Zobacz pełną wersję : Klocki i tarcze VIII gen.
No i znow nie moge sie zgodzic :D
Ebc gladkie to tarcze jakosci Zimmermana z wyzsza niczym nieuzasadniona cena ;)
Tarcze bosch, brembo, trw,textar to slabsza jakosc - losowa dosc. Ate na tyl jak najbardziej, na przod roznie.
Ja wkladam zawsze zimmermany klientom do accordow 6,7, 8 nigdy nie bylo problemu. W swoim civie mam tez zimmermana na 300mm z klockiem ds2500.
Wszystko kwestia montazu i stanu zaciskow. Pomiar bicia piast i tarcz przy montazu to mus. Nie robicie pomiaru- to prosze potem nie pisac ze ta czy inna tarcza sie pogiela ;)
ATR ma wysoka cene tarcz ze wzgledu na nietypowosc, bo ma 28mm grubosci i inny otwor centrujacy- no i moga sobie ustalic wyzsza cene ;)
ano i tu sie mylisz :)
blaszki do Accord 8 gena pod dwatłoczki kosztują uwaga - 27 zł za komplet - FRENKIT 901840- macie numer części :)
Te górne o kórych mówisz są z zacisków z ATRa/Legenda/Acco coupe6 gen i tu faktycznie cena zabija :)
Czemu sie myle. Przeciez pisalem o tych gornych :D tylko po 5 latach juz nie pamietam czy sa analogiczne w zacisku z 8gena ;)
spoko :) W8 genie acco nie ma górnych, więc tanio :)
ale czumu w zamienniku nie zrobili to nie wiem, pewnie za mało popularny model
spoko :) W8 genie acco nie ma górnych, więc tanio :)
ale czumu w zamienniku nie zrobili to nie wiem, pewnie za mało popularny model
Robia w zamienniku. Tylko nie w europie. na amazonie i w innych sklepach w US byly dosc tanie, ale przesylka kosmicznie droga.
No i znow nie moge sie zgodzic :D
Ebc gladkie to tarcze jakosci Zimmermana z wyzsza niczym nieuzasadniona cena ;)
Tarcze bosch, brembo, trw,textar to slabsza jakosc - losowa dosc. Ate na tyl jak najbardziej, na przod roznie.
Ja wkladam zawsze zimmermany klientom do accordow 6,7, 8 nigdy nie bylo problemu. W swoim civie mam tez zimmermana na 300mm z klockiem ds2500.
Wszystko kwestia montazu i stanu zaciskow. Pomiar bicia piast i tarcz przy montazu to mus. Nie robicie pomiaru- to prosze potem nie pisac ze ta czy inna tarcza sie pogiela ;)
ATR ma wysoka cene tarcz ze wzgledu na nietypowosc, bo ma 28mm grubosci i inny otwor centrujacy- no i moga sobie ustalic wyzsza cene ;)
Zimmermana tarcze są z dodatkiem miedzi ? W sumie w jakości stopu też nie ma różnicy felgi chińczyki, a oem produkcja czy innych markowych firm nie montowanych z puszek właśnie bardzo uzasadniona cena jakby wszystko było tak dobre jak coś co kosztuje 2x tyle to po co przepłacać. W sumie można i tarcze kupić za 100 zł też można polatać tylko o jakości dowiadujesz się dopiero po fakcie "coś zawiodło" Jak w rzeczywistości hamulec Ci się przyda w ekstremalnych warunkach wtedy kiedy będzie właśnie potrzeba, bo turlać się można po mieście naprawdę na wszystkim...
I tu jesteś tym razem Ty w błędzie ;p
ATR na 28 cm grubości ? 300/28 otwór centrujący ?
A słyszałeś o ver AER ?
Jeżeli chodzi o zestaw naprawczy zacisku tylnego wszystkie wersję UFO miały takie same? Rozumiem że to jest pełen komplet i nic lepszego nie znajdę: FRENKIT 234908 ?
marcin001984
06-04-19, 21:36
Jeżeli chodzi o zestaw naprawczy zacisku tylnego wszystkie wersję UFO miały takie same? Rozumiem że to jest pełen komplet i nic lepszego nie znajdę: FRENKIT 234908 ?
Mam zestaw naprawczy hamulców przednich i tylnych do FN1. Kupiłem ale w sumie niepotrzebnie. Firmy Autofren.
Mam zestaw naprawczy hamulców przednich i tylnych do FN1. Kupiłem ale w sumie niepotrzebnie. Firmy Autofren.
Właśnie nie wiem czy kupować czy wystarczy je wyczyścić.
