PDA

Zobacz pełną wersję : Coupe & Sedan - ogólne info

Strony : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

genior
27-10-09, 23:42
Cześć. Mam pytanko jaki napinacz paska rozrządu należy kupić do modelu coupe 2003 rok EX, bo coś mi się wydaje że na ASO przesadzają z ceną 450zł :(. Proszę o odpowiedź. Jutro obadam dokładny model silnika bo dziś już ciemno ;).

niestety nie przesadzaja
kupisz troche taniej ale niewiele :cool:

Mam pytanko co myslicie o tym egzemplarzu ? Jakie sa wasze fachowe wrazenia ? bo to ze trzeba jechac zobaczyc itp to wiadomo :P .
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10286478

Bo przerzucam sie z MB2 na EM2 :] juz na 100% i szukam czegos . A moze ktos ma znajomosci jakies, gdzie sprowadzaja auta ? lub jakas osoba prywatna ? bo chetnie bym zlecil sciagniecie takiego EM2 .

jak oni to robia ze te silniki sie tak swieca :)
moj zakurzony caly :D

KruKs
28-10-09, 00:02
jak oni to robia ze te silniki sie tak swieca
moj zakurzony caly

To akurat nie jest problem ;p i 30 letni silnik idzie wymyc. Duzo jest kosmetykow (czyszczaco - nablyszczajacych) do takich zabiegow ;]. Ale wystarczy auto troche pogonic na prostych i tak czy siak jak jest wyciek to powinien byc widoczny

genior
28-10-09, 00:26
nie chcialo by mi sie tak pucowac tych wszystkich zakamarkow musi jakis dobry sposob byc na to :)

can
28-10-09, 00:30
jeden sposob to karcher i fota na morko, albo karcher i plak.

drugi sposob to reczne mycie szmatką, co np ja robie sam. co prawda nie wszedzie dosiegam, ale ile moge to sam pucuje rekami. robie takie cos jakos dwa razy do roku, potem szmatki nablyszczajace i efekt jest naprawde mega :))

http://images39.fotosik.pl/216/32c65c796025b143.jpg (http://www.fotosik.pl)

o takie cuś :D

to moze inaczej... a co sie dzieje jak je wcisniesz? :D

EFKA5
28-10-09, 08:19
to moze inaczej... a co sie dzieje jak je wcisniesz? sęk w tym, że nic :D

Leeo
28-10-09, 12:23
no bo już się neony urwały :) ale tak na poważnie, to na to stawiam :) Zajrzyj pod auto, czy nie ma jakiś elementów montażowych ;]

Apachos
28-10-09, 22:03
Siema,

co myślicie o tej z Niemczech ??

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=123036384&__lp=19&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&maxPrice=20001&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&minConstructionYear=1998&lang=pl&pageNumber=2

Leeo
28-10-09, 23:18
fajnie wygląda, przebieg realny :) Nie ma napisów na tylnej klapie, ale może ktoś zdjął, bo widać, że śmigała nią młoda osoba, znaczy się skoro z pierwszej ręki auto, to może w rodzinie od ojca do syna ;]

can
28-10-09, 23:21
mz - turek, brak unfallfrei i cena za mocno odstaje od reszty na mobile.

warta sprawdzenia mz jest ta zielona - http://moto.allegro.pl/item791083748_honda_civic_coupe_2002_1_7l_120km.ht ml

Leeo
29-10-09, 18:17
był któryś na finale wojny PP? Widziałem na filmiku, że był tam VI gen z k20 :) Może kto dopytał ziomka ile go to kosztowało? :D

jacor
29-10-09, 19:34
był któryś na finale wojny PP? Widziałem na filmiku, że był tam VI gen z k20 :) Może kto dopytał ziomka ile go to kosztowało? :D

myślisz że podobne mogą być ceny jeżeli chodzi o swap k20 do VI i VII gena ?

marcin_T
29-10-09, 23:00
mz - turek, brak unfallfrei i cena za mocno odstaje od reszty na mobile.

warta sprawdzenia mz jest ta zielona - http://moto.allegro.pl/item791083748_honda_civic_coupe_2002_1_7l_120km.ht ml

no wlasnie planuje chbay pojechac ja jakos zobaczyc na spokojnie. ale na co zwrocilem uwage to odstajacy schoweg pasazera i czy nie macie wrazenia ze tylny zdezak jest lekko w innym odcieniu? no i brak znaczha H ktory odchodzi mega ciezko i bran kapisu vtec. nie dziwne troche?

jacor
29-10-09, 23:07
nie ma znaczka H na klapie to fakt ale są po nim dziury co może świadczyć o tym że ktoś go ukradł, co do innego odcienia zderzaka ja nic nie widzę, ale najlepiej podjechać i zobaczyć no i nie ma napisu vtec bo najprawdopodobniej ten silnik nie ma zmiennych faz rozrządu :) (vtec)

marcin_T
29-10-09, 23:19
okej czyli 1.7 raz ma vtec raz go nie ma tak? :D bo w zdunskiej woli stoi sliczn aczerwona z napisem vtec :> czy moze ewentualnei jest jakas chetna ogarnieta w temacie osoba ktora by mogla ze mna tam podjechac i ocenic auto?

jacor
29-10-09, 23:53
okej czyli 1.7 raz ma vtec raz go nie ma tak? :D

tak dokładnie
wersje bez vteca:
115 KM / 120 KM
wersje z vtec:
125 KM / 127 KM

jak o czymś zapomniałem niech mnie ktoś poprawi :)

can
30-10-09, 00:25
n ajprosciej jest zajrzec pod maske, jak jest vtec na pokrywie od zaworow, to pewnie jest vtec, ale zawsze warto spojrzec czy jest vtec solenoid, a jeszcze lepiej na blok i zczytac oznaczenie

:)

marcin ja pracuje w wawie ale jestem z Lodzi, do Zd Woli nie jest daleko,ale z czasem ciezko:/
zanim zaczne kombinowac z czasem to wklej jakis link do tej czerwonej coupe, bo juz po fotach mozna mnostwo powiedziec.

marcin_T
30-10-09, 06:54
marcin ja pracuje w wawie ale jestem z Lodzi, do Zd Woli nie jest daleko,ale z czasem ciezko:/
zanim zaczne kombinowac z czasem to wklej jakis link do tej czerwonej coupe, bo juz po fotach mozna mnostwo powiedziec.

Jedyne foty jakie mam tej czerwonej to te a allegro z dwóch aukcji. inne mogl bym podeslc dopiero jak tam podjade i go zobacze...

tutaj aukcja z 20900: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10233482
a tutaj ta sama za 19900: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10197937

Leeo
30-10-09, 15:01
no to ma vtec'a :P źle nie wygląda, trochę światło w zderzaku z tyłu jakby źle wpasowane. Zdjęcia z prywatnej aukcji do bani, ale na tych z komisu już lepiej. Ciekawe jaki ma ksenon, bo pewnie HID :P I gdzie te 6 poduszek? Jak serwisowana do końca i rozrząd wymieniony, to fajno, może i nie głupia :)

Dzisiaj wykupiłem AC dla Hanki, ale kurcze, wartość rok temu była o 5,500zł wyższa, teraz mam wycenioną na 30tyś w PZU. U Was też się tak wartość zmniejszyła po roku?

can
30-10-09, 15:43
^^ bede wiedzial za jakis czas, najpierw musze miec rzeczoznawce :)

EFKA5
30-10-09, 17:42
Dzisiaj wykupiłem AC dla Hanki, ale kurcze, wartość rok temu była o 5,500zł wyższa, teraz mam wycenioną na 30tyś w PZU. U Was też się tak wartość zmniejszyła po roku? jak robiłam symulacje w różnych firmach to wycena różniła sie i to sporo, w Compensie mam na 26 tys a jak będzie po roku czas pokaże :)

a tak swoją drogą to ogłoszenie pisał jakiś analfabeta, byków :eek:

marcin_T
30-10-09, 18:56
no i sprawa sie wyjasnila czerwona juz sprzedana:( zostaje zielona z Dobronia. rozmawialem dzis z facetem, bardzo sympatyczny i rzeczowy kolezka, twierdzi ze auto mialo od nowosci jednego wlasicciela on jest drugim, podobno faktycznie zrobiony jest rozrzad i nie mialo zadnych naprawd blacharsko lakierniczych. jak zaproponowalem mu wizyte w jakims serwisie zgodzil sie bez problemu prosil tylko o podanie adresu i dnia i godziny spotkania i on jest w stanie na wlasny koszt podjechac. jak pytalem o mierknik to mowi ze jesli mam ochote to moge zabrac swoj ale podobno on ma na miejscu 2 i jak bede chcial to moze mi uzyczyc swojego. ogolnie spoko gadal bez namawiania i zachwalania w jakim to super stanie auto ni ejest. podobno puka cos z w zawieszeniu i kupil ju zczesci ale nie wymienil i sa w bagazniku oryginalne nowe zapakowane. jak wszystko dobrze pojdzie jutro podjade z niejakim Janek_ldz z forum podjechac tam kolo poludnia i obadac sprawe.

