Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coupe & Sedan - ogólne info

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15

ramzees
12-09-10, 10:18
moze felgi sa krzywe... albo zle zmierzyles pierscienie.. siedza ciasno te pierscionki ?

genior
12-09-10, 10:58
a moze te okazyjne opony po prostu gdzies są wybulone na powierzchni, wtedy trzęsie całym autem a na wyważarce to nie wyjdzie

suska85
12-09-10, 13:28
Witam czy ktoś może oglądał tą honde (civic coupe 2003) http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-coupe-C12897337.html albo czy ktoś może widzi czy jest z nią cos nie tak po zdjęciach?
Czy jęsli chodzi o naprawy wersji amerykańskiej to są one droższe w warsztatach lub jakoś szczególnie utrudniają życie mechanikom??Jak w takich przypadkach z częściami??

I tak przy okazji jesli chodzi o tą hondę http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-...C14672205.html to przedni i tylni zderzak odstają, z przodu pod maską jakby wszystkie śróbki nowe(sprzedawca powiedział że je powymieniał bo mu przegniły-średnio wieże), lampy także jakby nowe, poza tym wszystko w normie. Jednak sam na nią się nie zdecydowałem.

Olsen
12-09-10, 16:42
moze felgi sa krzywe... albo zle zmierzyles pierscienie.. siedza ciasno te pierscionki ?

pierscienie na tylnych felgach siedza ciasno, z przodu luzniej

Leeo
12-09-10, 19:59
Witam czy ktoś może oglądał tą honde (civic coupe 2003) http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-coupe-C12897337.html albo czy ktoś może widzi czy jest z nią cos nie tak po zdjęciach?
Czy jęsli chodzi o naprawy wersji amerykańskiej to są one droższe w warsztatach lub jakoś szczególnie utrudniają życie mechanikom??Jak w takich przypadkach z częściami??
Po pierwsze sprawdź ją po VIN - na allegro ogarną Ci to za góra 30zł. Po drugie naprawy nie są droższe. Części takie same jak w Europejce, bo oba auta są produkowane w USA. Detale, które różnią te modele masz wymienione w temacie em2 squad (link w moim podpisie)

urbanrsc
13-09-10, 13:52
Mam takie pytanie bo to dzial techniczny i moze ktos pomoze albo da jakas rade : sprawa jest taka ze po zmianie amorow samochod stoi przechylony na jedna strone o jakis 1cm plus minus, i wychodzilo to bardziej z tylu. Wiec jak wiadomo wysokosc trzyma sprezyna ale ciezko mi jest powiedziec czy przed zmiana amorow tak bylo czy bylo dobrze, wiec z tylu rozebralem te amory i zamienilem sprezyny jedna na lewa druga na prawa i co sie okazalo nadal jest przekrecony na jedna strone... zbieznosc i kąty sa ustawione na stacji... i teraz nie wiem co mam z tym robic. Bylem u jednego majstra i powiedzial mi ze to jeszcze moze byc wina amora wiec kazal mi zamienic calym kompletem lewa na prawo prawe na lewe i powiedzial ze jezeli nadal bedzie na ta sama strone przechylony to ze wina nadzwozia ze cos tam jest nie tak.. i nie wiem co teraz dzialac? spotkal sie juz ktos z takim cudem..?

ramzees
13-09-10, 15:39
a nie widac tam jakis sladow jakiegos dzwonka ?? albo spawania cwiartki ?:>

byc moze masz rowniez zaczep od amora jakos pokrzywiony ja bym przelozyl strony i wtedy zobaczyl :)

teston
15-09-10, 10:29
Jaki jest dokładny rozmiar felg do EM2 ? Trzeba będzie kupić stalówki na zimę i muszę dokładnie wiedzić, czego szukać.

T.

KruKs
15-09-10, 13:12
w EM2 seryjnie jest 195/60 opona , rozmiar felgi 15" .

teston
15-09-10, 13:15
OK, ale jaki rozstaw śrub ?

T.

Leeo
15-09-10, 13:26
4x100, na piaście 56,1.

misiek962
21-09-10, 14:34
ok doszły te pierścienie i wiecie co wam powiem.... śmiem twierdzić, że jest nawet gorzej. Kupiłem dziś okazyjnie dwie prawie nówki opony na te felgi ROTY i jadąc po autostradzie tak trzęsie jak nigdy. Nie wydaje mi się, żebym popełnił jakiś błąd przy przykręcaniu kół...

Ja tak mialem tez i okazalo sie ze pierscienie centrujace sa za ciasne i przy dokreceniu kolo nie siadalo idelnie prosto

suska85
24-09-10, 11:48
Hej wszystkim

Właśnie kupiłem honde civic VII gen ;) . I miałbym parę pytań w jej sprawie:

- jak lub kiedy włączają się spryskiwacze reflektorów?
-Jaki olej najlepiej lać do tego auta 2001r 147tys na liczniku?
-Czy to normalne że plastik po prawej stronie i u dołu od kierowcy(ten z miejscami na napoje i przy ręcznym) rusza sie lekko?

I to narazie byłoby na tyle, jeśli jest jednak cos nietypowego o czym powinienem wiedzieć przy uzytkowaniu tego auta to prosze również napisać

Z góry dziekuje za odpowiedz

PS. Czy mozna w jakiś tani i łatwy sposób zamontować przyciski przy kierownicy (tak jak przy kierownicy wielofunkcyjnej)?

ramzees
24-09-10, 12:28
* spryskuja jak masz wlaczone swiatla i wlaczysz wycieraczki
* na taki przebieg mozesz probowac jezcze lac full syntetyk :)
* raczej nie jest to normalne u mnie jest sztywno :)

p.s gratulacje furki zaloz profil i zapodaj fotenjce :)

Lukasyaho
24-09-10, 13:38
* jak stwierdził ramzes ;)
* nie wiadomo co było wcześniej zalane i czy przebieg jest autentyczny można półsyntetykiem zalać np jakiś Motul ;)
* sprawdź czy masz wszystkie śrubki w mocowaniach może ktoś już demontował i kilka pogubił :D

suska85
24-09-10, 18:25
Doszedłem ze lany był półsyntetyk.
Z tym ruszającym się plastikiem to niby wszystkie śrubki są, z tyłu jest poskręcany a z przodu jest on dopięty na zatrzaski do reszty(i tu chwieje się bardziej. Tak myślę że może jest on dokręcany jakoś od środka? Może przy drążku zmiany biegów są miejsc gdzie sie go dokręca? ktoś może coś na ten temat wie?
Proszę jeszcze odpowiedź a propos kierownicy wielofunkcyjnej. Czy w wersji bez tego gadżetu można to jakoś w łatwy, szybki i tani sposób zamontować?
Profil już mam założony tylko narażie zdjęć nie robiłem, ale spokojnie bo cały weekend przede mną :cool:

A z tymi spryskiwaczami to jednak coś musi być nie tak, bo próbowałem wszystkich kombinacji i nic. Musze sprawdzić czy pompka od spryskiwaczy reflektorów wogóle dział.

Grzesieklodz
24-09-10, 19:34
Spryskiwacze reflektorów włączają się jak masz włączone światła i chcesz spryskać szybę. Jak zostanie chyba mniej niż połowa płynu w zbiorniczku to nie spryskuje świateł tylko szybę.

KruKs
24-09-10, 21:29
Caly czas jeszcze z klima odpalona i ostatnio zauwazylem ze gdy schladza powietrze lub ogrzewa to nie dmucha przez przednie nawiewy (te obok przycisku swiatel awaryjnych -coupe) tez tak macie ? :o

ramzees
24-09-10, 22:18
zalezy jak masz ustawione pokreto musi byc ustawione na twarz lub nogi twarz wtedy dziala tam obok przycisku :)

KruKs
26-09-10, 15:03
ja mam wszystko na auto wiec teoretycznie powinno dmuchac tez przez przednie tak na chlopski rozum ... czy nie ? :P

Leeo
26-09-10, 17:48
Proszę jeszcze odpowiedź a propos kierownicy wielofunkcyjnej. Czy w wersji bez tego gadżetu można to jakoś w łatwy, szybki i tani sposób zamontować?
nie było takiej kierownicy w VII gen. Może pomyliłeś z taką jak moja - sterowanie od tempomatu - wygląda faktycznie jak te od radia..

Co do tunelu, to zobacz, czy jest przykręcony z boku na samym końcu, chociaż nie jestem pewien, że europejki też mają tam śrubki..

ja mam wszystko na auto wiec teoretycznie powinno dmuchac tez przez przednie tak na chlopski rozum ... czy nie ? :P
próbowałeś ustawić nadmuch na twarz? U mnie dmucha też ze środkowych, ale ja nie mam klimy AUTO.

suska85
26-09-10, 21:59
Dzieki Leeo, to teraz kolejne pytanie:p
Czy można gdzieś kupić i czy wogóle da rade wymienić plastikowy panel z środkowej częsci auta(ten w którym jest np. miejsce na radio)? obecnie mam go lekko porysowanego (jakaś dziwna szara smuga widnieje na nim)czy może da rade to usunąć jakiś preparatem do regeneracji plastiku ?, jakby ktoś wiedział to proszę o odpowiedź.

Lysy
26-09-10, 22:05
mozna wymienic bodajze sam plastik z tego panelu

ramzees
26-09-10, 22:30
ewentualnie pomalowac :)

Leeo
27-09-10, 00:19
używany panel kosztuje 100zł. Na allegro można za tyle dostać. Sam miałem taki kupić, bo chciałem mieć europejski, ale jak załatwiłem ramkę, to ładnie wpasowałem radio w amerykański. Możesz też poszukać nakładek, dostępne w kolorze srebrnym i złotym. Koszt w ASO 500zł, nie wiem ile na allegro, bo dostępna była tylko raz srebrna, a taka mi nie pasowała.

bbs
27-09-10, 23:26
ile wchodzi oleju do naszaj skrzyni biegow , podaja ze od -1,8 do 2 litrow wymienial ktos z was?:p

ramzees
28-09-10, 07:05
2 l :)

ja wymienialem wszystkie plyny i oleje w aucie :)

bbs
28-09-10, 09:16
2 l :)

ja wymienialem wszystkie plyny i oleje w aucie :)

dzieki wielkie :o

eRMD
05-10-10, 13:08
Panowie/Panie czym podklejacie materiał na boczkach bo mi sie odkleja z lewej strony a na zlocie widziałem ze nie jestem sam z tym problemem. Jakoś szczególnie trzeba przygotować powierzchnię by znów sie nie odklejało ?

can
05-10-10, 13:36
u mnie tez sie odkleja, na szczescie tylko z jednej strony... moze sa jakies przemyslowe tasmy dwustronne, albo trzeba zdjac ten boczek i od tylu tam gdzie nie widac przykleic?

Ale chyba nie bede sie tym zajmowal, bo bede probowal sprzedac auto ;(

Lukasyaho
05-10-10, 13:46
No i kolejny emkę chce sprzedać czemu ziom ??!!

can
05-10-10, 14:12
o a kto chce jeszcze sprzedac?

powod? bo mijaja juz trzy lata jak nią jeżdżę, jest naprawde niesamowitym i przede wszystkim totalnie bezawaryjnym autem, ale potrzebuje czegos spokojniejszego i czterodrzwiowego, najlepiej jakies kombi. Poza tym moje plany życiowe sie krystalizuja i kase bede glownie pakowal w jakies wlasne mieszkanie/dom, w rodzine i w rodzinne wycieczki. Nie mam az tyle, zeby miec dwa auta, choc gdybym mogl to tak bym najchetniej zrobił.

