check od poduszek, po podpięciu komputera okazało się ze jest stały błąd 55-11 brak polaczenia w obwodzie.
Pierwszy mechanik stwierdził że prawdopodobnie modul od srs albo modul od zegarow.
Drugi z kolei stwierdził że na 100% modul poduszek.
Pytanie mam takie czy juz kiedyś ktoś miał taki problem????
I czy samodzielna wymiana polega na podmianie i tyle?? czy trzeba coś jeszcze "majstrowac" bo coś pierwszy mechanik mówił ze trzeba coś tam ustawiać czy coś. ...
samemu lepiej nie majstruj bo jak ci sie trafi sterownik po wystrzale to moze byc nie ciekawie
samemu lepiej nie majstruj bo jak ci sie trafi sterownik po wystrzale to moze byc nie ciekawie
Czemu ze sterownikiem po wystrzale moze byc nie ciekawie? Nie da sie wtedy temu jakos zaradzic?
Panowie
Chcac wrzucic cos na miejsce pasazera chwytam za klamke..., nie idzie. Klamka tj. jej spust luzno chodzi w jedna i druga strone. Spadla linka - pomyslalem. Ok to otworze drzwi od srodka. A tu niespodzianka - to samo!! Drzwi zamkniete na amen. Projektanci wpadli na genialny pomysl nie montowania wkladki, zamka po stronie pasazera... Co ja moge teraz z tym zrobic? Jak otworzyc te drzwi? Raz juz kiedys linka w nich zleciala, ale poskutkowalo to jedynie brakiem otwarcia drzwi od wewnatrz.
Witam
Pytanie
Jak poprowadzic kabel zasilajacy wzmacniacz z aku do wnetrza bo po pierwszych ogledzinach wyglada to troche slabo ...
Witam
Pytanie
Jak poprowadzic kabel zasilajacy wzmacniacz z aku do wnetrza bo po pierwszych ogledzinach wyglada to troche slabo ...
Albo przpustem kablowym w okolicy pedałów, albo blotnikiem
Chyba ciężki dostęp będzie , nie mogę nigdzie znaleźć jakiś porad co do takiej roboty w tym aucie , a blotnikiem bym nie chciał , tym bardziej , że ktoś pisał iż trzeba wiercic dziurę koło pstryczka do otwierania maski aby dostać się z błotnika do środka
Chyba ciężki dostęp będzie , nie mogę nigdzie znaleźć jakiś porad co do takiej roboty w tym aucie , a lotniskiem bym nie chciał , tym bardziej , że ktoś pisał iż trzeba uśmiercić dziurę koło metryczka do otwierania maski aby dostać się z błonnika do środka
Troche nie rozumiem o czym piszesz. Lotnisko, błonnik, metryczka.
Inna sprawa, ze wpadles na forum, zadajesz pytania zamiast uzyc funkcji szukaj bo dyskutowalismy o tym na forum wielokrotnie przez 10 lat od wprowadzenia modelu na rynek.
Jest jeszcze taka stronka prowadzona przez forumowicza, gdzie znajdziesz fotostory http://www.trafo.za.pl/honda/
---------------------------------------------------
I teraz moj post ;)
Niestety moj dotychczasowy patent ze znaczkami na felgi sie nie sprawdzil, mimo klejenia na tasme i klej na goraco zgubilem jedna z naklejek a nie sa juz dostepne. A szkoda :(
http://i64.tinypic.com/24ozn9f.jpg
Wiec kupilem inne dekielki (niestety o innej srednicy)
http://i63.tinypic.com/27xm3bt.jpg
i chce przelozyc znaczki na moje dekielki. Znaczki sa przypiete przypięte talerzykami jak na foto. Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób radzenia sobie z tym patentem, zeby nie zniszczyc trzpieni?
Probowac podwazac i zejdzie czy jakis trick zastosowac? Pamietam, ze podobny patent mialem przy znaczku TypeR na atrapie w EP3 i tam latwo bylo urwac "nozke". Ew jakbym mial rozwalac te talerzyki to gdzie kupic nowe?
http://i67.tinypic.com/osbz3s.jpg
Edit
Znalazlem te klipsy ;) OEM H90301ST0003
1,87 GBP za sztuke w jakims sklepiej w UK ;) czyli jeden klips drozszy niz caly dekielek haha
Edit2
Znalazlem tez alternatywy. Romix robi takie klipsy ;) wiec w ostatecznosci pojde ta droga
Edit3
Dla potomnych - Romix 16021 :) cena 0,50 zł /szt. Konfekcjonowane po 25 szt ;)
Sory ale slownik w telefonie poprawil wszystko i to przeoczylem ...
Dzieki za linka , nie trafilem na niego do tej pory i mam nadzieje, ze sie przyda. Pozdrawiam
Nic nie trzeba wiercić. Mówię to ja, osoba, która ma przeciągnięty kabel do wzmaka wlasnie blotnikiem. tam są przepusty z plastikowymi zaslepkami, przez ktore mozna sie spokojnie wbic do srodka.
Ok super dzięki to będę działał w weekend :)
Gdzie znajde modul srs w ufo type -s 2007?
Gdzie można kupić naklejki z czerwonym H na szary tle??
Dzisiaj jadąc powoli na osiedlowych nierównościach usłyszałem krótkie metaliczne odgłosy. Jakby jeden element ocieral delikatnie o drugi. Właśnie jak samochód najeżdżał na jakas nierownosc na drodze. Mialem otwarte okno wiec dosyc dobrze to slyszalem. Wczesniej niczego takiego nie zaobserwowalem. Na rownej prostej drodze nic takiego sie nie dzieje. Moj mechanik mi wspominal ze za niedlugo bede mial hamulce do wymiany ale jeszcze nie teraz. Dopiero jak zaczna odrobine halasowac. Ale sprawdzilem, przy hamowaniu jest cisza.
Jakie może być źródło tych odgłosów?
Panowie, kto w łódzkim lub okolicy jest w stanie zrobić diagnostyke i skasować błędy niskiego napięcia? auto Honda civic VIII g 07' komp zapamiętał błąd, nie wyświetla check'a ale jest tryb awaryjny.. nowy aku już jest i przyszła potrzeba na skasowanie błędów
Dzisiaj jadąc powoli na osiedlowych nierównościach usłyszałem krótkie metaliczne odgłosy. Jakby jeden element ocieral delikatnie o drugi. Właśnie jak samochód najeżdżał na jakas nierownosc na drodze. Mialem otwarte okno wiec dosyc dobrze to slyszalem. Wczesniej niczego takiego nie zaobserwowalem. Na rownej prostej drodze nic takiego sie nie dzieje. Moj mechanik mi wspominal ze za niedlugo bede mial hamulce do wymiany ale jeszcze nie teraz. Dopiero jak zaczna odrobine halasowac. Ale sprawdzilem, przy hamowaniu jest cisza.
Jakie może być źródło tych odgłosów?
zmien klocki, tez tak mialem - jeszcze niby klocki byly ale juz taki dzwiek sie pojawial.
po wymianie dzwiek zniknal
Witam mam Hondę 2010 rok GT i nie działa mi zapalniczka z przodu w podłokietniku działa. Jaka może być przyczyna
Witam
Sprawdź bezpiecznik, skrzynka jest pod deską rozdzielczą po lewej stronie.
Z tego co sobie przypominam to 20A.
Pozdrawiam
Bezpiecznik to podstawa, druga sprawa, testowałeś na wielu "urządzeniach"? bo mi niekiedy te wtyczki "zapalniczkowe" padają i w ogóle mam problem z łączeniem niektórych.
Kolejna poszlaka to rozmontowanie plastików i sprawdzenie złącza zapalniczki, może ktoś przy demontażu niezbyt dobrze to poskładał i się wysunął :)
Witam wszystkich.
Mój problem polega na dmuchaniu ciepłego powietrza z kratek gdy jest temperatura ustawiona na najniższą Low(bez klimy), przykładowo na zewnątrz jest 20stopni c, a z kratek wychodzi 30stopni, regulacja temp. działa bo gdy nastawie na High leci gorące powietrze czyli jest ok, czy ktoś spotkał się z takim objawem??.
Pozdrawiam
Michał
Witam ponownie, mam problem, swiszcza glosniki po podpieciu wzmacniacza gdy odpalimy silnik, swist wzrasta wraz z obrotami silnika ... instalacja sprawdzona kilkikrotnie, mial ktos moze podobny problem ??
Witam wszystkich.
Mój problem polega na dmuchaniu ciepłego powietrza z kratek gdy jest temperatura ustawiona na najniższą Low(bez klimy), przykładowo na zewnątrz jest 20stopni c, a z kratek wychodzi 30stopni, regulacja temp. działa bo gdy nastawie na High leci gorące powietrze czyli jest ok, czy ktoś spotkał się z takim objawem??.
