Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coupe & Sedan - ogólne info

Strony : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Grzesieklodz
15-03-09, 11:38
niebieska
chłopaki mowili ze jak v-tec to ma szyber i spryskiwacze swiatel ten nie ma spryskow jak dzwonilem to koles z komisu powiedzial ze wlasciciel powiedzial ze prawy bok byl przerysowany ale jest zrobiony
czerwona
kolega V gena robil bo tez mial przód walniety i sie duzo naszukal i wyszlo 6 tysi tu bedzie wiecej
ale widzialem gdzies na oto moto chyba czarna slabiej walnieta

-Arturo-
15-03-09, 12:23
niebieska
chłopaki mowili ze jak v-tec to ma szyber i spryskiwacze swiatel ten nie ma spryskow jak dzwonilem to koles z komisu powiedzial ze wlasciciel powiedzial ze prawy bok byl przerysowany ale jest zrobiony
czerwona
kolega V gena robil bo tez mial przód walniety i sie duzo naszukal i wyszlo 6 tysi tu bedzie wiecej
ale widzialem gdzies na oto moto chyba czarna slabiej walnieta

Tak wiem że nie wyglądają na vtec'i...ale na 100% sie nie dowiesz dopóki samochodu nie zobaczysz na zywo. W tym pierwszym nie bardzo widac czy ma szyberdach czy nie... a przod mógł byc bity i moze miec wpasowany zderzak od wersji bez vteca. W sumie może sie jutro tam przejade. Ta czarna Vtec'a raczej nie ma bo nie widac szyberdachu.....no chyba że był zaszpachlowany..czytałem gdzieś niedawno że ktos kupił tak samochód po dwóch latach okazało sie że ma szyberdach...pod szpachlą.:)
A ta czerwona wrzuciłem dla smiechu.....wiesz do piątej generacji znajdziesz mase części z drugiej reki a do coupe 7 gen. bedzie raczej bieda i zostanie ci ASO albo sztukowanie od sedana...w 6k raczej bys sie nie wyrobił.

jacor
15-03-09, 13:20
jeżeli ta czarna to ta o która się dowiadywałem kilka dobrych miechów temu (a wydaje mi się że to ta) to sam właściciel mówił że nie ma poduszek, myśle że wiecej nie trzeba pisać

hyperek
15-03-09, 13:34
@jacor: To na pewno ta sama. Kojarzę po numerach rej., a nie wydaje mi się, że ktoś z tego samego powiatu kupił i teraz jest znowu w sprzedaży. Coś z nią jest nie tak. Dobrze, że nie zaznaczają "bezwypadkowa". ;)

-Arturo-
15-03-09, 20:17
jeżeli ta czarna to ta o która się dowiadywałem kilka dobrych miechów temu (a wydaje mi się że to ta) to sam właściciel mówił że nie ma poduszek, myśle że wiecej nie trzeba pisać

To na pewno ta sama. Kojarzę po numerach rej., a nie wydaje mi się, że ktoś z tego samego powiatu kupił i teraz jest znowu w sprzedaży. Coś z nią jest nie tak. Dobrze, że nie zaznaczają "bezwypadkowa".

Panowie mowicie o tej z Bolesławca ?

Ja jutro zadzwonie w sprawie tej granatowej zobacze co uda mi sie wyciagnąć od sprzedawcy...chociaz biorac pod uwage strasznie niska cene nie licze na wiele. Przyrysowany bok pewnie i miala ale juz w Polsce ale w jakim stanie z Niemiec przyjechała to jest pytanie.

Grzesieklodz twoj "ziomek" wystawil wersje przed liftem ale grubo po tuningu a to chyba Cie nie interesuje.

Leeo
15-03-09, 20:27
Arturo, ona kiedys stala jakies 3 miechy zanim sie sprzedala. Ktos pojezdzil nia rok i dalej sprzedaje, bo chodzi Ci o ta, tak?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8088676

-Arturo-
15-03-09, 21:03
Arturo, ona kiedys stala jakies 3 miechy zanim sie sprzedala. Ktos pojezdzil nia rok i dalej sprzedaje, bo chodzi Ci o ta, tak?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8088676

Tak dokładnie...skleroza...zapomnialem wkleic link:)

Leeo a na tej granatowej widzisz cos podejrzanego oprócz ceny...i domniemanego posiadania vteca?

A tak przy okazji to ta ze Świetokrzyskiego wrocila...moze to jakis znak:) Cos biednie zaczely te coupe schodzic, z tego co pamietam to Krystian tej swojej tez chyba nie pchnal i podejrzewam ze w ciagu miesiaca znow ja wystawi z nizsza cena.
http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-benzyna-10265997.html#b7518bc4442b0550,1

Leeo
15-03-09, 21:31
niebieska? hmmm....

najpierw trzeba rozroznic czy to amerykanka, czy europejka, bo teraz wyglada jak ich dziecko :P Swiatla tylnie USA, reszta z europejki :) Troche mnie dziwi, ze te sreberka w srodku sa tylko na drzwiacha nie ma ich na konsoli srodkowej.. Kolejny smieszny motyw, to fakt, ze jest przycisk od swiatel p/mgielnych, a ich nie ma... ogolnie duzo ale :) Na pewno przedni zderzak zmieniany i ktos nie pomyslal o reszcie - spryskiwacze i p/mgielne.. To prawie na bank jest vtec, ale jakis podejrzany..

Leeo
15-03-09, 21:36
niebieska? hmmm....

najpierw trzeba rozroznic czy to amerykanka, czy europejka, bo teraz wyglada jak ich dziecko :P Swiatla tylnie USA, reszta z europejki :) Troche mnie dziwi, ze te sreberka w srodku sa tylko na drzwiacha nie ma ich na konsoli srodkowej.. Kolejny smieszny motyw, to fakt, ze jest przycisk od swiatel p/mgielnych, a ich nie ma... ogolnie duzo ale :) Na pewno przedni zderzak zmieniany i ktos nie pomyslal o reszcie - spryskiwacze i p/mgielne.. To prawie na bank jest vtec, ale jakis podejrzany..

-Arturo-
15-03-09, 22:29
niebieska? hmmm....

Wiedziałem ze to dobry pomysł żeby Cie spytac:) A ja musze zainwestowac w jakiegos dobrego okuliste:)
Wiec tak ,co mi przyszło do głowy po pierwszym zdaniu.....cena 189000 + możliwość negocjacji może się wiązać ze wspawaną ćwiarą albo połówką z wersji USA. Chociaż z drugiej strony tak jak mysłałem ma zderzak z wersji bez vteca wiec wyglada na to ze i w przód była bita. Meksyk:) Jutro zadzwonie i spytam o kraj pochodzenia:)

No i brakuje znaczków na tylnej klapie..."Civic", "vtec" wiec napewno bita w przod i w tyl....wiec moze w Polsce ktos sztukowal swiatla od wersji USA bo nie mógł dostac europejek...szkoda ze nie mozna po dachu ocenic czy jest szyberdach.....widze ze nie ma sensu tam nawet jechac...ale z ciekawosci zadzwonie i spytam o szyberdach swiatla itd.

Wiedziałem ze to dobry pomysł żeby Cie spytac:) A ja musze zainwestowac w jakiegos dobrego okuliste:)
Wiec tak ,co mi przyszło do głowy po pierwszym zdaniu.....cena 189000 + możliwość negocjacji może się wiązać ze wspawaną ćwiarą albo połówką z wersji USA. Chociaż z drugiej strony tak jak mysłałem ma zderzak z wersji bez vteca wiec wyglada na to ze i w przód była bita. Meksyk:) Jutro zadzwonie i spytam o kraj pochodzenia:)

No i brakuje znaczków na tylnej klapie..."Civic", "vtec" wiec napewno bita w przod i w tyl....wiec moze w Polsce ktos sztukowal swiatla od wersji USA bo nie mógł dostac europejek...szkoda ze nie mozna po dachu ocenic czy jest szyberdach.....widze ze nie ma sensu tam nawet jechac...ale z ciekawosci zadzwonie i spytam o szyberdach swiatla itd.

Pomyślałem jeszcze że może by warto coś lekko klepniętego z Niemiec ściągnąć.

mobile.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=107021285&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

Wie ktos może orientacyjnie ile by mnie kosztował zderzak i maska w ASO...?

-Arturo-
15-03-09, 22:36

mobile.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=107021285&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

Leeo
16-03-09, 12:17
szyberdach ma, bo ma przycisk po lewej stronie kierownicy, chociaz w tym samochodzie, to moze byc roznie :)

A to autko z niemiec tez do mnie nie przemawia :) Moze sie czepiam, ale w niemczech tez mozna trafic do komisu jakiegos turka i kupic sztrucla :) Smieszny jest tu dla mnie przebieg - 75tys na auto z 2001 roku? Ja mam auto z 2004 i przebieg 60tysi i to wedlug mnie jest malo przy 5 letnim aucie. Bo pomysl auto ma 8 lat, bo 1 rej luty 2001 i jezdzila do tej pory po niemieckich autobahnach i ma taki przebieg? Po naprawie wyjdzie Ci tyle co te srebrne w Polsce, bo zderzak, pas przedni, maska, oba blotniki, lampy, jak nie poduszki, to napinacze pasow na bank strzelily.

rafalpbz
16-03-09, 12:20
Z przebiegiem to różnie bywa u mnie w rodzinie są 3 samochody, 2 samochod ojca ma 6 lat i przebieg 50 tys wiec tak jak mowie różnie bywa. Jak kupowałem swoje EM2 było niecałe 100tys a auto z 2002...

Leeo
16-03-09, 12:28
Stary, zgadzam sie ze w Polce moze sa takie jednostki, ktore jezdza autem po malym miescie i do kosciola :) ale pomysl - niemcy, autostrady, duze odleglosci :) Wiadomo - silnik hondy jest nie do zajezdzenia, wiec nie wazne czy ma 100, 200, 300tysi, ale fakt, ze licziki sa krecone trzeba przyjac do wiadomosci. Dales przyklad swojego ojca, to ja dam mojego :) 4 lata 130tysi(juz 2 razy taki wynik osiagnal), a jezdzi tylko do pracy i na tenisa :) albo ja - student i przez rok zrobilem 20tysi, a studiuje w Bialymstoku, gdzie wszedzie jest blisko :)

rafalpbz
16-03-09, 13:03
Fakt ja tez auto mam od maja i juz nastukałem 17 tys, a praktycznie poruszam sie tylko po krakowie. Z tego co widze jest nie mały problem z kupnem EM2. Ostatnio szukam dla kumpla Civic 6gen i tez jest bardzo cieżko. Ostatnio pojechałem oglądac "igłe" bezwypadkowa ksiażka serw. A na miejscu juz byla inna gadka.

-Arturo-
16-03-09, 13:09
Fakt ja tez auto mam od maja i juz nastukałem 17 tys, a praktycznie poruszam sie tylko po krakowie. Z tego co widze jest nie mały problem z kupnem EM2. Ostatnio szukam dla kumpla Civic 6gen i tez jest bardzo cieżko. Ostatnio pojechałem oglądac "igłe" bezwypadkowa ksiażka serw. A na miejscu juz byla inna gadka.

Panowie a może jakieś info o tej....straszy tylko przebiegiem...i troche opisem bo widzialem w kilku innych aukcjach opis praktycznie w 100% ten sam...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7364175

No i z tego co pamietam to ona stoi juz okolo 2 miesiecy i nadal jest na niemieckich blachach....nie chcialbym sie naciac na kradziony samochod.

hyperek
16-03-09, 17:49
Te blachy to ściema, nałożone tylko po to, aby pokazać, że nie ma polskich. Auto w Niemczech zostało wyrejestrowane. Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś opowiadał, że jeden handlarz właśnie ściąga takie srebrne (wcześniej była taka sama ale na pseudo-rejestracjach niemieckich z Karlsruhe KA...) i były pozytywne opinie. Jeśli to ta sama osoba, to raczej warto sprawdzić auto. Wygląda zdrowo...

Leeo
16-03-09, 18:10
nam, ta srebrna wyglada ladnie. A nie wydaje Wam sie, ze przedni zderzak byl lakierowany? na 6 zdjeciu to widac :P hehe, ale po co sie znowu czepiam ;) Z przedliftowych, ktore widzielismy ta wyglada naprawde ladnie, ale znowu sprawa z przebiegiem, sam mowiles, ze taki dla Ciebie za wysoki.. Juz moze lepiej potargowac sie o ta czarna z hameryki po lifcie :)

-Arturo-
16-03-09, 19:32
Te blachy to ściema, nałożone tylko po to, aby pokazać, że nie ma polskich. Auto w Niemczech zostało wyrejestrowane. Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś opowiadał, że jeden handlarz właśnie ściąga takie srebrne (wcześniej była taka sama ale na pseudo-rejestracjach niemieckich z Karlsruhe KA...) i były pozytywne opinie. Jeśli to ta sama osoba, to raczej warto sprawdzić auto. Wygląda zdrowo...

Tak pamietam że kiedys stały na gratce ze 3 srebrne wszystkie z Wielkopolski i prawie z identycznyi przebiegami.

nam, ta srebrna wyglada ladnie. A nie wydaje Wam sie, ze przedni zderzak byl lakierowany? na 6 zdjeciu to widac :P hehe, ale po co sie znowu czepiam ;) Z przedliftowych, ktore widzielismy ta wyglada naprawde ladnie, ale znowu sprawa z przebiegiem, sam mowiles, ze taki dla Ciebie za wysoki.. Juz moze lepiej potargowac sie o ta czarna z hameryki po lifcie :)

Problem przebiegu jest taki ze biore pod uwage sytuacje ze musialbym sprzedac auto szybko z powodu wyjazdu..mialem juz takie szopki...a z takim przebiegiem bedzie problem. Jak mialem wystawionego sedana w lutym to pamietam jedno ogloszenie sedan z 2001 1,6 Vtec stał za 20k bezwypadkowy....175k km przebiegu...po jakis 4 tygodniach sprzedajacy wystawil go w koncu na aukcji i poszedl za jakies 16k zl
wg mnie wlasnie przez przebieg. Ten coupe tez juz troche stoi i podejrzewam ze głównie z powodu tych 160k km. Gdybym był pewien że bede nim jezdzil przez conajmniej kilka lat to nie przejmowalbym sie wysokim przebiegiem a tak musze miec to na uwadze. Amerykanka tez ma 120km co jeszcze nie jest tragedia ale ta wersja LX, 115km..Leeo sam mowiles ze coupe jest wolna...a ta bedzie najwolniejsza z wolniejszych:) W kazdym razie trzeba bedzie sie zastanawiac powoli. Swoje auto wystawilem w sobote na aukcjach i w niedziele juz dwie osoby dzwonily jedna ogladala auto w niedziele i wstepnie jest zainteresowana ale facet chce jeszcze kilka innych aut obejrzec i na srode jestem umowiony na ogledziny z drugim facetem. Wiec jak auto juz pojdzie to mysle ze w ciagu maksymalnie 2 lub 3 tygodni bede musial cos kupic.Moze jeszcze cos ciekawego przez ten czas wyplynie:)

jacor
16-03-09, 19:58
hm co do tego że jest wolny to sam nie wiem ... co prawda mam wersje 125KM ale auto daje rade może dlatego że nie jeździłem zbytnio mocniejszymi ale np porównuje moje coupe z sedanem VIII gen rodziców 140KM różnica jest ale nie jest jakaś powalająca także brakiem mocy bym sie Arturo nie przejmował, jak jest tylko w dobrym stanie to nie zastanawiaj sie wg mnie civic coupe to jest bardziej samochód do lansu do wyścigów to mamy VTI i Type R'y :) (takie jest moje zdanie:))

Hrabia Von Lesser
17-03-09, 12:15
http://images44.fotosik.pl/86/a41d7efac742ee90m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a41d7efac742ee90.html)

-Arturo-
17-03-09, 12:58
hm co do tego że jest wolny to sam nie wiem ... co prawda mam wersje 125KM ale auto daje rade może dlatego że nie jeździłem zbytnio mocniejszymi ale np porównuje moje coupe z sedanem VIII gen rodziców 140KM różnica jest ale nie jest jakaś powalająca także brakiem mocy bym sie Arturo nie przejmował, jak jest tylko w dobrym stanie to nie zastanawiaj sie wg mnie civic coupe to jest bardziej samochód do lansu do wyścigów to mamy VTI i Type R'y :) (takie jest moje zdanie:))

Jacor ale o którym mówimy?:) Ja pisalem o tym czarnym on ma tylko 115km...takze w tej chwili chyba bardziej sie sklaniam w kierunku tego srebrnego przed liftem z vtec'iem...zobaczymy jak bedzie.

jacor
17-03-09, 15:48
pisałem o tym czarnym, ale nigdy nie jezdzilem EM2 bez vteca wiec cieżko mi porównywać co do tego srebrnego jeżeli byłby w przyzwoitym stanie to pochyliłbym się nad nim na Twoim miejscu :) ale to trzeba auto zmacać :D

uboat
17-03-09, 20:15
tutaj dość ciekawa sztuka i sprzedawca wydaje się być rzetelny, no i nie handlarz :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8109865

-Arturo-
17-03-09, 21:25
tutaj dość ciekawa sztuka i sprzedawca wydaje się być rzetelny, no i nie handlarz :)

Tak widzialem juz to ogłoszenie ta wydaje sie najpewniejsza tylko cena wysoka i nie ma adnotacji że mozna negocjowac. Poza cena wydaje sie bardzo ok...co prawda na stronie zdjecia sa tragiczne ale w ofercie jest link do regionalnego forum hondy i tam na fotkach auto wyglada naprawde ładnie.

jacor
17-03-09, 22:09
kolega od tej czarnej EM2 również na ckpl zarejestrowany http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=16730 musze powiedzieć że ładna sztuka

Leeo
17-03-09, 23:10
To wypas hania :) Przerobiona w ASO, wszystko na ori czesciach. On studiowal w finlandii daltego auto wiekszosc czasu stalo. Dolocik jest wypasny, jakbys jeszcze wyhandlowal te felgi to cena naprawde super.