Leeo
30-10-09, 23:05
jak z przodu puka to pewnie przekładnia, bo każdego prędzej czy później dorwie ta wada fabryczna VIIgen. Nie da się tego tanim kosztem naprawić w coupe, więc zbijaj cenę jak coś. Ogólnie radzę Ci przeczytać wątek - usterki VIIgen, bo są takie same i negocjuj cenę :) Koniecznie sprawdzaj auto w serwisie a nie samemu gdyby po zauroczeniu autem przyszła Ci taka myśl przez głowę :)

Apachos
31-10-09, 22:41
U mnie budżet wzrośnie do ok. 25 tys. bo chcę kupić cos jak najmłodszego i w jak najlepszym stanie-jak zobaczycie gdzieś Polska/ Niemcy ładną EM2 to proszę o link ;)

czerwona mobile http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=122223187&pageNumber=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&maxPrice=25001&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&minConstructionYear=1999&tabNumber=2

Leeo
31-10-09, 23:21
poproś chłopaków, żeby sprawdzili jak mocno była bita ta niebieska z 2005r za 23500, bo sam jestem ciekawy czemu tak tanio za taki rocznik :)

marcin_T
01-11-09, 00:10
No i obejrzelismy ta zieloną. stan mechaniczny chyba naprawde baaaardzo okej. niestety srodek w slabym stanie:( brudno, srebrny plastik troche wytarty, z tylu popruty fotel zaszyty troche niechlujnie gruba nicia. do tego przyjechalismy na miesjce a auto z zewnatrz upierdzielone na maxa, w srodku bajzel + dwa foteliki dzla dzieci na tylnych fotelach, w bagazniku pelno dzieciecych ciuchow luzem, skarpetki, buty itd. do tego janek_ldz wykminil 2-3 sporawe ogniska rdzy na rantach klapy z przodu... chbay niestety bede musial szukac dalej:(

Leeo
01-11-09, 17:22
możliwe, że jednak była gdzieś taka wersja? :>
http://www.cardomain.com/ride/2040122

http://carphotos.cardomain.com/ride_images/2/3161/2441/20401220007_large.jpg
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/2/3161/2441/20401220011_large.jpg

jacor
01-11-09, 18:51
mi to wygląda na swap, wg mnie pierwsze i-vtec w civicu montowali w 8 genie

cobra524
01-11-09, 20:28
i po co obwiesił to spojlerami:/

Leeo
01-11-09, 20:55
jacor, ale on pisze, że to stockowy silnik, zobacz co później z nim robi. Myślę, że przy swapie od razu by to budował.

jacor
01-11-09, 21:16
zobacz co później z nim robi. Myślę, że przy swapie od razu by to budował.

chodzi Ci o "maybe a turbo kit in the next few months? We'll see..." ?

a znalazłeś gdzieś więcej info na ten temat ? bo to dość ciekawe jest :)

Apachos
02-11-09, 18:33
Całkiem ładnie wygląda choć cena jak za 2001r. nie mała dokładając resztę opłat i td...:rolleyes:

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=120102017&pageNumber=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&minConstructionYear=2001&tabNumber=1

jacor
02-11-09, 18:47
jak jest dobre auto to i odpowiednio się ceni - jak dla mnie nie jest to za dużo zważywszy na to że jest jeszcze ospojlerowanie (zapewne OEM) - w tamtym roku za zdrowy egzemplarz z 2001 roku wołano zdecydowanie więcej :)

Apachos
02-11-09, 18:56
Powiem szczerze że jeśli chodzi o wygląd to właśnie ta najbardziej mi sie podoba z tych na mobile :cool:

jacor
02-11-09, 19:34
skoro tak to może warto się nią bliżej zainteresować :)

Leeo
02-11-09, 20:12
nom, ładna, bo ma OEM dokładki, które są spoooro warte :) ale myślę, ze za taką kaskę, to już i coś w Polsce wyrwiesz. Z dojazdem, opłatami, rejestracją wyjdzie dosyć sporo, a to non-vtec do tego.

Apachos
02-11-09, 20:18
vtec-a w Niemczech to ja jeszcze nie widziałem w ogłoszeniach...:p

jacor
02-11-09, 20:38
Leeo sam dobrze wiesz jak to bywa z tymi EM2 w Polsce

Leeo
02-11-09, 20:40
Wiem, ale paru z nas trafiło dobrze, więc szanse są. Za taką kasę rocznik 2001 i bez vteca? Już nie chodzi o sam silnik, ale o dodatkowe wyposażenie ;) Trochę drogo, ale decyzja apachosa ;]

Apachos
02-11-09, 20:43
spoko, mam czym jeździć i chciałbym w tym roku kupić ;)
będę lukał

jacor
02-11-09, 20:53
w końcu się coś pewnie trafi :)

Leeo podaj jakieś firmy produkujące felgi. ostatnio przeglądałem ofertę bk racing i nawet fajne mają niektóre modele. (firmy poza oczywiście takimi znanymi jak AEZ, Dezent, itp :) )

Leeo
02-11-09, 21:10
hehe, Can się też zapatrywał na BK :) Stary idź od razy w jakieś klawe roty albo dragi, te felgi są przepiękne :) A BK to się bardziej opłaca z UK sprowadzić :) A w jaki kolor uderzasz?

jacor
02-11-09, 23:28
nie mam konkretnego planu tak już od jakiegoś czasu zapatruje się na jakiś konkret 17". nie chce w to włożyć furmanki pieniędzy bo ich tyle nie mam a znowu chińszczyzny też nie chce to po 1 a po 2 roty są fajne do typowo JDMowych projektów i do 15" do małej budy a do tak dużej budy jak EM2 to wypada troche lansu. i powiem Ci że coraz bardziej podoba mi się połączenie chromu i EM2. na początku to jakaś abstrakcja była dla mnie ale teraz widzę że nie są takie głupie.

to masz jakies konkretne firmy w dobrych pieniądzach ?

can
03-11-09, 16:43
Całkiem ładnie wygląda choć cena jak za 2001r. nie mała dokładając resztę opłat i td...:rolleyes:

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=120102017&pageNumber=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&minConstructionYear=2001&tabNumber=1

no nie gadaj, cena jak na 2001 jest jak najbardziej OK, do tego prywatny wlasciciel, a do tego komplet HFP na aucie, ktory w ASO kosztuje 5 tysi, plus 17" (jakie sa takie sa).

no i lotka do wywalenia jeszcze przed granica:)

dobra opcja ta EM2.

KruKs
03-11-09, 21:28
http://moto.allegro.pl/item793656394_civic_1_7_v_tec_125km_na_xenonach_cu do_coupe.html#gallery

a co myslicie o tej sztuce? ktos ogladal ? bo juz troche stoi a w sumie ma wszystko co wlasnie chcialbym miec :D

jacor
03-11-09, 22:29
myślę że śmiało mogę zaryzykować stwierdzenie że jest to coupe godne polecenia. wiem że ten komis sprowadza o dziwo samochody w przyzwoitym stanie, sprzedawcy nie kręcą, nie kłamią. jak ten samochód ma to wszystko co chcesz to myślę że warto się pofatygować

KruKs
04-11-09, 12:43
ahaa no to mysle ze sie pokusze chyba na niego bynajmniej pojechac zobaczyc

jacor
04-11-09, 16:35
żeby nie było potem na mnie że poleciłem a okazał się do bani. widzę że masz kawałek do tego komisu ale wydaje mi się że warto zaryzykować tym bardziej że ciężko w Polsce o dobre EM2 :)

EFKA5
04-11-09, 22:25
jacor też się powoli rozglądam za felgami
tu są dosyć ciekawe :p http://www.felgi-opony.com/galeria_felg_aluminiowych
które mi polecicie ??

can
04-11-09, 23:11
70F1, Forge A, Nemesis, moze Dezent RB, rewelacja bylaby na Dotz Mugello (ale nie ma chyba 4x100), MSW 16 moze byc *****iste na aucie, OZ Crono, OZ Galileo III tez swietna fela.

A co z Rotami, Dragami i chromami? :) masz w ogole jakies predyspozycje?

jacor
05-11-09, 00:15
jak mam być szczery to ja felgi dobre mam a na nich nowe oponki :) ja chce tylko widzieć wzory felg na razie nie planuje zakupu może może na następny sezon, ale mam inne rzeczy do zrobienia przy aucie felgi to typowa kosmetyka :)

mpepe
06-11-09, 18:33
zmieniasz światła tył kierunki muszę być w tyle pomarańczowe a nie czerwone dodatkowa światło wstecznego musisz wsadzić bo go nie masz w przodzie postojowe kolor biały i oddzielnie z krótkimi światlami tzn na nowych żarówkach a nie tych samych. reszta jest ok tylko cześci w dużej części nie pasują od europejczyków. A jeszcze jak sie doczepi diagnosta to ci leflektory przednie nie przejdą bo są symetryczne a w
Europie muszę być asymetryczne ale mi przeszło i wielu innym też. koszt przerobienia świateł 350zł w Tarnowie

sitax
06-11-09, 20:01
ja am tak jak bylo. tylnie swiatla sa takie same jak europe tylko z przodu postojowymi sa kierunki zapalone caly czas ( nie jest to tak intensywe swiatł jak właczony kierunek) ale tak to looz jezdze juz pol roku i jak narazie ok nik sie nie czepia

jacor
07-11-09, 12:16
no proszę bardzo wreszcie jakaś normalna cena za polifta :) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10499411 jeżeli to co piszą jest prawdą to jest to niezły okaz. polifty nie miały napisu na klapie "honda" ? no i ten kluczyk jakiś taki inny :)

Leeo
07-11-09, 12:24
mi się właśnie nie podoba tylna klapa.. poza tym znowu ściema z mocą, bo widać, że to nie vtec.

KruKs
07-11-09, 19:20
http://moto.allegro.pl/item809760292_civic_1_7_v_tec_125km_na_xenonach_cu do_coupe.html

wlasnie wrocilem z ogledzin tego auta (jakby aukcja wygasla auto stoi w miejscowosci ostrow mazowiecka na ulicy okrzei) i z przykroscia musze stwierdzic ze :

Auto niby bezwypadkowe a czesci ktore byly lakierowane to : zderzak przod, zderzak tyl, oba progi, slupek prawy tyl, slupek lewy przod (byl tez naprawiany widac to po fakturze tego slupka) . I bylo ogolnie pare jeszcze miejsc w ktorych wychodzila rdza. Coprawda na dzien dzisiejszy napewno nie wymaga wkladu finansowego ale mysle ze to kwestia roku.

