Zobacz pełną wersję : falowanie obrotów civic VI gen
witam wszystkich, mam problem z falującymi obrotami w civic VI gen, rok 2000, poj 1,4 90 KM, gdy silnik jest zimny dość znacznie falują mi obroty, kiedy złapie temperature problem znika, może mi ktos pomóc???? z góry dzięki....
jak masz równe na ciepłym to spoko, zrób reset i adaptacje aż się nagrzeje na luzie i zobacz czy pomogło normalnie powinien iść od 1500-1700 jak zimny potem spaść do 800 jak się zgrzeje i trzymać, możesz też wyczyścić krokowy silniczek
Ja dodam od siebie ze jak beda obroty spadac na cieplym silniku prawie do 500 a po przegazowce bedzie przygasal i wchodzil spowrotem ( tak przygasa ze az swiatla sie przyciemniaja ). To nie szukaj dziury w calym tylko wyczysc krokowy. Jak bedziesz juz czyscil to wyczysc tez przepustnice. Ja to robilem pierwszy raz i proste jak drut. Wystarczy troszke pomyslec.
dzięki chłopaki, spróbuje.pozdro
U siebie przeczyściłem krokowy i przepustnice i chwile było okey, ale znowu to samo, falowanie między 1000-1500.
Po odpięciu krokowego obroty spadają na 700 jak na zagrzanym, jedynie na zimnym faluje.
Po odpięciu krokowego obroty spadają na 700 jak na zagrzanym, jedynie na zimnym faluje.
Po odpięciu krokowego obroty powinny być 450 (+/-50), a nie 700