-Arturo-
18-03-09, 06:41
To wypas hania :) Przerobiona w ASO, wszystko na ori czesciach. On studiowal w finlandii daltego auto wiekszosc czasu stalo. Dolocik jest wypasny, jakbys jeszcze wyhandlowal te felgi to cena naprawde super.

Tak mam wrazenie ze dlugo na nowego właściciela czekać nie będzie.

hyperek
18-03-09, 18:04
Albo mi się wydaje, albo to auto było też na sprzedaż kilka miesięcy temu :D

Karol
18-03-09, 18:30

Co do wypadkowości tego auta osobiście widziałem lewą stronę i dla mnie to wyglądało jak szkoda parkingowa w sensie że ktoś obciera samochód a nie jak strzał. Moim zdaniem auto warte uwagi...

-Arturo-
18-03-09, 22:34
pisałem o tym czarnym, ale nigdy nie jezdzilem EM2 bez vteca wiec cieżko mi porównywać co do tego srebrnego jeżeli byłby w przyzwoitym stanie to pochyliłbym się nad nim na Twoim miejscu :) ale to trzeba auto zmacać :D

Dzwonilem w sprawie tego srebrnego i sprzedawca jest w stanie zejsc do 24500, twierdzi ze samochod ma oryginalny lakier.
Natomiast dojdzie okolo 2000zl samych oplat zeby auto zarejestrowac...sama akcyza to 3,1% od sprzedazy auta i tu wychodzi maly problem sprzedawca twierdzi ze oplat wyjdzie 1300zl i ze akcyza bedzie kosztowac 350zl......czy cos sie ostatnio zmienilo bo jak dla mnie 3,1% z 25k zl to prawie 8 stówek(oczywiscie zakładając ze na umowie bedzie kwota 25k).

Ta Amerykanka z Czestochowy jest naprawde fajna ale założyłem sobie ze nie wydam wiecej niz 30k no ale zobaczymy jak bedzie bo w sumie ten srebrny kosztowal by mnie co najmniej 265000....a tak wogóle to ciekawe czy ten czarny opuścił Stany jako bezwypadkowy??? Brakuje mi na klapie od bagaznika kilku znaczków "CIVIC", "EX". To "tuning" czy cos sie jednak z tylem stalo....

Acha jeszcze jedno odnosnie srebrnego sprzerdawca twierdzi ze auto jest ubezpieczone w Polsce na 30 dni. Czy to możliwe biorac pod uwage ze samochod nie byl nigdy zarejestrowany w PL?

Leeo
18-03-09, 22:54
hyperek, bylo jakos rok temu, tyle ze za 45tysi...

Arturo, wystarczy po Vinie sprawdzic Hanke i bedzie wiadomo :) Powiem tak, zawsze cos mozna utargowac z tych 33, nawet jak cos to mozesz CAI AEMa sprzedac, bo nowy kosztowal kolo 900zł. Zastanow sie ile chcesz jezdzic przyszla furka, moze wtedy bedzie latwiej dolozyc ;) Wazne jest tez co Bernard wymienial w swojej hondzie. Przy tym przebiegu juz pare rzeczy musialo zostac wymienionych. Wczesniej serwisowal auto tylko w ASO, ciekawe czy mu tak zostalo i czy ma faktury.

cvc d15
19-03-09, 10:30
Zapytam tutaj bo widzę, że zrobił się nieformalny temat EM2:)
Czy ktoś zna albo mógłby zmierzyć suwmiarką, średnicę rur (tych czterech) oem kolektora wydechowego w D17A2 ? Nie mogę znaleźć w necie.

Leeo
19-03-09, 12:07
Tylko ja i Olsen mamy taki silnik, ale ja niestety nie pomoge, bo nie odkrecalem kolektora i odkrecac nie bede, ale na allegro ktos sprzedaje kolektor od d17a9, a on jest taki sam jak w d17a2, wiec moze Ci zmierzy od razu :)

Alchemiq
19-03-09, 13:03
Leeo myślisz, że średnica rur w a9 czy a2 jest większa od tych w a8?
może warto chociaż wymienić kolektora na taki od a2.. ?

-Arturo-
19-03-09, 15:57
hyperek, bylo jakos rok temu, tyle ze za 45tysi...

Arturo, wystarczy po Vinie sprawdzic Hanke i bedzie wiadomo :) Powiem tak, zawsze cos mozna utargowac z tych 33, nawet jak cos to mozesz CAI AEMa sprzedac, bo nowy kosztowal kolo 900zł. Zastanow sie ile chcesz jezdzic przyszla furka, moze wtedy bedzie latwiej dolozyc ;) Wazne jest tez co Bernard wymienial w swojej hondzie. Przy tym przebiegu juz pare rzeczy musialo zostac wymienionych. Wczesniej serwisowal auto tylko w ASO, ciekawe czy mu tak zostalo i czy ma faktury.

No zobaczymy jak to bedzie, w kazdym razie jestw czym wybierac.

crx.vti
19-03-09, 17:41
Acha jeszcze jedno odnosnie srebrnego sprzerdawca twierdzi ze auto jest ubezpieczone w Polsce na 30 dni. Czy to możliwe biorac pod uwage ze samochod nie byl nigdy zarejestrowany w PL?

Jest takie ubezpieczenie dla firm w Warcie. Po 30 dniach przepada i sie go nie wypowiada. Aco do opłat to w 1300 powinieneś sie zmieścić spokojnie.

Leeo
19-03-09, 18:53
Alchemiq, nie mam pojecia :/ prawdopodobnie sa takie same, inny jest na pewno w LX i DX.

-Arturo-
20-03-09, 15:07
Jest takie ubezpieczenie dla firm w Warcie. Po 30 dniach przepada i sie go nie wypowiada. Aco do opłat to w 1300 powinieneś sie zmieścić spokojnie.

Dzieki

A wracajac jeszcze do akcyzy to czy teraz jest to 3.1 procenta od ceny na umowie czy jakas sztywna stawka?

can
20-03-09, 16:27
kolektor w D17A8 jest identyczny jak D17A9/D17A2.

sprawdzone na 100%; szukalem najpierw kompletnego wydechu, przelecialem wszystki mozliwe fora w necie i caly manual w poszukiwaniu danych, i caly wydech jest taki sam i tu, i tu. To m.in. tlumaczy roznice w mocy osiaganej przez D17A8 i D17A1; choc niby oba sa takie same bo nie maja VTEC. a tymczasem A1 ma inny kolektor.

hyperek
20-03-09, 16:29
Dzieki

A wracajac jeszcze do akcyzy to czy teraz jest to 3.1 procenta od ceny na umowie czy jakas sztywna stawka?

Ceny rynkowej, nie na umowie K-S.

-Arturo-
20-03-09, 17:12
Ceny rynkowej, nie na umowie K-S.

Dzięki Hyperek, gdzie moge znależć jakas strone z wycenami? Rozumiem ze na miejscu w urzedzie celnym podadza mi kwote do zaplaty?

@CAN

Wyczysc skrzynke:)

crx.vti
21-03-09, 14:18
Dzieki

3,1% ale od wartości rynkowej + 17 pln za wydanie zaświadczenia o zapłąceniu akcyzy:)
kiedyś było od wartości na umowie,ale zmieniłło się od nowego roku:)

-Arturo-
24-03-09, 11:34
3,1% ale od wartości rynkowej + 17 pln za wydanie zaświadczenia o zapłąceniu akcyzy:)
kiedyś było od wartości na umowie,ale zmieniłło się od nowego roku:)

Ok dzięki.

Jeszcze pytanko do wszystkich czy istnieje jakas mozliwosc sprawdzenia legalnosci samochodu sprowadzonego z Niemiec?

Panowie sedan sprzedany.....troche mi sie go szkoda zrobiło:)
Aby następny był w takim samym stanie technicznym.

W każdym razie zdecydowałem że wezme wersje coupe sprzed liftu ze względów finansowych.

O tej już mówiliśmy, gadałem z typem juz ze dwa razy i udało mi sie cene zbić do 24K ale tak auto nie jest zarejestrowane i koles mówi ze to samochód jego kolegi....troche to podejrzane za to bez problemów zgodził sie zeby podjechac do ASO w Pile. Nie chcialbym sie na jakis walek zlapac.

http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-benzyna-10307360.html#b7518bc4442b0550,1

Ten to nowosc a przynajmniej ja go jeszcze nie widziałem...jakies uwagi..zna ktoś to auto...pisze że bezwypadkowy. Zastanawia mnie tylko kolor sprysków....biale???

W kazdym razie musze zdecydowac po który lepiej uderzac myśle ze tego czarnego mógłbym jechac obejrzec w czwartek a ten srebrny w razie czego w sobote. Fajnieby bylo miec juz bryke na weekend:)

Leeo
24-03-09, 21:23
jak pile to sie musisz do alchemiqa usmiechnac, to porownasz dwa sreberka :) to dobry motyw - porownanie stanu autek. Ta czarna obejrze ma kompie to sie wypowiem, bo poki co daje na komoreczce. Ale rok 2001, sam nie wiem. A tak w ogole obrazam sie, ze nie odkladasz na polifta ;) juz myslalem, ze wytargujesz jakos coupetke bernarda :)

-Arturo-
24-03-09, 21:37
jak pile to sie musisz do alchemiqa usmiechnac, to porownasz dwa sreberka :) to dobry motyw - porownanie stanu autek. Ta czarna obejrze ma kompie to sie wypowiem, bo poki co daje na komoreczce. Ale rok 2001, sam nie wiem. A tak w ogole obrazam sie, ze nie odkladasz na polifta ;) juz myslalem, ze wytargujesz jakos coupetke bernarda :)

Tak taki byl plan caly czas ze wezme coupe po lifcie ale troche sie sprawy skomplikowaly od stycznia, byłbym w stanie wziac ta Bernarda ale spłukałbym sie doszczętnie....do suchej NITKI:) A biorac pod uwage moja obecna sytuacje to byloby prawie samobojstwo....no moze nie samobójstwo ale BAARDZO ryzykowne zagranie:) Zreszta sedana mialem 5 miesiecy, nie wiadomo jak dlugo bede mial coupe przed liftem...sytuacja moze mi sie bardzo szybko odwrocic....wiec co sie odwlecze to nie uciecze:) Wiec na obecna chwile zostaje przedliftowka a jako ze sedan juz "poszedł" to musze miec samochod natychmiast:) Leeo czekam na jakies spostrzezenia odnosnie tej czarnej..znajac Cie zaraz cos wylapiesz:) A do Alchemika nie omieszkam sie usmiechnac...kto wie moze ma jakies info na temat handlarza.

crx.vti
25-03-09, 08:40

jak była serwisowana do końca to nr VIN popros od właściciela i najpierw sprawdzi

heh podobno nie da sie sprawdzić po nr VIN auta z zagranicy bo honda nie prowadzi takiego rejestru????????????? tak mi powiedział koleś ze Stratus servis!
prawda to?

Alchemiq
25-03-09, 11:07
ja kupowałem auto w w-wie i tam w ASO sprawdzili po VINie .. u mnie wyszło, że w aucie wymieniona była manetka przełącznika świateł i zapięcie pasów kierowcy ;-)

Leeo
25-03-09, 11:59
jezeli chodzi o ta czarna, to na pierwszy rzut oka nic nie widac, szkoda, ze nie ma zdjec srodka, bo moznaby sie bylo czegos dopatrzec. A co chodzi z txtem "pierwszy wlasciciel"? To chyba, ze w Polsce? Chyba, ze kupowany w Polsce, to byloby fajnie :) Jakos ta srebrna do mnie bardziej przemawia, zwlaszcza, ze taka sama cena, a vtec i o rok mlodsza, ale wiadomo, bierze sie ta, ktora jest w lepszym stanie.

Hrabia Von Lesser
25-03-09, 12:18
heh podobno nie da sie sprawdzić po nr VIN auta z zagranicy bo honda nie prowadzi takiego rejestru????????????? tak mi powiedział koleś ze Stratus servis!
prawda to?

Taa, po vinie sprawdzisz "globalnie" tylko akcje serwisowe, dokumentacje konkretnych napraw i przeglądów ma tylko serwis obsługujący... jeżeli wiesz jaki to to mozna zadzwonić, nawet za granicę.

pS. w tej srebrnej 1wszy właściciel to rocznik 56 !!! hehehe, no i ta miejscowość w woj wielkopolskim - ZAPRASZAM.

-Arturo-
25-03-09, 12:30
jezeli chodzi o ta czarna, to na pierwszy rzut oka nic nie widac, szkoda, ze nie ma zdjec srodka, bo moznaby sie bylo czegos dopatrzec. A co chodzi z txtem "pierwszy wlasciciel"? To chyba, ze w Polsce? Chyba, ze kupowany w Polsce, to byloby fajnie :) Jakos ta srebrna do mnie bardziej przemawia, zwlaszcza, ze taka sama cena, a vtec i o rok mlodsza, ale wiadomo, bierze sie ta, ktora jest w lepszym stanie.

Na Plus srebrnej to Vtec i podobno nienaganny stan techniczno- wizualny
Na minus - okolo 2kzl dodatkowych oplat masa latania i zalatwiania spraw w urzedach(naczytalem sie na forach ze trzeba miec dwa dokumety do rejestracji maly brief i duzy brief inaczej nie da sie auta zarejestrowac) jak gadalem ze sprzedawca mowil ze ma Brief i umowe kupna sprzedazy(podobno 5 dni po zakupie trzeba oplacic akcyze inaczej dochodzi jakas kara to tez info z netu....samochod stoi od polowy stycznia...jesli w umowie jest wpisana data bedzie problem) i na koniec kwestia legalnosci pojazdu.......Negocjuje cene a koles mowi ze to nie jego auto tylko kolegi ale powinien sie zgodzic na proponowana cene.....nie chce sie na jakis walek nawinac...w kazdym razie Alchemiq ma na forum Wielkopolski popytac o tego sprzedawce..Hyperek wspominal ze byly na jego temat pozytywne opinie gdzies na forum ale nie pamieta gdzie.

A czarna narazie nic nie wiem ale dzis przedzwonie i jesli z rozmowy okaze sie ok to jutro jade do Starachowic obejrzec auto mam "tylko" 160km ale to i tak mniej niz do Piły 400:) No i nie bedzie problemow z rejestracja jakbym go jutro kupil to w Piatek bylby juz na Minskich blachach:) Leeo a co myslisz o tych bialych spryskiwaczach???

Taa, po vinie sprawdzisz "globalnie" tylko akcje serwisowe, dokumentacje konkretnych napraw i przeglądów ma tylko serwis obsługujący... jeżeli wiesz jaki to to mozna zadzwonić, nawet za granicę.

pS. w tej srebrnej 1wszy właściciel to rocznik 56 !!! hehehe, no i ta miejscowość w woj wielkopolskim - ZAPRASZAM.

Tak dokladnie i koles twierdzi ze samochod ma oryginalny lakier.....nie wiem...... ale jestem sceptyczny....do tego straszna konspiracja....miejscowosc to Chodzież a dlaczego jej nie wpisuje to nie wiem.....ma za to jeszcze conajmniej jedno auto na oto moto i w styczniu na 90% ten sam handlarz sprzedawal jeszcze 2 inne srebrne coupe. A i jeszcze wg niego akcyza za ten samochod wyjdzie 350zl......przypomne 3,1% od ceny rynkowej....w takim razie cena rynkowa tego modelu to troche ponad 10k zl:) Duuuuzo niewiadomych.

Leeo a z tym pierwszym wlascicielem to wszyscy tak pisza:) Mogliby chociaz zmienic na pierwszy wlasciciel w PL.

Leeo
25-03-09, 12:38
Co o spryskiwaczach? hehe, ze ktos mial fantazje ;)

ten koles od srebrnej duzo sprzedaje :) http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=G36&q=%22698+655+225%22&btnG=Szukaj&lr=
Jezeli nie ma na niego jakis walkow, to raczej nie bedzie problemu, bo by zaraz ktos o tym napisal :)

-Arturo-
25-03-09, 12:53
Co o spryskiwaczach? hehe, ze ktos mial fantazje ;)

ten koles od srebrnej duzo sprzedaje :) http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=G36&q=%22698+655+225%22&btnG=Szukaj&lr=
Jezeli nie ma na niego jakis walkow, to raczej nie bedzie problemu, bo by zaraz ktos o tym napisal :)

Identycznie szukalem o nim info:) Myslalem ze po wpisaniu nr telefonu wyskoczy mi jakis komis niestety. Tak jak mowilem on mial tez 2 srebrne coupe w styczniu no ale zobaczymy najpierw czarna obadam bo mniej z nia zachodu jesli okaże sie lipna to na Piłe:)

Tak DUŻA fantazje:) po poludniu wypytam go telefonicznie o wszystko i wstepnie jutro jade do tych Starachowic. Niestety nie ma tam salonu Hondy wiec zmolestuje go zeby podjechal ze mna do jakiejs stacji obslugi.....czyli tak napewno bede chcial zeby sprawdzili grubosc lakieru, zawieszenie, co jeszcze moznaby bylo obadać?

Alchemiq
25-03-09, 14:25
komputer - czy ma poduchy ..

-Arturo-
25-03-09, 16:05
komputer - czy ma poduchy ..

