Zobacz pełną wersję : Coupe & Sedan - ogólne info
Strony :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
Ja mam takie hmmm... dla niektórych pewnie śmieszne pytanie, ale nie wiem jaką pojemność ma zbiornik paliwa :) Moje obawy wiążą się z tym iż jeszcze nie widziałem świecącej kontrolki rezerwy paliwowej, a tankowałem po 42 litry i nie wiem, czy kontrolka się upaliła. W sumie to studiowałem manuala z linka w przyklejonym wątku z linkami o serwisówek i tam wyczytałem, że do zbiornika wchodzi 45 litrów. To by mi wskazywało, że coś z kontrolką jest nie halo. Natomiast w niemieckiej instrukcji, którą posiadam udało mi się znaleźć informację, iż bak mieści 50 l, a kontrolka zapala się przy stanie 7,8 l. W tym przypadku wszystko by było ok. Bawić się w eksperymenty z wyjażdżaniem paliwa do spodu mi się nie uśmiecha, więc proszę o małą pomoc w tym temacie.
Pozdrawiam
z tego co ja wiem to bak ma 50 litrów
zamówiłeś Piotrek te dywaniki już ?
z tego co ja wiem to bak ma 50 litrów
zamówiłeś Piotrek te dywaniki już ?
To jak 50 litrów to w porządku. Będę jeździł do zapalenia kontrolki i wtedy zatankuję do pełna, żeby mieć pewność ile rezerwy zostaje :)
Dywaniki przednie zamówione i jak pojadę po odbiór, to mi dopasują coś na tył. Zamówię też chlapacze, bo jazda po mokrej i zasyfionej nawierzchni skutkuje tym, że boki auta są momentalnie zawalone brudem. Dodatkowo chlapacze chronią trochę spód samochodu, zwłaszcza progi, które po zimie wyglądają jak po piaskowaniu ;)
Aha, czy spryski przedniej szyby w coupecie i sedanie są takie same? Bo jak mi gość w ASO znowu powie, że do amerykańskich nie zamawiają części, to zamówię do sedana :)
edit: z instrukcji wywnioskowałem, że na akumulator powinna być plastikowa osłona... Tragedii w sumie nie ma, ale jak by się gdzieś trafiła, to bym kupił.
Dywaniki przednie zamówione i jak pojadę po odbiór, to mi dopasują coś na tył.
na tył Piotrek też powinny podejść od sedana spokojnie.
Zamówię też chlapacze, bo jazda po mokrej i zasyfionej nawierzchni skutkuje tym, że boki auta są momentalnie zawalone brudem. Dodatkowo chlapacze chronią trochę spód samochodu, zwłaszcza progi, które po zimie wyglądają jak po piaskowaniu
co do chlapaczy to posiedź na allegro i tam gdzie są aukcje od takich sprzedawców którzy specjalizują się w danej marce powinieneś wyrwać jakieś chlapacze ja tak wyrwałem jak byłem po swoje fotele z EP3 (skup części Honda i Toyota) zapytałem z głupa czy mają może chlapacze do sedana 01 - 03 gość poszedł pogrzebał i znalazł i za 50 zeta kupiłem w przyzwoitym stanie (nie muszę mieć ich nowych bo w każdej chwili mogę ściągnąć i jeździć bez) a na zimę znów założyć i te ponad 50 zeta jestem do przodu ;)
Aha, czy spryski przedniej szyby w coupecie i sedanie są takie same?
takie same są
Bo jak mi gość w ASO znowu powie, że do amerykańskich nie zamawiają części, to zamówię do sedana
tak Ci na pewno powie. ja już to przerabiałem w Rzeszowie ;)
z instrukcji wywnioskowałem, że na akumulator powinna być plastikowa osłona... Tragedii w sumie nie ma, ale jak by się gdzieś trafiła, to bym kupił.
powinna być... kolejny raz odsyłam Cie do skupów z częściami do Hondy, jak tam nie będą mieli to uderzaj do ASO ;)
" co do chlapaczy to posiedź na allegro i tam gdzie są aukcje od takich sprzedawców którzy specjalizują się w danej marce powinieneś wyrwać jakieś chlapacze ja tak wyrwałem jak byłem po swoje fotele z EP3 (skup części Honda i Toyota) zapytałem z głupa czy mają może chlapacze do sedana 01 - 03 gość poszedł pogrzebał i znalazł i za 50 zeta kupiłem w przyzwoitym stanie (nie muszę mieć ich nowych bo w każdej chwili mogę ściągnąć i jeździć bez) a na zimę znów założyć i te ponad 50 zeta jestem do przodu "
do polifta tez podejda pewnie nie ? :)
Przod do polifta powinien podejsc, tyl nie. Co do spryskow przedniej szyby, to kupcie sobie od citroena c3. Pasuja, kosztuja 25zl i daja mglowy rozprysk, polecam :) a jak zalezy Wam zeby to byly spryski marki honda to mozna zanabyc od jazza. Taki sam efekt, tylko cena 65zl. Ja mam od c3 :D
no i to jest dobra ciekawostka, c3 mówisz, trzeba wykombinowac bo mnie denerwuje ten sik pająka na szybe :D
myslalem ze do VII gen juz nie podejda z c3 :D bo wchodza od V generacji ;p i wogole myslalem ze po lifcie to juz raczej beda mglowe a nie sikacze
Macie u siebie wygłuszenia maski, Bo mi zimą myszy pogryzły i zastanawiam się czy jest sens ją reanimować- Jeżeli się da.
W ogóle to coś daje poza mniejszym hałasem z komory silnika?
raczej nie. nigdy nie jeździłem bez niej choć wymieniłem ją bo poprzednią miałem strasznie poszarpaną i powiem szczerze że nie jest ciężka choć mi się swego czasu wydawało że sporo waży
Macie u siebie wygłuszenia maski, Bo mi zimą myszy pogryzły i zastanawiam się czy jest sens ją reanimować- Jeżeli się da.
łoł ja nie mam wygluszenia maski :o no to kolejna rzecz do kupienia :]
ja mam ale zdjąłem bo myjac silnik przejechałem myjka po niej i zrobiłem zygazczek :/
ja bym i tak ja wywalil zeby lepiej vteka sluchac :P w VI gen nie mam i nawet bym nie chcial wkladac :D jak sie uda to za 2 tygodnie bedzie em2 :D
ja nie posiadam i jakos mi to nie przeszkadza.
co do baku to u mnie przy kazdym tankowaniu po zaświeceniu kontrolki wchodzi ok 46l
bumper protect
a można jaśniej ? moze jakies zdjecia ? bo nie wiem czy dobrze ja to rozumuje
strasznie mała rezerwa :/
U mnie też nie ma wygłuszenia maski, a po zaświeceniu kontrolki to jeszcze mi starcza paliwa na około 50 km.
czy ktoś wie jak się dobrać do halogena ? zaparowała mi menda i muszę się za niego zabrać bo powoli pogoda zaczyna sprzyjać na takie grzebania więc od czegoś trzeba zacząć :D
musisz sciagnąc zderzak ziom :/
to pogrzebane przy halogenie ...
a w czym problem ze ściąganiem zderzaka?
Jacku zderzak jest na 2 śrubkach, wiem bo ściągałam :D
no właśnie i kilka plastikowych spinek więc dlatego się dziwie :)
przyznam szczerze że nigdy tego nie robiłem. a jest oprócz tego na jakieś zatrzaski ? spieprze coś i bd bez zderzaka jeździł :D
zwykłe plastikowe spinki podważane śrubokrętem i dwa wkręty na śrubokręt krzyżakowy już przy samych nadkolach :D i wyciągasz :)
tylko podłóż coś pod spód bo Ci pierdyknie na glebe:cool:
aha no i jeszcze nie wiem jak przy em2 od strony bagażnika, ale to już EFKA może podpowie, chociaż podejrzewam że bezproblemowo, te hondy są poskładane jak klocki lego :D
Grzesieklodz
02-03-10, 21:16
...te hondy są poskładane jak klocki lego :D
potwierdzam boczek drzwi po wyjęciu klamki trzyma sie na 2 śrubkach i samych spinkach, jest go łatwiej zdjąć niż w V genie :]
Jacor, na stronce honda & acura acc jest instrukcja montazu halogenow i tym samym demontazu zderzaka. Ja tam sie balem, zeby potem dobrze spasowac, wiec sam tego nie robilem :)
Jezeli ktos byl ciekawy, to moge poinformowac, ze otrzymalem wczoraj pieniazki od firmy ksport. Podeszli do sprawy fachowo, otrzymalem zwrot za same wahacze i 60% kosztow za lawete i powrot do serii.
