Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przy wlaczeniu ogrzewania,wlacza sie wentylator

wilku1
16-11-10, 21:30
Witam,mam pytanko dotyczace mojego nowego nabytku czyli Hondy Civic :D
Konkretnie chodzi mi o wlaczajacy sie wentylator dosc czesto tylko wtedy gdy wlacze nawiew kabiny,w momecie gdy chodzi wentylator i wylacze nawiew,wentylator przestaje dzialac... czy to jest normalne??

siemak
16-11-10, 21:36
Witam,
calkiem normalne jest zalaczanie sie wentylatora przy wlaczonym AC.
Wylacz klime - wylaczy sie wentylator :)

wilku1
16-11-10, 21:47
tak tylko klima jest na off...

siemak
16-11-10, 22:03
ups...a jesli nawiew jest calkiem wylaczony to wentylator chodzi?

wilku1
16-11-10, 22:07
jesli nawiew jest wylaczony to wszysto jest ok,wentylator nie chodzi,jak wlacze tylko nawiew bez klimy wentylator wlacza sie,jak tylko wylacze nawiew,wentylator przestaje dzialac...

devilcape
17-11-10, 23:21
O jaki wentylator chodzi? Chyba nie od nawiewu :)
wilku1 czy masz na myśli wentylator od chłodnicy?

uboat
18-11-10, 22:31
może puszczasz nawiew na szybę? wtedy klima włącza się automatycznie...(przycisk klimy jest jednak wyłączony)

aras12
19-11-10, 16:58
i to
może puszczasz nawiew na szybę? wtedy klima włącza się automatycznie...(przycisk klimy jest jednak wyłączony)
I to jest do bani, da sie to jakos odlaczyc?

Hoze
19-11-10, 21:35
i to
I to jest do bani, da sie to jakos odlaczyc?

No właśnie, AC zawsze się uruchamia automatycznie po włączeniu wiatraka i nie tylko na szybę (obojętnie co), trzeba nacisnąć off i AC się wyłącza (napis AC OFF).

aras12
20-11-10, 12:18
trzeba nacisnąć off i AC się wyłącza (napis AC OFF).
Ale nawet gdy AC OFF to gdy wlaczysz nawiew na szybe wtedy klima włącza się automatycznie...(przycisk klimy jest jednak wyłączony)

wilku1
22-11-10, 23:06
Ok,u mnie sprawa wyjaśniona,serdeczne dzięki za pomoc,okazało się ze jednak to powód wlaczajacej się automatycznie klimy,nawet wtedy gdy na wyswietlaczu nie ma informacji ze klima jest wyłączona to ona i tak pracuje... Jest to trochę dziwne jak dla mnie ale widoczne te modele tak maja ;) ważne ze wszystko jest ok i nech tak zostanie,póki co jestem z niej bardzo zadowolony.

aras12
23-11-10, 16:06
Ok,u mnie sprawa wyjaśniona,serdeczne dzięki za pomoc,okazało się ze jednak to powód wlaczajacej się automatycznie klimy,nawet wtedy gdy na wyswietlaczu nie ma informacji ze klima jest wyłączona to ona i tak pracuje... Jest to trochę dziwne jak dla mnie ale widoczne te modele tak maja ważne ze wszystko jest ok i nech tak zostanie,póki co jestem z niej bardzo zadowolony.
Jak dla mnie jest to rozwiazanie do bani bo AC zabiera moc. Gdy wylacze nawiew na przednia szybe to po chwili jest zaparowana:mad: Musze pogadac z elektrykiem czy da sie to jakos rozdzielic.