PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z ogrzeaniem.

Deszczyk0000
27-01-11, 11:52
witam ;)
mam problem :) widziałem dużo postów o tym że leci tylko zimne powietrze z nawiewów.. u mnie natomiast jest na odwrót - leci tylko gorące. linka jet podpięta pod pokrętło jednak nie do końca da sie nim poruszać. wiecie może dokąd ta linka idzie? i dlaczego nie da sie zmienić na zimne powietrze ?
Pozdrawiam :)

lar
27-01-11, 12:17
tez tam mam ze leci tylko cieple i oblukałem ta linke o której mowa i wszytsko z nią w porządku jak poruszam tym przesuwakiem (biały ludek i niebieski) to to białe cięgno pod schowkiem porusza sie w obie strony wiec chyba jest tak jak ma być. A gdzie konkretnie jest ta klapka od wlotu zimnego powietrza to nie wiem i chyba tam tkwi problem

Deszczyk0000
27-01-11, 12:41
no właśnie ta linka jest normalnie podpięta chodzi jak powinna. ostatnio targałem kable od tuby obok tej linki moze wtedy cos uszkodziłem ;/ ale linka cholera jest podpięta! zimą jest ok ale latem to ja chyba nie wytrzymam :P

lar
27-01-11, 13:02
tak teraz przeczytałem jeszcze raz twój post i nie wiem czy mówimy o tym samym. mi chodzi o to ze ze środkowych nawiewów leci cały czas ciepłe, a Ty masz problem z nagrzewnicą chyba, jezeli linka idąca do zaworku na węży prowadzacym do nagrzewnicy nie zamyka go do końca lub wcale zawsze bedzie lecieć ciepłe powietrze, oczywiście po uprzednim rozgrzaniu sie płynu

reXio
27-01-11, 13:03
Wydaje mi sie ze mowicie o 2 roznych sprawac - jeden o calosci nawiewow i o pokretle a drugi tylko o nawiewie srodkowym i tej dzwigni do zmiany niebieska / biala strzalka. Czyz nie? :)

lar
27-01-11, 13:06
wlaśnie, coś niekumaty dziś jestem :o

reXio
27-01-11, 13:09
Ty masz mniejszy problem :) Bo latem to i tak dasz pokretlo na zimne, a co za tym idzie ze srodkowych kratek poleci Ci zimne powietrze ;)

Co do kolegi - moim zdaniem albo linke blokuje cos w komorze silnika (ja tak kiedys mialem jak mi zalozyli LPG (SIC!!) , albo gdzies po drodze - pokretlo <-> komora silnika.

Deszczyk0000
27-01-11, 13:12
fu*k co ja mam teraz zrobić powiedzcie mi :D a w ktorym miejscu znajduje się nagrzewnica? cieżko się do niej dostać ?

lar
27-01-11, 13:14
Ty masz mniejszy problem Bo latem to i tak dasz pokretlo na zimne, a co za tym idzie ze srodkowych kratek poleci Ci zimne powietrze

to fakt, ale jak czasem sie jedzie w długa trase w zimie to fajnie by bylo puścić torche chłodku na twarz zeby nie sie orzeźwić :)

Deszczyk spróbuj ręcznie zamknąć zaworek pod maską jak bedzie zimne powietrze wtedy lecieć to juz masz pewność ze coś z linką
poczytj tu: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?98798-Dmuchawa-wieje-tylko-gor%B1cym-powietrzem.

Deszczyk0000
27-01-11, 13:17
Lar dzięki wielkie :)
Problem rozwiązany- linka po prostu spadła z tego zaworka załozyłem ją i po problemie :)
jeszcze raz wielkie dzieki :P

do zamknieci:cool: