Zobacz pełną wersję : Coupe & Sedan - ogólne info
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
Pytałam w Rz i taką cenę mi podali, bo że nietypowy silnik i że gaz i takie tam.... niby w 3 godz by się z tym uwinęli
jak można takie pierdoły wygadywać! goście są nie do pobicia
ja sie zastanawiam jakim cudem to aso jeszcze żyje
genior ja nie pytałam w ASO tylko u tańszej konkurencji, dlatego byłam zaskoczona że się tak cenią :eek:
chyba ze tak :)
ale mówienie że to nietypowy silnik i ze gaz, to chore!
3 godz czasem nie wystarcza silnik mimo ze wskazowka temp jest na samym dole alejak sie dotknie silnika dalej jest cieplawy ja tam holowalem do kumpla 3 km auto by ustawic zawory :D
jak można takie pierdoły wygadywać! goście są nie do pobicia...
Zobaczyli kobietę to im się fantazja obudziła :-)
co o tym myslicie do naszych em2 www.proturbo.com.pl :)
co o tym myslicie do naszych em2 www.proturbo.com.pl :)
ktos sie kiedys pytal, nie wiem czy tam czy u promotora to mu powiedzieli,z e sie nie podejmą bo "nietypowy silnik" hahaha (jacor albo cobra z tego co kojarze)
i tak ze wszystkim w tym ekstra kraju...
znowu nietypowe
co za boty;)
no wlasnie moj znajomy robil sobie honde tam, dokldanie ta coupe VI czarna na zlotej feldze co jest na tej stronie i gadal z nimi bo oni mu stroja to powiedzieli ze d seria to d seria do ogarniecia wszystko
ktos sie kiedys pytal, nie wiem czy tam czy u promotora to mu powiedzieli,z e sie nie podejmą bo "nietypowy silnik" hahaha (jacor albo cobra z tego co kojarze)
i tak ze wszystkim w tym ekstra kraju...
ale bmw to kazde by pewnie zrobili i to bez marudzenia
O i tak... zaworki ustawione a właściwie to nie, bo nie było co regulować, nic nie odbiegało od normy... więc wychodzi na to ze panowie z ASO którzy robili darmową diagnostykę na zlocie w Ułężu (jeżeli się mylę to przepraszam) znów się nie popisali :( tylko tyle dobrze, że wiem że jest ok ;)
sluchajcie co to moze byc , wbijam jedynke jak ruszam i slysze takie delikatne chrobotanie (rowniez na wstecznym) .... w przedziale 1000-2000obr (czy silnik zimny czy cieply nie ma znaczenia) na innych biegach tego nie slychac .
a tak sie zastanawialem nad roznicami w em2 es ls itp i takie pytanko tez macie mozliwosc zamkniecia auta z pilota ale tez tak ze od srodka go nie mozna otworzyc ? ( 2 razy trzeba przycisnac zamykanie na pilocie ) :D
a tak sie zastanawialem nad roznicami w em2 es ls itp i takie pytanko tez macie mozliwosc zamkniecia auta z pilota ale tez tak ze od srodka go nie mozna otworzyc ? ( 2 razy trzeba przycisnac zamykanie na pilocie ) :D
of korz :p:D
Napisał KruKs Zobacz post
a tak sie zastanawialem nad roznicami w em2 es ls itp i takie pytanko tez macie mozliwosc zamkniecia auta z pilota ale tez tak ze od srodka go nie mozna otworzyc ? ( 2 razy trzeba przycisnac zamykanie na pilocie )
of korz
o a ja nie wiedzialem o tym , sa jeszcze jakies sztuczki magiczki?
są!
Musisz przytrzymać klakson przez półtorej minuty pod blokiem w nocy.
Zobaczysz jaka jest wspaniała reakcja sąsiadów. :)
w pasacie jest tak ze jak sie przekreci kluczk i przetrzyma w drzwiach to sie automatycznie szyby domkna ;P niestety nie mam jeszcze em2 wiec nie wiem czy takie cos tutaj tez jest :P
a kiedy planujesz ja nabyć :D
ramzees to chyba duchowa adopcje przeprowadził :P
ramzees czeka bo chce najpierw naklejke a później dobrać do niej kolor auta :D
w pasacie jest tak ze jak sie przekreci kluczk i przetrzyma w drzwiach to sie automatycznie szyby domkna ;P niestety nie mam jeszcze em2 wiec nie wiem czy takie cos tutaj tez jest :P
w wiekszosci VW tak jest ;] nawet w biedniejszych golfach ale niestety honda tego nie ma :( i w tym tkwi jej urok ;)
nabyje jak sprzedam 2 bejki - ale z tymi autami nie ma problemu ze sprzedaza :)
ja dokładałem domykanie szyb razem z alarmem, działa rewelacyjnie razem z alarmem. Co ciekawe w prelce było tak ze jak wyłączyłem silnik a jeszcze nie otworzyłem drzwi to mogłem szybami sie bawić. Otworzyłem drzwi i juz jakiś czujnik odcinał zamykanie szyb. A w EM2 jest lipa, wyłączę silnik i juz nic nie działa dlatego dołożyłem domykanie i przy zamknięciu czy z kluczyka czy z alarmu szyby po kolei idą do góry. Wygodne :)
hehe, pamiętam jak pokazywałeś, ale u tak mojego bagażnika na pilota nie pobijesz ;)
leeo, na kolejnym zlocie mam nadzieję zobaczyć jak się go zamyka z pilota :)
nawet nie zdążyłem zobaczyć :/
hehe, pamiętam jak pokazywałeś, ale u tak mojego bagażnika na pilota nie pobijesz ;)
a to miałeś domykanie bagażnika z pilota ?? kurdeś to ja nie byłem jak tą opcje prezentowałeś a otwieranie z pilota też miałem juz opanowane i zamontowane i nawet komuś pokazywałem wiec pobite gary :D
ja dokładałem domykanie szyb razem z alarmem, działa rewelacyjnie razem z alarmem
a dokladnie gdzie to zakupiles?
Miałem, ale murzyn w środku się zbuntował :) Dzizys, ale my kochamy ten wątek :D
a dokladnie gdzie to zakupiles?
wszystko kupiłem od człowieka który sprzedaje alarmy. Ale i na allegro jest sporo tego wiec cos wybierzesz sensownego.
http://www.motoallegro.pl/item1086072601_domykanie_szyb_elektrycznych_2_okaz ja.html :)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11032137
z tego co wygooglowałem to tygrysek dalej sprzedaje. pamiętam, że już dawno temu było do sprzedania i teraz jest znowu. oglądał ktoś, albo zna to auto i potrafi obiektywnie się wypowiedzieć? wydaje mi się że wtedy cena była wyższa - bo ta jakoś tak nie za wysoka.
cena super, zwłaszcza, że felgi dorzuca i z tego co widzę w środku jeszcze fotele od ep3 zostały..
bartyzelekd
30-06-10, 00:02
Kolego ja nie oglądąłem tego auta ale byłem nim zainteresowany w m arcu cena była 20 tys auto było walone bo tygrysek takie przywozl mam nawet zdjecia jak bylo rozwalone bo mi przysłał i jak go poprosisz to pewnie CI podesle
ale zostalo profesjonalnie naprawione z poczatku bylo srebrne zostalo przemalowane i moim zdaniem cena okazyjna :)
No i możesz ją zmniejszyć jeszcze o 1000zł, bo mogę od razu od Ciebie te felgi za tyle odkupić :)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=82046
głosujecie ?? bo każdy głos sie może przydać :D z góry dzięki
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=82046
głosujecie ?? bo każdy głos sie może przydać :D z góry dzięki
zasluzony na tytul ! +1 ode mnie :]
no i głosik poszedł również ode mnie.
...
(tak czy inaczej byłbym za rozpoczynaniem takich dyskusji w naszym nowym wątku) :)
oddany :D zajmujesz 2 miejsce :P dalej chlopaki pomozcie koledze bo utko naprawde dla mnie bomba :)
bartyzelekd
02-07-10, 12:43
mój głos też juz poszedł na właściwe auto zasługuje na wygraną
każdemu z osobna i wszystkim razem dziękuje za głosy :) bez względu na ostateczne miejsce bo to przecież i tak zabawa
a wracając do tematu, jest gdzieś jakiś opis do ściągnięcia przedniego zderzaka i tylniego. mam troszkę wolnego czasu i trzeba zamontować kupione graty :)
http://www.hondapartsdeals.com/HondaInstallGuides/2005_civic/civic_front_under_spoiler.pdf
tu masz jak przedni sciagnac :) a tylni to poszukac trzeba
http://www.hondapartsdeals.com/HondaInstallGuides/2005_civic/civic_fog_lights.pdf
tu masz jak halogeny zainstalowac :P choc nie wiem o co dokladnie chodzi :D
może to będzie lepsze
http://autoban.com.ru:8080/manual/i45Dcontents.htm
a jeśli montujesz halogenki to zapraszam do faq po mojego manuala
u Ciebie co prawda przedlift ale zasady te same, tylko lampki inne :)
dzieki za tak szybką odpowiedzi w temacie, myśle ze wystarczy. jesli chodzi o przód to zawitają halogeny wiec faq z ich montażem sie przyda :)
warto!?
http://moto.allegro.pl/item1135810986_honda_civic_coupe_vtec.html
brak zdjęć środka i komory silnika. Lampy przednie import z USA. Ja swoje musiałem przerabiać, żeby świeciły po europejsku, więc trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami. Nie jestem pewnien, czy to ta sama, bo nie ma zdjęć środka, ale była już podobna, która miała ostro nagmerane w środku, tzn kierownica o przedlifta i wstawkę z tunelu środkowego od sedana. Napisz o dodatkowe fotki środka, silnika i spytaj, czy ma oryginalne lampy do niej, a także gdzie się podziały znaczki z tyłu..
