Zobacz pełną wersję : zarowki ala xenon
witam jakie radzilibyscie zakupic zarowki ala xenon z przetwornicami do ANGEL EYES. tak do 300-350zl. tylko zalezalo by mi na tym aby swiecily na blekitno podobnie do ksenonow a nizeli na zielono ;))) z gory dzieeki za pomoc.pzdr
powiem ci, ze nie moge zrozumiec o czym piszesz? to zarowki czy xenony do 350 szukasz?
Xenon chcesz kolor bialy-bardzo lekko blekitny kup o barwie 6000, niebieski wyraznie to juz 8000.
Na allegro pelno jest zestawow xenono, musisz tylko dobrac pod swoje lampy, bo nigdzie nie napisales jaki civic, jaka masz aktualnie zarowke. itd.
napisalem zarowki bo jak dobrze sie orientuje to xenony to sa cale lampy a nie tylko zarowki... moge sie mylic
xenony
to są same żarówki a w zasadzie żarniki
jozek_marek
22-11-10, 20:19
Proponuję 4300K. W Angelach prawdopodobnie masz żarówki H1 lub H7.
Przykłady H1 z allegro:
http://allegro.pl/zestaw-h1-xenon-4300-6000-8000-super-cena-gratisy-i1330122496.html jak widać cena nie jest wysoka. Nie wiadomo czy czasami zestaw nie będzie wysyłał zakłóceń.
http://allegro.pl/zestaw-xenon-xenony-h1-4300-6000-slim-hid-i1314656668.html wygląda solidnie, ale nie wiadomo czy nie będzie siał zakłóceń.
Proponuję wysłać zapytanie do Usera Seth'a. On zajmuje się sprzedażą zestawów HID. Z tego co czytałem ma konkretne zestawy-nie wysyłają zakłóceń.
jozek_marek
23-11-10, 07:45
dzieki za pomoc
przede wszystkim sprawdź jakie masz żarówki.
h1.a jaki roddziaj byscie mi Radzili? 8000 czy 1000 a moze 1200 ;) moze ma ktos u siebie zamontowane i podrzucilby jakas fotke podgladowa na galaaathc@op.pl z gory wielka dziekowa.
ja polecam 6000- sa biale , delikatnie wpadajace w niebieski (kolor jaki ma wiekszosc smaochodow seryjnie z xenonem) 8000 jest juz wyraznie fioletowo-niebieska barwa i policaj ci sie przyczepi na bank bo rzuca sie to w oczy mocno.
a jakiej firmy najlepiej zakupic?
jozek_marek
23-11-10, 23:08
a jakiej firmy najlepiej zakupic?
w cenie do 350zł to tylko made in china. Nic renomowanego nie znajdziesz. Szukaj jedynie takiego zestawu, który nie wysyła zakłóceń. są jeszcze żarówki przystosowane do zwykłej lampy i do soczewki. D2S z tego co pamiętam są do soczewki a D2 lub D2D sa do zwykłej lampy (poszukaj info na ten temat bo są istotne a ja nie dam sobie ręki obciąć, że dobrze pamiętam oznaczenia-swoje xenony kupiłem 3 lata temu i od tego momentu nic z nimi nie robiłem).
ja bym brał 4300 albo 5000 bo do 6000 często sie pałkarze przyczepiają
Przy angel eye ksenon zostaje jedynie chiński ,żadne auto seryjnie nie miało ksenonu na żarówkach typu H...
Ksenon to:
d1s - bixenonowa soczewka
d2s - xenonowa soczewka
d2r - xsenonowy reflektor np. volvo v40
d4s - najnowszej generacji soczewka xenonowa
Seryjna barwa to coś w przedziale 4300-5000K
Ja polecam 4300K po wygrzaniu (100 godzin) świecą ładnym białym światłem.
jozek_marek
28-11-10, 21:18
ja bym brał 4300 albo 5000 bo do 6000 często sie pałkarze przyczepiają
Dlatego ja również polecam 4300. Przez 1.5roku jak jeździłem to ani razu nie miałem problemu z xenonem. Kumple, którzy mieli założone również w zwykłych, gładkich reflektorach lecz 6000k i 8000k mieli częste kontrole z powodu xenonów.
Seryjna barwa to coś w przedziale 4300-5000K
Dobrze gada :)
Jednak pomimo 4300K i obniżonej wysokości świateł (ręcznie ustawiłem je, że na 0 świeciły ok 1m bliżej niż prawidłowo ustawione) często oślepiałem. Wystarczyła 1 osoba na tylnej kanapie i nawet obniżone światła do 3 (wg suwaka do regulacji wysokością świateł) i mrygali mi z naprzeciwka a mam polifta. Xenon wyleciał a siedzą teraz zwykłe Koito.
Jednak w Angelach xenon to podstawa-soczewka jest jakaś niedopracowana i strasznie ciemne światło rzuca. Nawet najlepsze żarówki nie pomagają. Sprawdzone na kumpla Angelach w Polo.
Tak w ogóle to soczewki w angelach to jakaś parodia soczewek. ;)
screatchsite
04-12-10, 19:23
Witam
jesli jestes chętny na zestaw xenonów to mamy w ofercie u nas na sklepie HID COOL 125 zł ( analogowy zestaw) a cos lepszego nie siejącego zakłóceń to zestaw cyfrowy 349 zł w ofercie posiadamy również wersje slim przetwornic.
Na naszej www.cardesign.net.pl zakładka kontakt i jakby co to pisz.
Pozdrawiam Screatch
ale pytanie czy jest sens kupowac cyfrowe, do 5gena i 6 nie sadze ze warto bo tam nie ma co byc zaklocane, na radio to nie wplynie jesli jest wszystko dobrze zamontowane, kompa nie ma ktory by sygnalizowal przepalenie zarowki (bo xenon pobiera mniej pradu niz zwykle zarowki) wiec po co wydawac wiecej kasy skoro nie jest to niezbedne??
jozek_marek
05-12-10, 01:23
ale pytanie czy jest sens kupowac cyfrowe, do 5gena i 6 nie sadze ze warto bo tam nie ma co byc zaklocane, na radio to nie wplynie jesli jest wszystko dobrze zamontowane, kompa nie ma ktory by sygnalizowal przepalenie zarowki (bo xenon pobiera mniej pradu niz zwykle zarowki) wiec po co wydawac wiecej kasy skoro nie jest to niezbedne??
Miałeś xenon w swoim 5gen? Ja w 6genie miałem i siał na radiu. Myślę, że zamontowany też był ok. Jedynie nie wiem jak wygląda sprawa z zestawami w dniu dzisiejszym. Mój HID był kupiony z dobre 2 lata temu.
chiński ksenon w dużych przetwornicach sieje i w 5 i 6 genie. Dopiero przetwornice seryjnie montowane nie sieją.
jozek_marek
07-12-10, 20:49
chiński ksenon w dużych przetwornicach sieje i w 5 i 6 genie. Dopiero przetwornice seryjnie montowane nie sieją.
nie koniecznie. Są już chińskie zestawy, które nie sieją. Przynajmniej ludzkie ucho nie wychwytuje zakłóceń np. z głośników samochodowych.
5 i 6 greny nie miały seryjnych przetwornic.
5 i 6 greny nie miały seryjnych przetwornic.
poważnie ? :rolleyes: chodziło o przetwornice z aut które seryjnie były wyposażone w ksenon.
Miałem 3 pary takich przetwornic i każde siały w cifie.
http://www.aaiusi.com/eshop/images/aaiusi.com%20HID%20kit%20%209006.jpg
jozek_marek
08-12-10, 14:47
poważnie ? :rolleyes:
:o
chodziło o przetwornice z aut które seryjnie były wyposażone w ksenon.
Miałem 3 pary takich przetwornic i każde siały w cifie.
Ze swoim zestawem bawiłem się odrobinę w ekranowanie i zauważyłem, że przetwornice aż tak bardzo nie sieją, lecz ostre zakłócenia dają kable łączące przetwornicę z żarnikiem.
User Seth ma podobno bardzo dobrej jakości zestawy. Nie spotkałem się, żeby ktoś narzekał że z jego HIDów sieje. I cena również normalna.
Oryginalne zestawy to masakryczna kasa i z tego co kojarzę oryginalne żarniki nie będą pasowały do lampy przystosowanej do żarówki halogenowej. Spotkałem się z adapterami z ori przetwornicy na HIDowy żarnik, ale wątpię żeby taka przejściówka była solidnie wyekranowana.
Dlatego jeżeli ksenon to tylko soczewka i żarniki serii D
przetwornice hmm ostatnio kupiłem zestaw d4s za 130zł :) a poprzednio d2s za 120 więc nie ma problemu, trzeba tylko dobrze szukać.
w cifie przy przetwornicach z ryżu zastosowałem jakiś instrument redukujący zakłócenia i CB działa o niebo lepiej ~ 40zł
aczkolwiek w radiu nie sieją a przynajmniej nie słyszę
witam ponownie. zakupilem zestaw tylko mam maly problem. mianowicie nie moge wlorzyc zarnika do soczewki gdyz sie nie miesci... czy sprzedawca wyslal mi nie ten typ zarowek czy co jest grane? Pomocy i z gory dzieki!
Może porównaj cokół żarówki halogenowej i żarnika ksenonowego ? :)
zarnik jest ciut wiekszy. i nie da sie go usadzić w lampie. a czy zarniki d2s sa miejsze?
screatchsite
17-12-10, 14:55
Gala temat juz przerabialismy u nas w firmie , i prawda jest taka ze kazdy tanszy zestaw ma zarniki które nie sa w 100% kopia orginalnego halogena.
Posiadamy w naszej ofercie całe zestawy które bedą pasować lub same zarniki.
Zapraszamy
www.cardesign.net.pl tel 535 345 374
Złoty kilof dla Ciebie za taki odkop :)
tapnięte z galaktyki nr 5