Dobra panowie jade jutro...gadałem z właścicielem samochod od maja 2008 jest w Polsce....mowi ze jest 100% bezwypadkowy cala elektryka dziala zgodzil sie na ogledziny samochodu w serwisie....wg niego dbal o auto...wizualnie wszystko ok oprócz jakiegos małego wgniecenia w masce mowi ze moze od gradu....

http://moto.gratka.pl/tresc/galeria/10307360_B.html

Wydaje mi sie ze moze chodzic o to z lewej strony tak z 10 cm nad grillem...wyglada jak male wgniecenie...albo tak sie swiatlo zalamuje. Jeszcze mam pytanie.....maske da sie naprawic w razie czego? Slyszelem gdzies teorie ze masek sie nie naprawia tylko wymienia.

hyperek
25-03-09, 17:20
Sprawdziłem w naszej bazie tablic rej. i jedno mogę potwierdzić - nie kłamie mówiąc, że auto zostało zarejestrowane w maju 2008. Fajne auto. Jeśli w dobrym stanie i bezwypadkowe to czekam na fotkę z nowymi blaszkami. :) Rozumiem, że na WM będziesz jeździł?

-Arturo-
25-03-09, 17:56
Sprawdziłem w naszej bazie tablic rej. i jedno mogę potwierdzić - nie kłamie mówiąc, że auto zostało zarejestrowane w maju 2008. Fajne auto. Jeśli w dobrym stanie i bezwypadkowe to czekam na fotkę z nowymi blaszkami. :) Rozumiem, że na WM będziesz jeździł?

Dzieki Hyperek, nawet nie bede pytal skad masz takie informacje:D
Ma sie rozumiec jak wszystko bedzie ok to juz w piatek powinien byc na WM'kach:D

hyperek
25-03-09, 19:42
No to trzymam kciuki!

Leeo
25-03-09, 20:04
tylko nie jedz do serwisu, ktory on zaproponuje :) ja juz raz tak mialem, ze sprzedawca zabral mnie do swoich znajomych i oczywiscie auto zachwycilo mechanikow swoim stanem :)

-Arturo-
25-03-09, 20:18
tylko nie jedz do serwisu, ktory on zaproponuje :) ja juz raz tak mialem, ze sprzedawca zabral mnie do swoich znajomych i oczywiscie auto zachwycilo mechanikow swoim stanem :)

Hehe cwaniaczek....nie juz dzwoniłem do kilku serwisów na placu boju pozostał...uwaga ....PKS:) maja komputer, obadaja mi zawieszenie, nadwozie jedyny minus to brak miernika i jeszcze jeden serwis do którego juz nie zdazylem zadzwonic ale sprzedaja tez uzywane samochody wiec powinni miec miernik jutro do nich przedzwonie....Dealer FSO :) Troche PRL'em wieje w tych starachowicach....
Mam nadzieje ze ten dealer FSO jeszcze istnieje strona www nadal jest aktywna...a ty piekny cytat ze strony:
"Salon Samochodowy tel. (041) 274 55 53

Prowadzi sprzedaż samochodów produkcji FSO Warszawa: Lanos, Matiz oraz samochodów używanych. Nasi pracownicy to fachowcy posiadający umiejętności i wiedzę która stanowi gwarancję świadczonych usług."

Czy Lanosa i Matiza jeszcze produkuja, byłem pewien ze juz nie:D

rafalpbz
25-03-09, 20:29
Jeszcze mam pytanie.....maske da sie naprawic w razie czego? Slyszelem gdzies teorie ze masek sie nie naprawia tylko wymienia.

To źle słyszałeś, lub ktoś źle mówił :), moje auto miało przygodę z gradem parę wgniotek (wiekszosc na masce, bo jest jak z papieru...) Natrafiłem na gości robili w salonie citroena auta po gradobiciu. Goscie wypychają takimi mini łomikami i innymi wynalazkami, jak przyjechałem po samochód byłem w szoku, przypatrywałem się przez jakis czas pod roznymi katami i nie ma sladu. Jak cos mam nr do gosci za usługę sobie słono cenią, ale jak masz jedną wgniotke to mysle ze nie bedzie tragedi finansowej :) http://www.technika-wgniecen.com.pl/ "magiki"

-Arturo-
25-03-09, 20:36
To źle słyszałeś, lub ktoś źle mówił :), moje auto miało przygodę z gradem parę wgniotek (wiekszosc na masce, bo jest jak z papieru...) Natrafiłem na gości robili w salonie citroena auta po gradobiciu. Goscie wypychają takimi mini łomikami i innymi wynalazkami, jak przyjechałem po samochód byłem w szoku, przypatrywałem się przez jakis czas pod roznymi katami i nie ma sladu. Jak cos mam nr do gosci za usługę sobie słono cenią, ale jak masz jedną wgniotke to mysle ze nie bedzie tragedi finansowej :) http://www.technika-wgniecen.com.pl/ "magiki"

Cholera niezle nie wiedziałem ze tak sie da:D Ciekawe czy w okolicach Warszawy można znalezc podobna firme bo do nich mam 400 klockow.

rafalpbz
25-03-09, 22:15
Trzeba przedzwonić i popytać oni czasem śmigają po Polsce na zlecenia, mi się trafiło akurat jak robili auta dla citroena, wynegocjowałem z nimi za maskę, i kilka wgniotek na dachu i bagażniku za 1000zł nie mało ale nie mogłem patrzeć na zgradowaną Hankę, a malowanie nie wchodziło w gre

crx.vti
25-03-09, 22:26

w chodzieży kupilismy kilka aut i były naprawde w super staniie, tylko ze to były micry:) nie hondy, mam kierowce nie daleko i mógł by podskoczyć zobaczyć tylko ze do soboty jest w niemczech.

co do wyciągania wgniotek tez mam kogoś z Wawy tylko u nich trzeba długo czekać ale za punkt biorą kolo 50 pln.

Alchemiq
25-03-09, 22:57
jak sami wiecie, takie wgniotki często powstają wskutek dociskani maski przy zamknięciu, a nie jej "zrzucania" .. takich wgniotek raczej nikt nie zrobi.. sa zbyt małe by je wyssać

rafalpbz
26-03-09, 10:40
Wszystko robią... Widziałem citroena C2 na którym było łącznie 300 wgnieceń a na 2 dzień nie było ani pół, oni dostają się od spodu, w przypadku profili zamkniętych mają specjalny klej i urządzenie przypominające korkociąg i tez sobie daja rade.

-Arturo-
26-03-09, 18:16
Panowie nie wypalil mi dzis transport i nie pojechalem w sumie moze to i dobrze............bo
poszperałem po necie i znalazlem kilka byc moze niepokojących rzeczy na temat sprzedawcy...

ty lista jego przeszłych aukcji...sprzedawał coupe 7 generacji na części

http://www.google.pl/search?q=792655997+%2B+coupe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

A tu lista aktualnych rzeczy na sprzedaż:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10142610

A najbardziej martwi mnie to:

http://www.allegro.pl/item583026676_honda_civic_5d_2001_2005_slupek_prog _dach.html

Nie chciałbym zeby okazało sie ze ten coupe to tez jakis składak z kilku samochodów albo przekładka z Anglika.

Powinienem tym sie martwic?

Mam zamiar jutro jechac ale pogadam z nim czy bedzie możliwość podjechania do ASO w Radomiu.

Leeo
26-03-09, 22:16
Generalnie strach kupowac auta od sprzedawcow, ktorzy maja pare autek na sprzedaz i sie tym zajmuja, bo zwykle autka sa umiejetnie odpicowane, a wszystkie niedoskonalosci poukrywane. Po numerze VIN da sie sprawdzic bodajze w jakiej fabryce bylo wyprodukowane autko, zdobadz VIN i zadzwon do salonu hondy, np tego w Bialymstoku i powinni powiedziec, czy byl wczesniej RHD :) Szkoda, ze teraz taka sytuacja, ze same coupejki od handlarzy :/

-Arturo-
26-03-09, 22:42
Generalnie strach kupowac auta od sprzedawcow, ktorzy maja pare autek na sprzedaz i sie tym zajmuja, bo zwykle autka sa umiejetnie odpicowane, a wszystkie niedoskonalosci poukrywane. Po numerze VIN da sie sprawdzic bodajze w jakiej fabryce bylo wyprodukowane autko, zdobadz VIN i zadzwon do salonu hondy, np tego w Bialymstoku i powinni powiedziec, czy byl wczesniej RHD :) Szkoda, ze teraz taka sytuacja, ze same coupejki od handlarzy :/

Jak z nim rozmawiałem to mówił że to jego własne auto...bezwypadkowe nielakierowane...bla bla
W sumie Hyperek potwierdził ze od maja jest w starachowicach zarejestrowany ale jak widac po jego aukcjach to czesto sprzedaje czesci do samochodów także do coupe..więc sam mógł to coupe poskładać z kilku aut. Tam na aukcjach widziałem maske, skrzynie biegów, zderzaki i dodatkowo info ze ma także inne czesci do tego modelu. Zrobie tak jak mówisz Leeo i sprawdze go po Vinie telefonicznie...a tak wogóle jak myślisz w zwyklej stacji obsługi beda w stanie powiedzieć cos o ewentualnej wypadkowości auta gdyby nie udało mi sie zorganizowac ogledzin w ASO?

Leeo
26-03-09, 23:03
Na pewno cos beda mogli powiedziec, wazne zeby wziac autko na geometrie i katy, podsniesc itp, zeby tylko to byla obca stacja dla tego ziomka ;) Najlepiej porownac autko do innej coupetki.

-Arturo-
26-03-09, 23:20
Na pewno cos beda mogli powiedziec, wazne zeby wziac autko na geometrie i katy, podsniesc itp, zeby tylko to byla obca stacja dla tego ziomka ;) Najlepiej porownac autko do innej coupetki.

Umówiłem sie z tymi ludzmi
http://web.pks-starachowice.pl/uslugi_motoryzacyjne.php

To stacja Pks...mechanik powiedzial mi ze sprawdza mi nadwozie, podwozie, zawieche i ze podłaczy mi honde pod komputer(na 90% sie da)...tylko miernika lakieru nie maja(ja mam jakis magnesowy z allegro wiec szpachle wykryje chociaz biorąc pod uwage że koles sprzedawał tyle częsci to możliwe że mógł całe elementy wymienic). W kazdym razie przyjmuja platnosci karta wiec powinienem jakas fakturke dostac wiec raczej sciemniac nie beda nawet gdyby go znali. Leeo co masz na mysli mówiąc Katy chodzi o Kąty? to tez mi duzo nie mówi:) To jakies mierzenie czy samochod nie jest krzywy?? A do innej coupe dostepu miec nie bede..no chyba ze typ ma tam gdzies nastepnego rozbitka na czesci to porownam:D Teraz tez zaczelem sie zastanawiac co tam w srodku sie dzieje bo nie ma zadnych zdjec oprócz zegarów. A no i kwestia poduch..czy tylko w ASO mozna sprawdzić czy są sprawne poduchy....widziałem na jego aukcji nawet kierownice z poduszkami do 3D 7 generacji...wiec w teori to tez mogl sam robic.

Leeo
27-03-09, 00:34
kąty - chodzi o to, czy np przy wypadku podluznice nie byly ruszone, jak byly, to potem ciezko ustawic katy, zbierznosc ;] Co do poduch, to bledy mozna skasowac i tak naprawde ciezko wyczuc czy sa. Pozagladaj do bagaznika, czy nie ma jakis dodatkowych spawow, poszukaj naklejek pod maska, czy sa na wlasciwym miejscu i czy sa :) Kurcze, duzo by mozna jeszcze sprawdzac, szkoda, ze nie masz kogos, kto by Ci pokazal swoja coupe i naprowadzil na co zwracac uwage. Ja niestety kiepsko sie znam na kupowaniu autek i sprawdzaniu ich stanu :/ Dobrze jest wziasc ze soba jakiegos znajomego mechanika, zeby przy zakupie cos tam pogadal, ze to niedobre albo tamto i wtedy zwykle mozna cos jeszcze utargowac :) Ja tam z zalozenia jestem nieufny do handlarzy, wiec miej go na oku, czy tam nie zagaduje na osobnosci z pracownikami tej stacji ;)

-Arturo-
27-03-09, 10:54
kąty - chodzi o to, czy np przy wypadku podluznice nie byly ruszone, jak byly, to potem ciezko ustawic katy, zbierznosc ;] Co do poduch, to bledy mozna skasowac i tak naprawde ciezko wyczuc czy sa. Pozagladaj do bagaznika, czy nie ma jakis dodatkowych spawow, poszukaj naklejek pod maska, czy sa na wlasciwym miejscu i czy sa :) Kurcze, duzo by mozna jeszcze sprawdzac, szkoda, ze nie masz kogos, kto by Ci pokazal swoja coupe i naprowadzil na co zwracac uwage. Ja niestety kiepsko sie znam na kupowaniu autek i sprawdzaniu ich stanu :/ Dobrze jest wziasc ze soba jakiegos znajomego mechanika, zeby przy zakupie cos tam pogadal, ze to niedobre albo tamto i wtedy zwykle mozna cos jeszcze utargowac :) Ja tam z zalozenia jestem nieufny do handlarzy, wiec miej go na oku, czy tam nie zagaduje na osobnosci z pracownikami tej stacji ;)

dzieki Leeo za jakies poltorej godziny tam bede wiec zobaczymy jak to wyglada.

Leeo
27-03-09, 17:20
no i jak tam, jak tam?? :) Robisz foty nowej fury, ze tyle nie odpisujesz? ;)

Bernard spuscił z ceny, teraz stoi za 31500, jeszcze 1500 w dol i nie bedziesz mial dla mnie wymowki, ze sie nie miescisz w uprzednio zaplanowanym budzecie ;)

a to, co? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8210822

Grzesieklodz
27-03-09, 20:02
fotki by sie przydaly

-Arturo-
28-03-09, 12:24
no i jak tam, jak tam?? :) Robisz foty nowej fury, ze tyle nie odpisujesz? ;)

Bernard spuscił z ceny, teraz stoi za 31500, jeszcze 1500 w dol i nie bedziesz mial dla mnie wymowki, ze sie nie miescisz w uprzednio zaplanowanym budzecie ;)

a to, co? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8210822

Tak samochód kupiony....ale oczywiscie już troche gówna wyszło....
1) pierwsza rzecz to światła sa nieprzepisowe....więc mam pytanko jakie żarówki do samochodu zamontować do reflektorów?
2) Druga rzecz to byłem dzis na wszelki wyopadek w Mińsku żeby sprawdzili zawieszenie i z zawieszeniem i geometrai...wszystko ok za to jest wyciek z silnika...k..wa....podobno to uszczelka wała korbowego ale nie na 100% jedyny plus to taki że i tak miałem wymieniać rozrząd w ASO i mechanik powiedział że to mi przy okazji powinni zrobić. W każdym razie wycieku nie było jak sprawdzałem samochód w Starachowicach...a po powrocie do Mińska jakies 200km i bum.

Jeszcze kwestia felg i opon w samochodzie sa 205/45 R17 i powiem ze na dołkach lubi czasami troche szarpnąć kierownicą to właśnie podobno przez za duzy profil...powinienem zmienic opony na inne.

No i dojdzie jeszcze wymiana oleju jak już uszczelnia silnik bo nie wiadomo co tam było lane.
Mam nadzieje że jakieś gówno nie wyjdzie.

Jak juz to ogarne to powinno byc okej ...ale jezdzi sie *****iscie widac róznice miedzy 90konnym sedanem a coupe:)

Dzwonilem do Aso Hondy w poniedzialek maja mi go na podnosnik wziac i zobaczymy co tam dokładnie sie dzieje.

Leeo
28-03-09, 14:12
No to gratulacje !!! Nie przypuszczalem, ze juz kupisz :) a co jest zlego z zarowkami? No i co zlego z felgami? Ja mam wlasnie takie gumy na 17stkach i nie ma problemu, moze jechales po jakis masywnych koleinach? Standardowo w em2 siedzi 195/60r15 wiec nie duzo wezsza ta oponka.

-Arturo-
28-03-09, 14:16
No to gratulacje !!! Nie przypuszczalem, ze juz kupisz :) a co jest zlego z zarowkami? No i co zlego z felgami? Ja mam wlasnie takie gumy na 17stkach i nie ma problemu, moze jechales po jakis masywnych koleinach? Standardowo w em2 siedzi 195/60r15 wiec nie duzo wezsza ta oponka.

Reflektory pomarańczowo-zielonawe i postojówki jakies fioletowe.
Krótkie już zmieniłem zostały jeszcze postojówki.

Jak sie jedzie po nierównościach to zdaża sie że kierownice na bok rzuci. moj brat mówi że to pewnie opony i felgi...więc nie wiem.....na stacji stwierdzili ze zawiecha jest ok, zbieznosc tez robiona.

A wogóle to jakie powinno być ciśnienie w takich oponach?

Leeo
28-03-09, 15:15
O fak, to jak on jezdzil na takich swiatlach? :/ ja u siebie mam w oponkach po 2,3, fakt nosi mocniej niz na oemowych, ale nie zeby mi kierownice z rak wyrywalo :) a ktore z wad fabrycznych sa juz widoczne? Mam tu na mysli bujany fotel kierowcy, stuki w przekladni, skrzypiace sprzeglo, ciezko wskakujacy wsteczny itp?

-Arturo-
28-03-09, 15:21
O fak, to jak on jezdzil na takich swiatlach? :/ ja u siebie mam w oponkach po 2,3, fakt nosi mocniej niz na oemowych, ale nie zeby mi kierownice z rak wyrywalo :) a ktore z wad fabrycznych sa juz widoczne? Mam tu na mysli bujany fotel kierowcy, stuki w przekladni, skrzypiace sprzeglo, ciezko wskakujacy wsteczny itp?