pięknie sie zachowali aż jestem w szkoku ze udało sie wygrać :)
Grzesieklodz
03-03-10, 15:45
Jak by ktoś coś chciał to jest takie auto http://lodz.gumtree.pl/c-Samochody-Sprzedam-czesci-i-akcesoria-HONDA-CIVIC-na-czesci-W0QQAdIdZ189483352
a tu wiecej fotek
http://img534.imageshack.us/gal.php?g=bagaznik.jpg
zwykłe plastikowe spinki podważane śrubokrętem i dwa wkręty na śrubokręt krzyżakowy już przy samych nadkolach :D i wyciągasz :)
tylko podłóż coś pod spód bo Ci pierdyknie na glebe:cool:
aha no i jeszcze nie wiem jak przy em2 od strony bagażnika, ale to już EFKA może podpowie, chociaż podejrzewam że bezproblemowo, te hondy są poskładane jak klocki lego :D
a to chodzi o halogen z tyłu nie z przodu ? :D
.. z tyłu pewno jest podobnie, zderzak przymocowany jest na śrubkach po bokach a przez całą długość prowadnica do której wchodzą spinki.. najpierw wypinasz boki zderzaka, później środek.. delikatnie z wyczuciem.. montaż to już łatwizna, wszystko idealnie się samo spasuje :D
Wie ktos moze ile kosztuja lozyska na tyl prawa i lewa strona ? Ktos moze przerabial juz ten temat ? bo mam do wymiany :/
Jak by ktoś coś chciał to jest takie auto http://lodz.gumtree.pl/c-Samochody-Sprzedam-czesci-i-akcesoria-HONDA-CIVIC-na-czesci-W0QQAdIdZ189483352
a tu wiecej fotek
http://img534.imageshack.us/gal.php?g=bagaznik.jpg
to auto jest na czesci ? a masz moze numer do goscia ? bo nie moge sie doszukac na stronie
Grzesieklodz
03-03-10, 19:02
tak to jest anglik na czesci, zapytam sie o numer i podam jak cos :]
widzieliscie to autko czy cena troche nie za niska?? ktos cos wie na temat??
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11720423
widzieliscie to autko czy cena troche nie za niska?? ktos cos wie na temat??
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11720423
Nie widzialem ale moge stwierdzic ze cena bardzo niska (ale moze odzwierciedla stan auta) .
1." LS V-TEK " pisze sie VTEC , jak LS (czyli ubozsza wersja wyposazenia) to brak VTEC'a jak wlasnie w tym egzemplarzu.
2.Rowniez to auto nie ma szyberdachu (jak jest napisane w aukcji)
3.Zdaje mi sie ze jedna lampa nierowna drugiej wiec mozliwe ze cos z przodem bylo
4. Najlepiej jechac i sprawdzic bo z tych zdjec ciezko wywnioskowac :) lub poprosic kogos kto mieszka niedaleko
nom z przodu na pewno coś się działo. Cena naprawdę jak za grosze, ale trzeba sprawdzić, czy nie spawane z dwóch. Opis ma sporo błędów, gdyby nie była mocno walnięta z przodu, to może by się na swapa na k20 nadawała ;)
juz dawno przezemnie dzwonione :D bok ktorego nie ujol gosciu na zdjeciach jest przersywoany oberwany i wogole ale jak ktosz szuka em2 za grosze to mysle ze dobra oferta... gdyby po lifcie byla tez w takiej okazji juz by byla moja
najubozsza wersja i 4 poduchy ma ? az taka uboga nie jest chyab sa ubozsze z tego co widzialem ;p
najubozsza wersja i 4 poduchy ma ? az taka uboga nie jest chyab sa ubozsze z tego co widzialem ;p
to standard 4 poduchy są w każdym europejczyku
no i juz wiemy co z autkiem jest :) podziekowal:)
uuu - jaka promocja EM2 za 2,5 tysia ;) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11674336
A ta amerykanka całkiem sensowna, jeżeli po VINie wyjdzie, że rzeczywiście bez przygód..
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11726784
uuu - jaka promocja EM2 za 2,5 tysia http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11674336
to cena za sam silnik. pisze przecie :D
ten ziom ma duzo czesci do naszych coupe, nawet najmniejsze plastiki zostawia:) polecam
a te lampy soczewkowe w czarnej to ori czy jakieś klepane przez chinoli ??
no ori to one nie sa, ale wygladaja fajnie, spodobaly mi sie :) troche jak legend z przodu ta EM2 wyglada z nimi:)
spodobały ?? tylko tyle ? ehhh ja to bym wiele za nie oddał bo do czarnej budy to one takie kozackie są, ciekawe jeszcze jak swiecą i jak z homologacją.
jaki problem eRMD :)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2001-2003-HONDA-CIVIC-2-4DR-SMOKE-PROJ-HEADLIGHTS-FOG_W0QQitemZ220562919854QQcmdZViewItemQQptZMotors _Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item335a9311ae
ebay prawde Ci powie :) stówka razem z fogami :) na statek i jazda hehe
mozemy zrobic jakies grupowe na lampki bo mi sie tez podobaja:D
kupcie SE wszyscy i miejcie takie same :D:D
Gadałem kiedyś z ziomkiem z Poznania o takich lampach. Można kupić takie z homologacją na Europę i nawet z postojówką, więc dobry bajer. Poza tym z doświadczenia wiem - co soczewka to soczewka - wygląd poprawia, odcięcie ładne, a jak będzie słabiej świecić, to zawsze można HID zapodać i poprawa znaczna bez ryzyka oślepiania ;)
problem jest jak zawsze w kasiorce, planów co do auta jest sporo a wiadomo ze auto to nie wszytko. Trzeba sie uzbroić w cierpliwość.
to zawsze można HID zapodać i poprawa znaczna bez ryzyka oślepiania
a jak się sprawa ma z misiaczkami? hid chyba nie ma samopoziomowania które jest wymagane (nie znam się tak za bardzo w tej tematyce może ktoś obeznany się wypowie)
kto bysie misiakami przejmował :rolleyes:
Było o tym milion razy - skracając do minimum - w myśl prawa HID nielegalny, na stacji przechodzi, przy rutynowym zatrzymaniu przez policję przechodzi, przy celowym trzepaniu przez policję, która chce coś znaleźć- nie przechodzi i mogą zabrać dowód(w ciągu 10-15 min można powrócić do seryjnych żarówek, a potem znowu założyć HID). Mi się jeszcze nie zdarzyło. EM2 na soczewce wygląda stosunkowo młodo, gdy wsadza się z głową zestaw 6000K lub mniej(najlepiej 4300K), to nie ma najmniejszego problemu. Ja na HID jeżdżę już 2 lata - do tej pory nie miałem problemów, ale spełniam w/w warunki ;) Zupełnym kontrastem do mojego było auto przemulusa - zwykły reflektor, HID 8000K i śmiganie po Wawie i też mu się udało :P
dlatego mówie że nie ma się co przejmować "pierdołami" :D
mi na razie nie potrzebny zenon :) Ty genior jak będziesz montował to uważaj w Rzeszowie bo drogówka cięta na te wszystkie xenony ponoć
ja się tam do wsi nie pcham :)
poza tym ja bardziej wole czarny środek zwykłej ori lampy niż takie soczewy;)
ale na małego spota VII gena do Rzeszy przyjedziesz jak będziemy organizować poza rzecz jasna zlotem w maju ;)
witam, jestem npwy na forum i tez jestem posiadaczem em2 i mam pare pytan a moze zaczne on ukladu dolotowego, czytalem na forum ze wielu uzytkownikow juz takie cudo posiada, moze juz takie pytania padly, ale chcialem wiedziec czy cos wogule ten uklad zmienil w mocy silnika, i jakie kupowaliscie, chodzi o firmy jakies sklepy czy np robiliscie sami kolanka i tylko kupowaliscie filtry stozkowe?
czy cos wogule ten uklad zmienil w mocy silnika
modyfikacje ukł dolotowego w tym silniku nie dają żadnych przyrostów mocy
i jakie kupowaliscie, chodzi o firmy jakies sklepy
choćby nawet tutaj http://filtry.simota.home.pl/filtry/index.php
Kiedys slyszlame jakas zla opinie o tym simota, ale to tylko slyszalem, wiec skoro nie daja zadnych przyrostow mocy to jestem zmuszony zadac to glupie pytanie :) po co ta modyfikacja wogule
Kiedys slyszlame jakas zla opinie o tym simota
są jeszcze AEM / K&N / Aoma - ale te Simota są chyba najpopularniejsze. Ja miałem przez jakieś 2 tyg u siebie taki ukł dolotowy ze stożkiem K&N ale zmieniłem na serie ( nie wykluczam że w przyszłości nie powrócę do stożka )
po co ta modyfikacja wogule
dźwięk w górnym zakresie obrotów silnika przy tej modyfikacji jest na prawde świetny
Ja mam dolot AEM CAI. Założył go poprzedni właściciel. Ściągał go ze stanów. Czy jest różnica w mocy? - tego nie wiem, nie miałem okazji pojeździć bez niego. Ponoć po założeniu na hamowni wychodziło 130 koni, czyli o 3 więcej niż seria. Co i tak wydaje mi się nie jest to w ogóle odczuwalna różnica. Jedyne co to silnik wydaje fajniejszy dźwięk przy wyłączaniu (takie syknięcie) i oczywiście jest głośniejszy na wyższych obrotach ;-)
dzieki za odpowiedz bede sie zastanawial nad tym, aaa wlasnie bym zapomnial sa jakie minusy ukladu dolotowego? a i tu na fourm czytalem ze jest ktos z em2 z lodzi lub okolic?
