Zobacz pełną wersję : Jakie - radio - głośniki - wzmacniacz - wybrać??
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
napewno odpusc sobie glosniki na tyl i przod, bo w tej kasie nie znajdzie sie nic logicznego.
300zl za przod to juz cos mona wybierać
jesli mowa o hertzach to albo kup te DSK i tyle. albo doloz i kup ESK.
jesli nie chcesz dokladac kasy, to kup DSK i wyglusz drzwi. to da najlepszy efekt.
Znaczy wygłuszanie będe robił po zimie całego samochodu gdy zrobie całą blacharkę.
a jest cos lepszego w tej cenie niż hertzy?
ciezko mi powiedziec, bo ja hertzy slyszalem tylko te z gorszej serii. ale chyba wolalbym cos ze stajni Vibe.
ew. zestaw DD CD 6.5 ale to chyba juz troche wyzsza cena.
Fli comp 6,5? cena podobna a gra naprawde fajnie.
Czy znajdę coś co w miarę ładnie gra do 300zł na przód i na tył? czy lepiej darować sobie tylne głośniki i dać na sam przód np w drzwi niskotonowe plus satelitki czyli dwudrożne głośniki o ile dobrze rozumiem?
Proszę o pomoc bo mam już dość gównianego dźwięku w samochodzie gdy tylko chce sobie głośniej posłuchać muzyki
DIAMENT coś pisał o głośnikach HERTZ DSK165 czy one są dobre i czy by dały rade?
Jeśli nie planujesz zadnego wzmacniacza to głośniki tył odpuściłbym z racji tego ze radio się będzie męczyć, na twoim miejscu wygłuszył bym drzwi kupił zestaw Hertza odseparowany albo Helixy jakieś i napewno byłbyś zadowolony z tego :D
Zakit radzi dobrze aczkolwiek za ten sprzęt będziesz musiał dać więcej kasy niż sie wydaje zeby to dobrze grało:)
a jest cos lepszego w tej cenie niż hertzy?
Czy coś lepszego hmm raczej niee :) chyba ze będziesz ściągał sprzęt z GB lub USA:D a porównywalne to Helixy są osoby które twierdzą ze Helixy są lepsze od Hertzów ale robiłem pomiary i no stwierdzam fakt zeee nie :D A co jeszcze mogł bym polecić to głośniki JBL jest jeden fajny model na przód aczkolwiek yyy nie pamiętam teraz modelu :D
no wzmacniacz właściwie to jakiś tam mam. nie jest pierwszej młodości ale ma 600W i jakoś tam gra. Tuby raczej nie chce żadnej ani żadnego suba bo chce mieć pusty bagażnik. Ile bym musiał mieć kasy aby kupić jeszcze coś na tył?
te hertzy wejdą do przednich drzwi bez żadnych kombinacji czy będę musiał coś przerabiać?
te hertzy wejdą do przednich drzwi bez żadnych kombinacji czy będę musiał coś przerabiać?
Dystans z MDF-ki byś musiał kupić chyba ze sam sobie ogarniesz bo też idzie aczkolwiek nowe na allegro nie całe 20zł kosztują;)
a jeśli chodzi o tył to wkładasz wzmak do bagażnika a w półkę możesz wstawić głośniki niskotonowe i masz efekt jak byś miał tube w bagażniku :) zależy jak lubisz słuchać muzyki i czego słuchasz bo to ma znaczenie duże :)
jak? hmm czasami cicho czasami jak fajna piosenka to lubię pogłośnić sobie. a czego no to głównie jakiś rap i rock
a jakie głośniki byście polecali w półkę?
To zależy ile byś chciał na nie wydać i jaki masz wzmacniacz :D
N tył są fajne zestawy JBL :)
Wie moze ktos czy wzmacniacz gelhard indy 480 jest stabilny przy 2ohm?
Jakie głośniczki mam wybrać do 300 zł? obecnie mam w przednich drzwiach jakieś hertze 165 mm (zwykłe bez tweetera) grają pod samym radiem. Kable są wymienione na 1,5mm. Planuję przez zimę wygłuszyć drzwi, wymienić głośniki na zestaw odseparowany, podłączony pod wzmacniacz.
Nie chcę pakować tuby do bagażnika, bo miejsce w nim i tak jest już ograniczone przez rozpórki.
głośników w półkę nie planowałem, w ostateczności założył bym JBL dwudrożne.
Zależy mi na tym, aby przód dawał ładny dźwięk, i żeby słychać było jakiś bas. Radio to JVC kd R801
Bas z drzwi w zblizonym budzecie wyjmiesz z powerbass'a. Hertz to kupa po jagodach, brak dolu slaba srednica i jazgoczace tweetery. Hertz zaczyna sie robic w miare do sluchania na customowym filtrze do tweetera, ale sam tego raczej nie zrobisz, a inni sobie zazycza...
Helixy z podstawowej serii to bardzo poprawnie grajace glosniki, ale... ;) poprawnie czyli bez akcentowania dolu i gory, czyli relatywnie plasko, ale za to w tej kasie dosc wiernie.
Jesli chcesz miec przyjemne granie z samych drzwi to poszukaj powerbassa, przygotuj porzadnie furtki na matach np stp (bez dziadowania na matach dekarskich), zamknij komory, uszczelnij dystanse, ustaw tweetery prawidlowo i powinienes by zadowolony.
Pamietaj jednak, ze glosnik zagra tak jak mu na to pozwolisz. Nie przygotowane drzwi = slabe warunki dla woofera, nie ustawiony tweeter = zaburzenia sceny i za duzo wysokich itp.
Powodzenia!
Ps, jak bedziesz chcial bardziej efektowne granie to mozna w drzwi wpakowac podwojne woofery i po zestrojeniu tego gwarantuje, ze jesli nie masz ambicji na lupanie pod remiza to powinienes nie odczuwac braku subwoofera. Da Ci to duzo kickbasu, malo bedzie zejscia, ale satysfakcja prawie gwarantowana
Wysłane z mojego LG-P880
Właśnie na taką odpowiedź czekałem :) a jak to jest z powerbasami, bo czytałem sporo opinii ze często rozklejają się membrany?
Wybrać model 6-Sc, czy dołożyć do 2xl-60c.
Za czym to idzie, że na allegro ceny podstawowego zestawu są od 180 do 260 zł?
Ja spotykałem się z opinią ze powerbasy to szit ale no jak kto uważa :) ja nie miałem do czynienia z głośnikami więc nie mogę się wypowiedzieć :) osobiście polecił bym jeśli za cene 300zł to jakieś nowe modele Hertzów już poprawione, JBL jakiś fajny :) albo jakieś Infinity co prawda cięzko dostać odpowiedni model w drzwi tej firmy ale się zdarza:D No i Mac Audio nie mogę tu pominąc aczkolwiek niewiem czy z tym zestawem nie przekroczysz nie co 300zł:)
chciałbym porównać kilka opinii. Na essa.pl mają 6-sc po 159 zł, L-60Cx za 289 i 2XL-60C 339. Chciałbym dobrze spożytkować pieniążki i nie mieć problemu w przyszłości ze zmnianami itp. Jeśli wystarczą 6-sc, to będę mógł więcej wydać na wygłuszenie.
Czy w tym wątku możecie mi polecić jakiej grubości zastosować maty wygłuszające i najlepiej jakie firmy polecacie? Google niestety wyrzuca same stare tematy z przeróżnych forów
Z tych zestawow 2xl jest wart swojej ceny. Drzwi zrob na STP. Nie zabijaja cena, a sa porzadne. Jedna warstwa mat wystarczy.
Mac Audio??? Czy Ty wiesz o czym piszesz? Sluchales tego badziewia? JBL... nie slyszalem grajacego zestawu od JBLa ani w car audio ani w domowce. Za porownywalna kase sa znacznie lepsze propozycje na rynku. Chyba, ze zrodlem jest wylacznie mp3 to nie mam pytan
Wysłane z mojego LG-P880
A jakiej grubości maty zastosować? I zwykłą czy tą z folią Alu?
Stp z alu. Do poszycia blachy z niebieskimi napisami (bardziej elastyczna), do zamkniecia komory drzwi z zoltymi napisami (stywniejsza i grubsza, ale drozsza)
Wysłane z mojego LG-P880
Mac Audio???
Tak dokładnie :) miełem kilka zestawów na pomiarach i dawały rade dużo bardziej skuteczne od Helixów np... a co do JBL to chciało by się lepszego efektu jak na taką marke aczkolwiek daje rade:)
Ale pomiarach czego? ;)
Wysłane z mojego LG-P880
Ale pomiarach czego?
Pomiarach osiągów mocy, skuteczności głośnika, max wytrzymałośći itp :) w skrócie coś co musi zrobić każdy producent który chce wystawić produkt na rynek i napisać na kartoniku ile co ma mocy itp. Tata mojego znajome zajmuje się profesionalnymi pomiarami dźwięku w różnym zastosowaniu ja z jego synem bawimy się w pomiary car audio:) sprawdzamy czy np firma Hertz pisząc na głośniku ze ma tyle i tyle W i ze tyle i tyle rms i ze max power jest tyle a nominal tyle, nie kłamią nas czyli klientów.
Pomiarach osiągów mocy, skuteczności głośnika, max wytrzymałośći itp :)
Wytrzymałości - ale na co ? Na wychylenie membrany ? Bo żeby to określić, to trzeba każdy głośnik rozwalić przecież i zobaczyć przy jakiej wartości go "urywa". Albo ile głośnik wytrzyma zanim się spali ? Tak czy inaczej to oznacza, że każdy głośnik rozwalacie :) - czy się mylę kolego, czy macie taki dobry budżet :D ?
Wytrzymałości - ale na co ? Na wychylenie membrany ? Bo żeby to określić, to trzeba każdy głośnik rozwalić przecież i zobaczyć przy jakiej wartości go "urywa". Albo ile głośnik wytrzyma zanim się spali ? Tak czy inaczej to oznacza, że każdy głośnik rozwalacie - czy się mylę kolego, czy macie taki dobry budżet ?
Nie nie nie :) Nie rozwalamy :D Powiem tak kolegi Tata zajmuje się na Uniwersytecie jakimś tam z inżynierami dokładnie nie powiem wiem ze to nie w poznaniu jest :) i wogóle jest szpecem w dziedzinie dźwięku mierzy kombinuje i wszystko co związane z dźwiękiem ze tak powiem sprzęt ok wartości 17tys zł do wszelkich pomiarów badań itp :) a że sprzęt ten ma on w domu to z kumplem ze tak powiem amatorsko bawimy się w pomiary CA:) A co do tego psucia głośników :) To nie tak do końca psujemy Bo podłączasz głośnik pod taką fajną machinę i wkłada się go do takiego czegoś jak by mikrofalówka :) I tam wytwarzany jest jakiś tam dźwięk mębrana delikatnie wznosi się i chowa w koszu i na tym super tajnym sprzęcie wychodzi w db,W, i jakiej tam jednostki sobie nie ustawisz maksymalne dopuszczalne obciążenie głośnika, optymalne , itp :) pisałem już na ten temat wcześniej jak to się odbywa;)
A wracając do tego psucia :D Kiedyś tam nas coś podpuściło i kupiliśmy sobie głośnik za 30zł taki jakiś badziewski :) i ustawiliśmy na machinie maks wszystkiego:D mębrana z głośnika tak wyj%$ała ze nawet nie było widać tego momętu :D
To fajne zabawki tam macie szkoda, że nie jesteście z Białego, chętnie bym to obejrzał.
Tylko wez pod uwage, ze pomiary nie graja. Z tego co piszesz wynika, ze bierzesz udzial w pomiarach nie majapojecia co i jak jest mierzone. Rozumiem, ze kazdy glosnik dostaje obudowe zgodna z jego parametrami ts?
Niestety sprzet analityczny nie odzwierciedla dzwieku jaki wydobywaja z siebie przetworniki. Gdyby tak bylo, to mozna by kupowac sprzet na bazie jego parametrow i wykresow. Byloby genialnie nie musiec sluchac... ;)
Tak sie sklada, zw w zyciu zbudowalem kilka systemow w autach w budzetach od 1500 pln po kilkanascie tys. Wswoim kanarze mam w tej chwili clarka hxd2 i przerobilem nascie zestawow dobierajac ten wlasciwy tnac go dodatkowo aktywnie.
Uwierz mi, ze jbl i hertz w kasie do 2tys za zestaw to kupa, a nie granie.
Wysłane z mojego LG-P880
Tylko wez pod uwage, ze pomiary nie graja.
jak to nie?:P Podłączasz głośnik pod odtwarzacz włączasz Dźwięk testowy głośnik gra i pomiar idzie :)
Z tego co piszesz wynika, ze bierzesz udzial w pomiarach nie majapojecia co i jak jest mierzone Ja tylko pomagam i asystuje przy pomiarach wszystkim zajmuję sie dokładnie kumpel :)
kazdy glosnik dostaje obudowe zgodna z jego parametrami ts?
Głośnik domykany jest w takim jak by to powiedzieć okręgu i z tyłu za nim masz 4ścianki które możesz powiększać zwężać itp:) tak że się nie martw :)
Niestety sprzet analityczny nie odzwierciedla dzwieku jaki wydobywaja z siebie przetworniki. Gdyby tak bylo, to mozna by kupowac sprzet na bazie jego parametrow i wykresow. Byloby genialnie nie musiec sluchac...
Tu troche racji masz bo faktycznie na sprzęcie analitycznymn inaczej słyszy się to wszystko aczkolwiek gdyby tak patrzeć na sprawe to prawda taka ze np w 7genie byle jakim będzie głośnik też grał jak w 5genie biorąc pod uwagę konstrukcje drzwi wygłuszenie itp :) Więc ktoś kto jeździ np sedanem 7genie nie powinien radzić temu kto jeździ HB 5genem :) tak z tego wynika :)
Uwierz mi, ze jbl i hertz w kasie do 2tys za zestaw to kupa, a nie granie.
Owszem zadzam się :) ale zauważ ze rozmawiamy to o sprzęcie do 300zł nie ponad 1000zł za taką kase polecił bym całkiem co innego:)
Taki pytanie.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3638793695
Czy to coś daje? Mam zamontowaną antenę w błotniku z wersji gdzie występowała oryginalnie, miałem nadzieję, że poprawi się jakość odbierania fal fm, bo często zdarzało się, że gubiłem zasięg np na A4 i na wyświetlaczu radia pojawiajały się krzaczki. Miałem wtedy zamontowaną oryginalnie antenę w dachu.
Radio to kenwood za 4xx złotych, więc do samego odbioru radia powinno się chociaż nadawać.
Już sam nie wiem co robić.