O dziwo nic z tych rzeczy nie ma tzn fotel ok, sprzeglo ok, wsteczny chodzi bajecznie(kolosalna różnica w porównaniu z sedanem) a stuki w przekładni co dokładnie masz na mysli? Chodzi o jakies stukanie wpodczas zmiany biegów? W kazdym razie zaraz podjade na BP i go podpompuje. A i jeszcze jest takie dziwne syczenie albo obcieranie przy maksymalnym skreceniu kół..to podobno za duze opony tak wpływaja na wspomaganie??? A i strasznie w...wiaja mnie te srebrne spryskiwacze musze zerknąć jak to zdjąc, podejrzewam ze to jest przyklejone do maski...nie zedre lakieru jesli to oderwe? Jeśli tak to moze lepiej to jakos pomalowac na czarno.

Ok wyjasnila sie kwestia tego sciagania kierownicy:) Podam ciśnienie z opon przednia lewa 2,2 prawa 2,1 tylna lewa 1,8...i tylna prawa 1,1 ! Podpompowałem do 2,5 wszystkie i chodzi jak bajka:)

Alchemiq
28-03-09, 17:22
GRATULUJĘ fajnego dupowozu ;)
stuki w przekładni u mnie pojawiają się teraz .. delikatnie stukanie na przednich kołach, ale nie na wszystkich nierównościach.. czasami przenoszą się na kierownicę..
Fotel niestety się buja .. a oponki też mam 205 i jeździ się bajecznie ;)

Arturo wymieniaj rozrząd (najlepiej komplet - rolki, napinacz), olej, filtry i śmigaj!

-Arturo-
28-03-09, 17:34
GRATULUJĘ fajnego dupowozu ;)
stuki w przekładni u mnie pojawiają się teraz .. delikatnie stukanie na przednich kołach, ale nie na wszystkich nierównościach.. czasami przenoszą się na kierownicę..
Fotel niestety się buja .. a oponki też mam 205 i jeździ się bajecznie ;)

Arturo wymieniaj rozrząd (najlepiej komplet - rolki, napinacz), olej, filtry i śmigaj!

Dzięki:)

Wiem rozrząd to podstawa w sedanie od razu komplet zmieniłem w ASO pasek napinacz i pompa wody.....ale teraz i tak musze do Aso podjechac w poniedzialek zeby obadali ten wyciek to od razu spytam czy warto wymienic pompe wody czy mozna ją zostawić.

Leeo
28-03-09, 17:38
No i widzisz :) jak kolo jezdzil na tych alusach w zime, to moglo utlenic sie aluminium na rantach i moze kolo popuszczac :) ale to obserwuj cisnienie. Co do przekladni, to wada seryjna VIIgen, pojawia sie od czasu do czasu i na kierownice sie w wiekszosci przypadkow nie przenosi. Moze to koncowki u Ciebie alchemiqu? :>
co do spryskiwaczy, to pidnies mache, wyciagnij przewody i pownienes bez problemu zdjac te paskudztwa, bo seryjne tez nie byly przyklejane ani nie sa te od c3 ktore teraz mam. Takie tez polecam Ci wstawic, bo opryskuja szybe bajecznie a kosztuja 25zl(komplet).

-Arturo-
28-03-09, 18:26
No i widzisz :) jak kolo jezdzil na tych alusach w zime, to moglo utlenic sie aluminium na rantach i moze kolo popuszczac :) ale to obserwuj cisnienie. Co do przekladni, to wada seryjna VIIgen, pojawia sie od czasu do czasu i na kierownice sie w wiekszosci przypadkow nie przenosi. Moze to koncowki u Ciebie alchemiqu? :>
co do spryskiwaczy, to pidnies mache, wyciagnij przewody i pownienes bez problemu zdjac te paskudztwa, bo seryjne tez nie byly przyklejane ani nie sa te od c3 ktore teraz mam. Takie tez polecam Ci wstawic, bo opryskuja szybe bajecznie a kosztuja 25zl(komplet).

Wlasnie podobno cala zime stal:) Ok, jutro zdejme ta mate z maski i sprobuje to ogarnąć. A te od C3 mam szukac w salonie citroena?

Alchemiq
28-03-09, 22:22
dokładnie! w salonie citroena dostaniesz świetne spryskiwacze!
...
o luzie na drążku kierownicy widziałem już przed zakupem swojej EM2 (właśnie od Was chłopaki ;-) i przed zakupem kazałem sprawdzić w ASO.. żadnych luzów nie było.. po roku śmigania na polskich drogach zaczyna stukać ;(

Arturo - naprawdę doradzam Ci - rób auto u mechaników, a tylko w ostateczności lub w przypadku precyzyjnych robót w ASO...
W Pile, to mojego modelu nawet w kompie nie mają...

Wstaw fotki!!! Zrób własny profil EM2 :)

-Arturo-
29-03-09, 00:32
Panowie mam duzy problem okazało się że numer vin samochodu nie zgadza sie z numerem VIN w ubezpieczeniu OC!

W tej chwili nie bede go nawet mógł zarejestrować!

Numer VIN samochodu z tabliczki pod maska to 1HGEM21501L600605(to samo jest w dowodzie rejestracyjnym) za to w Umowie OC jest 1GHEM1501L600605......cholera przecież każdy vin ma 17 znaków a ten z umowy oc ma 16! Jak wogóle ubezpieczyciel mógł taką umowe wystawić. OC jest z MTU. Czyli zgineła liczba 2 po 1HGEM oraz H jest zamienione z G.
Jak ja mogłem tego nie zauwazyc:(
Zastanawiam sie jak ten koles zarejestrował samochód w urzedzie skoro na oc mial 16 cyfrowy vin, chyba ze nie sprawdzili numeru.
Do Mtu bede mógł zadzwonic dopiero w poniedziałek, otwieraja info linie o 8 rano.Panowie jak myslicie bede mial jakies problemy z korekta ubezpieczenia? Chodzi o to czy Mtu wyśle mi poprawiona umowe z nazwiskiem poprzedniego wlasciciela....podejrzewam ze beda chcieli zeby im wyslac lub przefaksowac umowy oc dowod rejestracyjny oraz umowe kupna sprzedazy.

Alchemiq
29-03-09, 09:59
działaj, działaj ;)
wystarczająco dużo przeszedłeś, by ta historia nie miała zakończyć się szczęśliwie :)

... jak można pomylić się w VINie ?!

cvc d15
29-03-09, 10:56
"Mtu MUSI wystawić Ci aneks do umowy, korygujący numer VIN podpisany przez osobę która wystawiała ubezpieczenie lub przez Biuro Obsługi Klienta" - Powiedziała moja żona, specjalista ds. obsługi klienta PZU :)

-Arturo-
29-03-09, 11:26
"Mtu MUSI wystawić Ci aneks do umowy, korygujący numer VIN podpisany przez osobę która wystawiała ubezpieczenie lub przez Biuro Obsługi Klienta" - Powiedziała moja żona, specjalista ds. obsługi klienta PZU :)

Wielkie dzięki, musze powiedziec ze troche mnie uspokoiłeś. Czyli z ubezpieczeniem powinno byc ok.

hyperek
29-03-09, 12:29
@Arturo bez paniki. Zrób, jak kolega cvc d15 powiedział. Potem rejestruj furkę i poproszę o zdjęcie :) Gratuluję i życzę wielu przyjemnych wrażeń z jazdy autem. Naprawisz tych kilka rzeczy i będziesz śmigał. Gorzej niż u mnie, o czym gadaliśmy na PW mieć chyba nie będziesz ;)

Leeo
29-03-09, 19:09
a do kiedy masz te OC, ze tak sie tym martwisz? chcesz jeszcze na jego jezdzic jeszcze? Przeciez mozesz nowa zawrzec i oni od poczatku wtedy wpisuja dane z dowodu. Idziesz z umowa do skarbowki, podbijaja pieczatke, potem do urzedu, bierzesz nowe tablice i dowod tymczasowy, lecisz do ubezpieczalni i oni spisuja juz dane z nowego dowodu, tylko musisz wypowiedziec stara umowe OC, zeby nowa mogla wejsc w zycie.

-Arturo-
29-03-09, 19:57
a do kiedy masz te OC, ze tak sie tym martwisz? chcesz jeszcze na jego jezdzic jeszcze? Przeciez mozesz nowa zawrzec i oni od poczatku wtedy wpisuja dane z dowodu. Idziesz z umowa do skarbowki, podbijaja pieczatke, potem do urzedu, bierzesz nowe tablice i dowod tymczasowy, lecisz do ubezpieczalni i oni spisuja juz dane z nowego dowodu, tylko musisz wypowiedziec stara umowe OC, zeby nowa mogla wejsc w zycie.

Z tego co wiem to w urzedzie przy rejestracji trzeba okazac umowe OC, chyba ze sie myle.Przeciez chyba raczej nie wydadzą mi blach bez umowy oc???

Poza tym mam fakture na ten samochod ten caly wlasciciel sprzedał go swojemu znajomemu który ma firme podobno zeby od podatku odpisać i własnie podpisaną umowe mam z ta firmą a właściwie fakture i kopię umowy kupna sprzedaży między tą firmą a sprzedającym. Czyli skarbówka odpada mam tylko nadzieje że nie nadziałem się na jakiś wałek. Byłem na policji wczoraj i samochód nie jest zgłoszony jako kradziony. Głupio zrobiłem że pojechałem sam, za bardzo sie napaliłem mogłem poczekac do soboty i jechać z kumplami a tak przegapiłem ten vin w umowie oc i dodatkowo zaczełem sie zastanawic czy czasem ta firma nie jest jakas podstawiona. Mam nadzieje że tylko sobie cos dopowiadam.

A umowa oc jest do 5 maja.

Leeo
29-03-09, 20:10
moge sie mylic, bo w urzedzie siedzial moj kolega jak rejestrowalem swoja, ale ja dawalem tylko dowod i tablice. OC jest sprawa poprzedniego wlasciciela a nie Twoja. To on nie moze sprzedac Ci samochodu bez waznego OC, bo jest za to kara, wiem to bo jak kupowalem przed honda focusa, to wlasnie gosciu sprzedal mi auto z oc, ktore konczylo sie jakos nastepnego dnia, a podobno musi byc minimum tydzien i sam mi przedluzyl umowe o kolejne 6 miechow. Jak bedzie jakis walek, to z jego powodu a nie z Twojego niedopatrzenia. A ile ta firma posdiadala to autko przed tym jak Ty kupiles? Wiecej niz 6 miesiecy?

-Arturo-
29-03-09, 20:49
moge sie mylic, bo w urzedzie siedzial moj kolega jak rejestrowalem swoja, ale ja dawalem tylko dowod i tablice. OC jest sprawa poprzedniego wlasciciela a nie Twoja. To on nie moze sprzedac Ci samochodu bez waznego OC, bo jest za to kara, wiem to bo jak kupowalem przed honda focusa, to wlasnie gosciu sprzedal mi auto z oc, ktore konczylo sie jakos nastepnego dnia, a podobno musi byc minimum tydzien i sam mi przedluzyl umowe o kolejne 6 miechow. Jak bedzie jakis walek, to z jego powodu a nie z Twojego niedopatrzenia. A ile ta firma posdiadala to autko przed tym jak Ty kupiles? Wiecej niz 6 miesiecy?

Tak to znaczy na umowie jest że samochód został sprzedany tego samego dnia kiedy został zarejestrowany. Kurde naprawde zaczynam sie martwic. Czy jesli mieli auto wiecej niz 6 iesiecy musieli je na siebie zarejestrowac? W kazdym razie wyglada tak ze ten wlascicel nadal mial auto mimo że zostało sprzedane do tej firmy jego kolegi.

Leeo
29-03-09, 20:59
chodzi o to, ze jak sprzedajesz auto, ktore posiadales krocej niz 6 miesiecy, to oplaca sie dodatkowy podatek, przynajmniej rok temu jeszcze tak bylo. Nie martw sie tak Stary, najpierw spokojnie podjedz do urzedu albo zadzwon z rana i zapytaj czy bedzie jakis problem z przerejestrowaniem. Fakt, ze byl zarejestrowany na jakas firme, a wystawila go osoba prywatna, to nie problem skoro umowe masz z ta firma, a nie z wystawiajacym ogloszenie. Moze po prostu mial tam jakies lepsze skladki OC, czy cos. Nie jestem specem w tym temacie, wiec sory za moje farmazony.
Wyjasnij mi jeszcze tylko to zdanie: "Tak to znaczy na umowie jest że samochód został sprzedany tego samego dnia kiedy został zarejestrowany" chodzi Ci o to, ze ta firma zarejestrowala go tego samego dnia, kiedy go kupila?

-Arturo-
29-03-09, 21:03
chodzi o to, ze jak sprzedajesz auto, ktore posiadales krocej niz 6 miesiecy, to oplaca sie dodatkowy podatek, przynajmniej rok temu jeszcze tak bylo. Nie martw sie tak Stary, najpierw spokojnie podjedz do urzedu albo zadzwon z rana i zapytaj czy bedzie jakis problem z przerejestrowaniem. Fakt, ze byl zarejestrowany na jakas firme, a wystawila go osoba prywatna, to nie problem skoro umowe masz z ta firma, a nie z wystawiajacym ogloszenie. Moze po prostu mial tam jakies lepsze skladki OC, czy cos. Nie jestem specem w tym temacie, wiec sory za moje farmazony.
Wyjasnij mi jeszcze tylko to zdanie: "Tak to znaczy na umowie jest że samochód został sprzedany tego samego dnia kiedy został zarejestrowany" chodzi Ci o to, ze ta firma zarejestrowala go tego samego dnia, kiedy go kupila?

Nie chodzi o to ze osoba prywatna(ten handlarz z ogloszenia z gratki) zarejestrował samochód 29 kwietnia 2009 i tego samego dnia sprzedał go do tej firmy(data rejestracji pojazdu jest taka sama jak data na umowie kupna sprzedazy pomiedzy pierwszym rejestrujacym w kraju(handlarzem) a firma która wystawila mi fakture vat.

Leeo
29-03-09, 21:10
no to ja niestety juz sie nie wypowiem, bo to co pisalem dotyczylo autka zakupionego w PL, ale chyba dotyczy to tez auta zza granicy..

-Arturo-
29-03-09, 21:19
no to ja niestety juz sie nie wypowiem, bo to co pisalem dotyczylo autka zakupionego w PL, ale chyba dotyczy to tez auta zza granicy..

Nie mysle ze tu jest podobnie bo to ze auto jest zza granicy nie ma tu nicx do rzeczy.Auto zostalo zarejestrowane w PL i sprzedane na firme i po prawie 11 miesiacach firma sprzedaje je dalej..wiec chyba ten 6-miesieczny okres o którym wspomniales zostal zachowany. Dzieki Leeo.

can
29-03-09, 22:49
na poczatek ziom wielkie gratulacje, wkleiles jakies foty bo nie mialem okazji obejrzec:/

a co do reszty twoich perypetii - panikujesz mocno:)

1) obojetne zagranica czy nie (moja przeciez pierwsza rej w kraju byla przeze mnie)- dlatego kupiles od firmy, zeby nie placic podatku i za to akurat powinienes byc wdzieczny sprzedawcy, bo inaczej bys jeszcze musial wyrzygac 2% od umowy. piechota nie biega, bedzie na wymiane oleju:)

2) jakies farmazony z tym OC; wez samochod,najpierw go zarejestruj,a potem idz do ubezpieczalni wybranej przez siebie, powiedz ze kupiles auto i chcesz je ubezpieczyc a oto jest samochod i tyle. po co ci stara umowa; nigdy nie slyszalem zeby byla do czegokolwiek potrzebna (no chyba ze chcesz z niej korzystac). stara umowe to tylko musisz wymowic jako kupujacy i masz na to o ile dobrze pamietam 30 dni. wszystko w temacie ubezpieczenia; naprawde nie masz sie czym przejmowac:)

co do tego ze auto stalo cala zime (a moze i dluzej kto to wie w koncu) i co do stanu auta (uszczelki, srelki, lejacy olej itp) proponuje ogolnie zawsze kazdemu znajomemu i innym, zeby zakladac najgorsze i wstawic auto do jakiegos ogarnietego serwisu z tekstem "panowie, poogladajcie, poszukajcie i zrobcie wszystko co potrzeba zrobic". Trzeba to przelknac, nie ogladac sie za siebie i myslec "jaki to ja bylem taki a siaki ze nie zauwazylem tego i tamtego", tylko wysuplac jeszcze pare zeta a nastepnie upajac sie autem w ktorym wiesz ze nic nie ma prawa sie zjebac, bo sam zes o to zadbal :)

i z takim czystym kontem rozpoczynasz prawdziwa przygode:)

jacor
29-03-09, 23:02
Arturo pstryknij jakieś foto i poka poka :D

Leeo
29-03-09, 23:17
fotki by sie przydaly

juz sa :) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8210822

to nie jest przypadkiem ta, ktora przyjezdzala na spoty w wawie?

Arturo, przylaczam sie do prosby - zrob fotki swojej czarnej pieknosci !!

