PDA

Zobacz pełną wersję : D13B2 dziwnie przerywa

Kubuniek
24-01-11, 15:23
Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym problemem. Silnik niezależnie czy jest ciepły czy zimny i niezależnie czy jest zima czy lato tak jakoś dziwnie przerywa jakby łapał lewe powietrze. Na zimnym silniku wystarczy depnąć lekko pedał gazu do 3k obrotów i silnik gaśnie. Na ciepłym nie ma takiego objawu. Obroty na jałowym ok 900rpm przy wyłączeniu się ssania. Wymieniłem świece, palec i kopułkę i problem pozostał. Dodatkowo mam dziurę za katalizatorem i stamtąd trochę pierdzi i przepuszcza dość dużo spalin. Czy to może być problemem?
Filtr powietrza jest ok. Auto podczas normalnej jazdy nie traci mocy, ale nawet przy trzymaniu pedału gazu i stałej jeździe np 90km/h słychać, że przerywa.

Pozdrawiam

Power_Pio
24-01-11, 16:07
Gaznik - Dysze, uszczelka pod gaznikiem, spręzynki ew wężyk podcisnienia, borykałem się z czymś takim w d14a1 na dual carb.

Ew aparat zaplonowy ale w tym silniku raczej obstawiał bym niesczęsny gaznik.

yautja
24-01-11, 17:28
Sprawdź nieszczelności w puszce i rurze dolotu. Jak sam napisałeś, najprawdopodobniej jest to lewe powietrze. Mogą być też zapchane dysze w gaźniku. Przeczyść jakimś preparatem.

Kubuniek
24-01-11, 20:24
Gaźnik czyścić na zamontowanym wozie? Czy lepiej poczekać do wiosny i dokładnie wszystkim zająć się w częściach?:-)

yautja
25-01-11, 09:09
Pryśnij jakimś CarbCleaner'em na zamontowanym. Nic mu się nie stanie.