To fajne zabawki tam macie szkoda, że nie jesteście z Białego, chętnie bym to obejrzał.
Wbrew pozorą wydaje się ze niewiadomo jak to wygląda a to tylko zwykły pulpit sterowniczy i jak by taka wielka mikrofalówka :) całe pierdołko :)
Taki pytanie.
http://allegro.pl/wzmacniacz-antenow...697947796.html
Czy to coś daje? Mam zamontowaną antenę w błotniku z wersji gdzie występowała oryginalnie, miałem nadzieję, że poprawi się jakość odbierania fal fm, bo często zdarzało się, że gubiłem zasięg np na A4 i na wyświetlaczu radia pojawiajały się krzaczki. Miałem wtedy zamontowaną oryginalnie antenę w dachu.
Radio to kenwood za 4xx złotych, więc do samego odbioru radia powinno się chociaż nadawać.
Już sam nie wiem co robić.
Miałem to w poprzednim 1.3 i pod tym radiem które mam obecnie fale ściągały :) teraz mam 1.5 bez tego wzmacniacza i radio mi nie ściąga :) a więc coś musi w tym być:) szczerze spotykałem siię z różnymi opiniami:) kumpel jeden w BMW sobie chwali i niby mu dużo dało a drugi w Peugocie 407 chyba kupił to i nic mu nie dało:D niewiem może też zależy od jakości tego wzmacniacza:)
Wzmacniacz troche ppmoze, ale wazniejsza jest dobra masa w antenie
Wysłane z mojego LG-P880
Ok, zaryzykuję, kwota nie wielka, a jednak szansa jest. Pozdrawiam
Witam, posiadam Civica VI 3d. Chciałbym zakupić jakieś radyjko i głośniki do auta ale kompletnie się na tym nie znam, a nie chce wywalać pieniędzy w błoto. Teraz pytanie co kupić? Wytłumianie muszę sobie odpuścić, bo czekają mnie inne inwestycje w auto. Nie potrzebuję sprzętu który będzie działał jak lowrider. Interesowało by mnie radio, okablowanie i głośniki w cenie max 1000zł. Jestem totalnym laikiem więc liczę na coś na początek ewentualnie podstawę do dalszej rozbudowy :)
http://www.mixelectronics.pl/jvc-kd-r731-62329 POLECAM! Sprawdzone osobiście! 2x USB jedno masz do BT na stałe drugie do jakiegoś pena z muzą masz jeszcze AUXa i inne potrzebne pierdoły, wielokolorowe podświetlanie niepotrzebny pilot zresztą masz link i poczytaj
a tu masz inne dobre radia za cene przyzwoitą
http://www.mixelectronics.pl/kenwood-kdc-bt41u-72209
http://www.mixelectronics.pl/jvc-kd-x250bt-98751
http://www.mixelectronics.pl/jvc-kd-x50bt-62323
http://www.mixelectronics.pl/jvc-kd-r541-94553
Widziałem bardzo podobne do tego pierwszego JVC (nawet ta sama firma) ale bez CD, to które wstawiłeś będzie chyba idealne. Dzięki!
Parę dni temu do mnie wjechało i mogę śmiało polecić.
Tym razem ja z pytaniem :)
Czy głośniki Vibe BlackAir 6
http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/Vibe-BlackAir-6/254
podejdą do EK4? na dystansie oczywiście :) miał ktoś z tym doczynienia ? wejdą bez problemowo czy trzeba jakąś żeźbe wykonać??? nigdy nie miałem do czynienia z EK4 stąd te pytanie :)
Witam, posiadam Civica VI 3d. Chciałbym zakupić jakieś radyjko i głośniki do auta ale kompletnie się na tym nie znam, a nie chce wywalać pieniędzy w błoto. Teraz pytanie co kupić? Wytłumianie muszę sobie odpuścić, bo czekają mnie inne inwestycje w auto. Nie potrzebuję sprzętu który będzie działał jak lowrider. Interesowało by mnie radio, okablowanie i głośniki w cenie max 1000zł. Jestem totalnym laikiem więc liczę na coś na początek ewentualnie podstawę do dalszej rozbudowy
Vibe Black Air 6 http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/Vibe-BlackAir-6/254
*****isty zestaw głośników z okablowaniem już itp :0 wszystko co trzeba nawet wkręty dają w zestawie aczkolwiek to jest 165mm więc dystans będziesz potrzebować napewno :0 i niewiem na 100% czy wejda do 6gena bo nigdy nie miałem do czynienia z 6genem jeśli chodzi o car audio :)
Hertz ESK 165
HERTZ DSK 165.3
A co do radia :) kilka stron wypisywałem już koledze :) masz wyżej odpowiedź kolegi nawet :)
http://www.mixelectronics.pl/jvc-kd-r731-62329 POLECAM! Sprawdzone osobiście! 2x USB jedno masz do BT na stałe drugie do jakiegoś pena z muzą masz jeszcze AUXa i inne potrzebne pierdoły, wielokolorowe podświetlanie niepotrzebny pilot zresztą masz link i poczytaj
mam blackairy u siebie, tyle ze ja mam wersje black, czyli troche lepsza :) glosniki miazdżą mózg..moje uszy juz wiecej nie potrzebują. mi idealnie pasuje ich brzmienie.
na dystansie powinny wejsc do civica. ja nie wiem dokladnie bo ja jezdze laguną a tu miałem sporą rzeźbę żeby je zmieścic :)
Wita który zestaw lepiej wybrać..?
1. http://allegro.pl/powerbass-s-6c-zestaw-glosnikowy-165-mm-essa-i3611563514.html
2. http://allegro.pl/pyle-plg6c-zestaw-odseparowany-165mm-zwrotnica-i3667409530.html
a mieszczą się może w drzwi..? [tak żeby syzba chodziła normanie ]
a mieszczą się może w drzwi..? [tak żeby syzba chodziła normanie ] Bez dystansu się nie obejdzie. Ale z jak najbardziej
to czyli z dystansem da się to upchnąć jakoś pod osłonę ? :)
to czyli z dystansem da się to upchnąć jakoś pod osłonę ? :)
Jasne. Całe rzesze to robią.
Właśnie, jak to jest z tymi dystansami? Kupiłem dedykowane do moich drzwi (ej6) i rozstaw otworów w dystansach jest inny niż w drzwiach, oraz nie pokrywa się z otworami na śruby w beczkach. Musze wycinać dużo w beczkach, czy to złe Dystanse?
zawsze można samemu dorobić...
Właśnie, jak to jest z tymi dystansami? Kupiłem dedykowane do moich drzwi (ej6) i rozstaw otworów w dystansach jest inny niż w drzwiach, oraz nie pokrywa się z otworami na śruby w beczkach. Musze wycinać dużo w beczkach, czy to złe Dystanse?
Zapodałbyś foto, może zrobimy rozkminę co to za dystanse kupiłeś. CO do otworów to zawsze można inaczej je przewiercić. U mnie na przykład nie było w ogóle otworów w dystansach i takie rozwiązanie uważam za dobre. Dopasowałem je jak chciałem i tyle, ale to MA nie EJ.
Nawiercić otwory w dystansie to najmniejszy problem, średnica dystansu trochę sie nie pokrywa z otworami w drzwiach (te z białymi plasticzkami) i nie wiem czy wiercić w drzwiach. Jakie macie grube Dystanse u siebie? Moje mają ok 3cm. Mam gdzieś jeszcze w domu z 5 gen a te mają ok 2cm
Ja u siebie mam 3 cm, są lakierowane czy jak tam, żeby wilgoci tak nie łapały.
Jest to pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Chciałbym polepszyć jakość dźwięku w mojej Hondzie w której mam fabryczne głośniki z przodu a z tyłu zamontowane jakieś paździochy z wbudowanymi tweeterami (w miejscach przeznaczonych na głośniki). Radio to panasonic cq-1325n, szału nie ma ale gra. Budżet to 700zl. Dodam że nie jestem audiofilem a oczekuje po prostu ładnego brzmienia z płyt audio. .
1. Chciałbym kupić zestaw na przód + tył + tweetery. Bez wzmacniacza. Czy mogli byście mi coś polecić?
2. Gdzie zamontować tweetery w 5D?
3. Jaki jest koszt wygluszenia drzwi i czy zmieścił bym się w budżecie
4. Zostawić to radio czy może lepiej zmienić? Oczywiście przekraczając budżet.
5. Czy będzie trzeba wymieniać kable?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
witam potrzebuje jakieś głośniki 2 przód i 2 tył i jakiś w miarę dobry wzmacniacz, bo będę miał tubę za darmo tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy ani jaki model. Mój budżet to 600-700 zł. Z tym ze chciałbym kupić coś w media markt bo mam tam kupon rabatowy o wartości 250 zł.
Jakie głośniki polecacie do civica v gen hb do max300 zł myslalem o hertzie dsk 165.3 jest coś lepszego ?
Jakiś dobry wzmak 2 lub 4 kanałowy bedzie zasilal owe głosniki i z tył skrzynie jbl 1000 wat moga byc nawet uzywki
Jakie głośniki polecacie do civica v gen hb do max300 zł myslalem o hertzie dsk 165.3 jest coś lepszego ?
Jakiś dobry wzmak 2 lub 4 kanałowy bedzie zasilal owe głosniki i z tył skrzynie jbl 1000 wat moga byc nawet uzywki
Przyłączam się do pytania. Wzmak 4 kanały do opędzenia hertza 165.3 z przodu i zmostkowania na tył na jakąś niewielką skrzynkę. Najlepiej z high input, bo OEM radio w UFO nie ma wyjść RCA, a konwertery to jakieś dodatkowe komplikacje
Jest to pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Chciałbym polepszyć jakość dźwięku w mojej Hondzie w której mam fabryczne głośniki z przodu a z tyłu zamontowane jakieś paździochy z wbudowanymi tweeterami (w miejscach przeznaczonych na głośniki). Radio to panasonic cq-1325n, szału nie ma ale gra. Budżet to 700zl. Dodam że nie jestem audiofilem a oczekuje po prostu ładnego brzmienia z płyt audio. .
1. Chciałbym kupić zestaw na przód + tył + tweetery. Bez wzmacniacza. Czy mogli byście mi coś polecić?
2. Gdzie zamontować tweetery w 5D?
3. Jaki jest koszt wygluszenia drzwi i czy zmieścił bym się w budżecie
4. Zostawić to radio czy może lepiej zmienić? Oczywiście przekraczając budżet.
5. Czy będzie trzeba wymieniać kable?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Cofni się kilka stron do tyłu i masz odpowiedzi na wszystkie twe pytania :D polecałem już chyba kilkudziesięciu osobą i głośniki i maty i radia i **** wie co by tu jeszcze wymienić:D
Naprawde nie chce mi się kilkanaście razy wypisywać tego samego:) wystarczy troszke czasu i poczytać:D
To sprzęt któryy polecałem kilka stron wcześniej jeśli chodzi o radia:D
Śmiało mogę polecić taki zestaw ::) chyba nie co lepszy od hertza
Vibe BlackAir 6
http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/Vibe-BlackAir-6/254
witam potrzebuje jakieś głośniki 2 przód i 2 tył i jakiś w miarę dobry wzmacniacz, bo będę miał tubę za darmo tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy ani jaki model. Mój budżet to 600-700 zł. Z tym ze chciałbym kupić coś w media markt bo mam tam kupon rabatowy o wartości 250 zł.
Wyżej masz radia które polecam i fajny zestaw głośników na przód zaraz wkleje jakieś inne fajne :D
Hertz ESK 165
HERTZ DSK 165.3
http://allegro.pl/powerbass-s-6c-zestaw-glosnikowy-165-mm-essa-i3611563514.html
Digital designs CS 6.5 - Niewiem czy uda ci się gdzieś dorwać:) ale są *****iste
Masz tu 4 fajne zestawy jedne lepsze inne gorsze za różną cene :0 myśle ze coś sobie wybierzesz/wybierzecie :D
Witam. Jakiś czas temu dzięki Waszym poradom i pomocy kupiłem do mojej Hondy głosniki Hertz 165.3.. Po założeniu, że tak powiem 'dupy nie urywają' i myślałem, że to może przez moje radio, ale przełożyłem od kumpla jakiegoś pionka i w sumie dużej różnicy w jakości nie było.. Po takich głośnikach spodziewałem się dużo więcej.. I teraz mam do Was pytanie jak to poprawić.. ? Wygłuszyć drzwi, kupić nowe radio, a może dokupić jeszcze dwa głośniki na tył ? Bo myślałem, że choć trochę zadowolą mnie te głośniki, a po prostu nie spełniły moich oczekiwań..
Oczywiście wiem, że te trzy rzeczy, które wymieniłem byłoby dobrze zrobić.. ale nie mam pieniędzy, żeby zaraz rzucić się na wszystko.. Bo nawet jak wsiadam do drugiego auta (czyli Ford Focus Mk1) to jego fabryczne nagłośnienie po prostu gra bardzo ładnie i to by mnie zadowoliło, więc już myślałem, że może kupię do Hondy głośniki z Focusa.. :D
jaki wzmak do dls r6a?
80 w RMS
może być 2 kanałowy
używany max 250zł
Wygłuszyć drzwi,
przede wszystkim
Kolego lukidunaj bez wygłyszenia drzwi to możesz tam nawet głośniki z bentleya włożyc a i tak będzie kupa!
Zrób więc wygłuszenie drzwi i wtedy dopiero zauważysz efekt :) Radio możesz kupić w następnej kolejności a głośniki na tył bym olał :)
Kolego lukidunaj bez wygłyszenia drzwi to możesz tam nawet głośniki z bentleya włożyc a i tak będzie kupa!
Zrób więc wygłuszenie drzwi i wtedy dopiero zauważysz efekt :) Radio możesz kupić w następnej kolejności a głośniki na tył bym olał :)
Tylko czytałem, też gdzieś, że ktoś sobie zrobił wygłuszenie drzwi i wcale dużo nie dało.. No ale jak będę wygłuszał to zwykłymi matami APP?
http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-bitumiczna-boll-app-standard-waw-i3743938789.html
Takimi ?
Tylko czytałem, też gdzieś, że ktoś sobie zrobił wygłuszenie drzwi i wcale dużo nie dało.. No ale jak będę wygłuszał to zwykłymi matami APP?
http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-bitumiczna-boll-app-standard-waw-i3743938789.html
Takimi ?wygłuszeni drzwi podnosi głównie bass
wysokich tonów to nie zmieni, średnie średnio:D
wiec musisz sobie zadać pytanie
czego Ci brakuje w tym brzmieniu
wygłuszeni drzwi podnosi głównie bass
wysokich tonów to nie zmieni, średnie średnio:D
wiec musisz sobie zadać pytanie
czego Ci brakuje w tym brzmieniu
Na bank bassu.. Więc rozumiem, że teraz bass spier** mi po cały drzwiach i zostaje za autem.. :P No to będzie trzeba po wypłacie wygłuszyć.. Tylko teraz pytanie.. te maty APP będą dobre czy lepiej czymś innym ?
