PDA

Zobacz pełną wersję : Shift light - zaprogramowanie

tezapl
10-12-10, 18:46
Witam
Otrzymałem dzisiaj osobny obrotomierz z shiftlight`em.
Na aukcji zostało napisane:
Dodatkowo w zestawie znajduje się programowalna kontrolka. Można ją zaprogramować by świeciła w dwojaki sposób. Pierwszy warunek to osiągnięcie maksymalnych obrotów silnika, drugi to ustalenie optymalnych obrotów dla zmiany biegu.

Podłączyłem sobie pod zasilacz sprawdzić czy działa i fajnie wszystko chodzi tylko że nie rozumiem instrukcji jak to trzeba zaprogramować.
Pomoglibyście przetłumaczyć bo z google translate nie mogę nic wywnioskować.

"Recall - Needle will go right up to the highesr RPM
Touch two switch simultaneously for 1 second to clear Recall

Set - Needle will go to Shift Light RPM degree.
Touch either or to change the RPM Set degree."

Kiedy przełączam na set lub tach (normal function) to wskazowka podnosi sie tak do 3k i opada. W mode Set nie działają przyciski UP i DOWN.
Wogóle nie mam podswietlenia Recall :/

Otrzymałem taki: http://images7.fotosik.pl/500/9e4e0af678732738.jpg
a na stronie domowej jest tak: http://www.jom.de/images/product_images/popup_images/image_21121_1.jpg

Jak to człowiek musi na wszystko patrzeć, pewnie będę musiał zwrócić :/
Na chłopski rozum biorąc to jest pewnie tylko shiftlight max tylko, dojczland :mad:

LechuLK
11-12-10, 19:44
a masz go już podłączonego w samochodzie? Może trzeba przygazować na jałowym do danych obrotów które chce się ustawić i wcisnąć któryś guzik? ( To tylko takie moje domyślenia bez doświadczenie z osobnym obrotkiem, więc może to nie byc prawdą.

naDiel
19-01-11, 11:14
Set - Needle will go to Shift Light RPM degree.
Touch either or to change the RPM Set degree."

Tlumaczenie z wolnej reki:

Ustawianie: Wskazowka dojdzie do ustawionej wartosci RPM - tzw shift light
Dotknij ktoregokolwiek przycisku lub zmien ustawiona wartosc RPM

A po zdjeciach, ktore dodales wnioskuje, ze dostales zly zestaw, bo ten co masz jest inny ;) Ale to pewnie sam wiesz :)