PDA

Zobacz pełną wersję : mocowanie tapicerki przy tylnych lampach

yacq
28-12-06, 21:15
Cześć

Czy nie sądzicie, że pomysł z odpinaniem tapicerki aby wymienić żarówkę w tylnej lampie jest beznadziejny? Po raz drugi wpadł mi w czeluście nadwozia kołeczek od spinki :( Nie wiecie jak go wyjąć?

TrOuBLE
29-12-06, 07:53
Czy nie sądzicie, że pomysł z odpinaniem tapicerki aby wymienić żarówkę w tylnej lampie jest beznadziejny?

Jest beznadziejny:).

Po raz drugi wpadł mi w czeluście nadwozia kołeczek od spinki :( Nie wiecie jak go wyjąć?

Ja już nie mam żadnych spinek chyba od lewej strony:( i mi ta tapicerka odstaje. Może ktoś wie, gdzie można takie spinki dostać?

Cairo
29-12-06, 08:40
W ASO, chyba nie są specjalnie drogie.
Jasiek w Wieliczce też powinien mieć -> 602 445 469

przemo78
29-12-06, 13:02
a w wawce jest firma DRAMEX (czy jakoś tak) która ma takowe w swojej ofercie :)
U mnie odstaje i tez mam problem bo wizualnie to brzydko wygląda ale jak bedzie cieplej to się za to zabiore

Mishka
29-12-06, 13:07
Ja kupowalem podobne (oczywiscie nie oryginal ale o podobnej konstrukcji) w zwyklym sklepie motoryzacyjnym. Warto popytac.

pozdro

yacq
29-12-06, 22:34
W ASO mają takie zapinki ale kilka złotych za sztukę sobie krzyczą :( Pozatym nie wyglądają jak te oryginalne.
Nie wiecie czy nie da się tych kołków wyciągnąć (może jakiś myk z odkurzaczem? :D)

skubiszek
30-12-06, 20:05
podjedź do zwykłego motoryzacyjnego! ja za 40gr taką spinkę dostałem:) Kupiłem za dyche i leża w razie czego w piwnicy. A odpinanie tapicerki to beznadzieja!!

reXio
31-12-06, 12:25
mnie zastanawia jak wy to wyjmujecie ze to sie psuje lub wpada. Kolek prawidlowo wsadzony jest na rowno, zeby wyjac trzeba go delikatnie wcisnac az zrobi KLIK i wyciaga sie calosc. Dziecko to potrafi...

Cairo
31-12-06, 13:20
Dokładnie reXio też mnie to zastanawia, ale już nic się oddzywać nie chciałem :wink:

TrOuBLE
31-12-06, 15:35
reXio, ale czemu od razu "my"?
Ja tego w życiu nie ruszałem:). Po prostu gdy samochód stał się moją własnością, zastałem ten fatalny stan:).

yacq
02-01-07, 19:24
Wiedziałem jak się to robi, ale u mnie nie było "klik" tylko kołeczek ,aż do wpadnięcia wsuwał się z jednakową siłą ;)