PDA

Zobacz pełną wersję : Coupe & Sedan - ogólne info

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15

Leeo
03-04-10, 14:58
dokładnie, może zapomniałeś odpalić autko na chwile :) U mnie też zawsze wchodzi coś koło 3,7 litra.

eRMD
03-04-10, 17:05
po zlaniu starej nie kreciłem wiec pewnie zostało coś w pompie i innych zakamarkach. Po przejechaniu uzupełniłem jeszcze 0,5 litra i jest dobrze. Zdziwiony byłem troszke bo w H22 w prelce wchodziło coś ok 4,8l :) I tak to z przyzwyczajenia kupiłem 5L do EM2.

i mam juz podajnik taki jak kiedyś pokazywałem w tym temacie. Fotki juz dodane w galerii.

Leeo
05-04-10, 22:05
Chłopaki ! Fajny spoiler do podkupienia !! :D http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12249045

a tutaj na sprzedaż autko, które kiedyś należało do klubowicza. Całkiem fajnie wyglądają progi od 96-00 na tym autku, prawda? :)

KruKs
05-04-10, 22:15
Chłopaki ! Fajny spoiler do podkupienia !! :D http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12249045

a tutaj na sprzedaż autko, które kiedyś należało do klubowicza. Całkiem fajnie wyglądają progi od 96-00 na tym autku, prawda? :)

yaaaaaaaaaaaaaa ale suszarka na ubrania :D :D :D (sory nie moglem sie powstrzymac)

jacor
05-04-10, 22:36
W T F ? http://moto.allegro.pl/item984430924_perfekcyjny_civic_coupe_1_7_v_tec_12 0km_full.html

ile takie EM2 musi kosztować w niemczech żeby sprzedawać za taki bezcen i jeszcze na tym zarobić ?

Leeo
05-04-10, 22:38
W T F ? http://moto.allegro.pl/item984430924_perfekcyjny_civic_coupe_1_7_v_tec_12 0km_full.html

ile takie EM2 musi kosztować w niemczech żeby sprzedawać za taki bezcen i jeszcze na tym zarobić ?

Też miałem je tutaj pokazać, ale doczytałem opis :)

AUTO POSIADA USTERKĘ JAKĄ JEST PUKANIE W SILNIKU. NAJPRAWDOPODOBNIEJ TO JAKIŚ ZAWÓR LUB POPYCHACZE
( PALI SIĘ KONTROLKA SILNIKA - CHECK )

LemonR
06-04-10, 08:46
Silnik (w najgorszym wypadku) bez osprzętu kosztuje około 1500zł przekładka max 500 to chyba się jeszcze opłaca czy nie?

ramzees
06-04-10, 08:51
pewne ze sie oplaca :) i moze sie obejsc bez wymiany silnika :)

a ta em2 z tym spojlerem to troche dziwnie wyglada lecz widzialem caly kompletny body kit i tez taki spojler i byla piekna :) akurat ja nie jestem zwolennikiem jdm :)
ale do seri wkladac taka lotke to troche tak nie na miejscu

bbs
06-04-10, 12:39
jak wymienic postojowki w em2 bo nie ma jak tam lapy wsadzic!! chyba musze zderzak sciagac :(

jacor
06-04-10, 12:47
zderzaka nie musisz ściągać. po prostu przez nadkole. musisz odczepić bodaj 2 albo 3 zatrzaski odgiąć nadkole i będzie już dobry dostęp

urbanrsc
06-04-10, 16:50
Mam takie pytanie bo mi sie taka sytuacja wywalila ze dzisiaj odkrecilem kolo zeby zmienic opony na letni i okazalo sie ze przedni amortyzator wylał, i tak ogolnie wiecie ile ja moze na nim jeszcze pojezdze? i jakie firmy polecacie do em2 zeby kupic amortyzator po koles w sklepie bo odrazu bylem mowil ze monroe, a widzialem na allegro KYB co onich mysliscie?

bbs
06-04-10, 20:07
zderzaka nie musisz ściągać. po prostu przez nadkole. musisz odczepić bodaj 2 albo 3 zatrzaski odgiąć nadkole i będzie już dobry dostęp

dzieki wielkie dokładnie tak zrobilem:D ,bo wczescniej doczytalem ale zaskoczony jestem takim rozwiazaniem!!!!!:eek:

KruKs
06-04-10, 20:26

wlasnie warto polowac na takie auta :) (moj przyklad) . :)

apropo mamy takie cos jak TCS (KONTROLA TRAKCJI) -.- ? (jest napisane w aukcji)

genior
06-04-10, 20:59
to auto jest w ogole wow wiec nie zdziwilbym sie nawet jakby pisalo ze ma skrzydla rozkladane :)

rafalpbz
06-04-10, 21:00
Z tego co wiem to nie. Co do zmiany pozycyjnych to robiłem to juz kilka razy (jest wprawa:D) i czeka mnie znow ingerencja ponieważ zachcialo mi sie diodowych, a z nimi to ciagle jakas jazda jak roznica w odcieniach to sie przepalają, piernicze wracam do OEM świeczek.

urbanrsc
06-04-10, 21:02
Mam takie pytanie bo mi sie taka sytuacja wywalila ze dzisiaj odkrecilem kolo zeby zmienic opony na letni i okazalo sie ze przedni amortyzator wylał, i tak ogolnie wiecie ile ja moze na nim jeszcze pojezdze? i jakie firmy polecacie do em2 zeby kupic amortyzator po koles w sklepie bo odrazu bylem mowil ze monroe, a widzialem na allegro KYB co onich mysliscie?

ramzees
06-04-10, 22:20
urban musisz dublowac posty ? skoro wylany to lepiej wymienic dla swietego spokoju a nie zastanawiac sie ile pojezdze :] i po co wkladac jakies chinskie gowno bierz monroe to ma sluzyc jakis czas a nie np filtr oleju to jest ze za 10 tys wymienisz na inne ;] sa rzeczy na ktorych sie nie oszczedza

ja tez poluje na okazje :P mialem juz jedna i jechalem do goscia a w polowie drogi zonk ze sprzedal :] 2004 rok za 18 kola :D jedynie cos w silniku nie halo bylo albo w skrzyni ;p

jacor
06-04-10, 22:22
zależy jak bardzo. ja niby mam 1 tylni wylany ale czekam do wakacji na wymiane na coś konkretnego. co do KYB to ponoć dobre są także można brać

i po co wkladac jakies chinskie gowno chyba nie mówisz o KYB ?

Leeo
06-04-10, 22:29
urbanrsc - masz cały temat pt em2 - zawieszenie jest wszystko ładnie opisane, więc po co dublujesz posta? O amorach było już nie jeden raz. Jeżeli dobrze tłumi to można jeździć, moje dziewczyna w pugu ma jeden z tylnych wylany. Jeździ i ładnie tłumi, wylał się po 2 miesiącach od zakupu, ale zgubiliśmy paragon, więc póki co nie został wymieniony.
Nie napisałeś który to amor u Ciebie. Jeżeli z przodu i przód mocno nurkuje przy hamowaniu albo boksują Ci koła przy starcie to wymień, jeżeli tylny i nosi tyłem to wymień, jeżeli koło na wybojach zachowuje się jak piłeczka pingpongowa to też wymień. Omawialiśmy kyb excel-g i jako zamiennik jest polecany.

ramzees
07-04-10, 11:34
jacor kolega pisal ze poszuka czegos na allegro ;) o to mi chodzilo a nie o kyb-a ;)

urbanrsc
07-04-10, 19:08
sorry za dublowanie posta ale bylem strasznie zdenerwowany tym ze tak sie stalo.. i wogule apropo amortyzatorow to tak pytalem o te kyb bo slyszalem ze sa dobre a mi najbardziej zalezy na tym zeby po zalozeniu nie podniosly samochodu na serie bo mam sprezyny eibach. a i jakby ktos kiedys chcial zakladac dystanse do em2 to odrazu mowie ze z przodu nie realne wyjecie szpilek i bez rozwalania lozysk.

EFKA5
07-04-10, 19:44
jakby ktos kiedys chcial zakladac dystanse do em2 to odrazu mowie ze z przodu nie realne wyjecie szpilek i bez rozwalania lozysk. a nie wiesz jak sytuacja się ma z tyłu ? bo mam do wymiany 1 szpilkę :D

co do kyb to zajrzyj w "zakupy grupowe" :)

KruKs
07-04-10, 20:04
a nie wiesz jak sytuacja się ma z tyłu ? bo mam do wymiany 1 szpilkę :D

co do kyb to zajrzyj w "zakupy grupowe" :)

z tylu naprzyklad samych lozysk nie mozna wymienic w piascie wiec podejzewam ze samej szpilki rowniez nie mozna wymienic :/ . (ale to podejzenia tylko)

ramzees
07-04-10, 20:19
dlaczego niby nie mozna ?

urbanrsc
07-04-10, 22:14
z tylu wymiana szpilki czy lozyska bez problemu nawet piasta schodzi bez zadnego problemu i wytarczy szpilke wybic, natomiast z przodu zaczynaja sie dopiero problemy bo nie da sie zdjac piasty nie uszkadzajac dobrego lozyska, chyba ze jak ktos wyminia lozyksa to moze zdejmowac i przy okazji zmieniac szpilki w innym wypadku lipa z lozyskami

KruKs
07-04-10, 22:53
hmm a ja sie pytalem w aso i w innych sklepach, i w sprzedazy jest cala piasta z lozyskiem na tyl bo niby tyl jest nierozbieralny ... a za to przod jest ... tak sie dowiedzialem :o

p.s nawet na allegro sa same lozyska z piastami do civic 2001-2005 , nie widze samego lozyska .

ramzees
08-04-10, 11:10
moze mi ktos napisac co dokladnie zostalo zmienione w wersji poliftowej ??

1 maska
2 lampy przednie
3 blotniki
4 zegary w srodku
5 zderzak

dopiszcie jeszcze bo jak wiemy przed liftem mozna miec fajna okazje lecz mi sie podoba wyglad po lifcie a mam dostep do czesci z wersji po lifcie i moze by dalo sie cos wykombinowac zeby zrobic z przed lifta zrobic po lifta. Tylko czy kiedykolwiek ktos wykonywal taka operacje ?:> np w VI gen ?

