Zobacz pełną wersję : Cos piszczy!
Witam panów!
Pojawił sie w Moje hondzie 5 generacji z 1994 roku 1,3 silnik problem, a mianowicie coś mi piszczy jak wbijam wsteczny lub jedynkę i puszcze sprzgeło i jade na niskich obvrotach lub jak sie rozpedzę i dam na luz i samochód zwolni do bardzo niskiej predkosci? czy nie wiecie co tak piszczy?? bo mnie to juz powoli zaczyna denerwować!
Za wszelkie info dzieki!
To moze byc wszystko. Klocki hamulcowe Ci sie nie skonczyly?
piszczenie jes słyszalne wtedy szczególnie kiedy samochód nie ma obciązenai tzn silnik nie ma obciazenia idzie luxno! jak sie mu przydepta gazu troszeczke z esie musi zbierac to ustaje! co to mzo ebyc? czy to cos poważnego? denerwuje mnie to!
piszczeć może wszystko co jest w samochodzie i nie da się przez internet ustalić dokładnie przyczyny
kolega mówi ze to może być mocowanie slinika! może mieć racje? ewentualnie co mozna profilaktycznie nasmarowac sprawdzic? z przodu przy siniku co chodzi a moze piszczec i kropla oleju załatwi wszystko?
w sumie to sie nie znam za bardzo ale moze to pasek klinowy?
nie no pasek to raczej nei bedzuie bo by piszczało cały czas! a to piszczy na niskich obrotach lub na luzie is zczególnie w tedy jak sie zagrzeje!
no wiec musisz ziomus podjechac do jakiegos szpeja zeby posluchal coz to tak piszczy bo poniewaz na forumie to mozemy se gdybac jeno. a jak ci piszczenie w zgrzyt przejdzie to za pozno moze byc ;]
nie no pasek to raczej nei bedzuie bo by piszczało cały czas! a to piszczy na niskich obrotach lub na luzie is zczególnie w tedy jak sie zagrzeje!
Jak mi pasek piszczal to nie caly czas tylko glownie jak ruszalem albo wlasnie na niskich obrotach. Zreszta pisk paska chyba jest dosyc specyficzny i latwy do rozpozanania skoro mowisz ze to nie pasek to pewnie nie pasek :-).