PDA

Zobacz pełną wersję : Alarm + centralny zamek

sloma
30-01-11, 01:10
Witam, planuje niebawem kupić alarm z centralnym na pilota. W mojej Hani posiadam już alarm ale niestety niesprawny i przydało by się go wymienić. Centralny zamek też mam ale otwierany tylko na kluczyk. Przymierzam się do kupna tego alarmu z c. zamkiem : http://moto.allegro.pl/alarm-centralny-zamek-4drzwi-syrenka-cz-uderzenia-i1425131878.html
Chciałem się Was poradzić czy w/w centralke centralnego zamka będę mógł podpiąć bezpośrednio do siłownika w drzwiach kierowcy aby sterować wszystkimi drzwiami i czy da rade jeden z siłowników wykorzystać do otwierania klapy tylnej z pilota?
Co myślicie o tym alarmie?
Posiadam Civica D14A8 MB2 Liftback

szastal
31-01-11, 10:43
Sam będę przerabiać ten temat bo u mnie pilot już w ogóle nie chce łapać, z tego co rozmawiałem z kolegą Xus to mówił że kupił taki jakiś na ebayu i podmienił centralki tylko z oryginalną i wszystko działa bardzo ładnie, a co do twojego pytania :
-MOŻLIWOŚĆ OTWARCIA BAGAŻNIKA/KLAPKI WLEWU Z PILOTA(DODATKOWY KANAŁ STERUJĄCY) więc jest taka opcja ale potrzebujesz dodatkowego siłownika, opis jak to zrobić jest w dziale technicznym, jedynie co musisz wiedzieć to gdzie masz centralkę oraz przydała by się serwisów-ka aby wiedzieć jak ten nowy wpiąć w istniejącą instalację, o ile się nie mylę to nawet nie powinieneś wkładać nawet siłowników w drzwi tylko ten dodatkowy w klapę.

sloma
31-01-11, 22:52
Dzieki szastal, tez mi si tak wydawalo ze nie beda mi potrzebne te silowniki tylko jak co to do bagaznika jeden. Teraz tylko pytanie czy master czy slave? :P
Wiesz moze w jakim miejscu byly montowane te centralki??

szastal
31-01-11, 22:59
Zależnie od modelu, ale w 3d w drzwiach kierowcy w 5D za radiem, a czasem z tyłu gdzieś, A ten master czy slave to gdzie ty go chcesz dać ? Tu masz mniej więcej co jak z tym bagażnikiem http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?84051-Baga%BFnik-na-pilota-w-V-gen-HB-%28fotostory%29

J.J.
31-01-11, 23:55
Ja u siebie montowałem właśnie zestaw stiga i raz, że podłączenie było łatwiutkie, a dwa po podpięciu wszystko pięknie działa. Z tym, że ja robiłem tą metodą http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?26253-Przerobienie-centralnego-z-klucza-na-sterowanie-z-pilota-w-V-gen Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale u mnie w V genie trzeba było wstawić siłownik w drzwi kierowcy, bardzo prawdopodobne, że w VI genie japońce wykorzystali takie samo rozwiązanie. Jedyne do czego w tym zestawie się mogę przyczepić, to szyna do montażu siłownika była trochę krótkawa i trzeba było kombinować.
Co do bagażnika na pilota, to na wiosnę wywalam linkę i wstawiam normalny siłownik na cięgno. Kupiłem niby specjalny do bagażników, a okazał się gówno warty.

Aha, do bagażnika oczywiście siłownik slave, master jest do sterowania pozostałymi.

Chipsy2
01-02-11, 17:27
Obawiam się że taki zwykły siłownik który idzie do drzwi przynajmniej w przypadku jajka się nie sprawdzi się do bagażnika. A jeśli siłownik szarpiący nie zdaje relacji to nie wiem co poradzić. Może poszukać siłownika szarpiącego z dłuższym albo krótszym skokiem. Albo coś zakombinować. A co się dzieje z tym twoim siłownikiem.

J.J.
01-02-11, 21:23
Całkiem długo wszystko było ok, aż w końcu linka zaczęła się rozregulowywać. Mimo, że była bardzo mocno dokręcona, to po jakimś czasie zaczęła się wysuwać, o jakiś milimetr pewnie czy mniej, ale wystarczająco, żeby przestało się otwierać. Jeden chłopak na civic5g rozwinął mój patent i wstawił właśnie taki zwykły siłownik jak do drzwi i jest ok, więc i ja tak zrobię, nie ma sensu z tą linką walczyć.

sloma
01-02-11, 23:02
Dowiedziałem się, że wystarczy jak kupie sam alarm i podepne go pod oryginalną centralke.

szastal
03-02-11, 09:37
Dowiedziałem się, że wystarczy jak kupie sam alarm i podepne go pod oryginalną centralke.

Ok, to czekamy jeszcze na relacje z montażu, tylko jak rozmawiałem z Xus który w aero to przerabiał to podłączenie 2 centralek powodowało wywalanie bezpiecznika, w końcu wywalił cała starą i zastąpił nową.

dgra86
03-02-11, 18:01
Witam, planuje niebawem kupić alarm z centralnym na pilota. W mojej Hani posiadam już alarm ale niestety niesprawny i przydało by się go wymienić. Centralny zamek też mam ale otwierany tylko na kluczyk. Przymierzam się do kupna tego alarmu z c. zamkiem : http://moto.allegro.pl/alarm-centralny-zamek-4drzwi-syrenka-cz-uderzenia-i1425131878.html
Chciałem się Was poradzić czy w/w centralke centralnego zamka będę mógł podpiąć bezpośrednio do siłownika w drzwiach kierowcy aby sterować wszystkimi drzwiami i czy da rade jeden z siłowników wykorzystać do otwierania klapy tylnej z pilota?
Co myślicie o tym alarmie?
Posiadam Civica D14A8 MB2 Liftback
witam jest to moj pierwszy post tak ze przepraszam za jakieś pomyłki . a wiec jakies 4 miesiące temu przerabiałem ten sam temat i też zamowiłem sobie centralny na pilota z alarmem własnie od wspomnianego w tym poscie allegrowicza montaż szybki i prosty no i wystarczył jeden siłownik zamontowany w drzwiach kierowcy sterowany z centralki . a reszte drzwi sie otwierały przez oryginalny centralny ( czujnik w zamku kierowcy) siłownik wystarczył slave i musiał być podłączony pod ciegno od bolca zamkniecia drzwi od kierowcy

Kosciech
06-02-11, 07:46
podłączenie 2 centralek powodowało wywalanie bezpiecznika,

Jak jest dobrze podłączone to nie ma takiej opcji

szastal
06-02-11, 14:03
Jak jest dobrze podłączone to nie ma takiej opcji

Też mi się tak wydaje, choć osobiście to ja dopiero w swoim będę się za to zabierać, a przekazałem info od osoby jaka to robiła.

sloma
10-02-11, 05:11
Wczoraj udało mi się podłączyć alarm. Niestety szybko się robi ciemno i nie zdążyłem wszystkiego zrobić. Dziś dokończe. Nie umiem znaleźć kilku przewodów a mianowicie - przewód czujnika klapy tylnej i przewód zapłonu. Wiecie jakie mają kolory i gdzie je można dokładnie znaleźć?
Od zapłonu wiem tylko że czerwony ale nie wiem w jakim dokładnie miejscu on sie znajduje bo jest dużo czerwonych i nie chce metodą prób i błędów rozcinać każdego :P.
Zamontowałem siłownik i podłączyłem go bezpośrednio do centralki alarmu i wszystko ładnie działa, bezpieczników nie wywala. :D