Juz po okolo 10minutach ogledzin kiedy udowodnilem ze auto bylo tu i uwdzie malowane i nie bylo bezwypadkowe cena z 23 500 zmienila sie momentalnie na 20 500 !!!!!!!!!!!!!!! I mysle ze nizej 20 tys tez bym dal rade zejsc .

Nie sprawdzalem silnika ani zawieszenia poniewaz nie bylo po co . NIE POLECAM tego auta oraz komisu (bo tez mam pare cennych uwag) !!! .

Leeo
07-11-09, 19:28
przykro, że przejechałeś kawałek, ale lepiej tak w Polsce, niż pojechać do Niemiec i też trafić na takiego rodzynka...z żopy :/

KruKs
07-11-09, 19:45
przykro, że przejechałeś kawałek, ale lepiej tak w Polsce, niż pojechać do Niemiec i też trafić na takiego rodzynka...z żopy :/

no trudno, byl to pierwszy wyjazd i zawsze jestem juz madrzejszy o troche :D teraz wiem jedno. nigdy wiecej auta z komisu !! "bezwypadkowe"

Apropo tamto auto nie mialo tapicerki na klapie bagaznika od wewnetrznej strony oraz w bagazniku (tam gdzie znajduja sie glosniki) tak powinno byc ? I na szybach nigdzie nie bylo oznaczen ktory to rok ... byly tam jakies dwójki oraz inne dziwne symbole ale nic podobnego co moglboby przypominac niby ten 2003 rocznik ... tak tez powinno byc ?

Leeo
07-11-09, 20:20
z tego co pamietam, to tak właśnie jest, że nie ma cyferek z rokiem tylko kropoki, czy czuś, musiałbym zerknąć do garażu :P a co do głośników to u mnie od spodu też nie ma osłony w postaci tapicerki, tzn można od spodu zobaczyć głośniki, a także klapa bagażnika jest goła, więc tak powinno być ;)

jacor
07-11-09, 20:46
no to mnie KruKs zagięło :eek: widzę że mamy odmienne zdanie na temat tego komisu. poleciłem Ci go bo sam tam kupiłem moją i nie miałem zastrzeżeń do auta jak i do sprzedających. widzę że nie dobrze się dzieje

KruKs
07-11-09, 20:56
no to mnie KruKs zagięło :eek: widzę że mamy odmienne zdanie na temat tego komisu. poleciłem Ci go bo sam tam kupiłem moją i nie miałem zastrzeżeń do auta jak i do sprzedających. widzę że nie dobrze się dzieje

tzn wiesz akurat moze takie podejscie mieli do tego auta a moze mieli zly dzien ... bo bylo jakis 2 kolesi dosc mlodych i zaczeli czarowac ;]

jacor
07-11-09, 21:48
powiem szczerze że u mnie nic nie czarowali, a rozmawiałem z szefem i jakimś drugim typem takim w średnim wieku to była kawa na ławę - widzę że ludzie się zmieniają

maciej76
08-11-09, 07:16
Apropo tamto auto nie mialo tapicerki na klapie bagaznika od wewnetrznej strony oraz w bagazniku (tam gdzie znajduja sie glosniki) tak powinno byc ? I na szybach nigdzie nie bylo oznaczen ktory to rok ... byly tam jakies dwójki oraz inne dziwne symbole ale nic podobnego co moglboby przypominac niby ten 2003 rocznik ... tak tez powinno byc ?
U mnie jak u Leeo, również brak osłony pod półką z głośnikami. Z szybami podobnie, przy zakupie miałem podejrzenia, że nie oryginalne. Na niektórych cyferki na innych kropki. Ale widać, że tak po prostu jest.

can
08-11-09, 17:36
http://allegro.pl/item801969950_honda_civic_type_r_rsx_k20_zestaw_tu rbo_hks_320km.html

co Wy na to? :) jezeli D17 tez jest poskladane na HKS, to mamy rozwiazanie:))

Leeo
08-11-09, 20:12
dobre dobre :) To kiedy zakładasz? :D Wiesz przecież, że musisz być pionierem :D A śmiesznie, bo właśnie dzisiaj o tym myślałem, jak by to było uturbić civica :)

jacor
08-11-09, 20:39
can kupuj, zakładaj i zdaj relacje jak się jeździ :D

can
08-11-09, 21:55
to chyba zrzute robimy:D

Leeo
08-11-09, 22:17
ja się zrzucę dopiero na nowy silnik ;)

jacor
09-11-09, 00:32
Can zostawiłem Ci na gg pytanie dot. ukł dolotowego. bo widzę każdy jest tak poprowadzony że będzie zasysał ciepłe powietrze z komory silnika. nie męczy się silnik przez to ? może i u siebie bym wsadził pod maske coś stożkowego :D ale obawiam się tego ciepłego powietrza a CAI nie chce (chociaż chyba dźwięk powala)

rafalpbz
09-11-09, 16:39
U mnie też brak tapicerki koszta trzeba ciąć a może walka z wagą?, stożek fajna rzecz cieszy ucho, chociaż w b16 stożek robi o wieeeele większe wrażenie. Ja smigam na SRI ale miałem przez chwile CAI dźwięk ten sam a moc... chyba też na minusie :)

hyperek
13-11-09, 12:14
Panowie, kojarzymy ten samochód (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10561894)?

Leeo
13-11-09, 12:39
wczoraj tez sie na niego napatoczylem, myslalem, ze moze ex auto GENO, ale jednak nie, to jakis nowy..

hyperek
13-11-09, 12:44
Już dzwoniliśmy do właściciela, w niedzielę chcemy z kolegą (bo to dla niego) jechać obejrzeć, daleko nie mamy. Auto jeździło głównie po Anglii, puścił zaczep zderzaka z lewego tyłu, a z przodu niby lekko niespasowany. Miał delikatną stłuczkę, ale raczej dobrze naprawione.

yonaszo
13-11-09, 17:38
Panowie, kojarzymy ten samochód (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10561894)?

o ile się nie mylę to chyba gdzieś na forum śmignął mi post w którym ktoś polecał to em2, jako auto kolegi. ale ręców nie dam sobie uciąć ;)

genior
13-11-09, 18:20
no wlasnie mialem pisac ze lekko z lewej strony nie spasowany zderzak przedni, i jakas plama na nim jest kolo tablicy, i tyl tez troche wystaje po bokach ale skoro przyznal ze byla stluczka, to nic dziwnego, tylko pasowaloby go teraz bardzo dokladnie przeswietlic jak wielka byla ta stluczka

poza tym ladnie zrobiony, podobaja mi sie te lampy, zdecydowanie lepiej wyglada ;) fajne fele

hyperek
14-11-09, 08:57
Zobaczymy, podobno sprzedający umówił się przed nami z kimś, więc pojedziemy dopiero, jeśli ten drugi się nie zdecyduje na kupno. Mój teść wczoraj chciał jechać obejrzeć, ale jest możliwość dopiero od niedzieli. No nic, jak gość kupi to trudno.

WALDI1988
15-11-09, 14:38
Jakie klocki na tył polecacie do Civica SPorta z 2003 ? i gdzie kupic? Kraków

hyperek
15-11-09, 18:47
Najwyraźniej samochód był w dobrym stanie, bo tak jak pisałem - przed nami miał ktoś jeszcze oglądać i się zdecydował, auto zmieniło właściciela. No nic, szukamy dalej. Fajny ten Civ był.

Leeo
17-11-09, 00:30
http://www.allegro.pl/item818636746_honda_civic_sedan_coupe_1_7_120km_bi elsko_biala.html - nie sądzicie, że kierownica jest tutaj odnawiana natryskowo? :)

rafalpbz
17-11-09, 11:39
Strasznie zagnojony, szczególnie pod machą. Leeo Całkiem możliwe... A tak w nawiasie to coraz tańsze te EM2

jacor
17-11-09, 20:12
Rafał coraz tańsze bo jak każdy samochód EM2 się starzeje a po drugie egzemplarze pewnie nie są w takim stanie żeby można je było wyżej cenić. osobiście swoją bym wyżej wycenił (gdybym sprzedawał) niż średnia cenowa EM2 na allegro

EFKA5
18-11-09, 08:58
koledzy doradźcie jakie i dywaniki kupić na zimę :) myślałam nad tymi http://moto.allegro.pl/item807598119_dywaniki_gumowe_honda_civic_2001_200 5_germany.html

jacor
18-11-09, 09:24
myślę Efciu że te co podałaś będą dobre :) ja się szarpnąłem rok temu na OEM Hondy dałem nieco ponad 200 zł ale jakość wykonania 1 klasa na prawdę polecam

rafalpbz
18-11-09, 11:21
Ja raczej tez bym sie wyżej cenił, w szczegolnosci ze od poczatku do konca serwis ASO, a na aucie nie ma zadnej ryski. Co do dywaników na zime kupiłem w ASO 2 gumowe na przód z racji ze z tyłu nikogo nie wożę, oddzielnie sprzedają przód i tył.

Leeo
18-11-09, 15:22
a ile za 2 sztuki? jak 100zł, to sam bym wziął :P Macie numer katalogowy?

rafalpbz
18-11-09, 16:06
nie pamietam dokładnie ale w granicach 140-160z

jacor
19-11-09, 23:53
Macie numer katalogowy?

jak Cie urządza za tydzień Ci mogę napisać bo bede w domu więc bede miał dostep do papierów :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10643682 a tu widze ktoś sie ceni :) ale czy za kasą idzie stan ? hm nie wiem

rafalpbz
20-11-09, 11:26
nie że jestem upierdliwy, ale prawy tył troszke sie różni odcieniem od drzwi :P. Elektryka szyb prawdopodobnie dołożona i te zegary, w civicu obrotomierz to podstawa ! Strasznie uklepany fotel kierowcy jakiś Fat Joe chyba tym śmigał, szkoda ze nie dali foty silnika. Cena zaporowa :)

Nie wiem czy był ale tak wrzucam dla porównania

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10499071

Leeo
20-11-09, 16:04
ten srebrny to z ceną wyssaną z palca ;] Najuboższa wersja DX za taką kasę. Elektryka szyb faktycznie dołozona. Nawet VINu nie trzeba sprawdzać, bo auta w ogóle nie warte zachodu za tą cenę.

jacor
20-11-09, 19:24
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=bgidposfol4n co to za dolot ?

