PDA

Zobacz pe³n± wersjê : Wielka wtopa.. Zamarzniety blok silnika/nieczynna nagrzewnica.

wanciak86
03-12-10, 11:45
Witam.

Ostatnio zaliczy³em wielka wtope, nie by³o mnie w domu pare dni, a honda sta³a na podwórku. Na moje nieszczescie by³a zalana wod± a nie p³ynem..
P³yn by³ kupiony i czeka³ na zalanie, niestety wypad³ ten wyjazd i nie by³o czasu :(

Pech chcia³, ¿e wtedy przysz³y te piekielne mrozy.. Wszystko zamarzniete:(

po ca³odniowej walce w gara¿u uda³o mi sie rozmrozic ch³odnice i blok silnika ( na ca³e szczescie nic nie rozerwa³o.. ) i zala³em to p³ynem.

Okaza³o sie niestety ze z wylotów daje tylko zimne powietrze:(
dzis sprawdzilem wszystko jeszcze raz, i niestety nie wszystko sie rozmrozi³o..
te wê¿yki które ida do nagrzewnicy sa pe³ne lodu:/
nie mam pojêcia jak z Nimi zawalczyæ, jak je rozmrozic:( ?

da sie wogole to teraz zrobic... ?
bo chyba opcja rozbierania do zera tego wszystkiego to nie wchodzi w gre:/

CroX
03-12-10, 11:54
Jaki¶ gara¿ czy co¶, suszarka b±d¼ co¶ daj±ce ciep³e powietrze i grzejesz wszystko po koleji. Mo¿liwe ¿e pu¶ci.

ygor
03-12-10, 12:23
do garazu na noc lub chociaz na pare godzin innej rady nie widze

wanciak86
03-12-10, 12:38
ju¿ sie gara¿uje.. grzeje co jakis czas silnik ¿eby p³yn by³ nagrzany i spotyka³ sie z ta zamarznieta wod±:/

skolopendra
03-12-10, 13:03
by³a zalana wod± a nie p³ynem..

dobre :rolleyes: ostatnio taki numer spotka³em na zabitej dechami wiosce ...

i jedyne wyj¶cie

Jaki¶ gara¿ czy co¶, suszarka b±d¼ co¶ daj±ce ciep³e powietrze i grzejesz wszystko po koleji. Mo¿liwe ¿e pu¶ci

Chipsy2
03-12-10, 13:17
Tak jak napisane wy¿ej najlepiej gara¿ mocna suszarka i ogrzewanie ale stopniowo ¿eby nic przy tym nie zniszczyæ. Miejmy nadzieje ¿e nie zrobi³o nic z nagrzewnic± bo bêdzie kiszka. Ale powinno daæ spokojnie radê.

Lcfr
03-12-10, 14:01
ciep³y gara¿, farelek do ¶rodka (tylko pilnowaæ, ¿eby sie co¶ nie zapali³o) i po kilku godzinach bêdzie OK

wanciak86
03-12-10, 14:06
skolopendra

by³a zalana wod±, poniewa¿ by³ gdzie¶ wyciek i nie by³o sensu laæ p³ynu, wyciek znalaz³em , zala³em woda i przejecha³em na niej ca³e 20km- potem samochod stana³ i ja wyjecha³em.
te 20km to na zakupy po zimówki, p³yn itp.
o chwile za pó¼no znalaz³em ten wyciek:/

jeszcze jedno, nagrzewnica jest pod schowkiem czy posrodku deski ... ?

Yotomeczek86
03-12-10, 14:21
Za konsol± ¶rodkow±

lar
03-12-10, 14:23
by³a zalana wod±,
pewnie jeszcze kranów± + kilo kamienia...

wanciak86
03-12-10, 14:24
dzieki. ale jest postep, we¿e idace do nagrzewnicy ju¿ sa miekkie, lodowato zimne w porównaniu z reszta, ale ju¿ miekkie:) ide walczyc dalej.

skolopendra
03-12-10, 14:28
by³a zalana wod±, poniewa¿ by³ gdzie¶ wyciek i nie by³o sensu laæ p³ynu, wyciek znalaz³em , zala³em woda i przejecha³em na niej ca³e 20km-

no ..my¶la³em ¿e ta woda z oszczêdno¶ci :)

CroX
03-12-10, 14:50
We¼ suszarkê i wiaderko pr±du i do dzie³a. Albo nawet farela jakiego¶ ¿eby ciep³y strumieñ powietrza lecia³ w tamtym kierunku. Tylko nie przypal niczego po drodze...

wanciak86
03-12-10, 17:00
wszystko ju¿ ok;) dwa dni walki, ale nigdy juz nie bede zwleka³ przed zima:)
dzieki wszystkim , i ¿ycze ciep³ej jazdy :D