PDA

Zobacz pełną wersję : Jak ściągnąć plastyki z drzwi

robertt
14-04-05, 12:10
tylnych w sedanie '98. Chcę posmarować mechanizm podnoszenia szyb. Smarowanie prowadnic nic nie dało i zdarzyło się że szybki się nie domknęły :( Gdzie są zatrzaski i gdzie ywentualnie przyłożyć młotek :D

Furious
14-04-05, 12:14
Nie wiem jak to jest w sedanie `98 ale....
1. okrecasz wszystkie śrubki jakie mozesz znalezc (gdzies jakas w rogu moze, moze byc przy klamce i jakims moze uchwycie-schowku)
2. pokretełko od otwierania szyb, musisz jakims drucikiem czy czyms przepchnąc spinke ktora tam sie znajduje
3. najlepiej zaczynajac od dolu z jakiegos rogu delikatnie aczkolwiek z pewna siłą ciagnac do siebie plastik, trzyma sie on na jeszcze kilku (kolo 8 pewnie) spinkach ktore trzeba na sile
4. pod koniec plastik lekko do gory i wyciagasz :D

robertt
14-04-05, 12:38
Nie wiem jak to jest w sedanie `98 ale....
1. okrecasz wszystkie śrubki jakie mozesz znalezc (gdzies jakas w rogu moze, moze byc przy klamce i jakims moze uchwycie-schowku)
2. pokretełko od otwierania szyb, musisz jakims drucikiem czy czyms przepchnąc spinke ktora tam sie znajduje
3. najlepiej zaczynajac od dolu z jakiegos rogu delikatnie aczkolwiek z pewna siłą ciagnac do siebie plastik, trzyma sie on na jeszcze kilku (kolo 8 pewnie) spinkach ktore trzeba na sile
4. pod koniec plastik lekko do gory i wyciagasz :D

myślisz że nie próbowałem? Nie sztuką jest wyrwać trza to jeszcze złożyć :wink:

LIO
14-04-05, 14:21
myślisz że nie próbowałem? Nie sztuką jest wyrwać trza to jeszcze złożyć
to po co pytasz, jak sciagnac te boczki drzwiowe ? :?

robertt
14-04-05, 16:12

Próbowałem. Odkręciłem wszystkie możliwe śróbki ale nic to nie dało. Zapytanie moje dotyczyło zatrzasków lub innych zaczepów które trzymają plastyki, a nie widać ich. Jak ktoś już rozbierał to może podzielił by się gdzie są i jak ewentualnie je odpiąć. O TO mi chodziło :roll:

rem36
14-04-05, 16:18

Próbowałem. Odkręciłem wszystkie możliwe śróbki ale nic to nie dało. Zapytanie moje dotyczyło zatrzasków lub innych zaczepów które trzymają plastyki, a nie widać ich. Jak ktoś już rozbierał to może podzielił by się gdzie są i jak ewentualnie je odpiąć. O TO mi chodziło :roll:

i tu masz odpowiedz

Odkrecasz wszytko, potem łapiesz za dolny róg boczka i mocno go odciagasz, trzyma sie na plastikowych spinkach, sa one wciskane i zeby je wyjac trzeba mocniej szarpnac... Pozniej mozna wszytko na spokojnie załozyc spowrotem na te same spinki.

boomer
14-04-05, 16:24
A moze chodzi o ciegna klamek? Zaczynajac od dolu delikatnie ale stanowczym ruchem ciagniesz do siebie boczek, jak puszcza zaczepy to caly plastki gdzie jest klamka przesuwasz i odpinasz ciegno klamki, w zaleznosci co masz z elektryki bedziesz musial odpiac kostki

Maro
14-04-05, 17:54
tylnych w sedanie '98. Chcę posmarować mechanizm podnoszenia szyb. Smarowanie prowadnic nic nie dało i zdarzyło się że szybki się nie domknęły :( Gdzie są zatrzaski i gdzie ywentualnie przyłożyć młotek :D

Skoro smarowałęś już prowadnice , to wcześniej musiałeś już zdjąc ten plastik z drzwi :?:

robertt
14-04-05, 18:02
Skoro smarowałęś już prowadnice , to wcześniej musiałeś już zdjąc ten plastik z drzwi :?:[/quote]

posmarowałem prowadnice szyb, (te pionowe w ramkach drzwi czy jak kto woli w słupkach) a do tego plasytków nie trza ściągać

Ale widzę że bez zadania siły sie nie obejdzie :) gwałtem trza ją brać

Furious
14-04-05, 18:05
Ale widzę że bez zadania siły sie nie obejdzie :) gwałtem trza ją brać
Zgadza sie, musisz na sile, inaczej sie nie da.

robertt
14-04-05, 18:05
Odkrecasz wszytko, potem łapiesz za dolny róg boczka i mocno go odciagasz, trzyma sie na plastikowych spinkach, sa one wciskane i zeby je wyjac trzeba mocniej szarpnac... Pozniej mozna wszytko na spokojnie załozyc spowrotem na te same spinki.[/quote]

Właśnie o to chodziło: dolny róg boczka... Dzięki wielkie :D