Leeo
21-11-09, 14:18
Bardzo popularny w D. Praktycznie każde autko ze zmienionym dolotem, które tuningowane było w Niemczech ma taki dolot z firmy TSS-tuning. Simota podobny robi.

http://www.tss-tuning.de/onlineshop/index.html

jacor
21-11-09, 15:20
nie głupi ten dolot na pewno w jakimś stopniu ogranicza zasysanie ciepłego powietrza jeżeli chce się modyfikować dolot, a z drugiej strony 169 ojro to drogo :D

Leeo
21-11-09, 22:51
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10339456 - po małych targach za 16 tysi można mieć EM2 na vtecu.. Po nowym roku zrobi się nas pewnie sporo więcej.

cobra524
21-11-09, 23:16
drzwi pasażera napewno malowane ale jak za ta cene to nie ma co wydziwiac:D

jacor
21-11-09, 23:20
pewnie coś w tym jest Leeo a z drugiej strony ta za 16 tysi to ohyda :D

tu mi się 2 inne EM2 nasunęły;
1. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10590392
i
2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10589985

KruKs
22-11-09, 00:48
kurde a nie masz moze nic z 2003 roku ? (po lifcie) bo szukam i szukam a takich malo :D

apropo kazde em2 ktore ma spryski reflektorow posiada ksenony ?

Leeo
22-11-09, 00:55
po lifcie to dopiero od 2004, w 2003 był lift ale tylko zegarów i kierownicy ;] Co do ksenonów, to przedlifotwe o ile się orientuję w ogóle nie miały takiej opcji, co do poliftowych to podobno była taka możliwość, ale to pewnie tak rzadkie egzemplarze, że jak kiedykolwiek trafisz ogłoszenie EM2 z xenonem, to będzie to na 99,9% HID. Więc co do sprysków, to praktycznie każde EM2, które je ma, ma też silnik vteca(ta reguła nie tyczy się amerykanek, bo tu w ogóle spryski nie występowały)
Jakbym szukał teraz EM2 to rozważyłbym ten samochodzik --> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10609156

Może by ktoś z Warszawiaków przymierzył? :)
http://www.allegro.pl/item826238806_rozporka_przednia_gorna_honda_integr a_dc5_rsx.html

EFKA5
22-11-09, 09:09
KruKs tu masz fajną po lifcie ;) http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=123861652&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&minConstructionYear=2004&tabNumber=1

KruKs
22-11-09, 10:53
KruKs tu masz fajną po lifcie http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/s...04&tabNumber=1

MMmmm no fajnie wyglada ;] tylko ze ja szukam vteca no i maksymalnie ten 2003r ES (po lifcie zegarow i kiery) bo ladnie wyglada.No i budżet tak do 28 zł posiadam ;)

jacor
22-11-09, 12:00
co do poliftowych EM2 to odsyłam za zachodnią granice. ceny co prawda dają po dupie ale samochody są bardziej ogarnięte jak w PL a jeżeli szukasz koniecznie polifta to w PL będzie na prawdę ciężko o dobry egz.

Leeo
22-11-09, 12:01
Zawsze mogłoby być taniej gdybyś mi ten pakiet HFP z niej odsprzedał(bez spojlera) :D

cobra524
22-11-09, 12:11
leo ta rozpórka teoretycznie powinna podejsc ale kto sie odważy kupic pierwszy hehe

Leeo
22-11-09, 12:16
nikt nie musi jej kupować, chodzi mi o to, żeby ktoś z Wawy podjechał i ją przymierzył. Jak przypasuje i da się wytargować cenęz Łukaszem z rpm, to może więcej z nas by się na takową zdecydowało ;)

cobra524
22-11-09, 12:32
a ty czasami bywasz w wawie to może mógłbyś podjechac??

Leeo
22-11-09, 12:41
Bywałem, bo remontowałem z bratem mieszkanie, ale już skończone. Civiciem w Wawie prędko nie będę, gdybym był, to oczywiście, że sam bym podjechał. Chodziło mi bardziej o Can'a ;) lub kogoś z dolotem mieszkającego w Wawie.

jacor
22-11-09, 13:20
Zawsze mogłoby być taniej gdybyś mi ten pakiet HFP z niej odsprzedał(bez spojlera) :D

już Cie naprostowali niektórzy ? :D jeszcze do niedawna chciałeś spojler :D:D

KruKs
22-11-09, 13:45
co do poliftowych EM2 to odsyłam za zachodnią granice. ceny co prawda dają po dupie ale samochody są bardziej ogarnięte jak w PL a jeżeli szukasz koniecznie polifta to w PL będzie na prawdę ciężko o dobry egz.

tylko niemcy i szwajcaria raczej wchodzi w gre :D bo to co w polsce sie sprzedaje to ...

jacor
22-11-09, 13:50
w niemczech tego dużo więc nie powinno być problemu ze znalezieniem odpowiedniego egz. w Szwajcarii nie wiem jak z popularnością EM2 :)

Leeo
22-11-09, 15:26
już Cie naprostowali niektórzy ? :D jeszcze do niedawna chciałeś spojler :D:D

Nadal chcę, ale ten na niemieckiej aukcji nie jest z pakietu HFP, wygląda jak ten z MS Design, czyli brzydko.

Jest różnica? :D
http://img694.imageshack.us/img694/900/6641700159large.th.jpg (http://img694.imageshack.us/i/6641700159large.jpg/)
http://img14.imageshack.us/img14/3773/24757760021large.th.jpg (http://img14.imageshack.us/i/24757760021large.jpg/)

jacor
22-11-09, 18:27
no ten jest kozak :cool:

rafalpbz
22-11-09, 18:44
2 fotka masakruje

cobra524
22-11-09, 19:27
ciekawe ile w aso taki pakiecik:D i czy jest dostepny...

Leeo
22-11-09, 19:38
Hehe, no i to jest właśnie urok HFP :)
http://img692.imageshack.us/img692/3773/24757760021large.th.jpg (http://img692.imageshack.us/i/24757760021large.jpg/) http://img19.imageshack.us/img19/6236/24757760022large.th.jpg (http://img19.imageshack.us/i/24757760022large.jpg/) http://img692.imageshack.us/img692/1568/24757760042large.th.jpg (http://img692.imageshack.us/i/24757760042large.jpg/)
Co do ceny to pewnie tyle co i do 2001-2003 czyli koło 5tyś zł.

jacor
22-11-09, 19:53
pakiet HFP ładny :) tylko kolor samochodu brzydki :D:D:D

tak na poważnie, Leeo nie wiesz może czy idzie gdzieś w PL ogarnąć ten dolot o który pytałem kilka postów wcześniej ?

Leeo
22-11-09, 19:58
Tak jak pisałem wcześniej - coś podobnego robi simota. Napisz do nich - www.simota.com.pl

Leeo
23-11-09, 22:06
http://www.youtube.com/watch?v=iJY3JHZ54Mo&feature=related - WTF?! :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ink5yziU9jg&feature=related

jacor
23-11-09, 23:22
H22 w EM2 ? - jak dla mnie tylko Kseria :) a na tym 2 filmiku ile wypluło ? ponad 300KM ? czy mam jakieś zwidy

Leeo
24-11-09, 00:01
470 :) h22t

jacor
24-11-09, 00:22
sporawo, ciekawe jak z trakcja przy takim kopniaku, pewnie rewelacji nie ma

rafalpbz
24-11-09, 10:13
To nie pierwsze H22 turbo w EM2 ;) http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=2483112, to chyba nie to samo?

i tu jakies http://i272.photobucket.com/albums/jj179/03civicdopejmd/es3-1.jpg

Leeo
24-11-09, 11:51
akurat ta z linka to ta sama. Nawet ten sam filmik ma, tylko koleś teraz napisał, że ma już 523 konie :D

Ciekawe jaki jest koszt zasadzenia H22 w porównaniu do K20.

cobra524
24-11-09, 12:21
Z H22 wiecej rzezby bo nie ma np gotowych łap pod H serie a pod K serie są. O całej reszcie nawet nie wspominam:D

rafalpbz
24-11-09, 12:59
ciekawe jak montaż, wiązki i cala reszta bo kosz samego silnika H22 jest o wiele tańszy niż K seri

dla przykłądu cala pralka http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10653441 za cene gołego K20

cobra524
24-11-09, 13:15
ale chyba łatwiej znaleśc zdrowa K serie niz H... :/

rafalpbz
24-11-09, 13:28
Noooo to napewno :)

PS a widzieliscie kiedys ori prysznic hondy do EM2?? :D

http://japancars.ru/cat/honda/index.php?hmodtyp=6936,6937,6938&npl=17S5P01&_nplgrp=8&nplblk=08Z5201

jak nie to zobaczcie mnie rozbroiło doszczętnie eheh

jacor
25-11-09, 17:22
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10692106 b. ładny egz. (z wyglądu :D) z ospojlerowaniem ciekawa propozycja tylko bez vteca.

Leeo pamiętasz jak mówiłeś że za 16tysi pójdzie ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10711636 obawiam się że pewnie za 15500 by się go pozbył. jeszcze nie widziałem EM2 za taka kase :/

cobra524
25-11-09, 17:24
ten spojler na klapie jakos mi nie pasuje. Tył EM2 jest i tak wysoki wiec spojler jeszcze go podwyższa:/ ale to kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje heh

Leeo
25-11-09, 17:53
Bez kitu, bardzo tanie te EM2, ale tamta za 16999 z 2003 roku też pewnie poszła taniej, więc czasami zdarzają się takie oferty.