Leeo
08-04-10, 11:21
4 zegary i kierownica, tapicerka?
5 zderzkiiiiii
6 lampy tył
7 grill
8 kolor kierunków w błotniku (ta czerwona, z której chcesz brać błotniki to wersja USA, więc w ogóle nie będziesz miał miejsca na kierunek)

co do samej operacji, to jest parę coupetek w USA po takim procesie.

ramzees
08-04-10, 12:04
dzieki leeoo heh nie z tej czerwonej :p nie ma jej na allegro chodz chyba silnik jest wystawiony
a masz moze jakis link gdzie ktos taki proces przeprowadzal ??
pas przedni zapewne tez trza miec z wersji po lifcie
a co do samej tapicerki to rozni sie tylko wygladem czy rozmiar i mocowania sa inne ?
raczej bralbym bez kierunkow :P
przemysle sprawe jeszcze i moze sie skusze na wersje przed liftem bo juz sie doczekac nie moge em2 :(

a co do tylnich lamp to chyba sama bryla jest taka sama ?? czy tez sie znaczaco roznia ?? czy operacja typu p&p ?

aa i jeszcze sprawa kiery czy wieloklin jest taki sam ? bo w VI gen lift czy przed lift pasowalo nie wiem jak w em2

urbanrsc
08-04-10, 22:13
Kruks chodzi mi o to z lozyskami ze z tylu piasta schodzi bez problemu i wydaje mi sie ze jest mozilowsc wybicia lozyska a potem nowe na prase i zakladasz ale reki sobie ucicac nie dam,a mi chodzilo mi o to ze przodu zdjecie piasty nie uszkadzajac lozyksa graniczy z cudem.

Leeo
08-04-10, 22:58
Nie mam linków, rzadko przeglądam zagraniczne fora, ale na youtubie widziałem projekt em2 po przeróbce na >2004r. Na Twoje pytania nie znam odpowiedzi. Tapicerka w amerykankach w ogóle jest inna, więc napisałem tapicerka ze znakiem zapytania, bo nie wiem jak jest w Europie, ale może zmienił się wzór, na pewno fotele i mocowania takie same. Tylne lampy rozmiarowo takie same, tylko, że dostać europejską lampę polifotwą na allegro jest praktycznie niemożliwe, a w ASO to koszt 450zł/szt. Temat przerabiałem, dlatego mam LED. Do tego zmiana lamp przedlift-polift, to nie jest p&p, bo inaczej są umiejscowione żarówki, więc troszkę trzeba kabelki przedłużyć. Co do kiery, to jest tak samo. Olsen ma w polifcie kierownicę od przedlifta, co więcej ta od sporta, czy ctr też podejdzie ez problemu, zrobił tak Azis.

can
08-04-10, 23:36
dzieki leeoo heh nie z tej czerwonej :p nie ma jej na allegro chodz chyba silnik jest wystawiony
a masz moze jakis link gdzie ktos taki proces przeprowadzal ??
pas przedni zapewne tez trza miec z wersji po lifcie
a co do samej tapicerki to rozni sie tylko wygladem czy rozmiar i mocowania sa inne ?
raczej bralbym bez kierunkow :P
przemysle sprawe jeszcze i moze sie skusze na wersje przed liftem bo juz sie doczekac nie moge em2 :(

a co do tylnich lamp to chyba sama bryla jest taka sama ?? czy tez sie znaczaco roznia ?? czy operacja typu p&p ?

aa i jeszcze sprawa kiery czy wieloklin jest taki sam ? bo w VI gen lift czy przed lift pasowalo nie wiem jak w em2

jest pare takich projektow na civicforums.com, nie chce mi sie szukac ale są bo czytalem o tym. To nie powinno byc nie wiadomo jaka trudnosc, jak chcesz sama blacharke zmieniac to luz, nie wiem po co sie bawic we wnetrze, mechanike i inne duperele.

MZ duzo ciekawszy jest swap przodu na ten od Acury EL. byl taki projekt na hondatech.com => koles o ksywce toyomatt84 powymienial przody i mz wyszlo mu *****iscie:

http://www.honda-tech.com/picture.php?albumid=9126&pictureid=17873

mz miazdzy:
http://www.honda-tech.com/picture.php?albumid=9126&pictureid=11985

...oczywiscie szczescia nigdy malo wiec w srodku K, jak to za oceanem:
http://www.honda-tech.com/picture.php?albumid=9126&pictureid=25279

ramzees
09-04-10, 00:51
widze nie tylko blacharke wymienil ale i serducho :D
do acury to trza miec dostep :D
ogolnie pieknie wyglada :) zderzak mega mega

LemonR
09-04-10, 08:28
Co to jest to nad lampami jakieś spryskiwacze?

ramzees
09-04-10, 09:34
zamykanie maski moze jakies takie inne ;p

bbs
09-04-10, 18:14
taki dolot bedzie pasowal do em2?
http://filtry.simota.home.pl/filtry/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=100&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=1

albo sam dolot bez filtr (zeby inny zakupic) http://moto.allegro.pl/item976522050_uklad_dolotowy_dolot_honda_civic_200 1_aoma.html

urbanrsc
09-04-10, 20:11
http://filtry.simota.home.pl/filtry/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=230&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=1 a nie lepiej talo ze lapal zimnie powietrze.

can
09-04-10, 22:23
fajne cai ale zebys nie plakal jak zalejesz wnetrze kałużami... juz bylo paru takich magikow tutaj... a my nie mamy wewnetrznych nadkoli :)

Leeo
09-04-10, 23:32
Ten za 219 może być dobry, zwłaszcza jak się stożek zmieni no coś innego. Poza tym patrząc po fotkach janekldz widać, że powinna się nad nim zmieścić rozpóreczka.

a ja dzisiaj przypomnę temat dywaników. Zakupiłem dzisiaj w ASO OEM welurowe czarne. Koszt kompletu przód i tył 130zł(niestety ja muszę na swoje czekać 2 tyg). Są dwa rodzaje - podstawowe, które kupiłem ja i exkluziwwww, które kosztują za komplet 210zł. Oba komplety wyglądają dokładnie tak samo, tylko te drugie są grubsze. Mimo wszystko jak porównałem je do swoich oemowych, które pod spodem mają dodatkowo gumę antypoślizgową, to żadne nawet nie aspirują do bycia równie dobrymi :) Mz 130zł za komplet OEM to nie jest zła cena.

jacor
09-04-10, 23:45
Mz 130zł za komplet OEM to nie jest zła cena.

ja już to dawno mówiłem :cool:

Leeo
09-04-10, 23:50
Mówiłeś, że tyle za sam przód :P A tu wyszło, że akurat tyle za przód ale gumowych - okazuje się, że welur tańszy i dochodzi dywanik na tył :)

jacor
10-04-10, 00:03
ja za gumowe (przód i tył) dałem chyba 240 zeta z przesyłka w Honda Plaza więc opierałem się na tym welurów nie kupowałem bo w dobrym stanie są ;)

bbs
10-04-10, 21:27
Ten za 219 może być dobry, zwłaszcza jak się stożek zmieni no coś innego. Poza tym patrząc po fotkach janekldz widać, że powinna się nad nim zmieścić rozpóreczka..

to nie lepiej kupic bez stozka? bo poco miec 2 razy koszta?
http://moto.allegro.pl/item976522050...2001_aoma.html

jaki byscie polecili stozek? to sa jakies wymiary czy obojetne jaki?

Leeo
10-04-10, 22:06
można spróbować, cena śmieszna :) Co do stożka to najłatwiej kupisz w pl k&n, możesz tez nabyć fujite. Musisz tylko znać średnicę rury, żeby osadzić stożek. Co do simoty, nie potrafię stwierdzić, czy rura taka sama jak w aoma. Za to na pewno sporo krótsza od aem. Na simocie całkiem ładnie wyszło u Janka:
http://img196.imageshack.us/img196/6250/dolotn.th.jpg (http://img196.imageshack.us/i/dolotn.jpg/)

jacor
11-04-10, 19:04
pssss :D:D

część 1

http://vimeo.com/9988392

część 2

http://vimeo.com/7534295

janekldz
11-04-10, 19:06
A dziekuje:D i niezle sie sprawuje:cool: filterek pralem juz 4 razy i nadal jest w bardzo dobrym stanie

KruKs
11-04-10, 22:35
no prosze i uturbiony egzemplarz :) ciekawe jak to jezdzi na doladowaniu 1 bara :]

pssss :D:D

część 1

http://vimeo.com/9988392

część 2

http://vimeo.com/7534295

ramzees
11-04-10, 23:02
ja jak bym robil cos w d17 to nie lepiej by bylo dacc kolektor ssacy od y8 ?? widzialem ze podchodzi, chyba ze to jest jakis inny o wygladzie jego ;p

jacor
12-04-10, 00:07
D17 to nie ma co modzić. albo zakuć albo wywalić d serie i k serie wsadzić - dziękuje dobranoc :)

ramzees
12-04-10, 07:19
swiete słowa jacor :D

jak sie ma przerobka automatu na manual ?? trzeba wiazke zmieniac ?? bo w VI gen nie stanowilo to wiekszego problemu jak jest tutaj ?? i jak sie wsadza zegary po lifcie to operacja plug & play ? w srode jade zobaczyc taniego automata :d mega taniego ;p

Leeo
12-04-10, 08:20
Nikt tutaj nie przerabial automatycznej na manualna.. Ponownie odsylamy na hondatech usa. Co do zegarow, to podobnie jak z lampami tylnymi - pasuja, ale trzeba przerabiac wiazke, bo w innych miejscach sa wtyczki w przed i po lifcie..

cobra524
12-04-10, 08:39
co do zegarów to wtyczki sa te same ale kabelki w tych wtyczkach w innych miejscach :/ gdyby nie to juz bym miał założone poliftowe a tak leża i sie kurza :/

jacor
12-04-10, 11:06
jak już zmieniać zegary to na te z Acury RSX - takie moje zdanie :)

rafalpbz
12-04-10, 11:34
Ooo tak :D, poliftowe są takie zabawkowe ale to moje osobiste zdanie.

cobra524
12-04-10, 11:40
mi tam poliftowe sie podobaja, duzo ładniejsze od tych przed liftem :) ale o gustach sie nie dyskutuje hehe

eRMD
12-04-10, 15:35
a ja bym zmienił na takie co mają zegarek :)

kycoliho
12-04-10, 19:24
Witam. Zamierzam sie wlasnie na zmiane mojego wysluzonego gen V na wlasnie coupe VII. Z tego co widzialem w tym temacie chetnie pomagacie w ocenie ofert i mistrzowsko wylapujecie rzeczy, ktore zwyklemu szarakowi (jak ja;) by umknely. Znalazlem takie ogloszenie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12303318 i dosc mocno je rozwazam. Jakie sa Wasze opinie?
Dzwonilem do sprzedawcy i nie bedzie robil problemu z wjechaniem do ASO hondy na przeglad. Czy panowie w hondzie powiedza mi czy byla bita oraz czy przebieg jest autentyczny? Boje sie troche bo dlugo ciulalem na ta wymarzona hondzine. Z gory dzieki za pomoc :)
Piotr

jacor
12-04-10, 19:53
Znalazlem takie ogloszenie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12303318 i dosc mocno je rozwazam. Jakie sa Wasze opinie?