Według mnie.
PLUSY
- fajny dźwięk na wyższych obrotach,
- fajny dźwięk przy wyłączaniu silnika,
- niby minimalny przyrost mocy,
- no i na plus wygląd pod maską. No ale z otwartą niestety się nie jeździ:)
MINUSY
- chyba tylko koszta zakupu i założenie.
- a i jeszcze do minusów można zaliczyć większy problem z doborem rozpórki, niestety nie wszystkie podejdą pod dolot.
Jak bym nie miał dolotu to wolałbym najpierw wydać kaskę na inne mody, np. zawieszenie, fajne fele,..., a dopiero potem dolot.
zawieszenie mam w fazie jakby to napisac... tak jakby w polowie zalozone mam juz eibach sprezyny pro kit i teraz mysle na amortyzatorami koni sport zolta seria tylko nie moge dojsc czym sie roznia ta srednica 50mm od 55mm
jeżeli nie jest dobrze odgrodzony od silnika i nie jest doprowadzone zimne powietrze to po prostu bierze ciepłe powietrze ze silnika które nie jest de facto szkodliwe ale pomagać też raczej nie pomaga ;)
Minus CAI - ryzyko zassania wody i załatwienia silnika, plus CAI - jakikolwiek przyrost, bo SRI to tylko dzwiek
PLUS SRI - lepszy dźwięk, brak mozliwości zamoczenia, minus - to tylko dźwięk.
Kupuj dobry stożek, na tym nie można oszczędzać, zatem APEXI, K&N, AEM, najlepiej w takiej kolejności.
Co zawieszenia to chyba jednak nie przeczytałeś tematu, ktróry wskazałem.. Zacznijmy od tego jaki masz model EM2 - przedlift czy polift?
http://www.moto.allegro.pl/item938446404_tlumik_apexi_n1_style_sprawdz_brzmie nie.html
co o tym mysliscie?
...i koni sport zolta seria tylko nie moge dojsc czym sie roznia ta srednica 50mm od 55mm
Jedne pasują do przed a drugie do polifta.
jest to "chyba" przedlift, a co do tamatu to czytalem ale przyznaje sie ze nie zabardzo to ogarnolem... model dokladie jest z 2001roku silnik d17a9 vtec
No to możesz pogonić eibachy :) bo do przedlifta najbardziej opłaca się zestaw 1130, czyli amorki + springi. Średnicę masz 50mm. Same amory wyjdą Cię tyle co cały zestaw. Metoda Eibach + koni to rozwiązanie dla polifta, bo nie ma 1130 ze średnicą 55mm, czyli taką jaka jest w civicu poliftowym. Przerabiałem temat i sam mam eibach pro kit + koni z zestawu 1130. Rozjaśniło się troszkę? :)
wracajac do ukladu dolotowego, to taki np moze byc http://www.moto.allegro.pl/item937734677_k_n_dolot_honda_civic_vii_2001_sklep _wawa.html?
a co by sie dzialo jezyli zalozylbym koni do tych sprezyn eibach co mam?
czy wogule nie dalo by sie zalozyc?
Słuchaj specjalisty. A jakbyś rzeczywiście je "poganiał" to daj znać, bo też coś muszę pokombinować z zawieszeniem.
slucham slucham tylko chcialbym wiedziec jaki jest problem w polaczeniu ebiach plus koni w tym modelu. kurde juz pogodnicz nie przejechalem na nich nawet 500 km ;/
to kawał kibel rurki i tylko filtr jest KNN. Niektórzy piszą, że ważna jest też średnica rurki, materiał i kształt, dlatego ja np zdecydowałem się na dedykowany zestaw AEM.
a co by sie dzialo jezyli zalozylbym koni do tych sprezyn eibach co mam?
No miałbyś amory koni, które współgrałby z eibachami, tak jak ja, ale byłbyś stratny na cenie eibachów. Kit 1130 kosztuje tyle co same amory z zestawu 1130.. Czyli gratisowo dostajesz sprężyny Vogtlanda -35, więc eibachy albo vogtlandy możesz pogonić.
Seok w dziale giełda sprzedawali nówki Eibach pro kit w super cenie..
wlasnie stratyn to moze nie bo mam kupla w wawie co tam lata ze swoja honde http://www.honda-sila.ownlog.com/ to jakis ala blog jego :) i ogarnol mi nowe ebiach po 400 zl :)
a jakis sklep w polsce z tymi AEM istnieje czy tylko usa?
hehe, było nie pisać :P U nas na forum nówki pro kit chodzą po 599zł :P Rób jak uważasz - podsumowując - wkłady do amorów do Twojego auta mają średnicę 50mm.
Ja kupiłem w PL od forumowicza 4Honda. W Polsce jest też dystrybutor www.aempower.pl
ten Twój civic nie jest przypadkiem srebrny? :)
Seok w dziale giełda sprzedawali nówki Eibach pro kit w super cenie..
No to zerknę na tą giełde. Kolejny raz wielkie dzięki Leeo.
jest srebrny jak odbiore od lakiernika to wrzuce jakies foty bo jakis uczynny na parkingu nie mogl sie zmiescic i porysowal mi zdezak tylny i dalem do malowania
Nie wiecie moze jak sa mocowane emblematy w em2 czy przyklejane cze moze sa 2 bolce, bo musze je chyba jakos odswiezyc bo nie wytrzymaly polskiej zimy i jakos tak zzielenialy ;], szukalem na allegro jakis nowych ale wygladaja co niektore jakby je ktos w domu robil.
Te z tyłu raczej przyklejane, przynajmniej u mnie tak było. Ale moze niech wypowie sie ktos jeszcze.
ja tez kiedyś pytałem i ktoś mi powiedział ze klejone, żyłka i na spokojnie można je ściągnąć. Ja chciałem je ściągnąć ale jakoś z napisami tez jest ładnie i zostawiłem.
nie ma czasu na przewodniki, a swap na k odradzam, za dużo kasy potrzeba, lepiej kupic w to miejsce inne nowsze auto
Skoro tygrysek, który ma dostęp do przeróżnych części i sam ogarnia bardzo dobrze temat tak napisał, to chyba swap na k20 w PL mamy z głowy w najbliższym czasie :)
ja sie nie poddam ;) wiem ile kosztuje i zdaje sobie z tego sprawe u mnie napewno bedzie i mysle do przyszelj zimy to zorganizowac :)
mi glownie chodzi o to zeby je zdjac i jakos odnowic i zalozyc bo teraz to lipnie to wyglada, bede je musial jakos zjdac i pozniej trafic na to miejsce co byly :)
ja mam w ładnym stanie te napisy jakbys chciał to moge ci je sprzedac :P
nie ma porblemu i za ile? dokladnie chodzi mi o H, civic, honda, bo vtec jako tako sie trzyma :)
i jak ty masz polifcie to nie wiem czy te napisy nie sa troche inne ale jakby jakies foto zapodal :)
i jak ty masz polifcie to nie wiem czy te napisy nie sa troche inne ale jakby jakies foto zapoda
Damian ma wersje przedlliftową :p
wymienial ktos moze lozysko piasty w naszych H ? glownie chodzi mi o tyl ? ktos cos moze poleca ? oryginal czy zamiennik ? bo mam do wymiany :/
dobry zamiennik wystarczy jakis japonski :)
Witajcie :)
Kurcze czy można jakoś zdemontować tylną półkę w coupecie, bo mam zabrudzoną szybę w miejscu gdzie jest dodatkowe światełko stopu. Nie ma możliwości dostania się tam żadną szmatką, a świadomość, że ten fragment nie jest czysty spędza mi sen z powiek ;) Przyglądałem się tej półce i na mój gust trzyma się tylko na takich białych kołkach, plus zaczepy przy styku z oparciami foteli. Dajcie znać, czy ktoś już demontował tylną półeczkę :)
Pozdrawiam
Miałem wcześniej pokazać - Panowie, tuningowy hit rodem z NY :) Sprawdza się szczególnie w Wawie :D
http://img96.imageshack.us/img96/4306/dsc07457c.th.jpg (http://img96.imageshack.us/i/dsc07457c.jpg/)
patent ciekawy
ale podobają mi się *****iście te sedany po lifcie :D
ten akurat jest przedliftowy :P Po lifcie mają już białe kierunki z tyłu i nie trzeba nic przerabiać na europę poza przeciwmgielnym. Mi się wersja USA bardziej podoba od europejskiej :)
a mnie się wydaje że jednak nie
ża to jest przed lift
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11281430
calkiem inne światla jak dla mnie brzydkie i dlatego własnie te poliftowe mi sie tak podoba :)
ża to jest przed lift
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11281430
calkiem inne światla jak dla mnie brzydkie i dlatego własnie te poliftowe mi sie tak podoba
tylko że ten sedan to jest na rynek europejski czyli EDM a ten co Leeo pokazał to jest tylko na rynek amerykański USDM i różnią się kosmetyką jak światła środek i bodaj zderzaki
aha no to w takim razie chcialem powiedziec ze mi sie podoba wersja amerykanska a nie poliftowa :D
tak patrze i widze ze rosnie rodzina ES7 i EM2, moglaby sie juz uzbierac konkretna cyfra na zlot:)
dobrze by było znać już konkretną date ...
