PDA

Zobacz pełną wersję : Minimalne czasy wtryskiwaczy w D16Z

Efyr
13-12-06, 11:51
Witam. Wertowałem forum dwa dni, ściągłem instrukcje serwisowe - ale niestety po angielsku, pytałem na ShoutBox'ie ale nadal nie uzyskałem odpowiedzi. Dlatego w końcu postanowiłem założyć ten temat aby uzyskać Waszą pomoc.

Pytanie moje dotyczy minimalnych czas wtrysków w Hondzie z rocznika 93 z silnikiem D16Z7 (a o tym silniku nie ma praktycznie nic), myśle, że będą takie same jak w D16Z6.

Pytam ponieważ będe zakładał gaz sekwencyjny do swojego auta i chcą mi założyć wtryskiwacze Valtec. Z tego co już wyczytałem są dwa rodzaje: czerwone - bodajże 3 Ohmowe o czasach minimalnych powyżej 3 ms, tańsze; oraz droższe dwukrotnie żółte - 1 Ohmowe, które są szybsze od czerwonych.
Ponieważ czasy wtrysku wg instrukcji powinny być takie same na gazie jak na benzynie, dlatego te pytanie o czasy wtryskiwaczy w naszych Hondach.

Prosiłbym bardzo o pomoc, bo jutro już mam umówione montowanie, a jeszcze diś musiałbym zadzwonić jakby były jakieś zmiany w instalacji (instalka sekwencyjna Diego na wtryskiwaczach Valtec).
Pozdrawiam

bidz
13-12-06, 14:15
zaraz pewnie otrzymasz odpowiedź "nie zakładaj gazu!!!"
:idea:

Efyr
13-12-06, 22:09
Ech, dobra widze, że nikt nie chce lub nie jest w stanie mi odpowiedzieć. Jutro mi wciskają czerwone wtryskiwacze, mam nadzieje, że nie będe miał problemów bo w nich bodajże najniższy czas to 2ms