Zobacz pełną wersję : Czy benzyowy silnik moze chodzic jak DIESEL ?
kwiatekkJDM
20-01-11, 22:42
a wiec moja honda D15B2 (mam przelot i parowe ) zaczela chodzic jak ropniak na zimnym chodzi glosno bo wiadomo ale nigdy na zimnym nie wyjezdzam z garage czekam az sie nagrzeje nie mecze tego silnika bo to nie jezdzi wiecie co moze byc ? i czuje ze to auto nie jezdzi jak kiedys troche sie smulilo ....
skolopendra
20-01-11, 22:50
pora może w końcu ustawić zawory ,co? :rolleyes:
kwiatekkJDM
20-01-11, 22:54
pora może w końcu ustawić zawory ,co? :rolleyes:
myslisz ze to bedzie to :) ?
skolopendra
20-01-11, 22:56
tak myślę
przy okazji ustawić zapłon, i wymień świece
Co rozumiesz pod pojęciem, że chodzi jak Diesel? Obecne SoZS niczym nie odbiegają "benzyniaką", nawet kręcą się do podobnych obrotów, co skróciło ich żywotność, różnicą jest chyba tylko paliwo jakie tankujesz na stacji. Jeśli wydaje Ci się, że autko się zmuliło, może trzeba je trochę "przedmuchać":cool:, w myśl zasady: lepszy silnik intensywnie używany, niż ten który stał trzy lata nie ruszany. Albo może po założeniu przelotu i parówki przydał by się, chociażby reset kompa:confused:
kwiatekkJDM
20-01-11, 23:02
klekocze mi nawet jak sie nagrzeje reset kompa robilem i uczylem go i nic a zalewam na normalnej stacji w centrum wrocka wiec to chyba nie wina benzyny ale kto wie moze juz taka wode robia ze szkoda gadac
tak myślę
przy okazji ustawić zapłon, i wymień świece
mede musial ustawic zaplon ,a swiece nowe mam przejechalem na nich ze 100 km
Oprócz zapłonu i luzów na zaworach, może po prostu zaciski Ci trzymają i domagają się regeneracji, ja przykładowo tak miałem. Na początku nie wiedziałem co się dzieje, do puki nie zauważyłem, że na sprzęgle auto mi dziwnie zwalnia i tarcze się gotują:p.
skolopendra
20-01-11, 23:10
1500zł
Warto by przy okazji sprawdzić czy rozrząd jest ustawiony na znaki ,jeżeli pasek przeskoczy to też bedzie zamulenie czuć.