Zdejmij zacisk, zobacz co go boli. Dopiero jak wyjdzie coś nie tak to kupuj zestaw. Czasem wystarczy odchamic blaszki.
witam czy ktoś testował te tarcze ? https://www.brakes.pl/product_info.php/tarcze-hamulcowe-ebc-turbo-groove-p-4985?cPath=43608_43609_45773_45830_45867_45868&osCsid=71bd871cbbd8e770ff5f07a6c1196dad
witam czy ktoś testował te tarcze ? https://www.brakes.pl/product_info.php/tarcze-hamulcowe-ebc-turbo-groove-p-4985?cPath=43608_43609_45773_45830_45867_45868&osCsid=71bd871cbbd8e770ff5f07a6c1196dad
Wpisz w wyszukiwarkę "EBC TURBO GROOVE" Parę osób na nich lata to się podpytasz.
Ja latam na nich od kilku lat. Bardzo dobry zestaw z klockami green stuff lub yellow stuff od EBC. Hamują bardzo dobrze. Za ten hajs mega zestaw.
Witam Panowie podpowie mi ktoś czy w tylnych zaciskach fk2 jest tłoczek wciskany czy wkrecany? Nie znalazłem nigdzie informacji. Drugie pytanie ile mm z tyłu i przodu powinna mieć tarcza by kwalifikowała się do wymiany wyraźnych rantów jeszcze nie ma na nich ale z racji że mają już 8 lat to ciekawi mnie to.
Jak zacisk jest taki sam jak w 5 dzwiowym to są wkręcane w dodatku w drugą stronę niż w niemieckich samochodach - musisz mieć zestaw do wciskania z prawo i lewo skrętną śrubą.
A wymiary minimalnych tarcz są przy większości nowych w każdym sklepie (w katalogu) sprzedającym tarcze.
Tył wkręcany. U mnie w dobrą stronę się wkręcał.
Przód minimum 21, tył nie pamiętam.
hej,
czy ktoś korzystał ze sklepu czesci auto 24 . pl ?
z jednej strony mają super ceny (tarcze TRW do ATS-a 320 mm za 150 pln/szt) z drugiej mieszane opinie w necie. jestem ostrożny ale z drugiej strony koszt tych tarcz to 50% ceny w intercarsie...
będę wdzięczny za opinie
hej,
czy ktoś korzystał ze sklepu czesci auto 24 . pl ?
z jednej strony mają super ceny (tarcze TRW do ATS-a 320 mm za 150 pln/szt) z drugiej mieszane opinie w necie. jestem ostrożny ale z drugiej strony koszt tych tarcz to 50% ceny w intercarsie...
będę wdzięczny za opinie
na allegro mozesz pozyskac za 159 z wysylka za darmo jak masz smarta. Po co kombinowac z jakimis lewymi sklepami?
na allegro mozesz pozyskac za 159 z wysylka za darmo jak masz smarta. Po co kombinowac z jakimis lewymi sklepami?Tak też uczyniłem [emoji869]komplet trw w drodze
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
co myślicie o takim połaczeniu
TARCZE HAMULCOWE ZIMMERMANN SPORT COAT + Klocki Hamulcowe EBC Green Stuff przód
czy lepiej gładkie tarcze zimmermann ? Chodzi mi o jazde codzieną wiadomo tak jak każdy lubie sobie przycisnąć
Zwykłe wentylowane dadzą radę. Nie ma co przepłacać.
A jakaś alternatywa co do tych klocków bo te trochę bardzo pylą .
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ja jestem zadowolony z Jurid white. Nie wiem czy sa pod zacisk 282
jakie zaciski podejdą lub z jakich pojazdów na tył do civic VIII 1.8 Type S, seryjnie tył jest strasznie słaby, nie ma go prawie w ogóle.
markus1975
02-01-22, 18:02
Cześć,
Szukam zestawu tarcz i klocków na przód do mojej Hondy Civic VIII 1.8 (R18A2), do spokojnej jazdy większość autostrada + trochę miasto.
Poczytałem wątek i znalazłem na allegro takie trzy zestawy:
1. ZIMMERMANN TARCZE STD KLOCKI STD - 431 zł https://allegro.pl/oferta/zimmermann-tarcze-std-klocki-std-przod-honda-11126513230
2. TEXTAR TARCZE+KLOCKI - 428 zł https://allegro.pl/oferta/textar-tarcze-klocki-p-honda-civic-viii-ufo-282mm-11296856229
3. TARCZE + KLOCKI BREMBO - 421 zł https://allegro.pl/oferta/tarcze-klocki-brembo-przod-honda-civic-viii-7923747095
Może coś się zmieniło ostatnio w kwestii jakości, dlatego proszę o poradę, który zestaw wybrać, a może macie coś lepszego aktualnie do polecenia, w zbliżonym zakresie cenowym?
Z góry dzięki,
Marek
3. TARCZE + KLOCKI BREMBO - 421 zł https://allegro.pl/oferta/tarcze-klocki-brembo-przod-honda-civic-viii-7923747095
Marek
Zdecydowanie mogę polecić Brembo z serii Xtra. Pierwszy zestaw, do którego w trakcie 11-letniej eksploatacji auta nie miałem najmniejszych uwag.
Na drugim miejscu Textar, głównie z uwagi na stosunek ceny do jakości.