Jest mi *****iscie przykro jak o tym mysle i totalnie do mnie to nie dociera, ale musze byc w koncu bardziej racjonalny:) Wczoraj przez 2,5 godziny polerowalem karoserie myslac o tym, jak mega duzo znaczy dla mnie ten samochod... echh nie chce mi sie gadac :(

cobra524
05-10-10, 14:20
jakbys chciał sprzedac zawias oddzielnie to dawaj na PW dogadamy sie

Lukasyaho
05-10-10, 14:23
ten kolega sprzedać che
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?39272-D17A2-Civic-EX-Coupe-2004/page8

Jest mi *****iscie przykro jak o tym mysle i totalnie do mnie to nie dociera, ale musze byc w koncu bardziej racjonalny:) Wczoraj przez 2,5 godziny polerowalem karoserie myslac o tym, jak mega duzo znaczy dla mnie ten samochod... echh nie chce mi sie gadac :(

Wiem co czujesz tak samo miałem jak sprzedawałem moją EJ2 :(

Meentor
05-10-10, 14:25
wielka szkoda; / oby emka trafila w dobre rece ; o

can
05-10-10, 14:26
Dzieki panowie; poki co bede probowal sprzedac w calosci, jak sie nie uda to zrobimy mala wyprzedaz czesci, a jest z czego wybierac :))

Meentor
05-10-10, 14:32
tez prosze o PW w razie sprzedawania na niektore czesci :P

cobra524
05-10-10, 14:48
tak czułem ziom że sie wykruszysz z naszego grona :/

Leeo
05-10-10, 17:52
kurde, szkoda Ziom.. Twoje auto w wielu kwestiach wyznaczało kierunek dla innych. Mega projekt i fajny człowiek, szkoda Cię tracić z naszego grona, ale chyba każdy z nas przeczuwał, że coś się święci, bo dawno już nie dawałeś znaku życia. Mam nadzieję, że sprzeda się w całości, bo szkoda rozrywać taki ciekawy egzemplarz, ale oczywiste jest to, że finansowo lepiej wyjdziesz sprzedając fruty oddzielnie. To teraz pewnie wrx w kombi? :) Pisząc o krystalizacji planów życiowym mam przez to rozumieć, że czas gratulować przyszłej żony? :)

ramzees
05-10-10, 19:31
albo cana juniora :P

can
05-10-10, 19:46
kurde, szkoda Ziom.. Twoje auto w wielu kwestiach wyznaczało kierunek dla innych. Mega projekt i fajny człowiek, szkoda Cię tracić z naszego grona, ale chyba każdy z nas przeczuwał, że coś się święci, bo dawno już nie dawałeś znaku życia. Mam nadzieję, że sprzeda się w całości, bo szkoda rozrywać taki ciekawy egzemplarz, ale oczywiste jest to, że finansowo lepiej wyjdziesz sprzedając fruty oddzielnie. To teraz pewnie wrx w kombi? :) Pisząc o krystalizacji planów życiowym mam przez to rozumieć, że czas gratulować przyszłej żony? :)

albo cana juniora :P

no juniora jeszcze nie, ale Leeo ma troche racji... wszystko zmierza ku temu, wiec trzeba sie rozgladac za domem albo mieszkaniem, naturalnym elementem tego wszystkiego jest inne auto, bo do EM2 ciezko bedzie wsadzic pustaki i nie jest to auto, ktore chcialbym zarżnąć na kiepskich drogach:)

WRX... pewnie nei WRX, ale cos bardziej ekonomicznego, subaru jest swietne i bardzo mnie pociaga, w zasadzie jestem w kropce miedzy legacy kombi a jakims tdi kombi, ale na rynku jest taka masakra, ze ciezko o dobre auto w dobrym stanie; ludzie sprzedaja przekladane angole nie wspominajac o tym, wiec naprawde trudno znalezc cos sensownego...

Lukasyaho
05-10-10, 21:39
To może jakiś accord w kombi ?? :) przynajmniej byś przy marce został ;)

can
05-10-10, 21:46
accord fajny, ale b drogi, chce auta max 100k przebiegu, najlepiej jeszcze mniej, nie starsze niz 2004. Generalnie diesel (np 1.9 AVF), ale przy legacy poszedlbym na kompromis :)

Nie biore pod uwage niczego z 2.0 TDI bo to shit, Mazda ma silniki od Forda ktore sa kiepskie, Opla 1.9 CDTI tez podobno jest liche. EM2 postawilo mi naprawde wysoko poprzeczke jesli chodzi o bezawaryjność, bo 3 lata bez najmniejszego pierdnięcia to jest już coś :)

eRMD
05-10-10, 22:43
jak by nie było to Can juz na zlocie wspomniał o zmianie ale chyba wtedy nie docierało że taki wzór pięknej EM2 się rozpłynie. Przy dobrych wiatrach może nowy właściciel zechce się tu na forum pokazać.

Co by się nie działo to na zlocie nawet i jOplem będziesz mile widziany w naszym gronie.

jacor
05-10-10, 22:46
hmm 3.0 TDi quattro czy już coś innego ziom ?

ramzees
06-10-10, 00:11
jeszcze zawsze jest acura :)

Lukasyaho
07-10-10, 18:14
Pamiętacie jak wspominałem o tym kabelku ??
http://allegro.pl/477-interfejs-diagnostyczny-elm327-elm-327-obd2-i1241313213.html
ktoś twierdził że można nim tylko odczytać błędy a niie można ich kasować,
niestety muszę go uświadomić że był w błędzie :p zakupiłem go i jestem mega zadowolony bo jednak da się kasować błędy :D

ramzees
07-10-10, 20:21
a oprogramowanie jakies dostales ?? bo ja chcialem taki kupic za 119 zl i bardzo podobny do tego ale na tamtym wiem ze tez mozna kasowac zaraz znajde linka
o mam
http://allegro.pl/euroscan-2010-pl-pomiar-mocy-i-przyspieszenia-i1246193901.html

znajomy go ma i uzywa do accorda z k seria i dzial wysmienicie :)

a sprzedawca zapewnil mnie ze w pelni obsluguje nasze em2 :)

Lukasyaho
07-10-10, 20:38
W sumie jest to samo tylko pod inną nazwą :D oprogramowanie dostałem, tyle że coś po angielsku zainstalowałem tylko kabel a oprogramowanie do Civica dostałem od kumpla jak byś chciał to mogę Ci wysłać na maila.

Grzesieklodz
07-10-10, 20:44
Moja hania ma największy przebieg w tym gronie bo pyknęła już 193 tysie, tył u mnie siedzi niżej niż przód bo cukierki są do wymiany, byłem w aso pan mi dał cukerki po 115 zł sztuka, tylko tyle że te z em2 są inne niż w hb i do nas one nie pasują, powiedział że innych nie mają i muszę wymienić cały wahacz a to koszt 1010 zł + vat za stronę, może popytacie u siebie w aso albo u swoich mechaników czy jest jakieś inne wyjście. Z ciekawości pytałem o halogeny i powiedział 850 + vat.

genior
07-10-10, 21:04
Pamiętacie jak wspominałem o tym kabelku ??
http://allegro.pl/477-interfejs-diagnostyczny-elm327-elm-327-obd2-i1241313213.html
ktoś twierdził że można nim tylko odczytać błędy a niie można ich kasować,
niestety muszę go uświadomić że był w błędzie :p zakupiłem go i jestem mega zadowolony bo jednak da się kasować błędy :D

a sprawdzałes już dokładnie czy rzeczywiście można diagnozować te wszystkie parametry które są opisane w aukcji ?
bo z tego co pamiętam to LemonR pisał że można tylko błędy silnika zczytywać i kasować

Lukasyaho
07-10-10, 21:12
jeszcze się nie zagłębiałem tak mocno dzisiaj się tylko troszkę pobawiłem. W każdym bądź razie nie trzeba będzie już jeździć do ASO i bulić im kasy za skasowanie checka

LemonR
08-10-10, 12:05
Widzę, że ELM wypuściło nowy soft v1.4. W porównaniu do 1.3 zmiany są mało znaczące w każdym razie urządzenie to pozwala połączyć się wyłącznie z ECU silnika, odczytać błędy, zamrożone ramki zgasić lampkę "czek". Ma jeszcze kilka innych mało przydatnych bajerów w zależności od użytego oprogramowania.
ABSu i SRSu tym nie zdiagnozujemy!

suska85
11-10-10, 19:12
Witam Panowie mam takie pytanie:

Przy zamykaniu drzwi(chyba tylko lewych- od kierowcy) i klapy bagażnika słyszę dziwne stuk-puk dobiegające z okolic wlewu od paliwa (na wysokości początku nadkola, przy lampie - jakoś te okolice) może wie ktoś co to jest? Albo czy to jest normalne bo w sumie auto mam od niedawna i mogłem tego po prostu wcześniej nie usłyszeć? Dźwięk ten słychać zarówno przy lekkim/powolnym zamykaniu drzwi/klapy, jak również szybszym/mocniejszym.

eRMD
11-10-10, 20:20
takie puk stuk może wydawać pręt od podnoszenia klapy, na mocowaniach po bokach może się wysunął, może na środku gdzie jest takie łączenie na plastiku to może tam sie rozłączyło, a może tapicerka sie podwinęła i się naciąga. Trzeba wsadzić głowę i patrzeć najlepiej od strony złożonych siedzeń.

genior
11-10-10, 21:12
to nie to eRMD
koledze zapewne chodzi o dźwięk który wydaje wylot powietrza (czy ciśnienia) nie wiem jak to precyzyjnie sie nazywa ale jego wyloty znajdują się po obu stronach samochodu wlasnie za tylnymi nadkolami mniej więcej
;)
a są one po to żeby Ci cisnienie powietrza, które się robi w kabinie podczas, zamykania, nie walnęło drzwiami w twarz w przy zamykaniu :p

Lukasyaho
11-10-10, 22:20
to nie to eRMD
koledze zapewne chodzi o dźwięk który wydaje wylot powietrza (czy ciśnienia) nie wiem jak to precyzyjnie sie nazywa ale jego wyloty znajdują się po obu stronach samochodu wlasnie za tylnymi nadkolami mniej więcej

Muszę wyprowadzić Cię z błędu ale jest tylko jeden i znajduje się po stronie Kierowcy :D

suska85
11-10-10, 22:36
to nie to eRMD
;)
a są one po to żeby Ci cisnienie powietrza, które się robi w kabinie podczas, zamykania, nie walnęło drzwiami w twarz w przy zamykaniu :p

Szkoda że to nie to, bo wyjasniało by to czemu dzwięku tego nie ma kiedy zamykam drzwi przy otwartej klapie

takie puk stuk może wydawać pręt od podnoszenia klapy, na mocowaniach po bokach może się wysunął, może na środku gdzie jest takie łączenie na plastiku to może tam sie rozłączyło, a może tapicerka sie podwinęła i się naciąga. Trzeba wsadzić głowę i patrzeć najlepiej od strony złożonych siedzeń.

Tak ale co pręt od mocowania klapy miałby wspólnego z przednimi drzwiami??

eRMD
11-10-10, 22:37
no dobra to jak ciśnienie to dlaczego nie robi sie tak przy zamykaniu drzwi pasażera ?? (chyba że nie słychać stojąc z drugiej strony auta)

Jak by nie patrzeć ja nie słyszę w mojej żadnych stuków, jedynie zaskakujący zameczek.

