Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic po lifcie

jann12
09-11-10, 22:42
Witam

Sprowadziłem sobie civica 5d po lifcie uszkodzonego przodem i chce go naprawić.
Mam parę pytań:
1 Czy lampy przedliftowe i poliftowe (nie xenony) są takie same?
2 Czy sama deska przedliftowa i poliftowa jest taka sama?
3 Czy w siedzeniach te tylne osłony poduszek są takie same dla wersji przedlift i lift?
4 Czy do swojej wersji bez xenonów moge sobie dokupic oryginały xenonowe i będą pasowały pod instalacje przystosowaną do zwykłych lamp? (rozumiem że przetwornica do xenonów jest w lampie?)
5 Czy zderzak przedni i atrapa ta cała szklana będzie pasować do auta po lifcie?

Czajka
10-11-10, 10:24
1. tak
2. zależy jaką masz wersje i o którą częsć deski ci chodzi, po lifcie jest inny plastik przy zegarach (przed liftem piano black - rysujacy sie)
3. również zależy jaką masz wersje silnikową i wyposażenia
4. nie wiem
5. zderzak jest inny, wszystkie elementy są w kolorze nadwozia a grill w wersji po liftowej jest szklany z takimi małymi otworkami (wlotami powietrza)

Pik
10-11-10, 14:05
Atrapa jest inna, ale prawdopodobnie wymienna miedzy wersjami przed- i po- liftingowymi. Podobnie moze byc z innymi elementami, ale jednoznacznie moze na to odpowiedziec serwis, albo ktos kto to juz robil.

Lucas.FK2
10-11-10, 16:05
Decha ogólnie jest taka sama,nie musisz nowej kupować jest firma ,która naprawia to ,że śladu nie widać koleś sie na allegro ogłaszał nakłada taką samą ala' skórę na deskę i po problemie ;)
3. to zależy jaka wersja furacza
5. nie rób z niego przedlifta jak jest poliftem. Zderzaki są inne i te całe czarne/szare zdobienia wokoło nie są matowe tylko w lakierze.

jann12
10-11-10, 19:48
Mam wersje diesel 5D sport

2. zależy jaką masz wersje i o którą częsć deski ci chodzi, po lifcie jest inny plastik przy zegarach (przed liftem piano black - rysujacy sie)

Chodzi o całą deske z wystrzelona poduszką -bez plastików przy zegarach Ta deska z wystrzelona poduszką) jest taka chropowata i nie wiem czy od przedlifta też taka jest

To ze dolne listwy i ten cały plaster miodu jest inny dla lifta i przedlifta to wiem. Chodzi mi czy sam zderzak (bez listw i plastramiodu)jest taki sam dla lifta i przedlifta. (rozumiem że ten plaster miodu jest odłączany od zderzaka)

3. również zależy jaką masz wersje silnikową i wyposażenia

Tak jak napisałem wersja 5D diesel sport. Siedzenia materiałowe nie welur. Poduszka jest tak wystrzelona że odchyliła ten plastik co jest z tyłu siedzenia i on pękł i nie wiem czy jest taki sam dla wersji przelift i polift

Lucas.FK2
10-11-10, 20:26
Ta deska z wystrzelona poduszką) jest taka chropowata i nie wiem czy od przedlifta też taka jest

W przedlifcie też jest chropowata ,na allegro są goście,co naprawiają takie dechy. Nie ma sensu ładować prawie 1000zł na nową wystarczy naprawić.

http://moto.allegro.pl/naprawa-regeneracja-konsol-desek-kokpitow-i1306733635.html

Sam zderzak plastik bez plastra miodu może pasować,ale co potem jak poliftowy plaster miodu nie bedzie pasował? A zapewne nie bedzie,robią właśnie specjalnie takie udogodnienia*,żeby kupować nowsze części.
Te same plastiki od foteli to nie kupisz ,bo ktoś na bank bedzie sprzedawał całe fotele.Chyba ,że w ASO ,ale cena bedzie piękna. Tutaj trzeba sie zastanowić jak to załatwić.

Hoze
11-11-10, 17:19
Dodam,że siedzienia przedlifotwe są welurowe i mają białą "łatę" po bokach, a po lifcie jest tapicerka materiałowa obszyta białą (lub pomarańczową z pomarańczowymi wstawkami) nicią. Poza tym, zderzak przedni jest taki sam, jedyna różnica,że krata w zderzaku po lifcie jest lakierowana na szary kolor, a nie sam plastik jak przed liftem, grill jeśli chodzi o kształt zewnętrzny i mocowania jest na 99% taki sam, lampy są takie same, ksenony oryginalne można dokupić razem z zamontowaniem spryskiwaczy reflektorów (dostępne w wersji executive). Osobiście mi się bardzie podoba grill przedliftowy, ale jak Lucas Napisał, nie ma sensu robić z polifta przedlifta. Z innych ciekawostek jeśli chodzi o tył auta: wersja przedliftowa ma: żółte migacze, krótsze światła cofania,wersja poliftowa 5d ma "pełne i gładkie" wypełnienie tylnego zderzaka(przedliftowa ma kształt plastra miodu). Na tym chyba koniec różnic:D