Pierd****** też ogromnego sie nie spodziewaj od tego są subwoofery :) Ale poprawi sie diametralnie nawet na matach app.
Ja pierwsze wygłuszenie zrobiłem na matach boll-a ale nie było to idealnie zrobione i poprawiłem matami stp z aluminium i jest jeszcze lepiej :)
Pierd****** też ogromnego sie nie spodziewaj od tego są subwoofery :) Ale poprawi sie diametralnie nawet na matach app.
Ja pierwsze wygłuszenie zrobiłem na matach boll-a ale nie było to idealnie zrobione i poprawiłem matami stp z aluminium i jest jeszcze lepiej :)
No wiem, wiem.. ale z tego co piszecie no to będzie lepiej niż teraz.. :) A ile będzie mi potrzeba tych mat na drzwi ? http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-bitumiczna-boll-app-standard-waw-i3743938789.html
to jest malutki gówno na wykończenie
kup takie większe arkusze
tzn kup troch tego i tego :D
No ok, a ile tego a ile tego.. ? :D Wiesz, będę zamawiał z allegro więc nie chce zamówić za mało, bo później będę czekał aż mi doślą.. ale też nie chciałbym nie wiadomo ile za dużo kupić.. ;P
Zmierz drzwi mniej więcej i będzisz wiedział, najlepiej kupic z małym zapasem.
I pamietaj że drzwi powinno oklejac sie na zewnątrz (od strony boczka) jak i tą zewnetrzna stronę :)
Ok, dzięki za pomoc.. :) W najbliższym czasie pewnie jeszcze zwrócę się o pomoc w sprawie radia.. ale to jeszcze trochę ;P
Diament podałeś głośnik za 400 zł , a ja chce max do 300 juz z mdf czy te dsk 165.3 stykną?
i jaki wzmacniacz do tego ,aby uciągnął te głośniki i skrzynie
No wiem, wiem.. ale z tego co piszecie no to będzie lepiej niż teraz.. :) A ile będzie mi potrzeba tych mat na drzwi ? http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-bitumiczna-boll-app-standard-waw-i3743938789.html
Kolego nie kupuj tych mat bo to jest szajs, jak już chcesz wygłuszyć tanio a sensownie kup lepiej rolkę taśmy dekarskiej Soudala (szerokość 30cm) i będziesz bardziej zadowolony z końcowego efektu.
Diament podałeś głośnik za 400 zł , a ja chce max do 300 juz z mdf czy te dsk 165.3 stykną?
i jaki wzmacniacz do tego ,aby uciągnął te głośniki i skrzynie
Jeśli znajdziesz gdzieś jeszcze to kup stary model DSK 165, tych nowych nie kupuj bo się ostro zawiedziesz (jest co całkowicie inna konstrukcja do tego gorzej wykonana i za większą kasę). Ze swojej strony mogę polecić ci Hertz DSK 165 (stara seria ze stożkiem) u-Dimension EL Comp 6 lub Powerbass S6C. Co do wzmacniacza wystarczy ci dobra dwu kanałówka.
Lukidunaj odpusc sobie te maty bo to szajs lepiej kup maty stp silver:-D i będziesz zadowolony:-)
Genuinek możesz dołożyć troszkę i kupić model ESK:-) głośników, zestawów na rynku jest naprawdę 100000000 i trudno dogodzic komukolwiek w 100% kto pisze że poszukuje głośników dobrych do hondy i jakiegoś wzmaka do tego, dużo zalezy od tego jakiej sie muzyki słucha i jak się tego słucha czy się lubi głęboki pompujacy bass czy bardziej płytki itp:-)
Słucham wszystkiego po trochu , bardziej szukam czegos z dobrym bassem,wezme chyba te dimension el comp 6
czy potrzebuje radio do mojego audio?(w sensie technicznym)
bo de facto słucham wszystkiego z iphona /ipoda
wiec w sumie bez sensu wydawać 300- 400zł
i podłączyć iphona prosto do wzmaka takim kablem jak mam podłączonego laptopa do wzmacniacza wierzy
i podłączyć iphona prosto do wzmaka takim kablem jak mam podłączonego laptopa do wzmacniacza wierzy
Ja przez dobre 2 miechy jak nie miałem radia to właśnie takim rozwiązaniem słuchałem sobie muzyki :0 tylko ja telefon podłączałem :D
Jeśli nie przeszkadza Ci tak niewygodne i archaiczne rozwiązanie to czemu nie. Żyjemy w czasach stacji dokujących / streamingu przez BT, druga sprawa to załączanie wzmacniacza - musiałbyś pomyśleć skąd brać 12V do wzbudzenia wzmacniacza. Btw. w radiu masz wzmacniacz i to czterokanałowy, więc omijanie radia wydaje mi się nonsensem
Maximus1919
12-12-13, 10:35
Hejka ;)
Takie pytanko na szybko :)
Kupiłem tego Alpine IDA-X311RR i mam problem tego typu iż:
-za każdym razem gdy włączam radio to odpala mi pierwszą piosenkę (mimo że np. przerwałem w połowie 22)
-nawet jak przewinę dalej o parę utworów to po np. 10 utworze znowu leci 1 (za to jak leci od 1 w górę to przeskakują normalnie)...
W instrukcji nie widzę opcji żeby to jakoś ogarnąć... ;/
Ps. Jedną rzecz którą zauważyłem jak wraca do pierwszej nuty to wyświetla się napis BANKING
Ktoś wie jak to ogarnąć??
bartek1706
12-12-13, 11:19
Hejka ;)
Takie pytanko na szybko :)
Kupiłem tego Alpine IDA-X311RR i mam problem tego typu iż:
-za każdym razem gdy włączam radio to odpala mi pierwszą piosenkę (mimo że np. przerwałem w połowie 22)
-nawet jak przewinę dalej o parę utworów to po np. 10 utworze znowu leci 1 (za to jak leci od 1 w górę to przeskakują normalnie)...
W instrukcji nie widzę opcji żeby to jakoś ogarnąć... ;/
Ps. Jedną rzecz którą zauważyłem jak wraca do pierwszej nuty to wyświetla się napis BANKING
Ktoś wie jak to ogarnąć??
A radio dobrze podłączone? Nie traci zasilania po wyjęciu kluczyka?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeśli nie przeszkadza Ci tak niewygodne i archaiczne rozwiązanie to czemu nie. Żyjemy w czasach stacji dokujących / streamingu przez BT, druga sprawa to załączanie wzmacniacza - musiałbyś pomyśleć skąd brać 12V do wzbudzenia wzmacniacza. Btw. w radiu masz wzmacniacz i to czterokanałowy, więc omijanie radia wydaje mi się nonsensem
Streaming przez bt niesamowicie obniża jakość, co słychać a przynajmniej ja słyszę przy zwykłej jakości mp3 wiec dla mnie to jest lipa.
Sorry za post pod postem, nie ogarniam jak w tapa zrobic dwa cytaty ;)
Streaming przez bt niesamowicie obniża jakość, co słychać a przynajmniej ja słyszę przy zwykłej jakości mp3 wiec dla mnie to jest lipa.
To zależy od tego w jakim standardzie BT działa Twoje radio oraz nadajnik czyli np. telefon komórkowy oraz od tego jaki posiadasz sprzęt.
Max. prędkość przesyłu danych przez BT:
Bluetooth 1.0 – 21 kb/s
Bluetooth 1.1 – 124 kb/s
Bluetooth 1.2 – 328 kb/s
Bluetooth 2.0 – transfer maksymalny przesyłania danych na poziomie 2,1 Mb/s, wprowadzenie Enhanced Data Rate wzmocniło transfer do 3,1 Mb/s
Bluetooth 3.0 + HS (High Speed) – 24 Mb/s (3 MB/s)
Bluetooth 3.1 + HS (High Speed) – 40 Mb/s(5 MB/s)
MP3 nie ma bitrate większego niż 380kb/s zatem BT 2.0 wystarczy aż nadto, na moim sprzęcie muzyka gra w doskonałej jakości, nie ma żadnych strat w brzmieniu.
Maximus1919
13-12-13, 08:33
A radio dobrze podłączone? Nie traci zasilania po wyjęciu kluczyka?
Tak tak, dobrze jest podłączone. Działa normalnie, z tym że zauważyłem znowu iż jak skończę na np.15 utworze, wyjmę panel i wsadzę go z powrotem to włączy się znowu na 15 ale zamiast wskoczyć na 16 wraca znowu do 1 utworu... ;/ ???
bartek1706
13-12-13, 08:44
To zależy od tego w jakim standardzie BT działa Twoje radio oraz nadajnik czyli np. telefon komórkowy oraz od tego jaki posiadasz sprzęt.
Max. prędkość przesyłu danych przez BT:
Bluetooth 1.0 – 21 kb/s
Bluetooth 1.1 – 124 kb/s
Bluetooth 1.2 – 328 kb/s
Bluetooth 2.0 – transfer maksymalny przesyłania danych na poziomie 2,1 Mb/s, wprowadzenie Enhanced Data Rate wzmocniło transfer do 3,1 Mb/s
Bluetooth 3.0 + HS (High Speed) – 24 Mb/s (3 MB/s)
Bluetooth 3.1 + HS (High Speed) – 40 Mb/s(5 MB/s)
MP3 nie ma bitrate większego niż 380kb/s zatem BT 2.0 wystarczy aż nadto, na moim sprzęcie muzyka gra w doskonałej jakości, nie ma żadnych strat w brzmieniu.
Moje radio teoretycznie tez obsługuje standard 2.0 telefon 4.0 i tak kolorowo nie jest. Oczywiście wszystkie ustawienia dźwięku takie same dla łączności Bluetooth i USB.
Radio to alpine ute-72bt natomiast telefon to iphone5
Witam
Możecie mi polecić jakiś zestaw odseparowany do 1k pln.
Myślę nad DLS R6A, ale obawiam się, że się nie zmieszczą...
Orientuje się ktoś jaki maksymalnie gruby dystans można zamontować, by głośnik zmieścił się to pod tapicerką drzwi i jaka jest max głębokość otworu montażowego dla głośnika w Civic EM2?
Całość oczywiście pod wzmak'iem i wygłuszonych drzwiach...
Pozdro
cześć
kupiłem tubę z wzmakiem NO NAME (o dziwo nie jest źle, dla mnie wystarczy do podkreślenia bassu...) jak zrobić żeby się włączało i wyłączało z radiem ? power non stop się świeci. + wzięty z aku - buda sygnał idzie po rca radio alpine 9812 rb
Od radia ciągniesz kabel Remote do wzmaka, wtedy jak tylko włączysz radio załączy się wzmak i odwrotnie wyłączając radio wył wzmacniacz.
Możesz tez na tym kablu zamontować pstryczek i będziesz mógł słuchać radia z lub bez tuby.
Pozdro
O widzisz tego nie! doczytałem. Dziękóweczka
Ogarnia ktoś jak podłączyć sterowanie z kierownicy do radia Kruger&Matz KM2003.
Sterowanie nieoryginalne. Tzn, nie ma żadnej kostki, tylko z każdego przycisku wychodzi jeden kabelek.
Poniżej schemat podłączenia w instrukcji:
http://www.lechpol.eu/sites/default/files/produkty/km2003//manual_km2003.pdf
(55str.)
Tak dla przypomnienia to jest wątek: "Jakie - radio - głośniki - wzmacniacz - wybrać" nie róbcie syfu w temacie...
Tak tak, dobrze jest podłączone. Działa normalnie, z tym że zauważyłem znowu iż jak skończę na np.15 utworze, wyjmę panel i wsadzę go z powrotem to włączy się znowu na 15 ale zamiast wskoczyć na 16 wraca znowu do 1 utworu... ;/ ???
Ja u siebie w JVC mam taki malutki przycisk i taką opcje mogę włączyć i wyłączyć:D a niewiem na jakiej zasadzie to w alpine działa:/
black air vibe
Ja u siebie w JVC mam taki malutki przycisk i taką opcje mogę włączyć i wyłączyć:D a niewiem na jakiej zasadzie to w alpine działa:/
black air vibe
black airy kosztuja 400zl.
za tysiac jest zestaw space. ale to juz 3 drozny
black airy kosztuja 400zl.
Ale są konkretne :) i wydaje mi się ze wystarczające bo po co kupować zestaw głośników za 1000zł skoro i tak ich w pełni nie wykorzystamy :D
Witam
Orientuje się ktoś jaki maksymalnie gruby dystans można zamontować, by głośnik zmieścił się to pod tapicerką drzwi i jaka jest max głębokość otworu montażowego dla głośnika w Civic EM2?
Całość oczywiście pod wzmak'iem i wygłuszonych drzwiach...
Pozdro
właśnie wsadziłem do siebie dls r6a w eg
weszły ale miałem juz przygotowane pod taka głębokość 2 solidne dystanse
teraz szukam wzmacniacza bo moj poprzedni gra tylko na jedna stronę z braku mocy :D
Dziękuję za odp.
Reaktor jak grube masz te dystanse? Nie ma problemu z szybą?
Diament raczej nie przekonują mnie te black air'y... słyszałem, że są b dobre i grają dynamiczniej, ale nie maja takiego kopa jak R6A.
No nic ryzyk fizyk... decyzja podjęta zamawiam DLS'y, najwyżej będę rzeźbił z żywicą. :p
Pozostaje jeszcze kwestia doboru wzmaka i wygłuszenia...
Co powiecie na piecyk Clarion APA 2180?
Myślę też nad wygłuszeniem nie tylko drzwi, a całego auta...
Dziękuję za odp.
Reaktor jak grube masz te dystanse? Nie ma problemu z szybą?
ogólnie potrzebujesz 75mm głębokości montażowej
u mnie wchodzi idealnie w sensie nic większego by już nie weszło
No nic ryzyk fizyk... decyzja podjęta zamawiam DLS'y, najwyżej będę rzeźbił z żywicą. :p
nie kupuj nowych szkoda hajsu
ja dostałem za 400 prawie jak ze sklepu w pudełkach ze wszystkim
jak coś moge ci skołować za 430/460 bo wygrałem aukcje 2 razy ale i tak kupiłem od innego bo gosciu wyjechał do Uk na 2 tyg i nie zdązył wysłać tez w super stanie w z pudełkami itp..
Pozostaje jeszcze kwestia doboru wzmaka i wygłuszenia...