Lukasyaho
11-10-10, 22:44
Sorki pomyliłem strony znajduje się od Kierowce :D od pasażera nie ma tak jak widać na foto :D

http://img714.imageshack.us/img714/4567/p1100842.jpg

eRMD
11-10-10, 22:46
to tym bardziej sie nie zgadza :P ( Lukasyaho: to juz do tej zimy przygotowania i konserwacja ???)

suska85
11-10-10, 22:56
Byłem i sprawdziłem , przy zamykaniu od pasażera też to słychać. I wali wiatrem po twarzy.

Wie ktoś może czemu się tak dzieje??

Lukasyaho
11-10-10, 22:57
A jak :D auto już przygotowane na zimę cały spodzik jest CZARNY:D muszę jeszcze tylko laczki zimowe wyważyć ;)

ramzees
11-10-10, 23:17
kurna prawa lampa mi paruje sa tam jakies gumki z tylu jak w angelsach u ?? bo przeciez sie sama nie rozszczelnila ;/

Lukasyaho
11-10-10, 23:22
Mam ten sam problem, po tym jak rozklejałem ją do malowania i skleiłem ponownie i dobrze zafugowałem nadal paruje, przed rozklejeniem też parowała ma ktoś jakiś pomysł od czego ??

genior
11-10-10, 23:27
Muszę wyprowadzić Cię z błędu ale jest tylko jeden i znajduje się po stronie Kierowcy
mój błąd w innym japońcu miałem z dwóch stron ;)

Szkoda że to nie to, bo wyjasniało by to czemu dzwięku tego nie ma kiedy zamykam drzwi przy otwartej klapie
otwarta klapa-nie ma ciśnienia, nie stuka bo powietrze wylatuje przez bagaznik

w tym poscie na samym dole widać jak wygląda taki odpowietrznik, jest to jednodrożna żaluzja która wypuszcza powietrze i teoretycznie;) nie wpuszcza go do środka
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?45239-Nie-otwieraja-sie-jedne-drzwi-z-centralnego&p=689690&viewfull=1#post689690

suska85
12-10-10, 00:07
Sprawdziłem narazie bez zdejmowania zderzaka i faktycznie dzwięk ten wydaje gumowa osłonka uderzająca o plastikową kratkę wylotu powietrza(dokładnie podczas cofania się).
Podejrzewam że usunięcie jej mogło by załatwić problem z tym że wtedy mógłby dostawać się do środka jakiś syf z zewnątrz.

Miałbym prośbę , niech ktoś u kogo nie słychać tego dźwięku sprawdzi w wolnej chwili czy jest u niego ta gumowa osłonka. Wystarczy sięgnąć ręką od środka zderzaka(od strony kierowcy oczywiście).
Jeśli jest to od razu bedzie ją czuć (choć wtedy będzie to oznaczało że u mnie jest coś nie tak) a jeśli jej nie ma(będzie wyczuwana tylko kratka) to znaczyło by że może być u mnie wszystko normalne.

w tym poscie na samym dole widać jak wygląda taki odpowietrznik, jest to jednodrożna żaluzja która wypuszcza powietrze i teoretycznie nie wpuszcza go do środka
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/sho...l=1#post689690

OK mam takie same u siebie, z tym że czemu u mnie wydaje to dzwięki a u innych nie? Może tylko ja mam tą gumową żaluzję :p Dlatego prosiłbym o sprawdzenie

Gdzieś na innym forum znalazłem coś takiego

"Głównym przeznaczeniem tych wylotów w bagażniku jest poprawna recyrkulacja powietrza .
Powietrze które napływa do auta przez nawiewy i ogrzewa lub schładza wnętrze wydostaje się z auta właśnie tamtędy (...)
Z tego co pamiętam powinna być na brzegach tych klapek gąbka tłumiąca odgłosy jej pracy , może po prostu się rozsypała i trzeba przykleić nową .. "

Może i mi taka gąbka się posypała.
Tematem z innej beczki : odwołując się do pierwszego cytowanego zdania - od kiedy zauważyłem/usłyszałem ten dźwięk , raz czy 2 dziwnie zaparowały mi szyby podczas jazdy. Choć może to tylko zbieg okoliczności...

Luppus
12-10-10, 11:16
Pod gumową membranką nie ma gąbki. Gąbka jest na styku plastikowej kratki z karoserią. Owy wywietrznik (gdzieś słyszałem nazwę dekompresor) działa na zasadzie membrany i stuka przy zamykaniu drzwi czy klapy bagżnika - to normalne. Trzeba się z tym pogodzić. Odradzam zaklejania go i innych eksperymentów :) Podobny tylko mniejszy dekompresor znajduje się nad wlotem powietrza do kabiny - pod przednią szybą, nad filtrem kabinowym, na ruchomym elemencie zamykającym obieg powietrza :)

ramzees
12-10-10, 12:55
sprawdzalem moja metoda ktora znalazlem na necie na skasowanie SRS i musze przyznac ze dziala :p wyciagalem kierke bo mierzylem inna czy podejdzie i niestety nie podszela i sie wysiwetlil blad SRS jak zlozylem od nowa.

1 rozbieramy troche elementow pod kiera (2 szufladki)
2 nad plytka z bezpiecznikami sa kostki z pinami szukamy 2-pinowa zółta kostke i ja wyciagamy
3 zwieramy 1 i 2 pin ze soba
4 zapalamy zaplon i obserwujemy kontrolke SRS
5 jesli zgasnie wyciagmy pierwszy pin z prawej strony
6 zapali sie znowu zwieramy znowu 1-szy pin ktory wyciagnelismy
7 znowu gasnie i znowy wyciagamy pin 1
8 zapala sie znowu i znowu zwiewramy pin
9 kontrolka srs mrugnie 3 razy i sie wylaczy i mam zresetowany srs :)
10 wylaczamy zaplon wpinamy kostke spowrotem (pasuje do jednego miejsca wiec nie trza pamietac zbytnio skad sie ja wzielo)
11 skladamy plastiki
12 cieszymy sie znowu brakiem bledu na zegarach :)

do zwierania uzylem spinacza biurowego :)

eRMD
12-10-10, 15:21
tak z ciekawości jak się świeci kontrolna to przy dzwonie poduszki chyba nie zadziałają ? czy mimo błędu tego opisanego wyżej system czuwa?

misiek962
17-10-10, 10:24
tak z ciekawości jak się świeci kontrolna to przy dzwonie poduszki chyba nie zadziałają ? czy mimo błędu tego opisanego wyżej system czuwa?

Raczej nie dzialaja po to ta kontrolka jest ta sama sytuacja jest z abs jak sie zaswieci kontrolka to tez nie dziala

rafal
17-10-10, 10:54
Potwierdzam, że również po odpięciu akumulatora i podłączeniu go ponownie w starym EP1, świeciła się stale kontrolka SRS. Mimo, że się świeciła to jak VW Passat wbił mi się dość mocno w drzwi, to poduszka w fotelu wystrzeliła. Sądzę, że gdyby było przednie uderzenie to również by wystrzeliła z kierownicy, mimo tego błędu. Tego typu działania powinny być wywołane względami bezpieczeństwa.

Kontrolka SRS świeciła mi się bo zgłaszała błąd -możliwe chwilowe przepięcie przez podpięcie akumulatora, ale wszystkie poduszki działały raczej prawidłowo. Każda poduszka ma przecież chyba oddzielny obwód od czujnika uderzeniowego przez sterownik do samej poduszki?

ramzees
17-10-10, 13:15
tak dlatego trzeba skasowac ten blad np. metoda opisana przezemnie i nie wiem tez czy nie odbywa sie tez wtedy nauczanie np. jesli ktos ma fotele z ctr bez poduszek to wtedy system sprawdzi brak polaczenia w poduszkach foteli i zapiesze je w pamieci tak jakby ich nie bylo ale nie jestem pewien musialby ktos sprawdzic..

jezeli czujniki i poduszki sprawne na 100% zadzialaja

jezeli pali sie kontrolka srs to poduszki nie zadzialaja mimo ze sa dobre czujniki jak i poduszki (np poprzez zdjecie kierownicy itp) tak samo jest z kazda inna kontrolka np ABS tylko ze abs znika sam jezei sie problem naprawi

rafal
17-10-10, 23:31
Tak jak pisałem z doświadczenia, że mimo zapalonej kontrolki SRS, poduszka z fotela wystrzeliła w chwili uderzenia.
Przecież ze zdjętą kierownicą się nie jeździ :P

ramzees
18-10-10, 00:21
w VII gen moze tak jest ale w kilku innych autach jak sie pojawi srs to trzeba programowac modul, mojemu koledze np w VI gen nie wystrzelila bo swiecil sie srs (przypadkowo wystrzelil oduszke pasazera jak sciagal cala deske) i zakupieniu nowej poduchy srs sie ciagle wyswietlal i jak mial dzwonka to sie mu poduchy nie otwarly, po zlozeniu auta dal modul do programowania zaplacil cos z 60 zeta i srs zniknol, no i niby teraz ma to dzialac ale jeszcze nie zdarzyl zobaczyc ;p

ramzees
18-10-10, 09:51
p.s koledzy pompa hamulcowa w naszych emkach ma 1" ??

marcin_T
19-10-10, 18:23
Planuje wymienic żarówki u siebie z przodu i mijania i postojowe, pytanie na jakie, co polecacie? I co w koncu siedzi z przodu? H4 czy to magiczne hb2?

Lukasyaho
19-10-10, 19:05
Z przodu są H4 :) ja mam philips blue vision i jestem z nich bardzo zadowolony :)

Co do postojówek kombinuję z diodami LED

zawaaada
20-10-10, 00:21
drodzy koledzy potrzebuję pomocy w sprawie zawieszenia w EM2.sprawa jest taka iż chcę wymienić wszystkie gumy na poliuretany.szukam szukam po sieci i nie mogę ich znaleźć do Hani.pomóżcie.z góry dzięki

Lukasyaho
20-10-10, 06:42
Panie chyba tylko z Hameryki w Polsce się jeszcze nie spotkałem.

Grzesieklodz
20-10-10, 16:08
jak znajdziesz cukierki to daj znać bo w aso (i koleś zajmujący się hondami) powiedzieli że u nas trzeba z tyłu wahacz wymienić bo niby honda nie przewidziała samego cukierka a to kwota 1300 za część za stronę :/

Lukasyaho
28-10-10, 00:38
Może ktoś wie czy nasze zaciski na przodzie są takie same jak w 6 genie 262 mm ??

KruKs
28-10-10, 13:11
głowy uciac nie dam ale obilo mi sie o oczy ze na forum ktos pisal o wymiarze 262mm :)

jacor
28-10-10, 14:54
262 dziś właśnie wymieniłem tarcze i klocki :)

ramzees
28-10-10, 17:11
262 przod a tyl 260 :) jesli chodzi o sam wyglad zaciska jest inny niz w VI gen

Leeo
28-10-10, 18:43
i grubość tarczy 21 :D

ramzees
28-10-10, 20:59
grubosc tylniej 9 :P

Lukasyaho
28-10-10, 22:52
262 dziś właśnie wymieniłem tarcze i klocki :)

A jaki zestawik żeś kupił jeśli można wiedzieć ?? :)

jacor
28-10-10, 23:46
EBC Turbo Groove + EBC Green Stuff

Lukasyaho
28-10-10, 23:59
No to czemu w temacie jeszcze fot nie ma ?? :D

jacor
29-10-10, 00:07
słabo z czasem. jutro auto dostanie setup zimowy więc może coś pstrykne :)

eRMD
29-10-10, 08:51
obowiązkowo a zaciski malowałeś ?

jacor
29-10-10, 11:48
w lipcu malowałem. w roku akademickim niestety brak czasu żeby coś poszperać przy aucie a o malowaniu już nie mówie i niestety już pordzewiały, potem dodam fotki :)

eRMD
29-10-10, 15:08
a u mnie taka rdza jak widziałeś w Zamościu, chyba po zimie ogarnę temat bo dziś i jutro walczę z konserwacją a roboty jest sporo.

