PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy do VIg 5D z 1995.

piowilk
30-01-11, 00:12
Witam kolegów, zamierzam zmienić swoje stare lampy na nowe. Moje już są żółte i słabo widać drogę w nocy. Znalazłem takie na allegro:
http://moto.allegro.pl/reflektor-lampa-nowa-honda-civic-1995-1998-w-wa-i1410130320.html.
Cena przyzwoita. Co o nich sądzicie, czy warto w nie zainwestować.
Prosiłbym o poradę. Namiary na sklep.
Dzięki

Son - Goku
30-01-11, 15:54
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?43917-D16Y3-MB1-quot-OCEAN-BLUE-quot-%28Micha%B3J%29&p=770018#post770018

szastal
30-01-11, 16:52
Nie zawsze to pomaga, ja moje rozebrałem, dokładnie umyłem jednak nadal ten plastik w środku ma barwę lekko żółtą, czasem trzeba kupić nowe.

piowilk
30-01-11, 17:33
Dzięki za link, efekt kolosalny. Ale ostatnio byłem na badaniu technicznym i diagnosta (bardzo dokładny) gdy sprawdzał lampy to powiedział, że już nie skupiają ( że to odblask już się wypalił - stracił blask :) ) i powinienem kupić nowe. I dlatego się pytam czy polecicie te na allegro, czy są dobre jakościowo? Czy powinienem spróbować mycia? Chyba że macie jakiś lepszy lampy do tego modelu.

Son - Goku
30-01-11, 18:21
Nie zawsze to pomaga, ja moje rozebrałem, dokładnie umyłem jednak nadal ten plastik w środku ma barwę lekko żółtą, czasem trzeba kupić nowe.

No fakt.

Lampy umyłem dobrze, ale plastik prawego klosza własnie ma barwę żółtą, i jak się przyjrzeć bliżej, widać 2 inne klosze.

Co dal lamp z alledrogo.

Różne sa opinie.

Jedni zadowoleni, inni musieli wymieniać, bo nie skupiały światła jak trzeba . . .

Możesz zakupić i może Tobie się poszczęści.

Ale, nie lepiej jakieś używane orginały zakupić??

Popatrz se na alle używki.

szastal
30-01-11, 18:27
Gorzej tylko jak "uczciwy" sprzedawca sprzeda mu od anglika, a lampy rozbierz najpierw i je umyj, same klosze to pikuś ale ja miałem odbłyśniki też urąbane, święcą na pewno lepiej , ale mam porównanie do 3D i tam nie ma tego plastiku w środku i mimo że się lampy już łuszczą to święcą dużo lepiej dlatego pisałem że mało to daje, wszystkiemu winien ten plastik w środku. Teraz spróbuje je jeszcze delikatnie wypolerować.

woPo
30-01-11, 19:08
Jeszcze można oddać odbłyśniki do regeneracji.

piowilk
30-01-11, 19:20
Rozejrzę się na allegro za jakimiś używanymi. Ale dużo tam anglików. A ktoś z was montował te lampy, one są firmy DEPO. Najwyżej kupię te i a później umyje stare i wrócą z powrotem na miejsce. Dzięki za informacje

Jeszcze można oddać odbłyśniki do regeneracji.

A to nie wymaga rozklejenia lamp. Napisz gdzie i za ile taka przyjemność.

woPo
30-01-11, 20:47
A to nie wymaga rozklejenia lamp. Napisz gdzie i za ile taka przyjemność.

Wymaga.

http://www.regeneracja-hc.com/

Son - Goku
30-01-11, 21:26
drożej wyjdzie ta regeneracja niż to wszystko warte jest. . .

piowilk
30-01-11, 22:33
Poszukałem w internecie na temat lamp DEPO ponoć nic nie warte, szkoda pieniędzy. Pewnie niedługo zabiorę się za czyszczenie lamp, a potem dam do regeneracji odbłyśniki. Dzięki za informacje, pomogliście.