Zobacz pełną wersję : pytanie o czujnik paliwa
janusz-4life
11-12-06, 22:28
czy w hondach Civic model 91-95 to nrmalne ze czujnik paliwa szwankuje?? i inne pytanie jaka pojemnosc ma zbiornik paliwa bo nie moge nigdze wyczytac tego POZDRAWIAM
czy w hondach Civic model 91-95 to nrmalne ze czujnik paliwa szwankuje??
co przez to rozumiesz?
i inne pytanie jaka pojemnosc ma zbiornik paliwa bo nie moge nigdze wyczytac tego POZDRAWIAM
45l
Chyba o to chodzi żę stoi długo w 1 miejscu potem spada drastycznie szybko i znowu stoi na jakimś poziomie. Ja się już przyzwyczaiłem do tego :)
janusz-4life
11-12-06, 22:48
no dokladnie o to :D i jak wleje mu nawet 5 litrow to od maxa skacze :| nawet jak mam rezerwe
no dokladnie o to :D i jak wleje mu nawet 5 litrow to od maxa skacze :| nawet jak mam rezerwe
no aż tak to raczej chyba nie powinno byc...
te typy tak maja :) jak wlejesz na maksa to powoli opada ale jak bedzie juz w polowie to szybciutko znika :) takie to troche przeklamanie jest ale trzeba sie przyzwyczaic
u mnie zawsze po mocniejszym docisnieciu gazu spada o jakies 2-3 mm, a jak chwile pojezdze spokojnie to wraca w to samo miejsce :P durne...
u mnie zawsze po mocniejszym docisnieciu gazu spada o jakies 2-3 mm, a jak chwile pojezdze spokojnie to wraca w to samo miejsce :P durne...
standart, w wielu autach- nie tylko w hondzie.
Może w hondach jest przepływomierz paliwowy i wylicza na podstawie wiru w baku :D
Witam i mam problem z wskaźnikiem paliwa, tzn. jest wywalony na full już od paru miesięcy kombinowałem przy czujniku ale tam wogóle nie dochodzi prąd impulsu, czy ktoś może wie gdzie sie może tracić albo czy nie jest na jakiś kostkach bo z tego co wiem to lubią śniedzieć.Jak ktoś coś wie na ten temat to prosze o rade,pozdrawiam
Borykam sie bezskutecznie z podobnym probleme, nawet pływak wymianiłem ale nie pomogło.
Podepne się pod wątek .... a nóż coś się dowiem :)
Pewnie bede musiał podjechać do elektryka bo to koszmar kiedy wskaźnik jest na full, a na skrzyżowaniu braknie paliwa bo właśnie jechałeś na stacje benz. :)
Proponuje pozilkowac sie licznikiem kilometrów... Od roku tak jezdze i zadnych problemow :) tylko patrze... "O... 300km wyjezdzone... trzeba zatankowac" :grin:
Piotrek Klag
18-12-06, 09:54
Proponuje pozilkowac sie licznikiem kilometrów... Od roku tak jezdze i zadnych problemow :) tylko patrze... "O... 300km wyjezdzone... trzeba zatankowac" :grin:
dokładnie tak :D - na poziom baku nie trzeba patrzec po 300km tankowanie na full i tyle.
Racja ... ja jednak lubie jak wszystko działa .... takie małe zboczonko ;)
Ja też patrze na licznik km. Trzymam przelicznik 10/100 na zapas i jest git :)
janusz-4life
19-12-06, 10:54
A wlasnei tak na marginesie ile pali Honda ( Wam srednio ) 1,3 16v 75 koni w miescie :| bo jakos przed na letnich oponach palil mi kolo 7-8 a na zimowkach 9-10 :| hehe wiem ze nzima ale czy wy tez tak macie ??
Piotrek Klag
19-12-06, 11:56
A wlasnei tak na marginesie ile pali Honda ( Wam srednio ) 1,3 16v 75 koni w miescie :| bo jakos przed na letnich oponach palil mi kolo 7-8 a na zimowkach 9-10 :| hehe wiem ze nzima ale czy wy tez tak macie ??
daj życ 100 razy o tym sie pisało to 101 chcesz pisać ? - mi pali 100 na 100 jak czołg
panowie to w końcu ile koni ma silnik D13B2 1,3 na gaźniku z sondą??? bo widze że piszecie 75 koni a w rzeczywistości w katalogu od świec widnieje że ma 55 koni????
55 koni
a nie kilowatów przypadkiem? to jest 55kW
własnie nie wiem bo w dowodzie jest napisane 55 a różnie ludzie pisza w ogłoszeniach w internecie np to http://www.auto.pl/gielda/result.php?kod=1FCRR&mr=23&md=242&no=21&wd=p&all=106
to pewnie też jest gaźnik a wogóle czy były silniki D13B2 nz wtrysku??? bo jakby nie patrzyć to jak na 75 koni to to moje auto coś za słabe....
albo zobaczcie to !! http://www.auto.pl/gielda/result.php?kod=1F6RF&mr=23&md=242&no=61&wd=p&all=106
to ja już nie wiem ile mocy ma moje auto rok w papierach 95 EG3 D13B2 na gaźniku z sondą
no więc gwarantuje ci, że to są kilowaty [kW], w dowodzie moc silnika podana jest właśnie w tej jednostce
no mam nadzieję że tak jest bo 55 koni to niezbyt wygórowania stajnia i aż wstyd się przyznać hihihi jednak chyba coś nie tak jest z tym autem bo max jedzie 140 i więcej nie chce po założeniu gazu jest tak samo też 140 i ledwo co tyle pojedzie co prawda do 100 jedzie całkiem żwawo ale potem to tragedia
rozrząd sprawdzony i dobrze założony.... aha i po założeniu pali 10 litrów gacu więc jestem zawiedziona
panowie to w końcu ile koni ma silnik D13B2 1,3 na gaźniku z sondą??? bo widze że piszecie 75 koni a w rzeczywistości w katalogu od świec widnieje że ma 55 koni????
75KM
75km => 55kw 55kW x 1,35= 75km
HHskrzat15
09-05-07, 11:57
witam ja mam pytanie czy to prawda ze czujnik paliwa zawsze pokazuje il mamy paliwa nawet jak wyłaczymy silnik to wskazówka pozostaje w tym samym miejscu.... dziekuje za odpowiedź
Łukasz Z
Tak, wskaźnik cały czas pokazuje poziom paliwa nawet po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki
no u mnie po naprawie wskaźnika paliwa jest tak że wskaźnik pokazuje ile mam paliwa ale jak wyłączę kluczyk to wskaźnik nie spada odrazu tylko po conajmniej godzinnie albo dwóch bo wskazówka ma opór i nie jest luźna bo sprawdzałam jak był naprawiany więc jak wyłączysz kluczyk to znika zasilanie i wskazówka pod własnym ciężarem opada a jak włączę kluczyk to już szybciej się podnosi i wskazuje mi poziom paliwa...
u mnie co najwyzej opadnie daleiktanie i podaczas jazdy sie podnosi troszke