zwlaszcza ze jak jej nie poznam zaraz to znowu nie bede na zlocie, bo ciagle latam
no no genior, jak Leeo powie, to świętość :P hehe, to akurat jest amerykański sedan przedliftowy. Poliftowy ma inny przód(inny grill i wloty w zderzalu) a z tyłu zmieniły się kierunki z takich czerwonych na clear, no i chyba tylne stopy i pozycja są na diodach jak amerykańskich accordach :)
Co do zlotu, to nieciekawie się robi z tymi zmianami daty :/
BTW, płaczemy, że ceny VII gen spadają, a co oni mają powiedzieć? :D http://www.allegro.pl/item941574526_najtaniej_honda_civic_1_8_coupe_opla cony.html
a mi sie nie podoba ten dywan na tylnim zderzaku. Co do zlotu to fajnie by było sie spotkać i wrescie pogadać.
BTW, płaczemy, że ceny VII gen spadają, a co oni mają powiedzieć? :D http://www.allegro.pl/item941574526_najtaniej_honda_civic_1_8_coupe_opla cony.html
Bierzesz VIN, robisz Carfax i już wiesz skąd taka cena. Przerabiałem już ten temat. :)
Czy uklad chlodzenia wymaga odpowietrzenia ? czy do wymiany wystarczy tylko spuscic plyn chlodniczy przez korek ? Bo dzis kupilem plyn w ASO ten wielosezonowy (80zł banki 5L tylko) i bede wymienial bo jakies zlewki mam w tej chlodnicy ;]
i jest data. Rozpoczęcie 18 kwietnia. Liczę ze będzie okazja zobaczyć Wasze boskie auta :)
chyba nie mówisz o imprezie która jest w tym temacie ? http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?p=937703#post937703
haha *****ista droga tam jest, chyba bede jechał 40km/h, ale że to blisko łodzi to możliwe ze sie pojawie nawet dla beki:)
pewnie i w tym roku tez nie wypali zlot em2 jak to bylo ostatnio:(
kurcze, a już myślałem, że eRMD pisał o naszym zlocie..
pewnie i w tym roku tez nie wypali zlot em2 jak to bylo ostatnio
nie zsyłaj czarnych myśli ;) Wtedy żeśmy olali sprawę organizacji, a teraz to będzie masowa impresa, góra civiców, spanie załatwione, atrakcje zapewnione, więc ja tam jestem dobrej myśli, powiem więcej, ja tam będę na 100% :)
Piotrek w tym podpisie dopisz jeszcze "PL" bo to istotne :D myślę że na zlocie już będzie na tyle EM2 żeby cyknąć wspólną fote i mieć fajny podpis zawierający choć kilka sztuk
aaa btw bardzo dobrze ten podpis wyglada :) gratki Leeo
Piotrek w tym podpisie dopisz jeszcze "PL" bo to istotne
Nie, bo jeszcze ludzie gotowi pomyśleć, że zakładam oddzielne forum ;) Chętnie bym zrobił podpis w postacie banera, który zmienia fotki, ale nie wiem jak :/
nie no, podpis piękny ! a jeszcze piękniej będzie jak się co najmniej w takim składzie spotkamy niebawem :D
osobne forum, powiadasz... hmmm !
only em2 hmmm bylo by fajne bo za granica maja osobne dla 7 gena a w polsce nie ma :|
pewnie ze fajna sprawa takie osobne forum tylko po co heh
pewnie ze fajna sprawa takie osobne forum tylko po co heh dokładnie, tym bardziej, ze jest nas garstka ;)
em2 moze tak ale samych 7 genow troszke jest ;)
haha konkret Leeo :D EM2 P.I.M.P SQUAD ;P
Chętnie bym zrobił podpis w postacie banera, który zmienia fotki, ale nie wiem jak :/
Gimp :)
kurcze, a już myślałem, że eRMD pisał o naszym zlocie..
no dobra sprawdzałem Waszą czujność :)
Wiecie ze od czasu jak kupiłem EM2 nie miałem okazji ŻADNEGO innego spotkać na drogach. A od zakupu kilka pełnych baków juz wyjezdziłem.
Wiecie ze od czasu jak kupiłem EM2 nie miałem okazji ŻADNEGO innego spotkać na drogach. A od zakupu kilka pełnych baków juz wyjezdziłem.
przyzwyczaj się do tego że EM2 to nie np EG ;)
no dobra sprawdzałem Waszą czujność :)
i wlasnie to jest w tym najpiekniejsze :]
ja czasami spotykam ale jakie jest wtedy moje zdziwienie hehe
ja widzialem raz a jezdze bardzo duzoo i prawie sobie konia zwalilem na widok :D jest piekna :)
ja wcale poza oczywiście Jackową (spot) ;)
Heh, jestem najdalej od Was, a widzę, że u mnie małe skupisko :P W samym Białymstoku oprócz mojej są jeszcze 2 przedliftowe(obie srebrne) i dwie poliftowe i to w takim samym kolorze jak moja :P Oprócz EM2 jeżdżą 3 RSX-y :) a poza moim miastem widziałem jeszcze ze 4 sztuki(żadnej klubowej) :)
Białystok duże miasto ziom :D u mnie już pisałem że oprócz mojej jest jedna bliźniacza do mojej jedna poliftowa a w Lublinie widziałem tylko 1 poliftowa za to RSX są :)
W Polsce rzadkość em2 ale w Niemczech to samo , ja może od 2 lat to 4 widziałem
i mam takie pytanie czy tylny stabilizator z RSX jest taki sam jak w em2? czy usztywni on nadwozie ?
Od RSX jest grubszy, więc będzie lepiej się prowadzić, sam na taki poluję, ale ciężko znaleźć :/ Z tego co pamiętam to nasz ma 13mm, a od rsx 18.
a nie wystarczy tych gumek wymienic w sabilizatorze by lepiej sie prowadzilo ( a chyba najlepiej to wszystkie wymienic tulejki tylko to spory koszt:)) no nic , a jakie byscie jeszcze polecili inne amortyzatory opr.koni
Poliuretany nie pomogą aż tak jak sam stabilizator, a poza tym potrafią skrzypieć :)
Co do amorów, to nie ma wyboru, za tą cenę nic nie znajdziesz innego, chyba, że chcesz zainwestować grubszy pieniądz i kupić bilstein, ale tutaj od razu muszę Cię rozczarować, że nie ma modelu b8 do EM2 i trzeba by było robić rzeźbę z b6. Ogólnie ja mam obcykany temat amorków, a Can gwintu :)
Widziana poliftowa niebieska jak Leeo ale to chyba nie on leciał z Radomia w strone Łodzi po 14stej. Ktoś ma jeszcze w tym slicznym kolorku ?
zbieram sie do wymiany rozrządu a ze jestem zielony to zapytam czego szukać? (pasek napinacz i co jeszcze?) Na jednek aukcji wyczytałem ze pasuje od 1,6Vtec prawda to ?
termin zlotu już ustalony i ja wiem że na pewno nie będę na cały weekend bo w czerwcu to już sesja jest i do dupy z takim terminem
No termin do bani, ja też prawdopodobnie wpadnę tylko na sobotę, ale być na pewno będę, obiecaliśmy to sobie ;) Nie wiem jak ja przejadę 320km po całodniowym koniowaniu na lotnisku, ale może jakoś się uda :)
no termin naprawde do dupy no ale co zrobic:/
mi tam obojetny termin ale zrobie wiele by sie pokazać - obiecałem wiec dotrzymam słowa. Pewnie tylko na sobotę bo do lotniska mam blisko chyba z 60km :D
Dla mnie termin tez do d.... ... A że to najwyższa pora się spotkać, to oczywiście zrobie co się da. Gdybyście jechali na jeden dzień to na który się umawiamy?? Rozumiem, ze sobota???
