Zobacz pełną wersję : Panel radiowy mocno się nagrzewa...:(
Dziś po trasie zauważyłem, że mój panel radiowy jest jak na tą porę roku dość ciepły a płyta nie daje się w ogóle odtworzyć z powodu temp, jest mocno ciepła a na wyświetlaczu mam error przy próbie jej odtworzenia:( Wydaje mi się, że dzieje się tak przy włączonym ogrzewaniu, po wyłączeniu nadmuchu panel był mniej ciepły a płyta dawała się odtworzyć. Co może być powodem tak mocnego nagrzewania się radia? Czy to może być wina rur doprowadzających powietrze do centralnego nawiewu?
Też zauważyłem, że panel od radia dość mocno się nagrzewa, jednak nigdy (ponad 4 lata jazdy po naszych wspaniałych drogach) nie miałem problemów z odtwarzaniem płyty, czasem (jednak bardzo rzadko) wyświetlacz przez chwilę dziwnie świecił, ale nic poza tym.
Fakt grzeje się jak cholera ale błędu jeszcze nie miałem (odpukać :)).
Mam za to ciekawą przypadłość, że jak wkładam CD z plikami mp3 zapisanymi w folderach to gra mi od drugiego folderu - pierwszego nie udało mi się nigdy odtworzyć :) - nagrywam więc pierwszy folder z jednym małym plikiem i po sprawie - za podłączenie do iPoda nie zapłacę ani grosza :)
Honda jest boska :D - i tak jej prędko nie sprzedam :D
A u mnie również grzeje się tak, że można by jajecznicę smażyć.
I podobnie jak u h16v - też mi każdą płytę z dźwiękiem mp3 odtwarza od drugiego folderu. W sumie dokładniej rzecz biorąc to zmienia kolejność - pierwszy jest drugim, drugi trzecim itd. Poza tym ok :D
Ja z odtwarzaczem CD jak na razie nie mam problemów.:)Tylko kiedyś w radiu zamieniły mi się same dwie stacje pod przyciskami między sobą:rolleyes:.Ale po pewnym czasie wróciły na swoje miejsca:D.Dziwne.Ale tak to nie mogę narzekać na sprzęt audio.:)
A u mnie również grzeje się tak, że można by jajecznicę smażyć.
I podobnie jak u h16v - też mi każdą płytę z dźwiękiem mp3 odtwarza od drugiego folderu. W sumie dokładniej rzecz biorąc to zmienia kolejność - pierwszy jest drugim, drugi trzecim itd. Poza tym ok :D
Ostatnio nagraną płytę mp3 odtwarza mi od 3 folderu, tzn. odtwarza wszystko co nagrałem tylko wprowadza jakąś dziwną numerację folderów, jednak nie przeszkadza to w niczym, ot jakiś mały błąd :)
Folder 1 to chyba pliki nie wsadzone w żaden folder ;) tzn. te które są "bezpośrednio" na płycie.
Folder 1 to chyba pliki nie wsadzone w żaden folder ;) tzn. te które są "bezpośrednio" na płycie.
niestety nie ma to znaczenia. specjalnie nagrałem nową cd mp3 z samymi folderami. dalej mam od folderu 2.
niestety nie ma to znaczenia. specjalnie nagrałem nową cd mp3 z samymi folderami. dalej mam od folderu 2.
W sumie jak widzę, większość z nas się do tego przyzwyczaiła - ciekawe jednak jest to (i trudne do zrozumienia), że tak wielka firma nie wychwytuje tak banalnych błędów w swoim dziele. Dla mnie jest to zaskakujące.
Bo folder "1" jest w tym wypadku "pusty" (nie ma żadnego pliku poza folderami).
Aż muszę sprawdzić moją teorię ;)
Folder 1 to tzw. root, czyli pliki nieskatalogowane. Jeżeli na płycie wszystkie piosenki są pokatalogowane, wtedy zawsze odtwarzamy od folderu numer 2.