Zobacz pełną wersję : Honda Civic po lifcie
Witam
Sprowadziłem sobie civica 5d po lifcie uszkodzonego przodem i chce go naprawić.
Mam parę pytań:
1 Czy lampy przedliftowe i poliftowe (nie xenony) są takie same?
2 Czy sama deska przedliftowa i poliftowa jest taka sama?
3 Czy w siedzeniach te tylne osłony poduszek są takie same dla wersji przedlift i lift?
4 Czy do swojej wersji bez xenonów moge sobie dokupic oryginały xenonowe i będą pasowały pod instalacje przystosowaną do zwykłych lamp? (rozumiem że przetwornica do xenonów jest w lampie?)
5 Czy zderzak przedni i atrapa ta cała szklana będzie pasować do auta po lifcie?
1. tak
2. zależy jaką masz wersje i o którą częsć deski ci chodzi, po lifcie jest inny plastik przy zegarach (przed liftem piano black - rysujacy sie)
3. również zależy jaką masz wersje silnikową i wyposażenia
4. nie wiem
5. zderzak jest inny, wszystkie elementy są w kolorze nadwozia a grill w wersji po liftowej jest szklany z takimi małymi otworkami (wlotami powietrza)
Atrapa jest inna, ale prawdopodobnie wymienna miedzy wersjami przed- i po- liftingowymi. Podobnie moze byc z innymi elementami, ale jednoznacznie moze na to odpowiedziec serwis, albo ktos kto to juz robil.
Decha ogólnie jest taka sama,nie musisz nowej kupować jest firma ,która naprawia to ,że śladu nie widać koleś sie na allegro ogłaszał nakłada taką samą ala' skórę na deskę i po problemie ;)
3. to zależy jaka wersja furacza
5. nie rób z niego przedlifta jak jest poliftem. Zderzaki są inne i te całe czarne/szare zdobienia wokoło nie są matowe tylko w lakierze.
Mam wersje diesel 5D sport
2. zależy jaką masz wersje i o którą częsć deski ci chodzi, po lifcie jest inny plastik przy zegarach (przed liftem piano black - rysujacy sie)
Chodzi o całą deske z wystrzelona poduszką -bez plastików przy zegarach Ta deska z wystrzelona poduszką) jest taka chropowata i nie wiem czy od przedlifta też taka jest
To ze dolne listwy i ten cały plaster miodu jest inny dla lifta i przedlifta to wiem. Chodzi mi czy sam zderzak (bez listw i plastramiodu)jest taki sam dla lifta i przedlifta. (rozumiem że ten plaster miodu jest odłączany od zderzaka)
3. również zależy jaką masz wersje silnikową i wyposażenia
Tak jak napisałem wersja 5D diesel sport. Siedzenia materiałowe nie welur. Poduszka jest tak wystrzelona że odchyliła ten plastik co jest z tyłu siedzenia i on pękł i nie wiem czy jest taki sam dla wersji przelift i polift
Ta deska z wystrzelona poduszką) jest taka chropowata i nie wiem czy od przedlifta też taka jest
W przedlifcie też jest chropowata ,na allegro są goście,co naprawiają takie dechy. Nie ma sensu ładować prawie 1000zł na nową wystarczy naprawić.
http://moto.allegro.pl/naprawa-regeneracja-konsol-desek-kokpitow-i1306733635.html
Sam zderzak plastik bez plastra miodu może pasować,ale co potem jak poliftowy plaster miodu nie bedzie pasował? A zapewne nie bedzie,robią właśnie specjalnie takie udogodnienia*,żeby kupować nowsze części.
Te same plastiki od foteli to nie kupisz ,bo ktoś na bank bedzie sprzedawał całe fotele.Chyba ,że w ASO ,ale cena bedzie piękna. Tutaj trzeba sie zastanowić jak to załatwić.
Dodam,że siedzienia przedlifotwe są welurowe i mają białą "łatę" po bokach, a po lifcie jest tapicerka materiałowa obszyta białą (lub pomarańczową z pomarańczowymi wstawkami) nicią. Poza tym, zderzak przedni jest taki sam, jedyna różnica,że krata w zderzaku po lifcie jest lakierowana na szary kolor, a nie sam plastik jak przed liftem, grill jeśli chodzi o kształt zewnętrzny i mocowania jest na 99% taki sam, lampy są takie same, ksenony oryginalne można dokupić razem z zamontowaniem spryskiwaczy reflektorów (dostępne w wersji executive). Osobiście mi się bardzie podoba grill przedliftowy, ale jak Lucas Napisał, nie ma sensu robić z polifta przedlifta. Z innych ciekawostek jeśli chodzi o tył auta: wersja przedliftowa ma: żółte migacze, krótsze światła cofania,wersja poliftowa 5d ma "pełne i gładkie" wypełnienie tylnego zderzaka(przedliftowa ma kształt plastra miodu). Na tym chyba koniec różnic:D