PDA

Zobacz pełną wersję : Cleary JDM-spasowanie itd

Wojtec12345678
17-11-10, 22:18
Ostatnio coraz bardziej zastanawiam się na zmianę lamp na Cear'y w mojej Hani
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?88669-EJ2-Coupe-D15B7/page2&highlight=ej2+d15b7
Teraz mam angelsy i są wg mnie ok ale ciągle parują,doprowadza mnie to do szału :/ tak więc może ktoś się wypowiedzieć nad spasowaniem clearów? Słyszałem że są szpary pod nimi jeszcze gorsze niż pod angelsami to prawda? no i czy komuś parują?
Cleary są piękne wg mnie jedne z najładniejszych zaminników, ale brak homologacji to mnie odstrasza :/
http://moto.allegro.pl/jdm-black-clear-honda-civic-92-95-reflektor-prawy-i1319536166.html

drypaul
18-11-10, 10:19
Tu masz wątek o takich lampach. Na dalszych stronach jest też o spasowaniu.

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?82094-black-clear-amber

thompson17
18-11-10, 10:58
co do parowania kolego bo tam widze nikt tego nie poruszył to pierwszy komplet depo clearów które kupiłem parował, więc sprzedawca mi zamienił na drugi komplet, w ten weekend założe i obczaje co i jak...
a co do spasowania to duzo też zalezy czy autko bylo trafione ale generalnie pojawia sie szpara w jednej lampie miedzy zderzakiem a dołem lampy

drypaul
18-11-10, 12:23
Mi też cleary Depo parowały mniej więcej przez pierwszy tydzień-dwa. Potem się "ułożyły" i od roku jest git.

Wojtec12345678
18-11-10, 14:48
To samo mi mówili z angelsami...że przez pierwsze 3-4 tyg bedą parowały,ale mam je juz ok pół roku i jak jest deszcz to parują :/ próbowałem już wszystkiego :/ nawet miałem je rozklejone i sklejone spowrotem...

hmmm z tego co wyczytałem to są szpary i widzałem kilka fotek na innych postach i jest masakra :/

drypaul
18-11-10, 14:50
Ja tam spasowałem i jest prawie że idealnie.

thompson17
18-11-10, 15:14
ja bez większego spasowywania szpare miałem między zderzakiem a lampą około 2mm więc nie jest źle a jak sie przyłożysz to zrobisz jak pisze kolega wyżej prawie idealnie

Wojtec12345678
18-11-10, 18:49
Ja tam spasowałem i jest prawie że idealnie.

Dlaczego przeszedłeś z tyców na cleary?
No i kolejna sprawa to bym musiał zrezygnować z xenonów :(

drypaul
18-11-10, 20:59
Miałem krótkotrwałą zajawkę angelami, która na szczęście szybko mi przeszła :)

thompson17
18-11-10, 21:40
bądźmy szczerzy...
angele to wieś... (nikogo nie chce tu obrażać) to że ktoś chce xenony to nic nie znaczy...
istnieją jeszcze denji:)
bo angele to zawsze wieś... jakie by nie były...
a cleary to moim zdaniem najsłuszniejsze lampy do civica plus ambery, następne są denji też fajnie wyglądają:)
ale na Boga...nie angele:)

reaktor
18-11-10, 22:34
de3nji wyglądają tragicznie jak lampy od tarpana tyle ze funkcjonalen bo maja soczewke

Wojtec12345678
18-11-10, 23:02
to że ktoś chce xenony to nic nie znaczy...

Tak ale nie chce ludzi oślepiać...gdybym się zdecydował na cleary to jakaś zwykła żarówa od np osram

a cleary to moim zdaniem najsłuszniejsze lampy do civica plus ambery
zgadzam się ale brak homologacji to ryzyko,łatwiej wymienić żarówki niż całe lampy przy owej kontroli :p

de3nji wyglądają tragicznie jak lampy od tarpana tyle ze funkcjonalen bo maja soczewke

Też wg mnie denji to tragedia...angele źle nie wyglądają ale to kwestia gustu...

drypaul
19-11-10, 08:46
Angele może nie aż do końca wieś. Jak są na ładnym samochodzie, to jeszcze ujdzie. Ale często jest to niestety pierwszy "mod" niedoszłych tunerów i zazwyczaj pojawiają się na mocno sfatygowanych hankach.
Co do braku homologacji na cleary. Ja miałem z nimi 2 przeglądy, kilka razy kontrolę policji i ani razu nikt nawet nic nie wspomniał, żeby coś było z nimi nie halo (podobnie red/white USDM z tyłu, które też nie mają homologacji).
Cleary nie wyglądają ewidentnie na aftermarket tak jak angele. Osoby nie w temacie mogą myśleć, że to seria. I to jest w nich fajne, że przypominają serię, ale jednak są od niej dużo fajniejsze.
Xenon w clearach może już wzbudzić zainteresowanie policji czy diagnosty. Ja mam żarówki Osram Cool Blue i wg. mnie bardzo fajnie to świeci.

Co do Denji - podobają mi się, ale tylko te czarne.

Yotomeczek86
19-11-10, 12:16
A czy takie Clear'y da się przerobić żeby miały regulacje automatyczną tak jak lampy oem? Bo co nie patrze na alleszajs to są tylko manual.

thompson17
19-11-10, 12:56
tak, bez problemu można zaadaptować regulacje elektryczną.
ja pisałem o denji czarnych- wyglądają jak cleary z soczekwą:)

drypaul
19-11-10, 12:59
Próbowałem przełożyć silniczki do clearów z OEM-ów. Niby wszystko pasowało, ale jakoś nie chciały się one wkręcić. Nie wiem dlaczego.
A że zmieniałem lampy rok temu na zimnie i deszczu, to nie chciało mi się już dłużej kombinować i zostawiłem manuale.

Wojtec12345678
19-11-10, 14:50
Angele może nie aż do końca wieś. Jak są na ładnym samochodzie, to jeszcze ujdzie.

Myślę że na moim tragedii nie ma,zresztą w kometach też pisali że źle nie jest...

Co do Denji - podobają mi się, ale tylko te czarne.

Hmmm na forum mało osób je ma,albo wyszukiwarka z dupy :D może jakieś fotki?;)

drypaul
19-11-10, 14:54
Arturwwa ma czarne, Zaldier ma czarne...
To akurat mi się przypomniało.

Mafia
19-11-10, 15:55
dzisiaj przeglądając allegro trafiłem na to: http://allegro.pl/przerabianie-lamp-hit-jdm-polerka-civic-prelude-i1315940224.html#gallery jakaś alternatywa :D

ale chyba i ja zdecyduje się na te lampki clear black, ze spasowaniem zawsze można coś wyczarować

diego
22-11-10, 09:54
Co do braku homologacji na cleary. Ja miałem z nimi 2 przeglądy, kilka razy kontrolę policji i ani razu nikt nawet nic nie wspomniał, żeby coś było z nimi nie halo (podobnie red/white USDM z tyłu, które też nie mają homologacji).
chyba nie o to chodzi w przypadku braku homologacji, że nikt "nie zauważy" ale o ewentualne konsekwencje w razie W.
Aczkolwiek cleary są spoko, ze spasowaniem nie ma aż takiej tragedii jednak ja ich nie mam. Angele też są ok. Jak kto woli, o gustach się nie dyskutuje, a nie, tylko dżejdiemowcy cleary cleary i ambery, to dopiero wiocha, takie moje zdanie, jak w astrze albo poldku fcuk.
Zastanawia mnie problem parowania - mianowicie wszystkie firmy które oferują te lampy cleary bądź angelsy maja problem z parowaniem? Czy tylko określone?

drypaul
22-11-10, 10:29
Jak już pisałem gdzieś tam wcześniej. Mi cleary Depo parowały przez pierwsze kilkanaście dni, potem doszły do siebie i od roku jest zupełnie ok.

Wojtec12345678
22-11-10, 12:37
Jak już pisałem gdzieś tam wcześniej. Mi cleary Depo parowały przez pierwsze kilkanaście dni, potem doszły do siebie i od roku jest zupełnie ok.

Mi to samo powiedzeili z angelsami w sklepie,ale parują już ponad 6 miesięcy :mad:

drypaul
22-11-10, 13:05
No to może trafiłem po prostu na jakiś lepszy komplet...

Wojtec12345678
22-11-10, 13:35
No to może trafiłem po prostu na jakiś lepszy komplet...

Prawdopodobnie tak...jak byłem u kolesia który rozklejał mi lampy i sklejał je, to powiedział że wszystkie tuningowe lampy tak mają,zajmuje się tem od lat i mówił że nie tylko od hondy lampy parują, ale i od wszystkich innych marek też, nawet i z tyłu :mad:

thompson17
22-11-10, 16:20
moje zaczynają chyba powoli przestawać parować,
wyjąłem kapturki gumowe zabezpieczające żarówki i jakieś 20 min katowałem lampy na swiatłach drogowych tak żeby sie wygrzały, potem założyłem kaputruki i jest już prawie prawie ok.
pewnie jeszcze jeden taki zabieg i para zniknie:)
edit:lampy clear black depo

Wojtec12345678
22-11-10, 22:36
moje zaczynają chyba powoli przestawać parować,
wyjąłem kapturki gumowe zabezpieczające żarówki i jakieś 20 min katowałem lampy na swiatłach drogowych tak żeby sie wygrzały, potem założyłem kaputruki i jest już prawie prawie ok.
pewnie jeszcze jeden taki zabieg i para zniknie:)
edit:lampy clear black depo

Myślisz że tego nie próbowałem? Zdjąłem nawt kapturki i *******zielałem do środka suszarką do włosów,wszystko wyparowało,założyłem gumy i w deszczu po 20 min pary w ch.. :mad:

thompson17
23-11-10, 12:49
to w takim razie może kapturki masz nieszcelne, popękane?
bo jeśli nie to to zostaje tylko nieszczelność między szklem a reflektorem, no bo co innego?:)
tam nie ma innej opcji żeby sie wilgoć dostała:)

drypaul
23-11-10, 12:54
Jak miałem kiedyś angele (TYC-e allegrowe), to pamiętam, że jedna trochę mi parowała w deszcz, ale naprawdę niewiele i szybko schodziło.

Wojtec12345678
23-11-10, 22:27
to w takim razie może kapturki masz nieszcelne, popękane?
bo jeśli nie to to zostaje tylko nieszczelność między szklem a reflektorem

Gumy są na 100% całe...
A jeśli chodzi o nieszczelność to tak jak pisałem pare postów wyżej, lampy były rozklejane i sklejane na nowo,właśnie z powodu nieszczelności...