Samochód jest zarejestrowany w Polsce i użytkowany przez osobe w średnim wieku.
nie wiem po co pisać takie rzeczy przy obniżonym aucie z alu 17 calowymi :) Chyba, że "trzeba mieć fantazję, dziadku" :)
warto!?
http://moto.allegro.pl/item1135810986_honda_civic_coupe_vtec.html
Po pierwsze: przebieg 68000 to czasem nie będzie w milach? Po drugie sprawdź koniecznie czy mocno był uszkodzony (obstawiam uderzenie w prawa stronę z przodu)...
Akurat to jest europejczyk, wiec przebieg w km..
Siemka panowie nie wiem czy był ten temat już poruszany ale co sądzicie o tym ??
http://allegro.pl/item1115223994_interfejs_elm_327_elm327_v_1_3a_obd 2_xp_vista.html#gallery
a niby do czego Ci to potrzebne ?? jeśli można wiedzieć
jak dla mnie to może i pokaże jakieś bledy ale skasować ich nie skasujesz.
Popieram przedmowce . Bylem u kolesia ze swoim autem i przypadkowo zauwazylem ze mial sprzecik do analizy, odczytywania bledow itp itd i nawet niemogl sie dobrze polaczyc z autem a podobno kosztowalo to krocie .... wiec czy takie cudo za 70zl zda egzamin ?
czytalem o tej zlaczce na forum opla, kolesie ktorzy to kupili (!)tweirdzili, ze sa problemy z polaczeniami => niektore silniki obsluguje, czesci nie, trzeba szukac programu diagnostycznego ktory bedzie dzialal itp itp. W najlepszym przypadku udalo im sie uruchomic zarowno 100% informacji jak i mozliwosc kasowania bledow i na tym koniec. Zadnego modzenia, zabawy mapami itp.
Jak ktos jest odwazny za 70zl poswiecic sie i sprawdzic, to byloby super miec takie cos, ale jest duza szansa ze to w ogole nie bedzie hulalo.
mozna tez spytac furiousa, on w tym zdaje sie siedzial po uszy?
kumpel ma takie cos do audi ale nic poza odczytaniem bledow nie da sie zrobic ;/
za taki sprzet to trza dac okolo 1000 zl wtedy zapewne da sie wszystko :)
lub ewentualnie kupic hondate k pro :D i zwykly kabel i mozna modzic :)
strojenie i zabawa mapami to inna sprawa i napewno nie takim kabelkiem
Bo to jest tylko prosty interfejs do odczytu błędów - cudów nie ma. Urządzenie odbiera kod błędu z komputera i poprzez prosty soft "tłumaczy" ten kod oraz wyswietla go w postaci słownej na ekranie laptopa :) Jeśli komuś wywala często CHECK ENGINE, to można zainwestować, ale nie gwarantuje to jasnego rowiązania. Macie przykład kolegi, któremu wywaliło błąd z przeładowaniem turbiny (czy coś takiego), wymienił dwa czujniki i problem nie zniknął...
Ja mam taki interface. Działa bez problemu. Żadnych kłopotów z połączeniem.Można nim diagnozować wyłącznie silnik odczytać błędy i skasować "żółty helikopterek. Tak można nim kasować błędy. Można również odczytać zamrożone ramki.
W zależności od zastosowanego softu jest jeszcze kilka innych mało przydatnych bajerów.
Nie da się nim wpiąć w komputer ABS czy SRS ani dokonywać jakichkolwiek zmian w oprogramowaniu ECU.
Na Allegro niektórzy podają ELM 327 v1.5. Uwaga soft 1.5 nie istnieje. Ostatni to 1.3.
pilna sprawa. szukam przednich amorów do EM2. seria czy cos innego byle by wytrzymało to do zimy. W sierpniu mam do zrobienia ok 4tys km a prawy przedni mam mokry i juz chyba umiera. Piszcie jak ktoś ma na zbyciu. z góry dzieki.
eRMD napisz do Jacora, on zmieniał zawias ostatnio. Sprawdź jeszcze na szarpakach, może nie jest tak źle i wytrzyma do zimy.
Radek się już ze mną kontaktował w tej sprawie, ja nie sprzedaje starego zawiasu ... ale mówiłem mu żeby zaglądnął na allegro, ale leń chyba nie patrzył :D http://moto.allegro.pl/item1093647886_amortyzatory_przednie_h_civic_4d_co upe_01_03.html <-- tu masz ziom coś co Cie powinno zainteresować
wiem ze nie wytrzyma za mocnego strzała dostał na naszych walonych drogach, szczęście ze felga cała jak i opona. Dzień po byłem sprawdzić zbierznosć i jeszcze amor był czysty ale po tygodniu juz zrobił sie mokry wiec na dniach sie wykończy i auto w odstawkę.
Jacor te juz widziałem i dzwoniłem pogadać, wyglądają jak odpicowane na półkę wystawową a sprzedawca nie pamięta jaką mają sprawność wiec kupowanie w ciemno bez gwarancji ze mają chociaż 60% jakoś mnie nie kreci.
Jak do zimy, to kup nówki a potem wyrzucisz :) http://moto.allegro.pl/item1158824498_amortyzatory_honda_civic_2001_2005_ gaz_przod.html
A pociekły Ci te przerabiane przez Twojego kolegę?
mam pytanie ma ktos moze jakis kontakt do uzytkownika ELCOMO ? to prosilnym o wiadomosc
Leeo a te niby będą pasować bo w opisie coś jest o VI gen i poj też inna. Zdaje sie ze cos jakąś pomyłka a cena jakaś śmieszna chyba ze te gazowe są gorszej jakości. Całkowicie nie mam pojęcia. Jak by do zimy wytrzymały to by starczyło bo juz jestem zdecydowany na coś lepszego-niższego.
Krukus PW z tel poszedł.
A coś ktoś pisał o kierunkach USDM, nie myśleliście zrobić to tak jak w nowszych autach gdzie to na jednej żarówce jest wstępnie podane napięcie ok 4V a przy miganiu leci pełne 12. Jaką niby przewagę widzicie nad dwuwłóknowymi ??
EDIT: pisałem z koleszką z tej aukcji i powiada ze pasują. Miałbym je na miejscu bo w lublinie i tak będę. Jak to widzicie brać ? czy lepiej używanych szukać w tej cenie?
Mam pytanie wymienial kots lozyska w kołach a dokladnie z przodu i wie jaki jest koszt dobrego lozyska mniej wiecej?
do czego to jest ????
(znalezione w necie) wydaje sie jak by regulacja pochylenia koła? czy bardziej by mocowanie amora było wyżej niż seria przez co auto niżej by siadło ??
http://i43.tinypic.com/2jfcetu.jpg
dzieki eRMD
" Mam pytanie wymienial kots lozyska w kołach a dokladnie z przodu i wie jaki jest koszt dobrego lozyska mniej wiecej? "
Ja wymienialem z tylu czyli z cala piasta i kupilem za 270zl firmy TNT i wszystko jest super wiec smialo ta firme moge polecic . A same lozysko pewnie bedzie kosztowac do 100zl max .
Leeo a te niby będą pasować bo w opisie coś jest o VI gen i poj też inna.