No pewnie, w sobote wszystkie atrakcje na lotniku. Szkoda, ze sie razem nie %%%% ;)
No i już ustalone - Grupa Podlasie, czyli również ja jedziemy tylko na sobotę i to bez noclegu.
ma ktos z was jakies namiary gdzie mozna kupic w ludzkiej cenie tulejki do wahacza?
co powiecie o tym
http://moto.allegro.pl/item945318736_tuleje_wahacza_przedniego_honda_civi c_cr_v_2001_05.html
to moze sie tez mi uda pojawic :) za tydzien jesli gosciu sie nie rozymsli bede miec em2 2005 rok za smieszna kase (przynajmniej mi sie tak wydaje) :D to bym dolaczyl do was i pomacal inne em2 :D
Grzesieklodz
17-03-10, 10:22
no i EM2 nawet w klipie gra :]
http://images41.fotosik.pl/269/22e04b7c14f7a00am.png (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=22e04b7c14f7a00a)
http://images49.fotosik.pl/273/8dceaf1909f9ddcfm.png (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8dceaf1909f9ddcf)
Grzesieklodz
17-03-10, 12:32
kliknij na fotkę to nad nią jest napisane
agrhhhhhh......zdaję się pakiet HFP do polifta na wyciągnięcie ręki :) Kusi mnie, żeby do kolesia napisać, ale jak zapodał taką cenę za EM2, to raczej pakietu nie odstąpi.. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11943143 Hmm.. tylko tylny zderzak od przedlifta i bez dokładki :P
pytankko odnoscie swiatla w zderzaku przeciwmgielnego.. nie podoba mi sie to i czy jak zmienie swiatla z wersji bez tego dodatkowego bez problemu to jakos podlacze ?? to bedzie pierwsza rzecz jakiej bym sie pozbyl :D
czy jak zmienie swiatla z wersji bez tego dodatkowego bez problemu to jakos podlacze ??
:confused:
znaczy się jak zmienisz zderzak bez dziury na przeciwmgielne?
Grzesieklodz
17-03-10, 21:15
a jak nie macie foga z tyłu to przeciw mgielne można dać zamiast trzeciego stopu :]
taaaa, to na bank :P Zwłaszcza, że wg przepisów musi być po lewej stronie auta w odpowiedniej odległości od stopu. Ja mam teraz w lewym świetle cofania i jest ok, przegląd przechodzi.
agrhhhhhh......zdaję się pakiet HFP do polifta na wyciągnięcie ręki :) Kusi mnie, żeby do kolesia napisać, ale jak zapodał taką cenę za EM2, to raczej pakietu nie odstąpi.. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11943143 Hmm.. tylko tylny zderzak od przedlifta i bez dokładki :P
chyba nie sądzisz że gość rozkręci dokładki i Ci sprzeda :D nie no ziom ja Cie tu muszę na ziemie sprowadzić
hehe, no jakbym poczekał miesiąc przez który na bank nie sprzeda automatu w takiej cenie, potem drugi, potem uświadomiłbym mu, że to przez to, że widać, że auto walone w tył, bo nawet zderzak inny, to może by się skusił za tysiaka sprzedać progi i przednią, a nawet dorzuciłbym mu OEM lampy na tył, żeby wyglądał jak w miarę niebity ;] ale nie zrobię tego, bo i tak problem ogarnąć samą tylną, a poza tym, byłoby za nisko ;)
dobrze jest ziom nie kombinuj z dokładkami. jakie plany na sezon 2010 ? ;)
K20T wiesz :P Dopłynęło u Ciebie? Kiedy się pochwalisz? :>
pytankko odnoscie swiatla w zderzaku przeciwmgielnego.. nie podoba mi sie to i czy jak zmienie swiatla z wersji bez tego dodatkowego bez problemu to jakos podlacze ?? to bedzie pierwsza rzecz jakiej bym sie pozbyl
znaczy się jak zmienisz zderzak bez dziury na przeciwmgielne?
Ja mam teraz w lewym świetle cofania i jest ok, przegląd przechodzi.
...U mnie też przeciwgielne w lewym wstecznym. Wcześniej miałem dołożone pod zderzakiem (na szczęście się składało pod zderzak, ale przeróbka to nic skomplikowanego)
Jak kupisz europejczyka to będzie problem z dziurą w tylnym zderzaku. Samo podłączenie nie jest aż takie trudne.
Tak na prawdę to w ogóle nie wiem jak mogli wymyśleć, żeby wcisnąć przeciwmgielne tylne w zderzak.
Wygląda to obrzydliwie.
...Ale to też zależy od gustu. :)
Kiedy się pochwalisz? :>
jak będzie w domu. na razie nie ma nic :confused:
a mi sie te progi nie podobaja :D widze ze Cie Leo kusi na zmiany hehe
seok mnie tez sie to nie podoba dlatego pytam a zderzak se kupie bez swiatla :P zresz narazie jesacze odp nie dostalem odnosnie em2 wiec co ja tu planuje :D
z tego co widze to swiatla sie nie roznia te bez tego swiatlla w zderzaku jak i te z swiatlem.. wiec po uja dokladali to w zderzak ?:>
bo w USA nie ma przeciwmgielnego z tylu w żadnym aucie..
wiec po uja dokladali to w zderzak
przepisy panie, coś musi być, w Prelkach to samo było i mało komu sie podobało, Jakos trzeba z tym żyć
LEEO tego nie wiedzialem ;p hmm a nie da sie zwyklej lampy jakos przerobic ? zeby sie pozbyc tego ustrojstwa ? np zamaist jednej lampki do wstecznego ?
pewnie ze sie da
teraz dopiero zrozumialem o co Ci chodzi :)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=44979&page=3
hmm a nie da sie zwyklej lampy jakos przerobic ? zeby sie pozbyc tego ustrojstwa ? np zamaist jednej lampki do wstecznego ?
ręce opadają :)
Ja mam teraz w lewym świetle cofania i jest ok, przegląd przechodzi.
...U mnie też przeciwgielne w lewym wstecznym.
przepraszam nie zauwazylem :| nie bijcie mnie tylko ;p
a jak wyglada sprawa z dolozeniem spryskiwaczy lamp ?:>
a jak wyglada sprawa z dolozeniem spryskiwaczy lamp ?:>
napewno da sie wszystko zrobic, bede u siebie sciagal zderzak to moge luknac i zrobic pare fot jak to jest wszystko zrobione i podloczone
Witam,
Szukam Civica VII Coupe w wersji przed liftem w kwocie do około 21k zł. Zainteresował mnie ten egzemplarz:
http://moto.allegro.pl/item967298851_honda_civic_coupe_1_7_120km_2002r_sk ora.html
Możecie coś o nim powiedzieć? Czy wart jest rozważenia?
Możecie coś o nim powiedzieć? Czy wart jest rozważenia?
tak na szybko to brakuje listy gumowej pod przednim zderzakiem i emblematy na klapie krzywo przyklejone i nie do końca w tym miejscu w którym powinny być. poza tym chyba nic aż tak w oczy się nie rzuca
Z tego co da się z danych wyczytać to jest to pewnie D17A8. Jakieś opinie o tym motorze względem D17A9?
^^^ o fuck. setny raz :)
D17A9 ma +5km, vtec i jest szybszy o 0,1sek . tyle jesli chodzi o roznice :)
A w kwestiach awaryjności, eksploatacji, spalania? Bo takie dane jak moc jestem w stanie wywnioskować sam.
spalanie podobne, awaryjności nie określimy, bo nic się nikomu nie przydarzyło, w końcu do honda :) Główna różnica miedzy vtec a non-vtec to wyposażenie. Vtec ma bogatsze, typu szyberdach, spryskiwacze reflektorów.
Pomóżcie wybrać dywaniki WELUROWE:
- http://www.allegro.pl/item932291406_dywaniki_welurowe_honda_civic_coupe_ od_01_05r_haft.html - te jakoś najbardziej do mnie przemawuają
- http://www.allegro.pl/item936311193_dywaniki_welur_b_gruby_13mm_civic_co upe_01_05r_3cz.html
- http://www.allegro.pl/item933523323_dywaniki_welur_stopery_civic_coupe_0 1_05r_bz.html
- http://www.allegro.pl/item942327675_dywaniki_welurowe_honda_civic_coupe_ 01_05_bz.html
Wiecie ile kosztują OEM? Mam swoje beżowe, ale szkoda mi ich deptać, chyba, że w podobnej cenie mógłbym kupić drugie OEM :D
Wlasnie tez sie przymierzam do kupkna dywanikow :) hmm no jakos tez przemawiaja do mnie chyba te pierwsze . Ale ten napis CIVIC troche wiesniacki :P . (moze jak sie znajdzie jeszcze kogos to i sie zamowi to bedzie ciut taniej ? :>)
gumowe kosztuja cos okolo 220zl wiec welur mysle ze okolo 160zl ale to tylkos trzal
Dzięki. Jadę ją obejrzeć w środę. Jakieś sugestie na co zwracaćuwagę oprócz tego co zwykle w każdej innej hondzie?