na fotkach wygląda całkiem w porządku. jeżeli już na siłe mamy czegoś szukać to nie widzę listy gumowej pod przednim zderzakiem i emblematu "vtec" pod tylną prawą lampą.

wg. mnie egzemplarz wart zainteresowania zważywszy że jest dobrze wyposażony no i jest to vtec :)

w ASO powinni Ci wszystko powiedzieć, jeżeli był serwisowany w ASO w Niemczech to powiedzą Ci co miał wymieniane i generalnie poznasz cała historie auta

eRMD
12-04-10, 19:54
ogólnie autko wydaje sie zadbana, co do przebiegu ja bym był skłonny stwierdzić ze realny. Co do serwisu ASO ja płaciłem po 100zł za każdy układ. (ABS, poduszki i silnik razem 300zł) Blachy tez Ci sprawdzą chyba 30zł testerem. Podpowiedzą czy bita a jeśli chodzi o przebieg to jedynie mogą sprawdzić ten okres co była serwisowana na gwarancji chyba ze ktoś później kontynuował naprawy w ASO.

Ja bym zwrócił uwagę na tylnią lampę przeciwmgielną bo jest ramka pogięta i jak swoja kupowałem to ktoś mi pisał ze to oznaki ze mogła mieć stłuczkę z tyłu. Sprawdź dokładnie podłogę i w bagażniku. I zdjęcia jakieś troszkę jak by prześwietlone może to coś ma tez ukryć jeśli chodzi o lakier?

EFKA5
12-04-10, 20:20
koledzy pomóżcie ;)
jak się dobrać do żarówki od świateł mijania ?

a i jeszcze mam takie pyt. moze coś zasugerujecie.. zauważyłam taką nieprawidłowość związaną z układem chłodzenia, niby wskazówka temp podnosi się normalnie, stopniowo i osiąga max temp ciut poniżej połowy to brak jest ogrzewania, wieje zupełnie zimnym powietrzem, dopiero gdy osiągnie max powietrze robi się ciepłe.. macie jakieś pomysły co się spsuło? :D

kycoliho
12-04-10, 20:24
Dzieki za zainteresowanie i za uwagi Radku i Jacku. Tez mi sie te zdjecia nie podobaly dlatego odrazu zapytalem czy nie ma zadnych wad blacharskich i powiedzial, ze nic z tych rzeczy ale co innego mogl powiedziec :p
Czyli koszt calkowitego sprawdzenia w ASO to kolo 400 PLN, nie ma tragedii jezeli pomoze mi to ustalic faktyczny stan autka. No nic, w takim razie jutro jade je obejrzec na zywo. Zdam relacje jesli bedzie zainteresowanie ;)

jacor
12-04-10, 20:24
jak się dobrać do żarówki od świateł mijania ?

przez nadkole. musisz powalczyć bodaj z 3 zatrzaskami i wtedy się dostaniesz :)

EFKA5
12-04-10, 20:30
przez nadkole. musisz powalczyć bodaj z 3 zatrzaskami i wtedy się dostaniesz :) ło matko.. toż to trzeba pół auta rozebrać :D

Luppus
12-04-10, 20:43
ło matko.. toż to trzeba pół auta rozebrać :D

3 spineczki to nie pół auta. A co do tego wskaźnika temperatury, to podejrzewam czujnik temperatury albo może niski poziom płynu w chłodnicy. Sprawdź najpierw poziom płynu, to 1 minuta, tylko latarka się może przydać, bo zbiorniczek z zaznaczonymi poziomami min max jest umieszczony dość nisko.

EFKA5
12-04-10, 20:45
stan płynów prawidłowy :D

LemonR
12-04-10, 20:50
Jeżeli auto zaczyna grzać dopiero jak się silnik dobrze nagrzeje to obstawiam termostat.

jacor
12-04-10, 20:51
ło matko.. toż to trzeba pół auta rozebrać

było sobie kupić malucha :D

EFKA5
12-04-10, 20:52
to moze jeszcze jedna wskazówka :D gazolina się zalącza dopiero po osiagnięciu max temp a powinna przy 30 st. :D

Grzesieklodz
12-04-10, 20:58
ta czarna wygląda jak by zderzak z tyłu z lewej strony jakiś przytarty był czy cuś, ale może to być tylko tak na zdjęciu

jacor
12-04-10, 21:02
patrzcie na to!!! http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12173356

cena nie z tej ziemi. ale biorąc pod uwagę dopłatę za kołpaki Hondy to cena już wzrośnie na tyle że dorówna reszcie na allegro :D

rafalpbz
12-04-10, 21:13
toż to przecież wersja USA? a ziom ją z niemiec przytargał, mitomania?

EFKA5
12-04-10, 21:13
patrzcie na to!!! http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12173356

cena nie z tej ziemi. ale biorąc pod uwagę dopłatę za kołpaki Hondy to cena już wzrośnie na tyle że dorówna reszcie na allegro :D

zróbmy zrzutę i kupmy na części :D

genior
12-04-10, 21:20
to moze jeszcze jedna wskazówka :D gazolina się zalącza dopiero po osiagnięciu max temp a powinna przy 30 st. :D

to w takim ukladzie to raczej na stowe termostat, no chyba ze cos innego hehe :)

a co Wy chcecie od tej ceny
przynajmniej typ nie kłamie że bezwypadkowa :P

Leeo
12-04-10, 22:24
Kolego, co do tej czarnej z Zielonej Góry, to najpierw sprawdź lakier itp, bo z tym przeciwmgielnym z tyłu, to mogło się coś dziać. Nie ma znaczka + pogięta ramka, pewnie było coś lekko z tyłu. Dodatkowo z przodu jakoś zderzak słabo spasowany, widać przy grillu, że większa przerwa po jednej stronie. Ja podchodziłbym ze wzmożoną uwagą na myty silnik. Typowe zachowanie handlarza.. Zawsze wtedy się zastanawiam - czy gdzieś czegoś nie ukrył. Popatrz na znaki zużycia, bo przy 154tyś nie powinny być jeszcze specjalnie widoczne - faktura na kierownicy w pełni zachowana itp. Jak pojedziesz do ASO zacznij od lakieru, jak wyjdzie jakiś zonk i gościu od razu nie zejdzie sporo w dół z ceny, to nawet nie sprawdzaj dalej, bo jak z jednym kręcił, to mógł i z innymi. Powodzonka !!!

Ewa - taka gorąca kierowniczka, że honda dla równowagi zimnym dmucha ;) A tak na poważnie, to też stawiam termostat, oczywiście oprócz hot Ewy :D

genior
12-04-10, 22:44
dlatego nawet o tym nie mowie Leeo bo skoro Efka nadal gorąca to zostaje tylko termostat :P

ramzees
12-04-10, 23:27
o tej wyzej wlasnie pisalem wczesniej ;p dzowniilem do goscia ponoc po jakims dzownku byla i podobno calosc robiona w aso ale daleko nie mam to z ciekawosci se pojade looknac :D

stajo
13-04-10, 10:13
Witam Panowie i Panie, jestem także w trakcie poszukiwania Civica VII, najpierw myślałem tylko i wyłącznie o HB, jednak teraz także włączam do poszukiwań EM2 ;) Co powiecie na temat tej aukcji?

http://moto.allegro.pl/item989546755_honda_civic_coupe_vtec.html

Dzięki z góry za pomoc

cobra524
13-04-10, 10:41
na pierwszy rzut oka widac ze nie ma spryskiwaczy reflektorów a powinien miec.

EFKA5
13-04-10, 13:22
przez nadkole. musisz powalczyć bodaj z 3 zatrzaskami i wtedy się dostaniesz :) a guzik prawda :D żarówka zmieniona w minutę bez odkręcania czegokolwiek :p
Jacku a nie chodziło Ci czasem o postojówkę ? no to ładnie znasz swoą [H] :D ;)

edit:
czy macie moze podswietlony przycisk od podgrzewania lusterek gdy nie jest on uzywany ? bo ja mam tam ladnie wszystko podswietlone oprocz tego przycisku :p
sprawdziłam wczoraj, też nie mam :D świeci się dopiero po włązceniu

urbanrsc
13-04-10, 13:48
witam :) nadal szukam i zastanawiam sie nad amortyzatorami do em2 i mysle o tych agx z zamowien grupowych ale niestety jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase i tak zastanawiam sie wsumie nad z tym exel-g tez bo czytalem ze tez nie sa zle, tylko ze mam eibach -35mm i zeby nie bylo ze zaraz tez padna, zastanawialy mnie tez ultra-sr ale nie moge znalesc ich do naszej hondy i porownac ceny i one mogly by byc dobre bo juz maja sportowy charakter. co o tym myslicie? tez sporo czytalem ze te exel-g to sa twardsze niz seryjne inni pisza ze takie same..

Leeo
13-04-10, 14:08
Miałem ten sam problem i mogę CI od razu powiedzieć, że kupuj amory ze skróconym skokiem, bo będziesz się męczył, a i amorki szybko padną. Jeżeli agx wychodzi tyle co koni, to bardziej opłaca się kupić cały kit koni a swoje springi sprzedać komuś nieświadomemu o konieczności zakupu również amorków ;) Chyba, że dużo nie jeździsz, wtedy myślę, że na excel-g ze 40 tyś zrobić skoro masz pro kit, tylko, że na własnym przykładzie przekonałem się, że same springi to tylko wygląd, po zmianie amorków na sportowe zrozumiesz o co mi chodziło. Podobnie chyba mogą wypowiedzieć się Can i Cobra.

urbanrsc
13-04-10, 14:48
No wsumie agx w zamowieniach grupowych wychodza 1500zl komplet czyli mniej niz Konii, wymiana na zestaw Konii raczej odpada. Jezdze sporo wiec 40tys to nie jest za wiele jak na nowe amortyzatory, wiec mysle nad czyms innym niz exel-g. A co wiecie wogule o kayaba ultra-sr i gdzie mozna sprawdzic ich cene?