Niestety we wszystkich katalogach z częściami z jakimi się spotkałem gdzieś im zginęła jedna generacja :p
jak szukałem części do V geny to w katalogach były pod IV a jak teraz szukam do EM2 to są pod 6 gen :D
a to z tymi generacjami to prawda i to zalezy tez jaki sklep z czesciami lub mechanik sprawdza bo u niektorych jest VI a u innnych VII..
no dziasiaj bylem sie zoorientowac odnoasnie cen za rozrzad i z kompa wyszlo na to ze mam 6-gena ale to nie wazne
pasek do d17a9 75zl
napinacz oem cos ok350zl a zamiennik 250zl
nie jest tak tragicznie az
ja za wszystko zapłaciłem jakos 650zł z robotą po znajomosci w mechanika.
to ja naj wiecej zaplacilem z was 1100zl razem z robota ,pompa i napinacz -japan , pasek nie pamietam:p w sumie brałem najdroższe części jakie byly
http://i220.photobucket.com/albums/dd35/civic_ex_racer/DSC09936copy.jpg
zderzak od polifta czy jakieś halogeny zmodzone pod seryjny zderzak ?? nawet to ładnie wyglada
kto mi powie gdzie sie znajduje w em2 antena samochodowa?
z tego co pamiętam to w tylnej szybie
4 pionowe pasy na tylniej szybie tak jak wspomniał Leeo
poziome to ogrzewanie a przez nie przechodza pionowe :)
Radku, to nie wyglada jak zderzak od polifta
poziome to ogrzewanie a przez nie przechodza pionowe :)
OK, to w sedanie jest inaczej. Antena też jest poziomo jak ogrzewanie tylko w górnej części szyby. A myślałem, że tu nie da się nic więcej wymyślić.
dokladnie my mamy antene w szybie która ma wygląd starej anteny tv :) hehe
a co do tych halogenów to mi sie wydaje z tej perspektywy że one są z 8 gena! a zderzak to w ogóle inna bajka
hmm ma może ktoś z was numer napinacza ? bo natrafilem na taki " vkm 73607 "
Ja wymieniałem ponad rok temu w ASO.
Na fakturze mam takie numery katalogowe
napinacz paska 14520PLC335
rolka napinacza paska rozrządu 14400PMMA02
hmm ma może ktoś z was numer napinacza ? bo natrafilem na taki " vkm 73607 "
będzie dobry kupiłem taki sam
w pudełku SKF ale w środku tego pudełka znajdujemy część NSK identyko jak była zakładana na pierwszy montaż ;)
ok dzieki :) czyli spoko :)
a i jeszcze jedno bo widzialem że drogo znalazles
ja placilem rok temu 400zl a nie dawno jakis miesiąc temu ktoś z forum do emki znalazl na allegro za 300zl wiec nie ma sensu przeplacac, za pasek tez nie powinno wyjsc wiecej niz 50zl i pompa wody gdybys sie zdecydowal wymieniac to bylo jakies 200zl ale juz dobrze nie pamietam, w kazdym badz razie GMB czyli tez taka jak na pierwszy montaz
wymimaniał ktoś szybę przednią czy ja będę pierwszy ?? złapałem jakiegoś kamienia z nieba i jest mały odprysk. moze sie uda zakleić a moze wymiana całej. Jak ktoś zmieniał to smiało pisać jakie koszty :(
genior tzn teraz akurat od znajomego wlasnie z hurtowni i miesci sie w prawie 400 :) wiec daltego tak chce sie upewnic :) a pasek ile ma zabkow ? xD
eRMD jesli to nie duzy odprysk to normalnie ci to zakleja i koszta rzedu 50 zl zalezne od wielkosci bo za szybe to z 400 zl zapewne do tego montaz i uszczelka. Kolega zaklejal w bmw i wogole sladu nie ma wlasnie wtedy sie dowiedzialem ze mozna zaklejac odpryski wielkoscia do 5 zl chodz zakleja i wieksze ale nie odpowiadaja za to.
mam odprysk wielkości 2mm, byłem w trzech zakładach i twierdzą ze jest za mały by go naprawiać, musi puścić dalej by było jak 2zł, a jak nie puści to bedzie trzymać i całe szczęście ze pękniecie jest po stronie pasażera. Czas pokaże co będzie sie działo ale nerwa i tak mam ruszonego.
spoko nie ma sie co martwic :) ma byc tak jak piszesz . Na wszelki wypadek mozesz zakleic to miejsce przez jakis okres 2-3dni tasma przezroczysta zeby syf sie nie dostawal. I jak sie zacznie cos dziac to jedziesz na wypelnienie. Robilem taki zabieg w poprzedniej hance i kosztowalo mnie to 100zl (odprysk byl wielkosci 2zl) w serwisie autoglaas jan . Ale zrobili, dalej sie juz nic nie dzialo, ale niestety slad zostal (coprawda byl widoczny pod jakims katem ale mnie juz denerwowalo bo o tym wiedzialem :P) .
genior tzn teraz akurat od znajomego wlasnie z hurtowni i miesci sie w prawie 400 :) wiec daltego tak chce sie upewnic :) a pasek ile ma zabkow ? xD
PASEK ROZRZĄDU
GATES
5593XS
Ilość zębów: 104
Szerokość [mm]: 22
:D
Panowie może znacie kogoś kto jeździ po Nowym Targu czarną EM2 z seryjnymi dokładkami jak ma eRMD ??
pokaaaa fotki tej qupetki bo aż sam jestem ciekawy :)
w piątek wyciągnąłem amorki, szybka regeneracja i jest znów sztywno i twardo. na weekendzie zrobiłem coś ok tyś km i jest cacy, szyba wytrzymała wiec jeszcze jej nie zmieniam, oby przeżyła wakacje a później sie pomyśli o zmianie.
tak bo wpadłem w wyrwę i zrobił sie wyciek a po tygodniu słychać było ze stukał. A że teraz na szybko nie kupie niczego sensownego to przeturlam sie do zimy i wtedy sie pomyśli jaka gleba podpasi do 18stek.
Koszt operacji 0zł :) z gwarancją ze do zimy wytrzyma.
no chyba ze wyrwa znowu na ciebie wpadnie hehe :D
sa panewki nadwymiar do d17 ?
który bezpiecznik jest odpowiedzialny za podświetlenie kabiny i kufra. bo zrobilem zwarcie i nic nie swieci. a sprawdzalem bezpieczniki i niby wszystkie wygladają na dobre.
edit:
znaleziony pod maską :)
Witam. Ostatnimi czasy poszukuje jakiegoś ładnego EM2. Taka informacja dla zainteresowanych, żeby nie tracić czasu
http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-1-7-v-tec-bezwypadkowy-C14276799.html
auta z tego linku nie ma nawet sensu jechać oglądać. Połowa plastików, śrub, węży spod maski wymieniona na nowe, abs cały czas się świeci, poduszka kierowcy dziwnie odstaje i ma inny odcień niż kierownica zresztą ta pasażera też jakaś ciemniejsza od reszty tapicerki. Pozatym tarcze hamulcowe całe zardzewiałe...chyba byłem pierwszym, który oglądał to auto, bo po jezdzie próbnej rdza częściowo znikła :D ale oczywiście gość mówi, że auto na kołach przyjechało z Belgi. Myśle, że tyle wystarczy. Mam nadzieje, że w Polsce da sie kupić jakieś w miare utrzymane EM2 bo to auto mnie delikatnie załamało :mad:
no to powodzenia życzę...
ja od kilku dni poszukuję hondki EJ9, oglądnęłam już kilka "idealnych", " bezwypadkowych" ulepów zarówno tych zza naszej zach. granicy jak i tych krajowych... szkoda słów... i totalna załamka jakie głupoty ludzie wypisują ;/
btw. jaki filtr oleju polecacie do naszej emki bo będę olej zmieniać ? :D
Witam. Ostatnimi czasy poszukuje jakiegoś ładnego EM2. Taka informacja dla zainteresowanych, żeby nie tracić czasu
auta z tego linku nie ma nawet sensu jechać oglądać. Połowa plastików, śrub, węży spod maski wymieniona na nowe, abs cały czas się świeci, poduszka kierowcy dziwnie odstaje i ma inny odcień niż kierownica zresztą ta pasażera też jakaś ciemniejsza od reszty tapicerki. Pozatym tarcze hamulcowe całe zardzewiałe...chyba byłem pierwszym, który oglądał to auto, bo po jezdzie próbnej rdza częściowo znikła :D ale oczywiście gość mówi, że auto na kołach przyjechało z Belgi. Myśle, że tyle wystarczy. Mam nadzieje, że w Polsce da sie kupić jakieś w miare utrzymane EM2 bo to auto mnie delikatnie załamało :mad:
dziwne bo tak ogladam ta aukcje i strasznie mi sie kojarzy z taka jedna honda ktora juz stala i stala jak ja szukalem auta (dobre 4 miesiace temu) zwlaszcza ten naglowek z "V-TEC" na pokladzie . Apropo brak napisu vtec na tylnim zderzaku . Co do EM2 nie jest to latwe bo niedosc ze jest ich malo to jeszcze przewaznie sciagaja rozbitki, robia je w polsce i sprzedaja. Sam sie o tym przekonalem jak szukalem auta. Jak cos znajdziesz w okolicy trojmiasta to pisz, moge podjechac i sprawdzic. Powodzenia
Nie przejmuj się nie pierwsza taka nie ostatnia :D ja obejrzałem 5 EM-ek zaczym kopiłem swoją :D to co Ty piszesz to drobiazgi do tego z czym ja się spotkałem, i jest jeszcze mały błąd w ogłoszeniu bo to wersja 120 konna ;)
pomocy :D czym spryskać sprzęgło żeby przestało skrzypieć, użyłem już różnych smarów silikonów i nic :| irytuje mnie to strasznie
Jacor, ja z tym żyję, pogodziłem się że Ten Typ Tak Ma ;) Jeżdżę i cieszę się że tak "fajnie" skrzypi :P
tak nie może skrzypieć - stoje gdzieś ze znajomymi fura spoko nagle jakiś pisk :| żenada ja tam wleje beczke oleju
Panowie może ktoś wie czy dokładka z Type-r-a by podeszła pod nasze zderzaki ??
wydaje mi się że nie ma szans, ale to tylko moje przypuszczenia
Nie podejdzie bo sa inne zderzaki :) a co do tego czym spryskac : biały smar półstały HSW 100 firmy WURTH :) Ja tym spryskałem i jest dobrze juz ponad pół roku.
z tej firmy to chyba wszystko jest dobre. a co kazda em2 ma taki pedal skrzypiacy ?? we wtorek pod domem bedzie juz :)
a u mnie ten pisk jest w standardzie i tak mam od zakupu :P
Panowie co wy na to żeby zrobić naklejkę EM Squad tak jak zrobili tu koledzy na forum z EJ
http://a.imageshack.us/img842/1886/img0906a.jpg
nawet fajna ale temat naklejek mamy juz za soba i nie wyszło to do końca tak jak sie spodziewaliśmy ...