Wlasnie tez sie przymierzam do kupkna dywanikow :) hmm no jakos tez przemawiaja do mnie chyba te pierwsze . Ale ten napis CIVIC troche wiesniacki :P . (moze jak sie znajdzie jeszcze kogos to i sie zamowi to bedzie ciut taniej ? :>)
gumowe kosztuja cos okolo 220zl wiec welur mysle ze okolo 160zl ale to tylkos trzal
Gumowe kosztują koło 220zł i są o niebo lepsze od welurów. Nie trzeba myśleć czy będzie morko czy sucho, czy jak staniesz w błocie to ściągać buty przed wejściem do samochodu i się łatwo czyszczą, wystarczy troche wody i szczotka :). Trzeba tylko delikatnie przyciąć, ale jak się przyłoży to wychodzi jak z fabryki. Tylko nie sugerujcie się liniami od spodu, bo od spodu są zaznaczone linie cięcia do konkretnej wersji (2D, 3D, 4D). Dywaniki welurowe mam w komplecie, ale jednak zostanę przy gumowych.
Miałem zrobić foty w weekend, bo było mycie i zmiana kółek na letni zestaw. Ale w niedzielę już lało i nie było czasu. W przeciągu miesiąca będzie wszystko, może zdążę jeszcze pomalować zaciski (nie wiem jeszcze na jaki kolor) i założyć końcówkę wydechu. Jeszcze poprawki lakiernicze, polerka i wosk... Może ogarnę w miesiąc jak będzie ładna pogoda. Zaciski planuję przed malowaniem wypiaskować, więc trzeba będzie je zdemontować i bez urlopu się nie obędzie. Cierpliwości ;)
Wiecie ile kosztują OEM? Mam swoje beżowe, ale szkoda mi ich deptać, chyba, że w podobnej cenie mógłbym kupić drugie OEM
jak ja zamawiałem gumowe to welur kosztował tyle samo czyli 120 chyba od pary.
jak się komuś nie spieszy z tymi welurami to ja może będę sprzedawał swoje za jakieś 1.5 miecha w stanie bdb
ja mam gumowe od 2 lat, a OEM welurowe leżą ciągle pod spodem.. W lato fajniej wyglądają welury, a i obecność gumowych nie jest wymagana, bo rzadko kiedy zdarzy się mnóstwo błota. Może podjadę na dniach do ASO i jeżeli okaże się, że welurowe kosztują 120, to chyba kupię drugi komplet oryginalnych tylko na przód, bo z tyłu to i tak rzadko kto jeździ. Nie wiem tylko, czy kupić znowu beżowe, czy lepiej czarne skoro tył ma zostać beżowy... :/
Nie wiem tylko, czy kupić znowu beżowe, czy lepiej czarne skoro tył ma zostać beżowy... :/
kup beżowe bo czarne imo nie będą pasować jeszcze jak z tyłu zostaje beż to już w ogóle
no tak, tylko moje beżowe, które używane były tylko przez 5 miesięcy kiedy auto było jeszcze w stanach noszą już brązowe ślady błota ;) Zastanawiam się, czy się za szybko nie ufajdolą :) A te czarna są takie mocno czarne, czy bardziej popielate? :) Bo akurat deska i część tunelu są czarne, więc jakby były całkowicie czarne, to by przypasowały..
bardziej pod popiel zalatują chyba że już mam wypłowiałe :D
no właśnie też mi się tak zdawało, że całe wnętrze EM2 bardziej popielate niż czarne.. :/ No to w takim razie pojadę i poznam ceny po moim VINie i jeżeli faktycznie nie będzie różnicy między gumowymi a welurowymi, to wezmę gumaki :/
Jacor, wiedziałeś, że jeździsz wersją limitowaną? :D
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11846692
No chociaż może i nie, bo chyba nie masz takiego kozackiego pęknięcia na poduszce :)
Pojawiły się też KYB AGX do EM2 i to w całkiem dobrej cenie biorąc pod uwagę fakt, że to całe kolumny a nie tylko wkłady jak koni..
http://www.allegro.pl/item938677424_amortyzatory_honda_civic_01_05_kayab a_agx_regulow.html
Jacor, wiedziałeś, że jeździsz wersją limitowaną?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11846692
No chociaż może i nie, bo chyba nie masz takiego kozackiego pęknięcia na poduszce
chciałbym limitowaną ale nie mam :( bo jest kilka szczegółów różniącą limitowaną wersje od zwykłej mianowicie: czerwona pokrywa zaworów, profesjonalnie spięty kabel masowy od aku (białe opaski zaciskowe) no i to pękniecie ... ponoć to było zszyte czerwoną nicią seryjnie ale chyba szwy pękły
No tak :D
ej, a może swap na k20a3 :)
http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=k20a3&from_showcat=1&category=620
Leeo zrób zamówienie grupowe :D teraz będzie wiecej VII gen z K20 niż VI gen z B seria :D
o kurde :D praktycznie w cenie a9 :P tylko ze rzezby i tak tylesamo co na k20a2 ;p
k24 tez nie naleza do drogich
Poruszałem ten temat wśród moich ziomków z podlasia, ale nie cholery nie możemy wykombinować sposobu doprowadzenie zimnego powietrza i odgrodzenia stożka :/ Jedyna opcja to dokupić kawałek rurki i przedłużyć robiąc CAI, ale moje podejście się nie zmieniło i nie chce mieć dolotu do ziemi i się stresować, że zamoczę :/ Ktoś ma jakieś pomysły? Od razu zaznaczam, że przenosić aku albo bezpieczników nie zamierzam..
http://img715.imageshack.us/img715/8550/resizeofdsc0452.th.jpg (http://img715.imageshack.us/i/resizeofdsc0452.jpg/)http://img697.imageshack.us/img697/7479/resizeofdsc0450.th.jpg (http://img697.imageshack.us/i/resizeofdsc0450.jpg/)
nadkole jest całe zabudowane, a przy chłodnicy tylko tyle miejsca..
http://img180.imageshack.us/img180/4618/resizeofdsc0445.th.jpg (http://img180.imageshack.us/i/resizeofdsc0445.jpg/)http://img245.imageshack.us/img245/9272/resizeofdsc0441.th.jpg (http://img245.imageshack.us/i/resizeofdsc0441.jpg/)http://img441.imageshack.us/img441/594/dsc0438d.th.jpg (http://img441.imageshack.us/i/dsc0438d.jpg/)
Grzesieklodz
23-03-10, 22:42
Leeo cos takiego kup http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=970896195 Janek ma tak w swoim sedanie to moze Ci wiecej na ten temat powiedziec
albo wiercić dziure w zderzaku i doprowadzać do stożka albo dać sobie spokój. ja tu wyjścia nie widzę
tego wynalazku simoty nie chcę, bo chcę mieć filtr AEM, lub apexi, a to już od razu z filtrem zabudowane :/ Może K&N ma jakiś filtr w takim kształcie.... Wiercić zderzaka nie będę, więc pewnie dam sobie spokój ;) albo samą rurkę przyciągnę między chłodnicą i podczepię pod filtrem, żeby nadmuchiwało :)
dobrze wiesz ziom że z tematem performance w EM2 nie za dużo da się zdziałać
mmario ogladalem ta honde w niedziele jakas anemiczna i ma dziwny zapach w srodku poza tym drzy z tylu moze tylko kola zle wywazone
i jak - fajniejsze od moich chromów? :) Kusi mnie ;) Na fotkach felgi Szumana, więc oponka za niska, bo 205/40r17
http://img169.imageshack.us/img169/4402/76072453.th.jpg (http://img169.imageshack.us/i/76072453.jpg/)
http://img87.imageshack.us/img87/1553/44647493.th.jpg (http://img87.imageshack.us/i/44647493.jpg/)
http://img411.imageshack.us/img411/761/97706326.th.jpg (http://img411.imageshack.us/i/97706326.jpg/)
Twoje Leeo jakoś mi bardziej leżą ;)
ten złoty jakos nie pasuje mi do tego auta. Wzór fajny ale jak by czarne były to byłbym na TAK
chromy bardziej pasują do Twojego lanswozu. te dragi bardziej do jakiegoś jdm'owego projektu
No to dobrze, że tak mówicie :) Nie muszę zmieniać, uffff :) Inne jak złote, bądź brązowe na pewno by nie zagościły, ale skoro i te gorzej niż bling bling, to zostawiam jakiekolwiek pomysły odkładania na inne felgi :D
popieram, twoje o wiele lepiej pasują...
