PDA

Zobacz pełną wersję : problem z civickiem

adrianp02
28-12-06, 17:37
witam.od 3 tygodni jestem szczesliwym posiadaczem civica 4 generacji 90r z silnikiem 1.5 16V 8) .szczesliwym....ale nie tak do konca.dopiero po kupnie auta zauwarzyem kilka rzeczy ktore mnie dziwia np:wlaczam zaplon i zapala mi sie chek engin,odpalam auto a ona zapalasie znowu :sad: .raz jadac zauwarzylem ze sie nie pali i auto zaczelo tracic moc,tzn.tak jak bym puszczal calkowicie gaz.w pewnym momencie lampka sie znowu zapalila i bylo juz wszystko ok.jeszcze inna spraa totaka ze kupilem auto bez akumulatora.kiedy je sprawdzalem przed kupnem wszystko bylo ok.auto stalo 2 dni,kupilem akumulator i.....zaczelo cos stukac w silniku,pojezdilem nim troche,tzn jakies 10-15km i teraz chodzi jak traktor :( .co to moze byc???blagam pomocy.kocham civiczki i na swojego wydalem ostatnie pieniadze,spelnilem swoje marzenie a teraz rozpaczam :(

novak
28-12-06, 22:56
Stukać tzn panewki , czy zawory?? Sprawdz jaki błąd się wyświetla , pod dywanikiem od pasażera jest komp ile razy mignie dioda na nim , to sprawdzisz co to może być konkretniej. Jak nie było akumulatora , to możesz jeszcze zresetować kompa i sprawdzić co wtedy będzie.

adrianp02
28-12-06, 23:07
dzisiaj to juz troche za puzno,ale jutro z rana sprawdze i dam znac.boje sie ze to cos powaznego bo juz nawet nowego silnika szukalem :sad:.a najlepsze jest to ze mam wersje usa i cykam sie ze problemy z nia moga byc.

[ Dodano: Pią 29 Gru, 2006 ]
no teraz to dopiero sa jaja.poszperalem w necie i przy samochodzie i okazauje sie ze niemam silnika 1.5 tylko 1.6 D16Z2,a w papierach jest co innego,juz normalnie mnie h...j strzela :x .ma ktos moze jakies propozycje????bo kolejny mechanik mi kit wciska ze niby walek moze byc luzny :lol:

[ Dodano: Sob 30 Gru, 2006 ]
dzisiaj sprawdzilem komputer iiiiii......no wlasnie cos dziwnego lampka zapalila sie po wlaczeniu zaplonu dwa razy blysla i tyle juz pozniej sie nie wlaczyla.wie ktos co to moze byc????

tecno
17-01-07, 22:17
ten check engine pali sie natychmiast po wlaczeniu silnika? czy zapala sie jak pare kilometrow przejedziesz?