Zobacz pełną wersję : Nie działają przednie wycieraczki na "chwilowym" położeniu
Padł mi chyba mechanizm włączania wycieraczek tak na szybko (wajcha w dół)... zauważyłem, że odkąd jest zimno to nie chce działać... wie ktoś, gdzie szukać przyczyny?? Bardzo rzadko zadziałają i to na chwilę ale jak ponowię próbę to mogiła ... Gdzieś wyczytałem, że to może być od zaśniedziałych styków...
PS. jak przytrzymam wajchę w dół jak zadziała to skokowo przesuwa wycieraczki po szybie.
HELP!
Up: Dziś sprawdziłem i na najszybszym biegu też nie działają ... Wie ktoś od czego to może być?
Tak jak napisałeś, przyczyną są zaśniedziałe styki. Wyjmij cały przełącznik od wycieraczek, (nie musisz odkręcać koła kierownicy, tylko ściągnij osłone kolumny i małym śrubokrętem dostaniesz się do 2 śrubek które trzymają przełącznik)rozbierz go podwadzając zaczepy i przeczyść wszystko cieńkoziarnistym papierem ściernym, dodatkowo możesz użyć odrdzewiacza w sprayu lub innego preparatu do styków.
Dzisiaj to samo stało się u mnie... Można rozebrać ten przełącznik i przeczyścić naprawić i nie się nie rozsypie i da się go złożyć z powrotem? czy sobie darować i od razu nowy kupić?
Marcin2000
28-04-13, 14:02
czyścić i kontakt spray...