Leeo
13-04-10, 15:31
1520zł za zestaw sportowych amorków z regulacją siły tłumienia? Nawet się nie zastanawiaj i bierz, mega tanio. Ja za same przednie dałem 1300zł i to po długich poszukiwaniach, bo sklepy miały je po 740zł/szt. Nie wspominając już o tylnych, które wszędzie były po 465zł/szt. Myślę, że moje koni nie różnią się niczym od tych KYB. Ultra SR sobie odpuść, bo prawdopodobnie nie ma do naszego autka, tak jak np nie ma bilsteina b8. Naprawdę cena w zakupie grupowym jest śmieszna, zwłaszcza, że excel-g na przód to koszt koło 280zł/szt, a tutaj masz całkowicie inna charakterystykę amorka. Założysz to krótszych sprężyn i zrozumiesz..

jacor
13-04-10, 15:36
a guzik prawda żarówka zmieniona w minutę bez odkręcania czegokolwiek

yyy. dostałaś się przez silnik ?

no to ładnie znasz swoą [H]

ja jej nie znam. ja tylko o nią dbam i nią jeżdżę :D

EFKA5
13-04-10, 17:35
yyy. dostałaś się przez silnik ? of korz :D

ja jej nie znam. ja tylko o nią dbam i nią jeżdżę :D diesel też jeździ i jest tańszy w utrzymaniu :D;)

Leeo
13-04-10, 18:14
Całkiem całkiem i nawet ktoś przemontował navi - ciekawe czy była seryjnie i ma antenki itp poprowadzone, czy przełożona jak u emde. http://www.allegro.pl/item995103532_coupe_1_7_125_km_pelen_serwis.html Nie za bardzo pasuje mi brak seryjnych alusków.. ciekawe co się stało.

A tutaj najtańsza gleba na rynku - 17stka + za wysoka oponka(205/50r17), ale wygląda jak zglebiona mimo tego, że stoi wyżej niż seria :) Zdradził brak negatywu na tylnym kole :D Auto poraz kolejny na allegro.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12535393

urbanrsc
13-04-10, 19:35
Leeo chyba mnie namowiles na te agx z zamowien grupowych :)

eRMD
13-04-10, 20:26
Auto poraz kolejny na allegro.

swego czasu jak szukałem czegoś dla siebie to byłem ostro namawiany by ją kupić. Znajomy właściciela strasznie ją zachwalał, wynosił na niebiosa i jak widzę do dziś dzień stoi. Pewnie cena robi robotę a może i cos innego?

genior
13-04-10, 20:31
jesli wszystko jest real to cene wcale nie uwazam za wysoką
poza tym co za klubowicz że go nie znamy? :)

EFKA5
13-04-10, 20:36
jesli wszystko jest real to cene wcale nie uwazam za wysoką

a ja nawet za okazyjną ;) w Niemczech takiej nie uświadczy

eRMD
13-04-10, 20:36
poza tym co za klubowicz że go nie znamy?

a czy to ważne? moze to taka zagrywka bo ładnie wyglada na otomoto jesli auto jest klubowe :]

bbs
13-04-10, 21:00
na te agx z zamowien grupowych

i ja zaczynam rozmyślenia o nich, lecz czy na pewno warto?

genior
13-04-10, 21:20
a czy to ważne? moze to taka zagrywka bo ładnie wyglada na otomoto jesli auto jest klubowe :]

też tak myśle dlatego to napisałem :)

Leeo
13-04-10, 22:22
sam brałbym agx, gdybym pół roku temu miał taką okazję, ale jak ja szukałem amorów, to agx były niemożliwe do ogarnięcia, a cena była tylko nieznacznie niższa niż koni. Dla pewności napiszcie do k20 - on ma agx i sprężynki H&R. Od siebie dodam, że regulacja siły tłumienia to fajny bajer - zobaczycie jaka milusia zabawa ;)

jacor
13-04-10, 22:24
Leeo ta już kiedyś gościła na allegro nieprawdaż ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12534917

Leeo
13-04-10, 22:28
nom, na początku bez chromów, potem z chromami, potem walnięta w tylny prawy bok, a teraz znowu cała i gotowa na sprzedaż. Na żywo pięknie się prezentuje, lakier w super stanie, bo to auto od chłopaków, którzy mają lakiernie :) W swoim temacie mam nawet foty, na których mierzyłem te 18stki, ale kiepsko to wygląda bez gleby.

jacor
13-04-10, 22:31
na tych kołach wygląda jak traktor, jednak gleba to podstawa

genior
13-04-10, 22:32
gorzej niż kiepsko
wygląda jak traktor :)

edit:
hehe aleśmy se pomyśleli :P

seok
14-04-10, 00:45
Tak przy okazji.
Macie automatyczną klime w swoich em2?

Leeo
14-04-10, 00:56
To juz bylo wyjasniane seok :) w amerykankach tylko manualna, w europejczykach wersja es miala auto.

seok
14-04-10, 03:38
...Zobaczyłem w linku (tej szarej po lifcie co jest na sprzedaż), że ma automatyczną i tak bezmyślnie od razu zapytałem nie szukając.
;) wybaczcie!!!

urbanrsc
14-04-10, 15:51
bbs ja sie zastanawiam, i wsumie sie zastanowilem musze tylko sie skontakotwac bezposrednio z tym co zamawia i dogadac kiedy on bedzie zamawial itd itp. bo wsumie kyb exel-g komplet z allegro jak ogarniesz od roznych kolesi to z jakies 1000zl tu masz agx 1520zl niby jest to 500zl roznicy ale jak mam za rok albo poltora znowu zmieniac amory bo cos bedzie nie tak. to mysle ze warto a jednak jest to fajny sportowy charakter do samochodu :) niestety polska to nie california i ciekawe jak te agx beda sie sprawowaly na naszych drogach, ale jak nie sprawdzimy to sie nie dowiemy ;)

cobra524
14-04-10, 19:44
a nie lepiej brac zestaw koni 1130

bbs
14-04-10, 19:55
koles tak mi odpisal

a jeszcze takie pytanko pokwitowanie jakies bedzie?( rachunek)
Piotramorki
uscisk dloni :)
to towar z niemiec
bb
to w takim razie nie mamy gwarancji tak jakby :/
Piotramorki
gwarancja jest u producenta
i ja mam zbiorczy dokument dostawy wiec ja mam glowny paragon

wiec wydaje sie teoretycznie ze nie ma gwarancji...:confused:
czyli lepiej moze kupic koni:rolleyes:

ramzees
14-04-10, 20:08
takie swiatla mi sie podobaja :)

http://img35.picoodle.com/img/img35/9/9/17/f_shoot2m_488897c.jpg

urbanrsc
14-04-10, 20:35
bbs napisalem do K20 i to jest jego odpowiedz

witam
mialem cala zawieche kyb agx ale zmienilem na serie poniewaz pirewszy komplet amrtyzatorów padł myslaem ze to moja wina ale zakupilem drugi komplet i po 5miesiacach oddalem na gwarancji powod ruszanie sie amora na trzpeinu takzwane przełamywanie sie jak dla mnie nie bylem zadowolony odnosnie tej usteraki ale jako na drodze super regulacja twardosci odczuwalna, pare razy bylem na torze i tez sie swietnie spisaly
pz

a co do gwarancji skoro on ma paragon zbiorczy to w takim razie on bedzie wysylal do producenta ;) a tak naprawde nie mam pojecia jak to rozumiec

Grzesieklodz
14-04-10, 20:42
Mam u siebie Eibachy Pro kit jak ktoś jest chętny to zamienię się na Eibachy Sportline

ramzees
14-04-10, 20:48
ja bym nie cudowal i kupil koni :]

urbanrsc
14-04-10, 20:53
ogolnie amory koni to ponad 2000zl komplet, jest to ostro drogo. a zeby kupic zestaw musial bym sprzedac te eibachy sprezyny strasznie duzo jeba..

jacor
14-04-10, 21:26
urbanrsc ja nie mam koni ale wiem że jak dozbieram kasy to na pewno u mnie 1130 wyląduje to jest już przesądzone. Tobie również radze dozbierać i zainwestować w ten kit ponieważ zbiera na prawdę dobre recenzje. wiem że to dużo kasy bo jestem studentem i czasem zatankowanie auta to problem związany z kosztami ale jednak myślę że warto

Leeo
14-04-10, 21:27
samych amorów się w ogóle nie opłaca, chyba, że jest się do tego zmuszonym jak było w mim przypadku(EM2 po lifcie). Co do sprężyn to misiek chyba będzie brał eibachy, więc jak zgodzi się na używki to z nim zagadajcie i bierzcie od razu zestaw 1130.

Dziwnie z tą KYB, bo na forach racingowych pisali, że to dobry amor.. Co do rachunku zbiorczego, to gwarancja pewnie jakaś jest, a jak się weźmie fakturę, to można skserować. Nie mniej jednak może być jakiś tam problem skoro to towar z niemiec - wysyłka, oczekiwanie itp..

misiek962
15-04-10, 13:26
A ja sie tak zapytam czy ktos z was nie bedzie czasami sprzedawal w najblizszym czasie springow moze????

rafalpbz
15-04-10, 16:17
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11846692

Lekkie pękniecie na kierownicy :P

cobra524
15-04-10, 16:47
to delikatne określenie wystrzelonej poduchy żeby sie klient nie przestraszył:D

Luppus
16-04-10, 00:59
"Spalanie jak na sportowy samochód bardzo niskie: 6-7l/100km w cyklu mieszanym." - chylę czoła jak ktoś osiągnie wynik poniżej 7 l/100 km :) To chyba przez połowę drogi trzeba pchać, hehehehe ;)

rafalpbz
16-04-10, 09:58
Bez problemu, ale na trasie... Zresztą jaki to sportowy samochód, przecież to 2 drzwiowy sedan o mocy 120-125 kucy.

stajo
16-04-10, 11:25
Witam, dzisiaj znalazłem taką aukcję:

http://moto.allegro.pl/item1002771303_honda_civic_coupe_1_7_125km_v_tec_z _niemiec.html

Co powiecie wstępnie? ;)

