PDA

Zobacz pełną wersję : Spryskiwacze od Citroena C3 - nie w pełni sprawne

LechuLK
27-10-10, 04:37
Jakiś rok temu zamontowałem do swojego civica spryskiwacze mgłowe od Citroena C3. Na początku było wszystko fajnie. Był efekt mgiełki i ładnie pryskały. A teraz jak mi się skończył płyn do szyb to ledwo co sikają. I efektu mgiełki nie ma. Dolałem 4l płynu i bez zmian. Zatkały się czy co? Oba na raz by się zatkały? Chyba najlepiej odpiąć i przedmuchać przewody i spryskiwacze w dwie strony tak? Jakiś silniczek odpowiada za te spryskiwacze? jakoś go można sprawdzić?

Cysiek
27-10-10, 07:20
Silniczek to tylko ten przy zbiorniczku płynu. Moje zależnie od tego co jest nalane to pryskają raz bardziej a raz mniej rozpryskowo.

Bob
27-10-10, 10:10
Jak miałem letni płyn to pryskały jak siemasz. Wraz z zimowym płynem, zaczęły ledwo sikać. Na wiosnę znów wszystko wróciło do normy, jak wlałem z powrotem letni płyn. Może tutaj tkwi problem.

radar333
27-10-10, 11:26
No ja mam tak samo. Zależy jaki płyn wleje, jakiej firmy. Raz mgiełka jest ładna a raz prawie że piana jak z Clina. Jak jest duzo płynu to mocno a jak się kończy to bez sensu psika.

palermo444
02-11-10, 07:58
no i dlatego tez zrezygnowałem ze sprysków mgłowych i założyłem oryginalne :)

Calypso
02-11-10, 12:50
Tak samo robie - lato od C3 a zima oem. Wymiana długo nie trwa ;)

Muzyk-Grzes
02-11-10, 18:17
Ja nie mam takich problemów a jeździłem ze spryskami z C3 dwie zimy.

Skoti
03-11-10, 14:38
Ja tez nie narzekam. Mam C3 od 3 lat i nic się nie dzieje. w zeszłą zime przy duzych mrozach 2 razy mi się zatkały

drypaul
05-11-10, 08:48
Też nie mam problemów z tymi spryskami. Czy zima czy lato, niezależnie od płynu pryskają ładnie...

WaSSIL
05-11-10, 17:01
ja też potwierdzam że wszystko z nimi jest ok - największy minus to że słabo pryskają przy dużych prędkościach ale to wiadomo czemu

pablo12
05-02-11, 11:57
ja dzisiaj założyłem od C3 do ej9 na podwójnych tych gumkach i ładnie spryskują całą powierzchnię szyba fakt, że do jej 3/4 wysokości ale to i tak lepszy efekt niż oem były i psikały jak fontanna di Trevi teraz cała powierzchnia ładnie pokryta. Mod na BDB +

>>CHWALi<<
27-02-11, 10:34
a ja mam pytanko.Jak odetkać spryskiwacze mgłowe tak żeby ich nie uszkodzić?? :)

skolopendra
27-02-11, 14:09
a nie zamarzły przypadkiem>?

pablo12
27-02-11, 14:32
raczej malo prawdopodobne żeby się zapchały, no chyba, że herbate z fusami wlałeś zamiast płynu, odczekja może zamarzł płyn w wężykach

>>CHWALi<<
27-02-11, 19:56
właśnie nie zamarzły.Spryskiwacz od strony pasażera coś słabo mi psika.tylko nie wiem czy to jest spowodowane zatkaniem czy słabym ciśnieniem w układzie.

Jakub_rm
27-02-11, 20:14
Kiedyś miałem podobny problem, lewy ledwo co psikał, pomoglo delikatne przeczyszczenie go cienką igłą z obydwu stron. Po tym zabiegu nie zauważam różnicy w psikaniu teraz i jak były nowe, czyli (chyba) udało sie to poprawić. Teraz na zimowym też czasem cienko psikają.

Silent
27-02-11, 22:12
ja też miałem problem ze słabym ciśnieniem ale rozwiązałem to założeniem wężyków o mniejszej średnicy teraz psika rewelacyjnie

patologg
27-02-11, 22:50
Pracuje w serwisie citroena i wiem że jakość dysz spryskiwaczy C3 jak i innych citroenow jest bardzo kiepska,zdarza się ze nowa oryginalna dysza od nowosci zle spryskuje ;) więc zależy jak sie trafi,ale ogólnie b.często sie je wymienia :D

djwafel
02-03-11, 18:55
Tydzień temu montowałem spryskiwacze od C3 i dobrze psikają cała szyba oblana płynem. Jak komuś z lewej słabo psika z prawej dobrze wystarczy podmienić je i wykluczyć ciśnienie w przewodach. Zabrać do domu przemyć i ogrzać a następnie zamontować może będzie dobrze.

majson
02-03-11, 19:22
ja kupilem ostatnio plyn do spryskiwaczy walalem i na tym sie skonczylo bo nie leci na szybe tylko splywa po masce :/ w drugiej H mam ce3jko i dzialaja bez zarzutu.