Co do drugiego, to jak widać nawet dokładki nie pomagają jak gleby nie ma ;) Chociaż myślę, że te koła ze złą oponą (widać że ma za niskie, pewnie 205/40R17 z poprzedniej generacji) zaniżają wygląd, no i coś mieszek otarty :)

jacor
25-11-09, 18:52
Tu się muszę z Tobą zgodzić odnośnie gleby, choćby nie wiem ile miał tych dokładek to i tak tyle nie dadzą jak dobry kit zawieszenia, co do ceny to ja nie wyobrażam sobie sprzedać auto za tyle

bbs
26-11-09, 20:39
czyli co za niska ta cena? :D jak ogladam te foty to te 17 wogle mi nie odpowiadaja . auto wydaje sie ja terenowe(wiem seryjne zawieszenie ale i tak smiesznie wyglada) a ja wlasnie mam dylemat czy na wiosne 17-16 mi zalezy by byc nisko. a 17 troszke podniesie auto a maly profil smiesznie wyglada....

KruKs
26-11-09, 22:20
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10493958 co myslicie o tym aucie ? wogole cos wiadomo na temat tego komisu ? http://www.etna-cars.pl/ ?

Leeo
26-11-09, 23:20
na pierwszy rzut oka nic nie widać. Szkoda, że nie ma fotek spod maski. Kierownica w ładnym stanie. Jak by się tak mocno dopatrywać, to przednie światło od strony pasażera nie przylega dokładnie tak samo do zderzaka jak te od strony kierowcy(zdjęcie przodu), ale to takie już naciągane. Generalnie może dobrze by było wrzucić na temat o ogłoszeniach z neta i spytać o opinie tego komisu, bo skoro sprzedaje tyle hondek, to może już ktoś u niego kupił.

BBS:

a ja wlasnie mam dylemat czy na wiosne 17-16 mi zalezy by byc nisko. a 17 troszke podniesie auto a maly profil smiesznie wyglada....

Co Ty bredzisz :D Przecież 17 pięknie uzupełnia glebę. Właśnie mały profil opony działa oczo****ie. Duża felga i gleba to podstawa wizerunku auta. A już na pewno musisz brać 17stke skoro szukasz takiego wzoru jaki pokazałeś w swoim temacie, bo on będzie wyglądał na jeszcze mniejszy niż jest w rzeczywistości.

Przykład - kolejno - gleba i duża fela, gleba i mała fela, czyli 15stki(też mam takie tylko, że u mnie wyżej bo pro kit), dalej gleba i 16stki, a na koniec gleba i 17stki, w podobnym wzorze, który chciałeś Ty - i nie wyglądają na 16stki? :)

http://img21.imageshack.us/img21/7082/32147930026large.th.jpg (http://img21.imageshack.us/i/32147930026large.jpg/)
http://img6.imageshack.us/img6/8117/32147930027large.th.jpg (http://img6.imageshack.us/i/32147930027large.jpg/)
http://img682.imageshack.us/img682/881/32147930028large.th.jpg (http://img682.imageshack.us/i/32147930028large.jpg/)
http://img21.imageshack.us/img21/3026/20924700087large.th.jpg (http://img21.imageshack.us/i/20924700087large.jpg/)
http://img6.imageshack.us/img6/5222/copyofpicture001.th.jpg (http://img6.imageshack.us/i/copyofpicture001.jpg/)
http://img697.imageshack.us/img697/7686/copyofpicture002.th.jpg (http://img697.imageshack.us/i/copyofpicture002.jpg/)
http://img163.imageshack.us/img163/4964/crw0038.th.jpg (http://img163.imageshack.us/i/crw0038.jpg/)
http://img163.imageshack.us/img163/4964/crw0038.th.jpg (http://img163.imageshack.us/i/crw0038.jpg/)

EFKA5
27-11-09, 14:40
co myslicie o tym aucie ? z tego co pamiętam to szukasz VTEC-a a ten niestety nie jest ;)
a co powiecie na tą ofertę ??
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=124141729&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&minConstructionYear=2001&tabNumber=1

maciej76
27-11-09, 16:19
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10493958 co myslicie o tym aucie ? wogole cos wiadomo na temat tego komisu ? http://www.etna-cars.pl/ ?

Mieszkam 5 km od tego komisu. Nigdy tam auta nie kupowałem. Jednak w mieście komis ma dobrą opinię. Ponoc gość jest uczciwy i przywozi auta bezwypadkowe w dobrej kondycji. Specjalizuje sie głównie w Hondach. Jak tobie zależy, mogę w poniedziałek podjechać i prześwietlić.

Przy okazji pytanie. Dlaczego niektóre EM2 mają część elementów deski rozdzielczej w "chromie" jak np. moja. A inne mają deskę całą czarną?

Leeo
27-11-09, 16:37
akcesoria :) Podobno te plastiki 500zł kosztują w ASO :)

EFKA5 - ta od Ciebie to amerykanka, ale moim zdaniem dobre ogłoszenie. Brakuje tylko znaczka EX na zderzaku z tyłu, ale środek zachowany, pewnie prawdziwy przebieg. Tylko jest jedno pytanie: czy już po wymianach, czy przed, bo przy 120tyś do wymiany jest rozrząd, filtr paliwa, świece(bo w amerykankach są irydowe, więc pewnie nie zmieniane od nowości) i pewnie parę innych rzeczy. Cena naprawdę dobra. Należy jeszcze dodać koszt przerobienia na europejskie warunki - światła przód 187zł/szt(zamiennik polcar) i tył tylko OEM w ASO 450zł/szt

a klima nie jest automatyczna, bo wersji USA takiej nie było.. :/

EFKA5
27-11-09, 17:50
Leeo chcąc wymienić to wszystko o czym wspomniałeś to cena i tak b. atrakcyjna, mnie moja więcej wyszła :/

a jeżeli już mowa o filtrze paliwa to wymianiał ktoś ?gdzie on się mieści ? bo w moim manualui nie ma mowy o nim, zresztą fizycznie to też go nie ma :D

genior
27-11-09, 18:45
filtr jest, w manualu tez, ale napisane jest ze wymienia sie go dopiero wtedy gdy jest za niskie ciśnienie paliwa, znajduje sie w baku ;)

KruKs
27-11-09, 19:08
Cytat:
Napisał KruKs

Mieszkam 5 km od tego komisu. Nigdy tam auta nie kupowałem. Jednak w mieście komis ma dobrą opinię. Ponoc gość jest uczciwy i przywozi auta bezwypadkowe w dobrej kondycji. Specjalizuje sie głównie w Hondach. Jak tobie zależy, mogę w poniedziałek podjechać i prześwietlić.

Przy okazji pytanie. Dlaczego niektóre EM2 mają część elementów deski rozdzielczej w "chromie" jak np. moja. A inne mają deskę całą czarną?

tzn szczerze mowiac nie jestem zainteresowany tym autem :D bo szukam 1.7 ES VTEC 2003r :) tylko chcialem sie dowiedziec czy koles poprostu jest wiarygodny bo bede rozmawial czy nie sciagnalby auta na zamowienie .

Leeo
27-11-09, 20:08
Ewa, filtr paliwa jest w baku :) Zagadaj do Ciechana, on wymieniał w swoim EM2, bo miał jakieś problemy. O ile pamiętam pisał, że wcale taka droga ta wymiana nie jest i że nie trzeba baku odkręcać :P

Kruks: a czemu nie wypowiedziałeś się o tym autku od Ewki? :) Naprawdę ładna sztuka, a co do sprawności amerykanek, to ja mogę się wypowiedzieć, bo jestem takowej kierownikiem :) Cena naprawdę przystępna jak za ten rocznik, sprawdzasz VIN przez allegro i jedziesz :)

jacor
27-11-09, 21:23
co do wymiany filtra paliwa to ja u siebie już wymieniałem. ściąga się tylną kanapę i tam trzeba się do niego dobierać - cena: 110 zł w ASO

EFKA5
27-11-09, 21:27
sęk w tym, że jak miałam ostatnio problem z autkiem (jak się później okazało padła sonda) mechanior wykręcił pompę paliwa, która znajduję się pod tylną kanapą i filtra tam nie uświadczył :D zresztą sprawdzał w tych swoich mądrych katalogach i też nie znalazł do tego modelu :p stwierdził, ze go po prostu tam nie ma :p

KruKs
27-11-09, 21:56
Kruks: a czemu nie wypowiedziałeś się o tym autku od Ewki? Naprawdę ładna sztuka, a co do sprawności amerykanek, to ja mogę się wypowiedzieć, bo jestem takowej kierownikiem Cena naprawdę przystępna jak za ten rocznik, sprawdzasz VIN przez allegro i jedziesz

hmmm szczerze ci powiem ze jak zobaczylem 2005r to juz dalej nie patrzylem a cena ... 21tys ? to napewno chodzi o to auto co jest na zdjeciu ? :D bo tam nie jest nic napisane o bezwypadkowosci chyba. I tez zastanawiam sie czy mnie ubezpieczenie nie zezre w sumie to dopiero 3 lata prawko (i 21lat wiek) .
a o co chodzi z tym sprawdzeniem vin na allegro? :o

hmm cos tam jest napisane o amerykanisze papierach to chyba nie jest przystosowane na europe jeszcze :/

genior
27-11-09, 23:02
filtr jest i to wlasnie przy pompie paliwa.. ciekawy mechanior :cool:

EFKA5
27-11-09, 23:13
genior ale ja dokładnie się temu przyglądałam jak to wykręcał, bo sama go tam nakierowałam, po przeczytaniu o filtrze na forum:confused:

Leeo
28-11-09, 01:00
Jacor - trzeba było fotorelację zrobić :D

Kruks, lepiej się ogarniaj, bo to może być dobra okazja :) Już Ci pisałem, że przystosowanie na europę, to zakup europejskich lamp z przodu i z tyłu(w nich zrobisz przeciwmgielne) I już ! To wersja EX, czyli najbogatsza na Stany. Fele to OEM taki jak u mnie. Brakuje tylko znaczka EX na zderzaku.