Lukasyaho
29-10-10, 22:07
Heh za konserwę trzeba było się zabrać dopóki ciepło było :D

eRMD
31-10-10, 15:32
znalazł może ktoś crash testy emek ??

i pytanko czy w sedanach sa poduszki w siedzeniach bo na tym filnie chyba nie zadziałały
http://www.youtube.com/watch?v=6g3sv6KFYqs

ramzees
31-10-10, 19:37
Ermd ee pewnie ze sa ale jak sama nazwa wskazuje sa to poduszki boczne i otwieraja sie tylko wtedy jesli bedzie dzwonek z boku :) nie mam pojecia gdzie jest czujnik ale chyba w srodkowym slupku jak sie koncza drzwi

eRMD
31-10-10, 19:57
ok może tak być jak piszessz.

a co do podświetlania lusterka tego w osłonce przeciwsłonecznej to ja widzę tylko jedną opcje, przeszczepić cały ten środek (lusterko klapkę i przewody) chociażby z Omegi B są jakieś takie spore
http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/69/56/49/1269564952

rafal
31-10-10, 21:08
Czujnik uderzeniowy jest w progach. Jak ściągniesz plastiki to będzie do niego dostęp.

ramzees
01-11-10, 13:11
Ermd tez jest opcja ale juz patrzylem od probe to nie beda zbytnio pasowac w ta oslone to juz jakis magik anie robota dla mnie zeby to zrobic ;p

eRMD
01-11-10, 16:09
Ermd
jak by było można to proszę na przyszłosć eRMD :)

a ja jak temat ogarnę to zrobie fotorelację.

genior
01-11-10, 20:08
czy w sedanach sa poduszki w siedzeniach

nie ma :)

ramzees
01-11-10, 22:27
jak by było można to proszę na przyszłosć eRMD

sry :)
wiec teraz musimy wypic :P

Lukasyaho
01-11-10, 22:29
Tak brudzia :D

Leeo
02-11-10, 18:05
znalazł może ktoś crash testy emek ??

i pytanko czy w sedanach sa poduszki w siedzeniach bo na tym filnie chyba nie zadziałały
http://www.youtube.com/watch?v=6g3sv6KFYqs

http://www.youtube.com/watch?v=TBBLlXT4em8
http://www.youtube.com/watch?v=s5BUVjYMbIY&feature=related

Auuuć.. pora kupić sobie jeepa lub vana.. Ten drugi link, to już hardcore. :/

ramzees
02-11-10, 19:13
o kurna ;p
ale zobacz 2 link ze w bagazniku tej emki cos jest jakby silnik :P

najlpeiej glebic max nasze meki to jepy beda po nich przejezdzac :D:D

eRMD
02-11-10, 19:32
może nie silnik a bardziej aparatura od wszystkich czujników i manekinów. Ale to co mnie interesowało to boczne poduszki których tu nie widzę.

Lukasyaho
02-11-10, 20:31
Etam nie ma się co dołować i tak wiadomo że z civiców się cało wychodzi :D

Ale to co mnie interesowało to boczne poduszki których tu nie widzę.

No właśnie to jest dziwne bo przy takim uderzeniu powinny zadziałać

Leeo
02-11-10, 23:17
bo to filmiki z USA, a amerykańce nie miały poduszek. Chyba, że jako jakiś extra dodatek, bo seok w swojej ma.

Lukasyaho
02-11-10, 23:24
Dziwne te amerykańskie wersje wychodziły :D dziwi mnie też czemu polifty nie mają z tyłu tarczy tylko bębny :/

Leeo
03-11-10, 00:13
z amerykanek tylko SI miało tarcze. Nawet VIII gen ma bębny.

KruKs
04-11-10, 10:14
przod hamuje mocniej niz tyl wiec amerykance wyszli z zalozenia ze po co ma byc wydajniejsza tarcza z tylu jak moze byc tanszy beben :]

Leeo
04-11-10, 11:52
ehh, tyłe było planów na zlot i nie dało się wszystkiego zmieścić w czasie, więc na następnym będzie trzeba porównać siłę hamowania obu emek. Bęben rzadziej się wymienia(szczęki i okładziny) i ma lepszy ręczny, tarcza powinna lepiej hamować i wygląda ładniej :) A no i w sedanach na Europę też chyba bębny?

genior
04-11-10, 13:37
tak jest
bębny :)
ale czy gorsze niż tarcza..

Lukasyaho
04-11-10, 14:41
ale czy gorsze niż tarcza..

Niekoniecznie gorsze ale brzydsze :p

ramzees
04-11-10, 17:13
mialem w ej6 bebny i 262 z przodu a teraz w em2 262 i tarcze tyl 260 i smiem stwierdzic ze jest niebo a ziemia pomiedzy bebnami a tarczami :)

KruKs
04-11-10, 18:25
nie no tarcze o lepiej hamuja i to juz jest stwierdzone dawno przez testy :)

genior
04-11-10, 18:25
chciales powiedziec ze jest niebo a ziemia pomiedzy ej6 a 7 genem hehe

ramzees
04-11-10, 18:28
hehe to tez :D:D zdecydowanie ;p

Leeo
04-11-10, 19:45
w stanach proceder oszczędzania na hamulcach dobrze znany, przykład innych marek, to np 350z, gdzie europejski ma hamulce Brembo. Amerykanie wola napchać dodatków do środka ;) Nie mniej jednak nie hamuje to źle. Hamulce mam zdecydowanie lepsze niż miałem w MA8, a już bez porównania z mondeo mojego brata, który ma przeogromne tarcze z tyłu i z przodu a hamuje beznadziejnie. Trzeba będzie zrobić porównanie na zlocie jak hamują EMki z róznymi hamulcami. Ciekawi mnie jak wyjdą moje bebzony z tarczami, a jak tarcze 262 vs 282 u Cobry.

ramzees
04-11-10, 20:53
skoro jestesmy przy hamulcach to pompe do hamulców mamy 1" ?

misiek962
07-11-10, 12:22
Jak to jest jak sie kupke nowe amory w sklepie jest tam juz wszystko w komplecie czyli odboje gorne mocowanie itd???? czy tylko sam amor a reszte trzeba sobie ruchac samemu????????

LemonR
07-11-10, 13:24
Nie wiem jak w innych ale w przypadku Kayab to w komplecie masz tylko nakrętkę. Górne mocowanie się raczej nie zużywa więc wymieniać nie trzeba. Odboje trzeba obadać do kupienia tylko oryginały w ASO.

KruKs
07-11-10, 16:32
sciagal ktos moze boczek w em2 ? bo probowalem sie dzisiaj dostac do glosnika i nie moglem ... szarpie szarpie sie z tym boczkiem i nie chce isc ... mocno jak cholera siedzi . Ile jest srob w boczku ? 2 w klamce i 1 w rączce ?? help :P

Meentor
07-11-10, 17:23
KruKs wszedzie masz plastikowe zatrzaski + te srobki co mowiles, klamke udalo ci sie zdjac i odczepic wszystkie zaczepy ? ja wyciagalem od strony zamka do góry i tak pod skosem :P

KruKs
07-11-10, 17:59
tak tak, klamka bez problemu :) zastanawialem sie czy przypadkiem niesciaga sie tego boczku na 2 czesci daltego wolalem zostawic :P . Dzieki teraz jestem pewny ze nic nie urwe i moge ciagnac :)

ramzees
07-11-10, 19:23
ja sciagalem czekaj niech se przypone :P
w klamce 2 sruby
pozniej w uhwycie do trzymania 2 sruby
9trzeba go sciagnac by sie do nich dostac) dalej juz tyko zatrzaski :)

Meentor
07-11-10, 20:55
:D ale wiadomo nic na mega siłe :D

eRMD
08-11-10, 00:13
ustawialiście może zbieżność? posiadacie wydruki? ja byłem przed weekendem i to co mnie zaskoczyło to tylnie koła mam pochylone o prawie 2stopnie. To fabrycznie tak jest czy juz te ori drążki trzymające sie zmęczyły trzymaniem??
Reszta wyników jest idealna, przednie koła miałem troszkę zbieżne ale skorygowane do zera. Zbieżność całkowita 4' i jakieś przesunięcie 2'(minuty nie stopnie).

misiek962
08-11-10, 08:28
ustawialiście może zbieżność? posiadacie wydruki? ja byłem przed weekendem i to co mnie zaskoczyło to tylnie koła mam pochylone o prawie 2stopnie. To fabrycznie tak jest czy juz te ori drążki trzymające sie zmęczyły trzymaniem??
Reszta wyników jest idealna, przednie koła miałem troszkę zbieżne ale skorygowane do zera. Zbieżność całkowita 4' i jakieś przesunięcie 2'(minuty nie stopnie).

Ja ustawialem i przy mojej glebie wyszlo tak ze wszystkie kola zmiescily sie na zoltym polu, a co do drazkow to mozna je przerobic na regulowane w prosty sposob przeciac nagwintowac i zalozyc nakretke szeroka. W zimie bede sie za to zabieral bo na przyszly sezon auto pojdze jeszcze nizej
ERMD a gdzie byles ustawiac zbierznosc????

eRMD
08-11-10, 08:49
U mnie było wszystko na zielono tylko pochylenie tylnich kół na czerwonym polu. Na wydruku który mam wpisane jest że górna i dolna granica to 1stopień. Może przez opony(zimowe 195/55/R16) lub felgę ET czy coś innego ?

Pomiary robiłem w Radomiu w firmie MotoLed która ustawia zbieżność rajdówki mojego szefa. Ogarnięta załoga i sporo doświadczenie wiec wykluczam ich błędy.

Lysy
08-11-10, 15:48
u mnie wszystko jest na zielono tylko wlasnie tylne kola mam na okolo 2,30 stopnia :D przez obnizenie :D wczesniej przed obnizeniem bylo git :D

ramzees
08-11-10, 17:13
ja robilem sobie zbieznosc i na sprzecie machy trudno bylo znalesc wpisy do em2 ;/ ale jakas tam znalazlem i tylnie kola mialem pochylone i przednie duzo mniej :) a zbieznosc idealna :)

vosu
11-11-10, 20:24
Witam! poszukuje fajnych dywanikow do swojej em-ki jak rowniez wykladziny bagaznika. W necie jest bardzo wielu sprzedawcow wszelakich dywanikow ale niestety bardzo ciezko znalezc do tego konkretnego samochodu. Jezeli macie sprawdzonego dostawce to prosze o pomoc

eRMD
11-11-10, 20:56
Witamy :)

o dywanikach masz tutaj popisane - http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?80712-EM2-Lans-SQUAD-)/page114 i na 116 jeszcze ramzees dał swoją ocenę i linka do strony z której zamawiał

zapraszam też do stworzenia galerii i pochwalenia sie zapewne ładnym autkiem :)

vosu
11-11-10, 21:25
dzieki za szybka odpowiedz :)
autkiem na pewno sie pochwale.. musze tylko kilka ciekawych fotek pstryknac, z nowymi dywanikami w srodku ;)

urbanrsc
12-11-10, 11:51
z góry sorry za spam ale niestety musze

http://upload.fototube.pl/pics/2010/11/12/org/3a79c9dfff5801eb83d89d76759f768e.jpg

Jakby ktoś był zainteresowany pisać

urbanrsc
12-11-10, 20:07
http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=221867&marka=19_202_Honda&model=114_Civic&silnik=1.7%20Coupe%20%28EM2%29

http://www.mtuning.pl/

Co myślicie o tych tarczach hamlucowych? na tej stronie mtuning nie działa link do tych tarcz ale tam mozecie zobaczyc bo sa do em2, co o nich sądzicie jednych i drugich?