Leeo
16-04-10, 12:26
ciężko się wypowiedzieć, bo karoseria po deszczu jest praktycznie niemożliwa do ocenienia pod względem kolejnych lakierowań. Brak też zdjęć ze środka i zdjęć silnika. Poproś o kolejne zdjęcia, bo wstępnie do można powiedzieć, że niska cena jak za taki przebieg :) No i jedna z nielicznych, która ma znaczki i ramkę halogeny bez zmian, więc z tyłu raczej nie ruszona :)

rafalpbz
16-04-10, 13:38
http://www.youtube.com/watch?v=HxGgVQst8s8&feature=related

mierny filmik ale wrzucam jako ciekawostkę, uturbione B16 na automacie :D

EFKA5
16-04-10, 15:11
Witam, dzisiaj znalazłem taką aukcję:

http://moto.allegro.pl/item1002771303_honda_civic_coupe_1_7_125km_v_tec_z _niemiec.html

Co powiecie wstępnie? ;) rzut kamieniem ode mnie :D

stajo
16-04-10, 15:59
Z tego co wiem są 3 miejscowości pod nazwą Jarosław :P Właśnie w województwie podkarpackim, dodatkowo w zachodniopomorskim oraz w dolnośląskim. Także nie bądź taka pewna czy to "rzut kamieniem" od Ciebie;p

genior
16-04-10, 16:19
nasz jarosław jest najpopularniejszy ;)

EFKA5
16-04-10, 17:33
Z tego co wiem są 3 miejscowości pod nazwą Jarosław :P Właśnie w województwie podkarpackim, dodatkowo w zachodniopomorskim oraz w dolnośląskim. Także nie bądź taka pewna czy to "rzut kamieniem" od Ciebie;p
moja intuicja rzadko mnie zawodzi :P

Leeo
16-04-10, 17:36
Coupe !!!!!!!! :D :D :D http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?p=977183#post977183

urbanrsc
16-04-10, 17:46
A ja wkoncu ogarnolem foty swojej em2 http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=74864

misiek962
16-04-10, 19:39
co to za eibach ma ktos jakies info o tym??????

http://cgi.ebay.at/EIBACH-SPURVERBREITERUNG-30-mm-HONDA-Civic-VII_W0QQitemZ370319004377QQcmdZViewItemQQptZAutote ile_Zubeh%C3%B6r?hash=item5638bb92d9

Leeo
16-04-10, 19:43
HONDA CivicVII
Typ FD-FK-FN

Znowu pomieszali generacje...

misiek962
16-04-10, 19:52
faktycznie
http://cgi.ebay.at/EIBACH-SPURVERBREITERUNG-30-mm-HONDA-Civic-VI_W0QQitemZ370319003235QQcmdZViewItemQQptZAutotei le_Zubeh%C3%B6r?hash=item5638bb8e63

Leeo
16-04-10, 19:55
a to nie są przypadkiem dystanse?

misiek962
16-04-10, 20:45
a to nie są przypadkiem dystanse?

wlasnie niewiem ale chyba tak bo na aukcjach zaczynaja sie od -10mm dzieki LEEO za podpowiedz

urbanrsc
16-04-10, 20:46
wracajac do mojego tematu amorkow mam mozliwosc kupienia od tego samego kumpla ktory latwil mi sprezyny, amory bilstein b6 do naszych em2 za 1600zl komplet i teraz nie wiem czy nadal myslec nad tymi agx za 1520zl z zamowien grupowych czy brac te b6. nie wiem ktore beda lepsze do sprezyn eibach..

Leeo
16-04-10, 20:56
Co do Twoich sprężyn, to masz może numer seryjny? Może one są od HB i dlatego tak wysoko dupka sterczy? Co do amorków to b6 są do seryjnych sprężyn i nie mają regulacji siły tłumienia(twardość). Na plus przemawia fakt, że można je regenerować w Polsce. Jeżeli 1600zł za nówkę to dobra cena, ale jak za używkę, to wolałbym nowe AGX. Kiedyś czytałem, że b6 da się przy montażu jakoś ustawić, ale katalogowo są do seryjnych springów. B8 jest do krótszych, ale do EM2 cały zestaw b8 jest niedostępny .

urbanrsc
16-04-10, 21:04
mam w garazu pudelko wiec moge sprawdzic nr jezeli tam jest... a co do b6 to sa nowe bylyby zamawiane jakby chcial je kupic... i teraz znowu problem bo ten kumplet zachwalal i mowi ze do eibachow beda idealnie pasowaly.. to ja juz nie wiem.

a o co chodzi z tym ze od HB?

Leeo
16-04-10, 21:28
Te od HB mają inny tył, przynajmniej wg katalogów.
http://www.prince.com.pl/go/_info/?user_id=596581&lang=pl&form[c1]=1&form[c2]=14&form[c3]=204 - coupe
http://www.prince.com.pl/go/_info/?user_id=596571&lang=pl&form[c1]=1&form[c2]=14&form[c3]=203 - EP, EU, ES, bez ep3 i 3p4
http://www.prince.com.pl/go/_info/?user_id=596572&lang=pl&form[c1]=1&form[c2]=14&form[c3]=203 - ep3, ep4

Ja zakupiłem po numerze do EM2 i wygląda jak w mojej galerii.

Co do bilsteina to fajna cena i chyba bym się na niego decydował(Skoro były już jakieś negatywne głosy na temat KYB AGX). Poza tym jak ja szukałem amorów to też na początku chciałem bilsteina, ale b6 cenowo stały 740/szt przód i 570/szt tył, więc Twoje 1600zł za komplet i to nowy to super cena !

bbs
17-04-10, 19:33
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9457597
leeo znasz moze ja?

http://www.prince.com.pl/go/_info/?u...1&lang=pl&form[c1]=1&form[c2]=14&form[c3]=203 - EP, EU, ES
ja tak mam sportline i jest ok

Leeo
17-04-10, 22:45
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9457597
leeo znasz moze ja?

osobiście nie widziałem, ale Milek mówił, że to szrot. Napisz do niego, on temat SI w Białymstoku ma dobrze ogarnięty :)

Seok, cała prawda o naszym d17a2 - JDM bracie :D http://www.jdmenginesamurai.com/engines/honda/jdm_engine_d17a2.htm

dlatego był montowany w modelach hondy składanych w Japonii :)

seok
17-04-10, 22:45
bbs, planujesz zmienić generację?? :)

Leeo
17-04-10, 22:48
tośmy się zgrali czasowo :) a akurat część posta była kierowana do Ciebie ;)

urbanrsc
18-04-10, 23:38
Leeo na polskiej stronie http://www.bilstein.pl/strona/oferta.html znalazlem opis b6 i wsumie wszystko wyjasnia :
Jednorurowy gazowy wysokociśnieniowy amortyzator sportowy do samochodów osobowych, terenowych i dostawczych wyposażonych w seryjne zawieszenie (nie obniżone),

to chyba raczej lipa... a nie wiem moze te konii sport zolte beda dobre do tych eibachow..

Leeo
19-04-10, 01:15
wyposażonych w seryjne zawieszenie (nie obniżone),

Co do amorków to b6 są do seryjnych sprężyn

jak widać pisałem o tym :) Jednakże ktoś mi podawał stronkę do firmy, która zajmuje się dystrybucją i montażem b6 w autkach i podobno można to jakoś dopasować do obniżonego zawieszenia, ale trzeba to ustawić przy montażu. Niestety było to dawno temu i nie mam tej stronki. Co do żółtych koni, to jak zapewne wiesz ja mam właśnie taki zestaw, ale kurczę, kupując oddzielnie amory wyjdzie Ci taka cena jak za kit 1130 - a to są dokładnie te same amortyzatory co w tym zestawie. Ja musiałem tak zrobić, bo do EM2 po lifcie nie ma kitu 1130, ale Ty nie musisz :) Chyba, że dogadajcie się z miśkiem, bo przecież pytał niedawno czy ktoś się nie pozbywa pro kita. Sprzedaj pro kit i załóż cały kit koni jak zrobił to cobra.

urbanrsc
19-04-10, 10:18
Ja nie musze sprzedawac eibachow bo i tak jakbym chcial kupic koni to jakos po kosztach od ziomka wtedy tak duzo nie wyjdzie, chodzi mi glownie o jeden fakt czyli polaczenie ich z eibachami i zeby wszystko bylo git :)

Leeo
19-04-10, 10:39
no to jeżeli chodzi Ci o to, czy będzie pasowało, to będzie, bo ja tak mam. Wszystko cacy, prowadzenie super. Skoro wolisz kupować amory spoza kitu 1130, to pamiętaj, żeby te ze średnicą 50mm.

urbanrsc
19-04-10, 14:22
Leeo to jest ta firma o ktorej mowiles www.zerkopol.pl zajmuje sie sprzedaza i montazem bilstein, i dzwonilem do nich jak ma sie b6 do sprezyn -35mm i koles powiedzial ze oni jakos to ustawiaja ze jest git. koszt wymiany u nich to 80zl od amora. wiec chyba zdecyduje sie na te b6 od mojego kumpla.

Leeo
19-04-10, 17:31
Niestety nie pamiętam jaka to była strona, dawno temu to było, ale skoro tak mówią, to powinno być dobrze :) Byle by wystawili rachunek, żeby była podstawa do gwarancji ;) Moim zdaniem bilstein to najlepsza firma, szkoda tylko, że nie ma regulacji siły tłumienia, ale jak masz mieć komplet za 1600zł to nie ma co wybrzydzać :)

urbanrsc
19-04-10, 19:06
a co do sprezyn co podales strony zeby sprawdzic jakie mam eibachy to mam takie, bo sprawdzilem na pudelku bo jeszcze mi zostal.

Honda -> Civic Coupé (EM)

Informacje podstawoweNumer katalogowy: E10-40-001-02-22Aplikacja(silnik): 1.7 (EM2), 1.7 Vtec (EM2)Rocznik: 02.01 - 12.05Obniżenie przód: 30 mmObniżenie tył: 30 mm

Nr katalogowy sie zgadza z pudelka

Wiec nie mam pojecia dlaczego tyl tak stoi.

Leeo
19-04-10, 20:33
hmm, to rzeczywiście dziwnie :confused: Ja mam dokładnie te same i widzisz jak siedzi.. A może amory zmieniane na jakieś z wyższym umiejscowieniem mocowania sprężyny? Ehh, rozwiąże się jak zapodasz b6tki :) Nie ma co się martwić na zapas :)

urbanrsc
19-04-10, 22:04
amory sa seryjne nikt ich nigdy nie wymienial :) czyli maja juz sporo lat, nie jezdzily po polskich drogach to wytrzymaly i dopiero tutaj dostaly wkosc. wlasnie zobaczymy jak to bedzie po tych b6.

bbs
19-04-10, 22:17
jaki rozmiar maja przednie glosniki( 160mm?)? oraz glebokosc? ciężko sie wymienia? Bo zastanawiam sie nad wymiana tylko niewiem czy tez tylne wymieniac(albo cakiem odpiac)?

KruKs
20-04-10, 00:20
jaki rozmiar maja przednie glosniki( 160mm?)? oraz glebokosc? ciężko sie wymienia? Bo zastanawiam sie nad wymiana tylko niewiem czy tez tylne wymieniac(albo cakiem odpiac)?

gdzies czytalem ze do wymiany glosniczkow trzeba sciagnac boczek z drzwi a to jest podobno bardzo proste :) i tyle moge pomoc :P

jacor
20-04-10, 09:51
jaki rozmiar maja przednie glosniki( 160mm?)? oraz glebokosc?

mierzyłem jakiś czas temu wyszło chyba 13.5 ale nie pamiętam dokładnie. Efka kiedyś bodaj pytała o to gdzieś to w tym temacie jest jakbyś poszukał to byś znalazł

ciężko sie wymienia?

dokładnie tak jak pisze KruKs - ściągasz boczek z drzwi i już masz b. dobry dostęp do głośników

Leeo
20-04-10, 12:26
Rozmiar to powinny mieć 160 jak w każdej generacji, natomiast wejdą też 165. Prawdopodobnie są to głośniki pioneera(takie miałem w VIgen i takie też siedzą w tylnej półce EM2, więc zakładam, że z przodu też). Do każdych poza serią będziesz potrzebował dystansów, zakupisz w sklepie powe.pl

Najlepiej napisz do jankaldz, on pare dni temu wymieniał :) http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?p=977329#post977329

bbs
20-04-10, 17:35
normalnie to bym sam zmierzyl, lecz teraz niestety nie mam auta ;)(bo zostalo w polsce), a planuje cos kupic w De. dlatego pytam. wielkie dzieki za info:D

Leeo
21-04-10, 00:07
zaglądaliście ostatnio na allegro? http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=civic+coupe&from_showcat=1&category=18185&description=1
No tyle wystawionych to jeszcze nie było :) Niedługo może nam się tutaj zrobić niezły sajgon :) A tak w ogóle to jest kolejna czarna coupe na forum :)

can
21-04-10, 03:14
zaglądaliście ostatnio na allegro? http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=civic+coupe&from_showcat=1&category=18185&description=1
No tyle wystawionych to jeszcze nie było :) Niedługo może nam się tutaj zrobić niezły sajgon :) A tak w ogóle to jest kolejna czarna coupe na forum :)

rotfl jakie ceny

2004-22k
2004-32k
2005-35k

ktory z ncih bedzie najwiekszym frajerem; ten ktory kupi sztrucla za 22, czy ten ktory da 35 i sprzeda po roku za 22? ale cyrk...

jacor
21-04-10, 10:00
fak ... gdzie te czasy co na allegro jak się jedna sztuka pojawiła to człowiek ją oglądał kilkanaście razy bo nie było nic innego :D

Leeo
21-04-10, 10:38
W przedlifcie podobny rozrzut cenowy 14-25tyś, więc trzeba liczyć, że nasze Hanki sprzedadzą się kiedyś na forum :)

ramzees
21-04-10, 11:08
te do 16 kola to przeszczepy same bylem ogladac chyba ze 3 ;/ podluznice krzywe tak ze strach wsiadac do auta a niby w aso robione bylo jak to sprzedawca mowil :P

zeby w miare dobra przed liftem kupic trza liczyc 19k

rafalpbz
21-04-10, 11:29
ło...wysyp EM2. Gdybym mial kupować jeszcze raz to i tak zdecydował bym się pojechac do niemiec. Rozbieżności cenowe sa niezłe, jakby na to nie patrzeć poleciała z ceny przez te 3 lata odkąd kupiłem swoją.

ramzees
21-04-10, 11:45
zobaczcie sobie cene VIII gena coupe 35k :P ale juz jakos mnie mi sie podoba niz VII tamten juz bardziej taki nie przypominajacy ulicznego wojownika :P

chlopaki nie tylko auta tanieja :P badajcie silniki k20a2 :)
http://moto.allegro.pl/item994965301_honda_civic_type_r_silnik_k20a2_komp letny_2_0_vtec.html

ja cieszylem jak doktorm i zaoferowal 7 kola a tu widze na allegro jest ze 5 aukcji po 5 tys :) taniej niz b seria ;p

rafalpbz
21-04-10, 12:29
Zgadza sie, ale silnik jest bez skrzyni, na innych aukcjach ze skrzynią komplety chodza po 9 ;)

http://moto.allegro.pl/item994266667_honda_civic_type_r_k20a2_skrzynia_ma nual_6_biegow.html

Tutaj jest do niego skrzynia za 3.500zł wiec nie tak tanio :)

ramzees
21-04-10, 18:32
akurat nie zauwazylem w tej auckji ale na innych mozna zobaczyc ze sa po 5 kola razem ze skrzynia :)

http://moto.allegro.pl/item997352563_honda_civic_01_05_type_r_2_0_silnik_ skrzynia.html

bbs
23-04-10, 21:09
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12724446 piekna:) i ta moc:D

rafalpbz
23-04-10, 21:21
Widziałem goscia w krakowie, jest prze*****a, ale rzuca sie w oczy z kilometra. Na żywo wygląda jeszcze gorzej.

eRMD
24-04-10, 07:15
felgi mi sie podobają i tylko to, reszta jest traszna i automat, ale dla tej mocy czego sie nie robi :D

LemonR
24-04-10, 08:46
Ale z drzwiami to pojechali... :D

Leeo
24-04-10, 09:48
Toc to prawie type r :) Zadzwonilbym do kolesia i spytal skad taki wynik, ale strzelam, ze po prostu pomylil kW z KM :P ...ze tez skrzynia taka moc wytrzymuje.. :D

ramzees
24-04-10, 10:07
pomylil :P juz pisalem do niego z ciekawosci :p

KruKs
25-04-10, 14:57
sluchajta czy tez tak macie ze jak chcecie uchylic szyber to mozna to zrobic tylko przy zamknietym calkowicie szyberdachu ? W MB bylo ze nawet jak jest otwarty na maksa to mozna bylo go uchylic trzymajac przycisk uchylania ... :/ a tak to jak mam otwarty szyber to najpierw trzeba trzymac zamykanie/otwieranie a pozniej podnoszenie ... bez sensu

Leeo
25-04-10, 17:29
Hmmm... nie wiem, czy dobrze zrozumiałem to co napisałeś, więc napiszę jak jest u mnie :)
Uchylenie szyberdachu do góry przy zamkniętym - wciskam guzik i się uchyla.
Uchylenie szyberdachu do góry przy otwartym - najpierw trzeba wcisnąć guzik zamknięcia, potem guzik uchylenia. Wychodzi na to, że jest jak u Ciebie - nie da się uchylić bez całkowicie zamkniętego szyberku. Nie narzekaj, ciesz się, że masz ;)

KruKs
25-04-10, 17:44
place i wymagam ! ale to bylo akurat wygodne i bzdura jest ze w starszej generacji bylo a tutaj nie ;] apropo http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12724446 ale spaprany V-TEC :( szok

ramzees
25-04-10, 18:55
w kazdej wersji civica tak jest :) wsumie ja sie do tego przyzwyczailem, bo jak bys zauwazylem nasze szybery nie wchodza na dach samochodu tylko wszustko odbywa sie w jego miejscu dlatego tak jest :)

p.s tego linka dali z 5 postow wyzej :p

Leeo
26-04-10, 02:01
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12790388 kupujemy?:)

ramzees
26-04-10, 07:04
silniik by mi sie przydal :P i fotele :D

jacor
26-04-10, 11:14
ja zegary biore :D

eRMD
26-04-10, 16:37
dobrze dobrze to ja Wam kupie nie będe taki :D

Leeo
26-04-10, 16:44
Jakby cena się utrzymała, to rewelka. Wszystko co potrzebne do swapa na k20 do em2 w jednym aucie. Skrzynia, silnik, hamulce, stabilizatory, no all. A do tego można zabrać zderzak z przodu i przerobić na taką, którą pokazywał Can :)

DM!
26-04-10, 17:26
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=vhzsvakcfy22

na spojler i fele nie patrzcie:) co sądzicie?

KruKs
26-04-10, 19:16
nic nie widac z fot :/ brak jedynie napisu civic na tylnej klapie

Leeo
26-04-10, 19:22
i źle przyklejony napis vtec, prawdopodobnie coś się działo z tyłu..

DM!
26-04-10, 19:33
i źle przyklejony napis vtec, prawdopodobnie coś się działo z tyłu..

a gdzie dokładnie powinien być?

jacor
26-04-10, 19:43
a gdzie dokładnie powinien być?

bliżej lewej strony

teston
27-04-10, 12:01
Witam wszystkich, od wczoraj jestem szczęśliwym (to się zresztą okaże) posiadaczem Civica Coupe 1.7 VTEC z 2002 roku. Poszukje do niej manuala w języku angielskim. Możecie pomóc ?