a mi sie bardziej podoba na złotych:)
Wszystko kwestia gustu:D
a mi sie bardziej podoba na złotych:)
Wszystko kwestia gustu:D
Ty to zawsze musisz się wyłamać z szeregu :D
a mi sie wydaje ze zlote by był ok, lecz na pewno inny wzór! no ewentualnie biale bo jednak chrom to do Hondy jakos nie bardzo mi sie widzi , oczywiście bez obrazy. Ja bym widzial Leoo np DR-29 sam sie zastanawialem nad nimi
bbs, a co myślisz o DR 33?
bbs, a co myślisz o DR 33?
dr 33 wydaje mi sie ze sa podobne do tych co masz wiec to chyba niema sensu za bardzo a dr 21 jak ci sie widza?
hehe, no właśnie kontrolnie sprawdzałem, czy moje felgi dobrze oblookałeś ;) Z dragów to mi tylko się podobuje dr 31 :)
Zobaczysz na żywo na zlocie jak dotrzesz jak całość się prezentuje, bo akurat chrom całkiem ładnie przypasował do świateł i halogenów, a tak jak pisałem wcześniej - do mojego koloru to oprócz chromu postawiłbym jeszcze na złoto bądź brąz. Póki co zostaje chrom :)
Grzesieklodz
25-03-10, 20:30
Czy ktoś mógł by to ogarnąć? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MEGAN-RACING-REAR-CAMBER-KIT-HONDA-CIVIC-01-05_W0QQitemZ220575666209QQcmdZViewItemQQptZMotors_ Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item335b559021
magan sobie odpuść - skunk, bc albo spc, bo skończysz jak ja ;)
leeo i tu racja po twoim przykładzie widac ze nie warto oszczdzac na elementach zawieszenia , ciekawe jak pojade na zbieżność to co mi wyjdzie , bo szkoda mi Opon wiec jak bedzie tragedia to bede sie rozglądał za Camber:)
Możesz już szukać camberów jak nie chcesz żeby ścinało, zwłaszcza, że masz sportline, to i na przodzie pewnie też będzie mały negatyw. Poza tym kolejny raz się powtórzę - ksport to wg mnie nie była żadna oszczędność na zawieszeniu. Produkt sprzedawany na ebayu drożej niż megan, ingals itp. Było dostępne od ręki w Polsce to wziąłem. Can miał w UK dobry moment na zakup spc z USA to też skorzystał. Ja w tym momencie nawet jakbym miał w promocji skunk2 za 200zł to bym nie kupił, mam złe doświadczenia :) Wole już szum opon z tyłu ;) A jak Ci szkoda opon, to mogę Ci od razu powiedzieć, że z tyłu masz negatyw koło 2 - camber bankowo potrzebny, a z przodu nie wiem, ale zakładam, że też będzie potrzebny skoro już -50. Pamiętaj, żeby poprosić o ustawienie kątów przy zbieżności, bo nie dla wszystkich jest to takie oczywiste :)
to jesli taki negatyw to w jakim tepie moge stracic oponki? bo sporo mnie kosztowaly one:(
can mówił, że jeden sezon. Nie wiem jak u niego to wyglądało, ale u mnie po jednym sezonie po oponie nic nie widać, żeby była zużyta, ale trochę huczy. Jak chcesz mogę jutro cyknąć fotkę jak wygląda oponka po jeżdżeniu przez parę miesięcy na negatywie..
jak do tej pory jedna sprawdzona firma którą jedna osoba moze polecic, to jest SPC (Eibach) i mogę polecic je ja. Zero problemów.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12075554 po ile je oni kupują w Niemczech skoro tutaj takie ceny?? :/ heh przebieg 137 tyś a gałka aż błyszczy :)
jak bede w Pl to musze swoje zimówki dokladnie jeszcze raz obejrzeć choć nie zawiele zrobilem na nich kilometrów ale moze cos wyszło , sam niewiem co robic z tymi camberami , moze by tak gropowe zamowienie zrobic , na pewno bylo by chetnych i cos zawsze tanej by wyszlo .
A co do fotki to mozesz cyknac innym tez sie przyda
Oczywiście zapomniałem cyknąć fotki, ale cyknę jutro już na aucie :) Oponki średnio wyglądają, jedna jest mocniej zużyta.. na krawędzi, prawdopodobnie przez to, że mechanik, który montował mi koni skręcił jeden amor na twardo a drugi na bardziej miękko. Dobrze, że mi nie trzasnęły, a dopiero dzisiaj się skapowałem jak sam ustawiłem.. Prawdopodobnie jakoś w następnym miesiącu kupię nankangi na tył, żeby na roczek, dwa były do zjechania :)
Z ciekawości zważyłem chromy.. jedna felga z oponą waży 20kg! :eek: znowu zamuli hondę po zimówkach..
EDIT:
dobra cena :) i cud, że ktoś to sprzedaje w PL :)
http://www.allegro.pl/item975529794_lampy_diodowe_tyl_tylne_honda_civic_ coupe_01_05.html
jaki byscie polecili zestaw xsenony czy Biksenon HDI bo sporo tego na allegro i jak moc? I takie pytanie nie przepali to reflektorów albo cos innego sie z nimi nie stanie ? Bo ceny sa dosyc atrakcyjne tylko jaki zestaw wybrac ...
http://moto.allegro.pl/item960580874_nowsza_wersja_h4_biksenon_bixenon_4_ 3_12k_warszawa.html
http://moto.allegro.pl/item939906331_bixenon_zestaw_h4_biksenon_bixenony_ led_gratis.html
szczerze mówiąc to żaden.. Konstrukcja Twojej lampy wymaga bixenonu, ale bez soczewki będziesz oślepiał innych a i na przeglądach będziesz miał problem.. ceny takie atrakcyjne, bo czas HIDow powoli się kończy. Spora cześć moich kolegów, która śmigała na ksenonach już je wymontowała po spotkaniu z policja lub wizycie na stacji kontroli pojazdów.. ja mam soczewki i jeszcze jakoś się trzymam, ale przy każdej kontroli zastanawiam się czy dowodzik poleci ;)
20 kg jedno kolo ! ? ! to konkret :D no ale taki urok chromow ;]
szczerze mówiąc to żaden.. Konstrukcja Twojej lampy wymaga bixenonu, ale bez soczewki będziesz oślepiał innych a i na przeglądach będziesz miał problem.. ceny takie atrakcyjne, bo czas HIDow powoli się kończy. Spora cześć moich kolegów, która śmigała na ksenonach już je wymontowała po spotkaniu z policja lub wizycie na stacji kontroli pojazdów.. ja mam soczewki i jeszcze jakoś się trzymam, ale przy każdej kontroli zastanawiam się czy dowodzik poleci ;)
a ja widzialem niedawno na allegro zestaw (nie wiem czy ksenony czy biksenony) ale byly z taka jakby soczewka na koncu zamontowana ktora sie wkladalo do klosza i niby nie miala juz oslepiac itp .... co ty na to ? :) Moze do jest jakis wynalazek ? No o homologacji nie wspomne juz ... o tym nie ma co dyskutowac :P .
Mój brat miał w nowym mondeo hid na h7 4300k, potem zmienił żarniki na h7R, bo miały nie oślepiać.. fakt, było ciut lepiej niż na zwykłych h7, ale jednak do zwykłej lampy hid nie daje rady. Przez nagonkę w wawie wymontował po wizycie na stacji diagnostycznej. W tamtym roku ten sam koleś mu podbił, w tym roku nie chciał, bo mocno za to ganiają..
Odnośnie lamp, moje w tym roku coś zaszły takim żółtym syfem od góry i nie wyglądają zbyt sexi... nie wiem co mam z tym zrobić? może jakas lekko scierna pasta? co wy na to?
przednie? jezeli tak to musisz lekko przejechac je papierem wodnym a pozniej polerka i beda jak nowe
O wielkie dzieki, tak tez bede musiał zrobić :] Kupie najdrobniejszy wodny wyszlifuje a pozniej jakas lekka pasta polerska.
nowa definicja slowa 'obnizony' :)
http://i26.photobucket.com/albums/c112/okarl/DSC_0292.jpg
....masakra co?
Jeździ?
Pewnie jeździ...
...ale tylko na lawecie:)
hehe, no troche go zglebował, można powiedzieć leży nisko, zamiast siedzi...