Co powiecie na piecyk Clarion APA 2180?
sam szukam polecane są podbno
steg 75.2 120.2,
DLS CA 41
Phase Evolution RS4
Ale są konkretne :) i wydaje mi się ze wystarczające bo po co kupować zestaw głośników za 1000zł skoro i tak ich w pełni nie wykorzystamy :D
no mi juz za mało te black airy :D chcialebym space. moj samochod bez wiekszej rzeźby przyjal by 3 drozny zestaw, ale nie mam tysiąca :)
*****iaszcze są też wszelkiej maści audio arty - do R6a najlepszy będzie 200.2 /X /XE
Ja u siebie w starym aucie jak miałem R6a napędzałem je z początku u-Dimmensionem Glow 2075 ale trochę dół dla mnie za słabo grał i trafiła mi się okazja więc kupiłem Audisona VR209, w tym zestawieniu grało to bajecznie przy niezbyt specjalnie wygłuszonych drzwiach (taśma dekarska Soudal).
Dzięki Reaktor, ale niestety nie jestem przekonany do używek... Loteria, a za nimi nie przepadam :p
W sumie miałem już zamówiony zestaw:
DLS R6A + Clarion APA 2180
Niestety okazało się, że nie mają już ich na stanie...
Zaproponowano mi inne głośniki:
- Audison AVK6
- DLS R6.2 (ponoć następca R6A)
- DLS RS6N
- DLS RM6.2
Co możecie powiedzieć mi o tych głośnikach, które najlepsze?
Pozdrawiam
DLS RS6N - to płaskie r6a
kurde za taki zestaw nowy to zabulisz z 2k nie wiem czy to ma sens bo moim zdaniem na pewno nie jest wart tych pieniedzy
te DLS'owe twettery sa doscy drażniące
brakuje średnicy za 1000 to juz można wyrwać topowy zestaw 3oj drożny
jeśli masz az takie pieniądze do wydania to najrozsądniej było by zbudować jakiegoś customowy 3oj drozny zestaw
bo rzadko wszystkie komponenty w danym zestawie są optymalne
DLS R6A + Clarion APA 2180
=1,5k na pewnonie jest warty
ja właśnie nabyłem takiego wzmaka
http://www.audiosklep.pl/harman-kardon-ca-470e-p-1870.html
Coraz większy mętlik mam... :confused:
Audiofilem nie jestem i nie za bardzo zależy mi na średnich tonach (do tego zabawa z panelami pod te głośniki), lubię za to mocniejszy bass...
Głównie słucham rapu...
Takie propozycje dostałem:
DLS R6.2 - 639zł
DLS RM6.2 - 739zł
Morel Tempo 6 - 489 zł
Morel Virtus 602 1149 zł
Audio System Hx-165Sq 989 zł
Do tego mogę wybrać wzmacniacz... Myślałem nad 2kanałówką, ale 4 jest zawsze bardziej rozwojowa, bo można później jakąś skrzynkę podpiąć:cool:
Ok. Powiedzmy, że chciałbym przeznaczyć na głośniki i piec ok 1,5kzł +- 2-3 stówki... (tylko nówki)
Co byś/cie polecil/i w tym przedziale cenowym?
Pozdrawiam
Coraz większy mętlik mam... :confused:
Audiofilem nie jestem i nie za bardzo zależy mi na średnich tonach (do tego zabawa z panelami pod te głośniki), lubię za to mocniejszy bass...
Głównie słucham rapu...
Takie propozycje dostałem:
DLS R6.2 - 639zł
DLS RM6.2 - 739zł
Morel Tempo 6 - 489 zł
Morel Virtus 602 1149 zł
Audio System Hx-165Sq 989 zł
Do tego mogę wybrać wzmacniacz... Myślałem nad 2kanałówką, ale 4 jest zawsze bardziej rozwojowa, bo można później jakąś skrzynkę podpiąć:cool:
Ok. Powiedzmy, że chciałbym przeznaczyć na głośniki i piec ok 1,5kzł +- 2-3 stówki... (tylko nówki)
Co byś/cie polecil/i w tym przedziale cenowym?
Pozdrawiampowiem ci ze z rapem nie jest różowo bo tam masz głównie beat i wokal przynajmniej polskich raperów , zwłaszcza przy spółgłosce "S" jest zdecydowanie za wysoko : O.S.T.R jakos gra ale juz pezet'a sie nie da słuchać głośno bo kuje w uszy
zobacz jak mi ten wzmak dojdzie prawdziwy bo narazi słucham na takiej atrapie na jednym kanale i bez żadnego korektora w radiu tylko bezpośrednio z ipoda podłaczonego do wzmaka
może jak by troche skrócić góre to nie było by żle
bass oczywiście łupie konkretnie ale do twettera mam troche zastrzeżeń
genialnie graja natomiast niektóre elektorniki graja typu
burka som sistema
Clarion APA2180 to zwyczajny kawałek żelastwa, nic specjalnego, tak samo HK CA 470E (szkoda że nie wiecie jaka jest na tym marża :cool: )
Wg. mnie 3 drogi to opcja dobra dla kogoś kto ma już utarty gust muzyczny i dobrze wie czego chce, i czego się może spodziewać po systemie 3 way. Za 1000zł kompletowanie 3 dróg to bezsens, lepiej kupić głośników (ilościowo) mniej, a lepszej jakości. Za tysiaka jest spory wybór, ale pamiętaj o tym ze same głośniki to połowa sukcesu, dobrze ogarnięty montaż i dobry wzmacnicz to pozostałe 50%
edieeee - lubisz mięcho? Kup Hertz HSK. Zasil je audio artem 200.2 i gwarantuję że nogawki będa Ci furkotały, gwarantuję również że 20 letni art przebije wszystkie nowe wzmacniacze w cenie do 1500pln
http://allegro.pl/glosniki-hertz-hsk-165-3-kurier-i-dystanse-gratis-i3810606562.html
Siemka, chce zmienić radio na nowsze, obecnie mam sony xplode odczyt tylko CDaudio ma już z 7 lat. Chce coś wartego swojej ceny do 300 w porywach 400zł. Co polecicie??
edieeee - lubisz mięcho? Kup Hertz HSK. Zasil je audio artem 200.2 i gwarantuję że nogawki będa Ci furkotały, gwarantuję również że 20 letni art przebije wszystkie nowe wzmacniacze w cenie do 1500pln
http://allegro.pl/glosniki-hertz-hsk-165-3-kurier-i-dystanse-gratis-i3810606562.htmlno nie wiem hsk to raczej do metalu itp. a nie do bassu ja z nich zrezygnowałem z tego powodu
nic specjalnego, tak samo HK CA 470E (szkoda że nie wiecie jaka jest na tym marża :cool: )
za 350cieżko coś lepszego znaleźć był jeszcze u-Dimension Jr 4.300,RODEK R4100N,audison SR2 ale to chyba wszystko podobne albo gorsze
edieeee gdzie Ty wyrwales taka cene na morele? zawsze jak patrzylem to okolo 700pln
Trzeba poszukać na alledrogo, swego czasu sklep 'dobry warsztat' wystawiał na licytację nowe albo delikatnie używane komplety, ew. na forum strefacaraudio.pl kto szuka ten znajdzie :)
Pytałem w różnych sklepach internetowych... Tam otrzymałem najlepsze oferty.
http://www.sklep.axel2.pl/index.php?cat_id=54&page=0&view=3&sort=default
Radze skontaktować się ze sprzedawcą i zapytać o sprzęt, którego nie ma w ofercie. Polecę jak zamówię i otrzymam paczkę.
Pozdrawiam
podłączyłem prawdziwy wzmacniacz i musze powiedzieć ze rożnica jest gigantyczna
Jaki wleciał a jaki wyleciał?
wjechał HK ca 470
wyjechał jakis mały dragster
pany jakie radyjko z amber/bursztynowym podświetleniem tak do 300zł?
obecny blaupunkt coś mu wali na dekiel bo nie czyta teraz wszystkich płyt :/
wcześniej miałem kenwooda i było extra, ale poszło ze starą hondą, teraz też bym przytulił kenwooda, ale jak nie czerwone to zielone podświetlenia :/
wszelakie jvc/sony odpadają
pany jakie radyjko z amber/bursztynowym podświetleniem tak do 300zł?
obecny blaupunkt coś mu wali na dekiel bo nie czyta teraz wszystkich płyt :/
wcześniej miałem kenwooda i było extra, ale poszło ze starą hondą, teraz też bym przytulił kenwooda, ale jak nie czerwone to zielone podświetlenia :/
wszelakie jvc/sony odpadają
Do 300zł możesz kupić takie modele z amberowym podświetlaniem, mowa tu oczywiście o nowych radiach mieszczących się w twoim budżecie:
CLARION CZ100E
CLARION CZ102E/EA
PIONEER DEH-1600UBA
KENWOOD KDC-315A/R
http://allegro.pl/nowy-lanzar-360-wat-przesylka-gratis-tanio-i3847857988.html
http://allegro.pl/pioneer-ts-w310d4-max-power-1400w-subwoofer-30cm-i3848393590.html
Pytanie czy zagra to jakoś..? ew. jaki wzmacniacz pod ten głośnik ?
jesli wg tego co pisze na aukcji ten glosnik rzeczywiscie ma 2 lub 8 ohm to nie podlaczysz go pod ten wzmacniacz, szukaj innego glosnika. wzmacniacz jak najbardziej powinien sie nadac. lanzar robi calkiem dobre sprzety.
Czyli inny głośnik tak do 300rms w 4Ω ?
tak, jest masa dobrych glosnikow w takiej cenie, z nawet lepszymi parametrami.
1. http://allegro.pl/kenwood-kfc-w3013-max-power-1200w-subwoofer-30cm-i3834321401.html
2.http://allegro.pl/sony-xs-gtx121l-subwoofer-30-5-cm-sklep-w-wa-i3832493280.html
ew. co byś polecił pod ten wzmacniacz.
Michalll_1991
05-01-14, 18:30
Siemka poszukuje radia, widze te co raizzo dodał, ale mam ciut inne wymagania.
potrzebuje radia z podswietleniem bursztynowym/pomaranczowym bądź ustawianymi kolorami, musi ono także posiadać usb.to tyle z podst. wymagań :)
W bonusie:Widze ze dostepne radia charakteryzują się futurystycznym designem, jakby sie znalazło coś takiego co by wmiare grało z deską w V genie to byłoby miodnie.
Ma ono być do mnie do civa, nie jestem audiofilem także droższe radia odpadają bo poprostu szkoda mi na to pieniędzy, nie chce też radia typu lenco czy peying. Ma być podstawowe markowe :)
W przyszłości może jedynie wpadną głośniki jakieś dobre na przód u wygluszenie drzwi
wulkanisko
06-01-14, 22:05
Mam sposobność kupić dwudrożny zestaw
JBL GTO 6508C:
- moc ciągła: 70W
- moc szczytowa: 210W
- skuteczność: 92dB
- pasmo przenoszenia: 50 Hz - 21 kHz
- impedancja nominalna: 2 Ohm
Do tego osobno wzmacniacz JBL GTS 180x:
2x 60W (4ohm, 0,05% THD)
2x 90W (2ohm, 0,08% THD)
1x 180W(4ohm, 0,08% THD)
Czy taki zestaw współgra ze sobą prawidłowo - chodzi mi przede wszystkim o impedancje głośników będzie odpowiednia do tego wzmaka.
mam do sprzedania wzmacniacz blaupunkt GTA 460 800wat;p
Mam sposobność kupić dwudrożny zestaw
Czy taki zestaw współgra ze sobą prawidłowo - chodzi mi przede wszystkim o impedancje głośników będzie odpowiednia do tego wzmaka.
jbl to szmelc
na pewno mozna cos lepszego wybrac
Nie kupuj dwudrożnego zestawu :) Lepiej dołożyć ,lub też kupić w takiej samej kasie zestaw odseparowany woofery,syki i zwrotnice co napewno lepiej zagra niż te 2drożne :)
wulkanisko
07-01-14, 01:04
Kopnąłem sie to zestaw odseparowany.
Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
dwudrozny moze oznaczac zarowno odeseparowany jak i coaxialny. ale ok.
wszystko fajnie, ale dlaczego ten zestaw ma niby 2Ohm?
Witam was
Posiadam honde civic 1.4i 90KM Fastback. Z przodu mam głosniki hertza 130.3 80W, a radio JVC KD-X200E.
Mysle nad głosnikami z tyłu, ale dowiedzialem sie, ze na tył do hondy nie daje się, że lepiej zainwestiwac juz w jakis
Subwoofer zamiast glosników Znalazlem tube na początek wiadomo nie mam dużego budzetu (200-250zł)
Myśle również nad tym by na tył dać te hertza 130.3 80W a kupić na przód HERTZ DCX 165.3 120W
Jak uważacie? Co polecacie? :)
wulkanisko
08-01-14, 01:44
dwudrozny moze oznaczac zarowno odeseparowany jak i coaxialny. ale ok.
wszystko fajnie, ale dlaczego ten zestaw ma niby 2Ohm?
Bo tak podaje producent:) Spora część głosników JBLa jest 2 Ohmowa
Właśnie robie przymiarke do zakupu radyjka do auta.
Na oku mam dwa modele
Alpine CDA 9883r vs 9884
http://allegro.pl/alpine-cda-9883r-3xrca-ipod-4kolory-ideal-stan-i3861194929.html
http://allegro.pl/alpine-cda-9884-3rca-4v-4kolory-ideal-stan-i3861196687.html
i mam dylemat ktore wybrac ?
ktoś coś podpowie ?
Audiofilem nie jestem , chociaż w najbliższym czasie bedzie rozbudowa audio.
Czy poczuje roznice jak kupie te tansze?
jakie radio kupic do 350zł, zastanawiam się między ALPINE UTE-72BT a CLARION CZ202E , warte to swoich pieniedzy??? Mam z przodu odseparowany zestaw głośników hertz z tyłu jakieś 6x9, bez subwoofera, w przyszlosci plan aby napedzic to jakims wzmacniaczem jeszcze. Co kupic?
Co kupic?
właśnie przeczytałem opisy techniczne obydwu modeli i wydaje mi sie że lepszym wyborem będzie Alpine. ma wiecej mozliwosci i korekcji ustawien dzwieku.
sam sie zastanawialem nad zakupem tego modelu alpine.
ale chyba sie zdecyduje na starsza poczciwą używke.
A takie radyjko: http://allegro.pl/sony-cdx-gt575ui-radioodtwarzacz-cd-usb-reg-koloru-i3847410721.html ??
