PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Benzyną !!

Toki
31-01-11, 12:24
Witam, z góry dziękuję za pomoc ! Więc szukając odpowiedzi na forum google dowiedziałem się co może być przyczyną mojej usterki ale zacznę od początku Samochód D13B2 benzyna/gaz . Auto jeździ dobrze na gazie nie dławi się wszystko jest okej natomiast na benzynie nie jest już tak dobrze samochód dławi się do 2,5/3 tysięcy obrotów gdy dodaje gazu, Gdy stoi trzyma normalne obroty Gdy dodaję lekko gazu gaśnie trzeba dodać dużo gazu wtedy dopiero rusza ale i tak dławi się do tych 2/3 tysięcy. Na forum wyczytałem że to może być gaźnik i tu potrzebuje pomocy co dokładnie mam z nim zrobić czyścić jakimś preparatem do tego stworzonym? czy rozkręcić go jak tak w jaki sposób bo nie miałem nigdy styczności z gaźnikiem pozdrawiam ;)

Ps: może ktoś ma inne pomysły czemu tak się dzieje ;)

skolopendra
31-01-11, 12:43
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?66-Instalacje-LPG

Toki
31-01-11, 12:50
na gazie wszystko sprawuje się okej ! i problem nie ma dotyczenia z LPG !!

Power_Pio
31-01-11, 13:19
Sprawdź dysze to raz czy nie są zapchane, dwa zobacz czy dobrze chodzę takie klapki od wolnych obrotów.

Kolega dobrze dał ci linka, poniewaz tam masz wieksza szanse na odpowiedź, a zazwyczaj problemy z gaznikami biorą się przez cholerne LPG ;)

Toki
31-01-11, 19:09
wiem wiem ale jak to zrobić chodzi mi o wyjaśnienie krok po kroku najlepiej z fotkami ...