Zobacz pełną wersję : Cleary JDM-spasowanie itd
Wojtec12345678
17-11-10, 22:18
Ostatnio coraz bardziej zastanawiam się na zmianę lamp na Cear'y w mojej Hani
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?88669-EJ2-Coupe-D15B7/page2&highlight=ej2+d15b7
Teraz mam angelsy i są wg mnie ok ale ciągle parują,doprowadza mnie to do szału :/ tak więc może ktoś się wypowiedzieć nad spasowaniem clearów? Słyszałem że są szpary pod nimi jeszcze gorsze niż pod angelsami to prawda? no i czy komuś parują?
Cleary są piękne wg mnie jedne z najładniejszych zaminników, ale brak homologacji to mnie odstrasza :/
http://moto.allegro.pl/jdm-black-clear-honda-civic-92-95-reflektor-prawy-i1319536166.html
Tu masz wątek o takich lampach. Na dalszych stronach jest też o spasowaniu.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?82094-black-clear-amber
thompson17
18-11-10, 10:58
co do parowania kolego bo tam widze nikt tego nie poruszył to pierwszy komplet depo clearów które kupiłem parował, więc sprzedawca mi zamienił na drugi komplet, w ten weekend założe i obczaje co i jak...
a co do spasowania to duzo też zalezy czy autko bylo trafione ale generalnie pojawia sie szpara w jednej lampie miedzy zderzakiem a dołem lampy
Mi też cleary Depo parowały mniej więcej przez pierwszy tydzień-dwa. Potem się "ułożyły" i od roku jest git.
Wojtec12345678
18-11-10, 14:48
To samo mi mówili z angelsami...że przez pierwsze 3-4 tyg bedą parowały,ale mam je juz ok pół roku i jak jest deszcz to parują :/ próbowałem już wszystkiego :/ nawet miałem je rozklejone i sklejone spowrotem...
hmmm z tego co wyczytałem to są szpary i widzałem kilka fotek na innych postach i jest masakra :/
Ja tam spasowałem i jest prawie że idealnie.
thompson17
18-11-10, 15:14
ja bez większego spasowywania szpare miałem między zderzakiem a lampą około 2mm więc nie jest źle a jak sie przyłożysz to zrobisz jak pisze kolega wyżej prawie idealnie
Wojtec12345678
18-11-10, 18:49
Ja tam spasowałem i jest prawie że idealnie.
Dlaczego przeszedłeś z tyców na cleary?
No i kolejna sprawa to bym musiał zrezygnować z xenonów :(
Miałem krótkotrwałą zajawkę angelami, która na szczęście szybko mi przeszła :)
thompson17
18-11-10, 21:40
bądźmy szczerzy...
angele to wieś... (nikogo nie chce tu obrażać) to że ktoś chce xenony to nic nie znaczy...
istnieją jeszcze denji:)
bo angele to zawsze wieś... jakie by nie były...
a cleary to moim zdaniem najsłuszniejsze lampy do civica plus ambery, następne są denji też fajnie wyglądają:)
ale na Boga...nie angele:)
de3nji wyglądają tragicznie jak lampy od tarpana tyle ze funkcjonalen bo maja soczewke
Wojtec12345678
18-11-10, 23:02
to że ktoś chce xenony to nic nie znaczy...
Tak ale nie chce ludzi oślepiać...gdybym się zdecydował na cleary to jakaś zwykła żarówa od np osram
a cleary to moim zdaniem najsłuszniejsze lampy do civica plus ambery
zgadzam się ale brak homologacji to ryzyko,łatwiej wymienić żarówki niż całe lampy przy owej kontroli :p
de3nji wyglądają tragicznie jak lampy od tarpana tyle ze funkcjonalen bo maja soczewke
Też wg mnie denji to tragedia...angele źle nie wyglądają ale to kwestia gustu...
Angele może nie aż do końca wieś. Jak są na ładnym samochodzie, to jeszcze ujdzie. Ale często jest to niestety pierwszy "mod" niedoszłych tunerów i zazwyczaj pojawiają się na mocno sfatygowanych hankach.
Co do braku homologacji na cleary. Ja miałem z nimi 2 przeglądy, kilka razy kontrolę policji i ani razu nikt nawet nic nie wspomniał, żeby coś było z nimi nie halo (podobnie red/white USDM z tyłu, które też nie mają homologacji).
Cleary nie wyglądają ewidentnie na aftermarket tak jak angele. Osoby nie w temacie mogą myśleć, że to seria. I to jest w nich fajne, że przypominają serię, ale jednak są od niej dużo fajniejsze.
Xenon w clearach może już wzbudzić zainteresowanie policji czy diagnosty. Ja mam żarówki Osram Cool Blue i wg. mnie bardzo fajnie to świeci.
Co do Denji - podobają mi się, ale tylko te czarne.
Yotomeczek86
19-11-10, 12:16
A czy takie Clear'y da się przerobić żeby miały regulacje automatyczną tak jak lampy oem? Bo co nie patrze na alleszajs to są tylko manual.
thompson17
19-11-10, 12:56
tak, bez problemu można zaadaptować regulacje elektryczną.
ja pisałem o denji czarnych- wyglądają jak cleary z soczekwą:)
Próbowałem przełożyć silniczki do clearów z OEM-ów. Niby wszystko pasowało, ale jakoś nie chciały się one wkręcić. Nie wiem dlaczego.