-Arturo-
29-03-09, 23:25
na poczatek ziom wielkie gratulacje, wkleiles jakies foty bo nie mialem okazji obejrzec:/

a co do reszty twoich perypetii - panikujesz mocno:)

1) obojetne zagranica czy nie (moja przeciez pierwsza rej w kraju byla przeze mnie)- dlatego kupiles od firmy, zeby nie placic podatku i za to akurat powinienes byc wdzieczny sprzedawcy, bo inaczej bys jeszcze musial wyrzygac 2% od umowy. piechota nie biega, bedzie na wymiane oleju:)

2) jakies farmazony z tym OC; wez samochod,najpierw go zarejestruj,a potem idz do ubezpieczalni wybranej przez siebie, powiedz ze kupiles auto i chcesz je ubezpieczyc a oto jest samochod i tyle. po co ci stara umowa; nigdy nie slyszalem zeby byla do czegokolwiek potrzebna (no chyba ze chcesz z niej korzystac). stara umowe to tylko musisz wymowic jako kupujacy i masz na to o ile dobrze pamietam 30 dni. wszystko w temacie ubezpieczenia; naprawde nie masz sie czym przejmowac:)

co do tego ze auto stalo cala zime (a moze i dluzej kto to wie w koncu) i co do stanu auta (uszczelki, srelki, lejacy olej itp) proponuje ogolnie zawsze kazdemu znajomemu i innym, zeby zakladac najgorsze i wstawic auto do jakiegos ogarnietego serwisu z tekstem "panowie, poogladajcie, poszukajcie i zrobcie wszystko co potrzeba zrobic". Trzeba to przelknac, nie ogladac sie za siebie i myslec "jaki to ja bylem taki a siaki ze nie zauwazylem tego i tamtego", tylko wysuplac jeszcze pare zeta a nastepnie upajac sie autem w ktorym wiesz ze nic nie ma prawa sie zjebac, bo sam zes o to zadbal :)

i z takim czystym kontem rozpoczynasz prawdziwa przygode:)

Dzieki Can..... tak pewnie zrobię tylko musze jeszcze kilka dni poczekac z ta rejestracja tak chcial sprzedajacy , jutro do nich zadzwonie i z nimi pogadam. Jutro mam o 15 wizyte w aso w sprawie tego przecieku to od razu powiem im zeby go opukali i ewentualnie poradzili co by jeszcze wymienic.

Panowie a fotki bede jak tylko ogarne rejestracje...i te badziewne spryski bo na razie "fachowo" pomalowałem je na czarno........markerem....i tak wygladaja lepiej niz wczesniej:D

juz sa :) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8210822

to nie jest przypadkiem ta, ktora przyjezdzala na spoty w wawie?

Arturo, przylaczam sie do prosby - zrob fotki swojej czarnej pieknosci !!

O tej gadałem z tym handlarzem...bo jak mu powiedziałem że widziałem ze coupe na czesci sprzedawal w styczniu to mu sie jezyk rozwiazal i mowil...ze temu kolesiowi od srebrnej z legionowa tez czesci sprzedawal....(to informacja na 90% pewnai - moglo tez chodzic o ta na niemieckich blachach ale z tego co pamietam to na 90% rzucił hasło srebrna z Legionowa)

Grzesieklodz
30-03-09, 23:58
co myslicie o tej?? http://otomoto.pl/honda-civic-125-km-C8218326.html szkoda ze ja mam 330 km w jedna strone :/ fakt ta srebrna ma lepsze wyposazenie ale ma jedna wade jest srebrna :(

Leeo
31-03-09, 00:22
a ta czarna ma inna wade - wade w opisie auta, bo to nie vtec! Znowu opisana wersja jako vtec szybko okazuje sie byc non-vtec. Poza tym prawdopodobnie to maska od sedana, chyba, ze ktos mial taki fanaber z tym sreberkiem z przodu..

jacor
31-03-09, 14:04
Grzesieklodz ta honda stoi od bodajże 2 połowy sierpnia i interesowałem się nią i dzwoniłem do gościa to powiedział że nie ma poduch zresztą już o niej było, nie mam pewności na 100% że to ta sama ale dużo rzeczy by sie zgadzało (miejscowość, nr blach, spojler na tylej klapie) także chyba tylko fotki są robione w innych miejsach

Grzesieklodz
31-03-09, 22:17
jacor dzwonilem dzisiaj i koles cos sie mieszal i nie jade tam szkoda wachy ale za to w sobote smigam oblukac http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8210822
Arturo a moze wiesz jakie czesci mu sprzedawal??

-Arturo-
31-03-09, 22:29
jacor dzwonilem dzisiaj i koles cos sie mieszal i nie jade tam szkoda wachy ale za to w sobote smigam oblukac http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8210822
Arturo a moze wiesz jakie czesci mu sprzedawal??

Stary nie mam pojęcia i pamietaj ze on mogl rownie dobrze mowic, o tej drugiej srebrnej, tej na niemieckich blachach.

Leeo
01-04-09, 00:00
Grzesiek, poszukaj informacji na temat wlasciciela tej srebrnej w necie, na bank jest na jakims forum motoryzacyjnym :) Skoro wsadzil tam ebc, to skads sie musial o tym dowiedziec :) Jak to nie nasze forum, to pewnie jakies warszawskie, zapytaj o jego furke na temacie spotow w wawie, bo wydaje mi sie, ze widzialem go na jednej z fotek u kogos.

Grzesieklodz
01-04-09, 00:19
nie chcialem srebrnej ale koles powiedzial ze za 24 ja odda wiec trudno bedzie srebrna jak cos

hyperek
01-04-09, 00:33
Nikt nie chce srebrnych, a wszyscy kupują, tylko ja się wyłamałem :D

Leeo
01-04-09, 00:48
nie wiem co Wam w tych srebrnych nie pasuje :P Dla mnie tam nie ma roznicy, byle nie czerwona :) A jak sie uda taniej srebrna wyrwac, to zawsze mozna przemalowac :) Ja najbardziej chcialbym miec biala :)

moglby Ci ja oddac z tymi felgami, ktore jeszcze sprzedaje na allegro :)
http://www.allegro.pl/item589868772_super_enkei_16x7_cali_4x100_i_4x114_ 3_honda_mazda.html

hyperek
01-04-09, 17:28
@Arturo, lud domaga się i krzyczy: "Gdzie są foty? Gdzie są foty?" :)

-Arturo-
01-04-09, 20:15
@Arturo, lud domaga się i krzyczy: "Gdzie są foty? Gdzie są foty?" :)

Beda, beda jutro powinienem go zarejestrowac....oby poczta nie zawalila.:)

crx.vti
01-04-09, 23:29
co do OC to musisz mieć ubezpieczenie przy odbiorze blach , a jesli składałeś wniosek elektronicznie to zycze powodzenia w Warszawie czeka sie do tygodnia na umówienie rejestracji pojazdu :) obym sie myliła:)

hyperek
01-04-09, 23:52
Aha co do OC to potwierdzam, jak rejestrowałem 2 miesiące temu Bertonę to oglądali moje ubezpieczenie.

-Arturo-
02-04-09, 13:59
Aha co do OC to potwierdzam, jak rejestrowałem 2 miesiące temu Bertonę to oglądali moje ubezpieczenie.

No i k.rwa nie zarejestrowalem dzis samochodu. Dostalem tylko kopie umowy miedzy firma a sprzedajacym i tak jak mowilem temu cieciowi ze bedzie problem...w kazdym razie dzwonil do nich i wystarczy kopia umowy potwierdzona notarialnie, w tym tygodniu ma ja wyslac wiec wychodzi na to ze saochod najwczesniej zarejestruje w poniedzialek...i tez nie wiem czy sie uda, podejrzewam ze wtorek to realny termin. A odnosnie tego OC to jak to jest: skladam dokumenty do rejestracji dostaje termin za kilka godzin po odbiór blach...przy odbiorze musze okazac OC.....i tu sie zastanawiam czy nie bedzie problemu bo z tego co pamietam dopoki nie dostane blach nie bede wiedzial jaki mam nr rejestracyjny, a co za tym idzie nie bede go mogl ubezpieczyc....no chyba ze przy skladaniu dokumentów powiedza mi jaka bede mial rejestracji....i zastanawiam sie czy tak sie da. Ewentualnie przy odbiorze blach poda mi numer rejestracyjny, polece go szybko ubezpieczyc i wracam z OC. Któras z tych opcji jest realna? Bo na stare OC z bledem w vinie blach nie dostane.

crx.vti
02-04-09, 14:40
dostaniesz wniosek w którym bedą nowe nr. rejestracyjne i wtedy masz czas zeby ubezpieczyć i wrócić po tablice z już z OC. co do umowy mają rację musi być oryginał lub kopia potwierdzona notarialnie.

-Arturo-
02-04-09, 14:48
dostaniesz wniosek w którym bedą nowe nr. rejestracyjne i wtedy masz czas zeby ubezpieczyć i wrócić po tablice z już z OC. co do umowy mają rację musi być oryginał lub kopia potwierdzona notarialnie.

Ok czyli z OC bedzie ok. Dzieki.

hyperek
03-04-09, 10:05
@Arturo: Jak kupowałem auto to miałem na polisie OC (30-dniowej) wpisane niemieckie numery. Polisa jest na samochód, a nie na rejestracje. Ważne, aby poprawnie był wpisany numer VIN. Wydali mi rejestracje (w Gryficach), na "starej" polisie (oczywiście ważnej) pojechałem do Szczecina i tam u swojej agentki wykupiłem nowe OC, na moje nazwisko, z nowymi rejestracjami, także bez paniki. Jeśli masz kopię, to wystarczy ją potwierdzić notarialnie, tak jak już powiedziano. Do dzieła panie kolego, pokaż blachy, pokaż blachy :D

Grzesieklodz
04-04-09, 22:11
powiem tak na zywo srebrna wyglada lepiej niz na zdjeciach :] ma troszke maske rysnieta skurke trzeba zszyc bo nici pykly ale ogolnie bylo z nia wszysko ok wiec wrocilem nia do domu :] dzieki wszystkim za pomoc

Leeo
05-04-09, 11:42
O prosze jak sie posypaly em2 :) gratuluje grzechu!!! Czekamy na opis autka i zdjecia w Twoim wykonaniu. Jak pierwsze wrazenia?

Grzesieklodz
05-04-09, 13:43
wrazenia super wytargowalem radio z glosnikami (Aphine radio i glosniki z tylu) koles ogolnie troche kasy wlozyl ale terz bedzie mial slub i kase potrzebuje a dostal sluzbowe auto (tak mowil), klocki i tarcze wymienione rozrzad 6 tysiecy temu na zamiennik skóra w srodku na szwach pekla zaraz pod tylkiem :p (lekko) wiec musze to zrobic zeby sie dalej nie rozdarlo no i ma na masce ryse, klapie i zdezak z przodu ale to sie zrobi, mam pytanko czy wiecie moze czy w Łodzi jest zaklad ktory wyciaga wgniecenia (takie jak po gradobiciu) bo przy szyberdachu dach jest wgnieciony lekko i chcial bym go wyciagnac, zdjecia moze jutro zrobie bo dzisiaj nie mam aparatu przy sobie
PS. ma ktos moze instrukcje do EM2 po polsku? bo ja mam po francusku :/

Leeo
06-04-09, 17:31
Ja mam po ang, ale ta ksiazeczke ktora dawali przy zakupie autka. O ile sie nie myle wkleilem linka do takiej samej instrukcji jak moja w wersji elektronicznej w odpowiednim temacie na tym podforum.

can
06-04-09, 18:59
tez gdzies wklejalem... jest w necie wystarczy wpisac:)

a no i gratuluje kolejnej em2 - poza emerytami i przypadkowymi wlascicielami jest nas juz dwoch z lodzi:)

-Arturo-
06-04-09, 19:29
Ja swojego dzis zarejestrowalem tymczasowo..jutro wrzuce jakies foty:)

Grzesieklodz
06-04-09, 23:28
can kiedy bedziesz w Łodzi? dasz rade w czwartek podjechac pod reala na pilsudskiego? can te twoje fele to sa 17?

Leeo
07-04-09, 00:10
Do Can'a to teraz po angielsku gadaj ;) A felgi, to tak jak ma w swoim temacie na forum - 17stki :)

Arturo - no wreszcie :)

Grzesieklodz
07-04-09, 00:18
a powiedzcie mi ja mam teraz 195,60,15 takowe tu byly?? ku... can pie.... uk wracaj do nas :d

ja disiaj zadzwonilem do urzedu komunikacji i wyznaczylem sobie termin na wtorek za tydzien jak bym poszedl dzisiaj to dostal bym sie dzisiaj tyko bym musial ze 3-4 godziny stac w kolejce od rana zeby mnie na popoludnie umowili ale mnie sie nie spieszy :]

PS. mozecie podac mi linka bo lewy jakis jestem i nie moge znalez

z gory thx :)

Leeo
07-04-09, 00:52
195/60R15 to seryjny rozmiar i tak, takie tam byly od poczatku. Zaaa male ;)

Link: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=11804

can
07-04-09, 14:10
grzesiek jutro wracam do pl na swieta; wiec przy odrobinie szczescia powinienem dac rade i podjade; o ile nie pojade do warszawy do pracy. jakby mial sie zjawic pod realem to potwierdze jeszcze.

no i przy okazji moze zdaze zmienic kolka na letnie; chociaz tylne opony mam wyzabkowane do bolu.

pzdr:)

Grzesieklodz
07-04-09, 21:17
can bylo by super jak bys dal rade a ja narazie musialem kupic letnie na 15 bo z kasa mam cienko ale w planach sa raczej 17 :D

Leeo dzieki

-Arturo-
08-04-09, 17:03
Dobra wymienilem rozrzad olej i te uszczelki. Dzis kupilem filtr powietrza, przymierzałem ze 3 w koncu podpasowal jakis do wersji 1.4-1.6 i koloru czerwonego. Mam pytaniec zy taki bedzie ok ten ktory wyjelem byl bialy(a wlasciwie juz czarny:)) nie bede mial z nim zadnych problemow i o co chodzi z tymi kolorami. A fotki jutro juz na 100% beda, po prostu bylem ostatnio zalatany.

KUBI2410
08-04-09, 17:24
Kolor nie ma chyba znaczenia zależy jakiej firmy ja wyjąłem biały a wsadziłem zielony a kabinowy filtr miałem biały a wsadziłem szary z węglem aktywnym:)

Leeo
08-04-09, 17:41
oryginalny hondowski jest zielony :P Potem zamieniłem na biały - filtrona, potem na czerwony K&N a teraz jest stożek :P Dziwne, ze podpasowales od 1.4, czy 1.6, bo na stronie K&N jest rozbierznosc miedzy tymi filtrami i moj od 1.7 pasowal tylko do 1.7. W swoim filtrze masz dziurki na sruby? o takie? http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2192

-Arturo-
08-04-09, 20:32
oryginalny hondowski jest zielony :P Potem zamieniłem na biały - filtrona, potem na czerwony K&N a teraz jest stożek :P Dziwne, ze podpasowales od 1.4, czy 1.6, bo na stronie K&N jest rozbierznosc miedzy tymi filtrami i moj od 1.7 pasowal tylko do 1.7. W swoim filtrze masz dziurki na sruby? o takie? http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2192

Dobtra zaczne od filtrów a pozniej przejde do *****iscie ciekawej sytuacji jaka mnie spotkała...mam porysowany zderzak z tylu :mad:

Tak wyglądał stary filtr...dodam tylko ,ze jest bialy....a wlasciwie byl:0

http://img207.imageshack.us/my.php?image=image065f.jpg

A tak nowy7...Leeo mam tylko jedno wejscie na śrubę..kurdew żeby sie nie okazalo ze mam w samochodzie silnik 1.6...:(

http://img186.imageshack.us/content.php?page=done&l=img186/2504/image064.jpg&via=mupload

Może ktos posiadajacy wersje europejska potwierdzic wyglad filtra powietrza???

Gdzie moge fizycznie znalezc oznaczenie silnika?

Pozniej opisze jaka mialem dzis akcje z kolesiem który mi w tyl samochodu zaparkowal i Policja.

Grzesieklodz
08-04-09, 22:11
ja widzialem u siebie oznaczenie silnika w komorze silnika na ktoryms nadkolu jutro jak znajde chwilke to postaram sie zrobic zdjecie filtra

LemonR
08-04-09, 22:17
Na filtrze powietrza można się łatwo przejechać bo w katalogach jest bałagan a filtry różnią się szczegółami.
Np ramka w jednym typie dochodzi do połowy - przykład (http://allegro.pl/item602575326_filtr_powietrza_honda_7gen.html)
w innym znowu dochodzi do krawędzi - przykład (http://allegro.pl/item605600930_filtr_powietrza_honda.html)
Przyjrzyjcie się a zobaczycie różnicę. Do D16V1 jest ten drugi. Pierwszy przykład to moja aukcja sprzedaję bo źle kupiłem a niby w/g katalogu miał pasować.

can
08-04-09, 22:38
can bylo by super jak bys dal rade a ja narazie musialem kupic letnie na 15 bo z kasa mam cienko ale w planach sa raczej 17 :D

Leeo dzieki

o ktorej pod tym realem? moze dam rade, ale o 18 bede w kosciele i dopiero ew potem...

arturo ja mam filtr powietrza ktorego nei uzywam... bo zalozylem stozek. ten moj jest albo prawie nowy albo chyba nowy bo wymienialem zaraz po kupnie (w mysl zasady ktora opisalem wczesniej ze jak sam nie zrobie to nei bede mial spokoju), lezy na dzialce i jakbys byl w bardzo duzej potrzebie to mozemy sie dogadac; bo tak to sie tylko marnuje w calej obudowie.

oznaczenie silnika zaznaczone na czerwono krzywa obwodka na moim wlasnym silniku ktory posluzyl do celow edukacyjnych :) :
http://img299.imageshack.us/img299/4216/em2silnikfx8.jpg

daj znac co tam wykminiles. oznaczenie jeszcze jest na tabliczce znamionowej (otwierasz klape, po stronie akumulatora na nadkolu od gory). ale sprawdz na bloku bo to jest jedyne sluszne.