Nie jestem w temacie a nie bardzo chce mi się wertować poprzednie stron, mianowicie co nie wyszło ??
nie no wlepy sa spoko tylko rozmiar zewnętrznych jest taki ze nie bardzo jest gdzie przykleić. Za to te od wewnątrz sa super :D
jest ziom wątek o tym w em2 squad to nie piszmy tutaj :D
jest ktoś w temacie ile może znieść nasze seryjne sprzęgło, albo przy jakiej mocy wypadało by je zmienić na mocniejsze.
Mam taki problem albo tylko wrazenie ze w przednim, zawieszeniu jeat gdzies jakis maly luz mianowicie wymienilem laczniki stabilizatora wszystkie tuleje wahacza ale czasami jak np jade przez przejazd kolejowy to mam wrazenie ze gdzies jest dalej luz i zaczyna mnie to denerwowac, wiem ze na listwie musi byc jakis luz ale czy to to hmmm. Moze wy macie jakis pomysl
nom, mamy - odszukaj temat - stukot w przednim zawieszeniu.. stawiam, że dopadł Cię znany problem przekładni kierowniczej :) Nie ma strachu, sam przez to przechodziłem. Wymiana sprężynki za 10zł i sprawa ucichnie.
nom, mamy - odszukaj temat - stukot w przednim zawieszeniu.. stawiam, że dopadł Cię znany problem przekładni kierowniczej :) Nie ma strachu, sam przez to przechodziłem. Wymiana sprężynki za 10zł i sprawa ucichnie.
trzeba wyciagac przekladnie????? sam to wymienialec czy dawales w serwis
nie trzeba. W temacie, który Ci podałem masz pełny opis. Sprężynkę kupuje się w ASO, koszt taki jak wyżej. Doradzają jeszcze wymianę ślizgacza, ale w naszym przypadku, to ogromne koszta, bo tylko w ES przekładnia jest sucha. W moim aso zapłaciłem 10zł za sprężynkę i 50zł za regulację przekładni. Sprężynkę wymienili za friko, ale ziomale z forum pisali, że w różnych ASO potrafią zawołać za to 100zł. Poczytaj troche, bo tam są nawet schematy jak to wymienić samemu(tam się odkręca tylko jedną śrubkę). Trzeba mieć tylko specjalny klucz, żeby potem dokręcić śrubę z odpowiednią siłą, bo kierownica może nie odbijać jak się za mocno dokręci.
Co znaczy, że przekładnia jest sucha?
Az sie boje, ze tym pytaniem chcesz mnie jakos zagiac :) No ale ja przekazuje to, co kiedys powiedzieli mi w aso. "Z racji tego, ze w sedanie wspomaganie jest elektryczne, to da sie wyjac przekladnie bez wycieku mnostwa plynow, a w coupe jest pneumatyczne i taka naprawa jest trdniejsza i niesie ze soba wieksze koszta". Jakos tak to szlo ;)
w em2 nie ma przekladni hydraulicznej ? elektryczne myslalem ze sa tylko w VIII genach
Spokojnie nikogo nie chce zaginać (bo niby co ja jestem)?
A pytam bo pierwszy raz się z tym określeniem (sucha przekładnia) spotkałem i chętnie bym coś więcej się dowiedział.
W sedanie na pewno w przekładni jest smar, a wiem bo sam kiedyś dałem na smarowanie jak skrzypiała. Czyli nazywa się to sucha przekładnia?
Leeo zdaje sie ze hydrauliczna a nie pneumatyczna.
Aaaaa to chodzi o to, że jest pompa wspomagania i hydraulika, bo myślałem, że w samej przekładni jakiś olej jest.
kolejny bezwypadkowy egzemplarz ;) http://otomoto.pl/honda-civic-C14588633.html
kamilsyga19
10-08-10, 21:26
kolejny bezwypadkowy egzemplarz ;) http://otomoto.pl/honda-civic-C14588633.html
Jaka ładna kierownica :D:D:D Ktoś ściernym chyba ją poczęstował;)
Dość długo nie może się sprzedać pamiętam że jak szukałem swojej w kwietniu to też była :D
bartyzelekd
11-08-10, 00:24
Koledzy mam problem świeci mi się kontrolka check engine dodam tylko ze zapaliła się podczas jazdy i nie wiem co to może byc może cos doradzicie co zrobic
Koledzy mam problem świeci mi się kontrolka check engine dodam tylko ze zapaliła się podczas jazdy i nie wiem co to może byc może cos doradzicie co zrobic
...Może mało oleju. Sprawdź olej.
a od kiedy to poziom oleju w naszych EM2 jest kontrolowany przez check-a ??? lepiej podjechać gdzieś i sprawdzić błędy bo tak można zgadywać latami.
Są tylko dwie możliwości:
albo podjechać gdzieś i odczytać błąd (możliwych błędów jest kilkadziesiąt - nikt nie zgadnie)
albo www.wróżka.pl :-)
Jeżeli auto jeździ normalnie a błąd jest jednorazowy to check sam zgaśnie.
a od kiedy to poziom oleju w naszych EM2 jest kontrolowany przez check-a ??? lepiej podjechać gdzieś i sprawdzić błędy bo tak można zgadywać latami.
Nie chodzi o kontrolowanie pozomu oleju, ale z tego co wiem to przy niskim poziomie wywala kod 1259, co oznacza awarię systemu vtec, a jak dolejesz oleju to i będzie odpowiednie smarowanie to nawet samo gaśnie.
Jeżeli auto jeździ normalnie a błąd jest jednorazowy to check sam zgaśnie. potwierdzam, też mi się tak zdarzyło :)
zresetuj komp, jeśli po tym kontrolka dalaj się będzie świecić, to jedź na odczty błędu, Jeśli nie zapali się CHECK to nie ma się czym stresować ;)
Jaka ładna kierownica :D:D:D Ktoś ściernym chyba ją poczęstował;)
hehe dokladnie bylem ja ogladac niby bezwypadkowa a szpary miedzy maska a blotnikiem, swieci sie check po wlaczeniu auta, na moje oko byla przetarta z boku, w bagazniku jakos tak dziwnie podloga wyglada jak by cos bylo majstrowane. miejscami lakier jest bardziej blyszczacy niz w niektorych miejscach ale gosciu sie wycfanil i woskiem wysmarowal auto widze na foto ale jak ja bylem to nie bylo.
ogolnie sie zniechecilem i wziolem ta ktora mialem od samego poczatku brac :)
zresetuj komp,
Bez sensu. Po co ma resetować. Tym bardziej jak auto jeździ dalej normalnie. Najpierw trzeba odczytać. Bo komp zapisuje nie tylko te błędy które zapalają czheck'a. Jeśli zresetuje kompa to zresetuje wszystko, również zamrożone ramki, które mogą być cenne w diagnostyce.
Mechaników, którzy na widok zapalonego check'a najpierw zdejmują klemę omijałbym z daleka.
mój mechanior radzi jeździć jeżeli autku nic nie dolega, check sam zgaśnie
w przeciwnym wypadku odczytać błędy, nie resetować ! :cool:
Dzień dobry koledzy. Podoba mi się ten Civic i mam zamiar kupić ale nie ma mi kto doradzić. Mam trochę kilometrów do lubuskiego i wolałabym uniknąć nie miłych niespodzianek.. Co powiedziecie o nim? http://www.motoallegro.pl/item1177374936_honda_civic_coupe_em2_1_7_d17a8_92_ tys_przebiegu.html
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź
Dzień dobry koledzy. Podoba mi się ten Civic i mam zamiar kupić ale nie ma mi kto doradzić. Mam trochę kilometrów do lubuskiego i wolałabym uniknąć nie miłych niespodzianek.. Co powiedziecie o nim? http://www.motoallegro.pl/item1177374936_honda_civic_coupe_em2_1_7_d17a8_92_ tys_przebiegu.html
jeżeli to wszystko co tam pisze w tej aukcji jest prawdą to myślę że warto. widać że gość się ceni bo za 2001r chce nie całe 18k, choć ja jeszcze nie jestem przyzwyczajony do tego że te auta nagle tak potaniały, wg mnie opcja warta zainteresowania, szkoda że nie ma fot silnika ale po zdjęciach te które pokazał można stwierdzić że całkiem przyzwoity egzemplarz
mialem ja rowniez na oku jak bralem swoja lecz jakos tak na fotkach dziwnie obydwa zderzaki wygladaja a niby tylko przod malowany i wogole widac jakies dziwne odcienie, ze mialem daleko to zrezygnowalem
bedziemy mieli kolejnego uzytkownika em2 ? :D
Nie chodzi o kontrolowanie pozomu oleju, ale z tego co wiem to przy niskim poziomie wywala kod 1259, co oznacza awarię systemu vtec, a jak dolejesz oleju to i będzie odpowiednie smarowanie to nawet samo gaśnie.
