Zobacz pełną wersję : wysokie obrot
Witam.
Mam problem Z moja Hania dziwne obroty na cieplym silniku.
jest on taki gdy jade jest wszystko w porzadku a gdy staje na swiatlach i mam wcisniete sprzęgło to oboty rosna nie wiem wydaje mi sie moze kolo 3tys nie mam obrotomierza a slilnik jest to d13b2 civic Vgen . W czasie jazdy jest tez tak ze jak jade to przy zmianie biegu tez slychac jak silnik wchodzi na obroty :(
Czy moze ktos moze mi powiedziec jaka jest tego przyczyna ??
Sprawdź zawór EACV (odpowiednik silnika krokowego w d13b2), ten zawór masz na ssącym pod gażnikiem.. jesli nie to, to jedź do p.Myszki, obada Ci gaźnik, moze trzeba go przeczyścić.
a na luzie na postoju jakie ma obroty mniej więcej też takie wysokie???
Tak ma Wsokie nie mam obrotomierza ale przewiduje tak kolo 3tys moze troche wiecej.
I strasznie długo trzyma go na ssaniu jak silnik jest juz nagrzany tak kawalek przed polowa jest skazówka to wtedy dopiero schodzi z sania ?? Myslicie ze regulacja gaznika pomorze. Dajcie namiary na tego pana MYSZKE
a moze lewe powietrze gdzieś łapie?
tez myslalem o lewym powietrzu ale gdzie on moze je lapac wiesz moze? Z Serva ?
Muzyk-Grzes
19-12-10, 00:06
Sprawdź zawór EACV (odpowiednik silnika krokowego w d13b2)
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli? D13B2 posiada silnik krokowy jak każdy inny silnik w D serii, a EACV go nie zastępuje.
Jeśli obroty na biegu jałowym sa za wysokie to trzeba je wyregulować ,jest kilkanascie tematów co do tego czym się to reguluje, a ty przy okazji założyłeś kolejny zamiast sprawdzić na forum czym się reguluje obroty na jałowym w D13B2
tez myslalem o lewym powietrzu ale gdzie on moze je lapac wiesz moze? Z Serva ?
d13b2 ma mnóstwo podciśnień(węzyków) przejrzyj wszystkie czy nie ma dziury albo coś
nastepnym etapem uszczelka ssaćego ale raczej silnik by nierówno pracował
Moze ktos Podac namiary na Pana Myszke co zajmuje sie tymi gaznikami moze on mi cos doradzi tez ??
ja kiedyś naliczyłem 14 węży od podciśnienia :p:p:p
Sporo tych wezy dacie namiary na kogos kto sie zajmie tym w Łodzi ??
użyj szukajki na forum regionalnym napewno kogoś znajdziesz ;);););)