Ktoś cos slyszał o takim wzmaku?
http://allegro.pl/blaupunkt-ema-455-4-kanaly-wzmacniacz-640w-i3867288957.html
Szukam czegos do napedzenia Hertzow DSK 165.3 z przodu i jakiejs skrzynki z tylu. Wzmak jest o tyle interesujacy, ze ma high in, wiec nie bedzie potrzeby zakupu konwerterow, bo sygnal bedzie z OEM radia w ufoku.
A moze jakas alternatywa w zblizonej kasie? 4 kanaly z mostkiem (2+sub) z wysokim wejsciem? Moze byc uzywka :)
Tego blaupunkta sobie daruj, jest to najniższa z możliwych serii do tego dość kiepska, jak chcesz coś porządnego to masz poniżej propozycje ode mnie.
HELIX HXA 400 MKII
- http://allegro.pl/wzmacniacz-helix-hxa-400-mkii-najtaniej-i3867542421.html (bardzo dobry wzmacniacz z wyższej półki Helix'a)
Rodek RI 4100
http://allegro.pl/wzmacniacz-rodek-ri-4100-4-kanaly-i3865848482.html
KICX RTS 4.60
- http://allegro.pl/kicx-rts-4-60-okazja-i3874412888.html
SONY XM-5540
- http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-5540-unikat-made-in-japan-i3868241196.html
Phoenix Gold Ryval Designs A4.50
- http://allegro.pl/phoenix-gold-ryval-designs-a4-50-4-kanaly-warto-i3852161828.html
DENON DCA-800
- http://allegro.pl/denon-dca-800-6-kanalowy-wzmacniacz-made-in-japan-i3853615118.html
SOUNDSTREAM WONDERFULL
http://allegro.pl/mega-*****ista-okazja-soundstream-made-in-usa-i3845342023.html
Axton C602
- http://allegro.pl/wzmacniacz-axton-c602-5-kanalowy-i3868201624.html
AUDIO ART A-3004
- http://allegro.pl/audio-art-a-3004-i3876101974.html
Kicker bx500.4
- http://allegro.pl/wzmacniacz-kicker-bx500-4-4-kanalowy-i3876190912.html
Ps. Wiem poniosło mnie trochę ;) Przeszukałem całe alledrogo żeby wybrać tylko najciekawsze model warte zarówno uwagi jak i wydanych na nie pieniędzy.
Tego blaupunkta sobie daruj, jest to najniższa z możliwych serii do tego dość kiepska, jak chcesz coś porządnego to masz poniżej propozycje ode mnie.
KICX RTS 4.60
- http://allegro.pl/kicx-rts-4-60-okazja-i3874412888.html
Kicker bx500.4
- http://allegro.pl/wzmacniacz-kicker-bx500-4-4-kanalowy-i3876190912.html
Ps. Wiem poniosło mnie trochę ;) Przeszukałem całe alledrogo żeby wybrać tylko najciekawsze model warte zarówno uwagi jak i wydanych na nie pieniędzy.
Bomba :) z tych, ktore wrzuciles, tylko te dwa mają high-in. Ktory bys wybral?
Biała strzała
12-01-14, 12:38
Siema co doradzicie z kondensatorów np 1-1.5 farada jakie marki. budżet 150zl
Bomba :) z tych, ktore wrzuciles, tylko te dwa mają high-in. Ktory bys wybral?
Poszło PW
Siema co doradzicie z kondensatorów np 1-1.5 farada jakie marki. budżet 150zl
Jeśli chcesz kupić porządny kondensator to rozejrzyj się za takimi jak Helix, Hifisonics, Zapco, Groud Zero, Brax, Hollywood, Crunch oraz Rocford Fosgate tylko te mi przychodzą do głowy, nie kupuj tylko tych pokroju Pyle, Peyjing itp. bo nie warto. A tak po za tym zapytam po co ci aż tak mocne kondensatory?
zadko kiedy mozna kupic mniejsze. ja u siebie mam 3F.
zadko kiedy mozna kupic mniejsze. ja u siebie mam 3F.
Masz rację z używek najczęściej trafiają się 1F ale to i tak jest już sporo jak na zwykłą instalację CA, no chyba że ktoś posiada sprzęcik mocniejszy jak 500W wtedy już trzeba kupić coś większego.
i tu ciekawa anegdotka, bo znajomy ma sprzet 2400W RMS i przez ponad pol roku gralo to bez zadnego kondensatora, dopiero teraz kiedy instalacja byla polozona cala od nowa doczekal sie wlasnie 3F w bagazniku :)
Audio znawcy tematu maja jakies opinie na temat Pioneer DEH-8300SD
http://www.pioneer.pl/pl/products/archive/DEH-8300SD/page.html
ktos uzywa, poleca lub nie ??
Moge kupić w miare dobrych pieniadzach ( tak mi sie wydaje)
i tu ciekawa anegdotka, bo znajomy ma sprzet 2400W RMS i przez ponad pol roku gralo to bez zadnego kondensatora, dopiero teraz kiedy instalacja byla polozona cala od nowa doczekal sie wlasnie 3F w bagazniku :)
No przy tylu W nie szedł bym już w kondensator a raczej w osobny akumulator żelowy no i rzecz jasna nowy mocniejszy alternator bo ten fabryczny w naszych Haniach prędzej by się spocił jak to uciągnął.
Witam, przymierzam się do kupna głośników do przednich drzwi. Mam pytanie, czy za pomocą dystansu można upchnąć tam każdy 16cm głośnik? Z tyłu mam 6x9 JBL po 90 RMS i te z przodu są za ciche. Nie potrzebuję ekstremalnego basu, bas musi być, ale zależy mi na czystym dźwięku. Dowiedziałem się że głośniki Helix dark blue są spoko.
Witam, przymierzam się do kupna głośników do przednich drzwi. Mam pytanie, czy za pomocą dystansu można upchnąć tam każdy 16cm głośnik? Z tyłu mam 6x9 JBL po 90 RMS i te z przodu są za ciche. Nie potrzebuję ekstremalnego basu, bas musi być, ale zależy mi na czystym dźwięku. Dowiedziałem się że głośniki Helix dark blue są spoko.
Helix Dark Blue a właściwie Helix DB 62.1 są dobrymi głośnikami ale niestety ciężko je dostać a model Helix B62C, który jest następcą DB 62.1 jest po prostu pomyłką i nie umywa się do jakości jak i bary dźwięku poprzedniego modelu.
No przy tylu W nie szedł bym już w kondensator a raczej w osobny akumulator żelowy no i rzecz jasna nowy mocniejszy alternator bo ten fabryczny w naszych Haniach prędzej by się spocił jak to uciągnął.
kolego, nie mam hondy :)
ale fakt ze moj alternator tez nie jest jakiś ogromny.
co do tematu, bo jak mowilem to nie jest moj sprzęt tylko kolegi. dorzuciliśmy jednego żela w bagażniku. i chwilowo jest w miarę ok :)
Panowie, dostałem aktywną skrzynię basowa firmy Pioneer. Jakie kable muszę kupić, żeby ją podłączyć? Polecicie jakiś zestaw? ;)
Panowie, dostałem aktywną skrzynię basowa firmy Pioneer. Jakie kable muszę kupić, żeby ją podłączyć? Polecicie jakiś zestaw? ;)
Chcesz kupić cały zestaw kabli czy tylko kabel głośnikowy od skrzyni do wzmacniacza? Jak cały zestaw to żeby nie przepłacać nie kupuj typowego zestawu pod CA a zwykłą linkę LGY 10mm2 lub 16mm2, do tego obudowę bezpiecznika + bezpiecznik 30-40A, kable RCA od radia do wzmacniacza tutaj wybór należy do Ciebie (pamiętaj tylko żeby nie kupować nie ekranowanych bo mogą łapać zakłócenia), do tego dokup ok 2m kabla głośnikowego 2,5mm2 i kilka konektorów. Jeśli nie chcesz kombinować to kup po prostu zestaw np. Hollywood PRO-28 OFC lub coś tańszego z wersji eco.
Chcesz kupić cały zestaw kabli czy tylko kabel głośnikowy od skrzyni do wzmacniacza? Jak cały zestaw to żeby nie przepłacać nie kupuj typowego zestawu pod CA a zwykłą linkę LGY 10mm2 lub 16mm2, do tego obudowę bezpiecznika + bezpiecznik 30-40A, kable RCA od radia do wzmacniacza tutaj wybór należy do Ciebie (pamiętaj tylko żeby nie kupować nie ekranowanych bo mogą łapać zakłócenia), do tego dokup ok 2m kabla głośnikowego 2,5mm2 i kilka konektorów. Jeśli nie chcesz kombinować to kup po prostu zestaw np. Hollywood PRO-28 OFC lub coś tańszego z wersji eco.
skrzynia aktywna, wiec nie trzeba kabla glosnikowego. ja bym bral 16mm2, zawsze zostanie maly zapas. bezpiecznik 60A, mniejsze i tak ciezko dostac.
Zamieszczone przez motoboy
Helix Dark Blue a właściwie Helix DB 62.1 są dobrymi głośnikami ale niestety ciężko je dostać a model Helix B62C, który jest następcą DB 62.1 jest po prostu pomyłką i nie umywa się do jakości jak i bary dźwięku poprzedniego modelu
Mam kolejne pytanie, czy takie głośniki to nie przesada, jeśli nie posiadam wzmacniacza. Mam radio JVC 4X50W, z tyłu wspomniane JBL po 90RMS, jak dołożę z przodu Helix DB 62.1 po 50RMS to samo radio takiego zestawu nie ruszy? Co dobrać do przednich drzwi, tak z sensem, aby ładnie grało i żeby nie przepłacić? Dzięki z góry za podpowiedzi ;)
Model Helix DB 62.1 jest praktycznie nie do dostania, pod samo radio jak najbardziej możesz kupić model Helix B62C jest to niby model zastępczy DB 62.1 ale nieco gorszy od poprzednika, śmiało możesz go podłączyć pod samo radio choć tak naprawdę zagra on poprawnie przy wygłuszonych furtkach oraz pod wzmacniaczem.
Witam :)
Potrzebuję jakiś dobrych głośników w boczki, które naprawdę dają radę, bo moje standardówki pod wzmacniaczem i skrzynią nie wyrabiają :/ trzeszczą i w ogole :/
Pozdrawiam Zuzia
Witam :)
Potrzebuję jakiś dobrych głośników w boczki, które naprawdę dają radę, bo moje standardówki pod wzmacniaczem i skrzynią nie wyrabiają :/ trzeszczą i w ogole :/
Pozdrawiam Zuzia
A jaki koleżanka ma budżet na głośniki?
cena zbytnio nie gra roli, oby były dobre. Jakieś wysokotonowe bo narazie słychać sam bass :/
Skoro cena nie gra roli to proponuję na przód dać zestaw DLS R6A pod warunkiem że koleżanka ma już wygłuszone drzwi matami i posiada wzmacniacz. Jeśli tego nie ma to bez tych rzeczy raczej ciężko będzie dobrać coś sensownego co zagra pod samym radiem i do tego w pustych drzwiach, wówczas nie pomogą nawet zestawy z górnej półki.
szczerze to nie wiedziałam tego. Myślałam, że jak mam dobrego wzmaka to głośniki dokupię i będzie git
Dobry wzmacniacz to jaki według koleżanki? Jak możesz to podaj dokładny model bo być może nie da rady on DLS'om i trzeba by na czymś innym pomyśleć.
Michalll_1991
26-01-14, 20:48
Panowie kupiłem radio kenwood kmm357sd i chciałbym zakupić pod to jakieś głośniki, zapewne będzie to zestaw na przód 16cm, wyciszenie drzwi jakieś przewiduje. nie jestem audiofilem więc nie chce niewiadomo czego , ma być dobrze i względnie tanio :) wznak też może będzie ale później chyba Że nie potrzebny to nie będzie
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Panowie kupiłem radio kenwood kmm357sd i chciałbym zakupić pod to jakieś głośniki, zapewne będzie to zestaw na przód 16cm, wyciszenie drzwi jakieś przewiduje. nie jestem audiofilem więc nie chce niewiadomo czego , ma być dobrze i względnie tanio :) wznak też może będzie ale później chyba Że nie potrzebny to nie będzie
Pod samo radyjko mogę polecić tobie dwa zestawy jeden, który miałem i drugi jaki siedzi u znajomego w samochodzie.
Helix B62C (grały u mnie w Hance pod samym radiem)
http://allegro.pl/kultowe-helix-b-62c-dystanse-mdf-lub-maty-gratis-i3880598756.html
GMS 1865 + tweetery Sinuslive (grały u kumpla w Golfie IV również pod samym radiem)
http://allegro.pl/zestaw-odseparowany-gms-1865-tweetery-sinuslive-i3908811090.html
Michalll_1991
29-01-14, 21:53
dzieki poczytam i bede myslec ;)
50W rms wystarczy ? totalnie w tym nie siedze wiec nic mi parametry tych zestawów nie mówia :)
Pod samo radio jak najbardziej wystarczy chodź i tak pod samym radiem nie wyciągniesz maksymalnej mocy z głośników bo radio co najwyżej dysponuje mocą 4x 22W dlatego wskazany jest wzmacniacz chodź i bez niego głośniki będą grały całkiem dobrze.
Michalll_1991
29-01-14, 22:30
ok, widze ze ludki polecaja jeszcze gorąco u-dimension el comp 6 (coaxial), mozesz sie do nich odniesc ?
Dobre głośniki ale nie pod samo radio, niestety nie wiem jak brzmi cały zestaw bo słyszałem tylko same woofery i to jeszcze z nie oryginalnymi zwrotnicami ale ogólnie ludzie chwalą sobie ten zestaw, wiem że w zaprzyjaźnionym warsztacie CA mają ten zestaw ale jest on uszkodzony bo już kiedyś chciałem go przetestować w Hance.
darius_bizi
30-01-14, 00:51
U dimension el comp 6 pod radiem grają przeciętnie ( powyżej połowy w skali radia końcówki niedomagają ) . Pod wzmacniaczem już jest o niebo lepiej ; )
Michalll_1991
30-01-14, 11:20
A ile trzeba liczyć pod wzmaka pod przód orientacyjnie? Opłaca się dołożyć? :)
Jeśli chciał byś zasilić sam przód to wystarczy ci 2x kanałówka lub 4x kanałówka na zasilenie przodu i jakiś subwoofer. Co do ceny to musiał byś policzyć sobie od 100-350zł mowa tu rzecz jasna o używanych wzmacniaczach. Polecam tobie poszukać wzmacniacza na tablicy można tam trafić niekiedy dobre okazje, sam ostatnio kupiłem Alpine MRV-400S oraz Blaupunkt VA1400 za niespełna 250zł z wliczonymi już kosztami wysyłki, co najlepsze jeden jak i drugi wzmacniacz w stanie niemal idealnym.