Dokładnie o to mi chodziło, dlatego warto zacząć od tak prostej i podstawowej czynności.
bartyzelekd
12-08-10, 07:04
dzięki za odpowiedzi poziom oleju jest na swoim miejscu wiec to odpada musze podjechac gdzies na diagnostyke wtedy bedzie wiadomo cos wiecej
Osobiście nie wierzyłbym w ani jedno słowo. Znam ceny tych samochodów w niemieckich salonach i gwarantuję ci, że jeśli samochód byłby taki jak w opisie, to jego cena wynosiłaby minimum 5tys EURO. Dolicz sobie koszty sprowadzenia i opłaty. Druga sprawa jest taka, że na 99% albo licznik był przestawiany, albo rozrząd był robiony z konieczności, bo sorry ASO nie robią wymiany rozrządu po innych przebiegach niż takich jakie są podane w manulau, czyli 120tys. km.
Moja rada: omijaj tego handlarza z daleka :)
Pozdrawiam
edit: Mam pytanko: czym jest przyklejona folia zabezpieczająca w drzwiach, bo chcę ją poprawić, ale nie wiem co to za środek (jakaś masa, czy pasta). Proszę o jakąś wskazówkę, Z góry dzięki :)
kamilsyga19
16-08-10, 15:58
Osobiście nie wierzyłbym w ani jedno słowo. Znam ceny tych samochodów w niemieckich salonach i gwarantuję ci, że jeśli samochód byłby taki jak w opisie, to jego cena wynosiłaby minimum 5tys EURO. Dolicz sobie koszty sprowadzenia i opłaty. Druga sprawa jest taka, że na 99% albo licznik był przestawiany, albo rozrząd był robiony z konieczności, bo sorry ASO nie robią wymiany rozrządu po innych przebiegach niż takich jakie są podane w manulau, czyli 120tys. km.
Pozdrawiam
Tak się akurat składa, że auto o którym piszesz sprzedaje ja. Po pierwsze. (ten fragment został skasowany przez moderatora). Po drugie. Nie rozumiem dlaczego szufladkujecie ludzi od razu z góry. Czy każdy handlarz musi robić wały i sprzedawać auta spawane z dwóch? W tej chwili mnie kolego oczerniłeś. Rozrząd był robiony ze względu na wiek. Auto ma swoje lata a materiał się zużywają . Nic co napisane w tym ogłoszeniu nie jest kłamstwem , jeżeli jesteś taki znawca to zapraszam Cię do mnie a gwarantuje Ci , że zwróce Cie koszty paliwa jeżeli okaże się, że to co napisałem w ogloszeniu to kłamstwa. Honda ma do końca serwis podam Ci Vin i idź sobie do salonu i za 50 zł sprawdzisz. Następna sprawa. Nie gadaj , że auta kosztują 5 tys euro bo kłamiesz. Może i kosztują ale dla Ciebie, gościa który wbija sobie na mobile i myśli , że kupi tanio. Co innego jak się kupuje auta już ponad 10 lat od zaufanych ludzi i w ciemno na telefon nie oglądając nawet auta. Auta które są na mojej stronie nigdy nie były na mobile. Jak by były to nie zarobił bym na nich nic bo tam wszystko jest mega drogie. I ostatnia sprawa- Honda jest dość droga , nie wiem nawet czy nie najdroższa na allegro przed liftem. Jak narzie nikt nie był oglądać jej nawet. Dlatego , że za droga. Musiał bym chyba kupić trupa i coś pospawać przekręcić to może w Polsce by się sprzedało bo Polacy lubią takie super okazję a potem płaczą.
[QUOTE=Luppus;1086513]Osobiście nie wierzyłbym w ani jedno słowo. Znam ceny tych samochodów w niemieckich salonach i gwarantuję ci, że jeśli samochód byłby taki jak w opisie, to jego cena wynosiłaby minimum 5tys EURO. Dolicz sobie koszty sprowadzenia i opłaty. Druga sprawa jest taka, że na 99% albo licznik był przestawiany, albo rozrząd był robiony z konieczności, bo sorry ASO nie robią wymiany rozrządu po innych przebiegach niż takich jakie są podane w manulau, czyli 120tys. km.
Pozdrawiam
Tez sie niezgadzam z twoja wypowiedzia, bo ja np kupilem polifta 2004r za 21tys zł (tylko ze kosmetyka wymagala wymiany) ale na dobra sprawe gdybym niechcial wszystkiego nowego to by mnie wynioslo 25tys zl. Co do rozrzadu to tez bzdura bo ja z biegiem czasu tez bym rozrzad wymienil nawet gdybym nie mial tych 120tys przejechanych dla wlasnego bezpieczenstwa . Ciekawe na jakiej podstawie oceniles ze licznik byl przestawiany ... po fotkach ? prosze cie ... w tym momencie sie osmieszasz ... . Mam znajomego w niemczech ktory ma bmw 320i bodajze z 98roku i nie ma przejechanych jeszcze 100tys bo ma firmowe auto od zawsze a to auto stoi caly czas w garazu . 2 razy byl nim w polsce i ma je od nowosci ... .
Leo, nie wiem co miałeś robione przy 40tkm.
Powiem ci tak, z całą pewnością (zalecenia według ASO):
- płyn hamulcowy - co 36m-cy;
- filtr powietrza - co 40tkm;
- świece zapłonowe (silniki benzynowe): * co 40tkm - zwykłe świece, * co120tkm - irydowe świece,
- filtry przeciwpyłkowe - co 30tkm (ja wymieniam co roku, przed latem);
- sprawdzenie i ewentualna regulacja luzu zaworowego (silniki benzynowe) - co 40tkm;
- pasek rozrządu - co 120tkm/96m-cy;
- filtr paliwa (silniki benzynowe) - co 120tkm/72m-ce;
- olej w skrzyni biegów (manualne) - co 120tkm/96m-cy;
- płyn chłodzący (silniki benzynowe) - co 200tkm/120m-cy, później co 100tkm/60m-cy.
To wszystko, co powyżej możesz, ale nie musisz wykonywać. Chociaż ja dla własnego spokoju i spokoju następnego właściciela mojej Hanki robię wszystko zgodnie z książką serwisową.
A na twoim miejscu zwróciłbym jeszcze uwagę na przekładnię kierowniczą i jej ewentualne postukiwania, i wykonałbym co jakiś czas smarowanie przekładni (o czym już wiele razy było pisane na tym forum).
No i standardowo kontrola elementów zawieszenia: wahacze, łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora, końcówki drążków itp.
Co do skrzyni biegów, to jak na razie wszystko w porządku (łożyska nie szumią), no prawie w porządku... Poza tym, że czasami mi poszarpuję przy ruszaniu z jedynki (podejrzewam, że słabnie mi docisk), to wszystko inne OK.
Panowie, co tam jeszcze trza robić przy 80 tyś? :) Bawił się ktoś w wymianę pasków od alternatora. Mam coś takiego, że przy wkręcaniu na wysokie obroty przed zmianą biegu potrafi od czasu do czasu zapiszczeć pasek przez około pól sekundy. Chyba trzeba wymienić co? :)
na razie podciągnij ciut i wystarczy :)
milionow nie kosztuje i zawsze swiadomosc ze jest nowy wiec mozna by wymienic :)
wie ktos moze gdzie mozna blok d17 kupic ?:>
jest mozliwosc dopasowania bloku np 1.6 z VII gen civic ?? w poprzednich generacjach sie dało wiec moze w tej tez sie da
widzialem swap d17a2 z glowa d16y7 a jak by tak polaczyc glowe d17a8 z blokiem d16y7 ?
uuu, samemu to raczej nie podciągnę. Mechanicy ogarniają takie tematy, czy to jakaś prowizorka? :)
prosta rzecz
zerknij w manual
w szufladce - "electrical engine"
uuu, samemu to raczej nie podciągnę....