Co do VIN, to właśnie po to, żeby sprawdzić co działo się z nim w USA. Na allegro działają sprzedawcy, którzy Ci to za 20zł sprawdzą. Będziesz miał przebieg autka i każde najmniejsze zdarzenie opisane. Moim zdaniem skoro koleś sprzedaje z takim przebiegiem, to znaczy, że za dużo nie ukrywa, bo 2005 rok to mógłby przekręcić na 40tyś i ktoś by łyknął. Tylko trzeba się zapytać gostka o jedno - czy 128tyś to mil, czy km :)

aaa i o co chodziło Ci z tym ubezpieczeniem? To w każdym przypadku, czy stare czy młode autko będzie drogo przed 25 rokiem życia ;)

genior
28-11-09, 09:59
poz B na drugiej stronie
http://autoban.com.ru:8080/manual/i45Dcontents.htm

jacor
28-11-09, 13:17
Leeo obiecany nr katalogowy gumowych dywaników:

dywaniki przód: 08P18S5A600
dywaniki tył: 08P19S5A600

nieco ponad rok temu dałem za przód 113.37 zł a tył 68.31 zł

Leeo
28-11-09, 14:20
Dzięki :) Za taką cenę to i ja bym się skusił :) A nic tam się z nich nie wylewa, mają dobre krawędzie? Kupiłem gumowe i są całkiem fajne, ale kurde suwają się po podłodze i mnie to trochę denerwuje. Szkoda, że nie mają zaczepów ja OEM welurowe. Z kolei OEM mam beżowe i szkoda mi ich butować :P

jacor
28-11-09, 14:48
kupuj te OEM nie marudź tym bardziej że masz jasną tapicerkę i szkoda jej. moje już jedną zimę przejechały i nie narzekałem, nie miałem mokrych welurów pod spodem :) zresztą lato też przejechały i po roku ciągłej eksploatacji nie widać śladów zużycia i się nie suwają bo mają otwory :) ja polecam a Ty zrób jak uważasz

edit: jak ktoś szuka prawdziwego JDMowego EM2 to jest jeden ciekawy egzemplarz: http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=bgi4vlmbapjn

bbs
28-11-09, 19:16
ta nawet ciekawa tylko lusterka do wymiany;)

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=lg2tu4qmntew

Leeo
29-11-09, 01:10
ta nawet ciekawa tylko lusterka do wymiany;)

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=lg2tu4qmntew

Hehe, ale ten Świat mały ;) To ta sama, którą ponad półtora roku temu wklejał mi Can w moim temacie jak szukałem felg do swojej EM2 :) http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=15633&page=6
Naprawdę ładne autko!

cobra524
29-11-09, 08:24
felgi pierwsza klasa, ze o glebie nie wspomne:D

rafalpbz
29-11-09, 12:30
Zgadzam sie miazga, ale środek nie w moim guscie.

jacor
29-11-09, 13:07
tak jak pisał Rafał na zewnątrz spoko, wewnątrz już gościa troche poniosło

Leeo
29-11-09, 13:54
jak dla mnie środek, oprócz kierownicy, ujdzie :) U siebie też docelowo chciałbym mieć skórę i alcantarę, a zimek poszdł jeszcze ciut dalej i poobszywał słupki + może niepotrzebnie plastiki zegarów kierownicę. Nie mniej jednak auto jest mocno wybajerzone i warte swojej ceny. Już nawet zapomniałem, że nie ma sprysków z przodu choć to wersja ES :P

rafalpbz
29-11-09, 15:20
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10307953 2005r 50 tys przebiegu za calkiem przystepna cene...
nie wygląda na tłuczone.

maciej76
29-11-09, 15:50
Czy 0,5l płynu hamulcowego styknie na wymianę?

Leeo
29-11-09, 22:26
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10307953 2005r 50 tys przebiegu za calkiem przystepna cene...
nie wygląda na tłuczone.

Ona już wisi drugi miesiąc. Tłuczona na bank od razu widać, ale nikt od nas nie jeździł oglądać, a kasa fakt przystępna ;]

Maciek - jak mi wymieniali w ASO to napisali na fakturze, że tylko 0,5l sprzedali, więc powinno starczyć.

can
29-11-09, 23:30
:) wrocilem do żywych

Leeo
29-11-09, 23:39
no wreszcie ! Już się zaczynaliśmy martwić, że z garażu nie wychodzisz, bo jakieś turbo montujesz :P Gdzieś widzę po Świecie jeździłeś? :D

jacor
30-11-09, 09:42
Can wymyśliłeś podczas nieobecności nowy mod ? :D

can
30-11-09, 10:30
haha ja bylem w armenii i w gornym karabachu, tam glownie myslalem skad wziac wode zeby sie umyc :)

co do modow to na razie nie ma co modzic bo zima, ale mam jescze pare rzeczy w glowie - wnetrze, dokonczyc zawias, moze jakies dokladki itp:) no i ten cholerny silnik!

jacor
30-11-09, 18:53
mam jescze pare rzeczy w glowie - wnetrze, dokonczyc zawias, moze jakies dokladki itp:) no i ten cholerny silnik!

i na końcu sprzedać :D

bbs
30-11-09, 18:53
Nieznam sie zabardzo na tym ale cena dosyc spoko:D dalo by to rade zamotowac by nie zaje...bac silnika?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-T3-T4-TURBO-KIT-HONDA-CIVIC-2001-2005-D17-DX-EX-LX_W0QQitemZ220501148133QQcmdZViewItemQQptZMotors_ Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item3356e481e5

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDMS-2002-2003-CIVIC-DX-LX-EX-TURBO-KIT-SET-UP-02-03_W0QQitemZ110424184605QQcmdZViewItemQQptZMotors_ Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item19b5cb571d

can
30-11-09, 19:26
Nieznam sie zabardzo na tym ale cena dosyc spoko:D dalo by to rade zamotowac by nie zaje...bac silnika?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-T3-T4-TURBO-KIT-HONDA-CIVIC-2001-2005-D17-DX-EX-LX_W0QQitemZ220501148133QQcmdZViewItemQQptZMotors_ Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item3356e481e5

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDMS-2002-2003-CIVIC-DX-LX-EX-TURBO-KIT-SET-UP-02-03_W0QQitemZ110424184605QQcmdZViewItemQQptZMotors_ Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item19b5cb571d

turbo kity z ebaya są do dupy, szkoda pieniedzy na no name kolektor ktory peknie po 100km, na no name sprezarke ktora wytrzyma 0.1 bara i cala reszte... zebys mial porownanie to wklejalem tu ostatnio kit hks ktory uwazam ze kosztowal smiesznie tanio bo jakies 6-7 tysi.

bbs
30-11-09, 19:40
bo na wiosne w plany idzie gwint i chcialbym cos z silnikiem zawojowac by to chcialo jechac:mad:

jacor
30-11-09, 20:07
chcialbym cos z silnikiem zawojowac by to chcialo jechac:mad:

to K serie pod mache wsadzić i jeździć

Leeo
30-11-09, 20:58
albo tak jak ostatnio wklejałem H22T :D

jacor
30-11-09, 21:03
tak dokładnie H22T i trakcje zostawiasz razem ze starym silnikiem :D nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że to auto się meczy z H22T

cobra524
30-11-09, 21:21
panowie orientuje sie ktos może jaki jest koszt chlapaczy do EM2??

can
30-11-09, 21:39
a ze 150-200zł za komplet przod/tyl, kiedys robilismy wywiad w ASO

cobra524
30-11-09, 21:52
zamawia ktos jeszcze to może bedzie taniej heh

Leeo
30-11-09, 22:46
hehe, ja za Tobą tydzień pojeżdżę i założę się, że znajdę gdzieś w śniegu OEM chlapacze :) Ja to się zbieram do zakupu OEM dywaników gumowych, tylko póki co kupiłem zimówki, bo już się zestarzały poprzednie :P

jacor
30-11-09, 23:00
chlapacze dobra sprawa o ile pamiętam to w Plazie wołali 90 pare zeta za kpl na przód i tyle samo za kpl na tył. teraz się zacznie błoto pośniegowe to auto będzie ciągle usyfione a w lecie te kamyki spod kół :|

Leeo
30-11-09, 23:08
Wstawisz sobie falgi z ET 38, oponki 205 i dopiero poczujesz co to kamyki :) Będzie dzwoniło po drzwiach jak ta lala, ale u mnie nie ma żadnych śladów, bo już się nauczyłem, żeby wtedy wolno jechać :) Ale poważnie, jak masz zamiar glebić auto, to chlapacze z przodu urwiesz po paru kilometrach.

can
30-11-09, 23:22
ja chetnie to juz jest nas dwoch, a jacor?