Pany co możecie mi powiedzieć o takim zestawie http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-1200-de-850w-blaupunkt-ema255-kable-i3952610938.html ? Poszukuję tuby z dobrym basem , nie jestem melomanem , chcę mieć tylko dobrze grający zestawik (głosniki już mam jestem zadowolony potrzebuję pomocy co do wyboru wzmaka i tuby) kwota jaką dysponuje to 400 zł nic więcej.
Pany co możecie mi powiedzieć o takim zestawie http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-1200-de-850w-blaupunkt-ema255-kable-i3952610938.html ? Poszukuję tuby z dobrym basem , nie jestem melomanem , chcę mieć tylko dobrze grający zestawik (głosniki już mam jestem zadowolony potrzebuję pomocy co do wyboru wzmaka i tuby) kwota jaką dysponuje to 400 zł nic więcej.
To jest typowo budżetowy zestaw, lepiej weź ze wzmacniaczem GTA270, EMA255 jest za słaby. Za tą kasę raczej nie kupisz nic lepszego :P Jak chcesz rabat to złóż zamówienie emailowo ;)
http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-1200-de-850w-wzm-blaupunkt-kable-i3871990993.html
Pany co możecie mi powiedzieć o takim zestawie http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-1200-de-850w-blaupunkt-ema255-kable-i3952610938.html ? Poszukuję tuby z dobrym basem , nie jestem melomanem , chcę mieć tylko dobrze grający zestawik (głosniki już mam jestem zadowolony potrzebuję pomocy co do wyboru wzmaka i tuby) kwota jaką dysponuje to 400 zł nic więcej. Z taką kasą na twoim miejscu nie kupował bym nic nowego, a już na pewno wymienionego przez ciebie suba Blaupunkta, szkoda twojej kasy i nerwów ten sprzęt nie oszukujmy się po prostu nie gra.
To jest typowo budżetowy zestaw, lepiej weź ze wzmacniaczem GTA270, EMA255 jest za słaby. Za tą kasę raczej nie kupisz nic lepszego :P Jak chcesz rabat to złóż zamówienie emailowo ;)
http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-1200-de-850w-wzm-blaupunkt-kable-i3871990993.html
Czy ten zestaw wymieniony przez kolegę coś zmieni ? Podkreślę że nie chcę aby mi się trzęsły blachy , tylko chcę czuć w środku jakiś bass. Ew. jaka kwota według was byłaby dostateczna.
Powiem to w ten sposób: jeśli chcesz dodatkowy basik w samochodzie, nie jesteś wybredny, chcesz kupić sprzęt nowy i z gwarancją to nic lepszego nie kupisz. Oczywiście z używek można znaleźć coś znacznie lepszego ale trzeba przeczesywać codziennie allegro w poszukiwaniu okazji i przede wszystkim wiedzieć czego sie szuka, co jest okazją i dobrym sprzętem a co nie.
Moim zdaniem na sprzęt w miarę w miarę z używek, taki który zagra oprócz tego że będzie tłukł basem, trzeba wydać min. 500zł wraz z okablowaniem. Ciężko jest polecić coś konkretnego, bo w tej kasie trzeba po prostu brać to co sie trafi.
Mam do wydania okolo 300-450PLN na car audio. Nie znam sie na tym i nigdy sie nie interesowalem. Teraz zaczalem i chce wymienic swoje audio. Moj budzet to 450zl~~, ale jesli bedzie warto dorzucic kilka zlotowek to dorzuce. Audio bedzie zamontowane do Hondy Civic VI. Nie mam zadnych propozycji bo nie wiem jaka firma w tym dominuje.
Prosilbym o pomoc abym dobrze wykorzystal te pieniadze i zebym nie zalowal. Moge rowniez isc do sklepu z car audio, ale znajac zycie 2x taniej bedzie jak sam cos wybiore :)
Bez roznicy czy to bedzie nowy czy uzywany sprzet.
Dzieki za pomoc
Napisz dokładniej czego potrzebujesz, czy samego radia i głośników czy też kompletnego CA z subem i wzmacniaczem, jeśli liczysz na kompletne CA za 450zł to raczej marne szanse bo musiał byś doliczyć przynajmniej drugie tyle żeby coś w miarę sensownego kupić.
Bez wzmacniacza
Same glosniki ewentualnie z subwooferem, ale nie koniecznie.
Jeśli nie zależy ci na subwooferze to dobrym rozwiązaniem będzie zakup zestawu Morel Tempo 6 używany spokojnie powinieneś znaleźć w cenie do 450zł, jedynym warunkiem to jest w miarę mocny wzmacniacz. Jeśli boisz się ryzyka związanego z zakupem używanego zestawu to z nowych mogę polecić uDimension El Comp 6, Morel Maximo 6.2 lub Powerbass L2-6C.
Ja proponował bym w tej kasie zestaw 2way na przód, do tego wzmacniacz oraz wygłuszenie drzwi:
-2x maty stp silver ~100zł
-głośniki PB S-6C ~200zł
-okablowanie ~80zł
-dystanse mdf ~20zł
-wzmacniacz... tutaj to kwestia "upolowania" czegoś konkretnego w cenie ~200zł, moje propozycje:
http://allegro.pl/audison-lr-3032-xr-old-school-2x35w-rms-4ohm-i3957336563.html
http://allegro.pl/audison-lr-3041-i3944133301.html
http://allegro.pl/kenwood-kac-629s-gwarancja-i3943983419.html
Wyjdzie w okolicach sześciu stówek za komplet, ostatecznie możesz zrezygnować z wygłuszenia drzwi, albo zrobić to później jeśli nie masz kasy. PB S-6C całkiem nieźle kopią jak na tą półkę cenową, zapewne zrezygnujesz z zamiaru zakupu skrzyni basowej :)
edelwolf87
13-02-14, 00:30
czesc.
Czy warto zainteresowac sie tym radiem?
ALPINE CDE-170RR
albo i tym?
BLAUPUNKT HELSINKI 220BT
Alpine wyglada ciekawie. Ma napakowane funkcjii od groma. Filtr gorny i dolny itp. Cena jak na nowy sprzet przystepna. Byl czas ze zastanawialem sie nad tym radiem, ale po przeczytaniu "calego internetu" wybralem uzywke z serii cda. Wszyscy pisza ze niby ta seria lepsza. Po podlaczeniu pod oryginalne glosniki radio dalo im troche zycia. Osobiscie nie slyszalem jak graja inne alpiny wiec nie mam z czym porownac.
Ja proponował bym w tej kasie zestaw 2way na przód, do tego wzmacniacz oraz wygłuszenie drzwi:
-2x maty stp silver ~100zł
-głośniki PB S-6C ~200zł
-okablowanie ~80zł
-dystanse mdf ~20zł
-wzmacniacz... tutaj to kwestia "upolowania" czegoś konkretnego w cenie ~200zł, moje propozycje:
http://allegro.pl/audison-lr-3032-xr-old-school-2x35w-rms-4ohm-i3957336563.html
http://allegro.pl/audison-lr-3041-i3944133301.html
http://allegro.pl/kenwood-kac-629s-gwarancja-i3943983419.html
Wyjdzie w okolicach sześciu stówek za komplet, ostatecznie możesz zrezygnować z wygłuszenia drzwi, albo zrobić to później jeśli nie masz kasy. PB S-6C całkiem nieźle kopią jak na tą półkę cenową, zapewne zrezygnujesz z zamiaru zakupu skrzyni basowej :)
Rezygnacja z wygluszenia to niezbyt dobra rada. A z PB bedziesz zadowolony. Slyszalem jak graja. Przyjemne to dla ucha jest.
Cześć! Szukam nowego radia do 6gen '98 powiedzmy do 200 zł. Koniecznie z USB i CD, zdejmowany panel też jest plusem (obiecuje, że będę trzymał w schowku - tam złodziej nigdy nie zajrzy). Zależy mi też, żeby było jakiejś znanej firmy (JVC, Sony, Pioneer), bo to zawsze łatwiej jak się coś zepsuje. Nie zamierzam pakować skrzyni do bagażnika, jedynie potrzebuję zwykłego radia, które w połączeniu z 4x40-60W nie będzie powodowało we mnie niepotrzebnych napięć podczas jazdy.
Wiem, że mógłbym przewertować allegro, ale tam oceniam wygląd i czy aukcja jest ładnie zrobiona... Może ktoś z Was ma w swojej maszynie podobny sprzęt i mógłby polecić / odradzić.
Od razu spytam o głośniki 6x9'' powiedzmy do 120zł pasujące z powyższym. Dwu-, trójdrożne?
Ile potrzeba tych mat wygłuszajacych na drzwi od kierowcy i pasażera? Do vi
wywialwawa
13-02-14, 17:25
czesc.
Czy warto zainteresowac sie tym radiem?
ALPINE CDE-170RR
albo i tym?
BLAUPUNKT HELSINKI 220BT
Bym bral Alpine
Mam taki sam model tylko w wersje UTE-72bt bez CD i ma Bluetooth , jakośc zupełnie inna niz w poprzednim radiu co miałem.
Łatwe sterowanie subem i wyszukiwaniem mp3. Nie słucham juz na CD dla tego padlo na ten model.
Polecam ;)
allo czy kabel zasilajacy do wzmacniacza ok 4m starczy w civic coupe i gdzie sie przebić w grodzi
edelwolf87
13-02-14, 18:39
No nad tym modelem Alpiny UTE-75BT też się zastanawiam.
Muszę, jeszcze przemyśleć ten brak CD (niby w zdecydowanej większości słucham z usb, więc chyba to nie powinno być problemu)
No zobaczymy;p teraz mam clariona, ale nadarzyła się okazja na małą zmianę to czemu nie ;p
wywialwawa
13-02-14, 19:37
No nad tym modelem Alpiny UTE-75BT też się zastanawiam.
Muszę, jeszcze przemyśleć ten brak CD (niby w zdecydowanej większości słucham z usb, więc chyba to nie powinno być problemu)
No zobaczymy;p teraz mam clariona, ale nadarzyła się okazja na małą zmianę to czemu nie ;p
Na plus tez duży ma ze mozna YouTube puścić na nagłośnieniu w samochodzie i mp3 z tel ;)
Wysłane z budki telefonicznej Orange
Puścić można tylko czy się samochód na dach się nie wywróci?
ALPINE CDE-170RR
A co do radia to Alpine oczywiście. Jeśli możesz w dobrej kasie to tym bardziej.
W tej cenie to raczej nieistotny jest model.
edelwolf87
01-03-14, 06:18
Puścić można tylko czy się samochód na dach się nie wywróci?
A co do radia to Alpine oczywiście. Jeśli możesz w dobrej kasie to tym bardziej.
W tej cenie to raczej nieistotny jest model.
Teraz tylko musze zdecydowac czy brac model z BT czy z CD...
Zdaje sobie sprawe, ze z nowych odtwarzaczy w tej cenie wszystko praktycznie jest takie samo...
Choc caly czas staram sobie wmowic, ze jednak jakies male roznice miedzy modelami sa ;)
a tak na koniec - JVC KD-R641 - jakby mial sie do wspomnianej alpiny?
A moze w okolicach maja przydaloby sie rozejrzec za jakims wzmacniaczem.
Chyba nie jestem obiektywny bo ja bym brał tylko i wyłącznie alpine :)
wywialwawa
01-03-14, 13:52
Teraz tylko musze zdecydowac czy brac model z BT czy z CD...
Zdaje sobie sprawe, ze z nowych odtwarzaczy w tej cenie wszystko praktycznie jest takie samo...
Choc caly czas staram sobie wmowic, ze jednak jakies male roznice miedzy modelami sa ;)
a tak na koniec - JVC KD-R641 - jakby mial sie do wspomnianej alpiny?
A moze w okolicach maja przydaloby sie rozejrzec za jakims wzmacniaczem.
Mialem podobny dylemat , ale zniechecilo mnie podswietlenie. Jakos tak nie widzialem go w EM-ce. Parametrowo sa zbliżone.. mialem jvc nie jedno i jak przesiadlem sie na Alpine to bylo niebo a ziemia. Wiec najpierw oblukaj to na zywo. Obsluchaj , pobaw sie tym w sklepie i wtedy zdecyduj
Panowie mam do kupienia wzmacniacz soundstream usa 364 za 250 zl do malej nego , jest wart tej ceny, warto ?
Cena raczej normalna choć można upolować go taniej, co do samego wzmacniacza to jest to niszowa półka Soundstrem'a nadająca się raczej do napędzania samego przodu, jeśli chodzi ci o wzmacniacz na sam przód to śmiało możesz brać raczej później nie powinieneś mieć większych problemów ze sprzedażą po cenie kupna jeśli poczujesz niedosyt i będziesz chciał zmienić na coś innego.
To jednak sie wstrzymam, sam przód to trochę za mało
Jaki polecacie komplet głośników i wzmacniacz do EJ2 pod radio JVC KD-R431, żeby to jakoś przyzwoicie grało? Cena maksymalnie do 600-700zł.
jakis zestawik vibe?
w tym budzecie to chyba zestaw odseparowany slick 6 + slick stereo bo w poziomie wyzej - blackair juz bedzie ciezko sie zmiescic
za 700 to bys sie wyrobił z dls r6a uzywane i wzmak jakis sensowny
moc jest taka ze dupe urywa
Cześć, dawno nie zaglądałem do tematu odkąd poskladalem swój sprzęt grający. Zrobiłem u siebie tylko dwudrożny przód napędzany wzmacniaczem. Niestety nie zrobiłem wygluszenia, może i dobrze bo obecnie musze wymienic drzwi i szkoda by go było. Z racji tego że brakuje mi czegoś w tym moim "graniu" (bass, nie ma bassu) mam pytanie.
Czy lepiej pod wolne dwa kanały wzmacniacza podpiąć jakaś tubę w bagażniku, czy założyć głośniki 6x9 w tylną półkę?
Czy ewentualnie da się zrobić tak aby na wolnych kanałach puścić subwoofer, a na wejściach w kostce ISO podpiąć jakieś dwa pyrkacze w półkę?
Jeszcze pytanie w kwestii technicznej. Jak to ściąć, tzn mam jeden kanał - jedne drzwi i teraz podpinajac tubę - musze zrobić mostek na pozostałych dwóch kanałach?
wszystko super, ale juz wole zestaw vibe slick, niz te DLSy,
a jakos wykonania dls wola o pomste do nieba, wygladaja jak 20 letnie pajoniery z beemki dresa. a faktu kupna uzywanych juz wogole nie bede komentowal.
swoja droga rzeczywiscie 80W urywa głowe...
Malasander
20-03-14, 18:14
Siema. Potrzebuje radioodtwarzacza MP3, bez bajerów, jedyne co wymagam to usb i wejścia czincz. Mam w aucie z przodu 2x soundstormy 300W a w tylnej desce 2x MacAudio 150W. Na podłączenie czeka też subwoofer blaupunkt ze wzmacniaczem 150W (rms 75W) + 2 tweety. Szukam radia co mi to ładnie ogarnie, mam do wydania ~500zł. Ważne by nie była to choinka, delikatny design mile widziany:) Auto to 6gen. coupejka.
Z innej beczki.
Radio Kenwood - żadna wysoka półka.
Brak jakichkolwiek głosników w aucie - nie jestem audiofilem, słucham tylko radia, czasem jakiejś mp3.
Zależy mi na dobrych głośnikach, ale muszą zmieścić się w drzwiach 5 generacji w oemowych zaślepkach i w półce też w oemie. Nie chce nic na wierzchu, ale zależy mi na czystym graniu, nie głośnym - czasem lekko głośniejszym.
Gotówka bez większych limitów - tylko bez złota i brylantów - ogranicza rozsądek.
Kable chce też nowe położyć - bo seryjne sa dla mnie cieniutkie i łamliwe i myślę jednak nad czymś grubszym.
Ewentualnie jakiś wzmaczniacz pod fotel pasażera.
Czyli 4 głośniki, przód, tył, wzmacniacz, kable - 1000zł do wydania.
W sumie to kolega pytał wyżej prawie o to samo.. to może podrzućcie tylo "sensowego" wzmaka :)
Z innej beczki.
Radio Kenwood - żadna wysoka półka.
Brak jakichkolwiek głosników w aucie - nie jestem audiofilem, słucham tylko radia, czasem jakiejś mp3.
Zależy mi na dobrych głośnikach, ale muszą zmieścić się w drzwiach 5 generacji w oemowych zaślepkach i w półce też w oemie. Nie chce nic na wierzchu, ale zależy mi na czystym graniu, nie głośnym - czasem lekko głośniejszym.
Gotówka bez większych limitów - tylko bez złota i brylantów - ogranicza rozsądek.
Kable chce też nowe położyć - bo seryjne sa dla mnie cieniutkie i łamliwe i myślę jednak nad czymś grubszym.
Ewentualnie jakiś wzmaczniacz pod fotel pasażera.
Czyli 4 głośniki, przód, tył, wzmacniacz, kable - 1000zł do wydania.
W sumie to kolega pytał wyżej prawie o to samo.. to może podrzućcie tylo "sensowego" wzmaka :)
szczerze to za 1000 od podstaw to mozna włozyć najwyżej sredniej klasy uzwyke na przód (2way+wzmak)
no ale jak słuchasz tylko radia to pewnie cos da sie wymyslec
zacznij od wytłumienia bo bez tego zabawa nie ma sensu bedzie basu brakowało
a jakos wykonania dls wola o pomste do nieba wygladaja jak 20 letnie pajoniery z beemki dresa
to co sie liczy nie widac gołym okiem ,
a faktu kupna uzywanych juz wogole nie bede komentowal.ciekawe stwierdzenie na takim forum
nissana też z salonu brałeś ?
swoja droga rzeczywiscie 80W urywa głowe...
waty nie decydują o głośności ...
decyduje to ze po prostu te DLSy to kupa szmelcu, za tą kasę jest wiele lepszych głośników, i głośniejszych i lepszych jakościowo.
chcesz kup sobie DLS i się ciesz ze masz super głośniki.
jak dla mnie kasa w błoto.
nie wiem co ma piernik do wiatraka jeśli chodzi o używane samochody kontra głośniki. także zachowaj takie tępe komentarze dla siebie.
decyduje to ze po prostu te DLSy to kupa szmelcu, za tą kasę jest wiele lepszych głośników, i głośniejszych i lepszych jakościowo.aa no same konkrety bez pustych epitetów
nie wiem co ma piernik do wiatraka jeśli chodzi o używane samochody kontra głośniki. także zachowaj takie tępe komentarze dla siebie.
to że są używane?
Szukam jakiejś porady jaki wzmacniacz kupić.
Na przodzie będą Vibe 6 ze zwrotnicami i tweetery, na tyl*elipsy infiniti 693,71 ze zwrotnicami, miał to pociągnąć blaupunkt 4100 za groszowe pieniądze ale transakcja nie dojdzie do skutku prawdopodobnie.
Co jest w miarę godnego polecenia?
Bez fajerwerków.
Jakas uzywka moze??
Co myślicie o takim zestawie:
http://www.skapiec.pl/site/cat/35/comp/4984896#techniczn
http://www.audiosklep.pl/blaupunkt-ema-260-p-2932.html
http://www.audiosklep.pl/blaupunkt-gtb-1200-mkii-800w-p-1868.html
Wszystko z kablami mam okazje kupić za 570zł.
Poradźcie czy się opłaca i czy to dobry pomysł.
Panowie co sądzicie o tubie aktywnej jbl btx 250?
Wydziergane z Galaxy S III
Panowie co sądzicie o tubie aktywnej jbl btx 250?
Nie chcę się rozpisywać dlatego napiszę krótko, pieniądze wyrzucone w błoto.
Co myślicie o takim zestawie:
http://www.skapiec.pl/site/cat/35/comp/4984896#techniczn
http://www.audiosklep.pl/blaupunkt-ema-260-p-2932.html
http://www.audiosklep.pl/blaupunkt-gtb-1200-mkii-800w-p-1868.html
Wszystko z kablami mam okazje kupić za 570zł.
Poradźcie czy się opłaca i czy to dobry pomysł.
z obecnych doświadczeń wiem, że wolałbym za te 600zł porządnie wygłuszyć drzwi i dać do nich dobre głosniki, a potem dozbierac pare groszy i dokupic wzmacniacz do nich. chyba ze odrazu znaleźć wzmacniacz i tansze glosniki, i wygluszenie drzwi.
Szukam jakiejś porady jaki wzmacniacz kupić.
Na przodzie będą Vibe 6 ze zwrotnicami i tweetery, na tyl*elipsy infiniti 693,71 ze zwrotnicami, miał to pociągnąć blaupunkt 4100 za groszowe pieniądze ale transakcja nie dojdzie do skutku prawdopodobnie.
Co jest w miarę godnego polecenia?
Bez fajerwerków.
Jakas uzywka moze??
doublepost.
ktore vibe, slicki? czy blackairy?
no to moze wzmacniacz vibe, są dostępne w całkiem fajnych cenach uzywane. albo lanzara, ew poleciłbym też FLI, dziecko vibe ;)
http://img.tapatalk.com/d/14/04/02/u3y8yquq.jpg
Slicki.
Kupiłem wzmacniacz RTS 4.60.
a ja właśnie montowałem wczoraj radyjko Pioneer 160UI. Fajny sprzęt za małe pieniądze. Poprzednie się posypało, a teraz dopiero słychać porządnie dzwięk w samochodzie.
Cześć wszystkim. ; ) Niedawno zakupiłem Hanie i chciałem wymienić w niej nagłośnienie. Ktoś może mi powiedzieć coś o tej marce, albo doradzić jakiś inny zestaw w mniej więcej tej cenie. Do tego jeszcze głośniki z tyłu. Żadnych wzmacniaczy, i tub nie chcę póki co.
W Aucie mam radio KENWOOD`a.
W sklepie oferowali mi takie coś
http://zapodaj.net/afac087e37357.bmp.html
cześc chłopaki co prawda nie posiadam civic lecz cc 700 narazie ,lecz chciałbym zainwestować w Audio wiec potrzbuję tak :
Radio: z usb - ? 200-250zł
Głosniki przód :hertz dcx 100
tył do półki : ?
Wzmacniacz : ?
Subwoofer : ?
okablowanie : ?
proszę o poradę w doborze sprzętu nie jestem żadnym Audiofilem wiec sprzet raczej bez szału , z góry dziekuję za porade .
Nie wiem czy jest sens inwestycji we wzmacniacz z głośnikami 10cm...
Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
napisal jeszcze o subwooferze i głosnikach na tył, wiec o co robisz hałas?
pozatym znam takie glosniki 10cm ktore bez wzmacniacza nie polecą.
wywialwawa
17-04-14, 11:42
cześc chłopaki co prawda nie posiadam civic lecz cc 700 narazie ,lecz chciałbym zainwestować w Audio wiec potrzbuję tak :
Radio: z usb - ? 200-250zł
Głosniki przód :hertz dcx 100
tył do półki : ?
Wzmacniacz : ?
Subwoofer : ?
okablowanie : ?
proszę o poradę w doborze sprzętu nie jestem żadnym Audiofilem wiec sprzet raczej bez szału , z góry dziekuję za porade .
Radio na poczatek to jakies JVC lub uzywke Alpine
Tylne to mozesz kupic blaupunkta 6x9 ew jak chcesz duzo taniej to boschmann ew polka wyzej to hertz.
Wzmaka to moze jakiegos uzywke na początek tez blaupunkt seria gta.
Woofer tez blaupunkt seria 1200 lub cos w podobie. Koszty wymierne do jakosci a daja rade.
Okablowanie to juz jakies lepsze np hoolywood. Da to możliwość pozniejszego rozwoju.
coś ty się tak tego blaupunkta uczepił...
skrzynie uzywane blaupunkta grają całkiem i nawet jedną miałem, kupilem za 80zł.
zacząć trzeba od tego ile chce wydać na audio
wywialwawa
17-04-14, 15:07
coś ty się tak tego blaupunkta uczepił...
skrzynie uzywane blaupunkta grają całkiem i nawet jedną miałem, kupilem za 80zł.
zacząć trzeba od tego ile chce wydać na audio
Sam mialem takie cos na poczatek ,wiec uwazam ze w rozsądnej cenie, rozsądne granie :P
Zawsze, jak kolega szaleje z pieniedzmi niech wlozy cos jbl ,hertz, powerbass hifonics, JL albo polk :)
pytanie dot. dystansów - wszędzie sprzedają dystanse do EJ9 + EJ6, a ja dzisiaj rozebrałem drzwi i ten od EJ9 nie pasuje w ori otwory EJ6...Mogę sobie nawiercić nowe dziury, ale jestem ciekaw czy są dystanse pasujące do ej6...
EJ6 i EJ9 powinny mieć trzy otwory do przykręcenia dystansów, może po prostu odwrotnie przykładasz dystans :P Jest tylko jeden rodzaj do EJ6 i EJ9, oraz drugi na cztery śruby do pozostałych z lat 88-00
tego chyba się nie da 'odwrotnie' założyć... mam 3 dziury w dystansie i mam 3 seryjne otwory w drzwiach, ale ten dystans ma za małą średnicę i nawet dwa otwory się nie nakładają z dziurami w dysnansie, a co dopiero 3...a dystans bankowo jest do ej9 bo nawet jest na nim nadruk.
Siema :)
Planuję zbudować w swoim 5d Car Audio.
Chciałbym głośniki przednie , skrzynie i jakiś wzmak do tego wszystkiego.
Radyjko już mam w samochodzie, jakieś JVC, chciałbym aby głośniki były nowe, lecz skrzynia i wzmak mogą być używane.
Budżet 500-600 zł
Audiofilem nie jestem bo mnie na to nie stać :D
Pozdrawiam :)
to wejdź na allegro i poszukaj kompletów, so wzmaki+suby w jakichś niezadużych pieniądzach. mocy to będzie miało mniej niż grzałka turystyczna, ale to zawsze będzie jakiś wzmak i sub... ;)
- do 300 można kupić dobry wzmak używkę 4-kanałowy
- za 250 kupisz coś na przód, koniecznie zestaw odseparowany
- zostanie Ci 50 na suba, a za tyle to nie kupisz nic ;)
braknie Ci niestety też na wygłuszenie drzwi przednich, co też ma spore znacznie i daje super efekt ;)
Na moje to nie wiem po uj tak się na te suby napalacie, za 6stówek masz porządny zestaw na przód ze wzmakiem i dobrze wygłuszone drzwi, co da lepsze pierd*lnięcie a przede wszystkim jakość dźwięku niż jakiś byle jaki sub w bagażniku
to wejdź na allegro i poszukaj kompletów, so wzmaki+suby w jakichś niezadużych pieniądzach. mocy to będzie miało mniej niż grzałka turystyczna, ale to zawsze będzie jakiś wzmak i sub... ;)
- do 300 można kupić dobry wzmak używkę 4-kanałowy
- za 250 kupisz coś na przód, koniecznie zestaw odseparowany
- zostanie Ci 50 na suba, a za tyle to nie kupisz nic ;)
braknie Ci niestety też na wygłuszenie drzwi przednich, co też ma spore znacznie i daje super efekt ;)
Na moje to nie wiem po uj tak się na te suby napalacie, za 6stówek masz porządny zestaw na przód ze wzmakiem i dobrze wygłuszone drzwi, co da lepsze pierd*lnięcie a przede wszystkim jakość dźwięku niż jakiś byle jaki sub w bagażniku
zdecydowanie tez bym tak zrobil jak pisze kolega.
kupisz sobie za to albo jakis 2 kanal i dobre glosniki na przod z wygluszeniem, albo jakis 4 kanal zeby bylo pod suba na przyszlosc
A wygłuszenie jakie polecicie?;》
wywialwawa
29-04-14, 00:41
A wygłuszenie jakie polecicie?;》
Zalezy jaki masz budżet, od mat dekarskich poprzez stp, gms do Dynamat.
Krótko mówiąc dużo kasy nie chce dawać za maty,byle by coś dały
wywialwawa
29-04-14, 09:12
Na drzwi średnio idzie od 3 do 4 mat. I do tego gąbka. Wiec tanio nie wychodzi. Dobtego jeszcze musisz zaslonic czymś otwory, kawałek blachy i nity. Jezeli masz zamiar wlozyc tam głośniki za 150zl to daj sobie spokój. Bo koszt mat i gabki u mnie wyszedł 420zl.. w stp, to pomyśl ile by to kosztowalo w dynamacie..
Jedyna opcja to taśma dekarska.
Polecam poczytac na forum strefacaraudio.pl
mam takie szybkie pytanie, jeśli mam wykonaną obudowę do konsoli środkowej w której jest miejsce na 2 diny i chcę zamontować zwykłe radio 1din a pod nim cb radio w 2gim dinie to jak to montować? wstawić ramkę 2din i montować po prostu 1 nad 2gim czy wstawić 2 oddzielne ramki 1dinowe?
wywialwawa
29-04-14, 17:55
Lepiej wstawic ramke oddzielna na cb i na radio.