To chociaż się nie przyznawaj ;)
BlackCoupe
18-08-10, 23:18
siemanko , obecnie jestem posiadaczem pięknego coupe ale 5 gen i szykuje sie na zmiane a konkretnie upatrzyłem sobie VII gen w coupe rocznik max 2003 przed liftową gdy ograniczy mnie moj budżet , chciałbym z vitkiem no i klima elektryka itp.obserwuje te auta na allegro od dłuższego czasu i widze ze wiekszosc sie nie sprzedaje , czy to powód że cos jest nie tak , możliwe , swoja mam ściągnięta z Niemiec za pośrednictwem handlarza z bydzi , koles sie wydaje uczciwy , czy ryzykować zakup na allegro czy zlecic komuś ściągniecie , jakie wasze zdanie Hońdziarze w tej kwestii....
dzis tak sobie patrzylem i z przody nie ma nadkoli :( i jest dziura przez ktora widze wnetrze pod maska tez tak macie ?? sa wogole nadkola do naszych modeli ?
tez tak macie ?? sa wogole nadkola do naszych modeli ?
też tak mamy. co do nadkoli to ja się nie spotkałem a w zimie silnik się od tego mega syfi.
co do zapytania kolegi BlackCoupe to jak Ci się nawinie konkrety egzemplarz to pokaż go tutaj to go prześwietlimy bo tak ciężko powiedzieć czy kupować to co jest na allegro czy ściągać za pośrednictwem handlarza - wiadomo najlepiej to samemu pojechać do niemiec i tam szukac
Ramzees - Potwierdzam słowa Jacora. :)
BlackCoupe, o elektrykę i klimę nie masz co się martwić, bo każda EM2 ma (malutki wyjątek to wersja DX z USA, ale praktycznie się tego nie spotyka na allegro). Poczytaj sobie nasz wątek EM2 lans squad - na pierwszej stronie masz trochę ciekawostek o EM2, do których razem dochodziliśmy. LINKI - http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?80712-EM2-Lans-SQUAD-%29
Ogólnie są tutaj i zwolennicy wyjazdów po auta do Niemiec jak i zwolennicy zakupów w Polsce. Ja uważam, że tak samo można wyrwać dobre auto w Polsce, jak i natrafić na szrota za granicą. Po prostu nie napalać się, posprawdzać i pooglądać allegrowe Niuńki. Będziesz śmigał po Polsce, to podjedź do któregoś z nas i obejrzyj jego hannę, będziesz miał porównanie.
dzis tak sobie patrzylem i z przody nie ma nadkoli :( i jest dziura przez ktora widze wnetrze pod maska tez tak macie ?? sa wogole nadkola do naszych modeli ?
z przodu są nadkola, ale z tyłu nie ma niestety. A z tą dziurą z przodu chyba się nic nie da zrobić przechodzą tam bodajże drążki kierownicze... Może by coś pomyśleć przed zimą, żeby chociaż troszkę to zatkać...
aha, ponawiam pytanie: czym jest przyklejona folia wewnątrz drzwi? To jakaś masa, ale nie wiem jak to się nazywa i gdzie to dostać. Podpowiedzcie coś.
do ilu sie kreca d17 ?? bo bede wkladac blok d16vi a tam odcinka jest na 6880 czyli chyba mniej niz d17
... Może by coś pomyśleć przed zimą, żeby chociaż troszkę to zatkać...
Zanim zaczniesz zatykać pamiętaj, że one tam pracują góra-dół.
http://moto.allegro.pl/item1180691529_tarcze_p_black_diamond_honda_civic_ em2_prelude_bb.html
widzial ktos kiedy czarne tarcze na aucie wyglada to jakos fajnie ?:>
zbyt wiele nie bedzie widac
"(w miejscach styku z klockami nabierają standardowego, stalowego koloru)."
a poza tym one nie pasują do EM2, bo ten ziomek we wszystkich swoich aukcjach wpisuje EM2 razem z prelude, a EM2 ma 262, a nie 282 jak w aukcji.
Witam zastanawiam sie nad kupnem civica coupe mam parę typów z allegro czy mógłby ktoś rzucić na nie okiem?...
http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-1-7-v-tec-125km-jak-nowa-C14570829.html tym jestem najbardziej zainteresowany
choc mógłby byc jeszcze któryś z tych:
http://otomoto.pl/honda-civic-1-6-coupe-C14321141.html
http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-coupe-C12897337.html
z góry dziękuje za opinie o nich
choc mógłby byc jeszcze ten:
http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-coupe-C12897337.html
albo mi sie zdaje albo drzwi jakies takie szpary maja i poduszka na kierownicy ma jakis inny odcien niz cala kierownica
albo mi sie zdaje albo drzwi jakies takie szpary maja i poduszka na kierownicy ma jakis inny odcien niz cala kierownica
to amerykanka, więc pierwsze co się robi, to sprawdza VIN, po drugie co widać ze zdjęć tył na 99% nie był bity - wnoszę po zachowanych naklejkach na zderzaku(naklejki z kodem) i po znaczku EX, który o dziwo jest we właściwym miejscu. Za to przód prawdopodobnie był ruszany, bo na pewno była wymieniana maska - nie ma naklejek, poza tym faktycznie ta poduszka ma inny odcień. Nie wiadomo też czemu rozbierana była deska rozdzielcza - widać ślady podważania konsoli środkowej - ktoś robił to naprawdę nieumiejętnie, bo poniszczone.
http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-1-7-v-tec-125km-jak-nowa-C14570829.html - do tej poza zderzakiem przednim, który zdaje się mieć inny kolor nie za bardzo mogę się przyczepić.
zderzaki czasem nawet oryginalne wygladaja z czasem jakby mialy inny odcien jesli sie stoi w odpowiednim miejscu :)
a ja jeszcze dorzuce od siebie
ta druga podana przez Ciebie tez prawdopodobnie bita bo ma kiere od polifta
trzecia zreszta też
Trzeba pamietac ze lakier inaczej troche wyglada na plastiku a inaczej na metalu.W niektorych kolorach tak jak mowi genior jak sie patrzy z roznej perspektywy moze odcien sie roznic :). Jechac zobaczyc i ocenic
To chyba jeszcze w tym tygodniu pojade do Garwolina po tą którą od początku obstawiałem. Jak już obejrzę to zdam relacje na forum.
oby byla dobra bysmy rosli w sile w em2 :) oby było nas wiecej :d
jaka jest najlepsza kiera do naszych em2 ??
z type r jest mniejsza od em2 ?
zderzaki czasem nawet oryginalne wygladaja z czasem jakby mialy inny odcien jesli sie stoi w odpowiednim miejscu :)
a ja jeszcze dorzuce od siebie
ta druga podana przez Ciebie tez prawdopodobnie bita bo ma kiere od polifta
trzecia zreszta też
Nie motaj Genior, tutaj wszystko jest ok - rok produkcji 2003 - czyli kiera już polifotwa i liczniki poliftowe.
suska85 - wejdź w link w moim podpisie do tematu EM2 lans squad i poczytaj - na pierwszej stronie masz podstawowe info o EM2.
moje klocki i tarcze powoli kończą swego żywota. macie jakieś doświadczenia z tym stuffem ? jeszcze klocków i tarcz nie wymieniałem w tym samochodzie więc przydała by się jakaś opinia, może jakieś www z częściami etc
Wie ktos cos na temat tego samochodu? http://otomoto.pl/honda-civic-C13546522.html Ma on tez na sprzedaż coś takiego http://otomoto.pl/honda-civic-C14588633.html ale ta jest pdobno nie teges i teraz dodatkwo po gradobiciu. Oglądał ja bodajże ramzees, może widział ktos tez ta drugą w jakim jest stanie? Jak była już gdzies odp na jej temat na forum to sorry ale jestem akurat w pracy i nie mam za bardzo czasu przeczesywać tylu stron :/ a jutro mam wolne i mogl bym ja jechac ogladac ale nie wiem czy warto?
ehm... coś się offtopic zrobił w wątku technicznym... Na ogłoszenia jest wątek w dziale Hyde Park.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?11761-Chcę-kupić-honde-zna-ktoś-to-auto-Warto
wiem.. tam tez dałem info :P ale skoro tu tez takie tematy chodzą to zadałem to samo pytanie :D
Witam,
nie mogłem nigdzie znaleźć więc zamieszczam tutaj. Spotkałem się z takimi sportowymi fotelami w em2-kach, wyglądają na fabryczne, mają nawet poduszki, czy ktoś wie czy te fotele były montowane fabrycznie, i czy wogóle są do dostania??
http://images39.fotosik.pl/325/74624111759e9f34.jpg (www.fotosik.pl)
http://images49.fotosik.pl/330/bf85d75b67807a67.jpg (www.fotosik.pl)
Te fotele pochodzą z acury rsx :)
piekne sa te fotele o niebo lepsze od ctr jak dla mnie :)
Nie motaj Genior, tutaj wszystko jest ok - rok produkcji 2003 - czyli kiera już polifotwa i liczniki poliftowe.
suska85 - wejdź w link w moim podpisie do tematu EM2 lans squad i poczytaj - na pierwszej stronie masz podstawowe info o EM2.
sorry zapętliłęm sie sam :)
Oglądałem dzisiaj em2.Wszystko niby igła,Jednak moją uwage zwróciło brzydkie wykończenie futryny drzwi,od strony zamka na wysokości tylniej szyby.Powierzchnia nie jest gładka.Koleś mówi że poddobno emki tak mają.Narazie nie mam porównania do innych.Bubel ten występuje po obu stronach.SZYBY niby
orginalne.POMÓŻCIE.2002 ROK.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1fe0f48eac8840f9.html
Skombinuj fotkę, bo nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi ;)
ja dzisiaj tez jedna ogladalem i lipa straszna!! u was tez w bagażniku to filcowe wykończenie tak odstaje i luźno lata?
