PDA

Zobacz pełną wersję : Ile w końcu jest tych filtrów paliwa???

evil_kid
14-01-07, 07:24
Witam, gdzieś na tym forum lub na hondatech widziałem schemat na którym pokazany był civic 5g który posiadał dwa filtry paliwa-jeden z tyłu drugi gdzieś pod maską.
Znów chcąc kupić owy filtr w sklepie wszędzie mówili. że jest tylko jeden...
Jak to w końcu jest?ile jest tych filtrów?chodzi mi głównie o d13b2(jak to robi jakąś różnicę).

harvi1
14-01-07, 07:41
ja d13b2 miałem 1 filtr paliwa...

Furious
14-01-07, 10:04
Jest jeden filtr. Tylko w D13B2 jest on przy baku paliwa a w pozostalych pod maska.

evil_kid
14-01-07, 10:11
Rozumiem,bo widziałem ten skan na którym w jajku były pokazana dwa filtry paliwa i nie wiedziałem do końca o co chodzi...
Dzięki za rozwiązanie mojej zagadki :)
Pozdro

Można zamknąć :)

jogal
14-01-07, 10:16
W d13 są dwa filtry paliwa. Jeden przy baku a drugi tuż przed gaźnikiem (wygląda jak filtr od malucha). Wiem bo sam wrzucałem ten skan z manuala. Jak narazie to wymieniłem u siebie tylko ten filtr przy baku, ten przed gaźnikiem narazie nie...

ANTEK
14-01-07, 16:32
evil_kid wymien tylko to przy baku paliwa, pod tylnym lewym kolem, koszt filtra 10zl

evil_kid
14-01-07, 16:36
No właśnie po tym skanie byłem przekonany,że są dwa,ale w każdym sklepie robili oczy i nie wiedzieli o co chodzi-każdy twierdził,że jest jeden.Czyli 'to' przed gaźnikiem to też filtr paliwa na 100%???

Lcfr
14-01-07, 16:56
No właśnie po tym skanie byłem przekonany,że są dwa,ale w każdym sklepie robili oczy i nie wiedzieli o co chodzi-każdy twierdził,że jest jeden.Czyli 'to' przed gaźnikiem to też filtr paliwa na 100%???

ten przed gaznikiem to taki filtr "ołowkowy' z tego co pamietam\
taka mała siateczka umieszczona w przewodzie...

elmer
14-01-07, 16:59
W Civicach na wtrysku jest też filtr paliwa w baku, na pompie paliwa. Ale jego się nie wymienia.