Grzesieklodz
08-04-09, 23:02
can od 18 pod realem na Pilsudskiego

Leeo
08-04-09, 23:52
arturo, jak Ci tak ladnie wszedl jak na focie, to jest ok. On nie powinien w ogole latac jak go sie wlozy w jego miejsce :) hehe, lepiej nie umiem tego wytlumaczyc :P A co do aukcji, ktore wkleil lemon, to chyba arturo nie kupiles tego filtra za 24zl, bo kurcze w koncu wazne zeby do silnika sie jakis badziew nie dostawal i zainwestowac w cos lepszego.

-Arturo-
09-04-09, 00:51
arturo, jak Ci tak ladnie wszedl jak na focie, to jest ok. On nie powinien w ogole latac jak go sie wlozy w jego miejsce :) hehe, lepiej nie umiem tego wytlumaczyc :P A co do aukcji, ktore wkleil lemon, to chyba arturo nie kupiles tego filtra za 24zl, bo kurcze w koncu wazne zeby do silnika sie jakis badziew nie dostawal i zainwestowac w cos lepszego.

I ****a wykrakałem....mam wpieprzony D16V1 zamiast D17A8.....

10 koników poszło sie j*bac ii teraz co robic bo wpieprzyłem już ponad 2k w samochod....

jakbym tego typa teraz dorwał to bym mu ****a kark skręcił

I teraz co zakładając że odzyskam kase to i tak bede 3k w plecy..2k w ASO na naprawy i 8 stówek ubezpieczenie.... NO PO PROSTU PRZEPIEKNIE!!!

Oczywiscie te przydupasy w ASO tego nie wyłapały nawet przy zmianie rozrządu i uszczelnianiu silnika

Leeo
09-04-09, 01:04
I nie zauwazyli tego w ASO? Ja *******e !! W coupe nie bylo d16v1, byly tylko w sedanach, wiec to nieuczciwosc sprzedawcy, ze nie powiedzial, ze silnik swapowany i jest zobowiazany oddac cala kase.. Przykro mi stary :/ Mam nadzieje, ze sie jakos wyjasni ta sprawa.. ASO tez dalo niezle dupy, co oni nie wiedzieli jaki silnik robia?

LemonR
09-04-09, 07:43
arturo nie kupiles tego filtra za 24zl, bo kurcze w koncu wazne zeby do silnika sie jakis badziew nie dostawal i zainwestowac w cos lepszego.

Cena tego filtra nie wynika z jakości bo dałem za niego prawie 5 dych tyle, że źle kupiłem a nie mogłem oddać/wymienić. A ponieważ jakoś jest mało zainteresowanych to co wystawienie obniżam cenę. Za 5 dni będzie a 2 dychy. A za 4 tygodnie zapłacę aby ktoś go wziął ode mnie. :-)

rafalpbz
09-04-09, 11:56
łosz kurde D16 w Coupe nieźle, ale ku**a ludzie kąbinuja.... tyle szukania fury i taka niespodzianka, współczuje a sprzedawce powiesił bym za jaja. Teraz mamy najlepszy dowód jacy doświadczeni pracownicy są w ASO, troche z innej beczki kumpel malowal w ASO Accorda a do malowania auto bylo przygotowywane przez praktykantów, efekt dużo nie trzeba opowiadać...

-Arturo-
09-04-09, 12:24
łosz kurde D16 w Coupe nieźle, ale ku**a ludzie kąbinuja.... tyle szukania fury i taka niespodzianka, współczuje a sprzedawce powiesił bym za jaja. Teraz mamy najlepszy dowód jacy doświadczeni pracownicy są w ASO, troche z innej beczki kumpel malowal w ASO Accorda a do malowania auto bylo przygotowywane przez praktykantów, efekt dużo nie trzeba opowiadać...

Z ASO wyszedł jeszcze lepszy numer....zadzwoniłem do nich i pytam czy nie zauwazyli czegos dziwnego w silniku podczas zmiany rorzadu...odpowiedz kierownika serwisu..:"Nieee...a co sie dzieje" mówie że w samochodzie jest silnik z sedana 1.6 a on że sprawdzi jaki powinien byc silnik i oddzwoni....dzwoni do mnie po jakiejs godzinie i mowize powinien byc silnik D17A8 i że rzeczywiscie mechanik zauwazył ze jest silnik 1.6 ale że to prawie takie same silniki (!?).......:mad: Pytam sie go czy nie uwaza ze powinien mnie poinformowac o tym ze w samochodzie w którym powinien byc silnik 1.7 jest 1.6 tymbardziej ze zamawial czesci do wymiany rozrzadu w 1.7, widział dowod rejestracyjny w którym wpisane jest 1.7 i wiedzial ze kupiłem samochód tydzień temu........i jego odpowiedz: "Myślałem że pan wie".....****a rece mi opadły. W sumie gdyby mi powiedział wczesniej to nie sciagneliby 1800zl ode mnie za wymiane rorzadu, oleju i uszczelek silnika. W kazdym razie Honda Wyszomirski w siedlcach jest juz dla mnie spalona!

jacor
09-04-09, 12:48
Arturo :confused: ja pieprze tyle szukania wymarzonego coupe i taki wał :| goń do obrońy praw konsumenta albo gdzieś do takiej instytucji która mogła by Ci pomóc bo widze że nawet ASO nie jest po Twojej stronie

-Arturo-
09-04-09, 13:12
Arturo :confused: ja pieprze tyle szukania wymarzonego coupe i taki wał :| goń do obrońy praw konsumenta albo gdzieś do takiej instytucji która mogła by Ci pomóc bo widze że nawet ASO nie jest po Twojej stronie

Dzwoniłem juz do rzecznika konsumentów:

Więc tak wystapiła niezgodność towaru z oferta

Co moge teraz zrobic:

Zgłosić sprzedawcy problem, ma on 2 tygodnie na rozpatrzenie pisma
i wchodzi w gre

Naprawa niezgodnego towaru
lub
Wymiana

Jeśli którać z tych opcji jest nieoplacalna lub nie mozliwa(domyslam sie za tak bedzie w moi przypadku....no chyba ze fiuty sciagna sobie kolejne coupe i wpierdo*la mi nastepny silnik:mad:)

To wtedy mogę się domagać odstapienia od umowy czyli zwrotu kasy lub obnizenia ceny produktu....
O zwrocie 3 k które wlozyłem w auto moge zapomniec.

Byłem też osobiście u powiatowego rzecznika konsumentów i wszystko co napisałem wcześniej się zgadza natomiast, babka powiedziała ze zwrócenie kasy może być problematyczne bo auto jest już na mnie zarejestrowane i trzeba by było spisać nową umowe kupna sprzedaży i wszystko odkręcać. Swietnie:mad:

Zamiescilem jeszcze na forach prawnych mój problem i zobacze co mi poradza.
Jak już bede dokładnie wiedział co i jak to dzwonie do nich.

A jesli chodzi o ASO to nastepna sprawa która sie zajme jak załatwie samochód bo wydaje mi sie że powinni mnie o takiej sytuacji poinformowac, złoże pismo i niech sie tłumaczą....a i na pewno umieszcze kilka wpisów na stronach internetowych odnośnie całej sytuacji....pamiętam że wybrałem ich bo mieli nieskazitelne opinie w internecie....teraz dojdzie juz mniej pozytywna.

jacor
09-04-09, 16:04
a może program " Turbo Kamera" na TVN Turbo warto by zrobić szum może sie opamiętają

Leeo
09-04-09, 17:11
no to maja opcje zmiany silnika na d17a9, bo akurat taki jest na allegro http://www.allegro.pl/item595009660_silnik_honda_civic_coupe_v_tec_01_06 _d17a9.html, ale nie wiem, czy to bedzie sie im oplacalo i czy nie latwiej bedzie oddac po prostu kase. Jak bedzie z nimi problem, to powaznie do telewizji trzeba, bo tak jak juz pisalem Ci wczesniej - to byl mega ewidentny przekret, bo w aukcji auto figurowalo jako 1.7, a zeby ukryc swapa, to jeszcze specjalnie zmienili plastik z pokrywy silnika. Dziwne, ze to rzecznik podciaga to pod niezgodnosc towaru z oferta, bo dla mnie niezgodnosc bylaby, gdyby sprzedawca obiecywal, ze auto chodzi jak zegarek, a okazaloby sie, ze cos tam jednak trzeba jeszcze wymienic, zeby tak bylo, ale to to juz jest celowe oszustwo.

-Arturo-
09-04-09, 17:14
no to maja opcje zmiany silnika na d17a9, bo akurat taki jest na allegro http://www.allegro.pl/item595009660_silnik_honda_civic_coupe_v_tec_01_06 _d17a9.html, ale nie wiem, czy to bedzie sie im oplacalo i czy nie latwiej bedzie oddac po prostu kase. Jak bedzie z nimi problem, to powaznie do telewizji trzeba, bo tak jak juz pisalem Ci wczesniej - to byl mega ewidentny przekret, bo w aukcji auto figurowalo jako 1.7, a zeby ukryc swapa, to jeszcze specjalnie zmienili plastik z pokrywy silnika.

Panowie jest jeszcze jedna opcja tak jak mówiłem na poczatku moga tylko silnik wymienic albo naprawic i jest problem bo moze sie okazac ze ten silnik ma teraz pojemnosc 1,7....

Właśnie wpadłem na ten temat i duzo podobnych...

http://www.civic-ep2.co.uk/smf/index.php/topic,1939.0.html

Wg tego roznica iedzy D16V1 a np D17A2 jest bardzo niewielka a własciwie to D16V1 ma ze dwie inne czesci tylko dlatego ze Honda chcaila go wypuscic na Europe z pojemnoscia 1.6 ze wzgledu na akcyze. I wygląda na to że wymiana chyba wału korbowego i jakiejs czesci której nie moge rozszyfrowac zmienila by ten silnik w wersje D17.(mozliwe ze zmiana ecu takze)

Moj brat przejzal dzis ten silnik i zauwazyl dwie rzeczy pierwsza to to że głowica była malowana a druga to npod maska na podwoziu jest nieudolnie zdarta naklejka G-ready czy cos takiego co on rozszyfrował jak turbo widocznie Niemiec mial zalozone turbo na silniku i prawdopodobnie go zajezdzil. I teraz sie zastanawiam czy oni nie sztukowali jakis czesci do tego silnika z poprzedniego D17A8 najprawdopodobniej pokrywa od zaworów jest ze starego silnika jak Leeo zauwazył nie ma napisu Vtec. Mam pytanie sa jakies zakłady które mogą fizycznie sprawdzic jaka jest rzeczywista pojemnośc silnka...moga to zrobic w ASO. Bo jak sie okaze ze oni ten silnik przerabiali i rzeczywiscie ma ta pojemnosc 1668 to bede mogl i naskoczyc...tym bardziej ze w ksiazce pojazdu nie ma oznaczenia silnika.

Zastanawiam sie tez jaki tam teraz komputer siedzi z D16V1 czy z D17A8.

Leeo
09-04-09, 17:15
Panowie jest jeszcze jedna opcja tak jak mówiłem na poczatku moga tylko silnik wymienic albo naprawic i jest problem bo moze sie okazac ze ten silnik ma teraz pojemnosc 1,7....

nie bardzo rozumiem? ze przebija numery na silniku, czy jak?

-Arturo-
09-04-09, 17:29
nie bardzo rozumiem? ze przebija numery na silniku, czy jak?

Nie Leeo wróć do mojego poprzedniego posta bo jak zaczeles go czytac to nie byl skonczony....jest tam link do strony na której ktos twierdzi że wyiana jakis czesci oze zienic D16V1 w D17A2.

Ogólnie chce wiedziec czy mozna to jakos sprawdzic.

Leeo
09-04-09, 17:33
No, ale przeciez na bloku dalej bedzie napisane d16v1, nawet jak bedzie jezdzil jak d17. Ciekawe czy skrzynia taka sama itp. Troche byloby dziwne, zeby udalo sie tak przerobic, bo w coupe siedzi blok z isuzu o pojemnosci 1.7, wiec jak z 1.6 zrobic 1.7.

a co do greddy, to moglo chodzic i o uklad wydechowy..

-Arturo-
09-04-09, 17:40
No, ale przeciez na bloku dalej bedzie napisane d16v1, nawet jak bedzie jezdzil jak d17.

Tak ale wtedy bede im mógł gówno zrobic. Jak rozmawiałem z rzeczniczka powiedziała że samochód musi sie zgadzac z ksiązka pojazdu. (tak ma w umowie wpiasane "honda civic, nmuer nadwozia i reszta jak w karcie pojazdu")

W karcie pojazdu nie ma numeru silnika wiec jesli sie okaze ze ten silnik jest przerobiony na 1668(wg karty pojazdu) to nie moge nic zrobic. W przypadku jesli ten silnik to rzeczywiscie 1.7 to niezgodność umowy z towarem bedzie "NIEISTOTNA"(to termin z ustawy) Innymi słowy bede mogl im naskoczyc.

Pozatym zauważyłem ze auto pije benzyne jak głupie jakies 10L na setke. Cos mi sie wydaje ze koputer napewno jest z D17A8.

Mozna jakos sprawdzic pojemnosc i komputer???
Jutro bede w Wawie to moze podjade do jakiegos ASO.

No, ale przeciez na bloku dalej bedzie napisane d16v1, nawet jak bedzie jezdzil jak d17. Ciekawe czy skrzynia taka sama itp. Troche byloby dziwne, zeby udalo sie tak przerobic, bo w coupe siedzi blok z isuzu o pojemnosci 1.7, wiec jak z 1.6 zrobic 1.7.

a co do greddy, to moglo chodzic i o uklad wydechowy..

To jest ten cytat:

"And if you would want to go further and convert your d16 in to d17 as d16V1 shares almost same parts with d17a2 logically buying a d17 cranksahft and the d17 rods will make your d16v1 a d17a2...The compression will be as same as the d17's your engine size will go up 100 liter wihch will gain up to 17hp"

crankshaft to chyba wał korbowy...akurat ten który był uszczelniany w ASO.

can
09-04-09, 21:34
artur

D16V1:
bore/stroke: 75x90mm (2.95x3.54 in)
displacement: 1,590 cm3
compression ratio: 9.4
110hp

D17A8
bore/stroke: 74.98x94.4 mm
displacement: 1668 cm3
compression ratio: 9.5(D17A8)
120HP

te silniki to wg mojej najlepszej wiedzy ten sam blok ale rozkuty w D17. na 99% zostal przewalony z sedana do coupe, jako ze te auta sa niemal identyczne i pewnie nikomu nie chcialo sie kombinowac. niewykluczone ze zrobil to albo poprzedni wlasciciel, albo rzeczywiscie poprzednik zarżnął D17 pakujac do niego turbo, po czym go opchnal i zostawil reszte pracy handlarzom.

Czy z tym da sie jezdzic? na pewno; pomijajac fakt ze nie wiesz jaki masz przebieg, nie wiesz w jakim stanie jest silnik etc. Wiesz ze masz blok od D16V1 i wg mnie w reszte nie ma co wnikac; tylko albo sie z tym pogodzic, albo tak jak Leeo mowi walczyc o zwrot kasy etc. Przerejestrowanie i to co do tej pory zrobiles z autem (rozrzad etc) nie ma tu nic do rzeczy, popytaj Paticrx o formalnosci bo on mial podobna sytuacje - pojezdzil autem jakis czas, skonfrontowal je z moim i z ASO i sie okazalo ze ma wspawana cala dupe i pol podlogi. Dostal cala kase i o ile pamietam nie trwalo to jakos bardzo dlugo. Ewidentny walek, kazdy prawnik wygra ta sprawe dla Ciebie, ale na pewno bedzie to kosztowalo troche nerwow. Przy odrobinie zachodu i przedstawionych rachunkach powinni Ci rowniez oddac za serwis i za wlozone pieniadze - i ubezpieczenie, i rejestracje.

przeciez nikt go nie rozkuwal specjalnie zeby dopasowac a potem zapomnial o przebiciu oznaczenia silnika. Co wiecej D16V1 ma moj kumpel w swoim sedanie po lifcie i rzeczywiscie pali troche wiecej niz D17. a w to ze handlarz pieprzyl sie z przekladaniem skrzyni, kompa i wszystkich drobnych dupereli nie chce mi sie wierzyc. MZ nalezy walczyc.

hyperek
09-04-09, 21:45
Arturo... No aż nie wiem co powiedzieć... Naprawdę aż przykro to czytać :( Trzymaj się chłopaku, życzę ci jak najlepiej i pisz na forum o wszystkim, niech te szumowiny mają udokumentowane swoje wybryki, takie wały to między sobą niech robią, a nie uczciwych klientów obrabiać...

-Arturo-
09-04-09, 21:56
artur

D16V1:
bore/stroke: 75x90mm (2.95x3.54 in)
displacement: 1,590 cm3
compression ratio: 9.4
110hp

D17A8
bore/stroke: 74.98x94.4 mm
displacement: 1668 cm3
compression ratio: 9.5(D17A8)
120HP

te silniki to wg mojej najlepszej wiedzy ten sam blok ale rozkuty w D17. na 99% zostal przewalony z sedana do coupe, jako ze te auta sa niemal identyczne i pewnie nikomu nie chcialo sie kombinowac. niewykluczone ze zrobil to albo poprzedni wlasciciel, albo rzeczywiscie poprzednik zarżnął D17 pakujac do niego turbo, po czym go opchnal i zostawil reszte pracy handlarzom.

Czy z tym da sie jezdzic? na pewno; pomijajac fakt ze nie wiesz jaki masz przebieg, nie wiesz w jakim stanie jest silnik etc. Wiesz ze masz blok od D16V1 i wg mnie w reszte nie ma co wnikac; tylko albo sie z tym pogodzic, albo tak jak Leeo mowi walczyc o zwrot kasy etc. Przerejestrowanie i to co do tej pory zrobiles z autem (rozrzad etc) nie ma tu nic do rzeczy, popytaj Paticrx o formalnosci bo on mial podobna sytuacje - pojezdzil autem jakis czas, skonfrontowal je z moim i z ASO i sie okazalo ze ma wspawana cala dupe i pol podlogi. Dostal cala kase i o ile pamietam nie trwalo to jakos bardzo dlugo. Ewidentny walek, kazdy prawnik wygra ta sprawe dla Ciebie, ale na pewno bedzie to kosztowalo troche nerwow. Przy odrobinie zachodu i przedstawionych rachunkach powinni Ci rowniez oddac za serwis i za wlozone pieniadze - i ubezpieczenie, i rejestracje.

przeciez nikt go nie rozkuwal specjalnie zeby dopasowac a potem zapomnial o przebiciu oznaczenia silnika. Co wiecej D16V1 ma moj kumpel w swoim sedanie po lifcie i rzeczywiscie pali troche wiecej niz D17. a w to ze handlarz pieprzyl sie z przekladaniem skrzyni, kompa i wszystkich drobnych dupereli nie chce mi sie wierzyc. MZ nalezy walczyc.

Tak trzeba bedzie zrobic zobaczymy co z tego wyjdzie ale jesli naprawde rozkuli silnik i jest pojemnosc 1668 to bedzie lipa...bo wszystko bedzie sie zgadzalo z umowa:mad: W karcie pojazdu nie ma numeru silnika.

A do tego doszło jeszcze akcja taka ze typ z mojego osiedla zaparkował mi na tylnym zderzaku i delikatnie go zarysował oczywiscie zaczoł pieprzyć że to już było itd. Ogolnie sprawa skonczyła sie tak że przyjechała Policja i sprawa jest skierowana do sadu i musze czekać conajmniej kilka dni na rzeczoznawce z Warty.
To k*rwa zdecydowanie nie jest mój tydzień:mad:

Arturo... No aż nie wiem co powiedzieć... Naprawdę aż przykro to czytać :( Trzymaj się chłopaku, życzę ci jak najlepiej i pisz na forum o wszystkim, niech te szumowiny mają udokumentowane swoje wybryki, takie wały to między sobą niech robią, a nie uczciwych klientów obrabiać...

Dzieki stary, mam nadzieje że wszystko dobrze sie skończy oby jak najszybciej.

Leeo
10-04-09, 12:26
Arturo, pati przetarl droge, wiec mam nadzieje, ze bedziesz walczyl o swoje.. Z przekladka silnika tez jest jeden walek - nie kazdy umie to zrobic dobrze.. Sam mowisz, ze juz cos pocieklo, a ciekawe co bedzie pozniej.

Pati_crx
10-04-09, 14:51
blok jest ten sam, tylko 1.7 ma inny skok tłoka, skrzynie to też to samo.

hyperek
15-04-09, 13:53
I jak tam pany, jak sprawy wyglądają? Ruszyło się coś?

rafalpbz
19-04-09, 10:58
Sorry, że sie wetne w temat, ale nie chciałem tworzyć niepotrzebnie nowego topa. Od dawna rozkminiam żeby włożyć do swojego EM2 koło od EP3, problem tkwi oczywscie w 5 śrubach. Dzis natknołem sie na fote i sie zdziwiłem bo felga wyglada identycznie jak w EP3 a jest 4 śrubowa. http://img217.imageshack.us/img217/1289/s7302299jx4.jpg Może albo zapewne wiecie od czego takowa felga i jak jest z dostępem.

cvc d15
19-04-09, 11:20
Enkei 4x100 były oferowane w niektórych salonach jako wyposażenie dodatkowe do VIIgen. Trudna do zdobycia w normalnej cenie. Zdarzają się na allegro, ale zmasakrowane. Poza tymi wadami są piękne :)

rafalpbz
19-04-09, 11:25
No szczerze mówiąc nie spotkalem sie jeszcze z takimi, a nie chce mi sie kąbinować z piastami zeby dopasowac zwykłe, no ale jak mowisz ze ciezko to bede bral to pod uwage. Jak dla mnie te felgi pasują do EM2 znakomicie, bo nie przepadam za chinskimi lipami z allegro.

Leeo
19-04-09, 17:19
juz kiedys poruszalismy watek tych felg. Wystepuja tylko w jednym rozmiarze - 16", do kupienia nowe z USA np :) Na tej stronie w cenie 168$/sztuka :D http://www.handa-accessories.com/civext01.html

BTW: smiesznie wyglada to w tym civie, bo gosciu zalozyl za male oponki :)

arek1982
19-04-09, 20:51
Witam, chciałbym wrócić do wątku mówiącego o autku

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5168914

Byłem je dzisiaj sprawdzić i okazało się, że cały tył był robiony co potwierdziło badanie grubości lakieru, jak to kolega określił szpachel kielnią był nakładany. Tak więc szkoda sobie tym cifem głowy zawracać.
Życzę powodzonka w szukaniu zdrowych egzemplarzy.

rafalpbz
19-04-09, 22:10
Wsumie to 16 by mnie najbardziej urządzała, 17 jest na czym oko zawiesic ale kraków jest strasznie poryty, a wiem ze od 17stek i malego profilu w moment plastiki sie odezwą.

Leeo
19-04-09, 22:46
Arek, auto bardzo dobrze znane :) Od razu bylo widac, ze zderzak od wersji przed liftem, ale dobrze, ze sprawdziles, bo zawsze zastanawialem sie co jeszcze mu dolega ze wisi na allegro od ponad roku :)

Rafal, kupisz 16 i po pewnym czasie zoorientujesz sie ze sa za male. Zeby to byla VI gen, ale buda em2 jest za duza na 16, a jak auto bedzie na seryjnym zawiasie, to w ogole znikna na calosci :)

jacor
20-04-09, 15:47
w okolicach Dębicy zauważyłem takie cudo :D :
http://i43.tinypic.com/2u3zm12.jpg
http://i40.tinypic.com/ea5tt3.jpg
http://i41.tinypic.com/156wjeo.jpg
http://i41.tinypic.com/2hmdevo.jpg

ale mam pytanie. na kartce informacyjnej pisze "elektroniczny stater" ? co to ? Leeo masz też coś takiego u siebie ?

cvc d15
20-04-09, 16:39
Pytanie co to on ma pod tylnym zderzakiem? Napęd warp'owy?

can
20-04-09, 17:48
eee, swiatla od wstecznego pod zderzakiem,wersja usa) lusterka, automat, i w ogole.

Leeo
20-04-09, 20:04
elektroniczny starter? hehe, moze nie wiedzial jak inaczej nazwac immobilizer :P LX special edition w automacie :) Wsteczny to zdrowo spierdzielil, wyglada paskudnie :) Jacor, mam prosbe, odkrec mu w nocy spoiler, bedziesz mial kupca ;) Dobrze, ze nie sciagalem z USA tych smoked halogenow, bo kiepawo wygladaja na tym kolorze..

can
20-04-09, 21:31
wszystko tylko nei spojler ;( !

jacor
20-04-09, 22:19
obawiam sie Leeo że nie chciałbyś bo z moich obserwacji wynika że to spojler jedynie OEM Style a nie OEM. nie ma tam żadnego napisu Honda a na pewno jakby został wyprodukowany przez Honde to by go oznaczyli to po 1 a po 2 z moich innych obserwacji wynika ze był strzelony w prawy tył ponieważ za drzwiami z prawej strony jest lakier strasznie złuszczony nie jest gładki jak na drzwiach no i maska chyba malowana to tyle :) powiem tak: jak sie szybko przejedzie samochodem i widzi sie przód to piękny a jak sie zatrzymasz i pooglądasz go 5 min to chyba nie ma na co patrzec :)

Leeo
20-04-09, 22:42
Can, założyłbym go dopiero jakbym dorwał resztę pakietu HFP do mojego modelu :) Bardzo mi się podoba całość ;]

Grzesieklodz
22-04-09, 21:17
mam pytanko jakie u was jest spalanie na100 tak srednio bo mi wyszlo 8,5 litra, a jake mieliscie najwieksze, HONDA jest super smiga jak ta lala teraz zawias musze zmienic bo zabardzow zakretach buja na boki

Leeo
22-04-09, 22:22
mi same miasto pali 9-10, trasa 7-8, najmniejsze mieszane spalanie to 7.2.

Co do zawiechy, to dobrze wiem o czym mówisz :) Same springi trochę pomogą, ale na pewno nie tak jakbyś tego chciał, więc myśl od razu o jakimś kit'cie :)

Grzesieklodz
22-04-09, 22:52
springi eibahy czy jak to sie tam pisze :p i amorki kayaby gazowe :] ale to na przyszly sezon no cos czuje ze tez bedzie 9 na 100 bo coraz wiecej czasu smigam na wysokich obrotach :D bo co chwila jakis cwaniak do skilowania sie trafia :] mam 2 pytania

1. czy podlokietniki byly w wersji przed liftem, jak nie to czy z poliftowej bedzie pasic
2.czy sa chlapacze do VII gen coupe
i gdzie to mozna dostac z gory dziekuje za odpowiedzi :]

Leeo
23-04-09, 09:10
Ale zwykle amory nic Ci nie dadza, trzeba kupic twardsze a najlepiej takie ze zredukowanym skokiem.
Jezeli chodzi o podlokietnik i chlapacze, to tematy byly poruszane juz pare razy. Poszukaj na forum :) zdaje sie, ze chlapacze mozna nabyc w Polsce za dobra kaske, cena do 200zl?co do podlokietnika to nie bylo roznicy w przeliftowej i po, ale roznily sie z wersja amerykanska, gdzie kazda wersja ex miala go w standardzie. W europejczyku nie widzialem jeszcze podlokietnika.

jacor
23-04-09, 10:28
1. czy podlokietniki byly w wersji przed liftem, jak nie to czy z poliftowej bedzie pasic
2.czy sa chlapacze do VII gen coupe
i gdzie to mozna dostac z gory dziekuje za odpowiedzi :]

ad.1 były i pytałem o nie w ASO ale nie pamiętam ile wołali ok. 300 zł ? nie jestem w stanie sobie przypomnieć
ad.2 chlapacze są jak najbardziej koszt. w Honda Plaza to 103 zł za przód i 103 zł za tył wyglądają mniej więcej tak: http://www.moto.allegro.pl/item615139216_coupe_1_7_v_tec_125_km_klima_100_bez wypadkowa.html
bardzo ładnie się prezentują jak samochód jest obniżony. Sam od pół roku zastanawiam się nad nabyciem tych chlapaczy ale coś mnie hamuje ciągle ale pewnie już na wakacjach zamowie bo samochód sie strasznie chlapie (na czarnych lakierze wszystko widać) Can też miał chrapke na chlapacze :D:D a co podłokietnika to przydatna rzecz i w wersji przed liftem montuje się to do oparcia fotela kierowcy

Grzesieklodz
23-04-09, 16:34
Ale zwykle amory nic Ci nie dadza, trzeba kupic twardsze a najlepiej takie ze zredukowanym skokiem.

to wlasnie kayaby chce kupic twardsze i z mniejszym skokiem
a podlokietnik to taki do fotela to lipa ja to jak cos to taki zintegrowany z tunelem

te chlapacze to wygladaja jak w 5 genie ciekawe czy podejda

Leeo
23-04-09, 19:24
jak chcesz podłokietnik zintegrowany, to swapuj tunel środkowy z wersji USA :D W mojej galerii masz foto jak to wygląda ;]

A KYB ma coś ciekawego w ofercie?

can
23-04-09, 21:18
ja tam nie uwazam ze ten do fotela to lipa... walek tkwi w dobraniu koloru i umiejetnym zamontowaniu tego:)

chlapacze owszem ale potem zmadrzalem i faktycznie przy glebie to jest bez sensu, poza tym zakochalem sie w dokladkach wiec szkoda wyrzucac kase.

wszystkie czesci dostepne u niejakiego waldemara blicharza w Honda Plaza w Warszawie, na zamowienie (o ile pamietam czas oczekiwania to jakies 2 tyg).

cobra524
24-04-09, 09:25
problem tkwi w tym ze w PL nie dostaniesz dokładki do EM2 :/

jacor
24-04-09, 10:25
poprosiłem kiedyś gościa z Honda Plaza o cennik ospojlerowania do EM2 i tak:

- spojler podzderzakowy przedni 730,00 czas oczekiwania 3-5dni roboczych
- spojler podzderzakowy tylni 1082,00 brak terminu realizacji
- spojler na klape bagażnika 1137,00 3-5dni roboczch
- spojlery boczne 1320,00 brak terminu realizacji

wychodzi razem 4269 zł a w USA jak sobie porównałem ceny to wyszło mi 3259 zł z kursem 3.35 (coś takiego dawno to liczyłem i zapisałem na kratce) więc ceny ospojlerowania OEM są tragiczne

Grzesieklodz
24-04-09, 16:49
KYB Excel-G nr 341311 o tych myslalem

ozdrab
14-05-09, 20:39
Witam
Planuje w najbliższym czasie zakup nowego autka. Od 2 lat jeżdże na V gen coupe i jestem bardzo zadowolony z tego samochodu, dlatego mysle sobie dosyc intensywnie o VII coupe. Widze jednak, ze nie bedzie latwo- problemy z dostepnoscia w PL Zastanawia mnie tez spora rozbieznosc cenowa miedzy np. Niemcami a Polską. W Niemczech taka coupetka rocznik 2002 potrafi kosztowac 11tys euro. W Polsce ceny są w przedziale 20-30tys. Czy wynika to z tego, ze do polski ściągają złom, odpicowują go i sprzedają, a ceny w Niemczech są cenami normalnymi dla tego modelu? Mam tez możliwość ściągnięcia z usa- mój kolega zajmuje się zawodowo ściąganiem autek zza oceanu, ale to sie chyba srednio kalkuluje. Skąd najlepiej brać coupe VII gen i jaka powinna być srednia cena za model w dobrym stanie?
Jeszcze jedno: moze ktoś wie/oglądał to autko?
http://moto.allegro.pl/item630676570_honda_civic_1_7_v_tec_125km_coupe_cz arny_met.html

jacor
15-05-09, 10:17
z tymi EM2 bywa bardzo różnie. jest dużo złomów a trafiają sie też prawdziwe okazy więc jak kupujesz w PL to musisz mieć szczęście. ja powiem tak jeżeli masz możliwość ściągnąć autko z USA od swojego kolegi który pewnie nie wciśnie Ci szrota nie dopuszczonego do ruchu w USA to może warto nad tym pomyśleć. co do tego modelu z ogłoszenia wygląda bardzo fajnie - ja swoja coupe kupiłem od tych gości mają pare kont na allegro i sprowadzają dużo Hond już sprzedali takie 2 albo 3 EM2 czarne i podobne do siebie. co do samych gości nie mam zastrzeż tylko Ty masz chyba dosyć daleko do nich więc lepiej nich Ci ktoś oglądnie to autko ale ja powiem szczerze że mam trochę bliżej niż Ty ale nikt mi go nie oglądał wyjechałem o 4 rano po samochód żeby mi nikt go nie kupił i tak jeżdżę nim do dziś więc jeżeli masz na tyle kasy to się dobrze zastanów. widzę że koleś zszedł z ceny 1000zł bo na początku stała za 24 900zł - a odnośnie sprowadzanych EM2 ze stanów na pewno zabierze głos kolega Leeo on Ci wszystko powie czy sie opłaca czy nie :)

Leeo
15-05-09, 15:54
No już teraz nie tylko Leeo i pati mogą się wypowiedzieć na temat amerykanek, ale i seok :P Jak masz okazję ściągnąć autko z USA i będziesz wiedział, że jest w dobrym stanie, to bierz :) Może i być obrysowane itp, tylko upewnij się, że to było jego pierwsze obrysowanie :) Co dobre w autkach zza wielkiej wody, to fakt, że carfax i autocheck prawdę Ci powie :D Niewiele się różnią wersje USA od europejek, ale jednak parę rzeczy jest inna, niedługo będę mógł odpowiedzieć, czy amorki są takie same jak europejskie ;) Męcz kolegę żeby Ci szukał jakiejś wersji EX, bo to najbardziej zbliżona do europejki i najlepszy motorek :)
Co do cen, to trzymają się takie na allegro, bo za większą kaskę nikt by tego nie kupił.. Nie wiem czemu w Niemczech takie ceny.. Przecież za 40tyś można już mieć VIIIgen. Już kiedyś Bernard próbował swoją sprzedać drożej, bo wystawił ją za 43tyś kiedy to inne modele chodziły po 35 i nie sprzedał. Powodzenia..

ozdrab
15-05-09, 16:27
Ty masz chyba dosyć daleko do nich

No daleko mam, ale gdybym wiedzial, ze jest w dobrym stanie to chyba bym sie nie zastanawial za długo:D Autko faktycznie juz troche wisi na allegro, wiec troche to daje do myslenia. Może dlatego, ze ma juz najechane troche km? Ale z drugiej strony jakby skrecil licznik do 30 tys km, podwyzszyl cene o 5tys zl i napisał, że dziadek nim tylko do kościoła jeździł to by od razu poszła:D
Jutro ide z flaszką do wspomnianego kolegi od aut usa i niech mi poopowiada jak on to widzi. Ale chyba ciężko będzie. dla mnie znamienne jest to, że gościu w tym roku ma bardzo mało zleceń, bo mało komu opłaca się ściąganie aut przy tym kursie dolara

jacor
16-05-09, 14:05
ozdrab tak jak Ci mówie mi nikt samochodu nie oglądał a na pewno prędzej czy później znajdzie się na nią kupiec bo jest to ładna sztuka i oni już kilka takich sprzedali. takie EM2 przeważnie muszą chwile postać bo nie ma na nie kupców tylu co powiedzmy na Golfy i weź go pod uwage bo jak zniknie to już potem chwile może nie być takiego w PL do sprzedaży (nie żebym Cie namawiał na kupno u nich bo nie pracuje dla nich ani nic z tych rzeczy) :)

ozdrab
16-05-09, 17:54
bo jak zniknie to już potem chwile może nie być takiego w PL do sprzedaży
Już zniknął:) Trudno, będę dalej monitorował rynek, a jak sie trafi jakas fajna sztuka z usa to znajomy mi sprowadzi

jacor
16-05-09, 20:53
mówiłem :) takie auta długo nie stoja na allegro

ozdrab
17-05-09, 03:12
Gadałem z kolesiem od aut z usa. Koszt sprowadzenia do wroclawia (transport morski, lądowy, vat cło opłaty manipulacyjne) ok 4 tys $. troche sporawo. natomiast gwarantuje bardzo dobry stan wozu

can
17-05-09, 15:09
niby sporo, ale dolec poszedl do gory przeciez a kazdy jeszcze zyje tym jak byl po 2 zeta :(

stan fury z usa to se mozesz po vinie sprawdzic w necie (nawet powinienes), wiec jego gwarancja to nie jest jakis specjalne halo.