A że zmieniałem lampy rok temu na zimnie i deszczu, to nie chciało mi się już dłużej kombinować i zostawiłem manuale.
Wojtec12345678
19-11-10, 14:50
Angele może nie aż do końca wieś. Jak są na ładnym samochodzie, to jeszcze ujdzie.
Myślę że na moim tragedii nie ma,zresztą w kometach też pisali że źle nie jest...
Co do Denji - podobają mi się, ale tylko te czarne.
Hmmm na forum mało osób je ma,albo wyszukiwarka z dupy :D może jakieś fotki?;)
Arturwwa ma czarne, Zaldier ma czarne...
To akurat mi się przypomniało.
dzisiaj przeglądając allegro trafiłem na to: http://allegro.pl/przerabianie-lamp-hit-jdm-polerka-civic-prelude-i1315940224.html#gallery jakaś alternatywa :D
ale chyba i ja zdecyduje się na te lampki clear black, ze spasowaniem zawsze można coś wyczarować
Co do braku homologacji na cleary. Ja miałem z nimi 2 przeglądy, kilka razy kontrolę policji i ani razu nikt nawet nic nie wspomniał, żeby coś było z nimi nie halo (podobnie red/white USDM z tyłu, które też nie mają homologacji).
chyba nie o to chodzi w przypadku braku homologacji, że nikt "nie zauważy" ale o ewentualne konsekwencje w razie W.
Aczkolwiek cleary są spoko, ze spasowaniem nie ma aż takiej tragedii jednak ja ich nie mam. Angele też są ok. Jak kto woli, o gustach się nie dyskutuje, a nie, tylko dżejdiemowcy cleary cleary i ambery, to dopiero wiocha, takie moje zdanie, jak w astrze albo poldku fcuk.
Zastanawia mnie problem parowania - mianowicie wszystkie firmy które oferują te lampy cleary bądź angelsy maja problem z parowaniem? Czy tylko określone?
Jak już pisałem gdzieś tam wcześniej. Mi cleary Depo parowały przez pierwsze kilkanaście dni, potem doszły do siebie i od roku jest zupełnie ok.
Wojtec12345678
22-11-10, 12:37
Jak już pisałem gdzieś tam wcześniej. Mi cleary Depo parowały przez pierwsze kilkanaście dni, potem doszły do siebie i od roku jest zupełnie ok.
Mi to samo powiedzeili z angelsami w sklepie,ale parują już ponad 6 miesięcy :mad:
No to może trafiłem po prostu na jakiś lepszy komplet...
Wojtec12345678
22-11-10, 13:35
No to może trafiłem po prostu na jakiś lepszy komplet...
Prawdopodobnie tak...jak byłem u kolesia który rozklejał mi lampy i sklejał je, to powiedział że wszystkie tuningowe lampy tak mają,zajmuje się tem od lat i mówił że nie tylko od hondy lampy parują, ale i od wszystkich innych marek też, nawet i z tyłu :mad:
thompson17
22-11-10, 16:20
moje zaczynają chyba powoli przestawać parować,
wyjąłem kapturki gumowe zabezpieczające żarówki i jakieś 20 min katowałem lampy na swiatłach drogowych tak żeby sie wygrzały, potem założyłem kaputruki i jest już prawie prawie ok.
pewnie jeszcze jeden taki zabieg i para zniknie:)
edit:lampy clear black depo
Wojtec12345678
22-11-10, 22:36
moje zaczynają chyba powoli przestawać parować,
wyjąłem kapturki gumowe zabezpieczające żarówki i jakieś 20 min katowałem lampy na swiatłach drogowych tak żeby sie wygrzały, potem założyłem kaputruki i jest już prawie prawie ok.
pewnie jeszcze jeden taki zabieg i para zniknie:)
edit:lampy clear black depo
Myślisz że tego nie próbowałem? Zdjąłem nawt kapturki i *******zielałem do środka suszarką do włosów,wszystko wyparowało,założyłem gumy i w deszczu po 20 min pary w ch.. :mad:
thompson17
23-11-10, 12:49
to w takim razie może kapturki masz nieszcelne, popękane?
bo jeśli nie to to zostaje tylko nieszczelność między szklem a reflektorem, no bo co innego?:)
tam nie ma innej opcji żeby sie wilgoć dostała:)
Jak miałem kiedyś angele (TYC-e allegrowe), to pamiętam, że jedna trochę mi parowała w deszcz, ale naprawdę niewiele i szybko schodziło.
Wojtec12345678
23-11-10, 22:27
to w takim razie może kapturki masz nieszcelne, popękane?
bo jeśli nie to to zostaje tylko nieszczelność między szklem a reflektorem
Gumy są na 100% całe...
A jeśli chodzi o nieszczelność to tak jak pisałem pare postów wyżej, lampy były rozklejane i sklejane na nowo,właśnie z powodu nieszczelności...