PDA

Zobacz pełną wersję : obroty nie wolno spadają..

dovii
17-11-10, 21:46
Witam, duzo jest tematow o obrotach ale nie znalazlem nic o moim problemie..
dzisiaj po przejechaniu ok 20km zauwazylem ze po wcisnieciu sprzegla obroty spadają dopiero po jakiejs 1-1,5 sekundy i to w dodatku wolniej niz to bylo zazwyczaj.. w dodatku auto złapało jakiegos muła bo wczesniej jak jechalem 90 na 5 biegu to jak wciskalem gaz to sie rozpedzal, slabo ale zawsze a teraz nic zupelnie.. co moze byc nie tak??

dovii
18-11-10, 23:18
moze sie wypowiedziec ktos kto mial taki problem albo wie co to moze byc?? bylbym wdzieczny:)

dovii
21-11-10, 21:59
jest ktos kto mial taki problem lub ma jakas sugestie??

chudy-bb
22-11-10, 21:25
Wiesz co mam podobny problem bo mi obroty wisza na 1500 i po 3 do 5 sek padaja na 1100 1200. Jak jest zaimna to jej nic nie ma tylko jak sie zagrzeje.radzili mi abym wyczyśćił krokowy.Robiony był reset kompa ale nie pomogło.A po za tym kręci sie normalnie nie muli na 5.

kamilo001
22-11-10, 21:50
Witam podlacze sie do waszego posta z obrotami ja mam problem z falujacymi obrotami
Zimny silnik sani 2 tys obrotow brak falowania
zagrzany obroty faluja od 1100 do 1600 i tak caly czas
po odpaleniu silnika i odlaczeniu silnika krokowego obroty spadaja do 650 750 ale nadal faluja a silniczek krokowy zostal odlaczony to co moze jesazcze sterowac obrotami ??
i z jakicz czujnikow dochodza informacje do komputera zeby on wyslal sygnal do krokowca o zmianie obrotow oprocz sondy lamda dodam ze mam 5 przewodowa

A co do mulenia twojej hani sproboj zmienic swiece na ngk u mnie jest ruznica na nowych a szczegolnie po zalaczeniu V-Tec'a

dovii
23-11-10, 19:44
swiece mam denso, zmieniane 2 miechy temu, wiec mysle ze sa ok, myslalem raczej nad wywaleniem kata, wytluczeniem go, ewentualnie rurka zamiast niego.. ale co z tymi obrotami? po wcisnieciu sprzegla slychac jakby miedzygaz:/