Zobacz pełną wersję : Ubezpieczenie sprzetu
Witam, chcialbym sie dowiedziec czy sa jakies firmy zajmujace sie ubezpieczaniem instalacji CarAudio i czy warto w cos takiego inwestowac.
Pozdrawiam
kazda firma ubezpieczeniowa ci to ubezpieczy jezeli na kazdy sprzet masz paragon
A jezeli niemam paragonu?
Mozna w takim razie zle sformulowalem pytanie. Dowiadywalem sie jak to wyglada w warcie i biora ok 20% od wartosci sprzetu wiec jest to troche nie oplacalne. Czy znacie jakies inne fimry ktore oferuja takie ubezpieczenie w kozystniejszych warunkach?
tylko w sumie niewiem po co ci to rozumiem jak bys mial sprzet za 10000-20000 tys to rozumiem ale tak moim zdaniem nie ma sensu
Dosc czesto zaostawiam autko w dziwnych miesjcach, nie na parkingu strzezonym. Niechcial bym aby w przypadku kradiezy (odpukac) zostac zniczym, wiec pomyslalem o ubezpieczeniu. A tak to przynajmniej chociaz czesc kasy mozna odzyskac. Tylko ze 20% wartosc jest dosc zabojczym progiem.
wcale nei trzeba miec paragonu, u mnie spisali tylko co jest w aucie w sensie audio i jakei modele i tyle....
wcale nei trzeba miec paragonu, u mnie spisali tylko co jest w aucie w sensie audio i jakei modele i tyle....
A jakie towarzystwo i na jakich warunkach ?
dokladnie
A jakie towarzystwo i na jakich warunkach ?
kazde jak zawierasz AC, chyab ze chcesz doubezpieczyc wtedy jest inaczej
no tak macie racje ze w AC jest wzmianka o audio i mnie tez jest tak ubezpieczone
ale jak chcesz na odpowiednia kwote ubezpieczyc audio to musza byc paragony bynajmniej mnie tak gosc z Warty powiedzial co mi auto ubezpiecza
ale jak chcesz na odpowiednia kwote ubezpieczyc audio to musza byc paragony bynajmniej mnie tak gosc z Warty powiedzial co mi auto ubezpiecza
dokaldnie to jest doubepieczenie z oddzilena polisa badz aneksem do polisy AC
W Warcie jest tak ze AC nie zawiera normalnie wyposazenia audio chyba ze jest orginalne Hondowskie. Jezeli posiadasz inne radio (sprzet) to nalezy ja doubezpieczyc. Paragonu nie trzeba miec, rzeczoznawcy warty wyceniaja sprzet licza skladke 20% rocznie i jestes ubezpieczony. Ale myslalem ze moze jest jakas tansza opcja, przeciez przy 20% to skladka za takie ubezpiczenei wyjdzie mnie wiecej jak samo AC.
W Warcie jest tak ze AC nie zawiera normalnie wyposazenia audio chyba ze jest orginalne Hondowskie. Jezeli posiadasz inne radio (sprzet) to nalezy ja doubezpieczyc.
kto ci tak powiedzial
ja mam w warcie i co roku ziom sie mnie pyta czy zmienilem cos w audio i jak tak to pisze z nowa polisa firme i model danej rzeczy
w Ergo Hestii babka mi proponowala za 10% wartości audio, ale ze mam taki sprzet co nikt nie ukradnie (nigdy nie wyciagam) to nie ubezpieczylem.
Poza tym inne skladki są tam w miare tanie i mam tam AC OC
ze mam taki sprzet co nikt nie ukradnie (nigdy nie wyciagam)
znajomy w maczaku miał jakeis syfne Safarii tez mu wyjeli :)
Na zlodzieji nie ma mocnych dlatego wg mnie najlepszym zabezpieczeniem jest sie ubezpieczyc.