Zobacz pełną wersję : Alarm + centralny zamek
Witam, planuje niebawem kupić alarm z centralnym na pilota. W mojej Hani posiadam już alarm ale niestety niesprawny i przydało by się go wymienić. Centralny zamek też mam ale otwierany tylko na kluczyk. Przymierzam się do kupna tego alarmu z c. zamkiem : http://moto.allegro.pl/alarm-centralny-zamek-4drzwi-syrenka-cz-uderzenia-i1425131878.html
Chciałem się Was poradzić czy w/w centralke centralnego zamka będę mógł podpiąć bezpośrednio do siłownika w drzwiach kierowcy aby sterować wszystkimi drzwiami i czy da rade jeden z siłowników wykorzystać do otwierania klapy tylnej z pilota?
Co myślicie o tym alarmie?
Posiadam Civica D14A8 MB2 Liftback
Sam będę przerabiać ten temat bo u mnie pilot już w ogóle nie chce łapać, z tego co rozmawiałem z kolegą Xus to mówił że kupił taki jakiś na ebayu i podmienił centralki tylko z oryginalną i wszystko działa bardzo ładnie, a co do twojego pytania :
-MOŻLIWOŚĆ OTWARCIA BAGAŻNIKA/KLAPKI WLEWU Z PILOTA(DODATKOWY KANAŁ STERUJĄCY) więc jest taka opcja ale potrzebujesz dodatkowego siłownika, opis jak to zrobić jest w dziale technicznym, jedynie co musisz wiedzieć to gdzie masz centralkę oraz przydała by się serwisów-ka aby wiedzieć jak ten nowy wpiąć w istniejącą instalację, o ile się nie mylę to nawet nie powinieneś wkładać nawet siłowników w drzwi tylko ten dodatkowy w klapę.
Dzieki szastal, tez mi si tak wydawalo ze nie beda mi potrzebne te silowniki tylko jak co to do bagaznika jeden. Teraz tylko pytanie czy master czy slave? :P
Wiesz moze w jakim miejscu byly montowane te centralki??
Zależnie od modelu, ale w 3d w drzwiach kierowcy w 5D za radiem, a czasem z tyłu gdzieś, A ten master czy slave to gdzie ty go chcesz dać ? Tu masz mniej więcej co jak z tym bagażnikiem http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?84051-Baga%BFnik-na-pilota-w-V-gen-HB-%28fotostory%29
Ja u siebie montowałem właśnie zestaw stiga i raz, że podłączenie było łatwiutkie, a dwa po podpięciu wszystko pięknie działa. Z tym, że ja robiłem tą metodą http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?26253-Przerobienie-centralnego-z-klucza-na-sterowanie-z-pilota-w-V-gen Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale u mnie w V genie trzeba było wstawić siłownik w drzwi kierowcy, bardzo prawdopodobne, że w VI genie japońce wykorzystali takie samo rozwiązanie. Jedyne do czego w tym zestawie się mogę przyczepić, to szyna do montażu siłownika była trochę krótkawa i trzeba było kombinować.
Co do bagażnika na pilota, to na wiosnę wywalam linkę i wstawiam normalny siłownik na cięgno. Kupiłem niby specjalny do bagażników, a okazał się gówno warty.
Aha, do bagażnika oczywiście siłownik slave, master jest do sterowania pozostałymi.
Obawiam się że taki zwykły siłownik który idzie do drzwi przynajmniej w przypadku jajka się nie sprawdzi się do bagażnika. A jeśli siłownik szarpiący nie zdaje relacji to nie wiem co poradzić. Może poszukać siłownika szarpiącego z dłuższym albo krótszym skokiem. Albo coś zakombinować. A co się dzieje z tym twoim siłownikiem.
Całkiem długo wszystko było ok, aż w końcu linka zaczęła się rozregulowywać. Mimo, że była bardzo mocno dokręcona, to po jakimś czasie zaczęła się wysuwać, o jakiś milimetr pewnie czy mniej, ale wystarczająco, żeby przestało się otwierać. Jeden chłopak na civic5g rozwinął mój patent i wstawił właśnie taki zwykły siłownik jak do drzwi i jest ok, więc i ja tak zrobię, nie ma sensu z tą linką walczyć.
Dowiedziałem się, że wystarczy jak kupie sam alarm i podepne go pod oryginalną centralke.
Dowiedziałem się, że wystarczy jak kupie sam alarm i podepne go pod oryginalną centralke.
Ok, to czekamy jeszcze na relacje z montażu, tylko jak rozmawiałem z Xus który w aero to przerabiał to podłączenie 2 centralek powodowało wywalanie bezpiecznika, w końcu wywalił cała starą i zastąpił nową.
Witam, planuje niebawem kupić alarm z centralnym na pilota. W mojej Hani posiadam już alarm ale niestety niesprawny i przydało by się go wymienić. Centralny zamek też mam ale otwierany tylko na kluczyk. Przymierzam się do kupna tego alarmu z c. zamkiem : http://moto.allegro.pl/alarm-centralny-zamek-4drzwi-syrenka-cz-uderzenia-i1425131878.html
Chciałem się Was poradzić czy w/w centralke centralnego zamka będę mógł podpiąć bezpośrednio do siłownika w drzwiach kierowcy aby sterować wszystkimi drzwiami i czy da rade jeden z siłowników wykorzystać do otwierania klapy tylnej z pilota?
Co myślicie o tym alarmie?
Posiadam Civica D14A8 MB2 Liftback
witam jest to moj pierwszy post tak ze przepraszam za jakieś pomyłki . a wiec jakies 4 miesiące temu przerabiałem ten sam temat i też zamowiłem sobie centralny na pilota z alarmem własnie od wspomnianego w tym poscie allegrowicza montaż szybki i prosty no i wystarczył jeden siłownik zamontowany w drzwiach kierowcy sterowany z centralki . a reszte drzwi sie otwierały przez oryginalny centralny ( czujnik w zamku kierowcy) siłownik wystarczył slave i musiał być podłączony pod ciegno od bolca zamkniecia drzwi od kierowcy
podłączenie 2 centralek powodowało wywalanie bezpiecznika,
Jak jest dobrze podłączone to nie ma takiej opcji
Jak jest dobrze podłączone to nie ma takiej opcji
Też mi się tak wydaje, choć osobiście to ja dopiero w swoim będę się za to zabierać, a przekazałem info od osoby jaka to robiła.
Wczoraj udało mi się podłączyć alarm. Niestety szybko się robi ciemno i nie zdążyłem wszystkiego zrobić. Dziś dokończe. Nie umiem znaleźć kilku przewodów a mianowicie - przewód czujnika klapy tylnej i przewód zapłonu. Wiecie jakie mają kolory i gdzie je można dokładnie znaleźć?
Od zapłonu wiem tylko że czerwony ale nie wiem w jakim dokładnie miejscu on sie znajduje bo jest dużo czerwonych i nie chce metodą prób i błędów rozcinać każdego :P.
Zamontowałem siłownik i podłączyłem go bezpośrednio do centralki alarmu i wszystko ładnie działa, bezpieczników nie wywala. :D