Leeo
17-05-09, 16:19
4k$ to sporo, bo za auto nie dasz tak mało.. Olsen kupił swoje em2 z 2004 roku, wersja ex za 5k$, ale jeszcze 2k$ musiał za naprawę dać, bo było puknięte z przodu. Jak wszystko z rejestracją zamknie Ci się w 30tyś za auto z 2004-2005 rok to myślę, że się opłaca, ale patrząc na cenę samego sprowadzenia, to ciężko będzie dostać autko w dobrym stanie za 6k$. Chyba ze słabą wódeczką do niego poszedłeś :D

ozdrab
17-05-09, 22:56
rocznik 2004-2005 w dobrym stanie od 7500$ w góre, czyli 7500+4000= 11500$ *3,3= 37950zł czyli bardzo dużo. No chyba, ze mi sie cos pomylilo z tymi 4tys$ bo jak podsumowywalismy koszty to juz konczylismy tą flaszke;) Z drugiej strony jak juz sciagac autko z usa to nie wiem czy nie lepiej poodkladac jeszcze troche albo zadluzyc sie i sciagnac Acure rsx po liftingu:D

Pati_crx
18-05-09, 16:42
...sciagnac Acure rsx po liftingu:D

Ale tylko Type S w przeciwnym wypadku nie będziesz zadowolony.

ozdrab
19-05-09, 16:06
Ale tylko Type S w przeciwnym wypadku nie będziesz zadowolony.
No na pewno bardziej bym był zadowolony z type S, ale podejżewam, że rogal mi zniknie jak po pierwszym miesiącu podsumuje faktury za paliwo;)

can
19-05-09, 18:47
ozdrab tam wklejales takie fajen em2 w tym drugim zamknietym watku... a potem sie dziwicie ze ceny w PL sa takie niskie w porownaniu z niemcami. To jest psucie rynku... jak ktos ma kupic w DE porzadne auto, zeby w polsce na dzien dobry stracic 20% na wartosci, bo "inne em2" sa duzo tansze?

i nie do konca sie zgadzam z Leeo, ktory napisal ze trzymaja sie takie ceny bo nikt tego nie kupi za wieksza kase a VIII gen mozna miec za 40k. Kiedys robilismy porownanie cen w DE i w PL, i wyszly naprawde ogromne roznice w cenach z rozbieznosciami typu "ten sam rocznik/przebieg" w PL za 20 tys, a w niemczech za 10k euro (jeszcze jak euro bylo w okolicach 3,5-3,8). To znajduje dokladne odzwierciedlenie w ogloszeniach, ktorymi nas zasypujecie z prosba o wypowiedz o aucie. przeciez 99% tego gowna, ktore jest w ogloszeniach juz po zdjeciach mozna zakwalifikowac na zlom!

Ale ja sie handlarzom nie dziwie - auto jest malo znane, rzadko spotykane w PL i malo kto ptorafi sie rzetelnie wypowiedziec n/t stanu, nie mowiac juz o rozpoznawaniu roznic typu "poliftowy zderzak, w wersji LS nie ma szyberu a w EX jak jest spryskiwacz to musi byc automatyczna klima", i te pe ite de. Jest okazja, zeby kupic za smieszne pieniadze honde w wersji coupe z dosc mlodego rocznika? jest. to kto w tym momencie pohamuje emocje :) a potem jest wielka dupa, tak jak w przypadku Arturo, ktorego naprawde mi szkoda i sam chetnie dalbym po ryju sprzedawcom ktorzy go wpuscili w kanal.

nie ma cudow, bo cuda kosztuja - as simple as that.

Grzesieklodz
19-05-09, 23:36
mam pytanko jakie jest oznaczenie paska od klimy bo chce zmienic a na moim juz nic nie widac a bylem w 2 sklepach i nie maja go w katalogu

can
20-05-09, 15:16
jakby ktos szukal to moze ten jest warty sprawdzenia:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8628953

mz wyglada rozsadnie, przebieg wzglednei wiarygodny, ze zdjec tez imo wyglada w porzadku?

oczywiscie bzdury z tym v-tec, ale to sie prawie zawsze zdarza :)

Leeo
20-05-09, 23:36
http://moto.allegro.pl/item641161719_honda_civic_sport_coupe_01.html ta całkiem ładna, tylko jakoś poduszka kierowcy mi nie pasuje, to przypadkiem nie poliftingowa?

jacor
20-05-09, 23:58
no właśnie Leeo to samo napisałem gościowi w "CHCĘ KUPIĆ HONDE, ZNA KTOŚ TO AUTO? WARTO? Edycja II" mi się wydaje ze to na 99% jest zaślepka poliftingowa a poducha pewnie już była wywalona

x-tygrysek-x
21-05-09, 21:58
dzięki leeo że mnie tu skierowałeś ;)
Włąśnie szukam od jakiegoś czasu em2 i widze że nie będzie łatwo :/
no ale nic, twardym trzeba być, szkoda tylko że nie ma białych, bo właśnei na białą mam największe ciśnienie, ew jak sie traf tania srebrna lekko rozbita to przy naprawie oblece wałkiem na biało :D

Leeo
21-05-09, 22:42
Biała...mmmm :) Też bym taką chciał, ale takie rzeczy tylko w USA :(

x-tygrysek-x
21-05-09, 23:18
to w polsce nie ma nawet jednej białej ?? przynajmniej takiej o której wiadomo...

jacor
21-05-09, 23:27
gdzieś tam może jeździ. ale jak Ci zależy bardzo na białej to ściągaj z USA tam tego dużo jest :)

Pati_crx
22-05-09, 12:57
jakby ktos szukal to moze ten jest warty sprawdzenia:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8628953

mz wyglada rozsadnie, przebieg wzglednei wiarygodny, ze zdjec tez imo wyglada w porzadku?

oczywiscie bzdury z tym v-tec, ale to sie prawie zawsze zdarza :)

Walona była w dupe bo ma plastiki od lamp pozagniatane.

can
22-05-09, 17:46
no tego nie moge wypatrzyc:) ale mozliwe, w koncu rozmawiam ze specem :)))

pzdr

btw pozdrowienia od konrada dla dziadka - przez rok wydal cale 500zł na serwis, wliczajac w to zarowki - czyli prawie nic :)

Pati_crx
25-05-09, 13:02
btw pozdrowienia od konrada dla dziadka - przez rok wydal cale 500zł na serwis, wliczajac w to zarowki - czyli prawie nic :)

Hehe mówiłem, że nie będzie żałował tego zakupu :D pozdrowienia przekazane, dziadek pozdrawia również :P

Leeo
25-05-09, 23:29
No i pojawiła się siostra mojej em2, z która mnie zawsze mylą w Białymstoku :) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8801339

mariusz999
25-05-09, 23:47
heh... ale terenówka:D, zobaczymy ile postoi na allegro. Ze stanów i bezwypadkowa???

Leeo
26-05-09, 11:12
on w Białym jest już od ponad roku...bezwypadkowa? hmmm ;)

x-tygrysek-x
27-05-09, 11:25
heh i ja zanabyłem em2 :) na szczęście długo nie szukałem

jacor
27-05-09, 11:49
no to poka poka :) i pochwal sie w odpowiednim dziale

Leeo
27-05-09, 22:00
dokladnie!!! Poka poka fote co to za sztuka :)

Piotrus 2.0
27-05-09, 23:32
Panowie jak wygląda sprawa instalacji gazowej w EM2 ? Ma ktoś? Zwykła sekwencja wydoli czy musi być coś ekstra? Jakby ktoś znalazł egzemplarz godny polecenia to proszę o info, na razie przejadę się obejrzeć tą czarną w Zduńskiej Woli może nie była mocno w dupę je...:D

Leeo
28-05-09, 08:30
gaz mial piterek82 w swojej em2 na vtecu. Juz ja sprzedal, ale moze jeszcze pamieta jak sie jezdzilo :)

x-tygrysek-x
28-05-09, 12:58
jak odwiedze lakiernika to sie pochwale :D

Pati_crx
28-05-09, 14:18
Z tego co pamiętam to chyba jeszcze Geno miał gaz sekwencyjny w swojej em2. Tygrysek a jakies K20 masz juz na swapa przygotowane ?? :D

x-tygrysek-x
28-05-09, 16:09
Z tego co pamiętam to chyba jeszcze Geno miał gaz sekwencyjny w swojej em2. Tygrysek a jakies K20 masz juz na swapa przygotowane ?? :D

akurat sam silnik to najmniejszy problem, gorzej będzie z resztą brakujących cześci, ale narazie nie ma co sie martwić na zapas tylko doprowadzić auto do ładu ;)

jacor
28-05-09, 16:12
strasznie tajemniczy jesteś :D

Leeo
28-05-09, 20:44
Tajemniczy, ale wiemy juz, ze kupil przedliftowa z 2001 i chce robic swapa na k20 :))) moze byc niezla rozpierducha w naszym spokojnym zyciu jak to sie Mu uda :D

x-tygrysek-x
28-05-09, 23:00
narazie możecie spać spokojnie,
teraz pytanie, sprężyny od ep3 podejdą do em2 ??
kurde mało wiem o tych coupetach :/

can
28-05-09, 23:59
nie podejda, alchemik probowal zdaje sie niechcacy i mu nie wyszlo:)

zagadaj z leeo, da sie chyba jakos w sensownej kwocie nabyc zestaw eibacha.

:) jeszcze nie wiesz jak malo wiesz; a my nie wiemy wiele wiecej :)

x-tygrysek-x
29-05-09, 09:05
ja mam teraz H&R ale za mało obniżają

Pati_crx
29-05-09, 11:26
No na swapa K20 potrzeba będzie troche gratów z DC5 :D

Alchemiq
29-05-09, 23:46
can, to nie tak!
u mnie spręzynki od EP2 podeszły ... takie mam na tyle.
więc jeśli x-tygrysek-x masz komplet, to śmiało zakładaj!

can
29-05-09, 23:53
:) moj blad

wlasnie poczytalem troche o kolektorach, i wychodzi na to ze jedyne warte uwagi to kamikaze albo hp (ktorych nie moge nigdzie znalezc), reszta to gowno. DC kosztuje straszna kase (w UK 230 funtow), a daje przyrosty rzedu 3KM. przeciez to jakas kpina.

poza tym wg swiezo nabytej wiedzy ten kto ma zglebione auto moze zapomniec o 4-1 bo jest za nisko uwieszone, zreszta i tak podobno jak na codzienna jazde to jest mierne w porownaniu z 4-2-1 z D17.

cobra524
30-05-09, 08:21
can o co chodzi z tym turbo co pisałes u Leo w temacie? Zle znosza nasze silniki dmuchanie?

Leeo
30-05-09, 13:03
Dzieki za info o tym obnizeniu i kolektorze - w tym momencie calkowicie wybilem go sobie z glowy :) kolejny minus dla gleby :) jest juz ich sporo, dla przyszlych pokolen wypisze:
- szybsze zuzycie amorkow
- ciezsza sprawa z jazda offroad :)
A teraz te, o ktorych dowiedzialem sie po zalozeniu springow. :)
- koniecznosc zakupu reg wahaczy=scinanie opon
- szalenie wazne ET felg
- problem z nisko zawieszonym wydechem w em2 - od razu po obnizeniu autka musialem go podnosic, bo wszedzie zahaczalem, a teraz jest na tyle wysoko, ze jak sie zamoczy po obfitym deszczu to wpada w wibracje i uderza o podloge :)
- i teraz dopisuje ryzykowna zmiane kolektora :)))
Aj ja jaj, dobrze, ze chociaz to oko cieszy :D

can
30-05-09, 13:16
panowie, mam koncepcje taka, moze jednak zrobimy podzial tego watku, poprosimy o moderacje i wyciecie tego co jest o zawiasie, inny o turbo, jeszcze inny o dolotach i kolektorach, bo troche ciezko potem znalezc potrzebne informacje; ostatnio znowu ktos sie pytal o mozliwosci tuningu em2 i po raz 16 pisalem o tym samym...

Leeo
30-05-09, 15:08
jestem za :) ale odpowiedz pewnie będzie znowu taka sama - jest nas za mało ;]

cobra524
30-05-09, 16:45
no fajnie by było zeby to jakos posegregowac :D

can
30-05-09, 17:21
no ale wystarczy zaczynac o kolektorze w nowym watku pt "EM2 - kolektor", o zawiasie w "EM2-zawias", o turbo w "EM2-turbo" i bedzie porzadek :)

cobra524
30-05-09, 18:55
to moze ktos złoży temat np o turbo i powkleja wszystkie posty odnosnie tego tematu :)

czy jest jakas różnica w kolektorze ssacym miedzy tym z d17a8 a tym z d17a2

Leeo
31-05-09, 12:30
Koledzy, a może ma ktoś ochotę na kupno rozpórki? Ciężko strasznie dostać gdziekolwiek rozpórkę, która podejdzie do em2 i będzie zarazem kompatybilna z dolotami simoty, czy aema, więc pomyślałem - może zagadamy z ziomkami z el-tec i oni dadzą nam dobry rabat skoro są producentem? :) Jakby udało się wytargować cenę niższą niż na stronie to ja bym się pisał. Można by było przy okazji zorganizować jakiegoś spota em2 w Wawie.. Planuję pojawić się tam koło 23 czerwca i zostać trochę czasu, bo muszę bratu pomóc wykończyć mieszkanko, a z naszymi zdolnościami, to może potrwać :P
W tej chwili w eltecu jest następujący cennik:
- przednia górna - od 450zł
- przednia/tylnia dolna - od 300zł
- tylna górna - od 350zł
To ceny z montażem. Ja chyba pisałbym się na przednią górna i może tylną górną. Piszę o tym prawie miesiąc wcześniej, żebyście mogli się zastanowić :) Jakby stargować po 100zł, to już byłoby dobrze, bo naprawdę ciężko dorwać przednią górną pod dolot, reszta dostępna w rpmotorsport. Mają tam tylnią górna firmy Ultra racing i tylną dolną skunk2, ale cenowo drożej.

cobra524
31-05-09, 12:58
trzeba byłoby najpierw ich zapytac ile moga zejsc z ceny bo zrobimy liste i nic nie wyjdzie z tego:/

Piotrus 2.0
31-05-09, 14:58
Tu kolejna furka do obejrzenia http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-1-7-16v-super-stan-C8856802.html co wy na to?

can
31-05-09, 15:10
nei chce sie powtarzac, ale ten rocznik z tym przebiegiem za odra kosztuje w okolicach 7k euro; wiec jak temu sprzedawcy wyszlo 20 tysiecy to nie wiem.

mariusz999
31-05-09, 15:46
Leeo wspomniałeś o ET felgi - jakie masz/macie u siebie? Ja mam 40 mm i wydaje mi się, że przy mocniejszym docisku tyłu (typu szybszy przejazd przez poprzeczną nierówność) opona dobija i trze o krawędź karoserii (nadkola) :(

can
31-05-09, 16:55
ja mam np 35 o ile dobrze pamietam, generalnie miedzy 37-44 bedzie ok, ale zalezy od szerokosci felgi, rantu etc.

cobra524
31-05-09, 18:02
ja mam ET 40 i felga ma 7 cali szerokosci i jest OK nic nie trze

Leeo
31-05-09, 19:23
Ja mam ET 38 w feldze 7 cali i też nic nie trze nawet jak jechało 5 osób w aucie po wybojach. Tylko tak jak już pisałem wcześniej obawiam się, że gdyby zastosować camber kit, to mogłoby zacząć obcierać.. :/ Optymalnie to chyba tak jak w OEMowej feldze ET 58.

Can, zainspirowałeś mnie - zrobię nowy wątek i wkleję moje wywody :) EM2 - zawieszenie :)

hyperek
31-05-09, 23:00
A jak tam sprawa z Arturo?

mariusz999
01-06-09, 21:39
Padłem jak to zobaczyłem...
Może kiedyś i my będziemy mogli się pochwalić K-series:)
Fotka z honda-tech.com
http://img190.imageshack.us/img190/4231/dsc01131c.jpg

can
01-06-09, 22:04
nie dalej jak wczoraj to widzialem - wymiata )

cobra524
01-06-09, 23:02
masakra kiedy w PL doczekamy sie takich czasów :(

Leeo
01-06-09, 23:21
Hehe, my póki co mamy pierwszy etap z tego srebrnego cudeńka - naklejkę na szybie I love my EM2 :D

a to gdzieś w Europie foto robione, bo widzę, że kierunki ma w błotniku?

can
01-06-09, 23:54
e.. usa:)