Zobacz pełną wersję : Dywaniki
Deszczyk0000
09-12-10, 14:48
Witam :)
Ze względu na to że zima ze śnieg, ze mokro zakupiłem gumowe dywaniki z allegro :D
wszystko byloby ok, gdyby nie to ze cholernie smierdza gumą, wiecie o co chodzi :confused: macie moze pomysł jak sie tego nieprzyjemnego zapachu chociaz troche pozbyc ?
tez mialem taki problem i zalowalem ze kupilem te najtańsze chyba 59zł na allegro, pewnie masz te same;p fakt okropnie śmierdziały juz miałem je wyrzucić ale zrobilem tak najpierw wietrzyłem je na dworze zawiesilem na balkonie wisialy ze 2 tygodnie i nic to wiele nie dalo. później prałem w wannie tzn gorąca woda dużo proszku do prania i szorowałem szczotką, pralem 2 razy, troche mniej juz śmierdział ale wywaliłem je jeszcze na strych i tam sie znowu wietrzyły wkoncu je wsadzilem i mam do dziś czyli rok. juz nie śmierdzą ale naprwde załowałem ze je kupilem i jakby nie moja uporczywość to bym je pewnie wywalił...
A ja kupiłem za 55 złoty w Auchanie i nie śmierdzą. W markecie lekko było czuć, ale w aucie nic. Nie pisze tego, żeby się z was naśmiewać czy coś tylko może nie zawsze warto na allegro wszystko kupować, bo da rade gdzie indziej w podobnej cenie, a lepsze rzeczy dostać :cool:
Deszczyk0000
09-12-10, 16:34
no wlasnie czasem lepiej dac pare groszy wiecej niz pozniej zalowac, no nic jakos bede kombinowac z ta guma :P szczescie ze sa idealnie dopasowane do auta ;) zawsze jakies pocieszenie ;):D
Nigdy z tym nie kombinowałem, ale są jakieś spray'e pozbywające się brzydkich zapachów. Np rozlanego mleka na tapicerce. Może coś takiego spróbować?
Też trafiłem na takie śmierdzące czarne dywaniki, wyglądały ładnie, ale nie wyrabiałem z tym smrodem... znalazły miejsce spoczynku na śmietniku... Jeszcze gorzej jak beda cieplejsze dni i auto się nagrzeje - masakra!
Ja zakupiłem w Tesco - :D za 25zł jest gitara zimę przejeżdżą później wyjazd bo welurowe wjadą :D
jak sie tego nieprzyjemnego zapachu chociaz troche pozbyc
Przez jakiś czas wietrzyć je na dworze :) :D
Obok miejsca w którym pracuję była kiedyś myjnia samochodowa i goście tam mieli jakiś płyn do elementów gumowych w którym po kilkukrotnym czyszczeniu smród znikał. Trwało to z trzy dni (gumy moczyły się w wanience). Teraz myjni nie ma to się nie zapytam jak się środek nazywał. Co do gum na zimę mam jakieś z reala chyba 29zł za nie dałem, trzeba było zrobić małe nacięcie na gumie od strony kierowcy, ale pasują nawet ok i nic nie śmierdzi. Zrobi się ciepło to dywaniki wrócą.
Deszczyk0000
10-12-10, 18:40
kąpane w proszku tak jak lar radzil :) pozniej wypsikalem plakiem teraz jest w miare. te beda tylko przez zime na lato welur :D na welurach nie zamierzam oszcedzac, teraz mialem takie "na sztuke" jak auto kupowałem przez jakies 4-5 miesiecy uzywania sa postrzepione i prawie przetarte :/ Dzieki za odpowiedzi :cool: