PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze swiatłami dlogimi

bisiu
05-12-06, 10:39
Witam,
pozsiadam civic coup 95r. Problempolega na tym ze gdy wlanczam na stałe swiatla dlogie gasna swiatlamijania a zaswiecaja sie tylko dlogie. A jak nacisne blind to jest w pozadku, swieca dlogieimijania.problem mam tylko na wlaczeniu dlogich na stale.
myslalem ze to jakis przekaznik ale nie bardzo wiem gdzie szukac.
prosilbym o jakas porade.
z gory wielkie dzieki
pozdrawiam

mozes
05-12-06, 10:43
Witam,
pozsiadam civic coup 95r. Problempolega na tym ze gdy wlanczam na stałe swiatla dlogie gasna swiatlamijania a zaswiecaja sie tylko dlogie. A jak nacisne blind to jest w pozadku, swieca dlogieimijania.problem mam tylko na wlaczeniu dlogich na stale.
myslalem ze to jakis przekaznik ale nie bardzo wiem gdzie szukac.
prosilbym o jakas porade.
z gory wielkie dzieki
pozdrawiam
Nic Ci nie poradzimy ten typ tak ma u mnie też tak jest.
Pozdrawiam

bisiu
05-12-06, 10:54
wlasnie ze ten typ tak nie ma , kumpelma ten sam model,i ma normalnie.
mysleze jest to do zrobienia.
jak ktosmajakis pomysl toz gory wielkie dzieki

Lcfr
05-12-06, 11:27
w serii jest tak jak pisze mozes...
widocznie kolega ma cos zdłubane...

Aquarius
05-12-06, 12:22
Ja tez tak mam że sie wyłączają mijania.. ale wydaje mi sie że to chyba jest normalne..jeździłem seatem jakiś czas i tam tez tak było..może to dlatego żeby aku za bardzo nie złoić albo żeby temperatura nie była za wysoka..niewiem.. jak myslicie?

Furious
05-12-06, 12:23
mysle ze tak powinno byc i mi to nie przeszkadza

wlodekp
05-12-06, 12:46
Schemat elektryczny mówi, że tak ma być :wink:
Chyba różni producenci inaczej sobie to wyobrażają. W Scirocco miałem nie wygaszane krótkie i tak było też na schemacie. W Hondzie oświetlenie drogi jest OK.
Szkoda tylko, że światła nie są włączane przekażnikami. Po pewnym czasie, kiedy styki w instalacji zaczynają się psuć, światła są coraz słabsze i żółkną.
Mam zamiar to przerobić ale dopiero, jak się zrobi ciepło :wink:

pozdr.