PDA

Zobacz pełną wersję : Zderzak przedni, zamiennik czy używka ?

szkari
09-01-11, 22:03
Pytanie jak w temacie, zaliczyłem dzwona i teraz potrzebuje jakiś zderzak. Lepiej kupić oryginał używkę, czy jakiś tani zamiennik, na allegro trochę ich jest. Jak z jakością tych zamienników ?

djwafel
09-01-11, 22:05
Kup lepiej dobrą używkę. Nie trzeba będzie malować jak znajdziesz w kolorze na dodatek będziesz pewien, że podejdzie i będzie spasowany.

headone
09-01-11, 22:23
Używka tylko i wyłącznie !! :D

DeX19
09-01-11, 23:49
Z Jakością tych zamienników średnio, były problemy ze spasowaniem. Tak jak koledzy wyżej, dołożyć trochę więcej kasy, kupić używkę starać się dobrać najlepiej pod kolor, wtedy powinno się też obejść bez malowania, ale w ostateczności brać inny kolor, tylko używkę! Oryginał to oryginał, będziesz wiedział że nie będzie problemu ze spasowaniem :cool:

Nemereth
10-01-11, 00:11
Nowy zderzak z ASO (nie malowany):

1500 PLN

mayday-82
10-01-11, 06:00
Używka

MARIO_
10-01-11, 09:16
Już dostałeś odpowiedzi :), ale jeszcze się wypowiem.
Również wg. mnie tylko pod uwagę bierz używkę, kolega kupił zderzak tylko do tyłu właśnie zamiennik i potem tego żałował kiedy przyszło do spasowania...

Skoti
10-01-11, 10:59
O ile podobno zamienniki na tył dają radę to na przód jest katastrofa. Kumpel przerabiał temat i bardzo załował że kupił zamiennik, ledwo wszedł

szkari
11-01-11, 14:08
Dzięki za odpowiedzi, kupię używkę, raczej koloru nie znajdę i będzie i tak do malowania. Więc przy okazji myślicie że dobrym pomysłem będzie zlikwidowanie czarnych listw ? I czym to zrobić ? Wyciąć środek, potem jakaś siatka plus szpachla ? Sam do końca nie wiem jak to będzie wyglądać ;]

skolopendra
11-01-11, 14:16
yciąć środek, potem jakaś siatka plus szpachla ?

bez sensu
jak tak kombinujesz to trzeba było kupić zderzak od kupei

szkari
11-01-11, 14:21
jeszcze nie kupiłem, nie wiedziałem że zderzak od coupe podejdzie, tylko chodzi mi o to że jak mam listwy z tyłu i z boku czarne to nie będzie się nic gryzło jak zabraknie ich z przodu, przemyśle jeszcze sprawę dzięki

skolopendra
11-01-11, 15:29
to nie będzie się nic gryzło jak zabraknie ich z przodu,

ja mam przód od qp i jest ok :)

Infi
11-01-11, 17:09
zawsze to taki pol lift:D

Landryn
11-01-11, 19:52
A ja powiem Wam panowie ze zderzak przod w swoim Cifie 6g rozwalilem brama i kupilem zamiennik w Intercarsie . Dalem jakies 80-90 zl rok temu i jestem zadowolony . Spasowal elegancko nie bylo problemow z zalozeniem . Jedyne minusy to ze to sam zderzak czyli wszyskie srubki i *******y przekladasz od starego , grill ze znaczkiem oczywiscie tez przekladasz (wiec jak masz rozwalonego to dupa).

smoderski89
18-01-11, 23:54
ja również kupiłem w zamienniku (za całe 60zł), co prawda był do pomalowania ale to nawet lepiej jak dla mnie. bez problemu podszedł, nie trzeba było kombinować. przy okazji założyłem wszystkie śruby z nierdzewki i jest git ;)

stolarz
19-01-11, 21:19
ale kupując zamiennik trzeba się liczyć z tym że nie jest on tak elastyczny jak oryginał. Nieraz zaryłem swoim zderzakiem w zaspę śniegu czy krawężnik i nic mu nie jest... co innego gdy macie do czynienia z zamiennikiem. Jest z twardego plastiku i łatwo pęka a spasowanie to swoją drogą...

skolopendra
19-01-11, 21:42
co innego gdy macie do czynienia z zamiennikiem. Jest z twardego plastiku i łatwo pęka

dokładnie
nie jest to już zderzak,
więcej ... lecz atrapa

micado
24-05-11, 10:21
witam, czeka mnie kupno przedniego zderzaka i mam pytanie do osób mających założone zamienniki, jak jest z ich spasowaniem?
często spotykam dużo civic 5g jeżdżących z zamiennikami na pierwszy rzut oka wydaje się ze jest ok ale nigdy nie przyjrzałem się z bliska

Wojtec12345678
24-05-11, 10:47
Kup oryginalną używkę w cenie normalnego zamiennika...zamiennik i tak musisz malować więc oryginał do malowania spokojnie wyciągniesz za 150 zł...OEM to OEM, wogule nie wiem nad czym tu się zastanawiać...

często spotykam dużo civic 5g jeżdżących z zamiennikami na pierwszy rzut oka wydaje się ze jest ok ale nigdy nie przyjrzałem się z bliska

Skoro nie przyglądałeś się z bliska a widziałeś z daleka że to zamiennik to chyba z nimi jest coś nie tak prawda?

Infi
24-05-11, 15:17
w 5genie zawsze widac ze to zamiennik u szczytu maski, tam nigdy sie nie schodzi rowno szczyt zderzaka z maska

micado
24-05-11, 21:24
Skoro nie przyglądałeś się z bliska a widziałeś z daleka że to zamiennik to chyba z nimi jest coś nie tak prawda?

tylko to ze zderzaki były matowe i czarne

myślę o zamienniku tylko dlatego ze trafia mnie gdy przy każdym jego ściąganiu czy dopasowaniu pęka lakier:mad:

Wojtec12345678
24-05-11, 22:22
myślę o zamienniku tylko dlatego ze trafia mnie gdy przy każdym jego ściąganiu czy dopasowaniu pęka lakier:mad:

Myślisz że na zamienniku tak nie będzie? Chyba że chcesz zostawić czarny to nie...

Kupując zaminnik jeśli go polakierujesz i się nie wpasuje to naciągając go za 1 razem może lakier popękać