PDA

Zobacz pełną wersję : trzęsie buda przy przyspieszaniu , przegob wewnetrzny???? prosba o szybką odp.

ciemalek
10-01-11, 16:32
witam zna ktos objawy zurzycia sie przegubu wewnetrznego??
ja mam tak ze jak przyspieszam do rzuca całą budą jak nacisne sprzeglo jest ok,
dzis podniosłem hanie i postawilem na kobyłkach i po wrzuceniu 5 na wolnych obrotach
cos strzela z okolicy przegubu wewnetrznego prwego przy dodaniu gazu jest jeszcze gorzej slyszalny czy to faktycznie moze byc przegub jak ruszalem pol sia jedna i druga to nie ma praktycznie rzadnych luzow. moja hania to civic mb6 b18c4 ,
jak mial ktos z tym kiedys do czynienia to prosilbym o pomoc w diagnozie jakie ewentualnie moga byc objawy rozwalenia sie przegubu wewnetrznego.. gdzie taki przegub wewnętrzny mozna kupic po za ASO???
z gory dzieki za pomoc .

Civ dohc
10-01-11, 20:40
To sa objawy przegubu wewnętrznego. Było już o tym. Musisz dokładnie sprawdzić, który masz zużyty.

ciemalek
10-01-11, 21:15
ogólnie wychodzi na to ze prawy stuka, ale jutro bede rozbieral wszystko sprawdzal , hania jest podniesiona i widac ewidentnie ze półoś lata lużno w wewnetrznym z prawej strony, ale gdzie kupic taki przegub nigdzie nie moge dostac a w aso to ceny z kosmosu.

Dextero
10-01-11, 21:57
W Piasecznie masz Inter-Cars

ciemalek
10-01-11, 23:43
jc nie ma, japanmoto nie ma, hipol nie ma i wiele innch firm tez nie ma, tylko w aso uslyszalem odp = 900zl straszna cena ale jeszcze poszukam,.
wrocilem wlasnie z garazu i powiem wam ze sie troszke zdziwilem , a mianowicie jedno kolo stalo na twardym podlozu a drugie podnioslem i delikatnie puszczajac sprzeglo na 1 biegu nic sie nie dzialo znaczy sie nic nie stukalo az nie przekroczylem 5tys/obrotow to zaczeło delikatnie ale jak wrzócilem 5 bieg to zaczelo stukac od razu, mowie sobie ze pewnie to prawa strona bo ją najpierw podniosłem , tu byl przegub luzny ale podnosząc w taki sam sposob i robiąc taką samą procedure z druga stroną było identycznie, normalnie zgłupiałem,.... sprzegło nowe, biegi idealnie wchodzą, poduszki silnika niedawno robione , a moze cos w skrzyni sie stalo??? lsd czy moze jakies łożysko??? sam juz nie wiem.

Dextero
11-01-11, 00:27
W Konstancinie jest jeszcze jeden sklep mający części do japończyków. Jadąc od Wawy przez Powsin, jakoś przed torami w Konstancinie trzeba było w lewo uderzyć. Jak nie znajdziesz to mogę się dowiedzieć dokładny adres. W Piasecznie koło mleczarni też mają części do aut.

Lucas.FK2
11-01-11, 09:44
Że tak się podłącze do tematu to zapytam. Pan na diagnostyce powiedział,ze nie można ustawić kątów położenia kół w 5D to prawda? Jedynie zbieżność przód-tył.

WaQL
11-01-11, 11:55
Podłączam się do pytania. U mnie trzęsienie występuje przy przyspieszaniu na każdym biegu, ale tylko w przedziale 100-120 km/h. Drgania są odczuwalne jeżeli wcisnę mocno gaz, przy płynnym delikatnym przyspieszaniu prawie nie występują. Odczuwam też drgania przy mocnym skręcaniu w lewo przy dużych prędkościach. Diagnosta nie wykrył żadnych luzów w zawieszeniu, ale wydaje mi się, że ostatnio po wymianie drążka kierowniczego mogła być źle ustawiona zbieżność. Co może być powodem takiego zachowania?

MichałJ
12-01-11, 11:46
Że tak się podłącze do tematu to zapytam. Pan na diagnostyce powiedział,ze nie można ustawić kątów położenia kół w 5D to prawda? Jedynie zbieżność przód-tył.
Prawda:)

ciemalek
19-02-11, 20:33
witam wracajac do tematu , hmm niestety diagnoza nadal trwa , bylem na kilku stacjach diagnostycznych i wszystko sztywne w zawieszeniu , zero luzow, przegub wewnetrzny prawy wymieniony i zadnej poprawy, geometria sprawdzona, co do poduszek silnika to lewa od kierowcy na dole jest naderwana w poniedzialek naprawa i zobaczymy,. mam podejrzenia co do skrzyni biegow ale jak by sie jakies lozysko rozwalilo to by telepalo buda co jakis czas i stukalo (stuka tak jak rozwalony przegub zewnetrzny ale od strony skrzyni biegow pod nogami pasazera) ? , zero pomyslow , normalnie zaczynam sie zalamywac, czasami jedzie jak po szynach a czasami cos stuka z okolic skrzyni i telepie buda potem cichnie i znowu .... :(

sivy
20-02-11, 04:08
ja bym postawił na lsd

ciemalek
20-02-11, 11:23
lsd hmm to moze byc calkiem prawdopodobne ale czy warto to naprawiac?? jaki koszt moze tego byc i co ewentualnie moglo sie rozsypac przy lsd??

Civ dohc
20-02-11, 12:23
A ja bym postawił na przegub łączący dwie części lewej półosi w całość, ten który jest przykręcony do silnika. Przerabiałem to u siebie, wymieniłem na nowy i problem zniknął. Tylko to trzeba dokładnie sprawdzić, bo przegub nie jest tani.

Zdrapka
05-05-11, 14:05
a gdzie kupić taki przegub wewnętrzny poza aso??

sivy
05-05-11, 14:21
za bardzo nie ma gdzie włąśnie :/ jest taka firma pod toruniem motomax robią przeguby pod zamówienie ale cen nie znam. W zamienniku cieżko o taki przegub kiedys miałem ale coś nie pasowało i sobie odpuściliśmy

skolopendra
05-05-11, 16:35
wewnętrzny

Civ dohc
09-05-11, 00:05
Ja kupowałem swój w Intercarsie. Pasuje od CRX Del Sol B16A2.