Leeo
12-11-10, 21:53
Jeżeli chodzi o EBC to najtaniej tarcze kupisz u forumowicza civic45 - 680zł komplet, natomiast klocki ebc green u użytkownika allegro - autostyle - 230zł. Ja będę raczej zakładał tarcze brembo oro - 1000zł komplet lub brembo max - 290zł komplet.. :) do tego klocki hawk hps lub ebc green i będzie pięknie :)

ramzees
13-11-10, 11:03
powiedzcie mi jaki nr katalogowy ma kompresor eaton m62 ?? bo wpisujac nazwe to mi takiej nie znajduje jedynie nr katalogowe (programy z mercedesa dostepne tylko w serwisie) a z wyglada wygladaja wszystkie tak samo

cobra524
13-11-10, 11:38
chyba nie ten dział ramzees :D

ramzees
13-11-10, 12:03
dzial techniczny :P a sprawa dotyczy em2 :P myslalem ze moze wiecie ale zobacze w dziale burbo :)

Coke
13-11-10, 16:14
http://otomoto.pl/honda-civic-C16164287.html a co powiecie o tym? wygląda tanio ;P

Leeo
13-11-10, 17:01
kieeepsko.. brakuje paru elementów pod maską, brakuje też zaślepek z tyłu. Prawdopodobnie walona z 2 stron, kierownica w jakimś dziwnym odcieniu, brak naklejek z VIN - widać tylko jedną na tylej klapie. Możesz dla zaspokojenia ciekawości sprawdzić ją po VIN, bo amerykanka, ale ja raczej bym ją darował..

urbanrsc
13-11-10, 19:34
Jeżeli chodzi o EBC to najtaniej tarcze kupisz u forumowicza civic45 - 680zł komplet, natomiast klocki ebc green u użytkownika allegro - autostyle - 230zł. Ja będę raczej zakładał tarcze brembo oro - 1000zł komplet lub brembo max - 290zł komplet.. :) do tego klocki hawk hps lub ebc green i będzie pięknie :)

Leeo to zawsze wie jak dobrze odpowiedziec :)

Mam jeszcze jedno pytanie czy u nas wymiana lożysk w kole z przodu jest mozliwa wymiana tylko lożyska czy całą piate bo znalazlem takie cudo:
http://www.autoczesci.autosowa.pl/index.php?page=01&ar=74191#art

cobra524
13-11-10, 19:53
za 9500zł to mysle ze jaka by nie była to warto :D

KruKs
13-11-10, 20:07
z przodu lozysko z tylu piasta + lozysko . niestety tyl juz przerabialem :/ :P

Leeo
13-11-10, 21:05
za 9500zł to mysle ze jaka by nie była to warto :D

nawet jak ma w title wpisana total loss lub flood? :P

urbanrsc
13-11-10, 23:38
niestety tyl juz przerabialem :/ :P

czyli?

a co myslicie o tym lożysku w linku co podalem wyzej?

KruKs
14-11-10, 20:31
czyli z przodu mozna wymienic samo lozysko zas z tylu jak lozysko padnie trzeba wymienic cala piaste . Koyo to dobra firma, ja akurat mam TNT to to moge polecic bo narazie nic sie nie dzieje :) .

urbanrsc
15-11-10, 16:31
kupilem felgi stalowe na zime i sie tak zastanawiam czy wy wymienialiscie nakretki na szpilki na takie do stalowek czy uwzywaliscie tych orginalnych hondy?

cobra524
15-11-10, 16:37
ja zakładałem na normalne nakrętki tylko że Draga ale to nie ma znaczenia

ramzees
15-11-10, 17:09
a do stalowek tez sie uzywa pierscieni ??

urbanrsc
15-11-10, 17:13
tak pytam bo dzisiaj zakladalem te stalowki i mi koles powiedzial zebym kupil do stalowek bo te orginalne do Hondy sa do aluminiowych felgi i ze moga slabo trzymac... i nie wiem czy mam mu wierzyc

KruKs
15-11-10, 17:53
hmm ty miales w oryginalnych felgach hondy pierscienie ? bo ja nie mialem i jezdze bez :D

cobra524
15-11-10, 17:58
ale może kupił felgi np od opla a tam jus sa potrzebne :D

urbanrsc
15-11-10, 18:02
http://allegro.pl/nowe-felgi-stal-rover-honda-mitsubishi-4x100-15-i1306179032.html kupilem dokladnie ten zalozylem bez pierscienia bo piasta jest taka sama tylko mnie martwia te nakretki bo mi tak nagadal ze nie pasuje de od orginalnych felg Hondy

ramzees
15-11-10, 18:02
ja tez nie mam ale przy 120km.h drzy mi lekko kierownica i chyba pierscionki trza bedzie kupic chyab ze nie wywazone felgi moze dlatego a fele z hondy mam

a co do srub to prawda ze sa inne do stalowek jak i do alusow tak samo ciezarki do wywazania :) ale raczej nie spotkalem sie zeby byly jakies skutki negatywne stosownia tych samych srub do roznych koł

eRMD
15-11-10, 18:19
tak pytam bo dzisiaj zakladalem te stalowki i mi koles powiedzial zebym kupil do stalowek bo te orginalne do Hondy sa do aluminiowych felgi i ze moga slabo trzymac... i nie wiem czy mam mu wierzyc

prawdę Ci powiedział, śruby do ALU masz zakończone o kształcie kuli a do stali zazwyczaj o kształcie stożka (lub odwrotni przyznam się że nie pamietam)

ja tez nie mam ale przy 120km.h drzy mi lekko kierownica i chyba pierscionki trza bedzie kupic chyab ze nie wywazone felgi moze dlatego a fele z hondy mam

sprawdź jaką masz średnicę otworu centralnego, jak taki jak piasty to żadnych pierścieni nie wciśniesz. Jak masz dojście do suwmiarki to fajnie można to zrobić mierząc wcześniej wciśnięty patyczek lub większa zapałkę bo suwmiarka się nie mieści.

Lysy
15-11-10, 18:22
chyba ze utnie w suwmiarce to co przeszkadza :D tak mi kumpel mierzyl ucieta :D

urbanrsc
15-11-10, 18:27
http://motoallegro.pl/nakretki-felg-stalowych-ford-nissan-mazda-gm-inne-i1309222817.html
czyli to chodzi o cos takiego, jutro musze po szrotakch polatac moze cos sie znajdzie.

cobra524
15-11-10, 18:36
jakby ktos chciał stalówki 16" 4x100 to mam do pogonienia :D

Leeo
15-11-10, 20:26
nom, to jest tak, że stożkowe są do alusów, a płaskie do stalówek. Te kręcące się obwódki to do alusów - też miałem takie przy poprzedniej generacji, ale teraz w em2 oem śruby tego nie mają. Kiedyś jak tego nie obczajałem, to jeździłem na stalówkach z nakrętkami stożkowymi od alufelg i nic się nie działo, ale lepiej kupić płaskie i mieć święty spokój.. ;)

Luppus
15-11-10, 23:48
nom, to jest tak, że stożkowe są do alusów, a płaskie do stalówek. Te kręcące się obwódki to do alusów - też miałem takie przy poprzedniej generacji, ale teraz w em2 oem śruby tego nie mają. Kiedyś jak tego nie obczajałem, to jeździłem na stalówkach z nakrętkami stożkowymi od alufelg i nic się nie działo, ale lepiej kupić płaskie i mieć święty spokój.. ;)

tak jak Leeo pisze, stożkowe nakrętki są do aluminiowych, natomiast do stalowych kuliste (nie płaskie). Ogólnie nie powinno się przykręcać kół niewłaściwymi nakrętkami, bo o ile może koła nie odpadną, ale będą słabiej trzymać i można sobie uszkodzić otwory mocujące...

LemonR
16-11-10, 10:35
Ale to nie jest reguła. Felgi aluminiowe mogą również mieć kuliste gniazda. Ja mam dwa komplety takich "alusów" jedne oryginały dla Hondy drugie jakieś inne. Nakrętek nie zmieniam.

Luppus
16-11-10, 14:35
Ale to nie jest reguła. Felgi aluminiowe mogą również mieć kuliste gniazda. Ja mam dwa komplety takich "alusów" jedne oryginały dla Hondy drugie jakieś inne. Nakrętek nie zmieniam.

Tak, odnośnie aluminiowych, ori felgi mają kuliste gniazda, nie ori mają stożkowe, przynajmniej te z którymi się spotkałem. Tak czy inaczej obstaje za tym by do każdego kompletu kół mieć komplet nakrętek :)
PZDR

LemonR
16-11-10, 15:01
NIE ma sztywnego podziału. Trzeba spojrzeć w gniazdo nakrętki lub palcem wymacać czy kula czy stożek. Co znaczy ori felga czy to ta z zaślepką z literą H. Może być różnych producentów z różnym gniazdem.

ramzees
19-11-10, 12:01
Orientuje sie ktoś czy licznik, i czesci karoseri jak maska zderzaki itp pasuje do naszych em2 po lifcie ? chce zrobic polifta a tajle z em2 po lifcie ciezko dostac a z tego co sie rozglądam szybciej znajde od sedana :)

misiek962
19-11-10, 23:40
masz tutaj nr gg do kolesia ktory przebial na polifta

3028928
pytaj jego co i jak a tutaj masz link jak to mu szło
http://hondapodkarpacie.org/showthread.php?3253-Honda-Civic-Red-USA

urbanrsc
20-11-10, 12:11
Ktoś tu albo na swoim temacie pisał że kupił nowe felgi z oponami i coś tam biło i nie moge sobie skojarzyć kto i gdzie to było. Jak ktoś kojarzy to podajcie link :)

EM2
23-11-10, 13:41
Witam,

mam zamiar kupić EM2 i wypatrzyłem tą sztuke

http://moto.allegro.pl/honda-civic-coupe-klima-17-alu-piekna-z-niemiec-i1323348662.html

czy ktoś może ją oglądał lub moze coś powiedzić o tym egzemplarzu?

Leeo
23-11-10, 14:46
Na pierwszy rzut oka nie ma za bardzo się do czego przyczepić, ale auto od handlarza, który ma parę kont na allegro http://www.google.pl/search?q=507-+097-+568&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a silnik myty, no i dosyć mocno obniżona. Sprzedający widać specjalizuje się w sprowadzaniu [H].

EM2
23-11-10, 14:58
no fakt, handlarz
ale EMka wygląda ładnie, nie mam odniesienia do oryginału więc nie wiedziałem że to duża gleba, przez tel. mówił że lekko obniżona :)
pytałem też o tłumik rodem z calibry to twierdzi że jest cichy :)

boję się tej niskiej zawiechy trochę :/

jacor
23-11-10, 19:43
Witam,

mam zamiar kupić EM2 i wypatrzyłem tą sztuke

http://moto.allegro.pl/honda-civic-coupe-klima-17-alu-piekna-z-niemiec-i1323348662.html

czy ktoś może ją oglądał lub moze coś powiedzić o tym egzemplarzu?

odnośnie samego egzemplarza tak jak napisał Leeo silnik myty no i obniżona. co do samego handlarza to pamiętam jakiś czas temu sprzedawał ogrom coupe VI gena, jak ja się rozglądałem za Hondą dla siebie ale było to już dosyć dawno temu, miałem zamiar kupić właśnie VI gena od tego handlarza, nie wiem czy to ten sam ale wnoszę że tak bo jest on z Bydgoszczy i ogólnie oprawa graficzna ogłoszenia identyczna - wtedy słyszałem o tym handlarzu same złe opinie, że samochody na zdjęciach wyglądają przyzwoicie natomiast jak już się ktoś pofatygował po auto to było duże zdziwienie bo auto niczym nie przypominało tego z ogłoszenia. były to informacje zdobyte na tym forum, więc handlarza odpuściłem - nie twierdze że podobnie będzie z tym modelem ale wydaje mi się że warto znać takie uwagi coby potem nie było dużego rozczarowania

EM2
26-11-10, 19:15
no dobra więc wybrałem się po granatową ślicznotkę ;) do Bydgoszczy.

(zamieszcze fotki i ogloszenie może komuś się przyda bo linki szybko wygasaja)

HONDA CIVIC COUPE 2001r PIĘKNE AUTO O SPORTOWYM CHARAKTERZE, 1.7 16V 120 KM AUTO ŚWIEŻO SPROWADZONE Z NIEMIEC. AUTO JEST W PIĘKNYM STANIE - WIDAĆ TO NA ZDJĘCIACH. SAMOCHÓD MIAŁ W NIEMCZECH TYLKO DWÓCH WŁAŚCICIELI!!! PRZEBIEG JEST RZECZYWISTY I UDOKUMENTOWANY: KSIĄŻKA SERWISOWA HONDY W NIEMCZECH PROWADZONA DO 2008 ROKU!! ORAZ RACHUNKI I PRZEGLĄDY ZE STACJI DIAGNOSTYCZNYCH Z WYSZCZEGÓLNIONYMI PRZEBIEGAMI!!, AUTO SERWISOWANE!!, PRZYJECHAŁO CAŁE!!!, NA WŁASNYCH KOŁACH.
WYPOSAŻENIE:
KLIMATYZACJA
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
ELEKTRYCZNE SZYBY
PODGRZEWANE LUSTERKA
4 X AIRBAG,
ABS,
WSPOMAGANIE KIEROWNICY,
CENTRALNY ZAMEK Z PILOTEM,
17 CALOWE ALUFELGI
RADIO CD
AUTOALARM
IMMOBILISER, ELEKTRYCZNIE REGULOWANE REFLEKTORY. PRZEGLĄDY POTWIERDZAJĄ ORYGINALNY PRZEBIEG, AUTO MIAŁO WYMIENIONY: PASEK ROZRZĄDU PRZY 120 TYS W 2006, NOWE TARCZE HAMULCOWE I KLOCKI W 2009!! SILNIK SUCHY, ZAWIESZENIE - SUPER NA NASZE DROGI - NIE STUKA, NIE PUKA, BARDZO ZADBANE WNĘTRZE, PLASTIKI NIEWYTARTE. REGULARNIE WYMIENIANE PŁYNY, ŚWIECE, OLEJE. W AUCIE NIE PALONO. AUTO W BARDZO DOBRYM STANIE TECHNICZNYM!! AUTO GODNE UWAGI !! POLECAM!!!!!! MOŻLIWOŚĆ SPRAWDZENIA AUTA NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ. MOŻNA WRACAĆ NA KOŁACH.
CENA DO NEGOCJACJI.
WIĘCEJ INFORMACJI
TEL. 507- 097- 568
cena 17900 plus opłaty

http://img404.imageshack.us/img404/365/13346219.jpg (http://img404.imageshack.us/i/13346219.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://img686.imageshack.us/img686/7014/73509329.jpg (http://img686.imageshack.us/i/73509329.jpg/)

http://img101.imageshack.us/img101/2568/77947701.jpg (http://img101.imageshack.us/i/77947701.jpg/)

http://img130.imageshack.us/img130/5700/15936079.jpg (http://img130.imageshack.us/i/15936079.jpg/)

http://img690.imageshack.us/img690/89/53960557.jpg (http://img690.imageshack.us/i/53960557.jpg/)

http://img251.imageshack.us/img251/7056/74115066.jpg (http://img251.imageshack.us/i/74115066.jpg/)

http://img542.imageshack.us/img542/4253/57254535.jpg (http://img542.imageshack.us/i/57254535.jpg/)

http://img16.imageshack.us/img16/3082/32074964.jpg (http://img16.imageshack.us/i/32074964.jpg/)

pan sprzedający bardzo zagadkowy, musiałem czekać na niego 1,5 h ale się pojawił, nie chciał powiedzieć do ostatniej chwili gdzie auto stoi, udzielał znikomych informacji, na oględziny auta przyjechał bez kluczyków ale nie było po co zaglądać do środka ponieważ po pomiarze elektronicznym czujnikiem lakieru na tylnym lewym błotniku pokazało 1540!!!!! gdy normalnie nie przekracza 200 i tak było na reszcie samochodu, jednym słowem jednawielka szpachla na tym tylnym błotniku, auto cale spolerowane wszędzie w zakamarkach resztki pasty :) dokumentów odnośnie przebiegu nawet nie oglądałem ale środek dość mocno zniszczony, na tylnej osi spory negatyw zapewne przez obniżenie widoczny z daleka na prawej stronie jakby wiekszy na lewej mniejszy, nie bylo kluczykow wiec nie uruchomilem nawet tego cuda takze nie bylo mi dane uslyszec ten wydech rodem z calibry :)
ogolne wrazenia negatywne zarowno po kontakcie z panem handlarzem jak i po ogledzinach auta.
ma jeszcze czarnego coupe VII gen ale nie wystawia i integre rype R

NIE KUPIŁEM OCZYWIŚCIE :)

jacor
26-11-10, 19:17
kupiłeś nie kupiłeś ?

LemonR
26-11-10, 19:26
... ślicznotkę ;) ...

Chyba nie kupił.

EM2
26-11-10, 19:57
kolejna sztuka jaką oglądałem:

ogłoszenie otomoto:
AUTO JEST JUŻ ZAREJESTROWANE.
autko świeżo sprowadzone z niemiec od pierwszego właściciela.
stan techniczny super,nic nie stuka nic nie puka.
przebieg udokumentowany.
WYPOSAŻENIE:
WSPOMAGANIE,ABS,KLIMATYZACJA,ELEKTRYCZNE SZYBY,ELEKTRYCZNE LUSTERKA+PODGRZEWANE,CENTRALNY ZAMEK,DZIELONA TYLNA KANAPA,REGULACJA WYSOKOŚCI KIEROWNICY I FOTELA KIEROWCY,
AUTO CAŁKOWICIE BEZWYPADKOWE.
POLECAM
Tel:509-820-820
miejscowosc Rokiciny pod Łodzią
cena 16900

http://img695.imageshack.us/img695/4531/17857358.jpg (http://img695.imageshack.us/i/17857358.jpg/)

http://img210.imageshack.us/img210/4489/26982292.jpg (http://img210.imageshack.us/i/26982292.jpg/)

http://img153.imageshack.us/img153/2829/11054428.jpg (http://img153.imageshack.us/i/11054428.jpg/)

http://img59.imageshack.us/img59/8514/54540383.jpg (http://img59.imageshack.us/i/54540383.jpg/)

http://img259.imageshack.us/img259/7932/91355249.jpg (http://img259.imageshack.us/i/91355249.jpg/)

no i tu kolejny handlarz :/
w szopie z 5 aut i właśnie jechał po następne
przez tel miły kontakt ale na miejscu tak sie rozgadal ze ciezko bylo o cokolwiek zapytac tak nawijał :D
ogolnie auto po pomiarze lakieru ok nic nie malowane ale strasznie zniszczone i zaniedbane, lakier mocno porysowany, a na tym czarnym widac bylo bardzo :/ lekko przytarte prawe drzwi, kilka wiekszych odpryskow lakieru na karoserii - porobione zaprawki :/ szyba przednia nieoryginalna, od spodu wszystko zdrowe poniewaz pan nawet udostepnil u siebie w garazu kanał jednak w tym że garazu zobaczylem na scianie z 10 kierownic od różnych aut... w jakim celu chyba nie musze tlumaczyc :) fotel kierowcy mocno sie kiwał przod tył- duzy luz!

tego tez NIE KUPILEM :)

cobra524
26-11-10, 20:07
To że fotel sie kiwał to normalne w tych autach:D

Leeo
26-11-10, 20:08
fajnie to opisujesz, będzie dla następnych :) Nikt tego wcześniej tak dokładnie nie robił.

fotel kierowcy mocno sie kiwał przod tył- duzy luz!
to akurat wada seryjna, w wielu egzemplarzach to występuje, nawet w 3D.

EM2
26-11-10, 20:40
no to lecimy dalej następna:

ogloszenie otomoto:

Cena (brutto):

13 900 PLN / 3 454 EUR

Sportowy / Coupe
Informacje:

Wersja: VII, Rok produkcji: 2002, Przegląd: 10/2012, 46 244 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 120 KM (88 kW), Pojemność skokowa: 1700 cm³, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 2/3, Kraj pochodzenia: Niemcy.
OC+AC już od 540 zł rocznie - oblicz swoją składkę online
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, pod. przednia szyba
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy
Opis pojazdu:

Witam sprzedam HONDE CIVIC COUPE w kolorz srebrny metalik auto sprowadzone z NIEMIEC
w BARDZO BOGATEJ WERSJI wyposazeniA

- KLIMATYZACJA
- 4- PODUSZKI POW
- ELEKTRYCZNE SZYBY
- ELEKTRYCZNE LUSTERKA
- ELEKTRYCZNIE REGULOWANE SWIATŁA
- CENTRALNY ZAMEK+ STEROWANIE Z PILOTA
- WSPOMAGANIE KIEROWNICY I REGULOWANIE KIEROWNICY
- ABS
- RADIO ORGINAŁ HONDA
- FELGI Z NOWYMI OPONAMI ZIMOWYMI 15 CALI
- IMOBILIZZER ALARM
- WELUROWA TAPICERKA + IDEALNY STAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- FOTEL KIEROWCY REGULOWANY W 3 PŁASZCZYZNACH
- DODATKOWE SWIATO STOPU
- BARDZO DYNAMICZNY I OSZCZĘDNY SILNIK

STAN TECHNICZNY I WIZUALNY JAK W NOWYM AUCIE
WNĘTRZE CZYSTE I ZADBANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

100% ORYGINALNY PRZEBIEG POTWIERDZONY KSIAZKA SERWISOWA + WSZYSTKIE RACHUNKI Z ASO HONDA
- AUTO BEZWYPADKOWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
- 1 WŁASCICEL
- AUTO POSIADA TUV NIEMIECKIE BADANIE TECHNICZNE CO SWIADCZY O JEGO BARDZO DOBRYM STANIE TECHNICZNYM

PO WYKUPIENIU UBEZPIECZENIA U MNIE NA MIEJSCU ZA 99 ZŁ MOŻNA WRACAĆ DO DOMU NA KOŁACH
100% ORYGINAŁ PRZYJEDZIESZ I KUPISZ

