Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dywaniki

Deszczyk0000
09-12-10, 14:48
Witam :)
Ze względu na to że zima ze śnieg, ze mokro zakupiłem gumowe dywaniki z allegro :D
wszystko byloby ok, gdyby nie to ze cholernie smierdza gumą, wiecie o co chodzi :confused: macie moze pomysł jak sie tego nieprzyjemnego zapachu chociaz troche pozbyc ?

lar
09-12-10, 14:59
tez mialem taki problem i zalowalem ze kupilem te najtańsze chyba 59zł na allegro, pewnie masz te same;p fakt okropnie śmierdziały juz miałem je wyrzucić ale zrobilem tak najpierw wietrzyłem je na dworze zawiesilem na balkonie wisialy ze 2 tygodnie i nic to wiele nie dalo. później prałem w wannie tzn gorąca woda dużo proszku do prania i szorowałem szczotką, pralem 2 razy, troche mniej juz śmierdział ale wywaliłem je jeszcze na strych i tam sie znowu wietrzyły wkoncu je wsadzilem i mam do dziś czyli rok. juz nie śmierdzą ale naprwde załowałem ze je kupilem i jakby nie moja uporczywość to bym je pewnie wywalił...

uuuplask
09-12-10, 16:07
A ja kupiłem za 55 złoty w Auchanie i nie śmierdzą. W markecie lekko było czuć, ale w aucie nic. Nie pisze tego, żeby się z was naśmiewać czy coś tylko może nie zawsze warto na allegro wszystko kupować, bo da rade gdzie indziej w podobnej cenie, a lepsze rzeczy dostać :cool:

Deszczyk0000
09-12-10, 16:34
no wlasnie czasem lepiej dac pare groszy wiecej niz pozniej zalowac, no nic jakos bede kombinowac z ta guma :P szczescie ze sa idealnie dopasowane do auta ;) zawsze jakies pocieszenie ;):D

uuuplask
09-12-10, 17:44
Nigdy z tym nie kombinowałem, ale są jakieś spray'e pozbywające się brzydkich zapachów. Np rozlanego mleka na tapicerce. Może coś takiego spróbować?

Łukasz001
09-12-10, 19:34
Też trafiłem na takie śmierdzące czarne dywaniki, wyglądały ładnie, ale nie wyrabiałem z tym smrodem... znalazły miejsce spoczynku na śmietniku... Jeszcze gorzej jak beda cieplejsze dni i auto się nagrzeje - masakra!

Djadi
09-12-10, 20:08
Ja zakupiłem w Tesco - :D za 25zł jest gitara zimę przejeżdżą później wyjazd bo welurowe wjadą :D

MikeFoto
09-12-10, 20:58
jak sie tego nieprzyjemnego zapachu chociaz troche pozbyc

Przez jakiś czas wietrzyć je na dworze :) :D

comatose
09-12-10, 21:25
Obok miejsca w którym pracuję była kiedyś myjnia samochodowa i goście tam mieli jakiś płyn do elementów gumowych w którym po kilkukrotnym czyszczeniu smród znikał. Trwało to z trzy dni (gumy moczyły się w wanience). Teraz myjni nie ma to się nie zapytam jak się środek nazywał. Co do gum na zimę mam jakieś z reala chyba 29zł za nie dałem, trzeba było zrobić małe nacięcie na gumie od strony kierowcy, ale pasują nawet ok i nic nie śmierdzi. Zrobi się ciepło to dywaniki wrócą.

Deszczyk0000
10-12-10, 18:40
kąpane w proszku tak jak lar radzil :) pozniej wypsikalem plakiem teraz jest w miare. te beda tylko przez zime na lato welur :D na welurach nie zamierzam oszcedzac, teraz mialem takie "na sztuke" jak auto kupowałem przez jakies 4-5 miesiecy uzywania sa postrzepione i prawie przetarte :/ Dzieki za odpowiedzi :cool: