PDA

Zobacz pełną wersję : Zdejmowanie słupków przed montażem gwizdków.

Limbo
19-12-06, 14:25
Witam!
Za kilka dni będziemy montować z kumplem sprzęt audio w mojej Hani i zastanawiamy sie jak będzie wyglądać demontarz słupków bo własnie w nich planujemy umieścić gwizdki. Nie wiemy co dokładnie bedzie trzeby najpierw odkręcić żeby zdjąc te słupki więc zdaje sie na wasze rady. :wink:

rodzyneck
19-12-06, 14:33
W EJ9 nic się nie odkręca tylko jest walka z mega wrednymi spinkami... Rozebrać to jeszcze nic, złożyć to już problem :D

Jak będziesz składał radzę się porządnie zapoznać z działaniem spinek na słupku przednim, plastik musi trafić między dwie płaszczyzny spinki...

Aha. Pomaga zdjęcie boków deski rozdzielczej...

Limbo
26-12-06, 01:49
poradziłem sobie bezproblemowo;) wystarczyło zdjąć uszczelkę i plastik na słupkach podważyć śrubokrętem. Obyło sie nawet bez zdejmowania bocznych plastików z deski rozdzielczej. Sprzęciol zamontowany. dzięki za pomoc. Pozdro

cifek wawa
03-01-07, 20:09
a jak jest ze slupkami w 5 gen? tak samo?

Lipek
03-01-07, 21:16
identycznie

rodzyneck
04-01-07, 12:02
Limbo opisuje właśnie 5gen bo w 6gen uszczelka jest w drzwiach a nie przy słupku ;)

Lcfr
04-01-07, 16:41
Witam!
Za kilka dni będziemy montować z kumplem sprzęt audio w mojej Hani i zastanawiamy sie jak będzie wyglądać demontarz słupków bo własnie w nich planujemy umieścić gwizdki. Nie wiemy co dokładnie bedzie trzeby najpierw odkręcić żeby zdjąc te słupki więc zdaje sie na wasze rady. :wink:

trzeba odciągnąć uszczelke i podważyc delikatnie plastik słupka (pamietac o tym, ze jest pod plastikiem słubka bocznego-trzeba go wysunąć)
cały plastik przedniego słupka trzyma sie na 3 zapinkach