MASAKRA
Przy takiej glebie po dojechaniu z punktu a do punktu b wlasciciel pewnie caluje ziemie po papiesku... Ostro przesadzone :) Widze Can, ze ciagle takie felgi Ci w glowie i te -80 ;)
kozak, nic tylko postawic na wjeździe przed domem i podziwiać heh
tylko spójrzcie jaka tam droga :D
znana hondzina, tu wiecej foto :http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=678439
http://www.ht-archive.com/showthread.php?p=40153805
gleba glebą kolor kolerem ale K20 turbo to juz masakruje.
za te poprzednie meshe białe dalbym sie pokroic... :)
Zgadzam sie w 100% w EM2 robią robote!
http://www.jdmuniverse.com/forums/jdm-parts-sale/77864-enkei-92-white-mesh-4x100-15x7-20-offset-fat-lippp-old-school-mesh.html
Ja mam taki mały problem,po założeniu felg i nowych opon wszystko było ok.. Przejechałem jakieś 100 km Spokojnie(by dotrzec opony) i zaczęło się dziać cos dziwnego auto zaczęło ściągać i drgać kierownica przy 140 to już sama lata , byłem wywarzyć jeszcze raz koła i niby Ok. Na zimowych felgach tego nie było . Wydaje mi się ze to wada opon a wam?
bardziej felg moze sa jakies koslawe tylko wsumie wyszloby na wywazaniu
opony kupiłeś nówki z tego co pamiętam, wiec tez stawiałbym na felgi.. jacob kupił kiedyś roty i były pokrzywione mimo tego, ze nówki.. Z kolei ja w poprzednim civicu pierwszy zestaw felg miałem z używanymi oponami. Wyważyły się pięknie, ale właśnie przy 120-140 strasznie biły, przestawały dopiero przy 160.. Oponki do wyrzucania i na nowych było już ok. Na fele i oponki gwarancja, wiec nie jest źle, pojedz do wulkanizatora i rozkręć felgę na wyważarce, gołym okiem(patrząc z boku i od przodu) będzie widać, czy felgi krzywe.
no to z tymi felgami to by byla lipa jak by byly krzywe, nic jutro tak zrobie i zobaczymy.A do wymiany mam dolny swozen i go jutro zrobie jak sie nic nie zmieni to wtedy sprawdze felgi .
najpierw przed zdjeciem opon sprawdz czy Ci sie z którejs nie zrobilo jajo, bo to bedzie najbardziej prawdopodobna przyczyna skoro fele sie wywazyly!
tylko niech sie tym zajmie naprawde dobry specjalista, a nie jakiś olewus ;)
wiem co mówie :)
http://www.allegro.pl/item978430788_glowica_honda_civic_1_7_v_tec_d17a2_ 01_05_okazja.html - to który przerabia na vteca? :) Silniczek montowany w civicu, stream i fr-v więc części bez liku :) Śmieszne to - czemu zrobili d17a9, skoro d17a2 był montowany już w tylu autach i to europejskich?
No dziwne to w sumie skoro to niby te same silniki to czemu mają dwa oznaczenia a2 lub a9. Poza tym że a2 był na Stany a a9 na Europę. To, to jeszcze było w miarę jasne choć i tak głupota.
Ale jak napisałeś Leeo, że a2 też był w europie to ja już tego nie kumam. Po co?
No i jeszcze przecież było info, że:
a2 to AŻ 127 km ( w stanach), przy czym a9 to TYLKO 125 km.
Tyle, że to ponoć prawda, tak samo jak występuje różnica pomiędzy
a1 i a8
Tylko po co robić 4 niby różne silniki, aż tak podobne do siebie?
Przecież to jest różnica w koniach między najsłabszym (115), a najmocniejszym (127) tylko 12 koni.
Czy rzeczywiście vtec (a2, a9) robi jeszcze jakąś inną różnicę.
może spalanie?
Jakieś pomysły?
Wiem, że temat był już poruszany ze 100 razy, ale może ma ktoś jakieś nowe ciekawostki :)
czy macie moze podswietlony przycisk od podgrzewania lusterek gdy nie jest on uzywany ? bo ja mam tam ladnie wszystko podswietlone oprocz tego przycisku :p
Witam
Chciałem zapytać gdzie mogę się dowiedzieć o rozmiar tylnej tarczy hamulcowej w EM2. Może ktoś zna te wymiary. Pozdrwiam wszystkich użytkowników coupetek.
czy macie moze podswietlony przycisk od podgrzewania lusterek gdy nie jest on uzywany ? bo ja mam tam ladnie wszystko podswietlone oprocz tego przycisku
sii sam napis ten na regulacji sie świeci i po wciśnięciu podgrzewania tez jakaś dioda sie zapala
rozmiar tylnej tarczy hamulcowej w EM2
było gdzieś wcześniej pisane jak nie w tym to w innym temacie opisane
PRZÓD:
-Średnica: 262mm
-Grubość: 21mm
-Min. grubość: 19mm
-Osadzenie: 45
-Ilość śrub: 4
-Rodzaj tarczy: wentylowana
TYŁ:
-Średnica: 260mm
-Grubość: 10mm
-Min. Grubość: 9mm
-Osadzenie: 49
-Ilość śrub: 4
-Rodzaj tarczy: pełna
http://moto.allegro.pl/item981248626_honda_civic_coupe_klima.html Ale ktos skrzywdził ta qpete :/
http://moto.allegro.pl/item981248626_honda_civic_coupe_klima.html Ale ktos skrzywdził ta qpete :/
no nie moge ze smiechu hahaha omg o_O te wydechy to mega mega **** a ciekawe po co jest to wyciecie w macie bagaznika ? na taki wielki basowy glosnik ? :D konkret ;p
apropo no to mi sie ten przelacznik podgrzewania lusterek nie pali jak go nie uzywam :p ktos moze rozbieral te przyciski tam ? bo nie chce sie pozbyc jakiegos zaczepu jak bede wyciagal :P
bita biedula z każdej strony.. Na początku myślałem, że tylko tył był ostrzej zmasakrowany, ale potem zobaczyłem również brak ramki i zaczepu akumulatora :) Co on tam lewituje? ;) Kurde, polerowana osłona kolektora, różne śrubki przy gniazdach świec, wszystko wypryskane jakimś plakiem, kilka nowych rurek - jednym zdaniem - Gdyby dzisiaj też był 1 kwietnia, to napisałbym - POLECAM ;)
A ja na razie mam po problemie, wymieniłem gumy(tuleje) w wahaczach dolnych przednich i przy okazji łączniki stabilizatorów tylnych oraz gumy.Bylem na zbieżności i poprawili ale to nic nie pomoglo, tylko nie bylo drgań na kierownicy , pojechalem na wulkanizacje przelozyli opony i jest ok nie sciaga i niema drgan( choc nadal przy 120 lekko drga a powyżej 160 juz nic nie czuć jak na razie wiec ok).:confused:
Kto jest chetny na gwint hehehe :D:D
http://moto.allegro.pl/item972855848_zawieszenie_gwintowane_honda_civic_7 _vii_2001_2006.html
czyli co opony były wadliwe czy jak??
bbs, to że nie czuć przy 160 to nic nie oznacza - tak jak pisałem u mnie było to samo i winne były opony. Może warto bliżej się temu przyjrzeć, bo by Ci od razu wymienili na nówki, podobnie sprawa ma się z felgami..
co do gwintu, to właściciele jajek sobie chwalą, więc niech ktoś próbuje :P
Nie wiem czy ktos to widzial ale kiedys znalazlem fajny program service manual honda 2001-2005 i jest tam wlasnie tez nasza em2. wszystko fajnie pokazane sprawdzcie. http://wyslijplik.pl/download.php?sid=eQGQbfJY
Kruks wyjecie tego przelacznika jest bardzo proste
otwierasz schowek na monety wykrecasz jedna srubke i wyciagsz go do siebie (trzym sie na dwoch zatrzskach na dole)
i juz masz dojscie :)
A ja na razie mam po problemie, wymieniłem gumy(tuleje) w wahaczach dolnych przednich i przy okazji łączniki stabilizatorów tylnych oraz gumy.Bylem na zbieżności i poprawili ale to nic nie pomoglo, tylko nie bylo drgań na kierownicy , pojechalem na wulkanizacje przelozyli opony i jest ok nie sciaga i niema drgan( choc nadal przy 120 lekko drga a powyżej 160 juz nic nie czuć jak na razie wiec ok)
mowilem ze opony
jak sa jakies dragnia to jest pierwsza rzecz którą trzeba sprawdzac
no jak koles zaczyna wyarzac to patrząc na bieżnik ,to tak jakby podskakiwał lekko i felga miała by lekkie bicie. PO ŚWIĘTACH POMYŚLĘ CO ROBIĆ DALEJ Z TYM. auto w 99% jest sprawne wiec tylko opony albo felgi.:( ogulnie to jestem wku....ny )zestaw ponad 3 tys i takie jaja sie dzieja:mad:
czy 3 litry oliwy to nie za mało do zalania silnika? bo tyle wlałem i na miarce jest miedzy min a max. nie za mało jakos ?
chyba powinno byc 3,5- 3,7 litra(w książce jest napisane) ,ja leje prawie ze do max :cool:
czy 3 litry oliwy to nie za mało do zalania silnika? bo tyle wlałem i na miarce jest miedzy min a max. nie za mało jakos ?
A odpalales autko po zalaniu oliwy ? jak tak i nadal na miarce jest miedzy min a max to zobacz czy oliwa doszla do filtra oleju . Jak tak to jest wszystko ok :) chociaz fakt ze troche malo ja tez u siebie wlalem cos ponad 3.5L