CHLOPAKI czym posmarowac gorne mocowanie sprezyny w przednim zawieszeniu bo cos mi zaczela skrzypiec ta guma i strasznie to denerwuje,najgorzej jest jak sie chlodniej robi, napewno jest jakis odpowiedni smar albo cos innego
zapewne zwykly smar i wd40 sie nie nada bo wymyje go woda ale mozesz sprobowac a jak nie to albo grafitowy albo do lozysk taki niebieski
sprawdź ziom, czy guma cała, bo jak już porwana, to może syfu do amora narzucić :/
A zaraz się okaże, że to nie to tylko przekładnia kierownicza skrzypi.
A zaraz się okaże, że to nie to tylko przekładnia kierownicza skrzypi.
napewno nie przekladnia tylko mocowanie amora,
Panowie sprawa jak się zdejmuje kokpit tam gdzie są pokrętła od nawiewu itp ?? bi mi się żaróweczka przepaliła :/
ohoh :) trochę roboty jest :) Najpierw trzeba zdemontować środkowy, potem odkręcić dwie śrubeczki od konsoli, potem podważyć i wyciągnąć konsolę, a potem ją jeszcze rozkręcić jeżeli to żaróweczki od podświetlenia pokręteł nawiewów.. http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?60372-Zr%F3b-to-sam-spis-tre%B6ci-w-FAQ&p=993883#post993883
Dzięki za info Leeo :) jak znajdę trochę czasu to ogarnę temat a może znasz dokładne dane tych żaróweczek ?? żebym mógł już kupić przed rozbiórka ??
Dzięki za info Leeo :) jak znajdę trochę czasu to ogarnę temat a może znasz dokładne dane tych żaróweczek ?? żebym mógł już kupić przed rozbiórka ??
Moderator i taki leniwy? :P Przecież wysłałem Ci link do artykułu zrób to sam http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?60372-Zr%F3b-to-sam-spis-tre%B6ci-w-FAQ&p=819312&viewfull=1#post819312 ;]
Tam masz foto z numerami żarówek..
http://img695.imageshack.us/img695/955/dsc06255.th.jpg (http://img695.imageshack.us/i/dsc06255.jpg/)
Sorki ziom wczoraj czytałem artykuł ale zdjątek nie powiększałem :D a w dodatku szumiało w głowie trochę :D
hej stało mi sie cos dziwnego :P jeszcze wczoraj jak zamykalem auto z kluczyka ladnie wszystkie lampy sie wlaczaly + swiecila sie dioda w srodku czerwona, a dzisiaj dziala tylko centralny ; o mial ktos moze cos takiego i wie jak sie pozbyc tej usterki ?: )
hm napewno mus byc gdzies jakis bezpiecznik najlepiej by bylo popatrzec na schemat zamka
Panowie zwracam się zwłaszcza do tych co malowali lampy :D czy przy zdejmowaniu lamp trzeba zdejmować zderzak tak jak w 5 genie ??
no inaczej nie odkręcisz lampy:D
gregor1230
04-09-10, 11:53
Panowie mam pytanko. Od jakiegoś czasu jak cisnę na 1 do końca potem szybka zmiana biegu i gwałtownie puszczę sprzęgło to jest taki nieprzyjemny dźwięk. Podobnie jest gdy na wstecznym szybciej puszczę sprzęgło też jest takie uderzenie. Co to może być. Wiem że w accordzie jak coś takiego się pojawiło to były to wahacze górne, ale z tego co widzę to chyba w em2 nie ma wahacza górnego - może się mylę, bo zbytnio się tam nie przyglądałem. Drugie pytanko jest odnośnie ruszania. Gdy ruszam czy do przodu czy do tyłu jest taki dźwięk jakby kliknięcia po czym już go nie ma. Zatrzymam się i znów jeden i "dink". Co to może być?
Panowie zwracam się zwłaszcza do tych co malowali lampy :D czy przy zdejmowaniu lamp trzeba zdejmować zderzak tak jak w 5 genie ??nie musisz go calkiem sciagac wystarczy ze odkrecisz go tutaj gdzie jest grill i boczne zaczepy przy blotnikach wystarczy go tylko zeby przod opadl wtedy tez jest dostep do srub zeby odkrecic lampy. Ale tak jak napisal cobra lepiej sciagnac calkiem
PS. bedzie malowanko???
PS. bedzie malowanko???
A jak :D heh no i do tego muszę wypolerować klosze bo są całe porysowane :/
Witam!
Oglądał ktoś ten samochód? http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-1-7-v-tec-bezwypadkowy-C14276799.html
Mam zamiar się tam wybrać koło wtorku bo teraz nie ma mnie w mieście. Poczytam sobie dzisiaj ten temat, pewnie dowiem się kliku ciekawych rzeczy ale może ktoś coś podpowie.
na pierwszy rzut oka widać że nie ma spryskiwaczy w zderzaku a niby to wersja z vtec, no ale jak zajrzymy pod maskę to widać ze to jest wersja 120konna, był w tym wątku opisywany chyba ten egzemplarz
kochin, poczytaj jeszcze pierwszą stronę wątku EM2 lans squad (link w moim podpisie), porównaj też zdjęcia do aut tam opisanych.
EDIT:
to nigdy nie był vtec, bo nie ma szyberdachu. Ja obstawiam, że auto dzwona nie miało, choć nie podoba mi się odcień poduszki od strony kierowcy, za to zatrzymałbym się nad przebiegiem... Auto sprzedaje osoba handlująca autkami, trzeba się dokładniej przyjrzeć..
Dzięki, rzeczywiście była już poruszana sprawa tego auta w tym temacie. Widzę, że nie ma się co podpalać.
wydaje mi się, że mam jakieś luzy na kierownicy. Przy szybkiej jeździe potrafi ruszać się sama, lata lekko na boki, zjeżdza na prawa strone (ale to raczej wina zużytych opon z tyłu (?)), inaczej się jeździ niż np kilka miesięcy temu. Ktoś już miał z tym problem?
a było tak na poprzednich felgach? Sprawdź ciśnienie w oponach, bo jak ściąga, to najprawdopodobniej za mało powietrza(może też wtedy lekko bić), ale głownie bicie to przez złe wyważenie. Wyważałeś, dopompowałeś w ogóle po zakupie? Co do luzów na kierownicy, to sprawdź na jadąc powoli czy skręca od razu przy przekręceniu delikatnie kierownica(pamiętaj, że masz zmienioną kiere, więc może coś źle założone)
na poprzednich oponach ściągało ale w lewo. Na nowych, ściąga w prawo. Zbieżność robiona 10 maja 2010r. Ciśnienie sprawdzałem wcześniej - idealne. Wyważanie nowych opon - zrobione. Dodam jeszcze, że 2 tylne opony są dość mocno zużyte, więc dojeżdzę ten sezon na nich w przyszłym roku już na nie będę wsiadał, kupie nówki.
Po zakupie auta nie miałem jakichkolwiek problemów. Jechał tak prosto, że mogłem spać podczas jazdy, a i tak bym dojechał do celu ;)
to coś dziwnie się dzieje, że na jednych w lewo na drugich w prawo.. zbieżność na pewno teraz dobra? Przecież zużycie tylnych opon nie sprawi, że będzie drgała Ci kierownica.. Przyczyn drgań może być mnóstwo, między innymi przyczyna po stronie opon, np wyząbkowanie - będzie drgało mimo wyważenia.. A co do zbieżności, to w dobrym zakładzie była robiona? bo czasami potrafią źle ustawić. Moja rada - sprawdź najpierw opony przednie u wulkanizatora - niech oceni ich stan(czy wyząbkowane, przyhamowane itp), sprawdzi ciśnienie, bo może gwoździa przyliczyłeś i sprawdzi, czy nie odkleił się jakiś ciężarek od wyważania.
Zbieżność robiona u dealera czyli coś takiego jak ASO w Polsce. Gwóźdz był w którejś oponie, ale już wyjęty i zaklejony. Ciężarki są na swoim miejscu. Tylne opony prawie łyse są.
