PDA

Zobacz pełną wersję : Prędkościomierz!

sir speedy
04-02-11, 13:39
Witam

Mam mały problem z prędkościomierzem a mianowicie czasami kiedy rozpędzam się od 0 do wybranej jakiejś prędkości (chodzi o normalne ruszanie) wskazówka prędkościomierza wcale się nie rusza i pozostaje w pozycji 0. Po jakimś czasie wskoczy na odpowiednią skalę wskazując aktualną prędkość. Dodatkowo bywało też tak że jak szybciej chciałem ruszyć i powiedzmy rozpędziłem autko do 80km/h wskazówka szalenie szybko rosła wyżej dochodząc nawet do 160km/h po przekroczeniu tej skali obracała się dalej aż do 0 z drugiej strony i w tamtej pozycji pozostawała i musiałem rozbierać zegary coby cofnąć wskazówkę... :(
Czy jest możliwość naprawienia tego w jakiś sposób?
Powód szaleństw tej wskazówki wskazuje na cofany przebieg licznika ale jak przywrócić jej poprawne działanie...?

PlushaQ
04-02-11, 16:46
Najwygodniej byłoby kupić moduł prędkościomierza, bo naprawiać taką drobnicę, to raczej ciężko.

Furious
04-02-11, 18:53
w sumie nie na pewności czy to awaria zegarow czy czujnika w skrzyni. Musisz wyeliminować jedną z 2 opcji.

Barthez007
04-02-11, 18:59
Przekładaj zegary z innej hondy i będziesz widział :D

lopi83
04-02-11, 20:09
u mnie kostka przy impulsatorze zrobila sie zielona w srodku i raz byl styk a raz nie

Chipsy2
06-02-11, 10:47
Wpadaj do mnie to ci zegary pożyczę i sprawdzisz :D Ale tak jak pisze Furious musisz jedno wyeliminować :)

sir speedy
06-02-11, 23:41
w sumie nie na pewności czy to awaria zegarow czy czujnika w skrzyni. Musisz wyeliminować jedną z 2 opcji.

A w jaki sposób usunąć usterkę jeśli okaże się że to awaria zegarów??
Czy istnieje w ogóle jakaś szansa na naprawienie tego?

Furious
07-02-11, 08:19
Ja bym poprostu kupił całe zegary i podmienił (100-150zl?).