Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Panel radiowy mocno się nagrzewa...:(

Antonio
10-01-11, 17:02
Dziś po trasie zauważyłem, że mój panel radiowy jest jak na tą porę roku dość ciepły a płyta nie daje się w ogóle odtworzyć z powodu temp, jest mocno ciepła a na wyświetlaczu mam error przy próbie jej odtworzenia:( Wydaje mi się, że dzieje się tak przy włączonym ogrzewaniu, po wyłączeniu nadmuchu panel był mniej ciepły a płyta dawała się odtworzyć. Co może być powodem tak mocnego nagrzewania się radia? Czy to może być wina rur doprowadzających powietrze do centralnego nawiewu?

Lynx07
10-01-11, 18:10
Też zauważyłem, że panel od radia dość mocno się nagrzewa, jednak nigdy (ponad 4 lata jazdy po naszych wspaniałych drogach) nie miałem problemów z odtwarzaniem płyty, czasem (jednak bardzo rzadko) wyświetlacz przez chwilę dziwnie świecił, ale nic poza tym.

h16v
10-01-11, 20:46
Fakt grzeje się jak cholera ale błędu jeszcze nie miałem (odpukać :)).
Mam za to ciekawą przypadłość, że jak wkładam CD z plikami mp3 zapisanymi w folderach to gra mi od drugiego folderu - pierwszego nie udało mi się nigdy odtworzyć :) - nagrywam więc pierwszy folder z jednym małym plikiem i po sprawie - za podłączenie do iPoda nie zapłacę ani grosza :)
Honda jest boska :D - i tak jej prędko nie sprzedam :D

qbson
12-01-11, 00:39
A u mnie również grzeje się tak, że można by jajecznicę smażyć.
I podobnie jak u h16v - też mi każdą płytę z dźwiękiem mp3 odtwarza od drugiego folderu. W sumie dokładniej rzecz biorąc to zmienia kolejność - pierwszy jest drugim, drugi trzecim itd. Poza tym ok :D

Jacek65
13-01-11, 16:31
Ja z odtwarzaczem CD jak na razie nie mam problemów.:)Tylko kiedyś w radiu zamieniły mi się same dwie stacje pod przyciskami między sobą:rolleyes:.Ale po pewnym czasie wróciły na swoje miejsca:D.Dziwne.Ale tak to nie mogę narzekać na sprzęt audio.:)

Lynx07
13-01-11, 22:47
A u mnie również grzeje się tak, że można by jajecznicę smażyć.
I podobnie jak u h16v - też mi każdą płytę z dźwiękiem mp3 odtwarza od drugiego folderu. W sumie dokładniej rzecz biorąc to zmienia kolejność - pierwszy jest drugim, drugi trzecim itd. Poza tym ok :D

Ostatnio nagraną płytę mp3 odtwarza mi od 3 folderu, tzn. odtwarza wszystko co nagrałem tylko wprowadza jakąś dziwną numerację folderów, jednak nie przeszkadza to w niczym, ot jakiś mały błąd :)

T.r.
15-01-11, 17:50
Folder 1 to chyba pliki nie wsadzone w żaden folder ;) tzn. te które są "bezpośrednio" na płycie.

qbson
17-01-11, 23:12
Folder 1 to chyba pliki nie wsadzone w żaden folder ;) tzn. te które są "bezpośrednio" na płycie.

niestety nie ma to znaczenia. specjalnie nagrałem nową cd mp3 z samymi folderami. dalej mam od folderu 2.

h16v
18-01-11, 08:45
niestety nie ma to znaczenia. specjalnie nagrałem nową cd mp3 z samymi folderami. dalej mam od folderu 2.

W sumie jak widzę, większość z nas się do tego przyzwyczaiła - ciekawe jednak jest to (i trudne do zrozumienia), że tak wielka firma nie wychwytuje tak banalnych błędów w swoim dziele. Dla mnie jest to zaskakujące.

T.r.
19-01-11, 17:03

Bo folder "1" jest w tym wypadku "pusty" (nie ma żadnego pliku poza folderami).

Aż muszę sprawdzić moją teorię ;)

Qrczak86
23-01-11, 19:44
Folder 1 to tzw. root, czyli pliki nieskatalogowane. Jeżeli na płycie wszystkie piosenki są pokatalogowane, wtedy zawsze odtwarzamy od folderu numer 2.