Tutaj masz podgląd. Na żywo to nie wygląda aż tak tragicznie.
http://img819.imageshack.us/img819/949/dsc00838ef.th.jpg (http://img819.imageshack.us/i/dsc00838ef.jpg/)
Jutro mamy świeto w hAmeryce i postaram się wrzucić na tyl OEM felgi z nowymi oponami i będę wtedy wiedział nieco więcej.
drazki kierownicze moga byc wybite jesli ci kierownica drzy a jesli sciaga w prawo to warto sprawdzic pozostale elementy zawieszenia :)
zbieznosc robiona przodu i tylu ?
moze sie przyda :) Cena usunięcia błędu SRS w Rz - Sigma Car :) 100zl :E żart? :)
Hehe, cenią się skurczybyki, 100 za podpięcie do kompa i dwa kliknięcia :) A jak tam Meentor z chlapaczami? Dogadałeś się w Sigmie?
no cenia cenia :) a temat polegał tylko na zrobieniu instrukcji według tego co jest w necie, ze zwieraniem drucikiem :)
Luppus w sigmie nie miałem zdrowia (3 próby) :) bo kto wie czy znowu ten dziadek by tam nie siedział akurat przy obsłudze. A byłem w Krakowie i tam zamówiłem (tam gość na poczatku sam nie wierzył ze maja do tego modelu :P ale po VIN'ie dal rade) maja dzwonić jak bedzie to dziewczyne posle po paczke :D heh :)
drazki kierownicze moga byc wybite jesli ci kierownica drzy a jesli sciaga w prawo to warto sprawdzic pozostale elementy zawieszenia :)
zbieznosc robiona przodu i tylu ?
zbieżność zrobiona na wszystkie 4 koła. Gdzie szukać tych drążków? Gdzie znajdę jakąś instrukcję jak to zrobić/naprawić/znaleźć?
olsen kolego najlpeij jak bys pojechal na stacje diagnostyczna i zaplacil za sprawdzenie zawieszenia u nas to kosztuje 20 zl wiec mysle ze u ciebie raczej tez nie kosztuje wiecej ;/ u mnie w robocie bym ci za free zalatwil
olesen ja tak samo mialem kasy wydalem na nowe opony i felgi i po 2 tyg takie same jaja jak ty mialem, okazalo sie ze pierścienie sie wyrobiły centrujące a wydalem na naprawe auta ponad 500zl i nic nie pomoglo ,a sie okazalo ze starczyło za 20 zl kupic pierścienie i dokładnie wywarzać felgi :cool: i teraz jest ok czasem zadrga na nierównościach ,a kiedys tak przy 120km/h to sie balem jechac..
ciekawe czy Olsen pamiętał o zakupie pierścieni :)
faktycznie ;p my tu szukamy kosztownej sprawy a moze to byc winna pierscienia... kurde co pare glow to nie jedna :D nie wpadlem na to hehe
Ja nie w temat, ale napisze że jakby ktos chciał tylne amortyzatory do naszych em2 w dobrym stanie za 100zl to pisać priv.
A nie masz przednich ?? :D
A nie masz przednich ?? :D
Przednie trzeba pociac zeby wlozyc wklady koni. Poza tym na amorach nie ma co oszczedzac. Kupujesz na lata, a bezpieczenstwo najwazniejsze :)
bbs, być może będziesz moim zbawcą! Centric rings kupie wkrótce, tylko nie wiem gdzie tego szukać. Może w zwykłym motoryzacyjnym mają hehhee jakieś dokłade wymiary będą mi potrzebne czy kupywać takie "fit for most hondas" :)
ciekawe czy Olsen pamiętał o zakupie pierścieni :)
oczywiście, że nie ;)
musisz zmierzyć otwór w feldze - jaki pierścień tam wejdzie, bo na piaście masz 56,1, ale pewnie musisz też na cale przeliczyć ;) Hehe, w USA wszystko takie proste, więc może szukaj pierścieni ROTA-HONDA :)
ja zamówiłem od tego gościa i jestem zadowolony ;)
http://allegro.pl/niemieckie-pierscienie-centrujace-wyyslka-24h-i1206881982.html
ktos tu ostatnio pisal ze kasowanie srs w aso 100 zl
znalazlem darmowy sposob
http://www.youtube.com/watch?v=tPnY9q_L8T0
heh prostrze to chyba juz nie moze byc ;p moze bysmy zrobili jeszcze jeden temat osobny n takie knify ?:>
drodzy koledzy powiedźcie co w naszych emkach znajduje się w okolicy prawej przedniej lampy i może powodować straszny hałas (podobny do kosiarki :D ) .. dzieje się tak od dzis jak przekrecę kluczyk :confused: jakby jakiś silniczek się spsuł i terkotał :D ma ktoś pomysła ?
ramzees wiem :) dlatego nie skorzystalem z oferty ASO :D a pomysl na temat z takimi rzeczami jak najbardziej spox :)
drodzy koledzy powiedźcie co w naszych emkach znajduje się w okolicy prawej przedniej lampy i może powodować straszny hałas (podobny do kosiarki :D ) .. dzieje się tak od dzis jak przekrecę kluczyk :confused: jakby jakiś silniczek się spsuł i terkotał :D ma ktoś pomysła ?
dokładnei to silniczek od regulacji świateł Ci się zrypał :P
ramzees wiem :) dlatego nie skorzystalem z oferty ASO :D a pomysl na temat z takimi rzeczami jak najbardziej spox :)
już takie coś jest ;] przyklejony temat w dziale serwis 2001-2005
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?60372-Zr%F3b-to-sam-spis-tre%B6ci-w-FAQ&p=993883#post993883
ramzees - napisz do Carta niech doda do temaciku :)
a racja Leeo :) zapomnialem o tym temacie :D
dokładnei to silniczek od regulacji świateł Ci się zrypał :P
o to to pewno będzie :D a nie wiesz Grześ jak to dziadostwo uciszyć ? którym bezpiecznikiem ewentualnie na chwile ?
już takie coś jest ;] przyklejony temat w dziale serwis 2001-2005
zapomnialem o nim ;p
o to to pewno będzie :D a nie wiesz Grześ jak to dziadostwo uciszyć ? którym bezpiecznikiem ewentualnie na chwile ?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?8085-Smiech-na-sali-zmiana-%BFarowki-w-VII-gen&p=1099148&viewfull=1#post1099148
;)
co możecie powiedzieć o tym autku: http://motoallegro.pl/civic-coupe-1-7-v-tec-125km-navi-serwis-aso-i1224251682.html
ile według Was powinno kosztować? cena 20tys. zł jest chyba ceną minimalną?
wg mnie powinna kosztowac min 25k
trzeba dokladnie przegladnac, bo nie wiadomo co tam moze siedziec..
szczególnie kierownice czy nie odstaje cos poducha bo na tym zdjęciu troche cięzko powiedziec
o kurde naprawde trzeba poogladac tymbardziej ze za granica napewno sie takiej nie dostanie w tej cenie a gosciu wiadomo ze musi cos na niej zarobic.. dokaldnie bym sprawdzil bo jak dla mnie cena masakrycznie niska
co możecie powiedzieć o tym autku: http://motoallegro.pl/civic-coupe-1-7-v-tec-125km-navi-serwis-aso-i1224251682.html
ile według Was powinno kosztować? cena 20tys. zł jest chyba ceną minimalną?
auto wisi już na allegro bardzo długo, więc można się spodziewać, że w stanie idealnym nie jest.. Poprzednio stała coś w granicach 26 tysi. Zobacz na tymczasowe blachy - jest w Polsce od kwietnia..
20 tys. to na pewno cena minimalna - zresztą wynika to z samego ogłoszenia. Jest to aukcja, więc nie wiadomo ile wynosi cena ostateczna. Zadzwoń i się dowiedz ile koleś chce za nią i tyle - wtedy przedyskutujemy czy jest tego warta.
Auto bardzo ładne i dobrze się prezentuje /zresztą jak każde na otomoto czy allegro ;)/
Tablice wyjazdowe ma z końca kwietnia, więc trochę bym nabrał podejrzeń, że coś jest nie tak - chyba że koleś chce za dużo. W przeciwnym razie na pewno tego auta by już nie było.
jeśli chodzi o mój problem to zamówiłem coś takiego: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120611689090&viewitem=
Paczka już do mnie jedzie. Powinienem to dostać na początku przyszłego tygodnia.
jezeli dobrze zmierzyles to powinny byc dobre :)
Witam , kojarzy ktoś może tą hondę http://otomoto.pl/honda-civic-perfekcyjna-niemcy-lpg-vtec-C15016454.html, albo czy mógłby ktoś o niej cos powiedzieć? Bo zastanawia mnie czemu nie ma żadnych oznaczeń z tyłu, czy ktos je usunął bo mu nie pasowały czy po prostu oznacza to ze była malowana. I czy te plastikowe listwy w około samochodu były montowane standardowo?
ok doszły te pierścienie i wiecie co wam powiem.... śmiem twierdzić, że jest nawet gorzej. Kupiłem dziś okazyjnie dwie prawie nówki opony na te felgi ROTY i jadąc po autostradzie tak trzęsie jak nigdy. Nie wydaje mi się, żebym popełnił jakiś błąd przy przykręcaniu kół...
Koła masz dobrze wyważone ?? może warto jechać do innego wulkanizatora to sprawdzić niż u tego co byłeś .