Leeo
30-11-09, 23:33
o Can mądrala bo sobie podniósł auto o 3cm w górę :)

can
30-11-09, 23:58
:P ale powaznie jestem zainteresowany, wiec moze faktycznie jakby nas chociaz trzech bylo...to moge podjechac do honda plaza i popytac o cene

btw nadal mam problem z woda w bagazniku, ktos ma pomysl jak to samemu rozwiazac, czy zostaje mi ASO? instrukcje z pdfa juz mam, ale nie jestem w stanie rozbierac nadkoli zeby sie bawic w uszczelnianie, tym bardziej ze na postoju tez mi cieknie do srodka://

jacor
30-11-09, 23:59
no dobra. może i bym się pisał jakby zrobili choć trochę mniejszy upust ale ja bym się pewnie pisał tylko na kpl na przód

Leeo ja mam oponki 205 :)

cobra524
01-12-09, 11:39
to zapytaj can jaka cene dadza i zamawiamy:D

can
01-12-09, 14:42
wyslalem maila, zobaczymy co odpowiedza.

jacor
01-12-09, 14:45
czarno to widze :D ale jestem ciekaw na co ich stać

bbs
01-12-09, 20:35
to i ja bym sie pisal na przednie a jak by byla spoko cena to i na komplet moze;)

genior
01-12-09, 20:55
dam Wam namiar na gościa który sie zajmuje sprzedażą części do naszych hanek
kupiłem u niego chlapacze na tyl za 95 zl, chyba ze dacie rade wyciąć lepszą cene :)
polecam go bo byłem zadowolony zarówno z towaru jak i z kontaktu

Witam,
Jeżeli jest Pan zainteresowany innymi oryginalnymi częściami
lub akcesoriami do samochodów Honda, to zapraszam.
Pozdrawiam,
Marcin
celica24@wp.pl <celica24@wp.pl>

can
02-12-09, 09:29
Chlapacze przód 125,97 zł na zamówienie czas realizacji 4 dni robocze
Clapacze tył 125,97 zł na zamówienie czas realizacji 4 dni robocze
Dywaniki welurowe kpl 202,73 zł na zamówienie czas realizacji od 4 dni do 1 mc-e zależy do ilości zamówionych kpl.
Dywaniki gumowe kpl 220,10 zł na zamówienie czas realizacji 4 dni robocze

Ceny z VAT
Rabat dla kubu civic wynosi 5%

takie bez rewelacji te kwoty, kto ma taniej to powiedzcie, albo zrobmy grupowe od tego zioma od czesci co tu zostal podany powyżej, ja bym sie jeszcze pisal na gumowe dywaniki

jacor
02-12-09, 09:34
tak jak mówiłem w Hondzie nie obowiązuje coś takiego jak zniżka. Can zapytaj jeszcze tego typa co podesłał genior

cobra524
02-12-09, 11:37
Ja zapytam u siebie w aso

Leeo
02-12-09, 13:49
no to taniej będzie Wam kupować u siebie w ASO niż bawić się później w wysyłanie :P

cobra524
02-12-09, 14:34
u mnie w aso 130zł -10% znizki =117zł na jedna oś
komplet 234zł :D kto ma taniej :P

bbs
02-12-09, 19:11
a mam pytanie czy progi od sedana pasowac beda do coupe???tylo prosze odp 100% bo nie chce kasy na darmo tracic:)

genior
02-12-09, 19:29
progi czy nakładki?
bo tutaj chociaż pewien nie jestem, to blacha progów może się ciut różnic, bo słupek jest pewnie w em2 bardziej cofniety

bbs
02-12-09, 19:34
znaczy nakladki;)(te plastiki boczne na zewnatrz heeh)

can
03-12-09, 11:17
panowie, pomocy!!!

gdzie i jak macie ubezpieczone auta? koles z PZU zrobil mi wycene po wszystkich dodatkach i wymyslil 25 tysi (w tym uwzglednia jako DODATEK wszystkie elementy, ktore dodalem w ciagu ostatniego roku).

W zeszlym bylo 30k, w tym po doinwestowaniu fury mam 25. przeciez to jest jakas paranoja!!!

Leeo
03-12-09, 14:03
Niestety.. ja też mam podobnie, już o tym tutaj pisałem. W zeszłym roku w PZU miałem 35400, a w tym roku wycenili mi na 30. Poza tym sportowe zawieszenie zwiększa wartość pojazdu tylko o 400zł niezależnie od tego jakie masz, przynajmniej tak jest w PZU. Co do felg, to możesz przedstawić im rachunek i uwzględnią to jako dodatkowe ubezpieczenie. Ja mam wpisane dodatkowo, że felgi+światła są ubezpieczone na 3tyś.

can
03-12-09, 14:50
nic tylko sprzedawac :)

LemonR
03-12-09, 15:10
Ej pobudka. Samochód to nie lokata a rzeczywistość jest okrutna. W waszym przypadku samochód to hobby a na hobby się kasy nie liczy tylko wydaje ;)

can
03-12-09, 15:53
nie no spoko ja nie oczekuje ze mi 1:1 policzą, ale na podstawie ich wyliczeń auto było warte 100, dodałem 50, i po nowej wycenie jest warte 75. czyli 100+50=75

Tak liczy PZU, i nad tym sie tu roztkliwiam. wg ich wyceny moja honda stracila w ciągu roku na wartości 15 tysięcy.

bbs
03-12-09, 19:32
znaczy nakladki(te plastiki boczne na zewnatrz heeh)

odp mi moze ktos? co z nimi

can
03-12-09, 19:36
mz powinny pasowac, sedan/coupe nie ma znaczenia, bo rozstaw osi jest identyczny i chyba nie ma zadnych roznic w tym jak wygladaja progi. gdybym mial do kupienia, to bym sie nie zastanawial bo szukam szukam szukam i nie moge znalezc, wiec jak jest ich wiecej to poprosze PW:)

bbs
03-12-09, 20:00
ok spoko Can jutro zadzwonie do kolesia i zapytam jak mozesz to podaj mi nr. tle. na PW
A czy chlapacze od sedana posowac beda?

genior
03-12-09, 21:39
chlapacze takie same jak w sedanie
ale od hatchbacka nie zamow bo tam są całkiem inne!
wygięte zderzaki ma w drugą stronę i nie spasują :)

Leeo
03-12-09, 22:50
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10795103 -przez chwilę myślałem, czy nie pisać do niego, czy aby nie chce sprzedać oddzielnie kolektrora, tylko zastanawiam się, czy silnik nie jest taki właśnie osmolony od kolektora, tzn, że jakiś krzak z ebaya przepuszcza spaliny do komory silnika. Co o tym myślicie?

cobra524
04-12-09, 19:43
to chyba nie jest okopcone... a co do kolektora to jak ty masz vitka to masz inny kolektor ni z ten tutaj

Leeo
04-12-09, 21:02
nie.e, kolektor taki sam. Tylko wersja LX ma inny kolektor niż d17a8,9,2

KruKs
05-12-09, 10:50
a co myslicie o tym ?

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=120643264&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelDescription=ES&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=87&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=95&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&minCubicCapacity=1601&maxCubicCapacity=1800&minConstructionYear=2002&maxConstructionYear=2004&tabNumber=2

nie ma znaczna vtec na zderzaku tylnim a powinien byc nie?

can
05-12-09, 13:09
^^ taki schludny emeryt, to ciekawe gdzie jest unfallfrei:)

ogolnie to doibrze wyglada, fakt nie ma znaczka vtec i pmgielnych, ale ze zdjec prezentuje sie bardzo w porzadku.

EFKA5
05-12-09, 16:32
a co myslicie o tym ? autko widać zadbane..ale cena wysoka zważywszy że zegary przed liftem.. na gotowo wyszłoby około 33 tys. zł :/

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=124568716&__lp=13&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&minConstructionYear=2001&lang=pl&pageNumber=1 ta godna uwagi i niby unfallfrei ;)

KruKs
06-12-09, 22:41
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=124331490&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelDescript_ion=ES&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&categories=SportsCar&minConstructionYear=2002&lang=pl&pageNumber=1

Jak myslicie ? Ciekawe czy USA wersja ale wydaje mi sie ze nie. Mozliwe jest zeby ten 2005r powiedzmy te 30tys kosztowal ? Warto szukac takich "perełek" ?? Czy lepiej dac sobie spokoj i szukac czegos realnego (na moj budzet okolo 28tys) :D bo oczywiscie chodzi mi o bezwypadkowe auto.

jacor
06-12-09, 23:08
jeżeli chodzi Ci o ten konkretny model to raczej nie da się stwierdzić po 3 (prawie takich samych) zdjęciach że jest godny polecenia, wydaje mi się że jest to wersja na Europe :) lepiej poczekać może się coś konkretnego trafi :) ostatnio klubowicz Honda Podkarpacie kupił to srebrne EM2 ze spojlerem i dokładkami progów i puki co jest zadowolony :) więc widać że w PL można trafić na całkiem dobry model i nie żałować zakupu

Leeo
06-12-09, 23:25
to na bank wersja na europe - spryski, kierunki, lusterka :) ale tak jak napisal jacor, po 3 zdjęciach ciężko stan określić ;]

EFKA5
07-12-09, 18:26
Jak myslicie ? Ciekawe czy USA wersja ale wydaje mi sie ze nie. Mozliwe jest zeby ten 2005r powiedzmy te 30tys kosztowal ? Warto szukac takich "perełek" ?? Czy lepiej dac sobie spokoj i szukac czegos realnego (na moj budzet okolo 28tys) bo oczywiscie chodzi mi o bezwypadkowe auto.
a tu ta sama :D http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10858086

genior
07-12-09, 20:02
7 tysi drożej ;)

rafalpbz
07-12-09, 21:07
to niezle

jacor
07-12-09, 23:20
ludzie kupować promocja ! http://www.moto.allegro.pl/item842387296_honda_civic_1_7_coupe_2001_automat_p romocja.html

Leeo
08-12-09, 00:39
Cena w świątecznej promocji 14 900,00 (do negocjacji)

Ci ludzie powariowali !!!

jacor
08-12-09, 00:43
jeszcze do negocjacji ... ja byłem święcie przekonany że to cena samej budy z kołami i uszkodzonym silnikiem, doczytałem do końca okazało się jednak że się myle

cobra524
08-12-09, 16:15
panowie nie chce ktos do swojej hondy poliftowych zegarów. Kupiłem i jednak nie bede przekładał a szkoda zeby leżały...