POZDRAWIAM I ZAPRASZAM SERDECZNIE
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , jelenia góra (woj. dolnośląskie),
tel.: +48 787989471 , +48 787989471

http://img29.imageshack.us/img29/9826/92276035.jpg (http://img29.imageshack.us/i/92276035.jpg/)

http://img121.imageshack.us/img121/1066/91283857.jpg (http://img121.imageshack.us/i/91283857.jpg/)

http://img338.imageshack.us/img338/2616/10534943.jpg (http://img338.imageshack.us/i/10534943.jpg/)

http://img254.imageshack.us/img254/2519/42928500.jpg (http://img254.imageshack.us/i/42928500.jpg/)

no i tu kolejny handlarz, tej sztuki nie oglądałem na żywo a to dlatego iż rozmowa z tym panem była na tyle miła że skończyła sie po kilku zdaniach :)
chyba miał pretensje ze w ogole zadzwonilem i zawracam mu dupe zamiast od razu przyjezdzac i kupowac :)
po rozmowie z tym delikwentem utwierdzilem sie w przekonaniu ze ludzkie chamstwo nie zna granic :D

na chwile kiedy szukałem godna uwagi wydała mi sie jeszcze ta sztuka:

ogloszenie otomoto:

Informacje:

Wersja: VII, Rok produkcji: 2002, 132 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 125 KM (92 kW), benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 2/3, Status pojazdu sprowadzonego: przygotowany do rejestracji/opłacony, Kraj pochodzenia: Belgia.
OC+AC już od 540 zł rocznie - oblicz swoją składkę online
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

AUTO SPROWADZONE Z BELGI W IDEALNYM STANIE TECHNICZNYM I WIZUALNYM ZAKUPIONY OD PIERWSZEGO WŁASCICIELA 100% BEZWYPADKOWY WYPOSAZONY W EL.SZYBY EL.LUSTERKA ABS CENTRALNY ZAMEK KLIMATYZACJA RADIO+CD WSPOMAGANIE KIER.ALUFELGI 15"HONDA OPŁACONY GOTOWY DO REJESTRACJI MOZLIWOSC ZAKUPU NA RATY LUB KREDYTU WŁASCICIEL NIE PALACY BARDZO CZSTY ZADBANY SRODEK GORACO POLECAM!!!
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
AUTOKAREN
HYPTY 2
30-698 KRAKOWTel: +48 - 505 - 995042
Fax: +48 - 12 - 6547122

http://img413.imageshack.us/img413/7848/22877861.jpg (http://img413.imageshack.us/i/22877861.jpg/)

http://img200.imageshack.us/img200/4108/39159148.jpg (http://img200.imageshack.us/i/39159148.jpg/)

http://img139.imageshack.us/img139/9751/59154672.jpg (http://img139.imageshack.us/i/59154672.jpg/)

http://img203.imageshack.us/img203/5332/73584783.jpg (http://img203.imageshack.us/i/73584783.jpg/)

http://img220.imageshack.us/img220/140/20072003.jpg (http://img220.imageshack.us/i/20072003.jpg/)

http://img199.imageshack.us/img199/6067/78293130.jpg (http://img199.imageshack.us/i/78293130.jpg/)

http://img831.imageshack.us/img831/6008/32728968.jpg (http://img831.imageshack.us/i/32728968.jpg/)

no i tu miłe zaskoczenie ;)
pomimo że pan sprowadza auta na i je sprzedaje to zupełnie inny od poprzednich :) grzeczny, kulturalny i pomocny.
stan auta: po pomiarze lakieru nic nie bylo malowane, środek czysty i zadbany, na rogach zderzakow ze dwie leciutkie obcierki ale naprawde minimalne pewnie dadza sie spolerowac, wszystkie szyby oryginal, fotel kierowcy w dobrym stanie nie latajacy w zakresie 45 stopni :) no moze minimalnie oparcie ale w ogole tego nie czuc, doslownie odrobinke, jedyne co mnie zastanawia to to ze ma na dachu antenke a te inne EMki nie mialy... o co chodzi? dach mierzylem i nie byl malowany ktos sobie dorobil antenke na dachu? a te sztuki co nie maja na dachu to gdzie maja?
motor D17A8 jak perzyjechalem to byl wymyty

no dobra przyznam sie KUPILEM W KONCU TA :D

spalanie tez chyba niezle bo na zbiorniku po trasie zrobilem 635km przy predkosci ok.130
zrobilem test na autostradzie to przy dużym czolowym wietrze pojechal 215km/h (do 200 bardzo szybko poszlo)

co Wy na to Koledzy znawcy?
:)

leon980
26-11-10, 21:11
antena jest w tylnej szybie pionowe paski

EM2
26-11-10, 21:18
to ciekawe na h...j dali na dachu? :/
moze slabo zbierala czy jak...
no to mam wyjatkowa sztuke :D

cobra524
26-11-10, 21:20
tyle tylko że ona ma 120KM a nie 125 tak jak w ogłoszeniu :D

EM2
26-11-10, 21:21
Oszukali mnie!!

:D

cobra524
26-11-10, 21:25
wersja 125 konna troszke się rożni :D a tak to wygląda ok :D

EM2
26-11-10, 21:29
sprzedajacy cos mowil ze jakis czas temu ktos z klubu hondy ogladal ja ale nie kupil...
moze ktos z forum?
acha i z mankamentow co wyszlo na stacji diag to ma tylne amory do wymiany

Leeo
26-11-10, 22:23
no i nie przeczytałeś pierwszej strony z EM2 squad :) 125 na vtecu różni się kilkoma istotnymi detalami.. Z antenką to niezły myk - moze od cb radia? Fabryczna zbiera super, nie ma potrzeby instalowania innej.

Witamy w naszym skromnym gronie :) mam nadzieje, że zobaczymy się na zlocie :)

EM2
26-11-10, 22:46
Ja również witam zacne grono posiadaczy EM2 ;)
W moim przypadku to był trochę zakup na spontana ponieważ skasowałem swoje poprzednie auto na drzewie i potrzebowałem dość szybko coś kupić, coś innego, niebanalnego, mało spotykanego coś z dusza i charakterem ;) a te piękne klasyczne nadwozie coupe przemówiło do mnie ;)
Mam nadzieję że kupiłem dobry egzemplaż i będę się nim długo cieszył.

Fakt, przyznaję że nie przeczytałem pierwszej strony z EM2 squad :) mam jeszcze troche problemy w sprawnym poruszaniu się po tym forum i do porządku jaki tu panuje :)
(porządku w sensie rozlokowania różnych tematow)

A wracając do antenki to podsunąłeś mi niezły pomysł, pogrzebie tam przez weekend i wyczaje co i jak tam jest.
Pewnie jeszcze bede pytal przez jakis czas o wiele rzeczy wiec prosze o wyrozumialosc ;) nie wkurzajcie sie na mnie jak palne cos z dupy :)
pozdro

KruKs
27-11-10, 00:13
Gratulacje zakupu :) przed pytaniem staraj sie uzywac opcji szukaj ;)

misiek962
27-11-10, 15:56
Cobra dobrze mowi nie ma Vitka, zakladaj temat i go!!!

Lukasyaho
27-11-10, 23:11
Cobra dobrze mowi nie ma Vitka,

Zawsze może mieć :D

zakladaj temat i go!!!

Dokładnie zakładaj bo dawno nowej emki nie było :D

bartyzelekd
27-11-10, 23:39
Kolego ja właśnie byłem już umówiony z tym gościem od tej Emki co Ty kupiłeś ale ale nie zdążyłem jechac bo kupiłem ta co mam ale ten koles wydawał sie dosc konkretny jak z nim gadałem. Z ciekawosci jeżeli moge wiedziec to za ile ja wyrwałes bo na wiosne kosztowała 18000. Gratuluje zakupu i życzę żeby się dobrze sprawowała a na pewno bedzie bo to przecież EM2!!!

EM2
28-11-10, 08:56
Zgadza sie, pomimo ze sprowadza auta na zarobek to facet bardzo grzeczny, konkretny i pomocny w odróżnieniu od wszystkich pozostalych u ktorych bylem wczesniej.
Tajemnica żadna :D kupiłem za 17tys po wszystkich opłatach, przeglądach itd tylko zarejestrować. No i ma ciekawe alu Hondowskie co prawda 15-tki ale sa ;) na zime jak znalazl :) a na lato pomysle o wiekszych ;)

EM2 RULEZ :cool:

ramzees
28-11-10, 10:14
witamy w naszym skromnym gronie :) rośniemy w siłę :)

a vitkiem sie nie przejmuj zawsze mozesz minime zrobic :) ewnetualnie kompresor, burbo lub k serie chyba najtanszy ze swapow to k24a3 190km lub k20a3 160 km (chodzi mi o koszt silnika)

Lukasyaho
28-11-10, 11:31
Dobra to teraz niech mi ktoś pomoże i napisze mi z jaką siłą dokręca się głowicę w naszych hankach ??

karcios
28-11-10, 22:38
Witam wszystkich mam nan sprzedaż EM2 naprawde polecam. http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-bezwypadkowa-idealna-C16417067.html Chetnie odpowiem na wszystkie pytania.

Leeo
28-11-10, 22:47
troch się spóźniłeś, bo 2 dni temu kolega jeszcze szukał :) Poza tym zrobiłeś typowy błąd osoby nie mającej pojęcia o EM2 :) Silnik ma moc 120KM, bo sprzedajesz wersje bez vteca. No i jaki komputer? :)

karcios
28-11-10, 23:06
ups moj blad. Dopiero dzisiaj wystawilem autko na sprzedaz, kupilem dla siebie ale niestety mam problem z pieniedzmi i musze sprzedac autko :( troche doinwestowalem ja ale nagle wydatki nie pozwola mi na zarejestrowanie auta i utrzymanie go :( Honda w stanie igla zdjecia nie oddaja tego jak wyglada na realu.

EM2
29-11-10, 13:56
Honda w stanie igla...

jak widziałem w tytule bądź opisie IGŁA to nawet nie dzwoniłem :D :D :D

a autko jest mi znane w sensie było juz wcześniej kilka razy wystawiane ale kolor mi nie pasował ;) więc nie byłem zainteresowany.

karcios
29-11-10, 18:32
Moj honda to naprawde okaz jezeli chodzi o stan techniczny i wizualny to gwarantuje :) Wiem ze wiekszosci jak jest napisane stan idealny to potem wychodzi ze to padla bo tez szukalem. Ten egzemplarz to to okaz urody :D

eRMD
29-11-10, 19:28
drażnisz takim zachwalaniem i cierpliwie czekam aż znikniesz (a tak sie stanie jak sprzedaż), każdy post to spam i jak bym szukał auta nawet bym sie nie zainteresował Twoim autem - koniec OT

karcios
29-11-10, 19:41
Dlaczego Cie draznie ? Moj post byl skierowany do forumowicza "EM2" poniewaz powiedzial ze jak widzi ze napisane jest igla to nawet nie dzwoni. Chetnie zapytam dlaczego bys sie nie zainteresowal moim autem ?

EM2
29-11-10, 21:43
pewnie pytasz mnie wiec odpowiem:
co sprzedajesz? auto czy igłę? bo wiesz, to dwie różne rzeczy ;)

napisałem też że widziałem auto bo było juz wystawiane więc jak to sie ma do Twojego stwierdzenia że "dopiero dzis wystawilem" tego jakoś nie skomentowałeś ;) zresztą nie o to tu chodzi żeby się kłócić czy spierać wystawił czy nie, pierwszy raz czy siódmy, zalogowałeś się zapewne żeby dotrzeć do większej ilości potencjalnych klientów - zrobiłeś to i już. nie ja tu jestem modem od oceniania zasadnosci postow.
pozdrawiam Cie i ciesz sie autem póki nie sprzedasz ;)

karcios
29-11-10, 22:43
napisałem też że widziałem auto bo było juz wystawiane więc jak to sie ma do Twojego stwierdzenia że "dopiero dzis wystawilem" tego jakoś nie skomentowałeś ;)

Moge to bardzo prosto wyjasnic auto bylo wystawione na otomoto przez poprzedniego wlasciciela ja kupilem auto od niego ale kasy brakuje a jest mi teraz bardzo potrzebna (sprawy rodzinne) i musze sprzedac:(

Koniec z tematem sprzedazy mojej bo kazdy uwaza ze jestem tu by reklamowac auto, jak sprawuja sie wam EM2 ? Gdzie kupowac czesci tuningowe do niego bo widze ze na allegro to bida jest.