Pozdrawiam
Michał
Te typy tak mają, zwłaszcza w mieście przy wysokich temp. powietrza. Jak wyjedziesz w trasę, pęd powietrza powinien ochłodzić komorę silnika i temp. będzie niższa. Dzieje się tak ze względu na głęboko cofnięty silnik w kierunku kabiny.
Deadline92
11-07-16, 16:20
Witam otóż mam takie pytanie bo znalazłem oferte w której gość sprzedaje honde civic type S bez świateł przeciwmgielnych ta wersja jest tylko w to okrojona ??? bo większość Type S ma przeciwmgielne i to mnie dziwi czy zderzak nie jest z innej wersji http://allegro.pl/honda-civic-type-s-1-8-1-wl-krajowy-bezwypadkowy-i6327687174.html#thumb/8 aukcja
Witam otóż mam takie pytanie bo znalazłem oferte w której gość sprzedaje honde civic type S bez świateł przeciwmgielnych ta wersja jest tylko w to okrojona ??? bo większość Type S ma przeciwmgielne i to mnie dziwi czy zderzak nie jest z innej wersji http://allegro.pl/honda-civic-type-s-1-8-1-wl-krajowy-bezwypadkowy-i6327687174.html#thumb/8 aukcja
Do trzech razy sztuka ;) pozwolisz, ze odpowiem tylko w jednym watku. W Polsce po lifcie byly dwie wersje. TypeS i TypeS Plus. Przedlift pewnie podobnie. Ale nie mam pod reka broszury. Ten drugi wzgledem pierwszego mial szklany dach, ksenony ze spryskiwaczami, lakierowane dokładki, swiatla przeciwmgielne, dwustrefowa klime, tempomat, czujniki parkowania, wycieraczki z czujnikiem deszczu, automatyczne swiatla, podgrzewane fotele, alarm, glosniki wysokotonowe, gniazdo USB.
Kuzyn ma type-s 2006 i nie ma z przodu przeciwmgielnych, oraz brak podgrzewany siedzieć , klimatonika dwusterfowego ,xenonów , itd
Ja w swoim type -s plus 2007 mam wszystko prócz panoramy , nawigacji, czujników parkowania.
Jaki maksymalny rozmiar radia 2din wejdzie do ramki tak żeby nic nie przerabiać ?
czy ktos z Was ma namiary na mechanika/elektryka z hds w Warszawie lub okolicach? pojawia mi sie błąd ABS/VSA i potrzebuję zczytać kod błędu zeby wiedziec ktory czujnik wymienic?
Maciek pojedź tam gdzie robiłem sprzęgło czyli do Automaxu na Grochowską 301 bodajże. Tylko problem polega na tym,że P. Jarek pracuje do 17 ale warto sie z nim zgadać przez tel.
dzieki, podaj mi tel do niego na pw pliz
niewazne - juz znalazlem :D
Grochowska 301/305:D
Maciek pojedź tam gdzie robiłem sprzęgło czyli do Automaxu na Grochowską 301 bodajże. Tylko problem polega na tym,że P. Jarek pracuje do 17 ale warto sie z nim zgadać przez tel.
Ostatnio bawiłem się komputerem i coś włączyłem i nie wiem jak to teraz wyłączyć. Otóż po przekroczeniu 50 km/h pika mi i pokazuje się symbol kierownicy.
Proszę o pomoc jak to wyłączyć bo to strasznie irytujące
Na kierownicy przycisk "i" Wchodzisz w opcje i dezaktywujesz to ograniczenie.
Mam takie pytanie, aktualnie jeżdże na felgach 17, na zime planuje kupic 16, standardowo mam w zapasie zestaw naprawczy i chce kupic dojazdowke - czy nie bedzie problemow z zadnymi systemami, ABS, VSA itp jezeli ta dojazdowka bedzie miala 15 cali?
Mam takie pytanie, aktualnie jeżdże na felgach 17, na zime planuje kupic 16, standardowo mam w zapasie zestaw naprawczy i chce kupic dojazdowke - czy nie bedzie problemow z zadnymi systemami, ABS, VSA itp jezeli ta dojazdowka bedzie miala 15 cali?
Który rok prod.,jaka wersja ,z czujnikami ciśnienia? Jeśli tak to wcale nie trzeba zmieniać kół aby się kontrolka zapaliła, zawsze można dezaktywować tę funkcję w komputerze lub zrobić reset. Co do dojazdówki zawsze na tył jakby co i jeśli masz szerokie tarcze kotwiczne to nie 15 a 16" o profilu 80 bo 90 nie wchodzi we wnęke. Kupowałem niedawno więc przerabiałem temat, mimo że mam 80 - tke to spoczywa pod magiczną kanapą, wole więcej miejsca w kufrze.