Na drzwi średnio idzie od 3 do 4 mat. I do tego gąbka. Wiec tanio nie wychodzi. Dobtego jeszcze musisz zaslonic czymś otwory, kawałek blachy i nity. Jezeli masz zamiar wlozyc tam głośniki za 150zl to daj sobie spokój. Bo koszt mat i gabki u mnie wyszedł 420zl.. w stp, to pomyśl ile by to kosztowalo w dynamacie..
Jedyna opcja to taśma dekarska.
Polecam poczytac na forum strefacaraudio.pl
są jeszcze maty bitumiczne, np. boll, które są gorsze od mat butylowych (stp) ale lepsze od taśmy dekarskiej. Otwory można właśnie matą zakleić, ja do największego otworu dałem jeszcze poprzeczki, żeby się to trzymało. Koszt niewielki a efekt na pewno jest w porównaniu do gołej blachy z otworami. Oczywiście można to zrobić za 400 a można i za 1000 ale pytanie po co ;) Głośnik za 150 w tak wygłuszonych drzwiach i pod wzmakiem na pewno zagra lepiej niż seria pod radiem ;)
Głośnik KENWOOD KFC-W3013
Wzmacniacz KENWOOD KAC-5205
będzie to grało jakoś..? i jaki wzmacniacz polecacie pod ten głośnik (najlepiej z pokrętłem w kabinie)
głośnik Ci się będzie nudził, bo ma 400W w rms, piec jedynie Bridged power output (4Ω) 150W x 1. Są to suche dane, co do odsłuchu to Ci nie powiem, popytaj na forum ca.
Szukam jakiegoś wzmacniacza do napędzenia przedniego zestawu Hertz ESK + w tylnej półce w coupe jajka 6x9 jbl gto 937. Budżet mam na to ok 500 zł. Na chwilę obecną myślę nad używanym u-DIMENSION Jr 4.300 lub nowym Rockford Fosgate R300-4, ale chętnie posłucham innych propozycji. Wygłuszenie drzwi itd już mam i jeszcze będę to przerabiał. Muzyka głównie rock/metal.
Z mojej strony głos na u-Dimension;
Prywatnie w Civic'u używałem modelu Glow, Jr w zasadzie będzie jeszcze lepszy;
A jeśli by się w tej kasie uprzeć na nowe? Taki GROUND ZERO GZIA 4115HPX albo ALPINE BBX-F1200 mają rację bytu?
Michalll_1991
03-05-14, 18:17
dobry, mam pytanie. Kupiłem radio kenwood'a KME-357sd. Chciałbym kupić jakieś lepsze głośniki (które bedą miały potencjał w niedalekiej przyszłości pod wzmacniacz), zamierzam także zrobić podstawowe wygłuszenie (ale to nie w tej chwili).
Nie mam określonej konkretnej kwoty, nie jestem audiofilem, chce zeby to przyzwoicie grało. Patrzyłem kiedys u-dimension el-comp 6 i powerbassy s-6c.
Takze wzmaczniacz bedzie, wygluszenie takze, i pytanie co kupić
PS: aha nie zamierzam kupowac zadnych subwooferó do bagaznika, wole lepsze głośniki na przodzie.
edit: doczytałem ze PB s-6c mają wadę w postaci odklejającej sie membrany, takze one odpadają
pzdr
edit: doczytałem ze PB s-6c mają wadę w postaci odklejającej sie membrany, takze one odpadają
I jeszcze urywające się kabelki od tweeterów, wykonanie tego elementu woła o pomstę ......
Witam!
Co możecie powiedzieć o takich głośnikach?
Nie mam dużo pieniędzy a chciałbym trochę wzmocnić audio w aucie.
http://allegro.pl/glosniki-hertz-dcx-165-3-max-power-120w-16-5cm-i4189212716.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=RTV+i+AGD-10_Sprz%C4%99t+car+audio-709_G%C5%82o%C5%9Bniki-1322_160+i+165+mm-5168
Witam!
Co możecie powiedzieć o takich głośnikach?
Nie mam dużo pieniędzy a chciałbym trochę wzmocnić audio w aucie.
http://allegro.pl/glosniki-hertz-dcx-165-3-max-power-120w-16-5cm-i4189212716.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=RTV+i+AGD-10_Sprz%C4%99t+car+audio-709_G%C5%82o%C5%9Bniki-1322_160+i+165+mm-5168
Nie miałem jeszcze okazji słuchać muzyki na tych głośnikach ale uważam że nie warto się w nie pakować, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie zakup tego zestawu http://allegro.pl/zestaw-gms-1765n-soprany-zwrotnice-promocja-i4190472124.html lub troszkę droższego modelu 1865.
mówisz ze te firmy Hertz nie są za dobre?
Nie znam się za bardzo, widzę tylko że mają więcej RMS i mocy max. Nie wiem co jest ważne.
Ogólnie głośniki firmy Hertz są przyzwoite ale te, które sobie upatrzyłeś należą do budżetowych modeli i lepiej kupić jakiś tani sprawdzony zestaw odseparowany ( 2x głośniki 16,5cm 2x tweeter + 2x zwrotnica), te które ci poleciłem nie są złymi głośnikami i spokojnie sobie dają radę nawet bez jakiego kol wiek wzmacniacza pod samym radiem, nie wiem jak grają bez wygłuszenia drzwi ale z wygłuszeniem grają nadzwyczaj dobrze jak za cenę jaką trzeba wydać żeby je kupić.
A jakie jeszcze mógłbyś mi polecić do 200zł?
Nie miałem jeszcze okazji słuchać muzyki na tych głośnikach ale uważam że nie warto się w nie pakować
No *****ista opinia po prostu, jak można oceniać głośniki nie przesłuchując ich.....
Ja mam i oto opinia: gwizdki ostrzą, tzn. słychać 'za bardzo' wysokie tony, ja mogłem wyregulować to radiem i jest ok. Zestaw mi gra pod wzmakiem Protovision ~2x70W i średnie są na prawdę dobre, porównanie do seryjnych grajków (z gwizdkami z ek4) - jest sporo lepiej.
Czyli według Ciebie te Hertzy to dobre głośniki jak za te pieniądze?
Sory za takie głupie pytania ale już nie wiem które wybrać.
w tej kasie to co byś nie kupił to będzie dobre, cudów nie ma, wszystko i tak produkują w chinach.
No okej. Ale co byście polecali. Które będą odpowiednie. Mam radio Pioneera. Jeszcze nic nie wygłuszałem ale pewnie to zrobię. chce tanie ale dobre.
tanie ale dobre
kurde, zrozum, że nie ma czegoś takiego. Może być tanie i znośne, pewnie do dobrego trochę temu będzie brakowało. Chyba, że jakość Cię nie interesuje, to kup cokolwiek.
Interesuje mnie jakość ale cena także. jakby to nie miało znaczenia to bym się was nie pytał o zdanie. Chciałem żebyście podali mi najlepsze waszym zdaniem głośniki do 200zł
każdy Ci poda to co u niego gra, prawda? Bo każdy jest zadowolony z tego co ma. A dźwięk to dźwięk, jeden lubi tak, drugi inaczej. Jedź do media, tam przynajmniej możesz przesłuchać jak grają. Nie ma czegoś takiego jak najlepsze z najtańszych.
każdy Ci poda to co u niego gra, prawda? Bo każdy jest zadowolony z tego co ma. A dźwięk to dźwięk, jeden lubi tak, drugi inaczej. Jedź do media, tam przynajmniej możesz przesłuchać jak grają. Nie ma czegoś takiego jak najlepsze z najtańszych.
szczerze to tez z dupy rada. bo napewno zgodze sie z tym ze kazdy lubi co innego, ale nie kazdy jest zadowolony z ton hertzow itp gowna, a nawet jak, to pewnie nigdy nie slyszal jak grają inne glosniki. na dodatek sluchanie budzetowego sprzetu, w drewnianych skrzynkach, w markecie z milionem ludzi i innych dziwekow ma się tak do sluchania jak robienie ciasta w mikrofalowce u kolegi.
ja od siebie polece głośniki Vibe, od najslabszych serii po najmocniejsze, a przerobilem u siebie juz 3 rozne wersje i wszystkie są swietnej jakosci, kazda troche mocniejsza, i kazda z inna charakterystyką grania.
chudypiter
06-05-14, 10:05
Znacie jakieś modele głośników, które wchodzą bez problemu w seryjne kosze dzwi do civic ej/ek sedan. Bez potrzeby wycinania całego kosza, i montowania dystansow.
Wysłane z mojego Q10 przy użyciu Tapatalka
zakit masz poniekąd rację, ale idąc tym tropem, to jak mi dasz posłuchać głośników za 5 stówek i będziemy mega najarani dźwiękiem, to przyjdzie ktoś i powie nam "no tak, takim śmietnikiem się jarają bo nie słyszeli porządnego zestawu za - strzelam - 1kPLN" i tak można w nieskończoność, bo zawsze będzie coś lepszego ;)
Nie twierdzę, że Hertz to wyższa półka, ba, mam nawet najniższy model i jakość dźwięku jest dla mnie zadowalająca. Oczywiście, wiem, że kupiłbym esk albo hsk to dźwięk byłby lepszy, ale ja uważam, że mi to wystarczy.
Co do Vibe, raz, że w pl to ciężko dostać, chyba że u monterów CA, gdzie narzucą niezłą marżę, dwa, że model najniższy, bodaj slick, to imho jakość taka jak hertz, PB czy innego tego typu ;) to jest grupa lanzara, więc mają kilka modeli tak jak wspomniany hertz czy PB ;)
Wracając do meritum, kazdy poleci to, czego słuchał, zawsze będzie coś lepszego, coś trzeba ostatecznie wybrać i nie ma idealnego wyboru ;)
zakit masz poniekąd rację, ale idąc tym tropem, to jak mi dasz posłuchać głośników za 5 stówek i będziemy mega najarani dźwiękiem, to przyjdzie ktoś i powie nam "no tak, takim śmietnikiem się jarają bo nie słyszeli porządnego zestawu za - strzelam - 1kPLN" i tak można w nieskończoność, bo zawsze będzie coś lepszego ;)
Nie twierdzę, że Hertz to wyższa półka, ba, mam nawet najniższy model i jakość dźwięku jest dla mnie zadowalająca. Oczywiście, wiem, że kupiłbym esk albo hsk to dźwięk byłby lepszy, ale ja uważam, że mi to wystarczy.
Co do Vibe, raz, że w pl to ciężko dostać, chyba że u monterów CA, gdzie narzucą niezłą marżę, dwa, że model najniższy, bodaj slick, to imho jakość taka jak hertz, PB czy innego tego typu ;) to jest grupa lanzara, więc mają kilka modeli tak jak wspomniany hertz czy PB ;)
Wracając do meritum, kazdy poleci to, czego słuchał, zawsze będzie coś lepszego, coś trzeba ostatecznie wybrać i nie ma idealnego wyboru ;)
z tymi coraz lepszymi zestawami to owszem się zgodzę, tylko ze każdy musi po prostu określić sztywno swój budżet, bo oczywistym jest ze apetyt rośnie w miarę jedzenia.
co do vibe, to chyba odwrotnie, kiedyś vibe było razem z lanzarem, w tej chwili jest to osobna firma, która robi sprzęty budżetowe, od wyżej wspomnianych slickow. czyli wg vibe tak zwany entry level, przez black airy, które już naprawdę potrafią drapnąć w ucho, potem kolejne space, które już są zestawami 3-drożnymi, wiec jednak nie byle co, kończąc na zestawach typowo SPLowych czyli black death, oraz black death pro. itp wynalazki.
w Polsce ciężko znaleźć vibe, jako nowe, bo wiem ze na pewno handluje nimi jakaś firma z Koszalina, i u nas ze szczecina. marża nie jest mała. ale znowu nie ma tragedii. zawsze można ściągnąć bezpośrednio od dystrybutora :P
jak na moje warto - ja w tej chwili jadę na sprzęcie w całości Vibe, i do tego radio pioneera, i czaje się na zmieniarkę i cyfrowy procesor ćwieku również pioneera.
Da się złożyć coś sensownego za 500 zł ? Chodzi mi o skrzynie i wzmacniacz . A jak już to w jakich producentów celować?
za pińcet to cokolwiek ;) oczywiście jak już musisz mieć tą skrzynię, bo ja się będę dalej upierał, że zrobisz porządnie przód, to skrzynia 'za pińcet' się może schować ;)
wejdź se na allegro, wpisz w kryteriach od 450 do 500 i kup co Ci się podoba ;)
za pińcet to cokolwiek ;) oczywiście jak już musisz mieć tą skrzynię, bo ja się będę dalej upierał, że zrobisz porządnie przód, to skrzynia 'za pińcet' się może schować ;)
wejdź se na allegro, wpisz w kryteriach od 450 do 500 i kup co Ci się podoba ;)
Jak z przednich głośników będziesz miał taki bas jak w skrzyni ?
Proste ;)
http://eltexco.pl/media/products/63db907356aae20c71bdcfa076ec1cd0/images/thumbnail/big_stp_siulver.jpg?lm=1396017821
+
np. http://www.bassjunkies.com/images/BLACK%20AIR%205.jpg
=
*****ista jakość dźwięku i dobry pompujący głęboki bas ;)
no oczywiście do tego zestawu jakiś malutki wzmacniacz i dobra jednostka sterująca ;)
I bagażnik pusty panie
tych głośników vibe jest bardzo mało , mówisz mniej więcej o takim czymś http://allegro.pl/glosniki-vibe-slick-6c-90w-rms-270w-peak-plytkie-i4211987341.html ?
tych głośników vibe jest bardzo mało , mówisz mniej więcej o takim czymś http://allegro.pl/glosniki-vibe-slic...211987341.html ?
Vibe Black Air6 dokładnie ;) te z czystym sumieniem mogę polecić :)
Bas na pewno będzie lepszy z porządnego zestawu na przodzie niż z marnej skrzyni...
Proste ;)
http://eltexco.pl/media/products/63db907356aae20c71bdcfa076ec1cd0/images/thumbnail/big_stp_siulver.jpg?lm=1396017821
+
np. http://www.bassjunkies.com/images/BLACK%20AIR%205.jpg
=
*****ista jakość dźwięku i dobry pompujący głęboki bas ;)
no oczywiście do tego zestawu jakiś malutki wzmacniacz i dobra jednostka sterująca ;)
I bagażnik pusty panie
ja u siebie mam blackairy 6 limited black.
ale odcięte przy 63Hz i do tego skrzynke, żeby ich nie zamęczyć, i potrafią naprawde dobrze, czysto i głośno zagrać.
Witam , ktore radyjko bardziej polecacie ?cdx600 czy cdx8800 . Pozdrawiam