Zobacz pełną wersję : B20 ???
dzojntywole
13-12-06, 13:51
czesc czy mozecie mi pomuc moj znajomy ma do sprzedania silnik to jest B20 glowica i kolektor dolotowy od integry walki skunk2 stage2, sprezynki talezyki skunk2, kulka na walki aem, regulator cisnienia paliwa, pompa olejowa od integry, kute tloki,i przepustnica skunk2 tylko nie wiem jaki rozmiar to chyba tyle i chce 11000zl silnik swiezy niedawno zlozony stan bdb i nie wiem czy to nie za duzo
Za dużo. Za tyle to masz spokojnie K20A2. Osiągi jak tej B20 plus kompletnie fabryczna niezawodność.
a co z blokiem? tulejowany?
ceny b18c6 w takim razie tez spadną ;)
dzojntywole
13-12-06, 19:04
wal i korby b20 tloki od akorda f20b to powiedzcie ile mozna za to dac zeby nie przeplacic ??
a to ze skrzynią i jakąś wiązką elektryczną? jakis komp do tego?
dzojntywole
13-12-06, 20:08
mam honde b16a2 wiec wszystko mam ECU terz dostane od niego moc tego silnika z wykresu z chamowni 235hp
cena troche wysoka. jesli blok jest seryjny to dlugo silnik nie pozyje..
izzy_rajder
13-12-06, 21:16
wal i korby b20 tloki od akorda f20b to powiedzcie ile mozna za to dac zeby nie przeplacic ??
za ten zestaw to jakies 1500PLN, tylko po co?
jesli jest naprawde nie dawno zlozony to jest dobra cena, utarguj na 10tys i bedzie OK
dzojntywole
14-12-06, 14:06
no wlasnie chyba sie da utargowac na 10tys wiec go chyba biore a jak ktos tam napisal we wczesniejszym poscie ze za ta cena mozna miec k20 ale chyba sam silnik a co z reszta pulosie i wogule mysle ze trzeba by bylo o wiele wiecej dolozyc niz 10tys zeby to jezdzilo w mojej budzie
jak cie czytam to jestem za dlugimi latami za posiadanie - naucz sie ortografii jelopie. A w temacie + kup chzba lepiej k20 :evil:
jak cie czytam to jestem za dlugimi latami za posiadanie - naucz sie ortografii jelopie. A w temacie + kup chzba lepiej k20 :evil:
ty, miodek przyhamuj troche, bo na forum jestes pare dni, nic sensownego nie napisales, a bierzesz sie za ustawianie i wyzywanie userow.
miodek czy nie miodek ale umiem po polsku pisac. Kazdemu co zdal mature powinno przeszkadzac takie kaleczenie jezyka tenciu. Pondto mozesz pytac o co chcesz bo mieszkalem pare lat w usa i siedzialem w firmie, ktora robila hondy do dragu, wiec pytaj o co chcesz a nie czepiaj sie ze ktos nowy jest.
mi bardziej przeszkadza nazywanie kogos jelopem, na upartego to sam robisz literowki.koniec OT z mojej strony
no wlasnie chyba sie da utargowac na 10tys wiec go chyba biore a jak ktos tam napisal we wczesniejszym poscie ze za ta cena mozna miec k20 ale chyba sam silnik a co z reszta pulosie i wogule mysle ze trzeba by bylo o wiele wiecej dolozyc niz 10tys zeby to jezdzilo w mojej budzie
No ostatnio to za 10k był pełny komplet K20: skrzynia, półosie, wiązka, komp, silnik...no ogólnie cały komplet na swapa. Oczywiście, że zgranie nawet takiego kompletu z twoją budą to bułka z masłem nie będzie ALE:
- kupujesz silnik 100% seryjny, z ogromnym potencjałem, do którego to B20 jest w ogóle nieporównywalne
- kupując K20 masz seryjną niezawodność (czyli xset tysięcy km)
- tak zbudowane B20 na pewno kręci (musi, bo inaczej by tej mocy nie było)...a B20 nie cierpią kręcenia...seryjny blok, seryjny wał, seryjne korby...hmmmmm...długiej żywotności tu nie wróżę
- danie 10k, nawet za tak zbudowane B20 to jak dla mnie bzdura...gdyby to było B18C wtedy luzik, ale tak?
Decyzja czy tak oczywiście należy do ciebie, ale moim zdaniem za taką cenę nie warto.
Wydaje mi się ze większość wypowiadających się nawet nie podliczyła sobie ile to kosztuje:
silnik to jest B20 glowica i kolektor dolotowy od integry walki skunk2 stage2, sprezynki talezyki skunk2, kulka na walki aem, regulator cisnienia paliwa, pompa olejowa od integry, kute tloki,i przepustnica skunk2
A to nie jest wszystko, aby ten silnik działał
wsadzenie K do 5gen to koszt 2x ww silnika więc najpierw proszę przeliczcie sobie to wszystko
adzenie K do 5gen to koszt 2x ww silnika
Adasiu przy ******ych wiatrach to nawet i 3*, ja uwazam ze warto brac te b20 :)
dzojntywole
16-12-06, 13:45
z tego co sie dowiadywalem to nie tak latwo z tym k20 półosie nie podejda od mojego tez nie pasyja wiec koszty rosna komp ponoc trzeba inny tu jest link koles wlozyl k20 do crx i wydal na to ponad 25tys
http://board.hondacrx.co.uk/phpbb2/viewtopic.php?t=38815&highlight=k20
a wracajac do tego b20 to za 10tys bede miec dokladnie
silnik to jest B20 glowica i kolektor dolotowy od integry walki skunk2 stage2, sprezynki talezyki skunk2, kulka na walki aem, regulator cisnienia paliwa, pompa olejowa od integry, tloki od akorda f20b,wal b20,kolektor dc 2.5cala,ECU,kolozamachwe fidanza,dolot aem cai,i przepustnica skunk2, a i silnik byl sprowadzony z malezji