Który rok prod.,jaka wersja ,z czujnikami ciśnienia? Jeśli tak to wcale nie trzeba zmieniać kół aby się kontrolka zapaliła, zawsze można dezaktywować tę funkcję w komputerze lub zrobić reset.
jakimi czujnikami? :) Przeciez nie ma czujnikow cisnienia w UFO.
jakimi czujnikami? :) Przeciez nie ma czujnikow cisnienia w UFO.
Zdaje się że wersja z USA ma ( TPMS)ale chodziło mi o czujniki prędkości obrotowej z ABS/VSA ( DWS) , dobra nie czujnik a sygnał;)
Jedyny problem jaki może powstać przy 15" to osłona za tarczą hamulcową. Może sie nie zmieścić w 15".
czesc wszystkim,
Kolejny problem pojawil sie w mojej Hani. Mianowicie kiedy stoje lub jade i dodaje gazu, razem z dzwiekiem silnika pojawia sie tez inny dzwiek. Jest on najbardziej slyszalny przy prawym kole. Mozna powiedziec, ze ten dzwiek (tyrkotanie) pojawia sie w tych samych momentach co silnik. Wiem, ze ciezko tak ocenic, ale moze ktos z Was wie o co chodzi tym razem?
Na kierownicy przycisk "i" Wchodzisz w opcje i dezaktywujesz to ograniczenie.
Dalej nic, próbowałem wejść ale nie mogę :(
Dalej nic, próbowałem wejść ale nie mogę
Przytrzymaj pare sekund "i" - wtedy wejdziesz do menu i tam to wyłącz.
Tylko auto nie może być odpalone jak chcesz wejść w ustawienia.
Szukam teraz ufoko i na wielu aukcjach piszą o dwóch kompletach kluczy z czego jeden wygląda na plastikowy, tak jak na zdjęciu. O co w tym chodzi?
https://secure.pic.autoscout24.net/images-big/287/383/0290383287005.jpg
Tylko auto nie może być odpalone jak chcesz wejść w ustawienia.
Moze byc wlaczony, ale musisz miec reczny zaciagniety
http://www.civinfo.com/pics/Civic-5D-06-ENG.pdf
tu jest instrukcja. W okolcy strony 100 jest o komputerze pokladowym
To jest taka plastikowa nakladka na grot
Szukam teraz ufoko i na wielu aukcjach piszą o dwóch kompletach kluczy z czego jeden wygląda na plastikowy, tak jak na zdjęciu. O co w tym chodzi?
https://secure.pic.autoscout24.net/images-big/287/383/0290383287005.jpg
Nie jest plastikowy, tylko ma taki kondonik nalozony, cos jak z termokurczu, tu lepiej widac
http://www.pakwheels.com/forums/attachments/member-opinions-suggestions/1058965d1350482364-urgent-question-regarding-honda-keys-20120929_210309.jpg
Właśnie o to mi chodziło, tylko źle się wyraziłem :)
Dzięki, teraz wszystko jasne :)
Który rok prod.,jaka wersja ,z czujnikami ciśnienia? Jeśli tak to wcale nie trzeba zmieniać kół aby się kontrolka zapaliła, zawsze można dezaktywować tę funkcję w komputerze lub zrobić reset. Co do dojazdówki zawsze na tył jakby co i jeśli masz szerokie tarcze kotwiczne to nie 15 a 16" o profilu 80 bo 90 nie wchodzi we wnęke. Kupowałem niedawno więc przerabiałem temat, mimo że mam 80 - tke to spoczywa pod magiczną kanapą, wole więcej miejsca w kufrze.
Civic VIII z 2006 r. Właśnie przyglądałem się niedawno moim tarczom i wydaje mi się, że u mnie też 15 nie wejdzie, dlatego kupię 16. Chciałbym, żeby zmieściła się do wnęki więc też profil 80. Dojazdówka pod kanapą? Niby sporo tam miejsca. Ale nie przeszkadza tam jak ktos jedzie z tyłu? Nie wystaje za bardzo?
Jeszcze się zastanawiam bo teoretycznie pasowała by taka dojazdówka: http://allegro.pl/kolo-zapasowe-dojazdowe-oryg-avensis-verso-05r-i5738475581.html
Tylko jak porównuje ją z dedykowaną do UFO http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-135-80-16r-5x114-3-honda-civic-ufo-i6281145754.html to jednak felga przy tej drugiej jest bardziej wypukła, wyprofilowana. Może mieć to znaczenie?