Pozdrawiam
Tomek

can
27-04-10, 13:15
o siema no to witamy jeszcze jednego :)

link do manuala: http://downloads.hondatech.info/Auto/Manuals/Civic/Civic01-05.zip

jak bedziesz mial chwile dodaj swoje auto w dziale nasze hondy.

teston
27-04-10, 13:31
Dodam jak ją obfotografuję. Link, który podałeś już znalazłem i ściągnąłem ten plik ale dostaje błąd przy próbie rozpakowania.
A nie, już idzie. Trzeba było odpalić WinRar'a

T.

bbs
27-04-10, 20:11
http://moto.allegro.pl/item980025649_stozek_filtr_stozkowy_120_125_77mm_s imota.html warto dac tyle kasy ? :confused:

odrazu uniego bede bral to.
http://moto.allegro.pl/item980020682_uklad_dolotowy_dolot_honda_civic_200 1_aoma.html

tylko czy warto dac tyle kasy za ten filtr?chodzi oto ze ten sklep jest kolo mnie, wiec mam na miejscu wszystko i od reki

Leeo
27-04-10, 20:52
Eeee, no co Ty, K&N lub fujita niewiele drożej Cię wyjdą. Takiego zwykłego nie ma sensu brać. Jak z simoty, to ewentualnie airboxa, bo sobie janekldz chwalił :)

bbs
27-04-10, 21:12
a simoty taki zwykly za 50 zl warto? http://moto.allegro.pl/item1018452563_filtr_stozkowy_simota_dolot_160km_z aimpregnowany.html

KruKs
27-04-10, 22:01
bbs, ja sobie to zawsze tak tlumacze: jak juz mnie na cos stac to na cos konkretnego :) przewaznie cena idzie w parze z jakoscia .

jacor
27-04-10, 22:09
bbs jak chcesz to mogę Ci sprzedać za parę gorszy dolot który kiedyś jeździł na moim aucie. kibel rura + stożek chyba KN ale nie jest pewny musiałbym dokładnie sprawdzić. zmieniłem to na serie trochę pod presją taty i mechaników z ASO ale teraz się zastanawiam czy może kiedyś nie sprezentować jakiegoś stożka ...

tak wyglądało na aucie, teraz leży w garażu
http://img80.imageshack.us/img80/4816/4191376065.th.jpg (http://img80.imageshack.us/i/4191376065.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

DM!
27-04-10, 22:34
słuchajcie mam pytanie:) czemu np z D17A8/A9 tak ciężko jest wycisnąć więcej KM?? wiem,że było to już wałkowane:p

urbanrsc
27-04-10, 23:00
Poszukuje jakiegos fajnego tlumnika i moze macie cos fajnego na oku bo ogolnie myslalem nad tym konkretnie :

http://www.moto.allegro.pl/item971690466_tlumik_sportowy_rm_motors_rm4_promoc ja_film.html

can
27-04-10, 23:28
no dobra, a ja wracam do tematu dystanow... czy jak wrzuce pierscienie dystansowe przy glebie -65mm to jest szansa ze podwiniete nadkola nic nie dadza (mowie o tyle) ? troche sie tego boje... a marginesu nie ma za duzo.

od razu uprzedzam, ze nie zamierzam robic wioski zeby mi koła wystawały poza obrys, tylko zeby bylo max równo z obrysem.

urbanrsc
28-04-10, 10:41
can nie mam pojecia jak tro bedzie przy takiej glebie ale wiem jedno ze mam na sprzedanie dystanse :)

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=75387

rafalpbz
28-04-10, 10:43
Nie bierz tego tłumika, ma za krótką końcówkę i się ostro schowa pod zderzak.

urbanrsc
28-04-10, 11:40
dlugosc nie ma znaczenia i tak ustawia sie go jak sie chce wystaczy kawalek rurki kwasowej i mozna robic co sie chce :) chyba ktos nie zakladal tlumnika :)

martwie se tylko tym zeby jakiegos bubla nie kupic :) wiec jak ktos ma tam dobrego na oku albo juz kupowal to pisac

rafalpbz
28-04-10, 13:29
No jak chcesz rzeźbić to czemu nie, ja kupiłem replike apexi i wszystko jest OK z tym że właśnie ostro sie schował pod zderzak, a jakis czas temu z niewiadomych przyczyn zaczął sie obijać o zderzak.

Chciałem tanio to teraz mam :)

ramzees
28-04-10, 15:35
jak cos moze byc dobre za taka cene ?? przeciez to najtanszy szajs z allegro wiec podziwiam ludzi kupujacaych cos taniego i oczekuja tego ze bedzie to mugen... chcesz nie kupic bubla to doloz ta 100 zl wiecej to bedziesz mial pewnosc :). mialem okazje slyszec wm sport cena cos podobnego do tego jakies 170 zl i chodzi to tak jak by cos wrzeszczalo ;/

Leeo
28-04-10, 16:17
no dobra, a ja wracam do tematu dystanow... czy jak wrzuce pierscienie dystansowe przy glebie -65mm to jest szansa ze podwiniete nadkola nic nie dadza (mowie o tyle) ? troche sie tego boje... a marginesu nie ma za duzo.

od razu uprzedzam, ze nie zamierzam robic wioski zeby mi koła wystawały poza obrys, tylko zeby bylo max równo z obrysem.

A jaki dystans chcesz zapodać? Trudno coś tu powiedzieć, bo nie wiemy ile masz teraz miejsca. U mnie przy takim ET jak Twoje już by na pewno nie weszło przy camberze. Nie wiem jak mocno masz wywinięte nadkola, ale zakładając, że ET 35 to koło powinno być mocno na zewnątrz, więc po co dystanse? :) Może coś ten kalkulatorek pomoże? http://www.rimsntires.com/rt_specs.jsp szkoda tylko, że on odnosi się do serii. Milek ostatnio zapodał dystanse do swojego SI, możę on coś poradzi?

słuchajcie mam pytanie:) czemu np z D17A8/A9 tak ciężko jest wycisnąć więcej KM?? wiem,że było to już wałkowane:p

Bo tak piszą na każdym amerykańskim forum :) Nikt tego nie sprawdzał osobiście, a mógłby to zrobić tylko Can, bo w tej chwili ma najwięcej pokombinowane - dolot V2 i catback.

DM!
28-04-10, 16:48
Dzięki Leoo

poza tym znalazłem znowu fajną ofertę....

http://www.honda-hannover.de/f5-edit/?domain=www.honda-pagel.de&ebene=210&fuseaction=extern&show=detail&lagernummer=40100017&bildnummer=3

i teraz pytanie czy jechać looknąć to co teraz do Hannoveru czy najpierw do Drezna.....

bbs
28-04-10, 17:43
a zakładając dystanse nie trzeba zmieniac szpilek na dłuższe ? a poza tym to fajny bajer:D, bo jednak troszke za wasko sa rostawione kola (wizualnie), lecz jednak pogorszy sie w pewnym stopniu prowadzenie na mokrym:(

can
28-04-10, 19:34
ha dystanse chyba sobie odpuszcze, w tym roku dalem max w dol, jak juz bede mogl to wrzuce obrazki, kolo jest schowane na mniej wiecej 1-1,5cm od góry więc bez szans :)

cobra524
28-04-10, 19:55
no właśnie a co ze szpilkami...?

Leeo
28-04-10, 21:49
ramzes: masz swojego polifta w cenie przedlifta :) Tylko trochę do wyklepania :D http://www.allegro.pl/item1015819204_honda_civic_coupe_1_7_benzyna_klima tyzacja_warto.html

DM! a posprawdzałeś te w PL? Wszystko złomy? http://www.allegro.pl/item1018381796_honda_civic_coupe.html (tylko to nie vtec=błąd w opisie) Przynajmniej dla mnie ciężko się wypowiadać o autkach z Niemiec, bo zwykle słabe są zdjęcia i nie można pogadać od tak ze sprzedającym.

DM!
28-04-10, 22:01
ramzes: masz swojego polifta w cenie przedlifta :) Tylko trochę do wyklepania :D http://www.allegro.pl/item1015819204_honda_civic_coupe_1_7_benzyna_klima tyzacja_warto.html

DM! a posprawdzałeś te w PL? Wszystko złomy? http://www.allegro.pl/item1018381796_honda_civic_coupe.html (tylko to nie vtec=błąd w opisie) Przynajmniej dla mnie ciężko się wypowiadać o autkach z Niemiec, bo zwykle słabe są zdjęcia i nie można pogadać od tak ze sprzedającym.

nie jest zła, ale według mnie bita na bank:)zobacz szpary między maską a błotnikami z lewej i prawej strony, poza tym musze z niemiec brać niestety.....jade po tą do hannoveru w przyszly piątek

ps, błotnik przedni od strony pasażera jest "inny" , wiem....lekkie stłuczki wchodzą w grę...wiadomo

ramzees
28-04-10, 23:16
Leeoo: juz dawno widzialem tylk oze gosciu telefonu nie odbiera ;/ i niestety nic nie wiem widac ze bita i poduszka na kierownicy cos odstaje ale oblokalbym sobie jak taka cena :P na samo auto chcialem przeznaczyc 20.000 wiec mysle ze doprowadzilbym go do uzywalnosci :) wyslalem maila sms i nic zero odezwu :( dzwonie od 2 dni. gosciu mieszka odemnie ok 50 km jak sie wkurze to wydrukuje miejsce gdzie najbardziej widac dom i bede pytac ludzi :D

urbanrsc
29-04-10, 10:16
jezeli chodzi o dlugosc tlumnika to nie ma dla mnie znaczenia dobrze sobie porzezbie juz nie jeden tak robilem i bylo git , a co do tego ze obija Ci o zdezak to masz chyba za luzno zamontowanego. a wracajac do kupna tlumnika to pokazalem przykladowy bo nie wiem wlasnie jaki i tez chce wmiare dobry a nie jaks shit a na allegro tylko shit, gdzie jeszcze mozna dostac dobre tlumniki zeby nie tylko allegro.

ramzees
29-04-10, 17:00
dodzwonilem sie !! wiec tak autko ogolnie mialo dachowanie wyswietla sie pelno kontrolek podobno na desce, nie zapytalem o poduchy bo te na foto cos trefnie wygladaja ogolnie bede ja ogladac w niedziele :) zobaczymy co z tego wyniknie ;p

Grzesieklodz
29-04-10, 17:01
Ja teraz taki założyłem i powiem wam że jak dla mnie to go prawie nie słychać jak są szyby zamknięte (śmigam cały czas bez silencera) http://www.toptuner.pl/p/pl/200149/tlumik+mugen+z+regulowanym+silencerem+exo+140ps.ht ml

ramzees
29-04-10, 17:01
a caky czas moja ej6 na sell, dzwonia chetni umawiaja sie na terminy i tyle nikt nie przyjezdza nawet nie ma telefonu przepraszam nie moglem byc ;/ zenada

teston
30-04-10, 08:52
Możecie zapodać jakąś fotkę, gdzie dokładnie jest numer silnika ? Patrzyłem w manualu i niby wiem gdzie szukać ale znaleźć nie mogę.

T.

ramzees
30-04-10, 13:44
teston pisze ci na bloku silnika z prawej strony

teston
30-04-10, 13:51
Ale po mojej prawej, kiedy patrzę od przodu ?

T.

