Zobacz pełną wersję : Przy wlaczeniu ogrzewania,wlacza sie wentylator
Witam,mam pytanko dotyczace mojego nowego nabytku czyli Hondy Civic :D
Konkretnie chodzi mi o wlaczajacy sie wentylator dosc czesto tylko wtedy gdy wlacze nawiew kabiny,w momecie gdy chodzi wentylator i wylacze nawiew,wentylator przestaje dzialac... czy to jest normalne??
Witam,
calkiem normalne jest zalaczanie sie wentylatora przy wlaczonym AC.
Wylacz klime - wylaczy sie wentylator :)
tak tylko klima jest na off...
ups...a jesli nawiew jest calkiem wylaczony to wentylator chodzi?
jesli nawiew jest wylaczony to wszysto jest ok,wentylator nie chodzi,jak wlacze tylko nawiew bez klimy wentylator wlacza sie,jak tylko wylacze nawiew,wentylator przestaje dzialac...
O jaki wentylator chodzi? Chyba nie od nawiewu :)
wilku1 czy masz na myśli wentylator od chłodnicy?
może puszczasz nawiew na szybę? wtedy klima włącza się automatycznie...(przycisk klimy jest jednak wyłączony)
i to
może puszczasz nawiew na szybę? wtedy klima włącza się automatycznie...(przycisk klimy jest jednak wyłączony)
I to jest do bani, da sie to jakos odlaczyc?
i to
I to jest do bani, da sie to jakos odlaczyc?
No właśnie, AC zawsze się uruchamia automatycznie po włączeniu wiatraka i nie tylko na szybę (obojętnie co), trzeba nacisnąć off i AC się wyłącza (napis AC OFF).
trzeba nacisnąć off i AC się wyłącza (napis AC OFF).
Ale nawet gdy AC OFF to gdy wlaczysz nawiew na szybe wtedy klima włącza się automatycznie...(przycisk klimy jest jednak wyłączony)
Ok,u mnie sprawa wyjaśniona,serdeczne dzięki za pomoc,okazało się ze jednak to powód wlaczajacej się automatycznie klimy,nawet wtedy gdy na wyswietlaczu nie ma informacji ze klima jest wyłączona to ona i tak pracuje... Jest to trochę dziwne jak dla mnie ale widoczne te modele tak maja ;) ważne ze wszystko jest ok i nech tak zostanie,póki co jestem z niej bardzo zadowolony.
Ok,u mnie sprawa wyjaśniona,serdeczne dzięki za pomoc,okazało się ze jednak to powód wlaczajacej się automatycznie klimy,nawet wtedy gdy na wyswietlaczu nie ma informacji ze klima jest wyłączona to ona i tak pracuje... Jest to trochę dziwne jak dla mnie ale widoczne te modele tak maja ważne ze wszystko jest ok i nech tak zostanie,póki co jestem z niej bardzo zadowolony.
Jak dla mnie jest to rozwiazanie do bani bo AC zabiera moc. Gdy wylacze nawiew na przednia szybe to po chwili jest zaparowana:mad: Musze pogadac z elektrykiem czy da sie to jakos rozdzielic.