Lysy
29-11-10, 23:27
bo co chcesz cokolwiek zakladac jezeli sprzedajesz i potrzebujesz kasy bo nie rozumiem?

Lukasyaho
30-11-10, 00:04
Panowie dosyć spamu to jest dział techniczny a nie licytacja auta, jak chcesz sprzedać auto to w odpowiednim dziale koniec tematu

KruKs
30-11-10, 14:41
" Gdzie kupowac czesci tuningowe do niego bo widze ze na allegro to bida jest. "

najlepiej w USA

EM2
02-12-10, 10:19
...pierwszy tysiąc km za mną i milion przede mną moją kochaną EM2 ;)
pozdrawiam wszystkich posiadaczy ;)

Meentor
02-12-10, 12:22
a gdzie temat emki ?:P

kasik
02-12-10, 14:10
dobra.. czy jest tu na forum gdzies temat co jaka wersja powinna miec i jak sie nie nabrac na mix ? :P

Leeo
02-12-10, 15:34
na pierwszej stronie EM2 squad jest sporo informacji na ten temat.

Lysy
02-12-10, 15:43
kto zna kogos kto by mial type-r bitego i przedni znaczek w dobrym stanie na zbyciu? :D

jacor
02-12-10, 19:10
szukaj na allegro

kasik
03-12-10, 01:02
na pierwszej stronie EM2 squad jest sporo informacji na ten temat.

thx.. bo caly czas mysle o zmianie ;P

eRMD
03-12-10, 07:50
Kasiu czekamy na Ciebie w naszym składzie :)

KruKs
03-12-10, 08:48
...pierwszy tysiąc km za mną i milion przede mną moją kochaną EM2 ;)
pozdrawiam wszystkich posiadaczy ;)

oooo bedzie jakas bratnia dusza w 3miescie ? :D

EM2
05-12-10, 09:03
rzekłbym że juz jest :P
;)

KruKs
05-12-10, 14:59
no to trzeba sie ustawic :D jak sie pogoda troche uspokoi chyba ze smigniemy na jakis zlot h3m pod dach :]

Leeo
05-12-10, 16:09
Chlopaki, a zna ktorys z Was Borka, ktory jezdzil czarnym VIII gen z wlepami H3M? Cos wiecej o tym autku chialbym wiedziec, bo znajduje sie teraz w komisie przy aso, a wlasciciel smiga juz nissanem.

KruKs
05-12-10, 16:44
kojarze goscia ale niestety nie wiem nic o aucie :/ ale zaloguj sie na honda.gda.pl tutaj masz link do jego profilu http://www.honda.gda.pl/smf/index.php?action=profile;u=4710 i zobacz posty przez niego pisane , napewno tez beda o jego aucie :) .

Leeo
05-12-10, 17:04
no ja go już znalazłem na H3M, ale nie ma tematu o jego aucie, nawet nie ma w dziale sprzedam mimo tego, że jest wystawiony na allegro. Może ktoś od Ciebie go zna i wie jak śmigał tym cifem, bo to niby s salonu z Polski od pierwszego właściciela :) http://otomoto.pl/honda-civic-pewne-auto-z-gwarancja-C15087765.html

Zdobyłbyś dla mnie takie info? :)

karcios
05-12-10, 21:16
http://allegro.pl/uklad-dolotowy-cai...343465490.html Czyli jak kupie ten dolot to wywalam stary uklad i montuje ten. Jak ktos moze niech zapoda jak to pod macha wyglada i jak ukladaja sie te rury. Pozrawiam

ramzees
06-12-10, 10:37
Leoo a co sie nim tak interesujesz ?? chcesz sie pozbyc emki ?

mi sie jakos tylko w coupe podoba fg-3 :)

KruKs
06-12-10, 11:10
no ja go już znalazłem na H3M, ale nie ma tematu o jego aucie, nawet nie ma w dziale sprzedam mimo tego, że jest wystawiony na allegro. Może ktoś od Ciebie go zna i wie jak śmigał tym cifem, bo to niby s salonu z Polski od pierwszego właściciela :) http://otomoto.pl/honda-civic-pewne-auto-z-gwarancja-C15087765.html

Zdobyłbyś dla mnie takie info? :)

ok postaram sie cos wiecej sie dowiedziec :)

Zna ktos moze felgi tej firmy http://www.inovit.pl/tuning.php ?? Albo zna kogos kto ma felgi tej firmy ?

jacor
06-12-10, 14:30
mi sie jakos tylko w coupe podoba fg-3 :)

chyba fg2 :p

ciekawe Leeo czy będziesz mógł od czasu do czasu pośmigać VIII genem :D hahaha. ale było nie było zupełnie inne auto (wg mnie lepsze niż VII gen)

Leeo
06-12-10, 15:34
moja baba chce kupić :) namawiałem ją na UFO, ale kurde, teraz dobra oferta na lancera :) Można mieć nówkę z salonu 143KM z całkiem zacnym wyposażeniem za 54tysie. Póki co sam zacząłem namawiać na lancerka :) No, ale gdyby ta czarna okazała się fajnym okazem, to może bym miał jakiś wpływ :D

karcios
06-12-10, 20:47
Może ktoś wie gdzie można kupić tanio rozpórkę górna do em2 z 2002r ?

Leeo
06-12-10, 21:15
Może ktoś wie gdzie można kupić tanio rozpórkę górna do em2 z 2002r ?
najpierw poczytaj sobie pierwszą stronę, bo w większości wypadków rozpórka wyklucza dolot.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?80712-EM2-Lans-SQUAD-%29

EM2
07-12-10, 12:29
no to trzeba sie ustawic :D jak sie pogoda troche uspokoi chyba ze smigniemy na jakis zlot h3m pod dach :]
spoko, zorganizujemy jakiegos spotengensa ;) odezwe sie na PW

karcios
07-12-10, 20:27
Potrzebuje informacji czy ktoś mial już założony u sibie taki układ dolotowy ? Cena jest atrakcyjna 275zl czyli około 100zl taniej niz simoty. Interesuje mnie czy ktoś montował go i miał jakieś problemy z montażem, przerabiał coś ? Dolot jest firmy PRO-RACING Jak ktoś ma fotke jak to wygląda pod macha ? Widziałem u Leeo że ma układ simoty a ten jest firmy PRO-RACING.

http://allegro.pl/sportowy-dolot-powietrza-honda-civic-ex-2001-i1318209780.html

Lysy
07-12-10, 22:20
po pierwsze Leo nie ma Simoty, po drugie ja mam podobny a moze nawet taki sam dolot zobacz u mnie w temacie..

misiek962
07-12-10, 23:42
po pierwsze Leo nie ma Simoty, po drugie ja mam podobny a moze nawet taki sam dolot zobacz u mnie w temacie..

masz taki sam

cobra524
09-12-10, 11:27
Ja miałem taki sam dolot kiedyś, z montażem nie bd miał problemu. Ogólnie to nieważne jaka firma bo doloty i tak bd powyginane w ten sam sposób :D

Leeo
09-12-10, 15:15
Ja miałem taki sam dolot kiedyś, z montażem nie bd miał problemu. Ogólnie to nieważne jaka firma bo doloty i tak bd powyginane w ten sam sposób :D

Co Ty gadasz ziom, przecież sam masz teraz inaczej wygięte niż wcześniej :) alegrowe wynalazki typu aoma wychodzą z przepustnicy płasko(położone bliżej silnika) na wzór injena, natomiast te typu aem, k&n idą najpierw do góry, a potem schodzą w dół(moim zdaniem rura się wtedy mniej nagrzewa).

Lukasyaho
09-12-10, 22:56
Zawsze można dolot odizolować :)

EM2
13-12-10, 11:37
Dobra Panowie, zacząłem tuningować fure ;););)

http://img8.imageshack.us/img8/3227/zdjcie143a.jpg (http://img8.imageshack.us/i/zdjcie143a.jpg/)

Lukasyaho
13-12-10, 12:40
Dobry mod +10 do lansu :D

EM2
13-12-10, 13:42
musze jechac teraz sie shamowac ;)

misiek962
13-12-10, 16:35
Dobry mod +10 do lansu :D

a minus do przyjspieszenia 'masa robi swoje' :-)

ramzees
13-12-10, 17:49
kurna wlaśnie sie dowiedzialem ze CRV były z k seria naped AWD :)

szkoda że nie dyponuja taka gotówką bo kreci mnie 4x4

ceny aut spadaja wiec moze powoli swapy spwadna :)

ramzees
13-12-10, 19:47
ku mojemu zdziwieniu cena napedu nie jest jakas kolosalna
skrzynia+sprzeglo+wal+dyfer+poloski+zwrotnice z piastami 2000

Lukasyaho
14-12-10, 00:18
No całkiem przystępna cena :)

cobra524
14-12-10, 18:53
tak a gdzie to ramzes zmioescisz w em2 jak nie ma tunelu ani nic:/ chyba ze bedzie stała wyzej niż seria:D

ramzees
14-12-10, 21:41
hehe nie no ze bedize awd w em2 to 5 % szans mowie tylk oze fajnie sie jezdzi z tym w zime mialem okazje pojezdzic CRv :) ale te nadwozie do mnie nie przemawia :P skoro w V gen sie miesci to mysle ze w em2 tez by siadlo :)

koszt czesci nie jest jakis duzy ale koszt wlozenia tego napewno z 3x wiekszy niz czesci

zeby weszlo awd to robota by musial kosztowac tyle co czesci :P jeszcze 2 miechy i silniczek przyjedzie :)

jacor
14-12-10, 21:48
Panowie pytanie. pękła z zimna linka od bagażnika w ES7 mojej siostry. pytanie ciężko się takie ustrojstwo wymienia ? (koszt linki dla potomnych w ASO 250 zł)

Lukasyaho
14-12-10, 23:10
tak a gdzie to ramzes zmioescisz w em2 jak nie ma tunelu ani nic:/ chyba ze bedzie stała wyzej niż seria:D

Zawsze można wyciąć tunel :D

(koszt linki dla potomnych w ASO 250 zł)

Ale kosmos cena :D

ramzees
14-12-10, 23:13
250 zl za linke :o w sklepie co dorabiaja linki na zamowienie dasz z 80 zl a wymiana raczej nie powinna byc uciazliwa (jedynym problemem vedzie dosc spora rozbiorka auta gorzej moze byc z regulacja trzeba bedzie poswiecic kilka chwil by odpowiednia ja naciagnac na ciegnie :)

Leeo
14-12-10, 23:35
jacor, a może prościej założyć siłownik i mieć bagażnik na pilota :) Mnie to wyszło 100zł dopłaty przy instalowaniu alarmu, a *****iście przydatna sprawa.

EM2
15-12-10, 00:54
no mi wlasnie chodzi po glowie bagarek na pilota ;) musze sie rozejrzec za jakims zestawem