Leeo
30-04-10, 15:12
jak stoisz twarzą do silnika od przodu, to po Twojej lewej. Szukaj niedaleko od kolektora. Może wieczorem Ci strzelę fotkę, ale podejrzewam, że wcześniej znajdziesz.

ramzees
30-04-10, 21:18
sorry nie sprecyzowalem dokladnie :P ogolnie jest przyjete ze lewa strona to strona kierowcy a prawa paszera wiec jak stoisz przed autem to tak jak pisze leeo :)
masz wybite na bloku zaraz jak ci sie glowica konczy a zaczyna blok

can
01-05-10, 10:21
Ale po mojej prawej, kiedy patrzę od przodu ?

mistrzu - na czerwono masz zaznaczone:)

http://img299.imageshack.us/img299/4216/em2silnikfx8.jpg

Leeo
01-05-10, 11:29
Dzizys Can, teraz masz tak czyściutko? Myślałem, że to stare foto z założenia dolotu, ale widzę, że gwint już siedzi. Jak to możliwe, że stożek jak nówka wygląda? :)

seok
01-05-10, 17:44
ma tak czysto, ze ja chyba maski przy was nie otworzę:)

LemonR
01-05-10, 18:14
Normalnie szok. To nie jest czyściutko, to jest laboratorium! Wymazy można robić z tego silnika i nic nie urośnie. Can może jakiś manual strzelisz :-)

rafalpbz
01-05-10, 19:21
Porządek musi być! Wystarczy po zimie spłukać syf i cieszyć się do kolejnej zimy schludną komorą.

Leeo
01-05-10, 20:01
No, ale mi głównie chodzi o stożek, bo wygląda jak nowy, a przecież ma już ponad rok.

jacor
01-05-10, 20:28
ja się nie moge przemóc do umycia silnika. boje się że na myjni ktoś mi coś spieprzy a sam nie mam myjki

teston
01-05-10, 21:01
Dzięki Can, już wczoraj znalazłem. Poprostu kiepsko z kontrastem i ciężko było dojrzeć.

T.

ramzees
02-05-10, 10:40
ja myje silnik karcherem odlaczam akum i odpinam stozek. spryskuje caly silnik preparatem i odstawiam na 15 min potem jade karcherem i goraca temperatura. po umyciu odstawiam na slonce i kompresorem wydmuc**** wode :)

rafalpbz
02-05-10, 13:01
Ja myje zwyczajnym wężem ogrodowym, pryskać niczym nie pryskam bo nie ma nic tłustego. Jedyne co mnie wnerwia to biały nalot utleniającego się aluminium.

Jacor nie ma się czego bać, jedyne na co trzeba uważać to żeby bardzo nie lać po puszce z bezpiecznikami i oczywiście myć na chłodnym silniku.

eRMD
02-05-10, 20:13
i kompresorem wydmuc**** wode
a tak naprawdę to wdmuc****sz ja w wszystkie kostki, wszystkie łączenia i pewnie też wszystkie uszczelniacze czy łożyska, takie mycie to chyba na handel sie nadaje. Szybko i tanio.

ramzees
03-05-10, 09:50
w karcherze mam wieksze cisnienie niz w kompresorze ustawione wiec nie wiem o co kaman, od lat tak myje silniki i jakos nigdy sie nic nie stalo po zimie silnik wyglada nie zbyt dobrze a lubie miec porzadek w aucie

Leeo
07-05-10, 00:59
Ziomki, zrobiłem banerek, ale kuuuurczę, trochę za dużo zajmuje.. Może ktoś ogarnia temat i zrobi to lepiej, to byśmy mieli grupowy podpis ;)

http://img41.imageshack.us/img41/7403/banermed.gif (http://img41.imageshack.us/i/banermed.gif/)

A to składowe banerku:
http://img12.imageshack.us/img12/5431/xx1m.jpg (http://img12.imageshack.us/i/xx1m.jpg/)

http://img687.imageshack.us/img687/8027/xx2z.jpg (http://img687.imageshack.us/i/xx2z.jpg/)

http://img121.imageshack.us/img121/6164/xx3v.jpg (http://img121.imageshack.us/i/xx3v.jpg/)

jacor
07-05-10, 01:47
tak patrze na ten baner i sobie myśle ... ale nas dużo już :)

teston
07-05-10, 09:44
Niebawem czeka mnie wymiana przednich amortyzatorów w mojej EM-ce. Co możecie polecić ?
Nie interesuje mnie obliżanie zawieszenia, a jedynie zachowanie dotychczasowej sztywności.

can
07-05-10, 09:53
teston, większość pewnie powie to samo- kyb excel g.było o tym juz wiele razy:)
czemu bez obniżania?

założ temat auta jak będziesz miał czas:)pzdr

teston
07-05-10, 10:03
Założę, założę. Ale po pierwsze pogoda taka, że nawet nie ma kiedy zdjęcia zrobić a po drugi jak narazie to u mnie wszystko seryjne (a i w przyszłości większych fajerwerków nie przewiduję), więc o czym tu pisać ?
;)

ramzees
07-05-10, 19:19
em2 sama w sobie jest juz piekna :D wiec nie musi byc jakas mega modzona by mozna bylo o niej pisac :D twoja w zupelnosci wystarczy :)

Leeo
07-05-10, 19:29
ramzes, a jak u Ciebie z poszukiwaniami? Widziałem, że zniknęła z allegro ta po dachowaniu, to Twoja sprawka?

cobra524
07-05-10, 21:46
Leo jak patrze na twoja qpete to coraz bardziej nakręcam sie na te lampy :D

Leeo
07-05-10, 22:16
No wystawiał ziomek na allegro w mega cenie, ja drożej dałem sprowadzając z USA przez kolegę, czyli bez żadnej prowizji. Może jeszcze wystawia..

cobra524
08-05-10, 06:32
właśnie chyba już nie bo przeglądałem ostatnio:P

ramzees
08-05-10, 07:58
leooo fajny avatar, poszukiwania sa dobre lecz nie moge mojego auta sprzedac :( kryzys jakis czy cos :p a nie kupie dopoki nie sprzedam, a tamto to masakra bylem ja ogladac gosciu gadal ze leki dach a tam wszystk krzywe nie nadaje sie do jazdy bo slupki przekrecone ale ktos ja kupil widze :D

urbanrsc
09-05-10, 21:55
Jakby ktos chcial kupic :) cena wsumie do dogadania

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1027657699

ramzees
10-05-10, 21:49
http://allegro.pl/show_item.php?item=1034034923

gdyby nie to ze nie ma prawa do rejestracji to juz by byla moja :D

Leeo
10-05-10, 23:58
przedliftowa amerykanka z zajechanym silnikiem, to chyba nie aż taka okazja za tą cenę :) Jak nie ma prawa do rejestracji, tzn, że w VINie możemy przeczytać total loss i że auto zostało zezłomowane. Mimo wszystko ktoś wyklepał i sprzedaje :)

bbs
11-05-10, 18:50
ale srodek to ma fajny :D

eRMD
11-05-10, 19:27
i taki bym do mojej czarnej qupy przygarnął :)

rafalpbz
11-05-10, 20:03
Widzę Radek że z Włodawy jesteś, często tam śmigałem na urlop dokładnie jezioro Białe w Okunince :)

EFKA5
11-05-10, 21:37
często tam śmigałem na urlop dokładnie jezioro białe w okunince :) ja też :D

Leeo
11-05-10, 22:08
ale srodek to ma fajny :D

Dzięki ;) :D

bbs
11-05-10, 22:54
ciekawe czy sporo przekładania i zabawy przy tym ,by miec taki wypasik :D

Leeo
11-05-10, 23:00
Plug&Play, więc raczej nie za dużo :) Jakbyś zostawił swoje liczniki to już w ogóle. Nie wiem, czy tempomat dałoby radę przełożyć. Hehe, niedługo jeden z nas pochwali się kawałkiem amerykańca w środku... :>

ramzees
12-05-10, 16:38
tempomat w VI gen mozna bylo przelozyc bez wiekszych problemow wiec chyba w VII nie bedzie tak zle :)

eRMD
12-05-10, 20:21
Widzę Radek że z Włodawy jesteś, często tam śmigałem na urlop dokładnie jezioro Białe w Okunince :)

ja też :D

:D w Okunince przepiłem swoją młodość :P a teraz jestem gościnie raz na jakis czas, ale jak cos dajcie znać ze sie wybieracie to jakis spociek EM2 sie zrobi bo takich chyba jeszcze oficjalnie nie było.

W sumie z domu mam 5km wiec jak bedzie problem z parkinkiego to pisać a postaram sie ogarnać i coś pomóc. Pozdrawiam

Aha tempomat, to nie wiem jak w naszym genie ale w prelce wszystko było odzielnie, problem zamocować te guziki od sterowania i zrobić kontrolkę. Reszte sie dało by upchnać. Sterowanie oddzielnie, przewody, czyjniki do pedałów jak i gruszka i podłaczenie do przepustnicy do ogarnięcia. Temacik do ogarniecia i wiem ze kiedyś to u mnie zawita :)

Leeo
12-05-10, 22:53
odebrałem dzisiaj OEM dywaniki w tej tańszej wersji i jest spoko :) Dają do tego zestaw montażowy przykręcany pod fotelem, żeby dywanik nie latał ( u mnie było coś takiego zamontowane oryginalnie, bo fabryczne dywaniki się na tym trzymały, więc podejrzewam, że jest tak samo u Was). Co do różnic z moimi, to mają dodatkowo u kierowcy zgrubiałą podkładkę pod stopy kierowcy, no i napis "civic" jest tylko na dywaniku kierowcy. Nie wiem czy jest sens dopłacać 100zł do wersji exclusive..

Mam jeszcze do Was pytanie czysto stylistyczne :) Może to i głupio tak pytać, ale cóż, długo się waham, więc muszę znać jeszcze czyjeś zdanie ;] Miałem montować kamerkę cofania, ale zerkając po znajomych i swoich doświadczeniach, to rzadko patrzy się na monitorek, a bardziej słucha czujnika. Pomyślałem więc że sprawię sobie czujnik parkowania skoro za 160zł można mieć już valeo (jeżeli ktoś nie orientuje się w temacie, to valeo, to topowa firma ;) ). Pytanie jest takie - czy taki czujnik mocno zeszpeci mi tyłeczek autka? Cena za komplet z czarnymi czujnikami to 160zł, komplet z czujnikami do malowania kosztuje już 260zł, więc w moim wypadku raczej były by to czarne. Co myślicie?
Tak wygląda u Jacora(czujnik będzie tych samych rozmiarów, niestety koloru też)
http://img243.imageshack.us/img243/5088/p1000974t.th.jpg (http://img243.imageshack.us/i/p1000974t.jpg/)

Tak może wyglądać u mnie - trochę go wyolbrzymiłem, żeby było dobrze widać, ale będzie takich rozmiarów jak te u Jacora.

http://img35.imageshack.us/img35/5393/91200536.jpg (http://img35.imageshack.us/i/91200536.jpg/)