Leeo
08-12-09, 17:59
a jaki masz tam przebieg i czy ciągle cenisz 250zł, to komuś będę rozpowiadał? :)

cobra524
08-12-09, 18:58
z tego co pamietam to cos ok 70tys tam jest przebiegu a jak bedzie chetny to za 220zł je sprzedam:D

KruKs
08-12-09, 22:27
wlasnie a jak jest z przelozeniem zegarow ? bo wyswietla przebieg na wyswietlaczu czyli to jest tylko przelozenie wtyczki ? :P bo cos mi sie wydaje ze nie kupie auta z 2003r czyli z tymi poliftowymi zegarami tylko 2001 lub 2002 wiec zegary i tak bede predzej czy pozniej kupowal :D wiec moze bym sie skusil ^^

Leeo
08-12-09, 22:27
Kurcze, znudziły mi się już moje niebieskie po 2 latach patrzenia na nie i chętnie bym wymienił na czerwone, ale niestety muszę najpierw sprzedać moje :P

2001-2002 mają inaczej kostki niż 2003-2005, więc przełożenie nie jest plug&play.

cobra524
09-12-09, 14:33
w temacie o zegarach can kiedys wrzucił schemat jak to trzeba zrobic :)

genior
09-12-09, 17:40
http://www.allegro.pl/item838781807_honda_civic_super_okazja.html
ta sztuka jest ładna :)
z usa wiec vin mozna przeswietlic, a po przeswietleniu vinu to nawet mozna podjechac obejrzec bo niedaleko mnie :)

Leeo
09-12-09, 17:44
sedan w automacie z USA za taką cenę to nie okazja :)

genior
09-12-09, 20:11
ja nie napisalem ze okazja :)
ale skoro u nas takie sedany z europy sie cenia nawet po 35tysi to chyba coś w tym opisie jest pod warunkiem ze autko dobre ;)

EFKA5
10-12-09, 13:13
Kurcze, znudziły mi się już moje niebieskie po 2 latach patrzenia na nie i chętnie bym wymienił na czerwone, ale niestety muszę najpierw sprzedać moje :P ja mam takie ładne czerwone :D ale zamiana pod warunkiem, że cała czerwona na całą niebieską :D:D

genior
10-12-09, 13:28
mam do Was EM-dwójkowców pytanie, czy europejskie wersje qpetek miały podgrzewane lusterka czy też taka rzeźba jak w sedanach i nie dali?

bo planuje sobie dorobić ogrzewanie, nawet maty już kupione tylko teraz zastanawiam się gdzie umieścić włącznik i doszedłem do tego że najlepiej bedzie się podpiąć do oryginalnego już takiego z podgrzewaniem, żeby nie szukać dodatkowego miejsca i szukam takich włączników z rozbitków i jest tez takie em2 na graty więc dlatego pytam :P

can
10-12-09, 13:45
tak mialy podgrzewanie w standardzie

ja dla odmiany bym sobie strzelił tempomat:/

EFKA5
10-12-09, 13:45
mam do Was EM-dwójkowców pytanie, czy europejskie wersje qpetek miały podgrzewane lusterka czy też taka rzeźba jak w sedanach i nie dali? miały :D

genior
10-12-09, 15:00
dzięki właśnie szukam, ale drogo chcą handlarze! więc nie wiem czy nie odpuszcze i wymysle cos innego do wpięcia, chyba że macie namiar na taki przełącznik to ja chętnie ;)

jacor
10-12-09, 16:06
ja dla odmiany bym sobie strzelił tempomat:/

dużo robisz km po autostradach ?

Leeo
10-12-09, 16:32
genior, na allegro wcale tak drogo to nie chodziło - kiedyś widziałem, że cały ten panel z lewej strony kierownicy ziomek sprzedawał za małą kaskę, niestety już go nie ma :/ Guzik od podgrzewania jest chyba nad sterowaniem od lusterek?

Ewa, no co Ty, w czerwonym Ci ładniej ;)

Can, ja używam raz na miesiąc albo i rzadziej, na naszych drogach to przydaję się tylko przy przejeżdżaniu przez przelotowe miasto na trasie, ustawiam 60tke i jadę ;] Raczej zbędny gadżet..

LemonR
10-12-09, 16:54
bo planuje sobie dorobić ogrzewanie

Nie zapomnij zrobić manuala ;)
A co do włącznika to można się wpiąć w ogrzewanie tylnej szyby.

jacor
10-12-09, 16:57
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10889888 EM2 przemulusa - na pewno doinwestowana furka

Leeo
10-12-09, 17:37
a pisałem, żeby lepiej opuścić auto na pro kicie, byłoby wyżej, a tu teraz wychodzi, że za niskie i za twarde ;) Dziwne, że Przemkowi jeszcze dowodu nie zabrali za te xenony i szybki, musi szybko jeździć :) Autko prezentuję się naprawdę super w porównaniu do pozostałych allegrowych, szkoda, że na sprzedaż, aczkolwiek powodzonka Przemulus!!! A właśnie, myślę, że lepiej byś wyszedł na sprzedaży jakbyś rozsprzedał tuningi po forum :)

Lemon, tak właśnie Genior chciał robić z tego co wiem, ale to chyba nie taka prosta sprawa :)

genior
10-12-09, 22:56
dokladnie
manual bedzie, obiecuje :) jak sie za cos biore to od razu z fotkami :)
a do ogrzewania szyby jest spory problem bo wszystkie trzy guziki czyli klima obieg zamkniety i ogrz szyby tylnej wchodza w skad jednej centralnej kontrolki, ktora jest podlaczona do kostki, wiec teoretycznie moze i by sie dalo, ale trzeba by rozwiercac tą centralke i wychodzi z kablem bokiem a i tak nie wiadomo czy cos by sie nie spi** :)
juz dzisiaj rozbieralem troche i dumalem, mam pewien pomysl juz ale napisze dopiero w manualu, bo jeszcze nie wiem czy znajdę to co widziałem na schematach :P

cobra524
11-12-09, 10:30
Jaki macie akumulator w swoich EM2 bo mi padł i nie wiem jaki kupic?

Leeo
11-12-09, 14:47
Ja mam jeszcze seryjny, mogę Ci foto zrobić, bo odczytać to nie bardzo wiem co z niego, żeby Ci pomogło..

can
11-12-09, 20:19
ja mam varte jakas niebieska; kupowalem rok temu przed zima za jakies niecale 300 zeta czy cos

cobra524
11-12-09, 20:46
dobra spoko juz ogarnąłem temat wiem jaki kupic :)

Leeo
12-12-09, 17:03
taką małą informację mam, bo może komuś przyjdzie taki sam pomysł do głowy, żeby kupić sobie OEM chromowany korek ITR do naszej VIIgen - a więc nie kupujcie - nie pasuje :) Na szczęście okazyjnie kupiłem i mogłem za tyle samo sprzedać. Wszystko przez ten pieprzony plastik na pokrywie zaworów.

Coke
13-12-09, 17:22
Chyba odpowiedni dział, kiedyś podpytywałem użytkowników coupejek o technikalia tego modelu i kazali uderzyć tu, otóż sprzedaje mojego EJ9 1,4 90 KM i chcę coupe z lat 2001 ew 2002. ew sedan jak by był sensowny

Co powiecie o tych:

http://otomoto.pl/honda-civic-1-6-16v-110-km-przebieg-52-tys-C10642348.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=839465832

http://allegro.pl/show_item.php?item=836270398

http://otomoto.pl/honda-civic-100-bezwypadkowa-C10273352.html

http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-C10345433.html

http://otomoto.pl/honda-civic-1-6-vtec-sport-C10317947.html

jacor
13-12-09, 19:10
jeżeli chodzi o coupe to wydaje mi się że ta złota może być ciekawym kąskiem, kiedyś braliśmy ją na tapete (nawet w tym temacie tylko sporo stron wstecz) i nie dopatrzyliśmy się niczego niepokojącego, choć co do stanu to oczywiście trzeba pojechać i zobaczyć, jeżeli chcesz coupe to musisz się liczyć z tym że w PL nie tak łatwo o dobry egz

bbs
13-12-09, 19:11
co do tej granatowej to odpusc sobie....
http://otomoto.pl/honda-civic-coupe-C10345433.html

jeszcze nie ogladaj tej bo to szrot ja ogladalem w lipcu pocislem 400 km bo miala byc igla a sie okazalo wielkie G.... poobijana i zrobiona na sztuke a kolo wogle jakis nie kumaty nic w aucie nie wymienial mialy byc felgi 17 a sie okazalo ze sa pekniete poprostu SZROT a on twierdzi ze auto idealne:D zalezy kto co uznaje za idealne;)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10925692

jacor
13-12-09, 19:37
bbs Ty poważnie chciałeś kupić tą srebrną ? :eek:

bbs
13-12-09, 19:43
czlowiek czsem ma glupie pomysly heheh ale jak ja zobaczylem to odrazu zrezygnowale bez ogladania... ale zato teraz mam fajna furke( i to Can ja mi poleci:)l) hehhe;)

jacor
13-12-09, 19:52
no jakbyś kupił tamtą to masakra, dobrze że jednak się zdecydowałeś na tą co masz :)

Leeo
13-12-09, 20:15
COKE, ale jak Ty ze Szczecina to może lepiej jakąś niemiecką obadać? :)

Coke
13-12-09, 22:11
poszukam :) dzięki też za odradzenie tej granatowej bo 2003r i taka cena wyglądała kusząco :]

Leeo
13-12-09, 22:45
jakby co zawsze możesz obadać coupe Przemulusa, masz od razu po modach i to nie tanich.

jacor
13-12-09, 23:18
jakby co zawsze możesz obadać coupe Przemulusa, masz od razu po modach i to nie tanich.

dokładnie tak jak mówi Leeo, nie jest to głupia opcja, auto solidnie doinwestowane http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10889888